اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بحث راجع به فیوز بیتهای میکروکنترلر AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بحث راجع به فیوز بیتهای میکروکنترلر AVR

دوست عزیز یعنی می فرمایید برای mega8 فقط کریستال ساعت رو نصب کنم
    ولی اگر تو برنامه کلاک را مثلا 8mhzگذاشتیم چیکار باید کرد
    میشه تعریف فیوز بیت ها را برای کریستال داخلی تنظیم کرد وبا برنامه کریستال ساعت را نصب کرد
    بدون دستکاری فیوز بیت ها؟؟

دیدگاه

سلام
      تو لینک زیر آمکوزشی در مورد فیوزبیتا و لاک بیت ا هستش که میتونید دانلود کنید
      http://www.ir-man.com/forum/showthread.php?tid=173

صدایی از قلب آذربایجان

Ya$a odlar yurdum AZERBAICANIM

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahan110
        دوست عزیز یعنی می فرمایید برای mega8 فقط کریستال ساعت رو نصب کنم
        ولی اگر تو برنامه کلاک را مثلا 8mhzگذاشتیم چیکار باید کرد
        میشه تعریف فیوز بیت ها را برای کریستال داخلی تنظیم کرد وبا برنامه کریستال ساعت را نصب کرد
        بدون دستکاری فیوز بیت ها؟؟
        به قول یه بنده خدایی صد در صد
        برای استفاده از کریستال ساعت در میکرو نیاز به تغییر هیچ فیوز بیتی نیست
        و کریستال میکرو هرچی که باشه مهم نیست
        فقط در میکرو هایی که پایه کریستال با کریستال ساعت (TOSC) مشترکه (مثل مگا 8) باید کریستال میکرو رو روی کریستال داخلی تنظیم کنید وبه این پایه ها را به کریستال ساعت وصل کنید
        پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

با سلام
          من می خوام از lock bit های avr استفاده کنم برای اینکه از خواندن آن جلوگیری کنم برای این کار از کدویژن استفاده کردم و تو قسمت programing option گزینه programin and verification disable را زدم ولی با این پیغام خطا مواجه شدم که می گه شما می خواهید روی lb0 و lb1 صفر بنویسید در حالی که یک است؟!!!!! باسه چی این پیغام را می ده؟
          در ضمن موقعی که کد یک میکرو را می خونند چه جوری این کار را می کنند و چه جوری از آن استفاده می کنند؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!
          چه خوش است زر خالی که به آتش اندر آید
          چو کند درون آتش هنر و گهرنمائی
          مگریز ای برادر تو ز شعله های آذر
          ز برای امتحان را چه شود اگر درآئی
          به خدا ترا نسوزد رخ تو چو زر فروزد
          که خلیل زاده ای تو زقدیم آشنائی چو خلیل رو در آتش که تو خالصی و دلپاک در خیبر است برکن که علی مرتضائی.

دیدگاه

سلام من میخوام attiny 2313 را برای کریستال خارجی 11.0592 مگاهرتز و 16ck+65ms تنظیم کنم لطفا یکی مقدار فیوز ها رو به من بگه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط 85411021
              سلام من میخوام attiny 2313 را برای کریستال خارجی 11.0592 مگاهرتز و 16ck+65ms تنظیم کنم لطفا یکی مقدار فیوز ها رو به من بگه
              در داخل دیتاشیت قطعه در قسمت System clock and clock option در بخش کریستال وجود دارد .
              بگذارعشق خاصیت تو باشد نه رابطه خاص تو باکسی
              موفقیت پیش رفتن است نه به نقطه ی پایان رسیدن
              نلسون ماندلا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط s2000
                دوستان حتما اطلاع دارند که با قابلیت bootloader موجود در میکروهای AVR میشه از طریق برنامه نویسی به وسیله خود میکرو میشه فیوز بیتها را تنظیم کرد. فقط یک مشکلی هست و اون اینکه فقط میشه فیوز بیتها را فعال کرد و امکان غیر فعال کردنش توسط این روش وجود ندارد.

لطفا در این مورد اطلاعات بیشتر بدید
                نمونه برنامه با اسمبلی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر حسنی کاخکی

به قول یه بنده خدایی صد در صد
                  برای استفاده از کریستال ساعت در میکرو نیاز به تغییر هیچ فیوز بیتی نیست
                  و کریستال میکرو هرچی که باشه مهم نیست
                  فقط در میکرو هایی که پایه کریستال با کریستال ساعت (TOSC) مشترکه (مثل مگا 8) باید کریستال میکرو رو روی کریستال داخلی تنظیم کنید وبه این پایه ها را به کریستال ساعت وصل کنید
                  لازمه توجه کنید که این دوست عزیز میخواد با atmega8 کار کنه در این میکرو پایه های کریستال و پایه های TOSC مشترکه بنابراین تا جایی که من میدونم از بخوایم از کریستال ساعت استفاده کنیم نمیتونیم از کریستال خارجی استفاده کنیم
                  اگه عزیزان باز هم فرصتی داشته باشن بیزحمت فیوز بیتهای cksel و sut و ckopt رو در این حالت بگن چی بذاریم چون دیتاشیت یه کم در این مورد پیچونده

دیدگاه

سلام
                    فیوزبیت SPIEN رو چطور فعال کنیم یه راه عملی معرفی کنید لطفا!!!!!
                    یا علی

دیدگاه

اگه spien رو دستکاری کردین و disable کردین ، دیگه با پروگرامرهای سریال نمیتونین کاری براش بکنین
                      از پروگرامرهای HV و JTAG استفاده کنین تا فیوز بیت رو به حالت اول در بیارین

میشه کسی هم به سوالهای من جواب بده لطفا :cry2:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ghasedak2716
                        اگه spien رو دستکاری کردین و disable کردین ، دیگه با پروگرامرهای سریال نمیتونین کاری براش بکنین
                        از پروگرامرهای HV و JTAG استفاده کنین تا فیوز بیت رو به حالت اول در بیارین

میشه کسی هم به سوالهای من جواب بده لطفا :cry2:
                        خوب دوست عزیز من هم اون بالا همینو گفتم در ضمن گفتم که نیازی به هیچ تغییری در فیوز بیتها نیست
                        پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

سلام دوستان
                          من رو ببخشید وسط بحث های تخصصی تون وارد می شم
                          من تا حالا با AVR و کلا اصلا با میکروها کار نکردم

برنامه نویسی و الگوریتم نویسی رو خوب بلدم .

حالا برای شروع بگین که برای مدار چشمک زن . که دو تا LED داره ؛ فیوز بیتها رو چجوری تنظیم کنم و همین طور فرکانس
                          آی سی من ATmega16
                          کامپایلر Codevision 1.23.8c
                          پروگرمر : STK200/STK300

ممنون

دیدگاه

سلام
                            نیاز به تغییر هیچ فیوز بیتی نیست
                            فقط از پورت c میکرو استفاده نکن
                            درضمن تا وقتی که به تنظیمات فیوز بیت ها مسلط نشدی اصلا دستکاری شون نکن چون ممکنه میکروت از کار بیفته!!!
                            فرکانس پیش فرض میکرو هم روی یک مگا هرتزه

دیدگاه

ممنونم . یه پروژه چشمک زن نوشتم درست کار کرد ... ممنون

فقط یه چیزی ، چرا من میزان وقفه (delay_ms) رو روی 500 میلی گذاشتم ولی در حالت واقعی (تست فیزیکی) حدودا 4 ثانیه وقفه میده !!
                              بعد رفتم با یه تناسب مقدار 125 رو درآوردم و بجای 500 بش دادم ... الان درست شده و واقعا 500 میلی ثانیه وقفه میده و فکر نکم هنوز دقیق نیم ثانیه باشه !!
                              مثلا برای نوشتن ساعت چکار باید کنم . این اختلاف برای چیه ؟؟

خودم فکر می کنم برای فرکانس کریستال داخلی باشه . من اونو بصورت پیش فرض رها کردم (8.000.000) .

کلا چکار کنم که هر 1000 میلی ثانیه واقعا 1 ثانیه بشه

واقعا ممونم

دیدگاه

سلام
                                کریستال پیش فرض داخلی 1M است نه 8M.

حتماً دقت کن همون کریستالی رو که تو برنامه نویسی تعریف کردی استفاده کنی.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X