اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

    سلام
    داشتم بحث های تاپیک رو دنبال می کردم. من هم مثل جناب حسنی فکر می کنم اصلاً این جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها تو مملکت ما موضوعیت نداره! چون یکی از عوامل مهمی که می تونه باعث پیروزی لینوکسی ها تو این جنگ نا برابر بشه، قیمت بالای ویندوز و نرم افزار های ویندوزی هست. ما اینجا عادت کردیم آخرین ورژن از ویندوز و هر نوع نرم افزار ویندوزی رو که خواستیم، با 500 یا نهایتاً 1000 تومان تهیه کنیم! یا اصلاً به همراه کرک دانلودش کنیم و بگیم به به! خدا این بیل گیتس رو از ما نگیره! ببین چه حالی داده! نمونش همین ویندوز 7. خیلی از کاربر های ایرانی که هنوز تو کف ویستا هستن و هنوز در حال کنکاش تو افکت های گرافیکیش به سر می برن حالا نگران این شدن که ای وای! ویندوز 7 هم اومد و نکنه ما از قافله جا بمونیم! فلانی بیا این 1000 تومان رو بگیر بپر سر کوچه یه ویندوز 7 بخر بیار! ضایست ما همینجوری رو ویستا در جا بزنیم! فرض کنید ( از نوع محال! ) مملکت ما یه خورده قانون مند بشه و قرار باشه برای تک تک این نرم افزار ها پول بدیم. حالا کاربرای ویندوزی ( یکیش خود من! ) چند هزار دلار باید پول نرم افزار بدیم؟ تازه دیگه نمی تونیم هر روز منتظر ورژن های جدید باشیم و دائم در حال پدیت کردن! اون وقت چند تا از طرفدار های دو آتیشه ویندوز با همین قاطعیت سر حرفشون می مونن؟ :biggrin:
    منم چند وقت پیش که با لینوکس آشنا شدم، رفتم سراغش و با پارسیکس شروع کردم( در کنار ویندوز ). البته ubuntu ، fedora و Opensuse رو هم امتحان کردم و نهایتاً برگشتم به پارسیکس. حالا چراش بماند!
    دلیل من برای علاقه به لینوکس، در درجه اول فوق العاده و آرمانی بودن فلسفه نرم افزار های آزاد بود که به جرات میگم هیچ کس نمی تونه جذابیتش رو انکار کنه ( مستند "انقلاب کدباز" رو هم دیدم! :rolleyes: )
    و دلیل دوم این بود که منم مثل بعضی ها دوست دارم بی دلیل دستمال به سرم ببندم :icon_razz: حتی اگه سرم درد نکنه! و ویندوز اصلاً جوابگوی این نیاز من نبوده و نیست! حقیقتش اینه که لینوکسی واقعی شدن اصلاً کار آسونی نیست! برای ما کاربر های ویندوزی که به قول مانیان از کامپیوتر فقط کلیک کردن رو یاد گرفتیم سختی های زیادی داره. اصلاً قرار نیست لینوکس مثل ویندوز کاربر پسند ( کاربر تنبل کن یا کاربر نواز! ) باشه. به نظر من اصلاً منصفانه نیست که از این دید با ویندوز مقایسه بشه.
    اگر کسی دنبال سیستم عاملی شبیه به ویندوز و به راحتی ویندوز می گرده، باید بگم که شبیه ترین سیستم عامل به ویندوز خود ویندوز هست! و لینوکس اصلاً گزینه مناسبی برای این منظور نیست. هر چقدر هم محیط لینوکس کاربر پسند بشه، باز هم نمیشه از قابلیت های موجود تو محیط ترمینالش گذشت و بعید می دونم بشه چیز دیگه ای رو جایگزینش کرد. قابلیت هایی که اینجوری که من دیدم نهایتی نداره و ممکنه هر روز با دیدن یه اسکریپت جدید انگشت به دهن بمونید! شاید بشه گفت جذابیت لینوکس، بیشتر به خاطر وجود ترمینالش هست.
    شما وقتی وارد این سیستم عامل میشین، قدم از قدم بردارید باید یه چیز جدید یاد بگیرید! و به همین دلیل زمان زیادی برای یاد گیری می طلبه. و خود من هم به همین دلیل چند ماهی میشه که نتونسم برم سراغش و هیمن طور داره خاک می خوره! ولی باز دوباره صحبت های مانیان داره تحریکم می کنه!

    دیدگاه


      #32
      پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

      در نهایت اگر به من بگند مهمترین دست آورد نرم فزاری بشر چی بوده بدون شک میگم WINDOWS
      موافقم :smile:

      قبلا هم در این مورد بحث شده بود، خاطرتون هست؟ :

      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=16776.msg81135

      There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

      دیدگاه


        #33
        پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

        با سلام

        نوشته اصلی توسط امیرعلی بلورچیان
        گفته شد که پول نمیدیم......
        بله پول نمیدیم ولی حتی اگر در کشور خارجی بودم پول میدادم و در عوض پشتیبانی میگرفتم . بدون پشتیبانی هیچ چیزی مفت نمی ارزه !!! من به کی بگم این ماژول نوشته شده باگ داره ؟ به یک پسر در نیجریه ! باشه جتما میگم اونم درست میکنه ..... میرم رسراغ ویندوز تا مطمئن باشم.
        بله پشتیبانی خیلی مهمه به خصوص در کابردآ‌های حساس و مهم. و در نهایت کاربر باید بین گزینهآ‌های مختلف با هزینهآ‌های مختلف و پشتیبانیهای متفاوت انتخاب بهینه انجام دهد. ولی بگزارید من برای شما یک سناریو تعریف کنم. شما برنامهآ‌ای خریدهآ‌ای که کدبسته است. خیلی هم خوبه، پشتیبانی هم داره. نصف شب هم زنگ بزن فرد محترمی (!) پشت تلفن راهنمایتان میآ‌کند (احتمالا اولین راهنمایی این است که همه پنجرهآ‌ها را ببندید و دوباره سیستمآ‌ را بوت کنید :lol). ولی در نظر بگیرید برای کارتان به یک امکان جدید نیاز دارید یعنی اگر یک ویژگی خاص مثلا یک دکمه به برنامه اضافه شود کارهای شما را خیلی راحتآ‌تر میآ‌کند. حالا شما برای برنامه کدبستهآ‌آ‌ات تنها کاری که میآ‌توانی بکنی این است که گوشی را برداری به شرکت تلفن بزنی و درخواست کنی این امکان را در نرمآ‌افزار قرار دهند. طرف مقابل هم میآ‌گوید «با تشکر فراوان، حتما پیشنهادات شما در بهبود محصولات ما مفید خواهد بود. ما سعی میآ‌کنیم در نسخهآ‌های بعدی نظرات کابران خود را در برنامهآ‌مان وارد کنیم .... ». حالا شما صبر کن به امید اینکه در نسخه بعدی این درخواست شما لحاظ شود که ممکن است مدتآ‌ها طول بکشد. حتی ممکن است به هیچ عنوان این کار صورت نگیرد. ولی من که از برنامه کدباز استفاده میآ‌کنم. سری به جامعه توسعه دهندگان میآ‌زنم (یا با mailing list و یا کانال IRC) و موضوع خود را مطرح میآ‌کنم. به احتمال قریب به یقین آن پسر نیجریهآ‌ای که شما اشاره کردید یا برای من patch فراهم خواهد کرد که سورس برنامه را عوض کنم و یا راهنمایی خواهد کرد که باید از کجا شروع کنم. اگر خودم دانش این کار را داشته باشم بسمآ‌الله شروع میآ‌کنم. وگرنه از یک دوست/متخصص میآ‌خواهم که این تغییر را اعمال کند. به هر حال احتمال اینکه من به این ویژگی مد نظرم دست پیدا کنم در این حالت به نظرم بیشتر از حالت یک برنامه کد بسته خواهد بود. در پایان هم اگر فردی باشم که برای متنآ‌باز و جامعه کابری ارزش قائلم این بهبود را برای توصعه دهندگان ارسال خواهم کردم تا اگر مناسب است در نسخهآ‌های بعدی گنجانده شود.

        نکته دیگر این است که شما میآ‌توانی برای نرمآ‌افزارآ‌های لینوکس هم پشتیبانی دریافت کنی ولی خوب مشخص است که باید هزینه پرداخت کنی.

        یک نکته دیگر هم بگویم! شما فکر نکن که با پرداخت پول به یک شرکت (مثلا مایکروسافت) و خرید یک محصول، دنیا برایت گلستان میآ‌شود. شرکتآ‌های بزرگ با زیرکی فراوان به نوعی شرایط استفاده از برنامهآ‌ (End User Lisence Agreement) را تدوین میآ‌کنند، که همواره راه برای فرار داشته باشند اگر شما در استفاده از برنامهآ‌ای متضرر شوی احتمالا یکی از بندآ‌های توافق با شرکت را نقض کردهآ‌ای :NO:.
        به قول معروف برای تنویر افکار عمومی، قسمتی از EULA ویندوز XP را با هم اینجا بررسی میآ‌کنیم (منبع در سایت ایرانآ‌تاکس):
        قسمتآ‌هایی از EULA ویندوز XP که شما برای استفاده از ویندوز ملزم به قبول آن هستید (توضیحات و مطالب بیشتر را در لینک مذکور مطالعه کنید):


        - “ محصول نباید در آن واحد با بیش از یک پردازنده در هر ایستگاه کاری استفاده شود.”

        -" شمــا مجازید حداکثــر ۱۰ کامپیوتر یـــا ابزار الکترونیکــی (کــه هر یک، یک ابزار به حساب میآ‌آیند) را صرفا با هدف استفاده از خدمات محصول برای خدمات فایل و چاپــگر، خــدمــات اطلاعاتی اینــترنتی و دسترسی از راه دور به کامپیوتر ایستگاه کاری (work station) متصل نمایید. حداکثر ۱۰ اتـصــال شـــامل هر گونه اتصال غیرمستقیم ایجاد شده از طریق multiplexing یا دیگر نرمآ‌افزار ها یا سختآ‌افزارهایی که اتصالات را یکی میآ‌کند میآ‌باشد. “ (پنج شش تا پورت USB به سیستم متصل کنی agreement رو هوا کردی)

        – " به غیر از نرمآ‌افزارهایی مانـنـد NetMeeting ، Remote Assistance و Remote Desktop شما حـق ندارید از محصول برای اجازه دادن به هر ابزاری برای دستیابی، استفــاده، نمایش یـــا اجرای دیگـــر نــرمآ‌افزار موجود بر روی ایستگاه کاری استفاده نمایید و همچنین حق ندارید به هیچگونه ابزاری اجـازه دهید از رابط کاربری محصول یا خود محصول استفاده کند مگر آنکه خود آن ابزار نیز دارای مجوزی جداگانه باشد. “

        - “ در صورتیکه سختآ‌افزار مورد استفاده خود را تغییر دهید یــا در محصول تغییری ایجاد کنید ممکنست نیاز پیدا کنید تا مجددا محصول خود را فعال کنید. در این محصول معیارهای فنیآ‌ای وجـــود دارند کــه بـــه منـــظور جلـــوگیری از استفاده غیرقانونی و بدون مجوز از این محصول طراحی شدهآ‌اند. شما موافق هستید که ما میآ‌توانیم از این معیـــارها استــــفاده کنیم. “


        واقعا این محدودیتآ‌ها تهوو آور است. شما با اینکه صدآ‌ها دلار پول دادهآ‌ای ولی حق نداری آن طوری که علاقهآ‌داری از سیستمآ‌ خودت استفاده کنی. به نظرم بهتر است قبل از اینکه سنگ چیزی را به سینه بزنیم با واقعیات آن آشنا شویم! شک نکنید که بی دلیل نیست رهبران جنبش نرمآ‌افزارآ‌های آزاد مبارزه با انحصارطلبی را شعار اصلی خود قرار دادهآ‌اند. حالا اگر کسی دوست دارد که پول دهد و همچنین مانند بردهآ‌ای اسیر زنجیر این EULAهای مسخره شود به خودش مرتبط است ولی به نظرم این گونه محدودیتآ‌ها با واقعیت وجود انسان که همواره به دنبال آزادی است مطابقت ندارد.


        نوشته اصلی توسط امیرعلی بلورچیان
        گفتید فلسفه کد باز خیلی خوب هست ...
        فلسفه خوب هست و لی برا تفریح و خوش گذرونی ! منی که خودم انجمن SMF رو جون دادم اگر برام مشتری خوبی پیدا نمیشد و پول خوبی گیرم نمیومد مجبورا ولش میکردم چون نمیشه آدم همه وقتش رو Free در اختیار بقیه بذاره . این دید نمیتونه فراگیر بشه چون فلسفه دنیا چیز دیگری هست ......
        من به این فلسفه کد باز شدید احترام قائل هستم ولی به جاش نه همه جا فلسفه رعایت کپی رایت خیلی برای من با اهمیت تر از فلسفه کدباز هست.
        فرق است بین کاربر سیستمآ‌های متنآ‌باز و توصعهآ‌دهندگان آن. میآ‌گویند در مثل جای مناقشه نیست: توصعهآ‌ دهنده نرمآ‌افزار آزاد (کسی که وقت خود را برای علاقهآ‌اش و کمک به دیگران میآ‌گزارد) مانند یک شهید و یا ایثارگر است که خود را فدای آرمان خود کرده است. کاربر سیستم متنآ‌باز نیز مانند کسی است که از دستاوردآ‌های شهدا و ایثارگران استفاده میآ‌کند. حالا حداکثر ممکن است برای آنها احترام قائل باشد ولی در عین حال در تمام عمر مجاهدتی از خود نشان ندهد. حالا اینکه انسان کجای این طیف قرار گیرد بستگی به خودش و صدآ‌ها شرایط دیگر دارد.

        درباره کپی رایت اولا بگویم اگر کسی فکر کند فلسفه نرمآ‌افزار آزاد معادل بیآ‌قانونی و استفاده بی قید و شرط از زحمات دیگران است میآ‌توان گفت که هیچآ‌ چیزی از این موضوع نفهمیده است. اصلا رعایت قانون بستر رشد تفکر متنآ‌باز است. چون در غیر این صورت مانند کشور ما خواهد شد که حالا هر چه قدر ما از خوبیآ‌های ذاتی این لینوکس صحبت کنیم جذابیتی برای اکثر افراد ندارد. من هم با شما موافقم قبل از متنآ‌باز باید کپی رایت اجرا شود.
        درباره بقیه موارد هم انشاالله در فرصتی دیگر میآ‌نویستم مچآ‌های دستم کمی استراحت طلب میآ‌کنند.



        نوشته اصلی توسط امیرعلی بلورچیان
        در نهایت اگر به من بگند مهمترین دست آورد نرم فزاری بشر چی بوده بدون شک میگم WINDOWS
        احتمالا منظور شما بدون EULA است که ذکر کردم در این حالت من هم با شما موافقتم!
        جدای از شوخی به نظرم فلسفه متنآ‌باز از بزرگترین دستاوردآ‌آ‌ها است. حتی فرای محدوده علوم کامپیوتر. متنآ‌باز زایده پست مدرن است. زایده تفکری متفاوت با تفکر سرمایهآ‌داری منفعتآ‌طلب که گفتار مسلط در دههآ‌های مدرنیسم بود.
        این نوشتهآ‌های آخری برگرفته از برداشتی از یک مقاله است که در اولین فرصت لینک و یا متن آن را در اینجا برای دوستان قرار میآ‌دهم.
        من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

        دیدگاه


          #34
          پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

          تا الان چند باری وقت شده فقط اوبونتو نصب کردم ، از نظر گرافیکی خیلی خیلی سر تر از سری های ویندوزه !
          دقیق یادم نیست یه چیزی به اسم برلیان یا همچین چیزی بود که نصب می کردی میز کارت میشد یه چیز خوف که تا نبینی باورت نمیشه !
          با این حال که کاربر ویندوزم ولی از نرم افزارهای متن باز دارم استفاده می کنم ، فایر فوکس ، توندر بیردز و kmplayer که کسی نمی تونه بگه پروژه های متن باز به درد نمی خورند ! چون اون موقع همین نرم افزارا با این قدرت وجود نداشتند !

          البت فکر می کنم اینجور بحثا تو ایران بی معنیه چون کسی پول بابت نرم افزار نمیده ،

          دیدگاه


            #35
            پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

            فرشاد جان یادت رفت که شما لینوکس رو با WMWARE نصب کردی و فقط برا خنده ؟ :biggrin:
            یادت رفت وقتی بهت زنگ زدم گفتم فلان کار رو چطور میشه کرد چقدر بدو بیراه به لینوکس گفتی ؟ :mrgreen:
            هممون میگیم لینوکس خوبه ..... پس چرا ویندوز رو نمیذارید کنار ؟ کی ادعا میکنه بدون ویندوز میتونه زندگی کنه ؟ تازه الانی که رقیب سرسختی مثل لینوکس هست بازهم ویندوز برتری ویژ] خودش رو داره
            I ❤️ ECA

            دیدگاه


              #36
              پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

              به به عجب تاپیکی شده!
              خوب بهتره که منم از تجربیات خودم بگم.
              اوایل مهر ماه همین امسال برای اولین بار اوبونتو ۷.۰۴ رو به صورت زنده اجرا کردم پس از بالا اومدن دیدم که در کمال نا باوری به اینترنت متصل هستم! از رنگ نارنجی(یا حالا شاید قهوه ای!) اون خوشم اومد (عجب دلیلی) و چون همیشه عادت کردم جدیدترین ورژن برنامه ها رو استفاده کنم به دانلود اوبونتو ۸.۰۴ روی آوردم . میآ‌خواستم از سر کنجکاوی و فوضولی با این پنگوئن که همه پشت سرش بد میآ‌گن کار کنم ببینم چه جوریه! به هر حال در کنار ویندوز یه اوبونتو رو به قول خودم مثل آدم نصب کردم(اشاره به استفاده از VM) و کار با اون رو شروع کردم این رو هم بگم که اون موقع ۳تا ویندوز رو سیستم من نصب بود! ۲تا xp و ۱ ویستا(به دلایل فنی!). تمام سخت افزار هام رو شناخت حتی پرینتر و البته غیر از اسکنر و گرافیک که شناسایی شد اما برای استفاده از تمام امکانات اون درایورش رو از انویدیا گرفتم. حدود ۱ماه بیشتر طول نکشید که تقریبا تمام نیاز های روز مره ی خودم رو توی لینوکس به راحتی برآورده میآ‌کردم. بعضی کارها هم خیلی راحت تر به نظر میومد مثلا برای پخش آلبوم مشخص از خواننده مشخص فقط به فشردن 4-5 کلید صفخه کلید نیاز دارم البته به صورت چشم بسته ! یا مثلا وقتی میآ‌خواهید یک فولدر رو برای دوستتون در یاهو مسنجر ارسال کنید با راست کلیک روی فولدر و ۳-۴ کلیک ساده می تونید فولدر را به صورت زیپ شده ارسال کنید! اما یکی از سخت ترین بخش های کار با لینوکس انتخاب برنامه برای کاربرد های مشخص است(دوستانی که در این زمینه مشکل دارن تاپیک جدا بزنن تا با هم مشورت کنیم!)! چون معمولا گزینه های بسیاری خواهید داشت که همگی ارزش انتخاب دارند برای کار با فایل های آفیس و انجام کارهای دفتری هم جایگزینی واقعا کارا خواهید داشت(openOffice.org). یا مثلا برای برنامه نویسی AVR همیشه سختی و نداشتن codewizard در winAVR را دلیل عدم استفاده از اون و کار با Codevision میدونستم! اما وقتی از همون winAVR که در اصل AVR-GCC نام داره روی لینوکس استفاده کردم متوجه شدم Open Source بودن چقدر مزایا داره و اینکه میتونید کد رو با استفاده از IDE های متفاوت بنویسید و دیگر محدودیت codevision را نخواهید داشت. شما وقتی به دنبال پروژه خاص و سطح بالایی با AVR جستجو میآ‌کنید(در اینترنت) مطمئنا اکثر مواقع با کد های avr-gcc مواجه خواهید شد (چرا؟) کامپایلری که اکثر دانشگاه های معتبر دنیا مورد استفاده قرار میآ‌دهند. در کل ۲ماه بیشتر نگذشت که کاربرد های تخصصی مثل شبیه سازی مدار و طراحی PCB رو هم توی لینوکس یاد گرفتم و قید ویندوز رو زدم. البته یه مدتی میشه که برای استفاده از Protel برای انجام کارهای دیگران! مجبور شدم توسط VirtualBox یه ویندوز نصب کنم تا گاهی اوقات که مجبورم روشنش کنم.اوایل تو جو گرافیک و افکت های ۳ و چند بعدی بودم! مثلا ۸ تا دسکتاپ داشتم! و پنجره ها ۳بعدی شده بودند! اما الان تمای افکت ها رو غیر فعال کردم چون فهمیدم که یک سیستم عامل نیازی به زرق و برق اضافی نداره(که فقط اضافه باری هستند برای کامپیوتر شما) الان هر روز سعی می کنم بیشتر به سمت ترمینال برم و تا حد ممکن از برنامه های متنی استفاده کنم(مثلا برای دانلود از تورنت یا حتی پخش آهنگ)!
              چیزی که دنیای کدباز رو جذاب تر میآ‌کنه اینه که شما وقتی از نرمآ‌افزاری(تحت لیسانس GPL) استفاده میآ‌کنید کم کم به نوعی حس میآ‌کنید مطعلق به خودتونه(نه اینکه ببرید به نام خودتون بفروشینش!)! و تعصبی خاص بهش پیدا میآ‌کنید و تلاش میآ‌کنید در بهبودش شریک باشید(من که اینتطوری شدم!) حالا یا با ترجمه یا با معرفی اون به بقیه یا با گزارش باگ ها یا حتی با کمک ۱ دلاری (که متاسفانه تو ایران نمیشه این کار رو کرد.) و خیلی کارای دیگه که از دست همه ماها بر میاد.
              من یه نفر که خیلی از لینوکس و فلسفش لذت میآ‌ببرم و تا حد ممکن سعی میآ‌کنم نرمآ‌افزار ندزدم!

              همه این ها رو گفتم اما فراتر از اینها با لینوکس مهم ترین چیزی که بدست میاورید آزادی هست!(عجب شعاری اما حقیقت داره! نداره؟)

              p.n. : ورژن اوبونتو رو اشتباه نوشته بودم!

              دیدگاه


                #37
                پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همر

                سلام. ساسان جان ممنون که بالاخره به عنوان یه کاربر لینوکسی دو آتیشه! اومدی و از لینوکس کار کردنت برامون گفتی، البته خیلی از کاربرای جدید مثل من که قصد استفاده لینوکس (فعلا در کنار ویندوز اما بدون Virtual Box!) رو دارن تو پیدا کردن، منابع ارائه کننده و سفارشی سازی نرم افزارهای خاص به کمک زیادی نیاز دارن که ایشاا... در آینده بهشون بپردازیم.
                اول باید بگم که من و این آقا ساسان گل تو دانشگاه همیشه سر دلایل استفاده از لینوکس و توجیه های لینوکسی و ویندوزی بحث داشتیم که تو این هفته به اوجش رسید . حالا می خوام به عنوان یه کاربری که 8-7 ساله از ویندوز استفاده میکنم از ویندوز 7 ای که تازه نصب کرده بودم (و پاکش کردم!) براتون بگم تا متوجه بشید که مایکروسافت چقدر...
                هفته پیش آخرین نسخه آزمایشی ویندوز 7 یعنی Beta1_Build7000 رو تهیه کردم و نصب کردم اما همون روز بعد پاکش کردم و از هر چی فلسفه ویندوز و ویستا و مایکروسافت و بیل گیتز و (جدیدا استیو بالمر!) بدم اومد!!!! (بهتره همین الان اولین پست این تاپیک رو یه بار دیگه بخونید تا تغییرات رو مشاهده کنید!!!)
                حالا چرا؟

                1- این ویندوزی که این همه MS (مایکروسافت) ازش تعریف کرد تقریبا 90% مثل ویستا هستش و این شرکت حتی نیومده توضیحات موقع نصب و kernal ها و شل ویندوز رو حداقل از ویستا به 7 تغییر نام بده!!!

                2- محدودیت های EULA رو که manian جان اشاره کردند دیگه تو این ویندوز اعمال میشه!! مطالعه پستی که مانیان در مورد eula داده بود منو به این فکر انداخت که نکنه مایکروسافت فلسفه تکمیل (!) ویندوزش در مورد 7 رو با اعمال قوانین eula هنگام استفاده پیاده سازی کرده باشه! برای همین دوباره 7 رو نصب کردم و این دفعه عمقی تر باهاش ور رفتم و هر چی وسیله usb تو خونه و دست این و اون بود رو جمع کردم که شد 9 تا! و گفتم بزار یه مثال زنده ای رو که مانیان بهش اشاره کرد رو امتحان کنم (البه من کارت usb2 اضافی هم داشتم و رو هم رفته تا 14 تا usb جا دارم! اولش بعد از وصل کردن دوربین، موبایل، پرینتر usb و... خیلی حال میکنید چون ms اومده عکس گرافیکی تقریبا همه رسانه های دیجیتال رو با حوصله فراوان تو ویندوز قرار داره که بعد از اتصال مثلا w910 خودتون به usb عکس گرافیکی خوشگل گوشیتون رو به همراه نام Sony Ericcson W910i رو به همراه لینک شرکت، مراکز خدمات و فروش اینترنتی و... رو مشاهده میکنید که این قضیه در مورد دیگر وسیله ها هم صادقه (البته اونا دیگه عکس خونوادگی دارن مثلا یه عکس برای سری A دوربین canon.
                حالا شروع کردم به وصل کردن بقیه usb ها تا رسید به 7 . به نظرتون چی شد؟ یه صفحه قرمز رنگ ترسناک که گوشه سمت چپش عبارت Eula Misdeeded رو نوشته بود اومد که همون اول فهمیدم که حدسم درست بوده. (کارابرای 7 همین الان امتحان کنید و از محدودیت های شرکت محبوب قبلی من لذت ببرید!)

                3- هم مودم dial-up و هم مودم adsl ام رو نشناخت! علاوه بر اینکه هر دوشون جدید و عنوان vista supported رو دارن!! و هر کاری کردم و درایور های جدید و... به نتیجه ای نرسیدم.

                4- از لحاظ ظاهری غیر از taskbar و همون قضیه اتصال وسایل دیجیتالی هیچ تفاوتی با ویستا مشاهده نمیکنید!

                5- به طور اعصاب خورد کن تری این دفعه علاوه بر فایل ها اجرایی، حتی به بعضی از کارهایی که سیستم به طور خودکار انجام میده باز هم با اون پیغام معروف (Allow-Deny ) روبرو میشید و برعکس چیزی که خیلی ها فکر میکنن این پیغام برداشته نشده که هیچ بلکه بدتر هم شده!!

                و ..... که با یه دو سه ساعتی کار کردن با 7 با مشکلاتش آشنا میشید حتی شاید شما آقای بلورچیان (که فرمانده بنده تو این جنگه و امیدوارم اخراجم نکنه!) که با ویستا خیلی حال میکنی از این ویندوز زیاد لذت نبرید و برای اطلاع به همگی میگم که اون دایره های رنگ و وا رنگی که تو تبلیغات و screenshot های 7 ملاحظه میکنید که در مورد دسترسی سریع تر هستند اصلا برای خود ویندوز نیست و شرکت StarDock اونو برای ویندوز ساخته که تو XP هم جواب میده و اگر خیلی مشتاقش بودید دنبال(Windows 7 Dock) بگردید پیداش میکنید.

                حالا من چرا از اون پست اول که دادم به اینجا رسیدم؟ به دلیل اینکه تا به حال فکر میکردم لینوکس فقط ubuntu و fedora هستش که با یه تحقیق کوچیک تو این عالم دیدم که نه تنها توزیع های بسیار زیاد تری داره حتی بعضی از اونها مثل Opensuse اکثر applicationهای مورد نیاز رو داره و بعضی هاشون هم مثل kubuntu (لینوکس ویندوزی!) و یا همون Opensuse خیلی شبیه ویندوزن و یا قابلیت اینکه شبیه ویندوز بشن رو دارن (شل ها KDE 4). و...

                که حالا تصمیم گرفتم لینوکسی بشم :wow: :applause:!!! و از نوع Opensuse. در اینجا دو حالت داره، اگر از لینوکس خوشم بیاد، علیه همرزم های ویندوزی اینجا خیانت کرده و به لشکر لینوکس می پیوندم ولی اگر به حداقل، راضی شدن استفاده از لینوکس نرسم (البته بعد از آشنایی کامل مثلا در حد Sasan.J) احتمالا یا به خاطر حمایت و متفاوت بودن باز تو لینوکس بمونم و یا اینکه دوباره بشم یه برده ی ویندوزی! (ویندوزی ها اینا رو توهین فرض نکنن چون خودم هم یه ویندوزی تیر و از عوامل راه اندازی این جنگم)!!! ا

                (یه چیزی یادم رفت که الان دوباره ویرایش کردم: به نظرم احتمالا غیر از ویندوزی هایی که تو این تاپیک شرکت کردند، اکثر کاربرایی که میان اینجا لینوکسی هستند که در این صورت مسلما کاربرای لینوکسی بیشتر و نظرسنجی غیرمنصفانه هستش، نظر شما چیه؟)

                دیدگاه


                  #38
                  پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

                  با سلام

                  نوشته اصلی توسط محمد منفرد
                  2- محدودیت های EULA رو که manian جان اشاره کردند دیگه تو این ویندوز اعمال میشه!! مطالعه پستی که مانیان در مورد eula داده بود منو به این فکر انداخت که نکنه مایکروسافت فلسفه تکمیل (!) ویندوزش در مورد 7 رو با اعمال قوانین eula هنگام استفاده پیاده سازی کرده باشه! برای همین دوباره 7 رو نصب کردم و این دفعه عمقی تر باهاش ور رفتم و هر چی وسیله usb تو خونه و دست این و اون بود رو جمع کردم که شد 9 تا! و گفتم بزار یه مثال زنده ای رو که مانیان بهش اشاره کرد رو امتحان کنم (البه من کارت usb2 اضافی هم داشتم و رو هم رفته تا 14 تا usb جا دارم! اولش بعد از وصل کردن دوربین، موبایل، پرینتر usb و... خیلی حال میکنید چون ms اومده عکس گرافیکی تقریبا همه رسانه های دیجیتال رو با حوصله فراوان تو ویندوز قرار داره که بعد از اتصال مثلا w910 خودتون به usb عکس گرافیکی خوشگل گوشیتون رو به همراه نام Sony Ericcson W910i رو به همراه لینک شرکت، مراکز خدمات و فروش اینترنتی و... رو مشاهده میکنید که این قضیه در مورد دیگر وسیله ها هم صادقه (البته اونا دیگه عکس خونوادگی دارن مثلا یه عکس برای سری A دوربین canon.
                  حالا شروع کردم به وصل کردن بقیه usb ها تا رسید به 7 . به نظرتون چی شد؟ یه صفحه قرمز رنگ ترسناک که گوشه سمت چپش عبارت Eula Misdeeded رو نوشته بود اومد که همون اول فهمیدم که حدسم درست بوده. (کارابرای 7 همین الان امتحان کنید و از محدودیت های شرکت محبوب قبلی من لذت ببرید!)
                  محمد جان به تجربه خوبی اشاره کردی که برام خیلی جالب بود. من خودم که نوشته قبلی درباره EULA ویندوز XP رو نوشتم (البته خودم که نه از منبعی که ذکر کردم کپی کرده بودم)، فکر میآ‌کردم این فقط یه هشدار به کاربرا درباره وسایل جانبی باشه و من فکر نمیآ‌کردم که واقعا داخل ویندوز مکانیزمی باشه که این رو هم پیگیری کنه (البته یکی دیگر از دلایل استفاده نکردن از سیستمآ‌های کدآ‌-بسته همین بسته بودم کد است که ما نمیآ‌دانیم واقعا در داخل ویندوز چه اتفاقآ‌هایی میآ‌افتد و مثلا آیا امکانی برای جاسوسی از ما وجود دارد یا ندارد؟). ولی با توجه به تجربه ارزشمند شما، به نظر میآ‌رسد که قضیه کاملا جدی است. البته از یک نظر برای من هنوز یه مقدار ابهام وجود دارد! زمان ویندوز XP استفاده از USB به اندازه الان شاید رایج نبوده باشد. ولی اکنون اصلا عجیب نیست که به یک سیستم دها دستگاه با USB متصل شوند! پس چرا باید ویندوزآ‌های جدید هم این محدودیت را داشته باشند؟ همین الان EULA ویندوز ویستا را مطالعه کردم هنوز این محدودیت ۱۰ دستگاه وجود دارد جالب اینجا است که برای نسخه Home Basic این محدودیت ۵ دستگاه است!

                  نوشته اصلی توسط محمد منفرد
                  حالا من چرا از اون پست اول که دادم به اینجا رسیدم؟ به دلیل اینکه تا به حال فکر میکردم لینوکس فقط ubuntu و fedora هستش که با یه تحقیق کوچیک تو این عالم دیدم که نه تنها توزیع های بسیار زیاد تری داره حتی بعضی از اونها مثل Opensuse اکثر applicationهای مورد نیاز رو داره و بعضی هاشون هم مثل kubuntu (لینوکس ویندوزی!) و یا همون Opensuse خیلی شبیه ویندوزن و یا قابلیت اینکه شبیه ویندوز بشن رو دارن (شل ها KDE 4). و...
                  توزیع ابونتو امروزه یکی از محبوبآ‌ترین توزیعآ‌ها است. احتمالا شما یا یک تجربه منفی در کار با ابونتو دارید یا از ظاهرش خوشتان نمیآ‌اید. این KDE که شما اشاره کرده خوب خیلی جالب و با کلاسه ولی جالبه که خیلی از افراد کم کم دوباره بر میآ‌گردند به gnome (سیستمی که به صورت پیشفرض روی ابونتو هست) ! نمیآ‌دانم وقعا چه سری در این نهفته است! حداقل من که دوباره به گنوم برگشتم (اولین بار با KDE کار کردم. بعد از مدتآ‌ها با ابونتو دوباره یک برگشت به KDE و بعد از مدتی برگشت دوباره به گنوم و فعلا هم ماندگارم)! البته همه اینآ‌ها سلیقهآ‌ای است. خوبی لینوکس هم همین است. الان بیش از ۱۰ میز کار برای لینوکس وجود دارد که شما هر کدام را که علاقه داشته باشی میآ‌تونی انتخاب کنی.

                  من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

                  دیدگاه


                    #39
                    پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

                    سلام.
                    ببخشید که پابرهنه اومدم تو جمع اساتید.
                    منم یه مدت رو سیستم یکی از دوستان با لینوکس (اوبونتو) کار کردم. گرافیک و این جور مسائلش که عالیه. حرف نداره. تقریبا هیچ مشکلی از نظر من (یعنی برای کارهایی که من انجام میدم) نداشت.
                    فقط بدون شک تنها مشکل این سیستم عامل کم بودن نرم افزار مخصوصا برای رشته های مهندسی و مخصوصا رشته مهندسی برق و الکترونیک است.
                    وگرنه از لحاظ برنامه های مربوط به اینترنت و چت و کنورتورها و ادیتورها و .... هیچ مشکلی ندارد.
                    من زیاد وابسته ویندوز نیستم و سوییچ کردن برام از ویندوز به لینوکس زیاد سخت نیست. فقط کمی وقت و حوصله می خواد که اونام فعلا ندارم.
                    البته یه چند تا برنامه هست که ازشون استفاده می کنم که لینوکس نداره. یعنی تو لینوکس اجرا نمیشه.
                    نمونش همین پروتئوس. به پروتئوس خیلی علاقه دارم! نمی دونم چرا اینقدر دوستش دارم! یه روز باهاش کار نکنم و محیطش رو نبینم اون روزم شب نمیشه. اگه این برنامه بدون هیچ مشکلی رو لینوکس کار می کرد سریعا از ویندوز به لینوکس سوییچ می کردم.
                    و اینکه میگن کار باهاش کمی سخته و ... به نظر من غلو هست.
                    یه سوال:
                    من شنیده بودم که مشکل اجرای نرم افزارهای exe ویندوز در اوبونتو حل شده است و برای حل این مشکل در ورژن های جدید اوبونتو یک برنامه گذاشته شده که فایلهای exe را اجرا می کند. اما هر چی گشتم چیزی پیدا نکردم.
                    یعنی شایعه بوده ؟
                    حالا بی خیال. کلا نمیشه این مشکل رو حل کرد ؟ چرا هیچ جا در موردش صحبت نشده ؟ یعنی کسی نیست که برنامه ای برای لینوکس بنویسه که این مشکل رو حل کنه یا قضیه چیز دیگه ای است و نباید همچین برنامه ای نوشته بشه یا .... ؟؟؟؟
                    ویرایش :
                    در پایان از دوستان مخصوصا جناب مانیان تشکر می کنم که وقتی پستهاشون رو می خونم کلی اطلاعات کسب می کنم. واقعا عجب علمی دارن ایشون !

                    دیدگاه


                      #40
                      پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

                      با سلام

                      نوشته اصلی توسط kasper
                      در پایان از دوستان مخصوصا جناب مانیان تشکر می کنم که وقتی پستهاشون رو می خونم کلی اطلاعات کسب می کنم. واقعا عجب علمی دارن ایشون !
                      این حرف رو اصلا نزنید من فقط یک کاربر علاقهآ‌مند هستم. سالیان دراز هم باید شاگردی کنیم تا یه چیزی بشیم (تازه اگر بشویم). شما به من لطف دارید ولی این حرفآ‌های شما واقعا در حق من زیادهآ‌روی است.


                      نوشته اصلی توسط kasper
                      من زیاد وابسته ویندوز نیستم و سوییچ کردن برام از ویندوز به لینوکس زیاد سخت نیست. فقط کمی وقت و حوصله می خواد که اونام فعلا ندارم.
                      البته یه چند تا برنامه هست که ازشون استفاده می کنم که لینوکس نداره. یعنی تو لینوکس اجرا نمیشه.
                      نمونش همین پروتئوس. به پروتئوس خیلی علاقه دارم! نمی دونم چرا اینقدر دوستش دارم! یه روز باهاش کار نکنم و محیطش رو نبینم اون روزم شب نمیشه. اگه این برنامه بدون هیچ مشکلی رو لینوکس کار می کرد سریعا از ویندوز به لینوکس سوییچ می کردم.
                      و اینکه میگن کار باهاش کمی سخته و ... به نظر من غلو هست.
                      خوب واقعا این یک مشکل است و حتی یکی از دلایل منطقی مهاجرت نکردن به لینوکس است به خصوص که شما میآ‌فرمایید از برنامه پروتئوس هر روزه استفاده میآ‌کنید و در عمل نمیآ‌توانید از آن استفاده نکنید.

                      نوشته اصلی توسط kasper
                      یه سوال:
                      من شنیده بودم که مشکل اجرای نرم افزارهای exe ویندوز در اوبونتو حل شده است و برای حل این مشکل در ورژن های جدید اوبونتو یک برنامه گذاشته شده که فایلهای exe را اجرا می کند. اما هر چی گشتم چیزی پیدا نکردم.
                      یعنی شایعه بوده ؟
                      بله برنامه هست که اسم آن هم wine است. wine قسمتآ‌های پایه سیستمآ‌عامل ویندوز را برای برنامهآ‌ها فراهم میآ‌کند و برنامهآ‌های ویندوز میآ‌توانند در آن اجرا شوند. حالا باید بررسی کنید که آیا wine میآ‌تواند پروتئوس را اجرا کند یا نه. اگر هم اجرا شد کیفیت لازم را دارد یا نه. بعضی از برنامهآ‌ها در wine به خوبی کار میآ‌کنند به شکلی که هیچ مشکلی ندارند. الان wine خیلی پیشرفته شده است حتی شما وقتی برنامهآ‌ای را نصب میآ‌کنید میانآ‌برآ‌های به برنامه و منوی آن در start ویندوز را به همان صورت در لینوکس درست میآ‌کند.

                      نوشته اصلی توسط kasper
                      حالا بی خیال. کلا نمیشه این مشکل رو حل کرد ؟ چرا هیچ جا در موردش صحبت نشده ؟ یعنی کسی نیست که برنامه ای برای لینوکس بنویسه که این مشکل رو حل کنه یا قضیه چیز دیگه ای است و نباید همچین برنامه ای نوشته بشه یا .... ؟؟؟؟
                      خوب دیگه همت میآ‌خواهد کسانی که علاقهآ‌مند و توانمند باید دست بالا بزنند و این سیستمآ‌ها را شروع کنند *. خوبی نرمآ‌افزار آزاد این است که اگر برنامهآ‌ای خوب طراحی شود و بستر مناسبی فراهم کند هزاران نفر از سراسر دنیا روی آن کار خواهند کرد و کتابآ‌خانهآ‌های آن را تکمیل خواهند کرد.

                      * برنامه شبیه به پروتئوس!
                      من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

                      دیدگاه


                        #41
                        پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

                        سلام.
                        به نظر من امکان نوشتن برنامه ای که بتونه تو لینوکس برنامه های ویندوز رو بدون هیچ مشکلی اجرا کنه، وجود نداره. یا اینکه خیلی سخت میشه. چون تقریبا باید کل ویندوز شبیه سازی بشه. و ویندوز هم کلی جزییات و ... داره.

                        اصلا این راه حل مشکل نیست و نباید مشکل رو اینطوری حل کرد. باید هر شرکتی که نرم افزار طراحی می کنه یه نسخه هم برای لینوکس تولید کنه. منظورم نرم افزارهای تخصصی و مهندسی و خفن هست. که البته خیلی از شرکتها هم این کار رو می کنن. مثلا همین نرم افزار quartus رو که خواستم از سایتش بگیرم دیدم یه نسخه هم برای لینوکس و یه نسخه هم برای mac گذاشته واسه دانلود که البته همشون 30 روزه هستن.

                        راستی یه سوال : تو سیستم عامل اپن سورسی مثل لینوکس هم بحث استفاده غیر قانونی از نرم افزار و استفاده از کرک و پچ و این چیزا وجود داره یا اصلا طرح این مسائل واسه این سیستم عامل ضایع است ؟؟!

                        دیدگاه


                          #42
                          پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

                          نوشته اصلی توسط kasper
                          سلام.
                          به نظر من امکان نوشتن برنامه ای که بتونه تو لینوکس برنامه های ویندوز رو بدون هیچ مشکلی اجرا کنه، وجود نداره. یا اینکه خیلی سخت میشه. چون تقریبا باید کل ویندوز شبیه سازی بشه. و ویندوز هم کلی جزییات و ... داره.

                          اصلا این راه حل مشکل نیست و نباید مشکل رو اینطوری حل کرد. باید هر شرکتی که نرم افزار طراحی می کنه یه نسخه هم برای لینوکس تولید کنه. منظورم نرم افزارهای تخصصی و مهندسی و خفن هست. که البته خیلی از شرکتها هم این کار رو می کنن. مثلا همین نرم افزار quartus رو که خواستم از سایتش بگیرم دیدم یه نسخه هم برای لینوکس و یه نسخه هم برای mac گذاشته واسه دانلود که البته همشون 30 روزه هستن
                          با سلام
                          سو تفاهم شده منظور من نوشتن برنامهآ‌ای برای اجرای فایلآ‌های ویندوز نبود بلکه نوشتن برنامهآ‌ای بود که بتواند مانند پروتئوس قطعات مختلف را به صورت پویا و گرافیکی شبیهآ‌سازی کند.
                          کاملا با شما موافقم کلا اینکه سعی کنیم یک برنامهآ‌ را به زور در یکی سیستمآ‌عامل دیگر اجرا کنیم کار خیلی جالبی نیست البته بعضی وقتآ‌ها ناچاری وجود دارد. البته این مشکل به هیچ عنوان برای برنامهآ‌های متنآ‌باز وجود ندارد (البته نه همهآ‌ی برنامهآ‌ها به عنوان مثال یک برنامهآ‌ که بر پایه یک لینوکس بلادرنگ (realtime) اجرا میآ‌شود به هیچ عنوان نمیآ‌تواند به ویندوز پورت شود) چون میآ‌توان به راحتی آنها را تمام سیستمآ‌عاملآ‌های منتقل کرد.

                          موضوع کرک و ... هم ربطی به سیستمآ‌عامل ندارد. البته چون در لینوکس اکثر برنامهآ‌های متنآ‌باز هستند و افراد هم کمتر علاقه به استفاده از برنامهآ‌های کد بسته دارند این موضوع کمتر است.
                          من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

                          دیدگاه


                            #43
                            پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

                            سلام دوستان. با عرض پوزش باید مطلبی رو که در مورد Eula ی ویندوز 7 گفتم تصحیح یا دقیقتر تکمیل کنم. یکی از دوستام گفت امکان نداره ویندوز محدودیت استفاده از usb رو اعمال کنه. سر همین موضوع انقدر کلنجار رفتیم که اومدیم دوباره امتحان کردیم و من ضایع شدم!! و متوجه شدم که microsoft فقط به حالت اخطار اون هم یکبار رعایت نکردن قوانین eula یا end user licence agreement رو (تو ویندوز 7) اخطار میکنه که چون چیز جدیدی بود من همون لحظه با شوق فراوون برای شما چند روز نوشتم. پس جای نگرانی نیست حتی اگر همه 20 تا! usb هم وصل کنید! که البته این تخطار دادن ها فکر کنم با کرک (!) شدن ویندوز 7 در آینده انشاا.. احتمالا از بین میره!!!!!!!!!!!!

                            دیدگاه


                              #44
                              پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

                              نوشته اصلی توسط محمد منفرد
                              سلام دوستان. با عرض پوزش باید مطلبی رو که در مورد Eula ی ویندوز 7 گفتم تصحیح یا دقیقتر تکمیل کنم. یکی از دوستام گفت امکان نداره ویندوز محدودیت استفاده از usb رو اعمال کنه. سر همین موضوع انقدر کلنجار رفتیم که اومدیم دوباره امتحان کردیم و من ضایع شدم!! و متوجه شدم که microsoft فقط به حالت اخطار اون هم یکبار رعایت نکردن قوانین eula یا end user licence agreement رو (تو ویندوز 7) اخطار میکنه که چون چیز جدیدی بود من همون لحظه با شوق فراوون برای شما چند روز نوشتم. پس جای نگرانی نیست حتی اگر همه 20 تا! usb هم وصل کنید! که البته این تخطار دادن ها فکر کنم با کرک (!) شدن ویندوز 7 در آینده انشاا.. احتمالا از بین میره!!!!!!!!!!!!
                              درسته که مشکلی وجود نداره اما مطمئنا اگر شما نسخه اصلی ویندوز را خریده باشید با این کار دیگر حق هیچ اعتراضی به مایکروسافت را نخواهید داشت و بعید نیست خدمات شرکت معظم مایکروسافت از نسخه ی خریداری شده شما سلب شود چون شما قرارداد فی ما بین خود و مایکروسافت را نقض کرده اید. این هم نکته ی مهمی است که باید بررسی بشه :agree:

                              دیدگاه


                                #45
                                پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

                                متاسفانه دپرشن بعد از کنکور باعث شد ازین بحث مغفول بمونم....
                                مطالب رو خوندم اولین چیزی که میتونم بگم اینکه که نزدیک بود از حجم سوتفاهماتی که راجع به Gnu/Linux (عمدا اینجوری خطابش کردم) یا فلسفه نرم افزار آزاد یا مدل توسعه بازمتن دیدم یکه خوردم حتی سوتفاهمی که فرقی بین ویندوز و PC قائل نیست ...به نظر من جز معدود اظهار نظرهائی اکثرا بی پایه و دقیقا عکس بودند....الان حوصله این مطلب نیست ولی اگه فکر میکنید اینطور نیست میتونم مستدل واسه تون لیست کنم.

                                یه نکته دیگه ای که باز به چشمم خورد اینه که کاربرای لینوکس اگر چیزی بیشتر از کاربرای صرف ویندوز ندونن کمتر نمیدونن...چون اغلب از ویندوز به لینوکس آمده ایم و اغلب کاربر صرف لینوکس هم نیستیم هر چند ممکنه فقط لینوکس روی هاردمون نصب شده باشه (ولی میتونیم فقط لینوکس داشته باشیم و ویندوز رو از توی اون اجرا کنیم...میدونم توی ویندوز هم میشه ....ولی این امکان توی لینوکس بهتره...اصلا تخصص یکی از کرنلهای لینوکسه.......بگذریم...) در طرف مقابل اکثر دوستانی که از طرف ویندوز صحبت کردن یا اصلا اطلاعی از لینوکس نداشتن و اگر هم داشتن در حد شنیدن.... و یا یکی از کاربرای سرخورده لینوکس بودن که در مرحله اصطلاحا Newbie از لینوکس سرخورده شدن یعنی همون تازه کار نشده برگشتن واسه همین خیلی از به قاضی رفتن ها باعث شاخ درآوردن خواننده ای مثل من شد که با اظهار نظرهائی کاملا مخالف واقعیت قضیه مواجهه شدم این ۱۸۰ اختلاف با واقعیت نه از سر غرض بلکه از سر ساده انگاری بود.

                                به هرحال از همه دوستان ممنون...
                                ما نیاز داریم که بحث کنیم.......تا یاد بگیریم ولی یه مسئله که کماکان بین ما رایج هست همین اظهار نظرهای فله ای هست.... هیچ اشکالی نداره که نظر خودمون رو بگیم این نه فقط بد نیست بلکه مقدسه......مشکل تعصب روی چیزی هست که یا اصلا حقیقت نداره یا شمه ناقصی از حقیقت هست ولی به خاطر قضاوتهای احساسی ما روی اون خیلی هم اسرار داریم....این اشکالی نداره که من بگم لینوکس بهترین از هر نظر هست.......ولی باید علاوه بر Open Source بودن یه کم هم Open mind باشم یعنی یه فرصتی هم به اندیشه های یا دیدگاههای تازه یا متفاوت بدیم. البته بعضی از دوستان صادقانه اینجوری بودن مثل آًقای منفرد .... اینکه نظر شما به عنوان شروع کننده تاپیک تا بدینجا تغییر کرده خیلی خیلی ارزشمندتر از به کرسی نشستن حرف شما باشه....

                                من هم اینجا یه اعتراف میکنم و اون اینکه فکر میکردم که فرهنگ لینوکس و خود سیستم عامل لینوکس این قابلیت رو داره که به شدت گسترش پیدا کنه و تقریبا بی رقیب (به جهت سرعت گسترش باشه) ولی اشتباه میکردم...نه به خاطر حجم بالای سوتفاهمات و بد فهمیهائی که از بخشخای مختلف این طرف دنیای سیستم عاملها میشه....نه...بلکه به این نتیجه رسیدم که لینوکس اونقدرها هم بی عیب و نقص نیست و مشکل زیاد داره.....موانع زیادی بر راه گسترش لینوکس وجود داره...و همه این تقصیر کاربرای حالا بگیم تنبل (که به نظر من درست نیست) یا ساده انگار یا .. یا ... نه بکله یه سری مشکلات از خود جامعه لینوکسه....

                                ولی باید اینو بگم که هنوز معتقدم لینوکس و پیشرفتهاش خیلی پویا تر از ویندوزه...من این اعتقاد رو دارم.....من تقریبا سال ۸۲ با لینوکس آشنا شدم و رفتم سراغ نصبش راحت میتونم بگم که نزدیک ۱۰ تائی سی دی مختلف خریدم....یه کتاب ردهت هم خریدم که مجموعا ۴۰ صفحه هم ازش نخوندم مهمترین کاری که توی تابستون اون سال کردم همین بود... ولی تلاش واسه نصبش ناموفق بود اون موقع لینوکس با امروز خیلی فرق داشت خیلی زیاد اونقدری که وقتی الان به اون موقع نگاه میکنم....متمجب میشم باور کنین......من دوست ندارم متعصب باشم ولی صادقانه میگم میزان تغییراتی که داشته اصلا قابل مقایسه با ویندوز نیست (من کاربر ویندوز هم هستم ...)

                                قبلا مثل مانیان میگفتم که نصب برنامه توی لینوکس راحتتره چون حتی ساده تر از چیزی که مانیان گفت توی توزیعهای جدید فقط کافیه پیکیج رو انتخاب کنید و دکمه نصب رو بزنین واقعا اینجاش خیلی خیلی ساده تر از نصب (بدون کرک) توی ویندوزه.....ولی این همه قضیه نیست..........اینترنت میخواین...دایال پ؟ میشه ولی مودمهای اینترنال ویندوزی نمیشه...چی کار کنم؟ یا پول بده(۱۸ دلار...چند سال پیش) درایورشو بخر (خود این قضیه و ارتباطش با انحصارگری مایکروسافت یه کتابه....) یا به ۱۴.۴ کیلوبیت عوض ۵۶ کیلوبیت قانع شو... (البته کرک هست میگن فلان شرکت ارائه کرده و... ولی چون تازه کاری موفق نمیشی...)آ‌خوب چیکار کنم...۳۰ هزار تومن بده مودم اکسترنال بخر البته از نوع سریال چون USB اش اکثرا همون ویندوز آن که یه توی قوطی گذاشتنش (تعبر آلن باغومیان) وقتی مودم اکسترنال خریدی البته خیلی راحتتر از ویندوز نصب میشه یعنی اصلا درایور نمیخواد یه جوارئی Plug & Play ...ولی این آخر کار نیست ......کاربر تازه کار میفهمه که mp3 هم نمیتونه پخش کنه حالا من واسه کسی که دقیق نمیتونه بفهمه چرا قوانین کپی رایت اجازه نمیده که لینوکس پیشفرض mp3 پخش کنه میام میگم که عوض ویندوز توی پیشرفته ترین استودیوهای فیلم سازی هالیوود از همین لینوکس استفاده میشه و کاربر هم گیج و مبهوت نمیدونه کجای کاره... تازه میام بهش میگم اون نرم افزاری که توی ویندوز راحت نصبش میکنه و همه کدکها اعم از نواع فرمتهای تصویری و صوتی رو پخش میکنه (مثل mplayer یا WinClassic )آ‌از برکت همین لینوکسه گیج تر میهش و بعد بهش میگم برو جست و جو کن و تنبل نباش...راهنماش توی اینترنت هست....کاربر در آینده سرخورده لینوکس وقتی به ویندوز آشنای همیشگی ش بر میگرده ....تجربه لینوکس مثل یه خواب مشوش میمونه

                                یه مورد دیگه مثلا کاربر یه توزیع رو نصب کرده که پیشفرض فونت و زبان فارسی رو نداره ... کلی اعصابش خورد میشه...........بعد با این اعصاب خورد من میام میگم کجای کاری زبان فارسی که سهله زبان آذری و بلوچی و کردی و گیلکی توی لینوکس پیدا میشه........کاربر حالا دیگه حرصش گرفته........بهش میگم توی ویندوز شما اگه بخواین ویندوز فارسی داشته باشین باید سیستم عامل جدیدی که فارسیه (معمولا عربیه البته) از نوع نصب کین ولی توی لینوکس کافیه قبل از لاگین یه دکمه بزنین و انتخاب کنین مثلا منوها و همه چیز سیستم عامل فارسی که سهله.....گیلکی بشه... و اونوقت راجع به ساختار مولفه ای در سیستم عامل لینوکس و ویندوز و دلیل تئوریک این قابلیت صحبت کنم........میتونین حدس بزنین حال کاربر ویندوزی عزیز چطور میشه.......

                                این جور جدل ها خوبه ولی آفتش اینه که علمی و مستند نیست مثل دعوا سر استتقلال پرسپولیس میمونه.........به فرومهای دیگه توچه کنین ... نمیدونم جاهای دیگه دنیا اینجوری هست یا نه ولی من حداقل توی فرومهای انگلیسی ندیدم که دو تیپ طرفدار آتشی مثلا سر نوکیا و سونی اریکسون باشه......واقعا خنده دار نیست سر یه برند از همون دعواهای معمول قرمز و آبی راه میندازیم.........سر اپراتور مخابراتی هم همین دعوا رو داریم.........سر AMD و INTELآ‌هم یه مدت که داغ بود بحثش این مسئله رو داشتیم......نمیدونم شاید سر LG و Sumsung هم ازین دعواها داریم........حتی توی جامعه لینوکس ایران الان یه فروم هست ( که اسمشو نمیگم) که سر توزیع محبوبش چنان جنجالی راه میندازه که نگو و نپرس این دیگه نویکا و سونی اریکسون نیست همه توزیعهای لینوکس ۹۰ درصد شبیه اند و کلا شاید بشه گفت ۳ دسته کلی اند که بیشترین اختلافشون هم ۱۰ درصد نمیشه ولی بیا و ببین که توی به اصطلاح جامعه متن باز که همه چیز شفاف هست و مثلا کابرها به طور میانگین حرفه ای تر هستن چه آمار و اظهار نظرهائی میشه.......به نظرم این به این خاطر هست که علمی فکر نمیکنیم حتی وقتی تحصیلکرده هستیم و متخصصیم ... اما روشمون علمی نیست.........علم فقط چیزی هست که دو کاربرد داره:آ‌۱) مسائل ماری ۲) اعتبار اجتماعی و دیگر هیچ

                                خیلی بحث بلند شد میدونم ۹۰ درصد همه شو نمیخونین... ولی دیگه گفتم.... ببخشید دیگه پست نمی بایست طولانی میشد ولی خوب منم آخر سر وارد بحث شدم اونم یهوئی

                                دیدگاه

                                لطفا صبر کنید...
                                X