با سلام
مدت طولانیآای بود تو فکر ساختن همچین چیزی بودم.
فعلا فقط برنامهآهای آمادهآای که توی وب هست روش تست کردم ، ولی قصد دارم کارای جالبآتری باهاش بکنم که کم کم اینجا توضیح میدم در موردشون :smile:
طبق توضیحاتی که در اینجا داده شده عمل کردم.
قطعات اصلی و پایهآای مدار هم یک عدد ENC28j60 ، یک Magjack و یک میکروکنترلر است که من از Atmega8L استفاده کردم.
در اصل از Atmega88 استفاده شده بود که چون قابلیت تنظیم فرکانس CPU بصورت RunTime داره ( نه فقط فیوزبیتها ) یک مقداری از سورس برنامه رو کامنت کردم!
توی این پست فقط در مورد خود بردی که طراحی کردم توضیح میدم ، انشااله در پست بعدی در مورد پروگرام کردن برنامه برای تست و این حرفا !
برد مدار چاپی با نرمآافزار gEDA/PCB طراحی شده که البته برای دوستانی که به این نرمآافزار دسترسی ندارن بصورت PDF با Scale مناسب هم قرار داده شده در اینجا.
برای توضیحات مفصل در مورد مدار لطفا به لینکی که در بالا دادم مراجعه کنید.
فقط در مورد سوکت شبکه باید عرض کنم که اونی که من تونستم تهیه کنم روش نوشته بود YCL RJ000002 که با اون Magjack ای که در لینک بالا توضیح داده کمی فرق میآکنه. ( اگه تبلیغ نمیشه از جوان الکترونیک تهیه کردم )

پایهآهای این سوکت رو از اینجا تونستم بفهمم چطوریه.
میکروکنترلر هم که Atmega8L هست و براحتی پیدا میشه. L هست چون تغذیه ENC28j60 ولتاژ 3.3 هست. هرچی IO آزاد داشت هم بصورت پین مادگی روی برد در دسترس است. میتونید پین نرگی بزنید که بردتون بره توی بردبرد ، یا بتونید سوار برد اصلیتون بکنیدش. مثلا اینطوری :

من خودم پین مادگی زدم :

برای تغذیه مدار هم از رگولاتور LF33CV که 3.3V هست استفاده شده. جک تغذیه هم از همین جکهای معمولی هست که براحتی پیدا میشه.

برای راحتتر پروگرام کردن میکروکنترلر ، روی برد یک سوکت IDC10 قرار شده. که بشه بصورت ISP میکروکترلر رو پروگرام کرد.

سه عدد از IO های میکروکنترلر با واسطهٔ جامپر به LED متصل شده است. برای راحتتر تست کردن برنامهآ میشه از این LED ها استفاده کرد. با قطع کردن چامپرها هم میتونید IOها رو از LEDها قطع کنید.

از ADC میکروکنترلر هم میشه استفاده کرد. ولتاژ رسانیآهای لازم انجام شده. ( جا نبود RFC بزارم روی برد یه زره ترک رو پیچوندم :mrgreen: )
من این بردو با روش اتو در آوردم. واقعا عالی در اومد.

( فقط یه بار پین هیدر نرگی زدم ، کندم که مادگی بزنم یه زره مسای روی برد کنده شد :sad: )
فایل PCB الحاق شده. دوستان ما رو از نظرات خودشون محروم نکنن :smile:
انشااله در پست بعدی نحوهٔ تست کردن برد و پروگرام کردن برنامه رو قدم به قدم توضیح میدم.
در آخر هم یه سرور یا کلاینت کوچیک با هم میسازیم :smile:
یه سوالی هم داشتم ، اینکه کمی گرم شدن ENC28j60 طبیعیه ؟
دیدگاه