اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مهاجرت از AVR به PIC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مهاجرت از AVR به PIC

سلام

ممنون از جوابهای منصفانه و تخصصی .. وقتی جواب دوستان رو دیدم خیلی خوشحال شدم .. ممنون

حقیقتش من پس از بررسیهای سرگیجه آور زیاد تصمیم گرفتم که به سمت آرم کرتکس حرکت کنم .. حالا از اونجایی که هیچ اطلاعاتی در مورد جزئیات محدودیتهای پروگرامر و نرم افزارها بین شرکت های مختلف ندارم .. ممنون میشم دراین موارد هم راهنمایی بشم

اول اینکه مزیت jlink به wiggler چیه .. آیا ویگر محدودیت داره ..
    میثلا من دوست ندارم از کریستال استفاده کنم .. ایا فرکانس پروگرامر باید خاص باشه .. یا برای کرتکس هایی مثل llpc1700 یا stm32f10xx اگر سریال استفاده کنیم محدودیتی داریم ؟

دوم اینکه من در دیتاشیت این آی سیها که دانلود کردم نوشته مثلا دو تا مبدل adc تا 16 تا .. ولی هیچ صفحه ای ننوشته کدوم پایه ها و دقیقا چندتا .. در واقع دیتاشیت برای خانواده این میکرو هست و برای دقیقا خودش نیست
    قبلا atmega32 یک دیتا شیت داشت دقیقا برای خودش

در صورتی که لینکهایی از اطلاعات دقیق برای این آی سیها میشناسید ممنون میشم راهنمایی کنید ..

STM32F103xB یک پی دی اف گرفتم 96 صفحه ولی اطلاعات دقیق نداره

موفق هستیم
    موفق تر باشیم

برای شروع من دقیقا میخوام میکرویی که مبدل 12 بیتی داشته باشه .. قیمت مناسب باشه ..usb داشته باشه و کار با N96 LCD بااون راحت باشه رو انتخاب کنم
    شرط نویز پذیری و هم که دوستان گفتن به طراح بر میگرده

راستی جزوه ای برای طراحی مدارهای حساس سراغ دارید؟

دیدگاه

با تشکر از همگی
      دوستان بحث رو منحرف نکنید
      این حرف هایی که شما میگید ( بحث در مورد Arm ) جاش تو تالار خودشه نه اینجا !
      و اما خود من که این تاپیک رو درست کردم، بعد از این جریان با چند نفر از اساتید که دستی تو صنعت دارند صحبت کردم. جواب های خیلی جالبی به دست آوردم !
      کسایی که سوادشون در حد من بود و چیزی بلد نبودند، می گفتم pic بهتره و همین داستان های همیشگی از نویز
      ولی کسایی که کارهای صنعتی انجام میدادند گفتن این ها همش توهمات هستند و تا الان به اندازی کافی توی هر پروژه ای از Avr استفاده کردند و مشکلی نداشتند
      این یک طرف قضیه ، یه طرف دیگه هم دیدم الان برم چیز جدید یاد بگیرم بهتره که arm باشه ، چون بعد از یک مدت هر دوی این میکروها به سرنوشت 8051 دچار میشند .
      در نتیجه : کار کردن با Avr رو تقویت می کنم و کم کم هم روی Arm کار می کنم
      البته کنار اینها دارم روی یک نرم افزار کامپیوتری هم کار می کنم
      labview و visual studio هر دوشون نرم افزارهای پرقدرتی هستند و هر کدومشون یه گوشه از صنعت دنیارو دستشون گرفتند
      از بین این 2 تا هم LABVIEW رو انتخاب کردم و دارم با اون هم کار می کنم

دیدگاه

البته نه در حد دوستان .بنده قضاوت رو به عهده خوانندگان میگذارم و فقط به جهت کمک در این قضاوت، این سوال نه چندان خوشایند رو پاسخ میدم.
        بنده در یک شرکت کوچک که فعالیتش در حد کار با شرکتهایی مانند شرکتهای نامبرده در پست قبلی بنده هست ، به عنوان طراح سیستمهای الکترونیکی و مدرس مباحث جدید الکترونیک فعالیت مختصر دارم.
        این شرکت دارای دو بخش آموزش و صنعت هست و طرف قرارداد ما معمولا شرکتهای دولتی یا خصوصی مانند شرکت نفت و صنایع محترم دفاع و یا پیمانسپاران اونها هستند هم در بحث آموزش و هم در بخش صنعت. از پروژه های جالب توجه سیستم ترانزکشن خط آتش 125 شرکت نفت در جنوب کشور و یکی دیگه هم تغییر کلی استاندارهای شرکت نفت استاندارد های قدیمی VDE به iec standard 62301 بود.
        در گذشته طی دو مرحله مسئول کنترل کیفیت در پروژه تولید ART2000 توسط شرکت فعلی که پیمانسپار صنایع بود گردیدم.

از طرفی باقیمانده فرصت رو به عنوان کارشناس فنی در یکی از نمایندگیهای شرکت ال جی در تهران مشغول هستم در این بخش تشخیص نقص فنی وتولید ماژولهای مصرفی لوازم اداری و منزل با کارک ال جی در داخل کشورمون هست .
        پیش از اینها از حدود سال 81 به عنوان تعمیرکار حرفه ای تجهیزات رایانه ازقبیل مادربورد و مانیتور و ویدئو پروژکتور تا سال 86 به عنوان عمده فعالیت مشغول بوده و در حال حاضر نیز حفظ موقعیت نموده ام.

به همین علت عرض کردم که به علت موقعیت شغلی مجبورم از تکنولوژی به کار رفته در خیلی از تجهیزات اطرافم مطلع باشم دوستان عزیز .

و100 البته که اهمیت طراحی بر اساس اصول و قواعد مهندسی و کنترل نویز و... رو با استناد پست قبلی ارجح میشمارم ،بنده سعی کردم پست قبلی رو از لحاظ املا کمی اصلاح کنم تا وضوح برخی مطالب که از دید دوستان پنهان مانده بیشتر بشه .

ضمنا از دوستان تقاضا دارم حتی الامکان به طور مستند مطالبشون رو ارائه کنند . کلیه مطالبی که توسط بنده تا به حال در بخشهای مختلف ارائه شد نتیجه مشاهدات عینی و در برخی موارد آزمایش موضوع واحد مورد نظر بر روی سریهای مختلف به طور همزمان ( 8051 ، AT90SXXXX ، ATMEGAXXX و PIC16F و PIC18F و... و گاهی محصولات موتورولا مثل MC68HC11A8 و حتی در مواردی Z80) انجام شده .

و در آخر باید بگم کاملا واضح هست که حتی با سری 8051 هم پروژه های خوبی وجود داره بنده نمونه های رو در پستهای قبلی در همین بخش معرفی کردم.

همون طور که قبلا هم اشاره شد ،در مورد طراحی میکرو کنترلرها مسئله نویز پذیری درصد کوچکی از اهمیت رو دارا هست اما واقعا نبودن برخی امکانات مثل ADC کاربر رو مجبور به استفاده از مبدل جانبی میکنه که به خودی خود احتمال عملکرد غلط رو بالا می بره .امیدوارم روزی مستقل از هر اسم و یاسری ریزپردازنده با هر سطح سوادی ، ما تجربیات خودمون رو در مورد یک نمونه کامل کنیم و با یک طراحی حرفه ای ویژه گی های مورد نظر رو به کارمون اضافه کنیم و از این شاخه به اون شاخه نپریم.

منتظر نظرات موافق یا مخالف تمامی دوستان هستم.فقط یک بار دیگه خواهشمندم پستها رو به دقت از ابتدای بحث مطالعه کنید تا از طرح مطالب تکراری و اشتباه در تفهیم مطالب جلوگیری بشه خصوصا وقتی در مورد پستی اظهار نظر میکنند بهتر اینه که تمامی پستهای شخص مورد نظر رو مطالعه کرده باشند.

موفقیت یک فرایند است نه یک اتفاق...

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

سلام

من با پی ای سی کا میکنم

چند مورد تو پی اسی دیدم بیان میکنم اگه مشابه تو avr هست رو بیان کنید

1- میکرو pic16f84 من از این میکو برای یک کارت اسکوپ استفاده کردم یک روز میکرو رو تو یکی از کارتها بر عکس زده بودم ( به علت هواس پرتی) نیم ساعتی دنبال عیب بودم که چرا کارت جدید جواب نمیده بعد متوجه شدم که میکرو در محل اشتباه قرار گرفته با خودم گفتم این دیگه سوخته چون بقدری گرم شده بود که دست سوخت ولی با این وجود میکرو رو در سوکت به طور صحیح قرار دادم با کمال تعجب کار میکرد
          2-ایا شما تا به حال با میکرو avr به 100 عدد ال ای دی روشن کردید من با 16f84 یک تابلو کوچیک ساختم از هر پایه 150 میلی امپر جریان کشیدم این جا موضوع به اصطلاح ما خر کاریش با لا است

3- اگه کسی یک استپر موتور کوچیک 5 سیم بدون درایور و دیود نوز گیر با میکرو راه انداخته خبر بده
          چون من با 84 این کار کردم شما هم میتونید امتحان کنید !
          همین کا با atmega 8 انجام دادم هنگ میکرد

هر میکرو جایگاه خودش داره ولی خصوصیتهای pic ها نظر من از اول به خودش جلب کرد
          معماری harvard که حافظه داده رو از برنامه جدا کرده ودسترس به هرکدوم از گزرگاه مجزا امکان پزیر میکنه
          در معماری فوق دستور عملها در یک سیکل برداشته میشن یعنی 14 بیت در یک سیکل ماشین عملیات خواندن ونوشتن در گذر گاه های جدا صورت گرفته این جدای به ما این امکان میده که در هنگام اجرای یک دستور عمل بتوان دستور عمل بعدی را خواند این یعنی با توجه به mips پایین تر از avr سرعت بالا تری در پردازش اطلاعات نسبت به avr داشته باشه

دیگر مزایای این معماری
          1-طول زیاد کلمه دستور
          به علت پهنای بیشتر گذر گاه دستور نسبت به گذر گاه داده 8 بیتی بدلیل مجزا بودن دو گذر گاه ار یکدیگر امکان پذیر است یهنی کمکردن حجم برنامه

بقیه موارد توضیح نمیدم خودتون سرچ کنید

2-شیوه pipelining برای خطوط دستور عمل
          3-دستورات ک کلمهای ویک سیکلی
          4-کاهش مجموعه دستورات
          5-معماری register file که حافظه داده را میتوان مستقیم غیر مستقیم ادزس دهی کرد

نویز پزیری کم تنها یک مزیت pic است

نوشته شده توسط hadipic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hadipic
            سلام

من با پی ای سی کا میکنم

چند مورد تو پی اسی دیدم بیان میکنم اگه مشابه تو avr هست رو بیان کنید

1- میکرو pic16f84 من از این میکو برای یک کارت اسکوپ استفاده کردم یک روز میکرو رو تو یکی از کارتها بر عکس زده بودم ( به علت هواس پرتی) نیم ساعتی دنبال عیب بودم که چرا کارت جدید جواب نمیده بعد متوجه شدم که میکرو در محل اشتباه قرار گرفته با خودم گفتم این دیگه سوخته چون بقدری گرم شده بود که دست سوخت ولی با این وجود میکرو رو در سوکت به طور صحیح قرار دادم با کمال تعجب کار میکرد
            2-ایا شما تا به حال با میکرو avr به 100 عدد ال ای دی روشن کردید من با 16f84 یک تابلو کوچیک ساختم از هر پایه 150 میلی امپر جریان کشیدم این جا موضوع به اصطلاح ما خر کاریش با لا است

3- اگه کسی یک استپر موتور کوچیک 5 سیم بدون درایور و دیود نوز گیر با میکرو راه انداخته خبر بده
            چون من با 84 این کار کردم شما هم میتونید امتحان کنید !
            همین کا با atmega 8 انجام دادم هنگ میکرد

هر میکرو جایگاه خودش داره ولی خصوصیتهای pic ها نظر من از اول به خودش جلب کرد
            معماری harvard که حافظه داده رو از برنامه جدا کرده ودسترس به هرکدوم از گزرگاه مجزا امکان پزیر میکنه
            در معماری فوق دستور عملها در یک سیکل برداشته میشن یعنی 14 بیت در یک سیکل ماشین عملیات خواندن ونوشتن در گذر گاه های جدا صورت گرفته این جدای به ما این امکان میده که در هنگام اجرای یک دستور عمل بتوان دستور عمل بعدی را خواند این یعنی با توجه به mips پایین تر از avr سرعت بالا تری در پردازش اطلاعات نسبت به avr داشته باشه

دیگر مزایای این معماری
            1-طول زیاد کلمه دستور
            به علت پهنای بیشتر گذر گاه دستور نسبت به گذر گاه داده 8 بیتی بدلیل مجزا بودن دو گذر گاه ار یکدیگر امکان پذیر است یهنی کمکردن حجم برنامه

بقیه موارد توضیح نمیدم خودتون سرچ کنید

2-شیوه pipelining برای خطوط دستور عمل
            3-دستورات ک کلمهای ویک سیکلی
            4-کاهش مجموعه دستورات
            5-معماری register file که حافظه داده را میتوان مستقیم غیر مستقیم ادزس دهی کرد

نویز پزیری کم تنها یک مزیت pic است

نوشته شده توسط hadipic
            دوست گرامی خواهش میکنم مطالعات خودتون رو بیشتر کنید. این طور که نوشتید به نظر میرسه نه اطلاعی از معماری AVR دارید و نه اطلاع کاملی از معماری PIC ها. شرکت Atmel با میکروکنترلر AVR پیشرو در معماری Harvard محسوب میشه، تمام مواردی که درمورد معماری Harvard ذکر کردید نه تنها در AVR بلکه در هر ریز پردازنده ای که از معماری Harvard استفاده میکنه وجود داره . به علاوه اینها در AVR تعداد 32 رجیستر همه کاره وجود داره که به عنوان 32 آکومولاتور عمل میکنند. خود شما میتوانید تفاوت عملکرد ساختار PIC با یک آکومولاتور و AVR با 32 آکومولاتور رو ارزیابی کنید. البته Microchip برای بالاتر بردن کارایی با فقط یک آکومولاتور دستورات ماشین رو به بهترین وجه طراحی کرده به طوری که میتوانید انتخاب کنید نتیجه هر عمل منطقی رو در خود آکومولاتور بریزید یا در قسمتی دیگه از حافظه. ولی به هر حال در هیچ شرایطی کارایی 32 آکومولاتور رو نداره.
            شاید تنها نقطه ضعف کلی AVR در مقابل PIC این باشه که عملیات منطقی رو به طور مستقیم نمیتوان بر روی حافظه SRAM انجام داد.
            جهت اطلاع باید عرض کنم معماری و ساختار میکروکنترلر های شرکت Microchip با ارائه خانواده PIC24 و dsPIC و به طور کلی معماری 16 بیت به بالا اساساً تغییر کرده و تا حدود زیادی شبیه به معماری AVR گردیده و علاوه بر آن مزایای قبلی خود رو هم حفظ کرده. در این خانواده از میکروکنترلر ها به جای استفاده از یک آکومولاتور (WREG ) از تعداد 16 آکومولاتور (W0 تا W15 ) استفاده شده. با توجه به اینکه این میکروها از سال 2004(حدوداً) یعنی بعد از ارائه AVR تولید شدند میشه این طور برداشت کرد که Microchip مزایای معماری AVR رو به درستی درک کرده.
            در مورد مواردی که شما فرمودید باید عرض کنم داشتن معماری Harvard و استفاده از خط لوله دستورالعمل (Pipeline) افتخار ندارد ، بلکه باید اینطور گفته شود که نداشتن آن نوعی ضعف است چون الان اکثر معماری ها از خط لوله دستورالعمل استفاده میکنند.
            همچنین اینکه میفرمائید پهنای گذرگاه کد خانواده PIC16 زیاد است باید بگم پهنای گذرگاه حافظه کد در AVR زیادتر است چون دستورات PIC16 ، به صورت 14 بیتی است ولی در AVR به صورت دو بایتی یا 16 بیتی.
            در صحبت شما نوعی تناقض دیده میشود ، اینکه میفرمائید در PIC شاخص MIPS پایین تر از avr است درست است و این یعنی اینکه سرعت پردازش آن نسبت به AVR کمتر است، نه چیزی که شما فرمودید.
            در PIC16 سیکل ماشین 4 کلاک کریستال است (به همین علت گفته میشود کلاک به 4 تقسم میشود) و حد اکثر فرکانس کاری تعریف شده 20Mhz برای کریستال میباشد یعنی حد اکثر 5MIPS ولی در AVR به دلیل معماری آن تقسیم کلاک صورت نگرفته و سیکل ماشین برابر یک کلاک کریستال میباشد، بنابر این با توجه به اینکه اکثر دستورات در یک سیکل انجام میشوند و حداکثر کلاک تعریف شده برای بیشتر AVR ها 16Mhz است سرعت پردازش در آن 16MIPS است.
            این درحالی است که بعضی از AVR ها با 20Mhz نیز کار میکنند و همچنین در خانواده Xmega این فرکانس به 32Mhz نیز میرسد.
            در مورد جریان کشی و جریان دهی نیز حد اکثر جریان قابل تحمل برای پین های PIC از سوی کمپانی سازنده برابر 25MA و برای AVR برابر 40MA اعلام شده. ولی بنده به صورت عملی تا الان این جریان را از آنها نکشیده ام. چون اساسا جریان کشی بیشتر از حد مشخص شده از نظر فنی اشتباه است و برای این کار حتماً باید از مدارات درایور استفاده شود. با عرض معذرت باید بگم بعضی از دوستان یک میکروکنترلر را با یک تراکتور اشتباه میگیرند.
            به هر حال بنده منکر مزایای خانواده PIC ، مخصوصاً از سری PIC18 به بعد نیستم و خود بنده نیز با هر دو معماری AVR و PIC کار کرده ام.
            امیدوارم دوستان مطالعات خود در مورد میکروهای مختلف رو به اندازه کافی ارتقا داده و سپس اقدام به مقایسه فنی آنها کنند.

دیدگاه

سلام به همگی من کل تاپیکو نخوندم ولی نظر شخص خودمو می گم و برداشت شخصی هست و اصلا نمی خوام جبهه داری کنم !
              اولا هردو گروه AVR و PIC نویز پزیر هستن هر کسی شک داره می خواد فیلماشو پ لود کنم تا ببینید چه قشنگ هنگ می کنه ( اما خودم با PIC حال میکنم ) پس زیاد رویه این بحس نکنید که طراحی درست موجب جلوگیری نویز می شه دوستان اگه نسل اوله PLC هایه زیمنسو باز کنن می بینن که میکروش همون خانواده 8051 خودمونه اما عدد درستش یادم نیست ولی هرچی باشه فکر نمیکنم ATmega از اون ضعیفتر باشه چه برسه به PIC18 پس همه چیز به طراحی بستگی داره ( دوستان دو باره می گم نظر شخصیه و نگید من دارم جبه میگیرم )

هر کدوم از دوستان اگر با هر دو میکرو کار کرده باشن می فهمن که فرق زیادی باهم ندارن و هر کدوم تو یک سری کار ها بهتر جواب میده ( اما کامپایلر هایه بهتری به صورت کرک شده برایه AVR وجود داره )
              اما نمیشه گفت که کاری هست که با PIC می شه کرد که با AVR نمی شه اگه هست بفرمایید که من راه حلشو بگم حد اقل 5 ساله این کارم دیگه اگه نتونم یه کاری بکنم باید برم سراغ یه کار دیگه (محض اطلاع الان از خودم تعریف کردم ) حالا یکی نگه با Atiny پردازش تصویر کن که اونوقت من می گم هر وقت شما PIC12 این کارو کردید بگید تا منم انجام بدم

تا حالا شما دیدی 2 تا گوشی موبایل از 2 شرکت مختلف بیاد بیرون ولی کپی هم باشن من که ندیدم هرکدوم یک سری خصوصیات دارن مثلا از نظر من موتورالا و بلک بری تو ایران فروش نداره ولی بلکبری بازار عربستان و امریکارو داره و هردوشونم هنوزه فروش دارن چون هرکدوم خاصیت خودشونو دارن و هردوشونم خوبن !

نوشته اصلی توسط perfect
              با عرض معذرت باید بگم بعضی از دوستان یک میکروکنترلر را با یک تراکتور اشتباه میگیرند.
              بله حرف ایشونو منم قبول دارم چون تو خود دیتاشیت حداکثر جریان وغیررو مینویسه پس انتظار بیش از او نداشته باشید

نوشته اصلی توسط hadipic
              دوست خوبم لطفا اون PIC16F84 به من بدید که تو 10 ثانیه با TNM2000 بسوزونم پس مسئله این نیست شما به اصطلاح شانس اوردید که میکرو اسیب ندیده ولی اگه جریان می کشید حتما می سوخت حالامن داغ کردنشو نمی دونم ولی اگه دست شما سوخت پس خیلی شانس اوردید که اون نسوخته (من تاحالا انقدر خوش شانس نبودم )
              مورد دومتون از نظر علمی مورد داره چون اگه می شد حتما خود شرکت میکروچیپ اینو به عنوان یک قابلیت ارائه می داد کلی هم به اعتبارش اضافه می شد اگه یه عکسی یا فیلمی از کل کار نشون بدید ممنون می شم
              مورد سومم شما آیا همون استیپر با AVR راه انداختید که حالا می زنید تو سرش چون ممکنه جریان استیپر موتور شما از حد مجاز 25mA تجاوز نکنه ؟
              اگه همه حرفایه منو رد می کنید لطفا همونو برایه میکروچیپ بفرستید شاید فرجی شد این حرفو جدی زدم و قصد مسخره کردنو اصلا نداشتم اگه هم ناراحت شدید بفرمایید که من کلا این پستمو حذف کنم و از شما معذرت بخوام ؟
              اصلا قصدم بی احترامی نیست کلا نظر شخصی چون این تاپیک فقط ضد AVR و من زیاد توش تعریف ندیدم ( اما خوب PIC یه چیز دیگس )

هر دو میکرو خیلی خوب هستن و من در کل کارام از 4 خوانواده استفاده می کنم 89s55 PIC AVR dsPIC تا حالا هم هیچ کدوم بد کار نکردن (بازم تعریف بود که کارم چقدر درسته !)
              ولی به طور کل طراح متناسب با پروژه باید بتونو خودش انتخواب بکنه چون هر کدوم یک سری خاصیت و عملکرد دارن و نمی شه گفت PIC خوب AVR بد چون هر کدوم سر جایه خودشون و مقایسه کار اشتباهیه
              یادم تو یکی از تاپیک ها یک نفر ARM با PIC مقایسه کرده بود این پستم خیلی از نظر من بی هوده بود چون قابل مقایسه نیستن مثل مقایسه آب با نوشابس خوب هرکدوم سر جایه خودشون بهترن ( خیلی تشابه چرتی بود یکی نیست بگه چه ربطی داشت )

دیگه حرف اخر هر شخصی هر میکرویی رو بلده بره سراغ همون میکرو ولی تلاش کنه برایه بهتر شدن نه این که از این شاخه به اون شاخه کنه تا هست همین هست چون فعلا که هر دو میکرو هستن خوب هم جواب دادن فقط PIC یه کم شلوغش کرده ( چون یه جایی یه بمبی ترکیده که توش PIC بوده نمی دونم افغانستان بود یا عراق حالا یکی نیست بگه به ما چه ) و تحریم کرده ولی ما از اون پرروتر هستیم وبه تازه کارا هم می گم که PIC منابع آموزشی کمتری داره و من به شخصه برایه PIC برنامه CCS پیشنهاد میدم و برایه AVR کامپایلر هایه Bascom , WinAVR , CodeVision بقه کامپایلر ها هم خوب هستن ولی اینا از نطر من کاملا

اگه اشتباه املای وجود داشت به بزگی خودتون ببخشید اگه هم جایی حرفی زدم که مخالفید بفرمایید تا بازم من حرف خودمو بزنم و شاید با حرف شما موافقت کردم ( این کارو نکنید چون مرغ یه پا داره ! ) کلیه نظر ها هم شخصیه و قصد بی احترامی به هیچ شخصی رو نداشتم پس لطفا ناراحت نشید اگه هم شدید بگید تا اگه بشه از دلتون در بیارم
              موفق و پیروز باشید

دیدگاه

سلام
                من با کامپایلر MPlab کار کردم به زبان اسمبلی و ccs که به زبان c
                راجع به این میکرو ها باید بگم که سرعتشون به 4 تقسیم میشه ولی خیلی Stable هستن . من توش PLL ندیدم!! شاید دقت نکردم
                با اسمبلی ارتباط راحتری برقرار می کنید ( شما رو میگم ) چون معماریه خوب وقابل درکی دارن به جز پورتهاشون که پیچیده تره و
                اگه از c استفاده کنین حتی برای جهت پورتها هم باید از توابع آماده استفاده کنین که کارو براتون راحتر کرده
                پروگرامر PICkit خوب اما گرونه اگه پیدا بشه
                امکانات یک PIC در حد یه AVR نیست دلیلم دارم دوستای PIC کار عصبانی نشین و اگه اشتباه میکنم بگید ؟؟
                برای ایجاد PWM باید کد بنویسید و از موج Ramp تایمر استفاده کنید و تایمرهاش مثل AVR چند کاره نیست
                عوضش کلی مثالهای مختلف از چشمکزن تا درایور فضانورد ناسا !!! هم پیدا می کنین
                واقعان صنعتیه . تو تمام تجهیزات خارجیه ایران خودرو یه AVR هم ندیدم ولی تا دلتون بخواد PIC دیدم
                حتما بهتره که حرفه ای ها ازش استفاده می کنن؟؟؟!!!
                در کل اگه میخواهید اسباب بازی درست کنید میکروی خوبی نیست
                فقط کارای درست حسابی بلده
                لبخند بزنید تا زندگی برایتان لذت بخش گردد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط صابر رضایی
                  در کل اگه میخواهید اسباب بازی درست کنید میکروی خوبی نیست
                  فقط کارای درست حسابی بلده
                  نه عزیز جان بدرد هر کاری میخوره ولی قیمتش نسبت به مشابه avr گرونتره
                  من واسه پسرم با pic16f84 یه چشمک زن درست کردم
                  من با کامپایلر picbasic pro کار میکنم البته متاسفانه
                  با این کامپایلر و میکروهای سری 16f کار کردم میکرو های بی آزاری هستند هم میکروی 16f84 و 16f628 که تو تابلوی برق یه خشک کن برنج شالیکوبی کار شد و هم میکروی 16f876a که از سه A/D اون توی یه تابلوی سه فاز در کنار چهار رله و کنتاکتور استفاده شد کاملا بدون دردسر چندین سال در حال کار هستند تغذیه هر دوی اونا هم خازنی هست و از ترانس هم استفاده نشده
                  البته من با میکرو های سری avr کار نکردم و نمیدونم نویز پذیری اونا در مقایسه با میکرو های pic چطوره

دیدگاه

با سلام و عرض تشکر از تمامی دوستان که در این بخش اظهار نظر کرده و یا مباحث رو دنبال میکنند.

دوستان قدیم و جدید اونا که تازه از راه رسیدند و ...
                    به طور خلاصه با توجه به عرایض تمامی دوستان و بزرگواران می تونم بگم که:

پیش از هر چیز به نظر میرسه که باید کمی ثابت قدم تر باشیم و غرق موجهای سهمگین تکنولوژی نشیم و شروع آشنایی با یک میکروکنترلر ما رو مشتاق بیحد و حصر و طرفدار اون نکنه ودوباره بااومدن یک میکروکنترلرجدید .....یک حلقه بی نهایت پرش و پرش و پرش تا ابد از این میکرو به میکروی دیگه....

از یک سو ، سرعت افزایش و گسترش شاخه های علم الکترونیک و پیشرفتها به نحو سرسام آوری زیاده و هر روز این پیشرفتها بیشتر میشه . خوب این یک دلیل برای کسانی هست که هر روز با پیشرفت تکنولوژی طالب دسترسی به اون به طور مثال با شروع به کار با یک میکروکنترلر جدید تر هستند .

اما مساله ای که حائز اهمیت هست عمر محدود انسان و نیاز به پیدا کردن تجربه هست که به ما اجازه کسب تجربه در تمامی زمینه ها و یا کار با تمکامی ادوات و تجهیزات میکروکنترلری و.... رو نمیده .

و از سوی دیگر ، کارآمد و عالی بودن هر ابزار مثلا همین میکروکنترلر کاملا نسبی هست : :read:
                    اگر به طور مثال atmega32 و pic16f877 رو همپای هم در دو سری قابل بحث بپذیریم
                    یک کاربر میگه به دلیل ارزانتر بودن سری avr نسبت به هم پای pic من avr رو مناسب میدونم ...
                    یک کاربر میگه بنده در فلان پروژه پایداری و دقت محاسباتی قابل تحسینی از pic نسبت به هم پای avr دیدم پس....
                    یک کاربر میگه امکانات بیشتری در سری avr نسبت به همپای pic در اختیار خواهم داشت ، مثلا در تایمر و همینطور حجم حافظه و...... پس....
                    یک کاربر میگه در زمینه سری avr کامپایلرهای متعدد و معتبرتری ارائه شده ....
                    و یک کاربر دیگه معتقده که چون document بیشتری در زمینه میکروهای avr از کتاب و مقاله گرفته تا سایت ها و....
                    .
                    .
                    .
                    که تمامی این دوستان دارن درست میگن! واین تازه زمانیه که با هر دو میکرو کنترلر به اندازه کافی آشنا باشند و کار هم کرده باشند!!!!
                    و از طرفی سطح علمی و سطح پروژه هایی که دوستان رو تشویق به اظهار کارامد بودن و یا نبودن یک سری خاص میکه مشخص نیست و این موضوع تصمیم گیری در مورد اظهارات دوستان رو مشکل تر میکنه و تمامی این موارد شاید بارها باعث به انحراف کشیده شدن بحث در این تاپیک شده.

اگر پیش از انتخاب یک میکروکنترلر کمی در زمینه چگونگی این انتخاب بررسی کنیم احتمالا به نتایج خوبی دسترسی پیدا خواهیم کرد.

در پست بعدی قصد دارم برخی از مهمترین معیارهای انتخاب میکروکنترلر رو خدمت دوستان ارائه بدم. :nerd:

و در ادامه به معرفی یک پروژه که با mega8 ساخته شده و کارکرد مطمئن و پایدار اون در شرایط بسیار بد از لحاظ وجود منابع بسیار قوی و نزدیک نویز ،شاید معیار خوبی بر این تصمیم باشه که آیا تاثیر پذیری میکرو نسبت به نویز باعث این پایداری شده و یا طراحی با رعایت اصول فنی و...

******** استفاده از گزینه تشکر نشانه اهمیت و احترام شما به پیگیری شخص نظر دهنده است ********

دیدگاه

برخی معیارهای اتنخاب میکروکنترلر

*اولین معیاری که میتواند در انتخاب یکی میکروکنترلر بسیار موثر باشد میزان دسترسی است یعنی موجود بودن میکروکنترلر مورد نظر در بازار.

*دومین ملاک ساده بودن کار با میکرو زیرا هر چه کار با میکروکنترلر ساده تر باشد رسیدن به اهداف مورد نظر ساده تر و سریعتر خواهد بود.

*سومین معیار و یکی از مهمترینها پشتیبانی مناسب از جانب شرکت تولید کننده میکروکنترلر است و منظور از پشتیبانی انتشار مقالات و کتاب ، ایجاد سایتهای اینترنتی راهنما و مراجع مختلف و همچنین پشتیبانی نرم افزاری به صورت ارائه مداوم کامپایلرها و نرم افزار های جانبی و ارائه مثالهای کافی از کار با تجهیزات داخلی و امکانات جانبی از قبیل ماژولهای الکترونیکی (به طور مثال zigbee ، bluethooth و usb و can , ...) و ارتقا همه جانبه میکروکنترلر متناسب با نیاز روز.

*چهارمین معیار قیمت میکروکنترلر است

* پنجمین معیار کیفیت ، دقت عملکرد ، سرعت و پایداری در شرایط ویژه مانند دمای بسیار بالا و یا بسیار پایین و یا نویز الکتریکی (نویز سوار بر تغذیه vcc ) یا میدانهای الکترومغناطیس و ...

**یکی از جالبترین و موثرترین معیارها در انتخاب میکروکنترلر سازگاری بالا گراست !
                      و این یعنی اگر کاربر از میکروکنترلری استفاده میکند و بعد از مدتی سری پیشرفته تری از همان سازنده جای آن را میگیرد ، این امر نباید موجب شود که هر چه در مورد میکروکنترلر قبلی یاد گرفته است بی استفاده باشد و کاربر مجبور شود دوباره با یک میکروکنترلر جدید آشنا شود بلکه باید بتواند آنچه قبلا فرا گرفته است را در مورد میکرو کنترلر جدید نیز به کار بندد و تنها قابلیتهای جدیدی که به ان اضافه شده است را از نو یاد بگیرد.
                      برای مثال اگر شما برنامه ای در میکروکنترلر قدیمی نوشته اید در میکروکنترلر جدید نیز بایستی یدون تغییر یا با تغییرات کم قابل اجرا باشد. #:S

وآخرین معیار ممکنه وجود سریها و یا خوانواده های اختصاصی از یک میکروکنترلر باشه که در این باب میشه گفت سخت افزار و میزان حافظه و یا تعداد پایه های ورودی خروجی و سایر امکانات میکروکنترلر به جهت استفاده در یک زمینه معین ، اختصاصی میشه و این امر برنامه نویسی رو ساده تر میکنه و قطعات جانبی رو به نحو غیر قابل تصوری کاهش میده و البته یکپارچگی عملکرد سیستم رو هم به نحو عالی ارتقا میده...

دیدگاه

تجربه من:
                        avr برای آموزش و کارهای تحقیقاتی عالیه
                        pic برای کارهای صنعتی و کارهای کنترل
                        8051 برای درک سخت افزار و شروع یادگیری میکروکنترلر

مزایا و یا معایبی هم نسبت به هم ندارن من بردی دیدم که هستش 8051 بود و میتونست صدا ، تصویر پخش کنه چاپ بگیره ، با حافظه فلش و کامپیوتر با پورت یو اس بی ارتباط برقرار کنه یه برد دیگه هم دیدم که 8051 به اینترنت وصل میشد :eek: در ضمن پی ال سی های سرس s5 زیمنس هم یه برد 8051 است حالا بستگی داره که ما چقدر بتونیم از امکانات این میکرو کنترلر ها استفادا کنیم :nerd:
                        گل سرخ گل سرخ است و خار , خار . نه خار بد است و نه گل سرخ خوب . اگر انسان از روی زمین محو شود , گلها آنجا خواهند بود و خارها نیز آنجا . اما دیگر کسی نیست که بگوید گلهای سرخ خوبند و خارها بد !

دیدگاه

سلام

به همین علت گفته میشود کلاک به 4 تقسم میشود) و حد اکثر فرکانس کاری تعریف شده 20Mhz برای کریستال میباشد یعنی حد اکثر 5MIPS ولی در AVR به دلیل معماری آن تقسیم کلاک صورت نگرفته و سیکل ماشین برابر یک کلاک کریستال میباشد، بنابر این با توجه به
                          در جواب شما باید عرض کنم میکرو 18f452 دارای pll داخلی که کلاک ورودی را مضربی از چهار میکنه
                          یهنی با کریستال 12 مگا فرکانس کارش 48 مگا میشه در صورتی که فیوز بیت h4 ان فعال کنی
                          یعنی همون 12 mips که تا 20mips بدون هنگ کردن over clock میشه
                          با عرض معذرت باید بگم بعضی از دوستان یک میکروکنترلر را با یک تراکتور اشتباه میگیرند.
                          باید عرض کنم در طراحی هر چه تلرانس خطا رو طراح بیشتر بگیره سیستم قدرت مند تری داره
                          قطعات الکترونیک به 3 دسته تقسیم میشن
                          1 تجاری 2 - صنعتی 3- نظامی
                          برای مثال یک سنسور دما lm35 تجاری 350 تومان همون سنسور صنعتی بین 5 تا 10 تومان
                          نظامی اون گیر نمیاد و اگه باشه قیمتی برابر 35 دلار داره چرا ؟
                          نه بخاطر اینکه تحریم هستیم بلکه بخاطر اینکه مثل تراکتور کار میکنه یعنی دما بیش از اندازه نمیسوزونش
                          به نظر من pic ih اگه تو رنج military نباشن industerial که هستن

رد سومم شما آیا همون استیپر با AVR راه انداختید که حالا می زنید تو سرش چون ممکنه جریان استیپر موتور شما از حد مجاز 25mA تجاوز نکنه ؟
                          باید عرض کنم من همون استپر با اتمگا 8 درایو کردم ولی هنگ میکرد اینجا منظور جریان کشی سینک نبوده بلکه نویز پزیری بوده

وست گرامی خواهش میکنم مطالعات خودتون رو بیشتر کنید. این طور که نوشتید به نظر میرسه نه اطلاعی از معماری AVR دارید و نه اطلاع کاملی از معماری PIC ها. شرکت Atmel با میکروکنترلر AVR پیشرو در معماری Harvard محسوب میشه، تمام مواردی که درمورد معماری Harvard ذکر کردید نه تنها در AVR بلکه در هر ریز پردازنده ای که از معماری Harvard استفاده میکنه وجود داره . به علاوه اینها در AVR تعداد 32 رجیستر همه کاره وجود داره که به عنوان 32 آکومولاتور عمل میکنند.
                          در اخر اعتراف میکنم که از معماری avr به اندازه شما نمیدونم ولی pic خوب میشناسم از شما خواهش میکنم معماری avr یک مقدار توضیح بدید ما هم یاد بگیریم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hadipic

در جواب شما باید عرض کنم میکرو 18f452 دارای pll داخلی که کلاک ورودی را مضربی از چهار میکنه
                            یهنی با کریستال 12 مگا فرکانس کارش 48 مگا میشه در صورتی که فیوز بیت h4 ان فعال کنی
                            یعنی همون 12 mips که تا 20mips بدون هنگ کردن over clock میشه
                            پروفسور عزیز.
                            باز هم میگم مطالعات خودتون رو بیشتر کنید. چون باز با این مطلب نشون دادید اطلاعی از PIC ندارید.
                            اگر به پست قبلی بنده در این تاپیک مراجعه فرمائید به وضوح میبینید که بنده مطالبی رو که در مورد تقسیم Clock و مقایسه سرعت انجام دستورالعمل نوشتم در مورد خانواده PIC16 است نه PIC18 .
                            علت اینکه عرض میکنم بیشتر مطالعه کنید اینه که درسه که در PIC18 یک PLL فرکانس کریستال رو چهار برابر میکنه ولی در صورت انتخاب PLL فرکانس کریستال نباید از 10Mhz بیشتر باشه. چون حد اکثر Clock نهایی تعریف شده در دیتاشیت چه با استفاده از PLL و چه استفاده مستقیم از کریستال بدون PLL برابر 40Mhz میباشد.
                            واین یعنی حداکثر 10MIPS . این مطلبی که گفتم در مورد رنج مجاز است و در باب Overclock باید بگم شما با همون کریستال 12Mhz هم تراشه رو OverClock کردید.
                            بله از دیدگاه جنابعالی اگر یک کریستال (البته اگه موجود باشه) 200Mhz رو به PIC متصل کنید و PLL فعال باشه شما اونو OverClock کردید و به اندازه یک پنتیوم2 سرعت پردازش داره و نتیجه میگیریم PIC18 نه تنها از AVR بلکه از ARM و 80x386 و ... هم سریعتره.

نوشته اصلی توسط hadipic
                            باید عرض کنم در طراحی هر چه تلرانس خطا رو طراح بیشتر بگیره سیستم قدرت مند تری داره
                            قطعات الکترونیک به 3 دسته تقسیم میشن
                            1 تجاری 2 - صنعتی 3- نظامی
                            برای مثال یک سنسور دما lm35 تجاری 350 تومان همون سنسور صنعتی بین 5 تا 10 تومان
                            نظامی اون گیر نمیاد و اگه باشه قیمتی برابر 35 دلار داره چرا ؟
                            نه بخاطر اینکه تحریم هستیم بلکه بخاطر اینکه مثل تراکتور کار میکنه یعنی دما بیش از اندازه نمیسوزونش
                            به نظر من pic ih اگه تو رنج military نباشن industerial که هستن
                            خوب تلرانس چه ربطی به "به قول شما خرکاری PIC " داره؟
                            حتی قطعات نظامی هم محدوده و شرایط کاری مشخص دارن و خارج از این شرایط شرکت سازنده پاسخگو نیست. ولی طبق شواهدی که شما بدست آوردید PIC هیچ محدودیتی از هیچ لحاظ نداره و کلاً پا رو از محدوده نظامی هم فراتر گذاشته اند.

نوشته اصلی توسط hadipic

در اخر اعتراف میکنم که از معماری avr به اندازه شما نمیدونم ولی pic خوب میشناسم از شما خواهش میکنم معماری avr یک مقدار توضیح بدید ما هم یاد بگیریم
                            نه خیر دوست عزیز بنده نمی تونم بگم به AVR مسلطم. و ادعایی هم ندارم. در مورد آموزش هم میتونید به بخش AVR همین سایت مراجعه کنید. تاپیک های مختلفی در این مورد وجود داره و اساتید بزرگی در اونجا هستند و بحث میکنند. قطعاً با کمک اونها موفق تر خواهید بود.

دیدگاه

از تمامی دوستان بابت مطرح کردن تجربیاتشون کمال تشکر رو دارم و همگی رو به رعایت هر چه بیشتر شئون اجتماعی در فضای علمی و فرهنگی سایت دعوت میکنم.

بنده هم قصد ادامه مباحث رو ندارم تنها به عنوان یک نکته کوچک باید عرض کنم مشخصاتی که سازندگان به عنوان خصوصیات و کارکرد یک محصول بیان می کنند تنها تحت شرایط تعریف شده معتبر هست . یعنی جریان سینک و سورس 25 میلی آمپری به این معناست که با رعایت این حد جریان تحت ، هم توان تلفاتی مدار خروجی یک پایه و توان تلفاتی کل(مدارات مجتمع) در حد استاندارد باقی خواهد ماند . و از طرفی سرعت سوئیچ بر روی پایه مورد نظر تحت این جریان بدون اعوجاج و تغییر اساسی در سطوح منطقی برابر با یک فرکانس نامی ( معمولا در محدوده کیلوهرتز و مگا هرتز) هست.
                              مطمئنا گذر از این جریان باعث افزایش توان تلفاتی و اعوجاج سیگنال سوئیچینگ و نهایتا کاهش محدوده امن و صحیح فرکانس تحت شرایط بالا میشه که اگر قصد فقط راه اندازی یک وسیله مثل رله ویا موتور و ... باشه این موضوع هم اهمیت ویژه نخواهد داشت .اما لزوما باعث سوختن میکرو کنترلر و یا تراشه هایی از این قبیل (گیت های منطقی ) نخواهد شد و همه اینها به برکت اتفاقاتیست که در کانالهای ترانزیستور ها در تکنولوژی cmos رخ میدهد و گرنه ترانزیستورهای bjt چنین شرایطی را برای زمانهای کوتاه نیز تحمل نخواهند کرد ... :read:

دیدگاه

سلام برام سوال بوده حالا که XMEGA اومده PIC بدرد میخوره(میرزه) یا نه؟
                                امکانات XMEGA واقعا پیشرفته هستش جدا از باگ هاش!!!
                                سرعتش که به 72MHz میرسه تو اورکلاک
                                قیمتش هم که پایینهATXMEGA128A1 حدود 8000 تومان
                                فقط مشکل پروگرامرشه که اونم حل شده
                                حالا این میکرو ها با کدوم سری از میکرو های PIC برابری میکنند؟یه مقایسه انجام بدید و نتیجه اش رو اینجا بزارید
                                با تشکر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X