اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ریست شدن میکرو هنگام روشن شدن رله

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ریست شدن میکرو هنگام روشن شدن رله

نوشته اصلی توسط sr.morteza
    ممنون از شماتیک مدارتون
    اما من مستقیم به موتور وصل نیستم !!!
    من فقط کونتاکتور 24 ولت رو روشن و خاموش می کنم همین
    کونتاکتور موتور رو وشن می کنه
    حالا اگر این شماتیکی که دادید به درد کونتاکتور هم می خوره اون یک امر دیگه است
    منظورتون چیه ؟
    COM رله به 24ولت و NO باید به نقطه A وصل شود
    این دیود ها برای دفع کردن انرژی نویزی حاصل از سلف موتوره
    خازنم که برای نویز گیریه.
    1 در دنیا 100 در آخرت (درس و مشق فعالیتمو تو انجمن کم کرده)
    من آنچه شرط بلاغست با تو میآ‌گویم. تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال. سعدی
    !Electronic On! Programming On
    هوشمندانه سوال بپرسیم!
    http://ir02x6.persiangig.com/logo/eca/tanks_01.png

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahan.Rafiee
      منظورتون چیه ؟
      COM رله به 24ولت و NO باید به نقطه A وصل شود
      این دیود ها برای دفع کردن انرژی نویزی حاصل از سلف موتوره
      خازنم که برای نویز گیریه.
      منظور شما این هست که نویز حاصل از سلف موتور از طریق کونتاکتور و بعد رله منتقل میشه به مدار ؟؟؟
      من مستقیم به موتور وصل نیستم
      کونتاکتور به موتور متصله

من در فهم مدار شما مشکل دارم ممکنه بیشتر توضیح بدید
      اون موتور اون وسط برای چیه ؟؟؟

دیدگاه

اما من هنوز با شیفت رجیستر مشکل دارم تو مغزم نمیره برای چی رجیستر ؟؟
        منتظر اقای رستمی هستم تا یک چیزی یاد بگیرم

برای کم کردن استفاده از پایه میشد از یک دیکودر هم استفاده کرد همین کار رو می کنه و انواع مختلفش هم هست شما با 5 تا پایه می تونی 32 تا خروجی داشته باشی
        همون E که شما هم اشاره کردید و داره و دردسر رجیستر رو هم نداره
        مگر انکه بخوای بدونی دفعه قبل چه داده ای رو فرستادی که اون وقت قضیه فرق می کنه
        نمیخوام نظم تاپیک به هم بریزه؛ ولی خب تا همین حد توضیح مختصر میدم که شما اگه 100 تا شیفت رجیستر هم پشت سر هم ببندین، باز هم همین 4 تا پایه استفاده میشه.(یه خرده بیشتر فکر کنین.)
        در مورد فاصله دادن کنتاکتور؛ هدفم فهمیدن یه موضوع هست.اینکه موقعیت فیزیکی قرار گرفتن کنتاکتور اهمیت داره یا نه؟ اون تجربه ای که عرض میکردم؛ یه سلف بشکه ای واسه تغذیه سوئیچینگ رو با گیره سوسماری وصل کرده بودم به بردبرد؛ وقتی سلف به موازات میکرو بود؛ میکرو مثل بچه آدم کار میکرد.اما وقتی با میکرو تشکیل زاویه 90 درجه میداد؛ میکرو نمیتونست حتی LCD رو راه بندازه!!

دیدگاه

دوست عزیز، برادر مرتضی
          شیفت رجیستر رو شاهرخ خان توضیح دادند دیگه. با 4 تا پایه شونصد تا رله رو کاملاً دلخواه و مستقل می تونی روشن/خاموش کنی. با دیکودر شما نمی تونی همه رو با هم به دلخواه مقدار بدی. مگه اینکه سطری/ستونی ببندی و ماتریس بازی کنی که صد البته مجبوری رفرش کنی سطرها و ستون ها رو و این یعنی چـــــــی؟! یعنی که این کارا فقط برا LED خوبه، نه برای رله و شیر برقی که رفرش شدن یعنی تغییر خروجی و دیگه واویلا...
          بریم سرِ اصل مطلب.
          می گم که رله هات از چه جنس هستند؟ اسمشون چیه؟ مداری که باهاش داری کار می کنی چی چیه؟ میکروت چیه؟ اگه PIC هست، فیوزبیتهاش رو درست بستی؟ اگه AVR و ARM اِ مدارِ ریستش چی جـــوریه؟ مدارِ میکرو چی جوره؟
          تغذیه میکروت از چی چیه؟ خازن 100 نانو چسبوندی به تغذیه؟ یه عکس با موبایل بگیر از مدارت بذار اینجا ببینیم مشکل از سیم کشی های رو هوا باشه شاید. مثه گیره سوسماری! واقعاً این مسئله سیم کشی رو جدی بگیرید!!

همونطور که گفتم، اکثرِ رله های دنیا با 2N2222 روشن می شن. ایزوله هم لازم نیست باشن. راستی دیود هرزگرد برای بوین رله گذاشتی؟ اگه گذاشتی از چه نوعیه؟ خازن و مقاومت اسنابر برای کنتاکت رله گذاشتی؟ اگه گذاشتی مقدارشون چقدره؟ سرعتِ کلیدزنی رله چقدره؟!
          بیایید با Google آشتی کنیم!

دیدگاه

منظور شما این هست که نویز حاصل از سلف موتور از طریق کونتاکتور و بعد رله منتقل میشه به مدار ؟؟؟
            من مستقیم به موتور وصل نیستم
            کونتاکتور به موتور متصله

من در فهم مدار شما مشکل دارم ممکنه بیشتر توضیح بدید
            اون موتور اون وسط برای چیه ؟؟؟
            خب نویز میتونه به زمین انتقال پیدا کنه!
            اون موتور همون متوریه که میخواید کنترل کنید (مگه نگفتید دارید با رله موتور کنترل میکنید؟؟؟) چون رله ها و موتور ها 6 تاس باید 6تا از همین مدار بسازید.
            اون دیود ها برای دفع کردن اون جریان معکوس حاصل از سلف موتور هستش! خازن هم که نویز میگیره...
            این جریان معکوس هم باعث هنگ میکرو میشه و گاهی اوقات هم به قطعات (منبع تغذیه ،رگلاتور،میکرو و...) آسیب میرسونه!
            این مدار، امتحانش میرزه!(برای آزمایش میتونی از دیود معمولی (مثلا 1n4007) بجای شاتکی استفاده کنی)
            1 در دنیا 100 در آخرت (درس و مشق فعالیتمو تو انجمن کم کرده)
            من آنچه شرط بلاغست با تو میآ‌گویم. تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال. سعدی
            !Electronic On! Programming On
            هوشمندانه سوال بپرسیم!
            http://ir02x6.persiangig.com/logo/eca/tanks_01.png

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
              در مورد فاصله دادن کنتاکتور؛ هدفم فهمیدن یه موضوع هست.اینکه موقعیت فیزیکی قرار گرفتن کنتاکتور اهمیت داره یا نه؟ اون تجربه ای که عرض میکردم؛ یه سلف بشکه ای واسه تغذیه سوئیچینگ رو با گیره سوسماری وصل کرده بودم به بردبرد؛ وقتی سلف به موازات میکرو بود؛ میکرو مثل بچه آدم کار میکرد.اما وقتی با میکرو تشکیل زاویه 90 درجه میداد؛ میکرو نمیتونست حتی LCD رو راه بندازه!!
              شاهرخ خان از راهنماییهای شما خیلی تشکر می کنم
              خوب الان میتونه فاصله داشته باشه ولی در اینده باید یک فاصله ای حدود 20 سانتی از دستگاه قرار بگیره توی یک تابلو برق قرار می گیره
              یعنی زاویه سلف مشکل درست می کرد ؟؟؟ جالبه !!!

نوشته اصلی توسط محمد رستمی
              می گم که رله هات از چه جنس هستند؟ اسمشون چیه؟ مداری که باهاش داری کار می کنی چی چیه؟ میکروت چیه؟ اگه PIC هست، فیوزبیتهاش رو درست بستی؟ اگه AVR و ARM اِ مدارِ ریستش چی جـــوریه؟ مدارِ میکرو چی جوره؟
              تغذیه میکروت از چی چیه؟ خازن 100 نانو چسبوندی به تغذیه؟ یه عکس با موبایل بگیر از مدارت بذار اینجا ببینیم مشکل از سیم کشی های رو هوا باشه شاید. مثه گیره سوسماری! واقعاً این مسئله سیم کشی رو جدی بگیرید!!

همونطور که گفتم، اکثرِ رله های دنیا با 2N2222 روشن می شن. ایزوله هم لازم نیست باشن. راستی دیود هرزگرد برای بوین رله گذاشتی؟ اگه گذاشتی از چه نوعیه؟ خازن و مقاومت اسنابر برای کنتاکت رله گذاشتی؟ اگه گذاشتی مقدارشون چقدره؟ سرعتِ کلیدزنی رله چقدره؟!
              اقای رستمی از شما سپاسگزار هستم
              این مبحث شیف رجیستر خیلی خوب بود
              اما پاسخ سوالات شما
              رله ها قبلا 5 ولت بود ولی عوضش می کنم از 24 ولت استفاده می کنم چون توی مدار 24 ولت رو به عنوان ورودی داریم و مارکش هم tianbo هست. میکرو الان avr atmega32a هست ولی در اینده مگا128 می گذارم چون می خواستم روی بردبورد ببندمش از مگا 32 استفاده کردم (بعدا یکم برنامه نویسیش رو عوض می کنم)
              تغذیه از یک منبع تغذیه 5 امپر تامین میشه و الان از نظر تغذیه مشکل ندارم خازن 100 نانو هم برای تغذیه گذاشتم. سیم کشیها هم رو هوا نیست و همه از طریق بردبورد متصل هست بردبوردها هم رو نو خریدم که اتصالات کامل برقرار باشه

استفاده از ترانزیستور 2n2222 خیلی خوبه من همیشه از همین ترانزیستور استفاده می کنم اما اینجا دیدم شلوغ میشه از ای سی uln2004 استفاده کردم و زمین رله ها رو کنترل می کنم
              دیود هرزگرد رو هم گذاشتم و 1n4007 رو بستم
              خازن و مقاومت اسنابر برای کنتاکت رله رو نگذاشتم!!!! ممکنه در این مورد بیشتر توضیح بدید الان که سرچ کردم دیدم خیلی مدار مفیدی هست
              سرعت کلید زنی زیاد نیست وقتی رله روشن میشه حداقل نیم ساعت روشنه مگر شرایطی پیش بیاد که سیستم اتوماتیک عمل کنه و خاموش بشه

در کل از همه دوستان تشکر می کنم توی این تاپیک چیزهای زیادی یاد گرفتم

دیدگاه

شاهرخ خان از راهنماییهای شما خیلی تشکر می کنم
                خوب الان میتونه فاصله داشته باشه ولی در اینده باید یک فاصله ای حدود 20 سانتی از دستگاه قرار بگیره توی یک تابلو برق قرار می گیره
                یعنی زاویه سلف مشکل درست می کرد ؟؟؟ جالبه !!!
                چون سلف پایه های گنده ای داشت، تو بردبورد نمیرفت، با گیره سوسماری وصلش کرده بودم و خوابونده بودمش رو زمین کنار برد بورد،جالب تر اینکه اون مدار میکرو روی یه بردبورد دیگه بود که با فاصله ی حدود 20-30 سانت رو به روی سلف بود!
                شما اگه بدونین که این مورد مسئله ساز هست؛ میتونین محل قرار گیری کنتاکتور تو PCB یا تو محل نصب رو طوری حساب بکنین که با میکرو در یک راستا نباشن.

دیدگاه

خوب، با توجه به توضیحاتی که دادی، این کارا رو انجام بده ببین نتیجه چی میشه:
                  برای تغذیه میکروکنترلر بعد از رگولاتور یک خازن بزرگ الکترولیت بذار (در حد 470uF).
                  کنار هر پایه VCC میکروکنترلر یه خازن 100nF بذار.
                  مقاومتِ Pull-up ریست رو بذار 1K و حتماً حتماً براش یه خازن 10nF یا 100nF بذار. ریست با خازن به زمین وصل بشه.
                  برای بوبین رله ها از دیود هرزگرد 1N4148 استفاده کن.

فعلاً این کارا رو بکن. اگه اینا جواب نداد دیگه سوال نپرس! چون حتماً مدار رو اشتباه بستی! تمامِ چیزایی که لازم و کافیه برای راه اندازی رله و کنتاکتور همیناس.
                  راستی، اگه شماتیک مدار رو بکشی و بعدش هم یه عکس واقعی از مدارت بگیری و بذاری اینجا کمکِ بزرگی به بشریت کردی! باور کن :smile:

دیدگاه

خوب، با توجه به توضیحاتی که دادی، این کارا رو انجام بده ببین نتیجه چی میشه:
                    برای تغذیه میکروکنترلر بعد از رگولاتور یک خازن بزرگ الکترولیت بذار (در حد 470uF).
                    کنار هر پایه VCC میکروکنترلر یه خازن 100nF بذار.
                    مقاومتِ Pull-up ریست رو بذار 1K و حتماً حتماً براش یه خازن 10nF یا 100nF بذار. ریست با خازن به زمین وصل بشه.
                    برای بوبین رله ها از دیود هرزگرد 1N4148 استفاده کن.

فعلاً این کارا رو بکن. اگه اینا جواب نداد دیگه سوال نپرس! چون حتماً مدار رو اشتباه بستی! تمامِ چیزایی که لازم و کافیه برای راه اندازی رله و کنتاکتور همیناس.
                    راستی، اگه شماتیک مدار رو بکشی و بعدش هم یه عکس واقعی از مدارت بگیری و بذاری اینجا کمکِ بزرگی به بشریت کردی! باور کن :smile:
                    آقا خیلی جواب دندان شکنی بود خیلی حال کردم
                    هر راهی که بوده رو گفتیم ولی بازم میگه نمیشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arash068
                      آقا خیلی جواب دندان شکنی بود خیلی حال کردم
                      هر راهی که بوده رو گفتیم ولی بازم میگه نمیشه
                      سلام و تشکر بابت پیگیری و کمک
                      من کی گفتم نمیشه ؟؟؟؟؟
                      با راهنماییهای دوستان 95 درصد مشکل حل شد ولی هر کدام یک راه را پیشنهاد می کردند
                      خوب منم مشتاق به یادگیری و اینکه بدونم چه سیستمهایی رو میشه پیشنهاد داد
                      تقریبا همه راه هایی که پیشنهاد دادند رو دارم اجرا می کنم
                      تا یک مقایسه داشته باشم بین روشهای پیشنهادی
                      بالاخره هر کس یک تجربه ای داشته توی این زمینه و این تجربه ها بارزش هستند

بایت راهنماییهاتون سپاسگزار هستم
                      این کارهایی که گفتید رو بجز نوع دیود هرگز گرد انجام دادم قبلا
                      حالا با این دیودهای شاتکی هم ازمایش می کنم تا ببینم اون 5 درصد باقی مونده چی میشه :icon_razz:

درمورد مدار اسنابر
                      این طور که من فهمیدم باید برای هر کونتاکتور باید خازن و مقاومتش فرق کنه
                      ممکنه در این مورد توضیح بدید یعنی امکان داره یک مدار رو به هر چیزی که خواستیم متصل کنیم و جواب بده

اقای رستمی لطفا صفحه اول همین تاپیک رو یک نگاه بکنید !!!
                      من در پست اول که تاپیک رو باز کردم شماتیک مدار رو کشیدم !!! که البته با راهنماییهای دوستان تغییر کرد ولی بی انصافیه که میگید شماتیک نمیکشی !!!!
                      عکس هم چشم می گیرم و قرار می دم
                      امروز منتظر یک نوع دیگه از کونتاکتور هستم با جدیده ازمایش می کنم و عکس می گذارم

دیدگاه

دوست عزیز، صفحه اول رو دیدم. اگه اونو بستی که 100 البته جواب نمیده!
                        این وسطا بچه ها اصلاحاتی رو گفتند و شما اعمال کردی. پس لطفاً آخرین نسخه شماتیک مدارت رو اینجا بذار تا ببینیم چیزی از قلم نیافتاده باشه. به اضافه عکس. شونصد بار گفتم! :icon_razz:

دیدگاه

سلام من کاری که شما میخواهید انجام بدید رو انجام دادم و اشراف کامل به موضوع دارم.چند نکته هست که باید رعایت کنی اول میکرو بایستی از منبع تغذیه DCبه DC استفاده کنی نه از رگولاتورها من minmax-MAU312 رو پیشنهاد میکنم ورودی 12 ولت و خروجی 5 ولت داره . در قسمت بعد با استفاده از اپتوکپلر 817 خروجی میکرو رو بده به اپتو کوپلر و از قسمت کلکتور و امیتر اپتوکوپلر میتونی یک ترانزیستور BC337 و با ترانزیستور میتونی یک رله نسبتا قوی رو روشن و خاموش کنی. با مبدل DC to DC و اپتوکوپلر در حقیقت میکرو رو ایزوله کردی و دیگه از ریست و نویز خبری نیست.

دیدگاه

سلام دوستان من فکر میکنم مشکل شما از برنامه نوشته شده باشه اگر امکان داره برنامه رو ببینیم شاید بشه کاری کرد.باتوجه به مدار وفرمایشات دوستان نویز امکانش کمه.

دیدگاه

سلام دوستان
                              من فکر میکنم از برنامه باشه اگر برنامه رو بزاری ممکنه مشکل حل بشه

دیدگاه

با سلام

من هم اوایل همین مسئله رو داشتم، برای حلش پایه ریست ( MCLR ) رو با یه خازن 10 میکرو یا بیشتر، زمین کردم. از اون به بعد خازن پایه ریست میکرو هام همیشه حداقل 10 میکرو هست.

البته نویز منابع مختلفی داره که باید ابتدا منبعش رو شناخت و بعد با روش مناسب حذفش کرد. مثلا تو یه محیط صنعتی، سیمهایی که از بیرون به برد وارد میشن، در ابتدای ورود باید با یه خازن مثلا 100 نانو زمین بشن. این خازن ارزون، خیلی بهتر از ایزولاسیون با اپتوکوپلر عمل میکنه.

مسیر گراند اختصاصی، کوتاه، قوی و ستاره ای یکی از نکات طراحی pcbآ‌ هست. خازن کاری نزدیک نقاط نویز ساز یکی از نکات طراحیه. بافر کردن سیگنالهایی که طول مسیرشون زیاد میشه خیلی مهمه.

خلاصه اینکه شناخت منابع نویزی که به برد شما وارد میشه و استفاده از روش صحیح برای حذفشون با عث صرفه جویی در انرژی، زمان و هزینه میشه. استفاده از قطعات گرونقیمت، لزوما سبب رفع مشکلات یه مدار نمیشه.( اشاره به پیشنهاد اون دوستی که برای تغذیه مدار کانورتر MINMAX رو توصیه کردن).

فرض کنین اگه این آقا مرتضی بخواد مدارشو تولید کنه، ( فرض بر اینکه با کانورتر مشکلش حل بشه ) حساب کنین چقدر هزینه اضافی باید نسبت به یه 7805 خرج کنه؟ فکر کنم اختلاف قیمت این دو قطعه حدود 25000 تومن باشه.

یه طرح خوب علاوه بر عملکرد صحیح، باید از لحاظ هزینه و مصرف انرژی هم اپتیمم باشه.
                                کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X