اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

فرکانس متر + خازن سنج و سلف سنج .....

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : فرکانس متر + خازن سنج و سلف سنج .....

سلام
    دوستان کسی میتونه توضیح بده؛ با توجه به اینکه در قطعات SMD خازن MKT وجود نداره؛ آیا میتونم بجای 4 تا خازن MKT که در مدار بکار رفته (خازنهای 100nF که در شماتیک با شماره های C4 و C5 و C8 و C9 مشخص شده» از خازن مولتی لایر سرامیکی استفاده کنم؟
    و اگر نمیشه، جایگزینش در قطعات SMD چیه؟

دیدگاه

مجدد سلام
      دوستان کسی نتونست پاسخ سوال قبلی رو بده؟
      ضمنا:
      متاسفانه مداری که با SMD آماده کردم، تو مرحله اول "PRE-FLIGHT1" وقتی به "Verifing ... EEprom is empty" میرسه، هنگ میکنه و در همون وضعیت میمونه؛ چون احتمال میدادم مشکل از میکرو باشه، مجموعا با 7 تا Atmega8 با پسوند A و L کار کردم. اما همه ی اونها همین وضعیت رو داره و از این مرحله عبور نمیکنه. البته کریستال 16M مشکل داشت که با تعویض اون ریست شدن چند باره میکرو حل شد.
      بارها برای اطمینان از صحت طراحی و انطباق اون با شماتیک آقا مهدی، قطعات رو چک کردم؛ ولی ظاهرا مشکلی توی طراحی و قطعات وجود نداره و تقریبا از این لحاظ مطمئن هستم. تفاوت دو مدار (مدار آقا مهدی که با قطعات دیپ طراحی شده و مدار خودم که اس ام دی هست) به این قراره:
      1- جایگزینی خازن های MKT با خازن مولتی لایر سرامیکی
      2- تعویض ترانزیستور های BC547 با BCP56T1 (ترانزیستور های Q2 و Q4)بخاطر تحمل آمپر رله و بک لایت LCD
      3- تعویض دو تا از ماسفت های BS250 با ماسفت IRLML6402 (ماسفت های Q1 و Q5) باز هم بخاطر آمپر بک لایت LCD و رله (به شدت داغ میشدن) با ماسفت آمپر بالاتر؛ که البته تا حالا نتیجه مطلوبی ازشون نگرفتم.
      این رو هم باید بگم که شستشوی مدار رو با اسپری انجام دادم و ظاهرا مشکلی از این لحاظ نیست.
      وقت زیادی روی حل مشکل گذاشتم، اما نتیجه نگرفتم. از جناب aivhl, ؛ آقا mahdi_7 و البته دیگر دوستان و استدعا دارم کمک کنن.
      جدیدترین ویرایش توسط infoshinfo; ۲۲:۴۸ ۱۳۹۵/۱۰/۰۸.

دیدگاه

و بازهم سلام دوستان کم لطف!
        بیش از 5 روزه که سوالاتی رو مطرح کردم؛ ولی متاسفانه جوابی نمی گیرم. امیدوارم اساتید محترم و دوستان فعال پاسخ هام رو بدن.
        به غیر از دو بخش سوالات بالا که هنوز پاسخش رو نگرفتم؛ بنظرم میرسه ایراد در کریستال 16M قطعه هست، چرا که وقتی باظرافت به پایه ی 9 و 10 میکرو -خصوصا 10- دست میزنم پیغام های بعدی رو میتونم ببینم. -هرچند این بخشها بطور پرشی میاد؛ یعنی ناگهان به حالت تست رله و یا ... پرش میکنه-
        اما سوال:
        1- وقتی به شماتیک اول طرح آقا مهدی نگاه کنیم؛ می بینیم بجای کریستال 16M که آقا مهدی و دوستان استفاده کردند، از کریستال اوسیلاتور استفاده شده؛ آیا در این مدار و با توجه به اینکه مدار طراحی شده آقا مهدی رو به SMD تبدیل کردم، امکان داره ایراد از این بخش باشه و لزوما باید از اسیلاتور استفاده کنم؟
        2- کریستالی که من استفاده کردم؛ از نوع NTK هست لینک مقابل: http://javanelec.com/productsDetails.aspx?id=14162 اما کریستال 16M هم وجود داره که 10ppm هست. لینک مقابل: http://javanelec.com/productsDetails.aspx?id=34818 الف- تفاوت این دوکریستال در چیه؟ ب- اگه از کریستال نوع دوم استفاده کنم، تاثیر در کار داره؟

دیدگاه

سلام
          ببخشید اینجا که پیام میدین پیامی نمیاد که ببینم. واسه همین دیر شد.
          عرضم به خدمتتون که میشه از خازن های مولتی لایر استفاده کرد و مشکلی نیست.
          برای جایگزینی BC547 میتونید از 3904 های SMD استفاده کنید.
          برای جایگزینی BS250 چیزی سراغ ندارم بهتر بود اینها رو همون دیپ میزاشتید.
          یکی از دلایل عمده ای که من مدار رو دیپ ساختم این بود که BS250 بصورت SMD پیدا نکردم همچنین میخواستم مقاومت هارو 1 درصد متال فیلم بزارم که اون زمان SMD پیدا نکردم هم این که برای جعبه ای که میخواستم استفاده کنم راحت دیپ میشد استفاده کرد.
          درمورد مشکلتون با میکرو طبق گفته های خودتون مشکل از کریستاله به احتمال خیلی زیاد. این لینک هایی که از جوان دادین نیاز به ورود توی سایتش داره و همینجوری نشون نمیده. اما اصلا چیز خاصی نیست اخه این قسمت! یه کریستال 16 مگ هست که با 2 تا خازن 22 پیکو یا 18 پیکو زمین شده. همچنین فیوزبیت مربوطش موقع پروگرام تعیین شده. اینها رو رعایت کنید اصلا مشکلی نداره
          موفق باشید

دیدگاه

سلام
            یه سوال
            مولتی متر های توی بازار خودشون خازن سنج و فرکانس سنج دارن چطوری میشه با استفاده از اونها سلف سنج ساخت؟ اخه ارزونترین مولتی متری که سلف سنج هم داشته باشه 100 به بالاست
            مرحوم آیه الله العظمی فاضل لنکرانی:
            من پنجاه سال است که دارم اسلام میخوانم بگذار چکیده اش را برایت بگویم :
            واجبات را بجای آور بجای مستحبات تا میتوانی به کار مردم برس و کار مردم را راه بینداز . اگر در قیامت کسی از تو سوال کرد بگو فاضل گفته بود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط younes_ysf نمایش پست ها
              سلام
              یه سوال
              مولتی متر های توی بازار خودشون خازن سنج و فرکانس سنج دارن چطوری میشه با استفاده از اونها سلف سنج ساخت؟ اخه ارزونترین مولتی متری که سلف سنج هم داشته باشه 100 به بالاست
              سلام
              شخصا اطلاعی از این حالت ندارم. من هم مثل شما به همین دلیلی که گفتید اومدم و شروع کردم و همین LC متر رو ساختم

دیدگاه

جهت انتقال تجربه به دیگر کاربران؛ مطالب ذیل که بصورت پیغام خصوصی با mahdi_7 تبادل شد؛ در اختیار قرار میگیرد:

نوشته اصلی توسط mahdi_7
                نوشته اصلی توسط infoshinfo
                نوشته اصلی توسط mahdi_7
                سلام
                پاسختون رو دادم باز بررسی کنید و نتیجه رو اعلام کنید
                علیکم السلام -
                راستش ایراد پیش اومده در اجرای بنده؛ به نظر طبیعی نمیاد. تا به حال غیر از تست با 7 تا میکرو، 5 تا کریستال هم تعویض کردم، ولی به غیر از یکی که باعث ریست میکرو میشد، از مابقی نتیجه یکسانی گرفتم -یعنی نتیجه ثابت موندن تصویر در حالت "Verifing ... EEprom is empty" و گذشت از این حالت و پرش به چند مرحله جلوتر، با تحریک پایه ی 10 میکرو هست. همون چیزی که در تاپیک هم توضیح دادم.
                به هر حال ممنون میشم گاهی به اون تاپیک هم سر بزنید؛ و یا به پیام های خصوص نظری داشته باشید؛ تا هنگام لزوم بتونم با جنابعالی ارتباط برقرار کنم.
                ممنون و خداقوت
                سلام
                دیگه مثل اون روزا ازاد نیست وقتم برای همین زیاد نمیام انجمن ; شرمنده
                پس این مشکلی که شما دارین یا از طراحی PCB تونه که اشکالی داره یا فیوزبیت هارو درست طبق اموزش ست نکردید. واقعا این مدار کاری نداره اگه مرحله به مرحله و اصولی پیش برید.
                این موضوعات رو تست کنید ببینید چی میشه
                نوشته اصلی توسط mahdi_7
                نوشته اصلی توسط mahdi_7
                آقا مهدی سلام
                ابتدا باید تشکر کنم بابت زحماتتون و بعد ایراد خازن سنج رو عرض کنم.
                همونطور که احتمال میدادید؛ ایراد از سخت افزار بود. ایراداول بخاطر جاگذاری اشتباه یه ترانزیستور بود و ایراد دوم مربوط به PCB. کنتاکتهای رله رو با اینکه در شماتیک درست ترسیم کردم، اما توی PCB درست اجرا نشده بود. به هر شکل مشکل رفع شد. اما یه نکته باقی مونده:
                متاسفانه تو بخش خازن سنج 2 تا ایراد داره.
                1- خازن های پیکو فاراد رو درست نشون نمیده؛ مثلا برای عدد خازن 100 پیکو دایم اعداد روی نمایشگر تغییر میکنه و اعدادی رو بین 88 تا 124 نشون میده. البته بیشتر بین 98 تا 104 هست. اما همین اعداد هم ثابت نیست و دایم تغییر میکنه. ضمن اینکه هرچه ظرفیت خازن به سمت اعداد پیکوی پایین میره، این مشکل بیشتر نشون داده میشه. مثلا برای 5 پیکو اعداد بین 4 تا 6 پیکو دایم تغییر میکنه.
                2- امکان ظرفیت سنجی خازن 2200 میکرو هم وجود نداره و بعد از تست Low و Hi سیستم بوق میزنه و علامت .... ؟؟؟ نشون میده.
                چندین بار پروگرام رو با ای سی های سری L و A انجام دادم . که البته سری L نتیجه بهتری داشت. اما مشکل حل نشد.
                لذا مزاحم شدم تا راهنمایی بفرمایید که مشکل از کجاست؟
                سلام
                خب خداروشکر که مشکلتون حل شد.
                اما در مورد این 2 تا بگم که اینها مشکل نیستند. در مورد اندازه کیری پیکوفاراد کلا خازن سنج ها اینجورین پیکرو مقدار بسیار بسیار کمیه و بسیار سخته با تجهیزات عادی مقدار دقییییق دراورد. شما 2 تا سیم بلد وصل کن به ترمینال های مدار و وصل کن به خازن پیکو اونوقت میبینی که تغییر میکنه و این طبیعیه. سیم معمولی بین هم خازنی در حد پیکو ایجاد میکنه ببین چقدر کمه این رنج. برای نزدیک شدن به اندازه واقعی توی رنج پیکو پیشهاد میکنم بدون سیم خازن رو وصل کنی و با دستت خازن رو نگیری که همین مقدار گرمای دستت هم اثر میزاره روی خود خازن. و این که مقداری که نشون میده رو شما میانگینش رو فرض کن.
                مورد دوم هم محدودیت اندازه گیری خود مداره که تا 2200 میکرو هست. بدلیل ذات خازن ها اندازه گیری مقدار بالاتر ممکن نیست با مدارات عادی و همچنین تا حدود زیادی اصلا نیازی به دونستن مقدار یک خازن زیاد نیست. خود خازن ظرفیت بالا هم تلرانسش زیاده به دلیل ماهیت خازن الکترولیتی. کلا رنجی که بدرد ما میخوره بدونیم اندازش رو همین پیکو تا 2000 میکرو هست حدودا
                مجدد سلام
                ابتدا از زحماتتون، خصوصا پاسخگو بودن صمیمانه سپاسگذاری می کنم.
                اگر از نظر شما دقت کار در همین حد هست؛ دیگه نمی تونم صحبتی داشته باشم؛, هر چند با دو نوع خازن سنج که من تونستم کار کنم؛ تغییر اعداد رو به اینصورت ندیدم و اعداد پیکو توشون ثابت نشون داده میشدن.
                در انتها اگر اجازه بفرمایید مطالب بالا رو به خاطر استفاده کاربران دیگه تو بخش LC متر قرار میدم.
                سلام
                این تجربه ای که میگین با خازن سنج های دیگه تکون نمیخوردن روی پیکو دلیل دیگه اش میتونه همین قضیه میانگین گیری توسط خود کنترلر و نشون دادن اون باشه که شما اون تغییر اعداد رو نبینی دیگه. باز این که اونها تجاریه معلومه میتونه از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری تا حدودی برتر از این باشه. این یه پروژه اوپن سورسی بوده که هدفش رفع نیاز کاربران تا حد زیادی در رنج های مورد نیاز کار های عادی باشه. توی رنج پیکو کمتر مداریه که نیاز به مقدار دقیق خازن این اندازه ای باشه که وارد مدارات RF میشه. که خب اصلا فیلد کاری و اینها متفاوته و طبیعیه که استاندارد های مورد نیاز هم متفاوته. شما توی فیلد RF اگر فعالیتی داری مطمعنا باید تجهیزات مورد نیاز این کار رو تهیه کنی و یک وسیله اندازه گیری DIY پاسخ گوی اون نیاز ممکنه نباشه.
                خواهش میکنم کاری نکردم. در مورد قرار دادن این صحبت ها هم مشکلی نداره خیلی هم خوبه
                جدیدترین ویرایش توسط infoshinfo; ۰۸:۵۱ ۱۳۹۵/۱۱/۱۱.

دیدگاه

این لینک عکسی که فرستادی با اون فایل پروتئوس که مهدی فرستادیکی هست دیکه . ؟! فایل هگزش معلوم نیست کدومه.؟

دیدگاه

درود
                    خیلی وقته میخوام شرو به ساختن این سلف سنج کنم (برای منبع تغذیه) .. تقریبا از همون اوایل ک تایپیک ایجاد شد گهگداری دنبال میکردم ولی قسمت نشده بود شروع کنم
                    خازن سنج این مدارو میشه تنظیم کرد به تا 5000 میکرو جواب بده؟ (حدودی هم شد مشکلی نداره)
                    آلتیوم 17 زده بودم که مشکل داشت الان ورژن 16 رو نصب کردم ولی با کتابخونه هاش مشکل دارم برای هر قطعه باید بری یه کتابخونه دانلود کنی
                    واقعیتش اصلا به آلتیوم وارد نیستم از هر طرف یه مشکلی پیش میاد برای گذاشتن یه قطعه چهار ساعت دنبال یهچیزایی میگردم و آخر سر دست از پا درازتر ...
                    خواهشا ینفر لطف کنه کتابخونه های این پروژه رو آپلود کنه واقعا برای من سردرگم کننده س .. مشتاقم که هم آلتیوم یاد بگیرم هم لذت ساختن این مدارو داشته باشم
                    زندگی پر ز وجود است ولی ..
                    ما چه را می خواهیم چه را می جوییم که لب چشمه ی امید اینچنین نا امیدانه به سرابی تلخ مینگریم...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط afceaglee2013 نمایش پست ها
                      درود
                      آلتیوم 17 زده بودم که مشکل داشت الان ورژن 16 رو نصب کردم ولی با کتابخونه هاش مشکل دارم برای هر قطعه باید بری یه کتابخونه دانلود کنی
                      واقعیتش اصلا به آلتیوم وارد نیستم از هر طرف یه مشکلی پیش میاد برای گذاشتن یه قطعه چهار ساعت دنبال یهچیزایی میگردم و آخر سر دست از پا درازتر ...
                      خواهشا ینفر لطف کنه کتابخونه های این پروژه رو آپلود کنه واقعا برای من سردرگم کننده س .. مشتاقم که هم آلتیوم یاد بگیرم هم لذت ساختن این مدارو داشته باشم
                      پیشنهاد من به شما استفاده از نرم افزار ایگل هست البته اگر میخواید خودتون PCB بزنید
                      خیلی راحت تر از التیوم هست
                      مرحوم آیه الله العظمی فاضل لنکرانی:
                      من پنجاه سال است که دارم اسلام میخوانم بگذار چکیده اش را برایت بگویم :
                      واجبات را بجای آور بجای مستحبات تا میتوانی به کار مردم برس و کار مردم را راه بینداز . اگر در قیامت کسی از تو سوال کرد بگو فاضل گفته بود.

دیدگاه

سلام من نیاز به یک خازن سنج ساده دارم.ممنون میشم کمک کنید
                        Reza.sardari.70@gmail.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sardari1370 نمایش پست ها
                          سلام من نیاز به یک خازن سنج ساده دارم.ممنون میشم کمک کنید
                          مهندس جان چون گفتی ساده،
                          بهتر حدود رنج و نوعش رو مشخص کنی ...
                          پیکو، نانو، میکرو ...
                          الکترولیتی، سرامیکی، ...
                          ◙◙◙◙◙ میخوام به دوستان یه کتاب معرفی کنم! وقت کردید، بخونید - اسمش هست قرآن، سال نشر 10، نویسنده: خدا . ◙◙◙◙◙

دیدگاه

سلام دوستان خسته نباشید من فقط ی سلف سنج میخوام کسی ی نقشه سادتری داره و اینکه در پست اول این تایپیک دوست عزیزی که زحمت کشیده طراحی کرده و pcb گذاشته اون جعبه پلاستیکی که استفاده کرده مدلش کدوم یکی هست که تو کاتاوگ بهار گذاشتن ممنون میشم بگید .

دیدگاه

با سلام
                              آیا راهی برای اندازه گیری خازن 0.001 فمتو فاراد است؟ اگه ممکنه راهنمایی بفرمایید.. ممنون میشم

دیدگاه

آیا کسی هست؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X