اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بحث راجع به فیوز بیتهای میکروکنترلر AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بحث راجع به فیوز بیتهای میکروکنترلر AVR

من با ATMEGA8 می خوام کار با میکرو را شروع کنم ولی چند تا مشکل دارم اول اینکه اگه فیوز بیتها را تنظیم نکنیم آیا پروگرم کردن میکرو امکان داره
    میکروکنترلرهای AVR به صورت پیش فرض کریستال داخلی تنظیم شده است. و به سادگی می توان در لحظه اول اونو پرگرم کرد.

برای تنظیم فیوز بیت ها هم یه نگاهی به جدولی که تو صفحه اول داده شده نگاه کنی مشکلت حل میشه.

دیدگاه

با سلام خدمت شما دوستان عزیز
      من یه mega8 داشتم که می خواستم باهاش یه ساعت درست کنم برای همین فیوزبیتها را روی کریستال خارجی فرکانس پایین(1001)قرار دادم در ضمن ckpot را هم برنامه ریزی کردم ولی دیگه میکرو شناخته نمیشه و با هیچ کریستالی (4و8و12) کار نمیکنه مشکل کجاست.

دیدگاه

سلام دوستان من تازه عضو سایتتون شدم خیلی سایت خوبیه. من هر سوالی که برایم امکان داشته باشه رو جواب میدم. امیدوارم که من هم بتونم مثل شما برای بقیه مفید باشم.

در مورد سوالت دوست من باید بگم که به احتمال 99 درصد یه پروگرمر stk200/300 داری. مشکل پروگرمر های معمولی اینه که وقتی فیوز بیت میکرو را در کریستال خارجی می گذاری کار نمیکنند. مشکلت اون CKPOT نیست اون فقط کلاک میکرو ات را تقویت میکنه.

برای این که به این مشکلها بر نخوری معمولا سعی کن که میکرو ات را به صورت اسیلاتور داخلی تنظیم کنی INTERNAL RC OCSYLLATOR . در ضمن میکرو ات هیچ مشکلی نداره فقط پروگرمرت نمیتونه میکرو را روشن کنه (کلاک مورد نیازش رو تامین کنه). برای حل مشکلت هم من یه راه حل دارم. میتونی یه اسیلاتور خارجی بسازی و به میکرو ات وصل کنی اینطوری میکرو ات را دوباره میشناسه. یا که یه روش ابتکاری که خودم فهمیدم. برای یه میکروی دیگه یه برنامه چشمک زن با فرکانس 60 هرتز یا بیشتر بساز و به پایه XTAL2 میکرو ات وصل کن. اینطوری احتمالا مشکلت حل بشه.

راستی دوستان من یه سایت عالی پیدا کردم که هر ماه برد آموزشی جایزه ARM و AVR جایزه میده. تازه یه شرکت ایرانیه (از ایرانیا بعیده همچین کارایی). فکر کنم که معتبر هم باشه چون خودم یکی از پروگرمرهاشو خریدم. لینکش هم اینه: WWW.NE-IR.COM

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ___ بادامی ___
          حمید جان ( ) من فکر کنم با ATmega16 یا ATmega32 شروع کنیم بد نباشه چون اکثر بچه ها از این ای سی ها استفاده میکنن. خوب اگر کسی ای سی خاصی رو مد نظر داشت بگه تا ما اونو هم کامل توضیح میدیم.

فیوز بیت هایATmega32 و ATmega16

ATmega16 دارای 2 ریجیستر 8 بیتی برای تنظیمات فیوز بیت ها است. شکل زیر رو نگاه کنید:

خوب اول بریم سراغ تشریح هر کدوم از این فیوز بیت ها بعد هم سراغ تنظیم کردنشون.
          ببخشید که یک کم غیر منظم توضیح داده میشه،.

فیوز بیتهای CKSEL0، CKSEL1 ، CKSEL2 ، CKSEL3:

این فیوز بیتها منبع کلاک سیستم را تعیین می کنند. در واقع نوع کلاک سیستم مطابق جدول زیر تعیین می شود. توجه داشته باشیدکه تیک زدن هرکدام از فیوز بیتها به معنای صفر شدن آن فیوز بیت تلقی می گردد. خوب حالا به این جدولی که در آوردیم نگاه کنید:

به ستاره های نوع کلاک دقت کنید:

توضیحات:
          * اگر میخواهید کلاک میکرو را مانند شکل زیر تولید کنید باید از این گزینه استفاده کنید:

** اگر میخواهید کلاک میکرو را با استفاده از یک مدار RC بسازید می توانید از گزینه هایی که مشخص کردیم و شکل زیر این کار را انجام دهید.

*** در زمان استفاده از کریستال خارجی می بایست مقدار فرکانس آن مشخص باشد. در ضمن تفاوت عمده بین حالتهای کریستال خارجی در مدت زمان بالا آمدن میکرو پس از reset می باشد که دیگه تو این قسمت مدت زمانها رو توضیح نمیدیم و به همین اکتفا میکنیم. دقت داشته باشید که فیوز بیت های SUT که بعداً بهشون میرسیم نیز واسه همین کار تعبیه شده اند.

فیوز بیت های SUT0 ، SUT1 :
          همونطور که گفتیم این فیوز بیت ها سرعت ریست میکروکنترلر را مشخص می کنند. که طبق جدول زیر برنامه ریزی می شوند.

نکته مهم : توصیه می شود که هنگام تغییر فیوز بیت ها SUT0=0 و SUT1=1 قرار داده شود.

فیوز بیت های BODEN وBODLEVEL
          فیوز بیتBODEN قابلیت Detection Brown –out آی سی را فعال می کند. این قابلیت بدین صورت است که اگر ولتاژ تغذیه آی سی از حدی پایین تر آید، میکروReset می شود. این ولتاژاز طریق فیوز بیت BODLEVEL تعیین می شود.

فیوز بیت BOOTRST :
          این فیوز بیت در صورت برنامه ریزی شدن آدرس بردار Reset را به ابتدای حافظه Boot انتقال می دهد.

فیوز بیت های BOOTSZ0 و BOOTSZ1:
          این فیوز بیتها برای تعیین اندازه و مکان شروع حافظه Boot بکار می روند که طبق جدول زیر تعیین می شود.

فیوز بیت EESAVE:
          اگر این فیوز بیت برنامه ریزی شود در هنگام Erase کردن، فقط حافظه Flash پاک می شود و حافظه EEPROM آن ثابت باقی می ماند.

فیوز بیت CKOPT:
          با برنامه ریزی کردن این فیوز بیت، خازنهای داخلی میکرو با مقدار 36pf فعال می شوند و دیگر نیازی به استفاده از خازنهای خارجی در روی کریستال نیست. همچنین با فعال کردن این فیوز بیت دامنه ولتاژ اسیلاتور چندین برابر می شود.

فیوز بیت JTAGEN
          اگر از رابط JTAG برای پروگرم کردن استفاده می کنید باید این فیوز بیت فعال شود. دقت داشته باشید که اگر این فیوز بیت فعال شده باشد دیگر قادر به استفاده از پورتی که بیت های JTAG برروی آن می باشد (مثلاً پورت C در ATmega16 ) نیستیم. به طور پیش فرض این فیوز بیت فعال می باشد و برای استفاده از پورت C باید این فیوز بیت را غیرفعال کنیم.

فیوز بیت SPIEN :
          اگر این فیوز بیت فعال باشد میکرو قابلیت اتصال پروگرمرهایی که با رابط SPI کار میکنند (به طور مثال پروگرمر STK200 ) را پیدا میکند.( در نرم افزار code vision و بسکام این فیوز بیت در اختیار کاربران قرار نمیگیرد)

فیوز بیت OCDEN :
          اگر این فیوز بیت فعال شود میکرو قابلیت debug شدن را پیدا می کند.

[color=blue]خوب فکر کنم مبحث فیوز بیت های ATmega16 و ATmega32 تموم شده باشه نظر شما چیه؟؟؟

اگر IC خاصی در نظر دارید بگید تا فیوز بیتهاش رو در بیاریم و بذاریم.

آقای بادامی من که جدول یا عکسی نمیبینم در توضیحات شما فکر کنم جاییکه عکسها و جداول رو پ کرده بودین ، اونارو پاک کرده ، پس لطفا اگر ممکنه این آموزشتونو در یک فایل وورد یا PDF قرار دهید یا عکسها و جداول رو دوباره پ کنید ممنونم و منتظر
          هنوز وقت برای پیشرفت باقیست!

دیدگاه

سلام
            من خودم عکس ها میبینم

من سعی میکنم همه مطالب رو تو یه فایل PDF تنظیم کنم

دیدگاه

اساتید پس این pdf چی شد کار و زندگی داریم ها :biggrin:

دیدگاه

جناب بادامی در صورت امکان لطفا جهت یکپارچه بودن مطالبی که توضیح داده اید همه ی آنها را در قالب یک فایل پی دی اف در سایت قرار دهید.منظورم بیشتر توضیحات گرافیکی در مورد فیوز بیتهاست.

ممنون

دیدگاه

سلام........

اینم پاسخ به درخواستهای دوستای گلم.

تو یه وقت مناسب کاملترش میکنم و تو دانلود سنتر سایت هم قرارش میدیم.

فایل های پیوست شده

دیدگاه

سلام
                    من میخام یهئ میکرو رو لاک کنم که برنامسو نشد خوند ولی میکرو رو بشه با پاک کردن دوباره برنامه ریزی کرد :eek:
                    ایا میشه این کار رو کرد؟ در صورت امکان اسم لاک ها رو بگید
                    :wow:
                    راستی SPM و LPM که تو مقاله بالایی هستش چیه؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط درود
                      سلام
                      من میخام یهئ میکرو رو لاک کنم که برنامسو نشد خوند ولی میکرو رو بشه با پاک کردن دوباره برنامه ریزی کرد :eek:
                      ایا میشه این کار رو کرد؟ در صورت امکان اسم لاک ها رو بگید
                      :wow:
                      راستی SPM و LPM که تو مقاله بالایی هستش چیه؟؟

این برای قفل میکرو:
                      http://mcem.blogfa.com/post-290.aspx

دیدگاه

با سلام

من میخواستم پروژه معروف RTC را انجام بدم به همین منظور کریستال RTC یا 32768Hz را تهیه کردم و کلاک سیستم را در کدویژن خارجی (یعنی 1111) انتخب کردم.
                        دفعه اول پروگرام شد اما دفعه های بعدی نمیشه.
                        همون اولی هم کار نمیده
                        خواiهشمند است مرا یاری کنید
                        و بگید اگه فیوز بیتها به هم ریخته باشه چه کار کنم
                        با تشکر

دیدگاه

سلام
                          شما وقتی میخاین پروگرم کنین کریستال هم میزارین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!
                          اگه نمی زارین باید بزاری تا کار کنه

دیدگاه

با تشکر از آقای بادامی منتظر ادامه آموزش هستیم!
                            هنوز وقت برای پیشرفت باقیست!

دیدگاه

با سلام خدمت شما
                              دوست عزیز دو پرسش دارم در باب بیت های قفل .
                              پرسش 1 : حافظه Flash یک میکرو کنترلر رو در نظر بگیرید که به شکل کامل ازش حفاظت میشه ، آیا این حافظه قادر به ارسال و برداشت داده از حافظه ی EEPROM همان میکروکنترلر هست ؟ ( از EEPROM حفاظت نمی شود ) .

پرسش 2 : ( اگر پاسخ شما به پرسش یک مثبت است ) آیا این میکرو کنترلر قادر به دریافت و ارسال داده ( با واسطه ی EEPROM ) به میکروکنترلری دیگر هست ؟

با سپاس فراوان .

دیدگاه

بله
                                همه این کارها رو میتونه بکنه
                                قفل حافظه فقط برای حفاظت از کپی شدن هستش
                                پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X