اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مهاجرت از AVR به PIC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مهاجرت از AVR به PIC

PIC18F87K22
    قیمت 9500
    سرعت در حالت عادی 64Mhz
    با PICKIT2 پروگرام میشه
    از نظر امکانات چیزی از XMEGA کم نداره
    http://www.microchip.com/wwwproducts/Devices.aspx?dDocName=en546891
    شما زندگی می کنید من بازی میکنم، زندگی شما را; زندگی بازی خدا و یک عروسکِ گِلی ست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط eMicro
      PIC18F87K22
      قیمت 9500
      سرعت در حالت عادی 64Mhz
      با PICKIT2 پروگرام میشه
      حداکثر کلاک تعریف شده برای این میکروکنترلر برابر 64Mhz است ، با توجه به اینکه سیکل ماشین در آن 4 کلاک کریستال طول میکشد بنابر این حداکثر دستور قابل اجرا در واحد زمان برابر 16MIPS میباشد. حتی در این شرایط با میکروهای AVR سری Mega برابری نمیکند. چه برسد به Xmega .

دیدگاه

سلام
        آقا ما تسلیم شدیم
        AVR از PIC تو میکروهای 8 بیتی سریعتره
        AVR غیر از این سرعت بالا چه برتری نسبت به PIC داره؟
        از نظر قیمت هم که تقریبا تو بازار با هم برابر اند.
        AVR چیزی نبود جز پروژه دو دانشجوی موسسه فن آوری نروژ (NHT) که توسط اتمل خریداری شد و به لطف بازار ایران مثل پول نفت سر سفره مردم اومد
        وجود کامپایلر هلندی Bascom (البته کرک شده)، برنامه نویسی ساده، قیمت پایین نسبت به دیگر میکروکنترلرهای 8 بیتی، رقابتی نبودن بازار ایران، کتاب علی کاهه، سرعت زیاد (در ظاهر)، باعث شد که در سالهای اخیر هر دانش آموز دبیرستانی (خودمو میگم،سال سوم هنرستان با Bascom کار میکردم) به این میکروکنترلر علاقه مند بشه و این علاقه مندی تا دوران دانشجویی هم ادامه پیدا کرد و در نهایت باعث شد تا شرکت تایوانی اتمل (تایوان یکی از استان های چین بود) به سود کلانی از بازار ایران برسه.
        آمار گوگل تو لینک زیر نشون میده که AVR شده شام و نهار ایرانی ها (اومده سر سفره ایرانی ها)
        http://www.google.com/trends?q=avr
        این روند تا جایی ادامه پیدا کرد که اتمل تونست با XMEGA و ARM هم بازار ایران رو بدست بیاره
        و تو ذهن دانشجویان ایرانی (خودمو میگم) این معادله شکل گرفت و به اثبات رسید:
        Microcontroller = Atmel
        معادله بالا یعنی اگر از یه دانشجوی الکترونیک (بازهم خودمو میگم) بپرسی میکروکنترلر چیه اون هم با اشتیاق میگه AVR ره
        و نمیدونه که AVR تنها میکروکنترلر ساخته شده نیست و اتمل هم تنها سازنده میکروکنترلر نیست
        من تو دانشگاه از هر کسی که میپرسیدم میکروکنترلر چیه به سه واژه زیر می رسیدم:
        Bascom,Codivision,AtMega32
        دلیل این واکنش دانشجویان (باز هم خودم) نسبت به کلمه میکروکنترلر اینه که سواد و گاهی اونها تو علوم میکروکنترلری از AVR بالاتر نرفته و هیچ وقت نخواستند بپذیرند غیر از AVR میکروی دیگری هم هست (نگرش و تفکر محدود)
        بشر در طول تاریخ همواره پیشرفت داشته (البته گاهی هم پسرفت داشته)
        نمودار خطی رشد میکروکنترلر تو ایران به شکل زیره:
        AT89C51=>AT89S51=>AT90SXXXX=>ATMegaXX=&gt ;ATXmegaXX=>AT91Sam
        علت خطی بودن این نمودار حرکت در افق اتمله
        اخیرا با تلاش و کوشش شبانه روزی تعداد انگشت شماری از اساتید (جناب سپاسیار و تروشه) این نمودار کمی از حالت خطی خارج شده و رشد عمودی به سمت LPC داشته (فقط کمی)
        با چاپ شدن کتاب آقای سپاسیار برخی از فداییان اتمل (خودمو میگم) به این نتیجه رسیدند که فقط اتمل نیست که آرم میسازه فیلیپس هم هست
        من شخصا با محصولات اتمل کار میکنم و قبول دارم که میکروهای اتمل میکروهای خوبی هستند ولی میکروهای خوب دیگری هم ساخته شده و تو بازار ایران هم هست
        درست نیست که تک بعدی فکر کنیم بهتره که تجربه کار با چند نوع میکرو را داشته باشیم و به یکی قانع نباشیم (میل بی نهایت طلبی انسان) درست نیست که استعدادهای خودمونو محدود کنیم استعدادهای انسان باید در ابعاد مختلف رشد کنه
        کار با میکروهای اتمل راحته ولی همیشه آسانترین راه بهترین راه نیست سختی هم بخشی از راهه
        ببخشید اگر بدون اجازه بزرگان رفتم بالای منبر
        موفق باشید
        شما زندگی می کنید من بازی میکنم، زندگی شما را; زندگی بازی خدا و یک عروسکِ گِلی ست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط eMicro
          AVR غیر از این سرعت بالا چه برتری نسبت به PIC داره؟
          از نظر قیمت هم که تقریبا تو بازار با هم برابر اند.
          برتری های AVR کم نیست. در صورت لزوم ذکر خواهد شد.
          برتری های PIC هشت بیتی نسبت به AVR چیست؟ ضمناً میکروهای AVR به نسبت ارزانترند.

نوشته اصلی توسط eMicro
          AVR چیزی نبود جز پروژه دو دانشجوی موسسه فن آوری نروژ (NHT) که توسط اتمل خریداری شد و به لطف بازار ایران مثل پول نفت سر سفره مردم اومد
          خود این مسئله نشانه هدف گذاری درست کمپانی است. ضمناً مهم ساختار و معماری یک سیستم است نه سازنده آن. ما از AVR استفاده میکنیم نه از Atmel

نوشته اصلی توسط eMicro
          وجود کامپایلر هلندی Bascom (البته کرک شده)، 8 کتاب علی کاهه، سرعت زیاد (در ظاهر)، باعث شد که در سالهای اخیر هر دانش آموز دبیرستانی به این میکروکنترلر علاقه مند بشه
          این مورد از برتریهای AVR نیست. کتاب وکامپایلر نامبرده فقط باعث ایجاد علاقه در قشرهای مختلف شده ولی به دلیل ناقص و غیر حرفه ای بودن در عوض باعث گمراهی و عدم شناخت کافی از کلیه امکانات سخت افزاری و حتی درک اشتباه از آن شده. به همین دلیل است که بسیاری از دوستان که با Bascom کار میکنند خارج از مثالهای کتاب و کامپایلر مهارت زیادی پیدا نمیکنند.
          نوشته اصلی توسط eMicro

...و در نهایت باعث شد تا شرکت تایوانی اتمل (تایوان یکی از استان های چین بود) به سود کلانی از بازار ایران برسه.
          در این مورد PIC بد تر از AVR است. زیرا محصولات Microchip که وارد بازار منطقه میشوند تماماً ساخت تایلند است. ضمناً نه تنها این دو شرکت بلکه اکثر شرکت های تولید کننده سخت افزار محصولات خود را به دلیل نیروی کار ارزانتر و هزینه های جنبی کمتر و سود بیشتر و... در کشور های شرق و جنوب شرق آسیا تولید میکنند.
          نوشته اصلی توسط eMicro
          آمار گوگل تو لینک زیر نشون میده که AVR شده شام و نهار ایرانی ها (اومده سر سفره ایرانی ها)
          http://www.google.com/trends?q=avr
          این روند تا جایی ادامه پیدا کرد که اتمل تونست با XMEGA و ARM هم بازار ایران رو بدست بیاره
          و تو ذهن دانشجویان ایرانی (خودمو میگم) این معادله شکل گرفت و به اثبات رسید:
          Microcontroller = Atmel
          معادله بالا یعنی اگر از یه دانشجوی الکترونیک (بازهم خودمو میگم) بپرسی میکروکنترلر چیه اون هم با اشتیاق میگه AVR ره
          و نمیدونه که AVR تنها میکروکنترلر ساخته شده نیست و اتمل هم تنها سازنده میکروکنترلر نیست
          من تو دانشگاه از هر کسی که میپرسیدم میکروکنترلر چیه به سه واژه زیر می رسیدم:
          Bascom,Codivision,AtMega32
          دلیل این واکنش دانشجویان (باز هم خودم) نسبت به کلمه میکروکنترلر اینه که سواد و گاهی اونها تو علوم میکروکنترلری از AVR بالاتر نرفته و هیچ وقت نخواستند بپذیرند غیر از AVR میکروی دیگری هم هست (نگرش و تفکر محدود)
          بشر در طول تاریخ همواره پیشرفت داشته (البته گاهی هم پسرفت داشته)
          نمودار خطی رشد میکروکنترلر تو ایران به شکل زیره:
          AT89C51=>AT89S51=>AT90SXXXX=>ATMegaXX=&gt ;ATXmegaXX=>AT91Sam
          علت خطی بودن این نمودار حرکت در افق اتمله
          اخیرا با تلاش و کوشش شبانه روزی تعداد انگشت شماری از اساتید (جناب سپاسیار و تروشه) این نمودار کمی از حالت خطی خارج شده و رشد عمودی به سمت LPC داشته (فقط کمی)
          با چاپ شدن کتاب آقای سپاسیار برخی از فداییان اتمل (خودمو میگم) به این نتیجه رسیدند که فقط اتمل نیست که آرم میسازه فیلیپس هم هست
          من شخصا با محصولات اتمل کار میکنم و قبول دارم که میکروهای اتمل میکروهای خوبی هستند ولی میکروهای خوب دیگری هم ساخته شده و تو بازار ایران هم هست
          برخلاف تصور شما این فقط بازار ایران نیست که تحت تاثیر محصولات اتمل قرار گرفته است. با کمی گشت و گذار در وبسایت های مختلف و مشاهده کلی، متوجه خواهید شد که AVR حتی در میان دانشجویان ژاپنی، آلمانی، آمریکایی و بسیاری از کشورهای اروپایی جای خود را باز کرده است.
          در ایران به عنوان یک نمونه کاربرد سطح بالا میتوان به روبات انسان نمای سورنا اشاره کرد که به نقل از سرپرست پروژه در آن از تعدادی AVR نیز استفاده شده است.
          قصد جانب داری کور کورانه را ندارم. خود بنده با هردو خانواده AVR و PIC کار کرده ام. به نظر شخصی بنده هیچ کدام از این دو در مقابل میکروکنترلر های 8 و 16 بیتی شرکتهایی مثل STMicroelectronics از قبیل STM8 ، ST10 و Texas Instruments از قبیل خانواده MSP430 حرفی برای گفتن ندارند.
          ولی عاملی که باعث شده کاربرد آنها فراگیر شود ارائه خدمات زیاد و رفرنس های کامل و البته رایگان برای آنهاست. همچنین ظاهراً این دو کمپانی تنها شرکتهایی هستند که به ارائه محیط های برنامه نویسی قوی و رایگان پرداخته اند و دائما در حال بروز رسانی هستند. شما برای تهیه نرم افزار های کد نویسی برای MSP430 باید هزاران دلار به TexasInstruments بپردازید.
          و اما بین دو شرکت Atmel و Microchip ، پشتیبانی ارائه شده از طرف Atmel بسیار بیشتر بوده. فراگیر شدن بیشتر و زیادتر بودن طرفداران AVR در جامعه ای مثل ایران بی دلیل نبوده است. صرف نظر از بحث فنی، آیا نباید بین دو شرکت که یکی به راحتی اجازه دریافت و دانلود هرگونه اسناد و نرم افزار را از وبسایت خود میدهد و شرکتی که حتی اجازه دانلود یک Datasheet یا یک نمونه کد را نمیدهد تفاوت وجود داشته باشد؟
          فکر نمیکنید که یکی از دلایل کاهش محبوبیت PIC نزد دانشجویان و صنعت گران ایرانی یه غیر از معماری ضعیف این بوده که ما از طرف Microcnhip تحریم هستیم ولی Atmel به ما احترام میگذارد؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط eMicro
            PIC18F87K22
            قیمت 9500
            سرعت در حالت عادی 64Mhz
            با PICKIT2 پروگرام میشه
            خیلی کم داشت!
            شما مثل اینکه دیتاشیت XMEGA رو نخوندی
            گرونترین قطعه موجود در ایرانش ATXMEGA128A1 هست 8000 تومان تنها چیزی که XMEGA نداشت LAN بود

دیدگاه

پسر خوب اخه ادم از یک پله میره پله بغلی؟ خب میخواهی یاد بگیری یه پله برو بالا..

پیشنهاد میکنم stm32f103 که 7000 تومن هست رو کار کنید

دیدگاه

سلام
                با همه این حرفا که درباره نویز پذیری avr زده شد ولی تو تابلوهای آسانسورا استفاده میشن.تابلوهایی که توشون اینورتر دارن،کنتاکتورا همشش در حال عمل کردن هستند،اون تابلو کلش کنار تابلو سه فاز و کنار موتور آسانسور نصب میشه ولی خوب کار میکته
                telgram:09396888049

دیدگاه

یکی از مزیتهایی که من در میکروهای pic دیدم ، این هست که بسته بندی DIP از سری pic12 تا سری pic32 داره !
                  و همشون هم با یک مدل پروگرامر قابل استفاده هستند ( از میکرو های 8 بیتی تا میکروهای 32 بیتی ) ، نمونه اش همین پروگرامر خود ECA هست :

http://eshop.eca.ir/product_info.php?cPath=28&products_id=620

البته همه اینها مدل smd هم دارند مثلا پیشرفته ترین مدل که pic32 هست علاوه بر مدلهای smd که 64 پایه و 100 پایه هستند یکی از مدلهای DIP اون 28 پایه داره و شما به راحتی میتونید بر روی بردبرد مستقیما با اون کار کنید

حتما قبول دارید که برای کارهای آموزشی قطعاتی که مستقیما بر روی برد برد قرار میگیرند بهتر از قطعات SMD هستند
                  فیلمهای آموزشی فارسی میکروکنترلر از z80 تا ARM ( همراه با فایلهای PDF )

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=60892.0

دیدگاه

سلام به تمام دوستان بعد از یه عمری اومدیم یه حرفی زده باشیم بیشتر حرفای دوستا ن رو خوندم هر چیزی تو دنیا هم خوبی داره هم بدی من حدود8 سال دارم با picکار میکن هیچ وقتم دنبال avr نرفتم چون اول که خواستم شروع کنم از pic شروع کردم هیچ بدی من تو صنعت از جفتشون ندیدم ولی این مسائلی رو که میگم از روی تجربه میگم من با چند تا شرکت تو زمینه معدن کار میکنیم همه شر کتا بیشترشون با Avr کار کردن من با pic این خروجی که من تو این چند سال دیدم زیاد با هم فرق نمی کرده ولی مدارهای اونا خیلی فیلتر شدن و مدار های من زیاد فیلتر نیستن چون احتاجی نیست خوب به خاطر این هم هست که کلاک ای میکرو تقسیم بر 4 میشه کلا زیاد وارد این مقوله ها نشید هر چیزی تو این دنیا به درد تون خورد ازش استفاده کنید هر چیزیم نخورد بهش فکر نکیند هر چیزی در جایگاه خودش به درد بخوره امروز من نوعی این میکرو بدردم میخوره میرم این رو یاد میگیرم فردا اگر ارم بدردم خورد میرم اون رو یاد میگرم پس خودتون رو علاف چنین حرفایی نکنید یکی از دوستان گفته بود pic , avr یه روزی منسوخ میشن ولی این حرف بی منطقه چون به هیچ وجه شر کتای ابر قدرتی مثل میکروچیپ و اتمل نمیزارن چنین اتفاقی بیفته مگه دارن بیل و کلنگ میسازن خوشحالم که امروز شنیدم تکنولوژی هسته arm تو pic هم داره وارد میشه پس به امید خدا دیگه مهاجرت نمیکنیم یه مقدار تو همین زمینه سوادمون رو بیشتر میکنیم در پناه حق موفق باشید
                    فهبنی صبرت علی عذابک فکیف اصبرعلی فراقک
                    گیرم که برعذاب توصبر کنم ،چگونه بر جدایی ات شکیبایی ورزم

دیدگاه

دوستان من این تایپیک را از اول تا اینجا خوندمش
                      چند نقطه مهم

1- همیشه تاکید میکنم همیشه یک راه را انتخاب کنید و انو تا آخر برید . هی از این شاخه به اون شاخه نپرید
                      avr یا pic هر کدوم به صورت حرفه ای یاد بگیرین خیلی بهتر از اینه که یه مدت با یکی کار کنید و بعد از مدیت برید سراغ میکرو دیگهو انرژِ تون را صرف یاد گیری اون کنید یکشو انتخاب کنید و خوب خوب یاد بگیرید بعدا اگر دیدی کم میاره برید سراغ میکرو بالاتر از این نه هم سطح هم
                      صرفا به خاطر یکی دو تا معایب و محاسن زوری تصمیم نگیرید

من یادمه یه روز واسه اداره برق یک مهندس از کره جنوبی اموده بود که تخصصش فقط کلید بود از کلید دیواری گرفته تا کلید چند کیلو ولت . خودش میگفت دائما در سفره و از این کشور به اون کشور میره
                      2- یاد گیری یه علم به صورت حرفه ای بهتر از یاد گیری چندین علم به صورت مبتدی است

بزارید یه مثال بگم
                      ما برقی ها بدوست داریم میکرو - plc - موتور - درایور -سنسور- ربات- و..... را یاد بگیرم از هر کدوم هم یه مقدار اطلاعات به دست میاریم ولی چون در حد کافی نیست رو هر کدوم نمیتونیم کار های خوب انجام بدیم
                      ولی در عوض فقط و فقط بتونیم تمام انرژِی و فکرمون را روی یک کار متمرکز کنیم 100درصدئ موفق میشیم

من بهتون قول میدم یکی بتونه مثلا Pls s200 را فول باشه(فول یعنی .....) بلد باشه تو سه چهار ماهه بتونه هر جای دنیا که خواست بره و با حقوق خوب کار کنه

ولی کو کسی که کاملا بلد باشه
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=10159.0

دیدگاه

درود بر شما دوستان عزیز

من هم با نظر amirpar و هادی عبدی موافقم ،
                        بعضی وقت ها علم ما مانند یک اقیانوس با عمق 1 سانتی متر است و گاهی یک چاله آب با عمقی به وسعت یک اقیانوس !!!

حرفه من بصورتی است که با دوستان برنامه نویس در ارتباط هستم و بیشتر در زمینه طراحی سخت افزار و مدیریت طراحی و اجرای سیستم های الکترونیکی فعالیت می کنم، بیشتر صحبت هایی که در رابطه با بهتر بودن و یا نبودن و یا نویز پذیر بودن یا نبودن سیستم های مبتنی بر میکروکنترلرها عنوان می شود ، در ارتباط با طراحی سخت افزار آن سیستم چه از لحاظ محاسباتی و چه از لحاظ اجرای برد مدار چاپی و انتخاب و اجرای منبع تغذیه آن سیستم می باشد به صورتی که اگر برنامه هم به خوبی نوشته شده باشد با یک اجرای مبتدی و یا دور از ملاحضات مورد نیاز نباید انتظار کارکرد مناسب از سیستم را داشته باشید.
                        در ضمن باید در نظر داشت که فقط کارکردن یک سیستم در یک محیط نمی تواند شرط لازم و کافی را برای صحت عملکرد آن سیستم داشته باشد
                        برای رسیدن به این هدف می توان شرایط تستی را بر طبق استانداردهای موجود و یا شبیه سازی محیط واقعی فراهم نمود تا بتوان در مقام مقایسه بهتر بتوان قضاوت نمود، البته برخی محیط های صنعتی هم هستند که خود شرایط مناسبی را برای تست در اختیار ما قرار می دهند

البته شاین ذکر است که در موردهایی هم هنر برنامه نویس تاثیر بسیار زیادی در بحث نویز و کارکرد صحیح سیستم را دارد.

همانطور هم که دوستان عزیز در مورد بحث مناسب یا نا مناسب بودن انواع مختلف میکروکنترلرها صحبت به میان آوردند، مشخص است که اینگونه صحبت ها بسیار نسبی هستند و تحت شرایط خاصی می توان به مقایسه دقیق آنها پرداخت.
                        شاد و تندرست باشید
                        دوستدارتان
                        مهدی حریری

دیدگاه

سلام به دوستان من تایپک را خوندم مثله همه جای دیگه قد بازی بود .من زیاد اهل تایپک زدن نیستم اما اگه بزنم یعنی درسته :حجم بالایی از پروژه های دانشجویی و صنعتی زیر دستان من جون گرفتن هر بار که با avr کار کردم (با تیم مجرب) جملاتی از دهانم بیرون میاید (چرا!!؟ یعنی چی!!؟ دیوانست!! ) دوستان avr برای کارای صنعتی مناسب نیست بخدا مناسب نیست . زمانی که مثه بعضی دوستان avr رو رفیق میدونستم یه سوال واسم مطرح بود که چرا اسم هسته 8051 در صنعت هست pic هست plc هست lpcxxxxهست اما avr نیست برای رسیدن جواب این سوال تاوان سنگینی رو دادم وحالا با Avr خداحافظی کردم .در صنعت خروجی کار مهم است نه یک سری مشخصات از یک محصول که دوستان از منابع
                          خارجی ترجمه می کنند که به درد حل جدول میخورند دوستان avr ,وقتی اومد همه گفتن یه چیزی اومده که از 8051 بهتره وقتی دوستان دلال کارخونه ها واسه کپی کردن یه دستگاه خاص صنعت پیش من می یومدن میگفتن یکی اینو چند سال پیش با 8051 زده داره خوبم کار میکنه و من با خودم میگفتم این حرفا چیه

دیدگاه

http://www.mikroe.com/mikrobasic/pic/
                            http://www.mikroe.com/mikrobasic/dspic/
                            http://www.mikroe.com/mikrobasic/pic32/

دیدگاه

سلام دوست من.
                              Pic Basic Pro از کامپایلرهای دیگه ی این میکرو هست که به زبان بیسیکه:

برای دانلود کامپایلر میتوانید از لینک زیر استفاده کنید:
                              http://techno.directdl.net/dl1/Softwares/PIC%20Basic%20Pro%5BTechno-Electro.COM%5D.zip

و ادیتور Micro Code Studio Plus که محیط نوشتن برنامه ست از لینک زیر در دسترسه:
                              http://www.persiangig.com/pages/download/?dl=http://emicro.persiangig.com/Program/MicroCode%20Studio%20Plus%203.rar
                              زندگی برگ بودن در مسیر باد نیست
                              امتحان ریشه هاست
                              ریشه هم هرگز اسیر باد نیست
                              زندگی چون پیچک است
                              انتهایش میرسد پیش خدا!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا سپاس یار
                                جسارتاً EMC تکنولوژی نیست و یک ویژگی است به معنای "سازگای الکترومغناطیسی".
                                ببخشد ولی یک جورایی تکنولوژی هم هست درست معنی خود استاندارد EMC یعنی سازگاری الکترومغناطیسی ولی وقتی صحبت از تکنولوژی اون میشه معنیش میشه (سازگاری با میدان های الکترومغناطیسی)که شرکت میکروچیپ هم در تلاش هست که قطعاتش این سازگاری داشته باشند

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X