اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی و ساخت پیکو ماهواره با avr

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی و ساخت پیکو ماهواره با avr

نوشته اصلی توسط amiraghamohamadi
    سلام
    هرکدوم از این گزینه های پرسش شما خودش یه تایپیک جدا گانه طولانی برای خودش داره :eek:
    توی سابت جست و جو کنید مطالب زیاد هست
    اگر سوالات برای قسمت های مختلف پرسیده بشه امکان پیشرفت در پروژه هست ولی اگر قرار باشه یک پروژه اماده را کسی بیاد بزاره اینجا و ندونه برای کجاست و چه استفاده ای قراره بشه و مسائلی چون ارزش معنوی و مادی طرح رعایت نشه فکر نکنم قدمی پیش بره.
    مثلا این طرح آماده را شما کامل و بصورت باز روی این انجمن یا سایتهای دیگر بگذارید که فکر نکنم کسی همچنین کاری انجام بده.
    برای این کار حدود 5-6 نفر در سطح عادی الکترونیک-کامپیوتر و آشنا به میکرو لازم دارید ودر طی 6 تا 12 ماهه شدنی است.
    بقیه کارهای که توصیف کردید هم متخصص خودش.
    کار جالبی هست.
    اگه در طی پروژه سوالاتی مطرح بشه که بتونم انجام بدم حتما بصورت همکاری انجام میدم.
    موفق باشید
    دوست عزیز اگه مفید بود روی تشکر بزن

دیدگاه

استفاده از میکروکنترلر AVR برای ماهواره مصادق بارز چلوکباب نگین دار سلطانی با نون کپک زده است.
      شما با یه میکرو حتی تو حالت اور کلاک 20 مگاهرتز نمی تونید یه صدای یازده بیتی رو پردازش کنید؛ حالا فرض کنید بخواید کلی سیستم های مخابراتی هم همراهش کنید اون هم تو شرایط عجب غریب چند کیلومتر بالاتر از سطح زمین.
      قصد من ناامید کردن شما نیست اما بهتر است برای انجام این کار به Dsp و در مرحله حرفه ای تر به FPGA مراجعه کنید این کار کار میکرو های AVR نیست.
      (یادتون باشه باید از قطعات نظامی استفاده کنید؛ قطعه های نظامی رنج دمایی -55 تا 150 درجه رو تحمل میکنند و سری TTL اونها با54 شروع میشه)
      رفقا مهم نیست چطوری بازی می کنید؛ اگه شروع نکنید، قطعا بازنده هستید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pencil
        استفاده از میکروکنترلر AVR برای ماهواره مصادق بارز چلوکباب نگین دار سلطانی با نون کپک زده است.
        شما با یه میکرو حتی تو حالت اور کلاک 20 مگاهرتز نمی تونید یه صدای یازده بیتی رو پردازش کنید؛ حالا فرض کنید بخواید کلی سیستم های مخابراتی هم همراهش کنید اون هم تو شرایط عجب غریب چند کیلومتر بالاتر از سطح زمین.
        قصد من ناامید کردن شما نیست اما بهتر است برای انجام این کار به Dsp و در مرحله حرفه ای تر به FPGA مراجعه کنید این کار کار میکرو های AVR نیست.
        (یادتون باشه باید از قطعات نظامی استفاده کنید؛ قطعه های نظامی رنج دمایی -55 تا 150 درجه رو تحمل میکنند و سری TTL اونها با54 شروع میشه)
        بله با دوستمون موافق هستم که AVR ضعیف است اما برای پردازنده اصلی!
        برای قسمتهای مختلف مناسب است و از جهت هزینه و ثبات سیستم نیز خوب است و فقط با لحاظ شرایط صنعتی.

دیدگاه

منظور این ریسیور ماهواره هست یا خود ماهواره
          از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
          --------------------------------------------------------
          تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
          --------------------------------------------------------
          اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

این تاپیک شاید برای دوستان جالب باشه: ماهواره دانشجویی قابل رویت با چشم غیر مسلح
            شماتیکش هم موجوده! توش از سه میکروکنترلر PIC استفاده شده!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط freedom_truth
              این تاپیک شاید برای دوستان جالب باشه: ماهواره دانشجویی قابل رویت با چشم غیر مسلح
              شماتیکش هم موجوده! توش از سه میکروکنترلر PIC استفاده شده!
              ممنون مطالب جدیدی داشت.

دیدگاه

آقا من نمیخوام نا امیدتون کنما

ولی فرض کردیم شما ساختید خیلیم خوب شد.

با چی میخوای بفرستی فضا؟ تیرکمون؟! (تلمیح به انگری بردز!!)

حالا دوباره فرض کردیم رفت فضا. اونوخ چه کار کنه؟!

حالا دوباره فرض کردیم یه کاریم تو فضا کرد. با چی میخوای اطلاعاتو بگیری؟!

حالا فرض کردیم اطلاعاتو گرفتی. آخرش چطوری میخوای بکشیش رو زمین؟!
                حیدر قجا دونیا یالان دونیا دور...

دیدگاه

با سلام و درود
                  امیدوارم موفق بشوید. لطفا روند پیشرفت پروژه رو در انجمن قرار دهید.

شاید این چند تا مطلب بتواند کمک کند:
                  https://en.wikipedia.org/wiki/CubeSat
                  https://en.wikipedia.org/wiki/ArduSat
                  https://www.ardusat.com/

دیدگاه

به نظر من چنین پروژه هائی نهایتا قابل انجام است اما حتما باید مشتری (یا سفارش دهنده) داشته باشد تا کار با انگیزه انجام شود و به یک فرجام مشخصی برسد.
                    ضمنا اینجا همه به قدرت پردازنده فکر می کنند اما مشکل اصلی، شرایط غیر عادی دما (وجود تغییرات دمائی شدید) و فشار فرا جوی به اضافه تحمل شتاب ناشی از پرتاب و شیوه تامین نیروی الکتریکی است که به ویژه نیاز به ایزولاسیون دمائی و تجهیزات کنترل شرایط محیطی را اجتناب ناپذیر می کند. ساز و برگ پرتاب، ادوات کنترل و هدایت پرتاب، نوع سنسورهای سنجش از دور و تجهیزات ارتباطی هم چالشهای بعدی هستند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MohammadMers
                      آقا من نمیخوام نا امیدتون کنما

ولی فرض کردیم شما ساختید خیلیم خوب شد.

با چی میخوای بفرستی فضا؟ تیرکمون؟! (تلمیح به انگری بردز!!)

حالا دوباره فرض کردیم رفت فضا. اونوخ چه کار کنه؟!

حالا دوباره فرض کردیم یه کاریم تو فضا کرد. با چی میخوای اطلاعاتو بگیری؟!

حالا فرض کردیم اطلاعاتو گرفتی. آخرش چطوری میخوای بکشیش رو زمین؟!
                      برای فرستادن به ارتفاع بالای 40 هزار فوتی میتونه ازبالن های گاز هلیم استفاده کنه که چون این گاز گرونه میتونه از جایگزین اون یعنی هیدروژن استقاده کنه( که فوق العاده قابل انفجار هست) توی اون ارتفاع دما یه بار به بالای 100 درجه میرسه یه بار به پایین صفر درجه از طرفی توی محیطش پر از گاز های خورنده اوزون هست که مثل اسید عمل میکنه!
                      توی اون ارتفاع شتاب به قدری هست که با پیشران یه موشک سوتی بشه به چند لایه بالاتر رفت!
                      لازمه که بدونید معمولا آی سی های سری نظامی برای همون شرایط ساخته میشن و به احتمال زیاد بتونه با عایق بندی مناسب دوام بیاره.

برای ارسال اطلاعات هم که n تا راه هست منتها سواد مخابراتی من نهایتا تا 100مگاهرتز هست :biggrin:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pencil
                        برای فرستادن به ارتفاع بالای 40 هزار فوتی میتونه ازبالن های گاز هلیم استفاده کنه که چون این گاز گرونه میتونه از جایگزین اون یعنی هیدروژن استقاده کنه( که فوق العاده قابل انفجار هست) توی اون ارتفاع دما یه بار به بالای 100 درجه میرسه یه بار به پایین صفر درجه از طرفی توی محیطش پر از گاز های خورنده اوزون هست که مثل اسید عمل میکنه!
                        توی اون ارتفاع شتاب به قدری هست که با پیشران یه موشک سوتی بشه به چند لایه بالاتر رفت!
                        لازمه که بدونید معمولا آی سی های سری نظامی برای همون شرایط ساخته میشن و به احتمال زیاد بتونه با عایق بندی مناسب دوام بیاره.

برای ارسال اطلاعات هم که n تا راه هست منتها سواد مخابراتی من نهایتا تا 100مگاهرتز هست :biggrin:
                        توی پنجمین دوره مسابقات هوافضای شریف یک نفر یک میکروموتور موشک ساخته بود و می گفت میشه با 4 تا از این ها یک سفینه ماه نشین ساخت. به نظرتون چطوری این رو ساخته؟ اصول کار این موتور چیه؟

تصویر:
                        http://cdn.persiangig.com/download/oiKEYPxFrq/Micro%20Motor.jpg/dl

فیلم میکروموتور موشک (برای دیدن میکروموتور 1 دقیقه و 30 ثانیه فیلم رو جلو بزنید):
                        http://cdn.persiangig.com/download/LfjWisv9J5/%D9%BE%D9%86%D8%AC%D9%85%DB%8C%D9%86%20%D8%AF%D9%8 8%D8%B1%D9%87%20%D9%85%D8%B3%D8%A7%D8%A8%D9%82%D8% A7%D8%AA%20%D9%87%D9%88%D8%A7%D9%81%D8%B6%D8%A7%DB %8C%20%D8%B4%D8%B1%DB%8C%D9%81.mp4/dl

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فکر
                          توی پنجمین دوره مسابقات هوافضای شریف یک نفر یک میکروموتور موشک ساخته بود و می گفت میشه با 4 تا از این ها یک سفینه ماه نشین ساخت. به نظرتون چطوری این رو ساخته؟ اصول کار این موتور چیه؟

تصویر:
                          http://cdn.persiangig.com/download/oiKEYPxFrq/Micro%20Motor.jpg/dl

فیلم میکروموتور موشک (برای دیدن میکروموتور 1 دقیقه و 30 ثانیه فیلم رو جلو بزنید):
                          http://cdn.persiangig.com/download/LfjWisv9J5/%D9%BE%D9%86%D8%AC%D9%85%DB%8C%D9%86%20%D8%AF%D9%8 8%D8%B1%D9%87%20%D9%85%D8%B3%D8%A7%D8%A8%D9%82%D8% A7%D8%AA%20%D9%87%D9%88%D8%A7%D9%81%D8%B6%D8%A7%DB %8C%20%D8%B4%D8%B1%DB%8C%D9%81.mp4/dl
                          والا رشته من الکترونیک هست نه مکانیک :biggrin: از عکس وفیلم هم چیزی نفهمیدم فقط میدونم موتور موشک رو معمولا ترکیبی از هیدوژن مایع واکسیژن و یاسوخت جامد میسازن ویا موتور های یونی.
                          اما در حد فهم خودم میگم که اینچیزا که تلوزیون نشون میده رو شما زیاد جدی نگیر! اکثرا یه پروژه ساده هست در حد کاردستی های راهنمایی و دبیرستان هست که الکی گنده اش میکنن نه یه کار ساینتیفیک واقعی و معمولا هم جنبه تبلیغاتی(سیاسی) داره که بگن اوضاع اونقدرا هم که فکر میکنید داغون نیست. موتور موشک چون باید پیشران بالایی داشته باشه به هیچ عنوان نمیشه از حالت گازی سوخت توش استفاده کرد، سوخت های جامد هم به این دلیل منقرض شدن که خیلی قابل کنترل نبودن( البته تو ایران به تازکی شروع به ساخت موشک با سوخت جامد کردند)
                          اون لینک ژاپنی که یکی از دوستان معرفی کرده بود حاوی اطلاعات خیلی مفیدی من یکمی مطالعه کردم پیشنهاد میکنم حتما بخونیدش

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pencil
                            والا رشته من الکترونیک هست نه مکانیک :biggrin: از عکس وفیلم هم چیزی نفهمیدم فقط میدونم موتور موشک رو معمولا ترکیبی از هیدوژن مایع واکسیژن و یاسوخت جامد میسازن ویا موتور های یونی.
                            اما در حد فهم خودم میگم که اینچیزا که تلوزیون نشون میده رو شما زیاد جدی نگیر! اکثرا یه پروژه ساده هست در حد کاردستی های راهنمایی و دبیرستان هست که الکی گنده اش میکنن نه یه کار ساینتیفیک واقعی و معمولا هم جنبه تبلیغاتی(سیاسی) داره که بگن اوضاع اونقدرا هم که فکر میکنید داغون نیست. موتور موشک چون باید پیشران بالایی داشته باشه به هیچ عنوان نمیشه از حالت گازی سوخت توش استفاده کرد، سوخت های جامد هم به این دلیل منقرض شدن که خیلی قابل کنترل نبودن( البته تو ایران به تازکی شروع به ساخت موشک با سوخت جامد کردند)
                            اون لینک ژاپنی که یکی از دوستان معرفی کرده بود حاوی اطلاعات خیلی مفیدی من یکمی مطالعه کردم پیشنهاد میکنم حتما بخونیدش
                            اینجا انجمن علمی هست و با حدس و گمان نمی تونیم کار رو پیش ببریم.
                            در مورد اینکه گفتید (سوخت جامد خیلی قابل کنترل نیست) بیشتر توضیح بدهید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فکر
                              اینجا انجمن علمی هست و با حدس و گمان نمی تونیم کار رو پیش ببریم.
                              نه آقا حدس و گمان کجا بود؛ شما هرجا رو شک کردی بپرس یا با منابع فارسی و لاتین گوگل آشتی کن دیگه شک و گمانی باقی نمیمونه
                              در مورد اینکه گفتید (سوخت جامد خیلی قابل کنترل نیست) بیشتر توضیح بدهید.
                              https://en.wikipedia.org/wiki/Solid-fuel_rocket
                              شما در همون پاراگراف دوم میتونید تو ویکی پدیا بخونید که
                              All rockets used some form of solid or powdered propellant up until the 20th century, when liquid-propellant rockets offered more efficient and controllable alternatives. Solid rockets are still used today in model rockets and on larger applications for their simplicity and reliability
                              و حالا معنی!
                              تا قرن 20 ام تمامی موشک ها نیروی محرکه و پیشران خودشون رو از سوخت های جامد تامین میکردند،از آن زمان برای موشکها سوخت مایع پیشنهاد شد که دارای بهره وری بالا و همچنین قابلیت کنترل پذیزی بیشتری بود، امروزه هنوز مدل هایی از موشک هایی با سوخت جامد استفاده میشوند......

به طور کلی خیلی واضحه قابلیت کنترل پذیری سوخت جامد خیلی کمه، شما با یه شیر خیلی ساده هم میتونی جریان مایع رو کنترل کنی اما سوخت جامد خیلی سریع تر آتش میگره و به این راحتی ها نمیشه کنترلش کرد، برای ماهواره ها چون باید دقیقا در مدار حرکتی خودشون قرار بگیرن و قابلیت کنترل پذیری زیادی داشته باشن باید از سوخت مایع استفاده کرد تا بشه خیلی راحت کنترلشون کرد.

اما در مورد تکنولوژی های تک ایران! :

http://jahannews.com/vdcjtte8auqeayz.fsfu.html

و همچنین

http://fararu.com/fa/news/20657/%D9%86%D8%A7%DA%AF%D9%81%D8%AA%D9%87%E2%80%8C%D9%8 7%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%A7%D9%87%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%A7%D9%85%DB%8C%D8%AF

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pencil
                                تا وقتی خودمون - خودمونو جدی نگیریم پیش رفتی که نیست هیچ - میشیم مصرف کننده - نسبت به سنم میگم : هموم 30 سال پیش میگفتند ایران آفتابه ساز - اگه قرار بود بگیم نمیشه و جدی نگیرید و اینا الکیه به اینجا نمیرسیدیم.
                                با نشستن و حرفهای مایوس کننده هیچکی به جای نمیرسه و دیگران هم عاشق چشم و ابروی ما نیستند.
                                برای هر کاری باید از همین جا شروع کرد مخصوصا از جوانان در سنین پایین.
                                بنظرتان طرز فکر جوان 50 سال پیش با جوان فعلی یکیه؟
                                بنظرم 500 برابره - میتونید نسل ها را مقایسه کنید.
                                از بچه 50 سال پیش که گوش دیواری بازی میکرده و ایزارش 2تا تیکه چوب بوده شده امسال این جوانها و دیگران که جلوی دوربین نیستند.
                                البته همه اینها حمایت میخواد و برنامه در سطح کشور.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X