اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی و ساخت پیکو ماهواره با avr

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی و ساخت پیکو ماهواره با avr

یکی از دوستان مواردی چون پرتاب-برگشت و .... عنوان کردند.
    موضوع ساخت پیکو ماهواره یا مشابه آن است. و برای موارد ذکر شده چیزی غیر این است - هر چند نیاز طولی دارند ولی بحث سر پرتاب یا چیزهای دیگه نیست.
    برای یک جرقه:
    برای پرتاب میشه همزمان از موشک های دیگه استفاده کرد نه اینکه یک موشک برای پرتاب ساخت.
    برای برگشت حتی فکر برگشت را نکنید بزارید سرنوشت تصمیم بگیره و کافیه 1-2 سال برامون اطلاعاتی که لازمه برامون ارسال کنه.
    خیلی سخت میگیرید موضوعو - و چند 10 جواب دیگه .

فقط همت میخواد و فکر کنم همه به قسمت هزینه هاش فکر میکنند و دلسرد میشن که حق دارند.

با تشکر
    دوست عزیز اگه مفید بود روی تشکر بزن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط david24
      تا وقتی خودمون - خودمونو جدی نگیریم پیش رفتی که نیست هیچ - میشیم مصرف کننده - نسبت به سنم میگم : هموم 30 سال پیش میگفتند ایران آفتابه ساز - اگه قرار بود بگیم نمیشه و جدی نگیرید و اینا الکیه به اینجا نمیرسیدیم.
      با نشستن و حرفهای مایوس کننده هیچکی به جای نمیرسه و دیگران هم عاشق چشم و ابروی ما نیستند.
      برای هر کاری باید از همین جا شروع کرد مخصوصا از جوانان در سنین پایین.
      بنظرتان طرز فکر جوان 50 سال پیش با جوان فعلی یکیه؟
      بنظرم 500 برابره - میتونید نسل ها را مقایسه کنید.
      از بچه 50 سال پیش که گوش دیواری بازی میکرده و ایزارش 2تا تیکه چوب بوده شده امسال این جوانها و دیگران که جلوی دوربین نیستند.
      البته همه اینها حمایت میخواد و برنامه در سطح کشور.
      کسی مسخره نکرد؛ همین ساخت موشک های سوخت جامد هم کار کمی نیست و یه جوری های تک به حساب میاد.
      دلیل اینکه این موضوع رو بیان کردم برای مسخره کردن یا چیز دیگه ای نبود گفتم تا به فکر راه های دیگه ای به غیر از پرتاب به سمت بالا باشید و از بالن استفاده کنید چرا که هنوز ارگان های مربوطه هم تو ایران نتونستن از شیوه های متداول پیشرانه استفاده کنند؛ من فکر میکنم بهترین راه و ارزان ترین راه برای بالا فرستادن ماهواره بالن با استفاده از هیدروژن خالص باشه. ساخت هیدروژن خیلی راحته و حتی بصورت آشپزخانه ای هم میشه تولیدش کرد.
      رفقا مهم نیست چطوری بازی می کنید؛ اگه شروع نکنید، قطعا بازنده هستید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pencil
        کسی مسخره نکرد؛ همین ساخت موشک های سوخت جامد هم کار کمی نیست و یه جوری های تک به حساب میاد.
        دلیل اینکه این موضوع رو بیان کردم برای مسخره کردن یا چیز دیگه ای نبود گفتم تا به فکر راه های دیگه ای به غیر از پرتاب به سمت بالا باشید و از بالن استفاده کنید چرا که هنوز ارگان های مربوطه هم تو ایران نتونستن از شیوه های متداول پیشرانه استفاده کنند؛ من فکر میکنم بهترین راه و ارزان ترین راه برای بالا فرستادن ماهواره بالن با استفاده از هیدروژن خالص باشه. ساخت هیدروژن خیلی راحته و حتی بصورت آشپزخانه ای هم میشه تولیدش کرد.
        بعد هیدروژن تولید شده رو توی چه محفظه ای باید قرار داد تا نتیجه کار مثل یک بالن بشه؟ مواد سازنده اش چی باید باشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فکر
          بعد هیدروژن تولید شده رو توی چه محفظه ای باید قرار داد تا نتیجه کار مثل یک بالن بشه؟ مواد سازنده اش چی باید باشه؟
          هیدوروژن رو میشه از ترکیبات اسیدهای مثل HCl با عناصر فلزی گروه اول یا دوم ویا عناصر فلزی که قابلیت جایگزینی هیدروژن رو دارم تولید کرد؛ به طور مثال اگه شما برید نوار منزیم بخرید و با جوهر نمک (HCl) توی بشر ترکیب کنید و توی درش یه بادکنک بزارید منزیم جایگزین هیدروژن میشه و هیدروژن آزاد میشه و از لحاظ چگالی مولی فشاری که ایجاد میکنه بیشتر از اتمسفر هست و باعث میشه بادکنک پر از گاز هیدروژن بشه.( اگه این آزمایش رو تو خونه انجام دادید سعی کنید بادکنک رو روی شعله آتش نگیرید چون قدرت انفجاری که داره طیف گسترده ای از امواج فرو و فرا صوتی رو شامل میشه که به گوش و احشا بدن ممکنه آسیب بزنه).
          یه راه سادش هم اینه که برید یه کپسول هیدروژن بخرید باهاش میتونید هزارتا بادکنک بادکنید.
          اما در کل فکر می کنم به جای بادکنک اگه از لاتکس استفاده بشه خیلی بهتره و چون ساختار لاتکس شبیه پلیمر ها نیست...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pencil
            هیدوروژن رو میشه از ترکیبات اسیدهای مثل HCl با عناصر فلزی گروه اول یا دوم ویا عناصر فلزی که قابلیت جایگزینی هیدروژن رو دارم تولید کرد؛ به طور مثال اگه شما برید نوار منزیم بخرید و با جوهر نمک (HCl) توی بشر ترکیب کنید و توی درش یه بادکنک بزارید منزیم جایگزین هیدروژن میشه و هیدروژن آزاد میشه و از لحاظ چگالی مولی فشاری که ایجاد میکنه بیشتر از اتمسفر هست و باعث میشه بادکنک پر از گاز هیدروژن بشه.( اگه این آزمایش رو تو خونه انجام دادید سعی کنید بادکنک رو روی شعله آتش نگیرید چون قدرت انفجاری که داره طیف گسترده ای از امواج فرو و فرا صوتی رو شامل میشه که به گوش و احشا بدن ممکنه آسیب بزنه).
            یه راه سادش هم اینه که برید یه کپسول هیدروژن بخرید باهاش میتونید هزارتا بادکنک بادکنید.
            اما در کل فکر می کنم به جای بادکنک اگه از لاتکس استفاده بشه خیلی بهتره و چون ساختار لاتکس شبیه پلیمر ها نیست...
            داداشا از فکر هیدروژن بیاید بیرون که ماده ای عجیب وحشیه! یه هو وسط کاری میپکه چقد زحمت به فنا میره. حالا از ما گفتن بود.
            حیدر قجا دونیا یالان دونیا دور...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pencil
              منم منظورم این نبود مسخره میکنید.
              منظورم اینه که اگر کسی یک قدم هر چند کوچیک برداشت ازش حمایت کنیم تا پشتوانه کارهای بزرگش بشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MohammadMers
                داداشا از فکر هیدروژن بیاید بیرون که ماده ای عجیب وحشیه! یه هو وسط کاری میپکه چقد زحمت به فنا میره. حالا از ما گفتن بود.
                البته من فکر نمیکنم که این بحث ربطی به تالار برق داشته باشه اما حق با شماست هیدروژن یه ماده فوق العاده ناپایداره ولی به راحتی میشه کنترل کردش؛ همه چی بستگی به تجربه و سطح علم کاربر داره گاز هیدروژن رو در فشار های زیاد به راحتی با گازهای نجیبی مثل آرگون کنترل و تزریقش کرد؛ اما برای حجم های کم میشه تو مواد غیر فعالی مثل بعضی از پلیمر ها(مثلا بعضی بادکنکها) و لاتکس ها(لاتکس ها چون برای تجهیزات پزشکی زیاد استفاده میشه تقریبا غیر فعال هست) به راحتی تزریق کرد و تا ساعت ها و شاید حتی روزها دوام بیاره. من خودم بارها و بارها گاز هیدروژن تولید کردم و تا روزها هم دوام آورده.
                این نکته هم اضافه کنم که برای گازهیدروژن حتما سیفیتی رعایت شه چون میتونه از گاز خردل و کلر بدتر باشه روی سیستم تنفسی.

میشه چندتا بالن پر کرد و به دور یه تخته یا صفحه بست طوری که در نقطه ثقل تخته سکوی پرتاپ ماهواره نصب شه و بصورت دو مرحله ای ماهواره به سطح بالا بره و سپس با یک پیشران تو مدار خودش قرار بگیره

دیدگاه

سلام
                  ماهواره باید خارج از محدوده مغناطیسی زمین باشه تا با دوام باشه...پس از مدتی که ماهواره در فضا قرار میگیرد آرام آرام مدارش افت میکنه و سقوط میکنه وماهواره هایی که دارای پیش ران هستند دارای طول عمر بیشتری اند... برای یک ماهواره 47 کیلو گرمی ما نیازی به یک موشک به وزن 20 تن داریم .فرستنده و گیرنده ها باید vhf و uhf باشند. چون ماهواره در خلا است سرعتش برابر 7 کیلومتر در ثانیه است یعنی ما کلا به ماهواره 15 دقیقه دست رسی داریم اگر از بالای ایران رد شود. قطعات نظامی جواب نمیده باید از قطعات مخصوص فضایی استفاده کرد که من وقتی برد رو دیدم هنگ کردم چون قطعاتش رو تو عمرم ندیده بودم....پس نمی توان به راحتی یک مینی ماهواره ساخت....ولی شما سعی بکن از کجا معلوم شاید موفق شدی چون قرار نیست همه از یک روش یک کاری رو انجام بدن...یکی از دوستان گفته بود بالن تحقیقاتی بسازید. ایده خوبی بود من اگه وقت کنم حتما دنبالش میرم :mrgreen:
                  همچون دیود ی ام که با ورق معکوس روزگار شکسته شده ام

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohammad daraie
                    سلام
                    ماهواره باید خارج از محدوده مغناطیسی زمین باشه تا با دوام باشه...پس از مدتی که ماهواره در فضا قرار میگیرد آرام آرام مدارش افت میکنه و سقوط میکنه وماهواره هایی که دارای پیش ران هستند دارای طول عمر بیشتری اند... برای یک ماهواره 47 کیلو گرمی ما نیازی به یک موشک به وزن 20 تن داریم .فرستنده و گیرنده ها باید vhf و uhf باشند. چون ماهواره در خلا است سرعتش برابر 7 کیلومتر در ثانیه است یعنی ما کلا به ماهواره 15 دقیقه دست رسی داریم اگر از بالای ایران رد شود. قطعات نظامی جواب نمیده باید از قطعات مخصوص فضایی استفاده کرد که من وقتی برد رو دیدم هنگ کردم چون قطعاتش رو تو عمرم ندیده بودم....پس نمی توان به راحتی یک مینی ماهواره ساخت....ولی شما سعی بکن از کجا معلوم شاید موفق شدی چون قرار نیست همه از یک روش یک کاری رو انجام بدن...یکی از دوستان گفته بود بالن تحقیقاتی بسازید. ایده خوبی بود من اگه وقت کنم حتما دنبالش میرم :mrgreen:
                    :nice:
                    من دیدم مین برد اصلیش رو از طلا میسازن، قائدتا شما اگه یه بالن بفرستی هوا یوهو دیدی چند دقیقه بعد دستگیرت کردن :mrgreen: همین الانش فرستنده ای 60 مگ با توان 10 وات رو اگه یه 24 ساعت روشن بزاری میان دم خونتون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pencil
                      البته من فکر نمیکنم که این بحث ربطی به تالار برق داشته باشه اما حق با شماست هیدروژن یه ماده فوق العاده ناپایداره ولی به راحتی میشه کنترل کردش؛ همه چی بستگی به تجربه و سطح علم کاربر داره گاز هیدروژن رو در فشار های زیاد به راحتی با گازهای نجیبی مثل آرگون کنترل و تزریقش کرد؛ اما برای حجم های کم میشه تو مواد غیر فعالی مثل بعضی از پلیمر ها(مثلا بعضی بادکنکها) و لاتکس ها(لاتکس ها چون برای تجهیزات پزشکی زیاد استفاده میشه تقریبا غیر فعال هست) به راحتی تزریق کرد و تا ساعت ها و شاید حتی روزها دوام بیاره. من خودم بارها و بارها گاز هیدروژن تولید کردم و تا روزها هم دوام آورده.
                      این نکته هم اضافه کنم که برای گازهیدروژن حتما سیفیتی رعایت شه چون میتونه از گاز خردل و کلر بدتر باشه روی سیستم تنفسی.

میشه چندتا بالن پر کرد و به دور یه تخته یا صفحه بست طوری که در نقطه ثقل تخته سکوی پرتاپ ماهواره نصب شه و بصورت دو مرحله ای ماهواره به سطح بالا بره و سپس با یک پیشران تو مدار خودش قرار بگیره
                      نحوه محاسبه میزان هیدروژن و اندازه بالن برای بلند کردن مثلا 1 کیلوگرم وزن به چه صورت هست؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فکر
                        نحوه محاسبه میزان هیدروژن و اندازه بالن برای بلند کردن مثلا 1 کیلوگرم وزن به چه صورت هست؟
                        میزان حجم هیدروژن بدست آمده که از رابطه تناسب مولی به دست می آید؛
                        نیرویی که سبب بالا رفتن بالن میشه "فکر جان" نیروی ارشمیدس هست که میشه نیروی نهایی رو برحسب چگالی وحجم متوسط دو جسم فرمولیزه کرد. با داشتن چگالی هیدروژن در فشار های مختلف میشه نیروی وزن رو برابر g گرانش قرار داد و میزان حجم گاز رو با استفاده از جدول هیدروژن حساب کرد.
                        قانون شناوری(ارشمیدس):
                        https://en.wikipedia.org/wiki/Buoyancy

اضافه شده در تاریخ :
                        نوشته اصلی توسط pencil
                        میزان حجم هیدروژن بدست آمده که از رابطه تناسب مولی به دست می آید؛
                        نیرویی که سبب بالا رفتن بالن میشه "فکر جان" نیروی ارشمیدس هست که میشه نیروی نهایی رو برحسب چگالی وحجم متوسط دو جسم فرمولیزه کرد. با داشتن چگالی هیدروژن در فشار های مختلف میشه نیروی وزن رو برابر g گرانش قرار داد و میزان حجم گاز رو با استفاده از جدول هیدروژن حساب کرد.
                        قانون شناوری(ارشمیدس):
                        https://en.wikipedia.org/wiki/Buoyancy

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فکر
                          به صورت تخمینی

قانون آووگادرو

هر مولکول گرم از هر گاز در شرایط متعارفی 22.4 لیتر فضا را اشغال میکند

توضیحات دقیقتر

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%82%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86_%D8%A2%D9%88%D9%88% DA%AF%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D9%88

قانون ارشمیدس

هر جسم شناور به اندازه وزن سیال جابجا سبک میگردد

توضیحات دقیقتر

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B4%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C

وزن 22.4 لیتر ئیدروژن = 2 گرم
                          وزن 22.4 لیتر هوا = 29 گرم

هر 22.4 لیتر ئیدروژن پس از شناور شدن در هوا میتواند وزنه 26 گرمی را به هوا ببرد
                          هر 220 لیتر ئیدروژن ( بشکه 220 لیتری را تجسم کنید ) تنها میتواند 260 گرم را به آسمان ببرد
                          در کشتی هوایی هیندنبرگ برای شناور شدن 260 تن از دویست هزار متر مکعب ئیدروژن استفاده شده بود

http://7ww.ir/1357/%D9%81%D8%A7%D8%AC%D8%B9%D9%87-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE%DB%8C-%D9%87%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%86%D8%A8%D8%B1%DA%AF.h tml

تمام این محاسبات یا صرفنظر کردن از تغییر حجم ئیدروون با افزایش ارتفاع میباشد

بالونها میتوانند تا آخرین مرژ اتمسفر زمین ( نزدیک به 80 کیلومتر ) صعود کنند و در این ارتفاع نیز چنان که دوستان اشاره کردند ماهواره ها ثابت نمیمانند ... بنابر این در یک تلاش آماتوری از بالون تنها میتوان به عنوان مرحله اول موشک استفاده نمود .... به این معنی که ابتدا راکت کوچکی را با کمک بالون تا ارتفاع بالا فرستاد و سپس به کمک آن جرم چند کیلوگرمی را در مدار قرار داد و بزرگترین مشکل چنین عملیاتی بدون تردید ، محاسبات و مشکلات ناوبری و کنترل میباشد
                          بنیاد انصاری برای هر گروه آماتور ( غیر دولتی ) که بتواند یک میکروروبات به ماه بفرستد جایزه ده میلیون دلاری تعیین نموده است و در صورتی که ربات بتواند در ماه مقدار کمی جابجا شود جایزه نیز افزایش خواهد یافت
                          تکنولوژی ناوبری و کنترل به کار رفته در میکرو ماهواره میتواند به طور موثری در ارسال روبات به ماه به کار گرفته شود
                          پاره ای از رویکردهای دفاعی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط emitor
                            به صورت تخمینی

قانون آووگادرو

هر مولکول گرم از هر گاز در شرایط متعارفی 22.4 لیتر فضا را اشغال میکند

توضیحات دقیقتر

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%82%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86_%D8%A2%D9%88%D9%88% DA%AF%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D9%88

قانون ارشمیدس

هر جسم شناور به اندازه وزن سیال جابجا سبک میگردد

توضیحات دقیقتر

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B4%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C

هر 220 لیتر ئیدروژن ( بشکه 220 لیتری را تجسم کنید ) تنها میتواند 260 گرم را به آسمان ببرد
                            در کشتی هوایی هیندنبرگ برای شناور شدن 260 تن از دویست هزار متر مکعب ئیدروژن استفاده شده بود

http://7ww.ir/1357/%D9%81%D8%A7%D8%AC%D8%B9%D9%87-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE%DB%8C-%D9%87%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%86%D8%A8%D8%B1%DA%AF.h tml

تمام این محاسبات یا صرفنظر کردن از تغییر حجم ئیدروون با افزایش ارتفاع میباشد

بالونها میتوانند تا آخرین مرژ اتمسفر زمین ( نزدیک به 80 کیلومتر ) صعود کنند و در این ارتفاع نیز چنان که دوستان اشاره کردند ماهواره ها ثابت نمیمانند ... بنابر این در یک تلاش آماتوری از بالون تنها میتوان به عنوان مرحله اول موشک استفاده نمود .... به این معنی که ابتدا راکت کوچکی را با کمک بالون تا ارتفاع بالا فرستاد و سپس به کمک آن جرم چند کیلوگرمی را در مدار قرار داد و بزرگترین مشکل چنین عملیاتی بدون تردید ، محاسبات و مشکلات ناوبری و کنترل میباشد
                            بنیاد انصاری برای هر گروه آماتور ( غیر دولتی ) که بتواند یک میکروروبات به ماه بفرستد جایزه ده میلیون دلاری تعیین نموده است و در صورتی که ربات بتواند در ماه مقدار کمی جابجا شود جایزه نیز افزایش خواهد یافت
                            تکنولوژی ناوبری و کنترل به کار رفته در میکرو ماهواره میتواند به طور موثری در ارسال روبات به ماه به کار گرفته شود
                            این موضوع رو هم من اضافه کنم که وقتی بالن ها به ارتفاع 200 هزار پایی برسن حجمشون بصورت چشم گیری به حاطر کمبود فشار توی اون ارتفاع افزایش پیدا میکنه. برای همین باید ظرفیت الاستیک بالون ها طوری در نظر گرفته بشه که با افزایش حجمشون منفجر یا پاره نشن.
                            .................................................. .......................
                            ناموسا ده میلیون دلار میدن؟! :biggrin:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط emitor

بالن با چنین جحمی که توانایی محصور کردن گاز هیدروژن با امنیت کافی رو داشته باشد چگونه قابل تهیه است؟ چه مقدار هزینه بردار خواهد بود؟

دیدگاه

در مورد خود ماهواره کسی اطلاعاتی نداره؟
                                ماهواره های کوچکی که افراد غیر دولتی ساخته باشند.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X