اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

mq9--->ppm??

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : mq9--->ppm??

سنسور رو عوض کردم ولی باز هم همینطوره نمی دونم چرا ؟ بذارین دقیقا مداری که شما می فرمایین رو امتحان کنم بعد نتیجه رو میگم
    ممنونم از لطف شما

دیدگاه

راستی یک تجربه رو اینجا بگم : سنسور بعضی مواقع بازی در میاره و جهت دار میشه. اگه دیدی کار نکرد جهتشو عوش کن. یعنی درجا 180 درجه بچرخونش.
      دلا یاران سه قسمند ار بدانی
      زبانی اند و نانی اند و جانی
      به نانی نان بده از در برانش
      محبت کن به یاران زبانی
      و لیکن یار جانی را به دست آر
      به جانش جان بده تا می توانی

دیدگاه

اقای کاخکی مدار ی که شما فرمودین جواب می ده ولی من حتما مقدار ppm اون رو می خوام

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر حسنی کاخکی
          سلام
          شما حتما سنسور رو اشتباه نصب میکنین
          من سنسور را با یه ترانس 9 ولت 300 میلی آمپر و یه رگولاتور 7805 حتی بدون هیت سینگ وصل میکنم
          اصلا هم داغ نمیکنن خروجی سنسور هم تقریبا بعد از 5 دقیقه (و شاید هم کمتر )ثابت میشه
          شک نکنین یا سنسورتون خرابه یا اشتباه وصل میکنین
          عدد دیجیتالی که میکرو میده در حالت عادی حدود 160 و در حالت تحریک با مقدار زیادی گاز حدود 1100 هست
          پس میبینین که چقدر اختلاف ولتاژ داره!!!! :eek:
          من که از این سنسو خیلی خیلی راضیم فقط نمیدونم عمر مفیدش چقدره اگه کسی از دوستان میدونه لطفا بگه :sad:
          در ضمن هیتر مستقیم به 5 ولت وصل میشه و نیازی به مقاومت نیست
          شما سه پایه یه طرف سنسور را به هم و بعد به 5 ولت وصل کنین
          پایه وسط اون طرف دیگه را به منفی و دو پایه دیگه رو به هم و با یه پتانسیومتر 20 کیلو به منفی وصل کنین همین دو پایه خروجی سنسوراند
          در ضمن ممکنه با اهم متر جواب نگیرید خروجی رو مستقیم بدین به میکرو
          اگه مشکلی بود در خدمتم

سلام!
          من همه چیزو مثل بالا بسته ام و فقط دو پایه ای که شما گفتین با یه پتانسیومتر به منفی وصل کنم یکیشو با یه مقامت 10K به زمین و از دیگری هم خروجی گرفتم دادم به ADC میکرو خروجی دیجیتال معادل رو هم که روی 8 تا led نمایش دادم به نسبت درست بود(تا این مرحله) مثلا عدد از 11111000تا1111111 تغییر می کرد
          اما الان که می خواستم نتیجه رو روی lcd نمایش بدم دیدم lcd اصلا روشن هم نمیشه!! چک کردم دیدم پایه 1و2(زمین و vcc) اتصال کوتاهن!! خلاصه رفتم تا رسیدم به دو پایه هیتر سنسور که یکی به زمین وصل باید باشه و دیگری هم به vcc این دو تا هم اتصال کوتاه بودن!! از مدارم که خارجش کردم بازم دو تا پایه h سنسور اتصال کوتاه بودن اصلا مشکل فقط از همین جا نشات می گرفت! خب فک کنم این دو تا پایه یکی هم هستن پس اصلا بایدهم نتیجه اینجوری باشه پس چرا ما یکیشو به vcc میدیم و دیگری رو به زمین؟!! :angry:
          اصلا این اتصال کوتاهه یا نه؟!!نمی فهمم کجای کار اشتباهه؟
          پینوکیو چوبی بمان... دنیای آدمآ‌ها سنگی ست!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shamim_no

سلام!
            من همه چیزو مثل بالا بسته ام و فقط دو پایه ای که شما گفتین با یه پتانسیومتر به منفی وصل کنم یکیشو با یه مقامت 10K به زمین و از دیگری هم خروجی گرفتم دادم به ADC میکرو خروجی دیجیتال معادل رو هم که روی 8 تا led نمایش دادم به نسبت درست بود(تا این مرحله) مثلا عدد از 11111000تا1111111 تغییر می کرد
            اما الان که می خواستم نتیجه رو روی lcd نمایش بدم دیدم lcd اصلا روشن هم نمیشه!! چک کردم دیدم پایه 1و2(زمین و vcc) اتصال کوتاهن!! خلاصه رفتم تا رسیدم به دو پایه هیتر سنسور که یکی به زمین وصل باید باشه و دیگری هم به vcc این دو تا هم اتصال کوتاه بودن!! از مدارم که خارجش کردم بازم دو تا پایه h سنسور اتصال کوتاه بودن اصلا مشکل فقط از همین جا نشات می گرفت! خب فک کنم این دو تا پایه یکی هم هستن پس اصلا بایدهم نتیجه اینجوری باشه پس چرا ما یکیشو به vcc میدیم و دیگری رو به زمین؟!! :angry:
            اصلا این اتصال کوتاهه یا نه؟!!نمی فهمم کجای کار اشتباهه؟
            پایه 1 و 2؟ چجوری شماره پایه ها رو در آوردی؟
            دو ردیف سه تایی داره وسطی ها پایه هیتر هستند (وسطی ردیف اول و وسطی ردیف دوم)
            اتصال کوتاه هم نیستند بلکه مقاومت پایینی دارند و اگه با اهم متر بگیرین حدود 30 اهم مقاومت دارند
            و طبق همون چیزی که دوستمون گفتن وقتی سنسور شروع به کار میکنه و گرم میشه کم کم مقاومتش زیاد میشه و جریان کمتری از منبع میکشه

(درضمن این رو هم بگم خروجی ADC ده بیتیه و پرتهای میکرو 8 بیتی بنابراین اگر بخوای خروجی ADC رو روی پورتهای میکرو نشون بیدی 2 بیت پر ارزشت از دست میزن)
            پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

آقای کاخکی فرمودن:
              این رو هم بگم خروجی ADC ده بیتیه و پرتهای میکرو 8 بیتی بنابراین اگر بخوای خروجی ADC رو روی پورتهای میکرو نشون بیدی 2 بیت پر ارزشت از دست میزن)
              [/quote]

اوهوم (ینی بله) ممنون از تتذکر بالایی حواسم به اینم باید باشه اما الان مشکل چیز دیگه ایه!
              پایه 1 و 2 lcd رو گفتم که vcc و زمینن که و قتی با مولتی متر اتصال کوتاه بودنشونو چک می کنم بوق میزنه! ینی اتصال کوتاه نشونشون میده و ریشه یابی که کردم به این دو پایه هیتر سنسور مربوط میشه): چون وقتی یکیشو در می آرم دیگه پایه های lcd اتصال کوتاه نیستن(با مولتی متر اتصال کوتاه بودنش رد میشه ینی بوق نمیزنه)
              اگرم میگین که مشکل از اینا نیست پس چرا lcd حتی صفحه شم روشن نمیشه؟!! :angry:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shamim_no
                آقای حسنی فرمودن:
                این رو هم بگم خروجی ADC ده بیتیه و پرتهای میکرو 8 بیتی بنابراین اگر بخوای خروجی ADC رو روی پورتهای میکرو نشون بیدی 2 بیت پر ارزشت از دست میزن)

اوهوم (ینی بله) ممنون از تتذکر بالایی حواسم به اینم باید باشه اما الان مشکل چیز دیگه ایه!
                پایه 1 و 2 lcd رو گفتم که vcc و زمینن که و قتی با مولتی متر اتصال کوتاه بودنشونو چک می کنم بوق میزنه! ینی اتصال کوتاه نشونشون میده و ریشه یابی که کردم به این دو پایه هیتر سنسور مربوط میشه): چون وقتی یکیشو در می آرم دیگه پایه های lcd اتصال کوتاه نیستن(با مولتی متر اتصال کوتاه بودنش رد میشه ینی بوق نمیزنه)و اونوخته که lcd روشن میشه
                اگرم میگین که مشکل از اینا نیست پس چرا lcd حتی صفحه شم روشن نمیشه؟!! :angry:

دیدگاه

دوست عزیز گفتم که اتصال کوتاه نیستن بلکه مقاومت کمی دارن.
                  اگر اتصال باشن که میگرو هم نباید کار کنه و خروجی درست بده حتما ایراد یه جای دیگست.اون بوق مولیتی متر هم چون مقاومتش کمه میزنه و بهش نمیشه اطمینان کرد.
                  پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

بچه ها ببخشید مث اینکه خیلی اذیتتون کردم :sad:
                    از همتی ممنون
                    خصوصا آقای حسنی :nice:
                    ok
                    همون طوری که سوران جان تو یه تاپیک دیگه گفته بودن اومدم واسه سنسورم یه رگولاتور دیگه گذاشتم به دلیل نا معلومی مشکل حل شد!!!
                    (ما که نفهمیدیم چی شد! ولی خب ... )
                    ما بریم واسه ادامه کار :read:

دیدگاه

دوباره سلام!
                      من با مشکلاتی مواجه شدم که ...
                      اگه لطف کنین کمکم کنین ممنون میشم آخه چند روزه خودم دارم بهش فک می کنم یه جوری حلش کنم نمی تونم! :sad:
                      اول اینکه وقتی با همون فرمول 1024/5*X عدد باینری X رو تبدیل می کنم به یه عدد بر مبنای 5 ولت و بعد با تابع ftoa تبدیلش می کنم به آرایه و رو LCD نشونش میدم عدد نمایش داده شده از حدود 70! شروع یشه و تا 300 ادامه پیدامیکنه!!(حالا مثلا قرارهیه عدد از 0 تا 5 ولت بده!!!!!!!)
                      دوم اینه که با فرض اینکه اعداد درست باشن برای نشان دادن نتیجه به صورت یک نمودار میله ای روی LCD به تعداد جز صحیح اون عدد تقسیم بر 10 علامت مربع رو روی LCD نمایش میدم که یه نشانی از کم یا زیاد شدن خروجی سنسورم باشه و اوضاع تا وقتی این خروجی با زیاد کردن مثلا گاز توی محیط زیاد میشه خوب پیش میره ولی همین که این مقدار دوباره کم میشه دیگه حساسیتی توی این نمودار میله ای(مربعی )دیده نمیشه و در آخرین ارتفاعی که قرار داشته باقی می مونه! :angry:
                      وای چقد سخته به زبون فارسی مشکل کدی و مداری رو توضیح دادن!! :mrgreen:

دیدگاه

ولی همین که این مقدار دوباره کم میشه دیگه حساسیتی توی این نمودار میله ای(مربعی )دیده نمیشه و در آخرین ارتفاعی که قرار داشته باقی می مونه!
                        دلیلش اینه:

for(i=0;i<VAR;i=i+1)
                        {
                        lcd_gotoxy(i,0);
                        lcd_putchar(s);
                        }

شما میگید به اندازه VAR برو و مربع(کاراکتر s) رسم کن حالا اگر VAR یکبار باشه 8، خب 8تا مربع رسم میشه، اما اگر دفعه بعد بشه 5، 5تا رسم میشه! اما قبلی ها رو پاک نمیکنه!
                        اما راه حل:
                        فرض کنید ماکسیمم مقدار VAR مقدار 10 باشه:

[ltr]
                        کد:
                        for(i=0;i<10;i=i++)
                           {
                        		lcd_gotoxy(i,0);
                        		if (i<VAR) lcd_putchar(s);
                        		else	lcd_putchar(' '); // print space character, for cleaning square sign.
                           }
                        اونچیزی که در دانشگاه یاد میگیرید، "الفبایی" هست برای نوشتن یک "رمان" !!

دیدگاه

سلام
                          دوستان من میخوام وجود نشتی گاز رو فقط تشخیص بدم
                          برای این منظور از شماتیک زیر استفاده کردم:

R5 رو اتصال کوتاه کردم(مقایسه کننده LM393 هست)

قبلا این مدار رو بستم و جواب گرفتم
                          ولی الان PCB رو دوباره زدم هر کاری میکنم جواب نمیگیرم :angry:
                          خروجی سنسور 4.90 هست و وقتی گاز بهش میرسه میشه 4.95(تغذیه روی 4.95 فیکس شده)
                          به نظرتون مشکل کار کجاست؟
                          آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

دیدگاه

سلام وقتتون بخیر
                            من مطالب سایتو کامل خوندم ولی هنوز خوب این سنسور mq9 رو درک نکردم من تغدیه و ولتاژ هیتر رو به 5 ولت زدم و خروجی سنسورو روی lcd نشون دادم مشکلم تبدبل adc_data به ppm هست شما این کارو انجام دادین یا میتونین کمکم کنین؟
                            دو ماهه الافه این سنسورم همه ی سایتای ایرانی و خارجیو خوندم دیگه نمیدونم باید چیکار کنم؟
                            سال نوتون هم مبارک...

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X