اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : جنگ بین ویندوزی ها و لینوکسی ها! (به همراه نظر سنجی).

سلام به همه دوستان و تشکر فراوان از sadid جان که وقت گذاشتن و یک جا خیلی از مشکلایی رو که کاربرای تازه کار لینوکس مثل من دارند رو بیان کردند (که به خاطر همون چیزا الان دارم از داخل ویندوز تو eca میچرخم)

خوب دیگه تقریبا کاربرا با لینوکس نمیگم کامل اما در حدی که بتونن تصمیم جدی بگیرن آشنا شدن.

پس بهتره کم کم بریم داخل لینوکس و دست کاربرای تازه کار (یکیش خودم!) رو بگیریم. (و اینجوری باز هم بیشتر با لینوکس آشنا میشیم).

من که به تازگی به Opensuse 11 مهاجرت کردم با مشکلای زیر تو لینوکس مواجهم:

1- نصب و شناساندن مودم Dial Up (که Zoltrix HCF هستش)
    2- نصب و شناساندن مودم ADSL (که D-Link DSL200 هستش)

3- نصب فونت

4- نصب کدک های خاص برای اجرای فایلهایی مثل 3gp ، DivX و...

کسی میتونه کمک کنه؟

دیدگاه

سلام منم چیز زیادی نمی دونم ولی اینا رو میدونم! :smile:
      کلا" برای شناسایی مودم اولین قدم استفاده از نرم افزار scan modem است که تو خروجیش همه چیز و گفته(حتی لینک دانلود درایور رو هم میده )
      برای کدک هم اینجا برو انشاالله که مشکلت حل می شه
      http://packman.links2linux.org/

دیدگاه

خوب راجع به زولتریک زمان ما که باید به همون ۱۴.۴ کیلو که درایور رایگانش بود قناعت میکردید ولی بعد از اون هر از چند گاهی این ور اون ور خبرهائی می اومد که مثلا شرکت dell یه درایور واسه HCF داده ... یا خود شرکت زولتریکس.........ولی ما دیگه ازون فازا در اومده بودیم.
        راجع به مودم ADSL و کلا همه قطعاتی که یه جورائی به شبکه مرتبط اند به خصوص اگه پورت اترنت داشته باشه مشکلی نیست حتی درایور هم نمیخواد...حالا اگه توی جزئیاتش گیر کردی میتونیم کمکت کنیم .... مانیان هم فکر کنم بتونه بهتر کمکت کنه.....

راجع به کدک توی ویندوز از یه نرم افزار به اسم mplayer استفاده میشه البته به اسمهای مختلف مثلا windows media player classic یا Kcodec یا همون mplater و ... این در اصل یه موتور لینوکسی هست پس از همین میتونی استفاده کنی .... اما واسه آشنائی بیشتر دو جور موتر رندر کدک توی لینوکس هست (البته بیشتر هم هست ولی این دو تا مهمترند) یکی اش mplayer که پاش به ویندوز باز شده یکیش هم xine ... درست مثل موتور ...همون تعبیر موتور راحتتره حالا شما میتونید از هر اصطلاحا front end یا یه جورائی GUI روی این موتور استفاده کنید به نظر من برین سراغ نصب smplayer که اتوماتیک هم mplayer رو نصب میکنه و هم اشانتیونهای بعدشو.....

برای نصب فونت هم کلا شبیه لینوکس هست و حتی ساده تر....چون با سوزی کار نکردم نمیتونیم دقیق بگم این و این و این... ولی کل قضیه اینه که شما هر دایرکتوری رو خواستین میتونین چند تا فونت توش بریزین....مثل ویندوز لزومی نداره حتما توی یه دایرکتوری مشخص باشه به اسم font به هر اسمی و هر جائی و به هر تعدادی مثلا میتونین یه دایرکتوری واسه فونتهای فارسی داشته باشین یکی هم واسه انگلیسی یکی هم فانتزی و ... مثلا توی دایرکتوری /home حالا هر توزیعی یه جوری این دایرکتوری رو به سیستم معرفی میکنه مثلا توی کنترل پنلی که محیط KDE داره گرافیکی این کار رو میتونین انجام بدین.......ولی من خودم دستوری به اسم font cache که توی اکثر توزیعها به این شکل هست fc-cache استفاده میکنم.
        محل فونتها هم معمولا توی /usr/share/font هم فکر کنم اتوماتیک تشخیص داده بشه و اگر نخواین ریستارت کنین میتونین همین fc-cache رو بزنین...راههای گرافیکی هم هست که ساده اند.
        خلاصه باید عادت کنین ... توی لینوکس روش زیاده انتخابها هم زیاده و جالبیش همین قدرتی هست که واسه تنظیم های مختلف به کاربر میده...

راجع به توزیع هم کلا به نظر خودم سه توزیع عمده یا مادر هست (البته بیشتره ولی این سه تا مشتقات زیاد دارن)آ‌
        Redhat & Fedora
        Debian
        Slackware
        توزیعهای بسیار خوب و بسیار حرفه ای مثل Gentoo هم هست ولی مشتقات زیادی نداره

تا اونجائی که من میدونم سوزی و مشتقاتش از خانواده Slackware هستن که تا حالا باهاشون کار نکردم (فراموش نکنین وقتی ه توزیع رو یاد میگیرد ۹۵ درصد هر توزیع دیگه هم بلدید البته قضیه جنتو یکم فرق میکنه) فکر کنم این توزیع واسه ساده کردن کار کاربر یه ابزار داره به اسم yaSt که خیلی ازین کارها رو گرافیکی میتونین با اونن انجام بدین مثل نصب نرم افزار و فونت و تنظیمات دیگه

این وسط هم یه توصیه بکنم یکی از مشخصات قدیمی و بارز جامعه لینوکس وجود LUG یا فروم هست (در این زمینه پیشگام اند) پس میتونین یه فروم تخصصی در این زمینه پیدا کنید........اگه با انگلیسی مشکلی ندارین که به راحتی تخصصی ترین هم پیدا میکنید ولی اگه فارسی میخواین فرومهائی واسه فدورا و اوبونتو هست واسه سوزه هم شاید باشه ولی فروم عمومی که میتونین کمک بگیرین شاید بشه گفت technotux.org هست.

یه توصیه به عنوان کاربری کمی با تجربه تر.............نا امید نشید و ادامه بدین با روحیه که فکر میکنم شما دارین بعدا از لینوکس لذت خواهید برد و آخر هم اینکه برخلاف ویندوز توی لینوکس همیشه جا واسه یادگیری هست.

موفق باشین

دیدگاه

فروم تخصصی کاربران سوزی داره میاد:
          http://opensuse.ir/
          البته نمیدونم کی پشتشه و جقدر جدیه...

اینجا هم میتونین مراجعه کنین:
          بخش لینوکس و زیرگروه سوزی (تخصصی به قارسی تقریبا همین بود):
          http://forum.p30world.com/forumdisplay.php?f=21&order=desc&daysprune =-1&page=14

نمیدونم این مطلب چقدر بروزه هست ... ولی مربوط به کسی هست که ظاهرا خیلی از جلوه های بصری خوشش نمیاد (حالا چرا با این روحیه سوزی رو انتخاب کرده... :mrgreen: ) ولی در نهایت بیشترش گرافییه ایشون به روشهای مختلط گرایش دارن...بهرحال خوب توضیح داده:
          http://lifestory.moqin.com/?p=356

توی سایت تکنوتاکس هم یکی تقریبا مشکل تو رو داره ظاهرا:
          http://www.technotux.org/html/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&p=7 5284

یکی از بهترین منابع همون سایت مرجع هست هم سایت dlink و هم سایت سوزی:
          http://en.opensuse.org/

واسه فونت هم این احتمالا کمکمت میکنه:
          http://en.opensuse.org/Optimal_Use_of_MS_TrueType_Core_Fonts_for_a_KDE_De sktop_on_SuSE

یه راه دیگه هم اینه که توی ناتیلیوس (مثل همون explorer ویندوز) توی آدرسش بنویس :
          ///:fonts این باعث میشه بری پوشه پیشفرض فونت و میتونی اونجا کپی کنی و ...
          راه کاملا متنی هم هست که به نظر من وقتی کاربر یاد میگیره ساده ترین و سریعترین و قدرمتند ترین (در اغلب موارد) راه هست ولی همیشه روشهای گرافیکی هم هست که توی سوزی همونجوری که گفتم بر اساس YaSt راحته...
          اینم یه منبع دیگه:
          http://eyereex.eryell.com/?p=88
          توی ویندوز تقریبا میشه گفت فونتهای True Type نصب میشه ولی توی لینوکس طیف وسیعی از انواع فونت قابل نصب هست واسه همین گاهی کاربر تازه کار گیج میشه واسه همین اگه توی گوگل بنویسی که دنبال نصب فونت های TTF هستی یا مشخص تر فونتهای ویندوز رو میخوای توی سوزی نصب کنی نتایج بهتری میگیری این به خاطر تنوع فونتها در لینوکس هست که کاربر تازه کار رو گیج میکنه مثلا این صفحه لینکهای زیادی داره که فکر میکنم کمکت کنه:
          http://www.google.com/search?q=install+microsoft+fonts+on+OpenSuse+11&am p;ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.debian:en-US:unofficial&client=iceweasel-a
          ضمن منابع بالا از منابع بقیه توزیعها هم میتونی کمک بگیری فرق چندانی نداره.... مثل ubuntu.ir یا fedoraproject.ir یا مقالات سایت هزاردستان
          اینم یه راه ساده که توصیه میکنم امتحانش کنی نمیدونم چقدر تازه کاری ولی ساده است بعدا از همین روش ساده استفاده کن:
          >
          you can simply copy the fonts from there and install them using the KDE
          > font manager. That is how I did it at least, it results in a lot of
          > fonts, sure, but it is more complete too
          .
          پس ابزار font manger در این مسئله میتونه کمکت کنه

راجع به مودم دایال پ هم نمیدونم تا به حال چقدر تغییری ایجاد شده باشه ولی میتونین به این جا مراجعه کنید ضمنا فکر کنم میدونین که چیپست مودموتون از نوع HCF هست و البته یکی از انواع winmodem هاست...
          http://linmodems.org/#pages
          یه نکته هم اضافه کنم که این نوع مودمها به خاطر سیاست مایکروسافت و انحصارگریش هست که واسه لینوکس درایور رایگان نداره وگرنه مشکل از لینوکس نیست ضمن اینکه اون درایور رایگان که ۱۴.۴ کیلوبیت میده هم با استفاده از مهندسی معکوس توسط هکرها بدست اومده اونم خیلی وقت پیش الان چون توی دنیا دیگه از دایال پ استفاده نمیشه ما ایرانیها هم مردمان اهل دانش هستیم و خیلی سرمون میشه اینه که ازون به بعد اون درایور آزمون و خطائی هم پروژه اش متوفق مونده به هرحال به شرکت دل و شرکت زولتریکس هم سری بزنین من اطلاع دقیقی راجع به درایورهای احتمالی ندارم تا ۲ سال پیش که همون ۱۴.۴ رایگان و نسخه کامل هم ۱۶ دلار بود..

امیدوارم مفید باشه

دیدگاه

سلام به همه دوستان.
            sadid جون واقعا از اعماق وجودم ازت تشکر میکنم!!! داداش تو دو تا پست کاری کردی که حالا میخوام ویندوز رو پاک کرده و اگر احیانا لازم شد فقط با VM!!
            معلوم نیست چند نفر دیگه مثل من با راهنمایی های مفید شما و جناب مانیان دارن حرفه ای میشن!!

برای نصب فونت این خیلی خوب بود:

http://en.opensuse.org/Optimal_Use_of_MS_TrueType_Core_Fonts_for_a_KDE_De sktop_on_SuSE

و یا دقیقتر تو opensuse برید به:
            control center --> System Administration --> Font installer --> Administrator Mode (you will need to privide the root's password) --> Add Fonts

اینم درایور مودم ADSL شرکت D Link مدل DSL-200:

برای Opensuse:
            http://eciadsl.flashtux.org/download/suse/eciadsl-usermode-0.12-1.i386.rpm

برای Ubuntu:
            http://eciadsl.flashtux.org/download/debian/etch/eciadsl-usermode_0.12-1_i386.deb

اینم راهنمای نصب همشون:
            http://forum.codecorona.com/showthread.php?tid=774

و این هم منبع درایورهای لینوکس:
            http://eciadsl.flashtux.org

اینم K-Lite Mega Codec Pack به همراه media player ش برای Opensuse:
            http://packman.links2linux.org/download/smplayer/234716/smplayer-0.6.6-0.pm.1.i586.rpm

که از vahid.linux گل بابت معرفی این سایت توپ که همه چی برای لینوکس توش پیدا میشه تشکر میکنم:

http://packman.links2linux.org

دیدگاه

ولی یه انتقادی به این پستت بکنم اونم اینکه چرا میگی Klite mega codec pack :biggrin: مثل اینه که به دموکریتوس یونانی رو به عربی ذیمقراطیس صدا کنی یا استانبول رو قصتنطنیه....
              به همون اسم اصلیش صداش کن...

و آخر هم دو نکته:
              نکته اول) خوشبختانه ختم به خیر شده وقتی با لینوکس بتونی به اینترنت وصل بشی همه چی خیلی خیلی ساده تر میشه چون هر چی کم داشته باشی نهایتا با یه سرچ توی package manager و تیک زدن کنار اون میتونی نصبش کنی .... اتوماتیک نصب میشه.....
              ازین به بعد هم به مشکلاتی احتمالا بر میخوری یا دنبال چیزی میگردی با حل این مشکلات قدم به قدم جلوتر میری مثلا بار بعد که لینوکس نصب کنی دیگه مشکل فونت و اینترنت رو نداری.....میخوام بگم اگه کاربر کنجکاوی واسه لینوکس باشی لینوکس هم خیلی چیزا یادت میده...

نکته۲) همونطوری که دیدی و خواهید دید خیلی چیزا که در ابتدا مشکل لینوکس به نظر میرسیدند تبدیل به یک نقطه قوت جالب میشن ... این به این خاطره که قبل ازین دنیای سیستم عامل رو از دریچه ویندوز دیدی و وقتی به شکل موفقیت آمیز با مدل های و تلقی های دیگه آشنا میشی متوجه خیلی چیزا میشه و دیدت ۱۸۰ درجه تغییر میکنه....

نکته ۳) این آخر هم بگم که حالا که از mplayer استفاده میکنی.....یه نرم افزار جالب میخوام بهت معرفی کنم به اسم ffmpeg من قبلا واسه تبدیل فرمتهای مختلف توی ویندوز از یه سی دی که بیش از ۶۰ نوع نرم افزار واسه تبدیل فرمتهای مختلف داشتم مثلا avi to mpeg converteor یا ogg to mp3 converter یا ...
              ffmpeg جایگزین تقریبا همه اینهاست یعنی نیاز به ۶۰ نرم افزار نداری واسه تبدیل فقط یکی............البته فکر کنم پای این ابزار قدرتمند هم به ویندوز باز شده ولی توی لینوکس بهت توصیه میکنم که نصبش کن و از محیط متنی استفاده کن (دنبال GUI نرو) چون در محیط متنی خیلی قویتره مثلا میخوای یه فیلم flv رو تبدیل به mp4 کنی کافیه:
              ffmpeg -i file.flv output.mp4
              همین کافیه همونجا توی ترمینال هم میتونی با دستور ffplay پخشش کنی....

نکته۴) توی لینوکس هیچ اجباری نداری که به روشهای متنی روی بیاری و همیشه راههای کاملا گرافیکی هم هست ولی محیط قدرتمند متنی یه چیز دیگه است به عنوان یه کاربر ویندوز هیچ وقت هیچ وقت شل لینوکس رو با Command Prompt ویندوز مقایسه نکن مثل مقایسه ماه با خورشید میمونه..........چون شل از میحط گرافیکی هم قویتره چون امکان پایپینگ و connect و خیلی charset و خیلی از چیزای دیگه داره از طرف دیگه توی لینوکس اغلب برنامه ها در ابتدا یه محیط متنی اند که روشون GUI میزارن اینه که تعبیر موتور توی لینوکس زیاده .... این نقطه قوت خیلی خیلی مهمیه شما تقریبا هر چی که نصب کنین توی ترمینال هم دارین .............و مزیت سول شل لینوکس اینه که علاوه بر امکانات پیشرفته برای منعطف کردن بسیار زیاد دستورها متیونین توش برنامه نویسی هم بکنین از خود shell script گرفته تا perl , python , awk ,...
              البته شاید هنوز یه کم زود باشه ولی یه امتحانی بکن راجع به نمونه هاش اگه خواستی بعدا بیشتر توضیح میدم

دیدگاه

خوب منم با این متن به این بحث باید تمام بدم.

در کل شما همه کاری که با ویندوز میکنید را با لینوکس بی اس دی..میتونید بکنید. حتا راحتر از ویندوز در نسخه جدید

اگر مشکل نصب مودم دارید.و میخواید مودمتون رو عوض کنید برید در انجمن فدورا اونجا بهتون گفتن چه مودم های با لینوکس سازگارند.

و در ویندوز ویستا به نقل از یک منبع که یادم نیست کاربر خیلی محدود شده برای امنیت بیشتر.

پیشرفت در لینوکسه

و ناسا از لینوکس فدورا استفاده میکنه برای ویندوزی هاشاید جالب باشه

راستی فکر نکنم ویندوز8 بتونه روی پلی استیشن 3 نصب بشه
                ویندوز رو ساختن و در اصل بیشترش رو کپی کردن و برای ما قوانین کپی رایت هم گذاشتن هدف اینها پول بیشتر سود بیشتر.

و در ضمن روز به روز لینوکس در حال رشده و برنامه های لینوکسی هم در حال رشد.
                پشتیبانی در حد قابل قبولی داره ساعت 4 شب هم بری ای ار سی کسی هست برای کمک.

قدرت بیشتر امنیت بیشتر .

شما هم به جمع لینوکس به پیوندید لینوکس یک سیستم عامل نیست بلکه یک فرهنگ است .لینوکس انسانیت است.
                به قولی ا ز بت پرستی به به یکتا پرستی بیایید

دیدگاه

ناسا سازمان بزرگی هست با بخشهای مختلف و کاربران مختلف از ویندوز داره تا لینوکس و یونیکس و VMS..
                  در حوزهٔ سرورها و سوپرکامپیوترها که در بخشها و سازمانهای مختلف وجود داره از لینوکس استفاده میکنن (توی سوپر کامپیوتر و سرور از قدیم حرف اول رو لینوکس میزده ....) و اتفاقا تا اونجائی که شنیدم بیشتر سوپرکامپیوترها الان با سوزی اجرا میشن و بیشتر سرورها هم RHEL هستن.
                  اما اتفاقی که طی سالهای اخیر افتاده اینه که لینوکس روی دسکتاپ اکثر کارمندان ناسا هم دیده میشه اما این قانونی کلی نیست
                  ضمنا BSD لینوکس نیست، یونیکس هست و وریشنهای مختلفی داره و کلا ازین حیطه خارج میشه
                  بحث ویندوز سر پلفرمهای PC مبتین بر معماری x86 هست توی حوزهٔ های دیگه ویندوز حضور کلی نداره یا به شکل جزئی حضور داره...

دیدگاه

درمورد بحث امنیت در ویندوز !

ببنید شاید حدود 80% کاربران ویندوز افراد ناوارد ( غیر حرفه ای ) باشن ! خوب از یک فرد غیر حرفه ای نمیشه انتظار داشت که یک سیستم تا حدودی امن برای خودش داشته باشه .

این درست نیست که بگیم امنیت لینوکس از ویندوز بیشتره !

در بسیاری از موارد بستگی به کاربر داره .

----

امینت فایل ها در ویندوز : اصلا این موضوع به سیستم عامل هیچ ربطی نداره !! تنها و تنها به فایل سیستم مربوطه ! دوستانی که تجربه ویندوز و فایل سیستم FAT رو دارن با بحث امنیت فایل در ویندوز نا اشنا هستن !

در فایل سیستم NTFS یکی از پیشرفته ترین سیستم های امنیتی ( از نظر ژورنالیست PC World ) وجود دارد ! ( اطلاعات بیشتر گوگل ) . در NTFS پرمیشن های بسیار گوناگونی را برای یوزر خواص یا گروه خواصی تعریف کرد . دقیقا خیلی بیشتر از ان چیزی که دوستان به عنوان کی فاکتور امنیتی در لینوکس ازش یاد میبرن .

در مورد بحث انتی ویروس . الان تقریبا 4 5 سال هست که از هیچ انتی ویروسی ، یا فایروال خواصی ویا نرم افزار امنیتی دیگه ای استفاده نکردم . فقط همیشه سیستم عامل و اپدیت نگه داشتم . و هیچ وقت هم نه ویروس گرفته ام نه مشکلی برایم پیش آمده !

ببینید ویروس که خود به خود تو سیستم ادم ساخته نمیشه! تنها راه ابتلا به ویروس تماس با دنیای خارج ( اینترنت و ... ) است. حالا اگر شما یه خورده وارد باشید و حواستون باشه که چه میکنید هیچ وقت براتون مشکلی پیش نمیاد !

در مورد فایروال! نیازی نیست 100 تا فایروال باهم داشته باشید . همون فایروال ویندوز اگر درست کانفیگ بشه کاره 60 تا زون الارمو میکروتیک و .... میکنه .

نتیجه اخلاقی ! لینوکس سیستم عامل خیلی خوبیه ! متن باز بودنشم خیلی خوبه ( !! ) . ولی از نظر من بدرد کسی ویندوز براش محدودیتی ایجاد میکنه نمیخوره و قابل جایگزینی با ویندوز نیست !
                    فتو بلاگ من
                    کاردستی ها :
                    روبات شطرنج باز ( یادگار دوران جوانی )
                    فارسی نویسی مستقیم در نمایشگر های گرافیکی
                    کتابچه خود آموز زبان توصیف سخت افزار Verilog

دیدگاه

دوست من شما یکجانبه که طرف رو فرستادی جلوی تیربار و بعد هم تیر خلاص رو زدی....
                      بحثهائی که کردی خیلی وقت پیش هم مطرح شدن و خیلی وقت هم هست که جواب دارن
                      ۱)ویندوز توی سالهای آخر دههٔ نود و اوایل قرن حاضر اومد که سری توی سرای سیستم عاملهای سرور در بیاره و اینکار رو با ویندوز NT انجام داد که از اسمش معلومه و سیستم فایل به اصطلاح پیشرفته (اینم ازون تبلیغات مایکروسافت هست) از همین موقع پا به میدان گذاشت بعد هم که ویندوز ۲۰۰۰ اومد و در نهایت هم مایکروسافت سرافکنده ازین میدان خارج شد (شما در ارائه نسخه های جدید نسخه سرور به اون معنی نداره) و واسه همین هست که الان مایکروسافت از سرورهای یونیکسی استفاده میکنه
                      به خاطر اینکه لینوکسها و یونیکسها رو توی سرور استفاده میکردن خیلی سیستم فایلهائی خیلی پیشرفته تر از ویندوز دارن مثلا توی سال ۹۵ (با ویندوز مقایسه کنید) خاصیت ژورنالینگ توی سیستم فایلهای اینا مهیا بوده (یعنی نیاز به دیفرگ و چک بعد از قطع برق یا ریستارت ندارندو...) و یا توی لینوس شما راحت میتونین کل هارد رو رمزنگاری کنید....چرا چون لینوکس از حوزه هائی مثل سرورها به دسکتاپ اومده و کلا بسیاری از خاصیت های خانوادهٔآ‌ یونیکسها رو به عرصهٔ دسکتاپ آوردهآ‌(البته خیلی دیرتر از ویندوز)
                      ۲) بحث امنیت در لینوکس و کل خانوادهٔ یونیکسها به خاطر برخی مسائل ساختاری هست نه یه پدیت ساده یا فایروال این مسئله خیلی ریشه ای تر ازین حرفهاست اصوالا اگر ویروسی هم لینوکس رو آلوده بکنه نمیتونه بیشتر از پوشهٔ خانگی کاربر فعلی رو آسیب بزنه مگه اینکه کاربری کاملا تازه کار (در حد چند هفته) با مجوز ریشه وارد سیستم شده باشه
                      حتی توی ساختار فایل لینوکس به راحتی میشه حملات DoS توسط هکرها رو رد کرد ولی سرورهای ویندوزی نمیتونن
                      مسئله به این سادگی ها که شما میگین نیست اصولا اگر من میخواستم به سیستمی نفوذ کنم ترجیح میدام یه سرور باشه به خصوص یه سرور بانک اما چرا هنوز که هنوزه آنتی ویروسی که واسه لینوکس هست ClamAV وظیفه ش یافتن ویروسهای ویندوزی هست چون کاربرد سرور داره یعنی سرور لینوکس میاد با این آنتی ویروس سعی میکنه ویروسهائی توی سیستم رو (از نوع ویندوزی) پاک کنه (البته این ClamAV رایگان هست وگرنه ورژن پولی معروفها هم استفاده میشه) خوب چرا واسه لینوکس آنتی ویروس نداره؟
                      به نظرتون چرا سیستم عاملهائی که بزرگتری بانکها و سازمانهای دنیا رو میچرخونن (لینوکس و یونیکس) آسیب پذیر نمیشن
                      تصورش واسه ممکن نیست که مثلا فلان بانک بین المللی سرورهاش ویندوزی باشه
                      خوب بحث ما دسکتاپ هست ولی همین سیستم عاملهای سرورها هستن که طی چند سال اخیر با تغییرات کم یا زیاد به دسکتاپ هم کشیده شدن پس بحث امنیت خیلی پیچیده تر ازون چیزی است که شما میگین
                      بارها این حرف گفته شده که امنیت در لینوکس به این خاطر هست که کاربراش کمه ولی ویندوز اکثر کاربرای دسکتاپ رو داره ولی نه اینطور نیست البته اینم فاکتوری هست ولی اگر برعکس هم میشد یعنی کاربرها زیاد میشد .... بله حملات به لینوکس زیاد میشد ولی بنا به دلایلی که گفتم نمیتونست اینجوری باشه
                      اصولا سیستم های کد بسته نمیتونن ادعای امنیت بکنن
                      دوست عزیز مشکلی که کاربرای ویندوزی اغلب دارن توی این بحثها اینه که به هردو سیستم عامل تسلط ندارند. این مسئله توی این تاپیک بحث شده و همینطور توی تایپکهای دیگه من سراغ ندارم متخصص امنیتی که گفته باشه امنیت ویندوز در بهترین شرایط در حدواندازهٔ لینوکس هست
                      البته ویندوز و وجودش لازمه حداقل از جهت رقابت در رقابت با تبلیغات مایکروسافت بود که تحرکی توی جامعهٔ لینوکس به وجود اومد و حدود دو سال زودتر از مایکروسافت (با ویستاش که گندش در اومد و کمتر از دوسال ورژن دیگه جایگزینش میشه) دسکتاپ سه بعدی و محیط آیروگلاس رو اضافه کردن اینقدر سرعت توسعه زیاد بود که از مایکروسافت پیشی گرفته بودن دسکتاپ سه بعدی توی لینوکس به مفهوم واقعی دسکتاپ سه بعدی بود و علاوه بر امکان آیروگلاس پنجره ها هم ژله ای شده بود در حالیکه توی ویستا همهٔ سه بعدیش این بود که پنجره ها رو از کنار به شکل مورب نشون میداد
                      این واسه لینوکس خیلی خوب بود چرا که الان ادعا داره با KDE 4 پیشرفته ترین دسکتاپ رو ارائه میکنه ازون ور اپل هم سیستم قبلیش رو ول کرد و الان داره از پلتفرم یونیکس استفاده میکنه
                      ....
                      ...
                      گفتین قابلیت جایگزینی ویندوز واسه لینوکس فراهم نیست
                      اینو قبول ندارم چون
                      ۱)در مورد مسئله لوکال و بومی سازی خیلی جلوتر از ویندوزه توی همین فروم یکی سوالش این بود که چه جوری فایلهای pdf و zip که آدرسش فارسی هست رو توی ویندوز باز کنه در حالیکه شما توی لینوکس با همون برنامهٔ Adobe Acrobat با اسم فارسی pdf باز میکنین ضمن اینکه با یک کلیک محیط فارسی/آذری/کردی/گیلگی میشه...
                      دوستی داشتم که به مادرش که سواد انگلیسی خوبی نداشت لینوکس یاد داد....خیلی راحت یادگرفت.....میگفت درون حد نیست که سیسمتشون خودش کانفیک یا نصب کنه ولی راحت وارد اینترنت میشه با ابزارهای مختلف و.. کار میکنه کلا کار دستش اومده (خودش توی ترجمه محیط گنوم هم کمک میکرد) چرا چون اصلا ویندوز بلد نبود واسه همین خیلی راحت از باسوادتر هساش در حد رفع نیاز لینوکس رو یاد گرفته بود خیلی اصولی تر ویندوزیای ایندستی که فرق مرورگر وبی مثل IE رو با گوگل و اینترنت نمیدونن.....
                      ۲)اگر اینطور نبود پروژه فارسی سازی لینوکس از طرف دولت حمایت نمیشد و دولت به سمت استفاده از یه سیستم عامل به اسم کارآمد (یا لینوکس شریف نمیآ‌رفت) اما نمیتونستن چون اکثر کارمندای ایرانی به همونائی بودن که فرق IE رو با اینترنت نمیدونستن و فرق Explorer رو با سیستم عامل یادم نمیره که یکی از دوستان که توی آموزشگاه درس میداد میگفت که کارمندای فلان شرکت که آفیس فکر کنم ۲۰۰۱ یاهمچین چیزی رو بلد بودن واسه ورژن جدید افیس یعنی ۲۰۰۳ کلاس گذاشتن واسه شون لابد یدگه با ۲۰۰۷ هنگ کردن....
                      این به خاطر ویندوز نیست به خاطر اون نحوهٔ تکفر حاکم هست بر این مسائل مشکل هم از کارمندا نیست ..تا حدودی البته
                      خوب این کابوسی بود واسه دولت و همینطور خودشون که سوئیچ کنن در حالیکه شرکت شریف لینوکس کلی دندون تیز کرده بود که پشتیبانی کنه...
                      ۳)نه همگی ولی اکثر نرم افزارهای تخصصی نسخهٔ لینوکسی هم دارن به خصوص وقتی جدی تر میشن واسه برخی دیگه که فقط روی لینوکس اجرا میشن (تحت شبکه هم هستن معمولا) ولی هست نرم افزارهای که نسخهٔ لینوکس هم ندارن ولی تعدادشون زیاد نیست (بخصوص با احتساب سیستم WINE مثلا من خودم اورکد رو که نسخهٔ لینوکسی داره ولی تحت واین نسخهٔ ویندوزش رو اجرا کردم)

لینوکس هم بدون مشکل نیست ... مشکلاتی داره.....ویندوز هم مزایائی داره ولی من که با هردو سیستم عامل کار کردم (و توی یکسال با ویندوز به انتها رسیدم تقریبا) حداقل واسه شخص خودم خیلی سخته که ویندوز رو با لینوکس از جهات فنی خود سیستم عامل مقایسه کنم (ما هنوز نرم افزارهای تخصصی و بازیها رو توی ویندوز دارم ) ولی از هیچ کدوم از امکانات دیگهٔ ویندوز استفاده نکردم الان ۲ هفته است که فقط یک یا دوبار توی ویندوز بودم در حالیکه خیلی با کامپیوتر کار میکنم ولی نیازی بهش پیدا نکردم
                      به محض یه پدیت درست و حسابی سخت افزاری با یه VM این دندان لق رو هم میکنم میره... :mrgreen: :mrgreen:
                      ضمنا من از سال ۸۳ تقریبا لینوکس داشت مدر کنار ویندوز توی این مدت فقط یه بار به خاطر بی احتیاطی خودم که یادم رفته بود ویروسی هم وجودداره :biggrin: آلوده شدم.
                      ضمنا من فکر نمیکنم ویندوز بدون آنتی ویریس حتی پدیت شده هم توی اینترنت ۱۰ دقیقه دوم بیاره مگه اینکه دیگه خیلی آسته برین ، آسته بیان...یا فریز کنین.....

دیدگاه

توی دوستان هم سراغ ندارم کسی رو که ویندوزش بعد سه یا در موارد نادری ۶ ماه دوم اورده باشه و نیاز به نصب مجدد پیدا نکرده باشه خوب به نظرتون اگر دست همین کاربرا لینوپکس بدم بازم اونطوری میشه که میگید.
                        کرش تقریبا نداره ... خلی کمه.... فقط کرش کرنل میتونه کل سیستم هنگ کنه به خاطر ساختار مولفه ای سیستم عامل ولی توی ویندوز کافیه برنامهٔ غیر مایکروسافتی هم کرش کنه
                        نرم افزار هم والا نمیدنم اگه روی ویندوز چیزی حدود ۴۵۹۰ تا پکیج مثل لینوکس نصب بشه اصلا بالا میاد (حتی مقادیر بیشترش هم اگر نصب کنم بازم نگران کند شدن سیستم عامل نیستم؟
                        ولی ویندوز توی یه چیز خوبه و اون اینکه مشکلات کمتری توی initial داره یعنی راحت جای خودش رو روی pc میگیره و این یکی از تمایزهای مهم مایکروسافت نسبت به لینوکس هست که البته بخش قابل توجهیش بر میگرده به مسائل مادی و انحصارگری مایکروسافت در مورد سخت افزار و ...
                        همینطور مایکروسافت مفهوم کاربر خانگی رو جا انداخت حالا کاری به بحث تاریخیش نداریم و اینکه چی بود و چی باعث شد و.... ولی این مایکروساتف بود که این مسئله رو جا انداخت و گسترش داد و بهتره بگیم متحول کرد
                        مایکروسافت بهرشکل و بهرروی (اینجا دیگه بحث پتانسیل نیست بحث شرایط فعلی هست) در عرصه هائی مثل بازی حرف اول رو میزنه (با اینکه پتانسیل فنیآ‌اش کمتره ولی همون مورد اول کمک بزرگی توی این زمینه است)
                        مایکروسافت بود که مفهوم ویزارد رو به وجود آورد (اگر اشتباه نکنم چون مایکروسافت بیشتر ایده هاش رو از مکینتاش گرفت مثل همین بحث پنجره و سیستم گرافیکی) و ازین جهت کار رو سادهآ‌تر کرد
                        مایکروسافت با عرضهٔ آفیس به خصوص ورژن ۲۰۰۷ فکر کنم توی این زمینه به لحاظ بالاترین مشخصات فنی...اول باشه (نه انتخاب بهینه از جهت کارائی/قیمت) توی محصولات مایکروسافت آفیسش محصول خوبی هست البته ورژن ۲۰۰۷ بهتر از قبل و یه چهش جدی اینم یکی از مزایای مایکروسافت هست و فعلا OpenOffice و سیمفونی IBM که بر اساس اپن افیس هست به پاش نمیرسن (به لحاظ مسائل صرفا فنی)
                        مایکروسافت در عرسهٔ دسکتاپ قدیمترین هست (بعد از مکینتاش فکر کنم که محدود بود و سیستم هاش گران بود) و خیلی قبل تر از لینوکس وارد دسکتاپ شده و واسه همین به اصطلاح توی دسکتاپ حق آب و گل داره این یه مسئلهّ جدی هست.
                        مدارک مایکروسافت هم مزید بر علت میشه .....

اما مایکروسافت آزادی کاربرانش رو صلب میکنه ...انحصارگر هست.......و تبلیغاتش خیلی رساتر از وجود فنی اش هست
                        مثلا همین IE اگر به خاطر انحصارگری مایکروسافت نبود عمرا میتونست با Opera و Firefox برابری کنه

دیدگاه

بحث نرم افزار در لینوکس داغه ما در لینوکس حدود7>8 دی وی دی پکیج نرم افزار داریم :eek: مثال برید مخازن فدورا یا مخازن کامل او بو نتو را از سایت سیتو ببینید قبلا گفتم ما هر کاری که در ویندوز میکنیم در لینوکس هم میتوانیم بکنیم.

حالا چرا باید به لینوکس مهاجرت کنیم. خیلی جاها بحث شده

در او ن پست اول خیلی چیزا برای نویسنده روشن نشده و نمیدانسته.

[quote]. امنیت در مقام اول 1در حالت پیش فرض نصب به نت بی اس دی است . در امنیت مقام اول را دارد, امنیت لینوکس در مقام2هست و بد ترین سیستم عامل در حالت پیشفرض نصب ویندوز است.

به نظر من ویندوز کامل اضافی است همه کار هایمان را مان را الان میتوانیم در لینوکس یا شایدخانواده یونیکسی انجام دهیم البته من خوانواده یونیکسی رو امتحان نکردم.

برای امنیت بیشتر در ویندوز باید مثلا یک سرویسی راحذف کنیم که این امکان به راحتی وجود ندارد اما در لینوکس این امکان وجود دارد.
                          خوب در ویندوز چون این سرویس به ان سرویس ممکن است باهم مرتبط باشند خوب اگر این سرویس را حذف قط...کنیم ممکن است ان سرویس هم از کار بیفتد.

سیستم طراحی گیچ کننده ای که در ویندوز پیاه شده است . در بخش های دیگر سیستم مانند طراحی ساختار فهرست ها و در طراحی رجیستر به چشم میخورد . این مسعله باعث این شده که ویندوز یک سیستم عامل نام امن حساب بیاد. و کلوز سورس هم هست که ادم هیچی نمی فهم از کار سیستم
                          اگر این پشتیبانی سخت افزاری نبود. اگر تبلیغات لینوکس زیاد بود. اگر هنگام خرید کامپیتر یا لب تاب یک سی دی توضیع لینوکس را هم میدادند

دیدگاه

اگر تبلیغات لینوکس زیاد بود. اگر هنگام خرید کامپیتر یا لب تاب یک سی دی توضیع لینوکس را هم میدادند
                            ببخشید که پا برهنه میام وسط بحث
                            ولی فکر می کنم مهمترین دلیل رایج نشدن استفاده از لینوکس، همین نبود تبلیغات هست و اینکه مردم اصلاً نمی دونن لینوکس چیه. من خودم تا پارسال فکر می کردم فقط برای سرور استفاده میشه! چون فقط اسمش رو تو تبلیغات هاستینگ و از این جور چیزا دیده بودم. اما بعدش که یه کم تحقیق کردم و فهمیدم که برای دسکتاپ هم وجود داره، اون هم نه یکی، نه دوتا! بلکه هزار تا! این شکلی شدم :eek:
                            همین الآن هم وقتی با بعضی ها درباره لینوکس صحبت می کنم، یه خورده که میرم جلو، تازه طرف میگه: " حالا اصلاً این لینوکس چی هست؟ یه جور ویندوزه دیگه؟!!!!! "
                            البته این بعضی ها تعدادشون خیلی زیاده!
                            باید بشه کاری کرد که هر روز افراد بیشتری این شکلی :eek: بشن! :biggrin:

دیدگاه

کاربری که خیلی راحت و بی دردسر و با این همه نرم افزارهای آماده و قابل قبول در ویندوز داره کیف میکنه مگه مخش عیب داره که بره سراغ یه سیستم عاملی که اولا نرم افزاراش خیلی سخت گیر میاد، درایورا رو خیلی کم و بعضی وقت ها هیچ کدوم رو نمیشناسه! playerش در ابتدا فایل های خیلی ساده مثل mp3 رو اجرا نمیکنه و برای اون باید رفت داخل یه جایی که بسته های اضافی روی سیستم عامل نصب میکنه و بعد رفت تو سایت اون نسخه لینوکس مثل (www.ubuntu.com) یا مرجع های دیگه و بعد به دنبال این گشت که از اون همه بسته با اسم های عجیب غریب کدومش برای فایل mp3هستش!! یا مثلا برای نصب یه font که تو ویندوز با یه کپی و paste انجام میشه تو لینوکس باید از کد برنامه نویسی استفاده کرد! یا مثلا نصب نرم افزار که خودش یه کتاب داستانه و تقریبا هیچ کدوم از نرم افزارهای آماده نصبی که شما دارید رو نمیشناسه (غیر از firefoxو یکی دو تا دیگه) و همش هر چی میخواید باید دانلود کنید! و یا مثلا ایجاد connection و اتصال به اینترنت که فقط کافیه از یه لینوکسی بپرسید که پاسخش اینه: "سخته...طول میکشه...بگم؟"
                              در کل بیشتر لینوکسی ها یا خودم بقیه رو نمیدانم به این حرفها علاقه ندارن اما برای توجیه کرد شماو بقیه که پست ها را دنبال میکنن میگم.

منظورتون از نرم افزار کاربردی راحت بی دردر سر حتما نرم افزار کرکی و ...است . خوب برای نصب نرم افزار کافیه روش دوبل کلیک و دکمه اینستا و رمز کاربر روت و تمام

الان بیشتر درایور های سخت افزار رو لینوکس داره.

در مورد پلیر اینو بخون http://wiki.fedoraproject.ir/%D9%BE%D8%AE%D8%B4_%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%D9%87% E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C_%DA%86%D9%86%D8%AF%D8%B 1%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%87%E2%80%8C%D8%A7%DB%8C

http://forum.fedoraproject.ir/viewtopic.php?f=5&t=77

روش نصب فونت هم عین نصب در ویندوزه .
                              در مورد امنیت که نگو . در حد خوب امنیت داره اگر امنیت نداشت به قول شما isp هم ازش استفاده نمیکردند.

- انصافا شما کاربری که تا به حال غیر از ویندوز xp با هیچ سیستم عاملی کار نکرده این اگر بخواهید بین ویندوز 7 و یکی از پروژه های توزیع لینوکس (ubuntu-kubuntu-edubuntu-parsixو...) کدوم رو انتخاب میکنید؟ اگر هم ویندوز 7 و هم لینوکس (مثلا ubuntu , kubuntu) که را دیده باشید قسم میخورم که از هر لحاظی ویندوز 7 را انتخاب میکنید!
                              انصافا کاربری که اطلاعاتش در حد 0 و فکر کنم هفته اولشونه که کامپیوتر گرفتن.

بعضی کاربرا تونستن 2-3 تا نرم افزار الکترونیکی برای لینوکس پیدا کنن و به همین دلیل میگن لینوکس بهترین سیستم عامل برای الکترونیکی هاست! برای چی؟ تو ویندوز که با نرم افزارها و ماژول های قدرتمندتری روبرو هستیم که نرم افزارهای منبع باز تحت لینوکس به گرد اونا نمیرسن!
                              پس معلومه مخازن رو ندیدی 7.8 گیگ برنامه

لینوکس یه ضد حال اساسی برای بازی خورا هم هست. چون اولا اکثر بازیها (چه قدیم و چه جدید) و تقریبا هیچ کدوم رو لینوکس نصب نمیشن مگر بازیهای کم حجم تا 100 مگا بایت! اگر هم به ندرت بعضی هاشون نصب شن باید ده ها مگا بایت متعلقات و خورده ریز رو دانلود کرد و یه دستورهایی هم بلد بود که اکثر کاربرا حتی روش هاشو هم بلد نیستن چه برسه به دستوراش! - ثانیا کارت گرافیک! درسته که یه برنامه به نام Envy برای شناسایی مدل کارت گرافیک (nvidia یا ATI) و دانلود راه انداز برای لینوکس وجود داره ولی اولا ورژن راه انداز های لینوکس معمولا برای 3-2 سال پیشه! ثانیا چون دست کاری شده راه اندازهای ویندوزه(!) معمولا بعضی از افکت ها مثل Motion Blur کار نمیکنه و تو بازی گزینش غیر فعاله
                              با wine ضشما میتونی هر با زی هربازی رو نصب و اجرا کنید و نرم افزار هم همینطوره از پتوشاپ بگیر برو تا کرل...

در کل زیبای در لینوکس

دیدگاه

http://portal.farsilinux.org/modules.php?op=modload&name=FAQ&file=index &myfaq=yes&id_cat=1#q1

http://www.gnuiran.org/Articles

اگر هم به مشکلی بر خوردید به ای ار سی سر بزنید مطمعننا جواب میگیرید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X