اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ریست شدن میکرو هنگام روشن شدن رله

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ریست شدن میکرو هنگام روشن شدن رله

نوشته اصلی توسط حامد سازگاران
    چیزایی که من به ذهنم میرسه:

1- بهتره در مدارات صنعتی از رله های 5 ولتی استفاده نشه. ولتاژ برگشتی و تا حدودی نویزهای القایی روی کویل این رله ها مستقیم در تغذیه 5 ولت (که با تغذیه میکرو هم یکیه) میوفته و سبب ایجاد نویز میکنه.
    وقتی از رله 12 یا 15 ولت استفاده بشه، نویز حاصله در اون ولتاژ قرار میگیره و معمولا این نویز در مسیر رگولاتور و خازن های مدار تغذیه مستهلک میشه.

2- استفاده از یک خازن تانتال (بین 1 تا میکرو) و یک خازن 100 نانو سرامیک (عدسی) در نزدیکی پایه تغذیه میکرو (خازن های با ظرفیت کمتر، نزدیکتر).

3- حتما و حتما فعال کردن BOR و PWRT میکرو (البته نمیدونم AVR اینا رو داره یا نه)

4- حتما و حتما استفاده از میکروی مرغوب

5- قرار دادن یک Polygon زمین در زیر میکرو

6- حتما استفاده از مدار دورو (لایه زیر تماما زمین و لایه بالا مسیر ترک ها؛ البته لایه زیر هم میتونه برای عبور ترک ها استفاده بشه ولی هر چه کمتر بهتر)

7- کنتاکتورها هنگام وصل و علی الخصوص قطع، نویز الکترو مغناطیس زیادی ایجاد میکنن که میتونه از طریق ورودی های مدار تاثیر بذاره. ورودی ها رو حتما اپتو کوپلر بذارین.
    در مدارات صنعتی، بهتره که ورودی و خروجی ها تغذیه جدا داشته و هم ورودی ها و هم خروجی ها اپتو ایزوله باشن.

8- بهتره از قطعات SMD استفاده شود.

9- معمولا روی پایه های کریستال دو تا خازن میزارن که برای پایداری کلاک کریستال هست. برای پایداری بیشتر کلاک، معمولا این خازن ها را بیشتر میزارن (برای PIC ها این رنج بین 15 تا 33 پیکو و گاها هم بیشتره.... برای AVR نمیدونم.... به دیتا شیت مراجعه کنید)

10- روی پایه ریست یک خازن کوچیک (زیر 1 میکرو) بذارین. البته مقدار این خازن رو سرعت استارت پ تغذیه و نوع طراحی معین میکنه. در صورت استفاده از PWRT ، میشه این خازن رو نذاشت (PWRT همون تایمر پاور پ در PIC هست.... برای AVR نمیدونم)

اوه.... خسته شدم دیگه #-o

برای شروع گزینه های 1، 2، 3 و 9 رو اجرا کنید (که نیاز به تغییرات زیاد سخت افزاری نداره).
    احتمالا حل میشه....

نشد باقی مراحل رو طی کنید :mrgreen:
    مورد اولی که آقای سازگاران گفتن نکته مهمی، اگه امکان استفاده از رله های با ولتاژ غیر از 5 نیست، یک رگولاتور دیگه برای رله ها استفاده کنید، مورد 7 هم که گفتن راهکار مناسبی.

دیدگاه

چک کنید فیوزبیت CKOPT را برنامه ریزی کرده باشید. (نقش به سزایی در پایداری اسیلاتور دارد.)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد سازگاران
        چیزایی که من به ذهنم میرسه:

1- بهتره در مدارات صنعتی از رله های 5 ولتی استفاده نشه. ولتاژ برگشتی و تا حدودی نویزهای القایی روی کویل این رله ها مستقیم در تغذیه 5 ولت (که با تغذیه میکرو هم یکیه) میوفته و سبب ایجاد نویز میکنه.
        وقتی از رله 12 یا 15 ولت استفاده بشه، نویز حاصله در اون ولتاژ قرار میگیره و معمولا این نویز در مسیر رگولاتور و خازن های مدار تغذیه مستهلک میشه.

2- استفاده از یک خازن تانتال (بین 1 تا میکرو) و یک خازن 100 نانو سرامیک (عدسی) در نزدیکی پایه تغذیه میکرو (خازن های با ظرفیت کمتر، نزدیکتر).

3- حتما و حتما فعال کردن BOR و PWRT میکرو (البته نمیدونم AVR اینا رو داره یا نه)

4- حتما و حتما استفاده از میکروی مرغوب

5- قرار دادن یک Polygon زمین در زیر میکرو

6- حتما استفاده از مدار دورو (لایه زیر تماما زمین و لایه بالا مسیر ترک ها؛ البته لایه زیر هم میتونه برای عبور ترک ها استفاده بشه ولی هر چه کمتر بهتر)

7- کنتاکتورها هنگام وصل و علی الخصوص قطع، نویز الکترو مغناطیس زیادی ایجاد میکنن که میتونه از طریق ورودی های مدار تاثیر بذاره. ورودی ها رو حتما اپتو کوپلر بذارین.
        در مدارات صنعتی، بهتره که ورودی و خروجی ها تغذیه جدا داشته و هم ورودی ها و هم خروجی ها اپتو ایزوله باشن.

8- بهتره از قطعات SMD استفاده شود.

9- معمولا روی پایه های کریستال دو تا خازن میزارن که برای پایداری کلاک کریستال هست. برای پایداری بیشتر کلاک، معمولا این خازن ها را بیشتر میزارن (برای PIC ها این رنج بین 15 تا 33 پیکو و گاها هم بیشتره.... برای AVR نمیدونم.... به دیتا شیت مراجعه کنید)

10- روی پایه ریست یک خازن کوچیک (زیر 1 میکرو) بذارین. البته مقدار این خازن رو سرعت استارت پ تغذیه و نوع طراحی معین میکنه. در صورت استفاده از PWRT ، میشه این خازن رو نذاشت (PWRT همون تایمر پاور پ در PIC هست.... برای AVR نمیدونم)

اوه.... خسته شدم دیگه #-o

برای شروع گزینه های 1، 2، 3 و 9 رو اجرا کنید (که نیاز به تغییرات زیاد سخت افزاری نداره).
        احتمالا حل میشه....

نشد باقی مراحل رو طی کنید :mrgreen:

خیلی متشکر از پاسخ کامل و خوبتون
        باید عرض کنم که من مورد 2 و4و 9 و10 را رعایت کردم
        اما تا جایی که من میدونم مورد 3 را AVR نداره !!! شایدم من نمی دونم

اما استفاده از رله 12 ولت :
        مسئله اینجاست که مدار من باید از طریق میکرو فرمان روشن شدن رله را صادر کنه و تغذیه مدار هم 5 ولت هست اگر بخوام از رله با ولتاژ متفاوت استفاده کنم باید یک خط تغذیه ای جداگانه برای رله 24 ولت داشته باشم
        البته اینن کار ممکن هست ولی یک مقدار پیچیدگی مدار را زیاد می کنه
        راه حلی دارید که این پیچیدگی کم بشه و راحت بشه از این رله ها استفاده کرد ؟

با این حال هنوز مشکل وجود دارد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط DesignerEng
          چک کنید فیوزبیت CKOPT را برنامه ریزی کرده باشید. (نقش به سزایی در پایداری اسیلاتور دارد.)
          ممنون از شما

من تا حالا این فیوزبیت رو صفر نکردم ببینم چه اتفاقی می افته
          ممکنه بیشتر در این مورد توضیح بدید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sr.morteza
            ممنون از شما ممکنه مشخصات دیود رو بگید و اینکه چطوری توی مدار قرار بدم
            به نظر شما اندازه سلف چقدر باشه و از چه نوعی تا جایی که من می دونم سه نوع مختلف سلف داریم

به جای این موتور، رله های کنتاکتور مدار شما قرار گرفته.دیود هم من اکثرا 1N4148 استفاده میکنم.
            اون سلف هم بخاطر تثبیت لحظه ای جریان پیشنهاد دادم و مقدار خاصی در نظرم نبود.حدود 10 میکروهانری رو تست کنین.
            این مدار تست هست؟(منظور روی برد برد هست یا PCB ؟ )

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی

به جای این موتور، رله های کنتاکتور مدار شما قرار گرفته.دیود هم من اکثرا 1N4148 استفاده میکنم.
              اون سلف هم بخاطر تثبیت لحظه ای جریان پیشنهاد دادم و مقدار خاصی در نظرم نبود.حدود 10 میکروهانری رو تست کنین.
              این مدار تست هست؟(منظور روی برد برد هست یا PCB ؟ )
              ممنون از شما

مدار روی برد بورد هست و در مرحله تست
              من دیود رو همین طوری بستم فقط از 1n4007 استفاده کردم
              البته شکل بستن رله هم متفاوت از این شماتیک شما هست

دیدگاه

مورد اولی که گفتم میتونه خیلی مهم باشه....

شما که هنوز روی برد بردی.... غصه چی رو میخوری؟؟ هنوز مدار چاپی که نزدی!!!
                حداقل امتحانش کن.
                خویشتن را اصلاح کنید تا خداوند کارها را اصلاح کند. امیر المومنین علی (ع)

دیدگاه

ممنون از شما

من تا حالا این فیوزبیت رو صفر نکردم ببینم چه اتفاقی می افته
                  ممکنه بیشتر در این مورد توضیح بدید
                  با برنامه ریزی این فیوزبیت دامنه اسیلاتور حداکثر می گردد در نتیجه نویز تاثیر کمتری روی آن دارد.

دیدگاه

سلام
                    من مداراتی که قبلا با رله های 5 ولت میبستم باعث میشد که میکرو نویز بگیره و همینطور که شما میگین بعضی وقتا هم ریست بشه
                    شما اولا سعی کن از رله های 12 ولتی استفاده کنی و همچنین از یه منبع تغذیه 12 ولتی که بهتره سوئیچینگ نباشه و از اون ترانسهای معمولی باشه
                    همچنین از ترانزیستور برای درایو رله ها استفاده کن تا بتونی ولتاژ 12 ولت رله ها رو سوئیچ کنی
                    همچنین بعد از رگولاتور 5 ولت تغذیه میکرو یه خازن 2200 میکرو 25 ولت بزار البته دوتا باشه بهتره و یه دیود هم از پایه خروجی رگولاتور 5 ولت به پایه ورودیش بزار به این صورت که قسمت منفی دیود باید به ورودی رگولاتور و پایه مثبت هم به پایه ی خروجی رگولاتور وصل شه تا این خازنهایی که قرار میدی به رگولاتور آسیب نزنه
                    بعدش که حتما از سلف و خازنهای 104 و 470uf و 10uf نزدیک تغذیه میکرو استفاده کن و پایه ی ریست میکرو رو با یک مقاومت 10 کیلو پول پ کن بعد پایه ریست رو با یه خازن 10 میکرو و یه خازن 104 زمین کن
                    همچنین پایه های avcc, aref رو هم آزاد نزار و اونا رو هم وصل کن
                    همچنین فیوز بیت BODLEVEL رو هم چک کن که در 2.7 ولت باشه
                    برد جوجه کشی:
                    مطالعه پست 1 (حتما مطالعه کنید)

مطالعه پست 2 (برای مطلع شدن از تغییرات برنامه مطالعه کنید)

دانلود

توجه:
                    این برد نیمه صنعتی و خانگی هست...
                    برای صنعتی شدن حتما برد مخصوص خودتون رو بزنید...

آی دی کانال تلگرامی مربوط به برد جوجه کشی : electr0o0nic@

دیدگاه

تغذیه مدارتون رو هم چک کنید که بتونه جریان ازم رو تامین کنه. قبلا به همچین مشکلی خوردم حواسم به تغذیه نبود.
                      اسمم بابا برقیه می دونین کارم چیه دلم می خواد همه جا که با کمک شما
                      مصرف برق کم بشه تا برقمون قطع نشه
                      مصرف بی رویه کار خیلی بدیه موقع پخش کارتون برق تلویزیون
                      اگه یه دفعه بره حوصله مون سر می ره
                      هرگز نشه فراموش لامپ اضافی خاموش

دیدگاه

با سلام
                        معمولا وقتی که رله ها را کنترل میکنیم ، تغذیه یدفه افت میکنه (که این اصلا برا avr ها خوب نیست!)
                        در این مواقع باید یک خازن ظرفیت بالا با خروجی رگولاتور موازی شود .(البته خودتون گزاشتید ولی بهتره بیشترش کنید!)
                        این مطلبی که تو وبلاگم گزاشتم بخونید:http://the-micro-avr.mihanblog.com/post/7
                        امیدوارم بهتون کمک کنه...
                        در ضمن بهتره پین 9 آی سی uln2004 رو به 5 ولت بدی...
                        به پین ریست هم اینو ببند(اون کلید الزامی نیست.):

یه سوال: سیم پیج رله ها چقد جریان میکشن و جریان خروجی رگولاتورتون چقدره؟!(آخه من تا حالا با این رگولاتور کار نکردم )
                        1 در دنیا 100 در آخرت (درس و مشق فعالیتمو تو انجمن کم کرده)
                        من آنچه شرط بلاغست با تو میآ‌گویم. تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال. سعدی
                        !Electronic On! Programming On
                        هوشمندانه سوال بپرسیم!
                        http://ir02x6.persiangig.com/logo/eca/tanks_01.png

دیدگاه

با سلام.

جناب sr.morteza همه نکاتی که دوستان فرمودند کاملاً صحیح و درسته، و باید با استفاده از این روشها مشکل شما حل شده باشد. چون من با رعایت همین روش ها و با استفاده از تغذیه 5 ولت تا به حال کلی مدار بستم که توش چندین و چند رله داشته و یا با موتور dc و استپرهای جریان بالا، زمین مشترک داشتم. من هم یه نکته کوچولو بگم ایشااله مشکلتون رو پیدا کنید. دلیل ریست میکروی شما، زمین مدار شماست. زمین خوب زمینی است که در همه شرایط (تکرار میکنم در همه شرایط) دارای ولتاژ صفر بوده و به عنوان یه چاه نامحدود جریان عمل کند. هنگام روشن کردن بوبین رله، یه پالس پله ای با جریان بالا وارد مسیر زمین شما میشود. همونطور که میدونید پالس پله ای از طیف های گسترده ای از مولفه های فرکانسی بالا و پائین تشکیل شده است. از آنجائیکه امپدانس مسیر زمین در مولفه dc حدود صفر اهم و در فرکانس های بالا دارای خاصیت اندوکتانسی است (این اندوکتانسها که معروف به اندوکتانس پارازیتی هستند به صورت سری در مسیر جریان قرار گرفته و متناسب با آن بزرگتر میشوند)، بنابراین وقتی چنین مولفه هایی با چگالی جریانی بالا وارد مسیر زمین میشوند قابلیت تبدیل شدن به ولتاژ را در مسیر این اندوکتانس ها دارند. این مسئله باعث میشود که زمین شما در لحظه ای دارای ولتاژ صفر ولت نباشد (البته هر نقطه از این مسیر دارای ولتاژ متفاوتی است) و این مسئله در مدار شما که دارای زمین مشترک بین بخش کنترل وقدرت است باعث ناپایداری در ولتاژ تغذیه و در نهایت ریست شدن میکرو میشود. برای غلبه بر این ناپایداری دو روش کلی که دوستان در ارسالهای قبلی اشاره کردند وجود دارد:
                          1. استفاده از تغذیه های جداگانه و ایزوله کردن بخش کنترل و قدرت
                          2. استفاده از طرح منبع تغذیه و سیستم زمین مناسب (شامل بکارگیری منبع تغذیه با جریان کافی، طراحی صحیح رگولاتورهای ولتاژ، استفاده از خازن الکترولیتی 1000u و خازن مولتی لایر 100n(عدسی هم میشه) در ورودی تغذیه، استفاده از خازن تانتالیوم 10u نزدیک پینهای تغذیه میکرو، قرار دادن خازن مولتی لایر 100n در پین ریست میکرو، طراحی صحیح مسیر سیگنالها و زمین در pcb (این مورد در کارهای عملی خیلی مهمه) و بقیه مواردی که دوستان اشاره کردند.)

از اونجائیکه شما مدارتون رو روی بردبرد مونتاژ کردید من احتمال میدم از سیمهای نازک و نامرغوب در مسیر زمین استفاده کرده اید شایدهم خازن الکترولیتی 1000u مشکل داره. این خازن رو با یه خازن مرغوب و حتی ظرفیت بالاتر تعویض کنید. همچنین در مسیر زمین حتماً از سیم کلفت و مرغوب استفاده کنید و حتی به اتصالهای بردبرد که از داخل به هم وصل شدند اعتماد نکرده و در مسیر زمین با سیم این اتصالات را به هم وصل کنید. یه نکته مهم یادم رفت بگم اونم اینه که در مسیر زمین اصلاً حلقه نداشته باشید (به خاطر مسایل جریان گردابی و بحثهای EMI).

موفق باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بابا برقی
                            تغذیه مدارتون رو هم چک کنید که بتونه جریان ازم رو تامین کنه. قبلا به همچین مشکلی خوردم حواسم به تغذیه نبود.

در حال حاضر تغذیه مدار مشکلی نداره چون دارم از یک منبع تغذیه 5 امپر استفاده می کنم و برای بعدش هم فکر کنم مشکلی نداشته باشه چون از رگولاتورlm2576 استفاده می کنم که تا 3 امپر جریان می ده و به مراتب کیفیت بالاتری نسبت به 7805 دارد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohammad...
                              سلام
                              من مداراتی که قبلا با رله های 5 ولت میبستم باعث میشد که میکرو نویز بگیره و همینطور که شما میگین بعضی وقتا هم ریست بشه
                              شما اولا سعی کن از رله های 12 ولتی استفاده کنی و همچنین از یه منبع تغذیه 12 ولتی که بهتره سوئیچینگ نباشه و از اون ترانسهای معمولی باشه
                              همچنین از ترانزیستور برای درایو رله ها استفاده کن تا بتونی ولتاژ 12 ولت رله ها رو سوئیچ کنی

همچنین پایه های avcc, aref رو هم آزاد نزار و اونا رو هم وصل کن
                              همچنین فیوز بیت BODLEVEL رو هم چک کن که در 2.7 ولت باشه
                              خیلی ممنون از mohammad... بخاطر نکات خوبی که گفتید
                              الان پایه های aref , avcc ازاد نیستند و متصل هستند اما من نمی دونم چرا bodlevel باید روی 2.7 ولت باشه البته این نکته ای رو که می فرمائید رو دیشب یک جای دیگه هم خوندم ولی دلیلش رو نفهمیدم که چرا ولتاژ پائین تر میکرو باعث میشه که نویز نگیره ؟؟
                              من توی مدار یک ولتاژ 24 ولت رو برای ورودی دارم نظر شما درباره استفاده از رله های 24 ولتی استفاده چیه ؟؟ چون اگر بخوام 12رله ولت داشته باشم باید سه سطح ولتاژ توی مدار باشه !

نوشته اصلی توسط Mahan.Rafiee

معمولا وقتی که رله ها را کنترل میکنیم ، تغذیه یدفه افت میکنه (که این اصلا برا avr ها خوب نیست!)
                              در این مواقع باید یک خازن ظرفیت بالا با خروجی رگولاتور موازی شود .(البته خودتون گزاشتید ولی بهتره بیشترش کنید!)

یه سوال: سیم پیج رله ها چقد جریان میکشن و جریان خروجی رگولاتورتون چقدره؟!(آخه من تا حالا با این رگولاتور کار نکردم )
                              از راهنمایی و شماتیک مداری که دادید متشکرم
                              در جواب سوالتون باید عرض کنم که من در مدارم یک قسمت دیگر هم دارم که جریان کشی 2 امپر دارد برای همین از رگولاتور lm2576 استفاده کردم
                              به تجربه دیدم که این رگولاتور بسیار کیفیت بالاتر و بهتری از 7805 دارد طبق گفته کارخانه سازنده می توان تا 3 امپر ازش جریان کشید
                              و ورودی ولتاژ هم می تونه از صفر تا 30 ولت باشه
                              به تنهایی خودش می تونه یک منبع تغذیه باشه !!!! :rolleyes:
                              نوشته اصلی توسط َAFS

از اونجائیکه شما مدارتون رو روی بردبرد مونتاژ کردید من احتمال میدم از سیمهای نازک و نامرغوب در مسیر زمین استفاده کرده اید شایدهم خازن الکترولیتی 1000u مشکل داره. این خازن رو با یه خازن مرغوب و حتی ظرفیت بالاتر تعویض کنید. همچنین در مسیر زمین حتماً از سیم کلفت و مرغوب استفاده کنید و حتی به اتصالهای بردبرد که از داخل به هم وصل شدند اعتماد نکرده و در مسیر زمین با سیم این اتصالات را به هم وصل کنید. یه نکته مهم یادم رفت بگم اونم اینه که در مسیر زمین اصلاً حلقه نداشته باشید (به خاطر مسایل جریان گردابی و بحثهای EMI).

موفق باشید.
                              بخاطر پاسخ کاملتون از شما تشکر می کنم
                              شما نکات خوبی رو اشاره کردید فقط در حال حاضر هم مدار خیلی پیچیده شده اگر بخوام همه زمینها و vcc ها رو هم مشتقیم وصل کنم دیگه چیزی پیدا نمیشه !!!
                              البته نکته شما هم درسته ممکنه از اتصالات برد بورد باشه لی من سعی کردم که از برد بورد نو استفاده کنم تا این مشکلات کمتر بشه

اما من منظور شما رو درباره " حلقه زمین" متوجه نشدم
                              منظورتون این هست که زمین به شکل ستاره ای وصل بشه یعنی هر کسی که زمین نیاز داشت مستقیم از رگولاتور بهش وصل بشه و زمین رو از قطعه دیگه ای نگیره ؟
                              یا چیز دیگه
                              ممنون میشم در این مورد هم توضیح دهید

در پایان از همه دوستان که کمک کردند تشکر می کنم

دیدگاه

من توی مدار یک ولتاژ 24 ولت رو برای ورودی دارم نظر شما درباره استفاده از رله های 24 ولتی استفاده چیه ؟؟ چون اگر بخوام 12رله ولت داشته باشم باید سه سطح ولتاژ توی مدار باشه !
                                خیلی خوبه.
                                همین کار رو بکنید...
                                خویشتن را اصلاح کنید تا خداوند کارها را اصلاح کند. امیر المومنین علی (ع)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X