اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تالیف کتاب برای XMEGA

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تالیف کتاب برای XMEGA

اخیرا تصمیم گرفته ام کتابی را در مورد XMEGA تالیف و چاپ کنم. در همین رابطه اگر دوستان نظر کارشناسی و پیشنهاد مفیدی دارند، زحمت کشیده و در این تاپیک مطرح کنند.
    679
    یک مرجع کامل با حجم و قیمت زیاد
    0%
    380
    نگارش با هدف راه اندازی اولیه و دارای حجم و قیمت کمتر
    0%
    299
    اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
    دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
    برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
    وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
    قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
    اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
    ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

پاسخ : تالیف کتاب برای XMEGA

متاسفانه در ایران نوشتن کتاب علمی اونهم کتابی از این قبیل که خواننده خاص داره، برای نویسنده ش هیچ نفع مالی نداره. بجر اینکه بدرد پر کردن رزومه میخوره و شایدم پزدادن به فامیل :biggrin: من دو تا نوشتم با انتشرات خوبی هم کار کردم ولی چیزی حدود یه تومن دستمو گرفت. اینو گفتم که از الان در جریان باشی

دیدگاه

جناب طراح من تقریباً تمام پست های شما رو پیگیری میکنم و از شیوه بیان سادتون و ارتباط خوبی که با خواننده برقرار میکنین، میتونم بگم در این راه میتونین موفق بشین.
      ببینین کتاب علی کاهه به چندمین چاپ رسیده! کاری به خوب یا بد بودن کتاب ایشون ندارم ولی سادگی بیان این کتاب و وجود مثال های عملی در زمینه های مختلف و ... مزید علت فروش بالا این کتاب بوده.
      افرادی که با xmega کار میکنن دو دسته هستند:
      1- افرادی که با سری های mega کار کردن پس مطمئناً تو xmega دنبال موارد مهمتر و کاربردهای خاص این خانواده هستند بنابراین باید نیازهای اونها برطرف بشه
      2- افرادی که تازه میخوان شروع کنن یا قبلاً با میکروهای خانواده های دیگه کار کردن و بدلیل آیتم های این خانواده میخوان با این سری کار کنن
      3- افرادی که هم اکنون دارن با این سری کار میکنن و دنبال اطلاعات بهتر و کاملتر در این زمینه هستند
      با توجه به اینکه سری xmega تفاوتهای زیادی با سری mega دارن بنابراین بنظرم بهتره از صفر شروع کنین و با ارائه مثال ها و معرفی کمپایلر مناسب (حالا IAR یا bascom یا ...) این اطمینان رو به خواننده های کتابتون بدین که با داشتن این کتاب و چند ابزار ساده و داشتن پروگرامر مناسب (اگر یک پروگرامر ساده معرفی بشه که خیلی عالیه) میتونن با xmega کار کنن و در قدم اول نیازی به منابع دیگه و سرگردانی نیست.
      بنظرم بوجود آوردن این اطمینان خیلی مهمه و حتی اگر شده که کتابتون در دو جلد، یکی برای مبتدی ها و برای استارت کار و دیگری حرفه ای تر باشه، بازم خواننده هاتون رو به منابع دیگه ارجاع ندین و بزارین کتابتون در این زمینه مرجع باشه.
      یکی از دلایلی که خیلی ها سراغ xmega نرفتن یا نتونستن برای حتی یکبار با این سری کار کنن، نبود پروگرامر ارزون و نبود منابع مناسب بوده
      من خودم چندماهه پیش پروگرامر اصلی اتمل رو گرفتم و خیال خودم رو از این بابت راحت کردم ولی خیلی هارو میبینم که نبود پروگرامر ساده باعث شده که هی دو دوتا چهارتا کنن که آیا با این سری کار کنن یا نه!!!!
      در طرف مقابل فرد نیازهای این سری رو درک کرده، پروگرامر رو هم خریده و دنبال هر منبعی میگرده تا نیازهاشو برطرف کنه، چه بهتر که این منبع نسبتاً جامع و کامل باشه و ...

با توجه به اینکه تو این زمینه منابع مناسبی نیست و با توجه به شناخت و نیتی که از شما سراغ دارم مطمئنم که در این راه موفق میشین و خوشحال میشم که اگر کمکی از من برمیاد انجام بدم
      Xmega + IAR + Labview = New Life

دیدگاه

توضیحات شما همیشه خوب بوده و ساده شاید من فقط آموزش اسمبلی شما رو درک نکرده ام زیرا طبیعت اسمبلی رو درک نمیکنم ولی از شما تقاضا دارم که کتابی که مینویسید مانند کتاب های دیگر موجود در بازار فرد را پس از خواندن کتاب در ابهام نگذارد و بتواند جهت درست را به فرد نشان دهد نه اینکه وی را بیشتر سردرگم کند لذا خواهش مندم برای تالیف کتاب سعی خودتان را بکنید تا فرد با خواندن کتاب بتواند در جهت درست قدم گذارد و علاقه اش را از بین نبرد
        با تشکر

دیدگاه

با سلام

برای رسیدن به تیراژ مناسب برای چاپ پیشنهاد من این است که جامعه هدف را گسترده در نظر بگیرید.( مشابه لیست آقای electra )

بنابراین کتاب هدف باید به تنهایی برای علاقمندان avr ( attiny + atmega ) نیز کفایت کند و نیاز چندانی برای تهیه کتاب دیگر نداشته باشند.

نیم دوم کتاب را به atxmega اختصاص دهید و این بخش کتاب نیز به تنهایی نیازهای علاقمندان را برآورده سازد.

پروژه های رایج را در هر دو گروه بگنجانید ، به نحوی که با xmega هم پروژه های عمومی و هم پروژه های اختصاصی این خانواده اجرا شود.

پروژه ها اگر بتوانندگستره ذیل را پوشش دهند مناسب خواهد بود.( هر تعدادی که در گنجایش حجم کتاب و وقت مولف و تعداد مخاطب تخمینی بگنجد...)

- تشریح انواع programming

- راه اندازی مینیمم سیستم( شامل حداقل قطعات )
          - کنترل پینهای پورتها برای عملیات خروجی ( لاجیک و ال ئی دی و ترانزیستور و اپتوکوپلر و رله و....
          - کنترل پینهای پورتها برای عملیات ورودی ( لاجیک و کلید و اپتوکوپلر و ....
          - کارکرد a2d
          - کارکرد d2a
          - کارکرد pwm
          - کارکرد timer , counter
          - کارکرد event capture
          - کارکرد watchdog
          - کارکرد idle , pdown
          - کارکرد oscilator
          -

نمایش در lcd کاراکتری و گرافیکی معمول و tft , 7seg
          ارتباط با keypad
          راه اندازی پورت سریال و مبدل usb
          راه اندازی سایر ارتباطات( rs485 , spi , can , ethernet , ...
          راه اندازی ساعت درونی و ساعت بیرونی
          راه اندازی حافظه فلش سریال و نیز sd/mmc
          راه اندازی حافظه eeprom
          راه اندازی اندازه گیری های مختلف ( دما و فشار و رطوبت و نور و طول و زمان و ph و ....
          راه اندازی الگوریتم های کنترلی PD , PI , PID
          راه اندازی کنترل موتور دی سی و سروو و استپ و ....
          راه اندازی ماژولهای GPS , GPRS , BLUETOOTH , SIMxxx

اینها سرفصل های پر مراجعه در همین سایت خودمان می باشند.

با سپاس

گشتی در لاله زار
          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

ضمن تشکر از نقطه نظرات بسیار مفید دوستان، چند مورد قابل ذکر است:

1- انگیزه های اقتصادی به هیچ عنوان در نوشتن کتاب موثر نیست و در بحث XMEGA اگر هم بحث درآمد زایی مورد نظر باشد، تنها بکار بردن این محصول در تولیدات صنعتی است که می تواند این جنبه را به مرحله واقعیت نزدیک کند. وگرنه مگر کل فروش یک کتاب (با فرض حتی چند بار تجدید چاپ) چه وزنی از نظر اقتصادی دارد که مثلا 10 درصد حق تالیف آن داشته باشد؟ انگیزه اصلی از فعالیت در این عرصه مواردی فراتر از مسائل اقتصادی است که از جمله آن کمک به رشد و اعتلای جامعه علمی در گرایش مهندسی برق و به فعلیت رساندن ظرفیت های علمی از مرحله حرف به عمل و رساندن دانش فنی در این رشته به حدی است که بتوان از آن در تولیدات صنعتی بهره برد. در مورد XMEGA به دلیل جدید بودن آن این فرصت به وجود آمده که بتوانیم همگام و یا حتی جلوتر از متخصصین به روز دنیا که از محصولات atmel استفاده می کنند، به پیش برویم و هدف از نوشتن کتاب، شریک کردن دیگران در این پیشرفت و استفاده از قانون win-win است.

2- به دلیل حجم بسیار زیاد مباحث XMEGA، پیشنهاد جناب solsal در مطرح کردن توام سرفصل های AVR و XMEGA تا حدی مشکل به نظر می رسد. زیرا خود XMEGA به تنهایی دارای آنچنان مباحث گسترده و مفصلی است که حتی در یک جلد کتاب حجیم به سختی می گنجد. حال اضافه کردن مباحث AVR (که دارای منابع زیادی بصورت کتاب و جزوه و غیره است) بر این حجم به میزان قابل توجهی می افزاید و بار زیادی را بر کار تحمیل می کند که ممکن است در مرحله اول انجام آن چندان مقدور نباشد. در همین راستا به نظر می رسد که کتاب مورد نظر لازم است در بیش از یک جلد عرضه شود و مباحث از سطح کاملا مبتدی شروع شود و به مرور به سمت مباحث پیشرفته تر حرکت کند.

3- با وجود آنکه بهترین کامپایلر برای کار حرفه ای با XMEGA و AVR (که مورد تائید atmel هم هست) در حال حاضر IAR است، یکی از مواردی که با توجه به واقعیت جامعه برق و الکترونیک ما می تواند در این بحث راهگشا باشد، آموزش همزمان XMEGA با IAR و بسکام است و در این شرایط استفاده کنندگان از codevision و gcc هم می توانند با تغییرات کوچکی از کتاب استفاده کنند. البته اتخاذ چنین روشی بار زیادی را بر کتاب تحمیل می کند، اما در عوض جامعیتی به آن می دهد که برای طیف گسترده ای از مخاطبان قابل استفاده باشد.
            وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
            اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

شما شروع کن هر قسمت رو که تموم کردی من تا جایی که بتونم بیسکامش رو هستم البته فکر کنم دوستان دیگه هم کمک کنن خیلی عالی بشه
              ما زنده به آنیم که آرام نگیریم موجیم که آسودگی ما عدم ماست

وقتی یک ملت برای فرهنگ و نژاد و ملیت خویش ارزشی قائل نشد و حقی را که طبیعت برای نگاهداری نژاد پاکش به او ارزانی داشته بود پایمال ساخت و به بیگانگان روی آورد و تسلیم شد دیگر حق ندارد از شکست و بدبختی سیاسی که خودش باعث آن شده است شکایت کند .ادولف هیتلر

r.babazadeh@yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط r.babazadeh
                شما شروع کن هر قسمت رو که تموم کردی من تا جایی که بتونم بیسکامش رو هستم البته فکر کنم دوستان دیگه هم کمک کنن خیلی عالی بشه
                من از پیشنهاد شما برای همکاری در بخش بسکام تشکر می کنم و چنانچه فعالیتی در مورد XMEGA با این کامپایلر انجام داده اید می توانید در درجه اول نتیجه تجربیات خود را در همین انجمن در اختیار دوستان قرار دهید و برای نوشتن کتاب هم حتما از این تجربیات استفاده خواهد شد.

دیدگاه

صحبتهای اولیه برای نگارش و چاپ کتاب انجام شد و شرایط برای شروع تالیف کتاب آماده است. اما یک سوال اساسی مطرح است که نظر دوستان را در مورد آن جویا می شوم. اصولا دو رویکرد برای تالیف چنین کتابی قابل انتخاب است. در روش اول کتابی جامع بصورت یک Handbook کامل قابل نگارش است که اکثر نکات و ریزه کاری ها در آن گفته می شود و چنین کتابی بصورت طبیعی باید با تعداد صفحات زیاد و قیمت بالا به چاپ برسد و تالیف آن زمان و انرژی زیادی را مصرف می کند. اما در روش دوم فقط به میزان لازم برای راه اندازی بخش های گوناگون مطلب ارائه می شود و به تمام نکات و جزئیات پرداخته نمی شود. چنین کتابی مسلما دارای حجم و قیمت کمتری نسبت به نوع اول است و کار آماده سازی آن هم با سرعت بیشتری انجام می شود.
                  در مورد هر یک از این دو رویکرد اگر دوستان نظر خاصی دارند، لطفا زحمت کشیده و آنرا مطرح کنند.

دیدگاه

سلام
                    به نظر من روش اول برای مبتدی ها وکسایی که تازه می خوان میکرو رو با xmega شروع کنن بهتره و روش دوم برای برای کسایی که قبلا با میکرو های دیگه کار کردن.
                    تجربه نشون داده که استقبال از یک کتاب جامع و کامل که تمام نکات رو با بیان ساده و بدون پیش نیاز گفته باشه بیشتره .
                    به سراغ من اگر می آیید

نرم و آهسته بیایید، مبادا که ترک بر دارد

چینی نازک تنهایی من

دیدگاه

(( این مواردی که میگم نظر شخصی من هستند .))
                      یک کتاب باید در کمترین زمان ممکن مفهومش رو به خواننده برسونه
                      وقتی من خودم دنبال کتابی هستم ، مثلا در زمینه میکروکنترلرها ، فاکتورهایی که برام مهم هستند اول از همه زبانی که کتاب داره آموزش میده و بعد از اون هم نرم افزارش هست .
                      بیشتر علاقه دارم روی پروژه کتاب جلو بره ، از ساده ترین پروژه تا یک پروژه پیشرفته .
                      بعضی کتاب ها خیلی مطالب تکمیلی برای چند فصل میزارند که همیشه خسته کننده هستند و هیچ موقع هم یاد آدم نمی مونند و تا به مرحله کار عملی و بستن چند تا مدار نرسیم مفهوم اونارو متوجه نمیشیم .
                      یک کتاب خوب مخصوصاً تو زمینه های برنامه نویسی باید ذهن مخاطب خودش رو به چالش بکشه و اینجوری نباشه که خواننده یک کد رو کپی کنه و بعد رو کتاب بخونه که چی به چیه و بعد شروع کنه همینجور به گفتن و آموزش قسمتهای بعدی تا اخر کتاب .

دیدگاه

برای امکان استفاده بیشتر از نظرات سایر دوستان، یک نظرسنجی در این مورد ایجاد کردم.

دیدگاه

سلام،
                          بنده خودم به یه کتاب کامل مثل مرجع کامل AVR تالیف پرتوی فر ولی برای XMEGA نیاز دارم.
                          لطفا اگه قصد تالیف کتاب رو دارید، حتی اگه یک سال هم طول بکشه ولی کامل و مرجع باشه... ممنون

دیدگاه

عرض سلام و ارادت خدمت همه دوستان
                            متاسفانه مدتی از سایت دور بودم و حالا که وارد سایت شدم دیدم 102 صفحه پست خوانده نشده وجود داره که خوشبختانه این پست را دیدم.
                            فرض کنید قرار باشه یک آشپز متخصص با مدرک بین المللی آشپزی آموزش پخت عذایی رو به شما بده و انتخاب با شما باشه که چه غذایی رو بهتون یاد بده، شما از اون چی میخواید؟ آموزش درست کردن سالاد الویه یا دم کردن برنج یا یک خوراک مجلسی و مشکل؟ درسته که یاد گرفتن سالاد از یاد گرفتن یک غذای مفصل راحت تر هست و به خاطر سادگی افراد بیشتر جلب یادگیری میشوند و استفاده میکنند اما در جنین فرصتی باید از آشپز غذایی را خواست که شاید دیگر فرصت آموختن آن را نداشته باشیم، افراد بسیاری میتوانند طرز تهیه سالاد الویه را به ما یاد دهند اما پخت یک غذای مفصل و مجلسی و سطح بالا را کمتر افرادی میتوانند آموزش دهند، البته خودتان بهتر میدانید که آموزش اینگونه مباحث باید با مثال های کاربردی همراه باشد که خواننده احساس تبدیل شدن به زنبور بی عسل نکند.
                            شما اگر فرصت دارید به نظر بنده اول کتاب مختصری در حد راه اندازی بنویسید تا دوستان با این میکروکنترلرها آشنا شوند و در مسیر قرار بگیرند بعد کتاب کامل و جامعی که در حد آشپزی مجلسی باشد رو بنویسید اما اگر فرصت کافی برای انجام هر دو نیست به نظر من نوشتن کتاب کامل با تمام جزئیات توسط شخصی مانند شما بسیار ضروری تر میباشد اگرچه مخاطبین کمتری خواهد داشت. ای کاش میشد این کتاب کامل را طوری نوشت که صفحه سمت راست به زبان فارسی و صفحه سمت چپ به زبان انگلیسی باشد تا بدین شکل قدمی هم در جهت آموزش ماهیگیری به ماهیخواران عزیز کشور برداشته بشه.
                            از آنجا که گاهی فرصت بازخوانی پست نیست، بابت غلط های املایی و نگارشی احتمالی معذرت میخوام.
                            هیچیک از پاسخ هایی که میدم را کاملا تایید نمیکنم و ممکن هست اشتباه کرده باشم، اگر من به نوشته ام مطمئن هستم شما مشکوک باشید.
                            اگر در حل مشکل من کمک کردید و دکمه تشکر رو نزدم حتما فراموش کردم کوچکترین کمک شما برایم ارزشمند است!
                            اگر به هر طریقی از من ناراحت شدید حتما با یک پیام خصوصی تذکر بدهید تا مشکل رو حل کنیم و رابطه ی صمیمانه، پایدار بماند.
                            شاد و موفق باشید

دیدگاه

جناب کی نژاد عزیز ، از دیدن این تاپیک واقعا خوشحال شدم.

میدونم که برای چاپ این کتاب شما هیچ مشکل علمی و اقتصادی و .... نخواهید داشت ولی در هر صورت بنده و سایر اعضای تیم همکاری کامل خودمان را جهت همکاری در این مهم، اعلام میکنیم.

I ❤️ ECA

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X