سلام دوستان .دایی جان شرمنده چند وقت نبودم . روزگار سختی رو گذروندم. این مریضی آنفولانزا بالاخره ما رو هم خفت کرد. :cry2: مواظب خودتون باشین. بعضی وقتها یه سری به سایت میزدم تا مطالب دوستان رو دنبال کنم. حالا بازم خوب شد که تونستم دوباره بیام. کار من از اونجایی نصفه نیمه موند که ترانسی که ساخته بودم آرک می زد. به کمک یه دوست خوب یه ترانس دیگه ولی کوچیکتر از نوع EE50-42 از سلف الکترونیک خریدم .آخه ترانس قبلیه خیلی خیلی جا زیاد می آورد و گنده بود. در این ترانس هر لایه ثانویه رو با یه لایه عایق جدا میکردم ولی از دو طرف انتهایی هر لایه به لایه کناری آرک میزد . به خاطر همین ایندفعه از دو طرف یه فاصله تقریبا 3 میلی متری رو سیم پیچی نکردم یعنی یه Creepage گذاشتم. بین اولیه و ثانویه هم فقط یه دور از ورقه عایق استفاده کردم . ولی شاید اگه 3 دور عایق میپیچیدم بهتر بود. ایندفعه اولیه رو ابتدا پیچیدم بعد ثانویه رو پیچیدم . یه خوبی که داره اینه که خوب با کم و زیاد کردن ثانویه چون دم دسته ، میشه ولتاژ خروجی دلخواه رو بدست آورد ولی خوب چون به اولیه دسترسی ندارم نمی تونم لایه های عایق بین اولیه و ثانویه رو کم و زیاد کنم تا یه کاری کنم که بین اولیه و ثانویه آرک نزنه. خلاصه جونم براتون بگه که ایندفعه جرقه آبی رنگی داخل ترانس نمی بینم ولی خوب هنوز یه صدای خفیفی از ترانس به گوش میرسه. :cry2: یه موردی که الان هست اینه که برای ولتاا¾ا¾ژ 24 ولت یه دونه از این منبع های ولتاژ و جریان متغیر 30 ولت و 5 آمپر استفاده می کنم . اینا خودشون نمایشگر ولتاا¾ژ و جریان هم دارند. وقتی که مدار رو روشن می کنم در زمانی که دیوتی سایکل مقدار کمی داره ولتاژ ورودی صافه و ریپل نداره اما به محض اینکه دیوتی سایکل رو زیادتر می کنم از منبع یه جریان 1 آمپری کشیده میشه و یه ریپلی هم روی ولتاژ ورودی و هم روی پایه 8 آی سی 3842 می افته. خروج هم که ریپل زیادی داره ولی خوب به 1400 میرسه .
لطفا یه راهنمایی کنید بدجوری کارم گیره :sad:
"در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.
کسی نیست یه راهنمایی کنه از دوستان کسی نظری ، نصیحتی ، پندی، اندرزی نداره؟؟
ثواب داره
"در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
ممنون که جواب دادین. اول مشخصات خروجی رو یه بار بگم که چی می خوام باشه . خروجی 1300 ولت و جریان 40 میلی آمپر . بعدا میخوام که از دوبرابر کننده دیود و خازن برای تبدیل اون به 2500 ولت و 20 میلی آمپر استفاده می کنم. تو یه جمله اینکه با وجود اینکه جریان rms که از منبع DC اولیه کشیده میشه 800 میلی آمپر بیشتر نمیشه ولی مسفت بشدت داغ میکنه و درین مسفت که به آند دیود اسنابر وصل شده بشدت شکل موج قاطی پاتی داره ولی شکل موج خروجی آیسی خیلی تمیزه.(50 کیلوهرتز و با دیوتی سایکل تقریبا 35 درصد 1230 ولت میده :wow مقاومت اسنابر هم زیاد داغ می کنه!!! ولی ترانسه دیگه آرک نمیزنه چون خوب عایق بندیش کردم. بعد اینکه الان دیگه با فیدبک کار میکنم و دیوتی سایکل زیر 40 درصده . شکل مدار رو هم تا فردا میزارم .
استاد خیلی در حقم لطف کردین . تا اینجا هر کاری کردم از کمکها و راهنماییهای شما بوده. خدا خیرتون بده.
شکل موج درین ماسفت در فلایبک همین شکلیه و جای تعجب نداره. فقط اسنابر ایده آل می تونه از این نوسانات اضافی جلوگیری کنه که رسیدن بهش نیاز به صرف وقت زیاد داره.
اما وقتی ماسفت داغ میشه دوتاعلت می تونه داشته باشه. یکی اینکه ترانس به اشباع میره و دوم اینکه دیود اسنابر نامناسب انتخاب شده. دیودها در ولتاژ معکوس جریان لحظه ای ازشون عبور می کنه که جریان ریکاوری نامیده میشه.دیودهای شاتکی کمترین جریان ریکاوری رو دارن
یه علت سوم هم ممکنه باعث بشه ماسفت داغ بشه و اون سرعت سوئیچ بالاتر از حد مجازه. در واقع شیب جریان درین نباید بالاتر از حد مجاز بره. معمولا خروجی آی سی رو با یه مقاومت به گیت ماسفت وصل می کنند تا سرعت سوئیچ کردن کمتر بشه. چه مقاومتی گذاشتی؟
با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.
شب خوش دایی جان :smile: خیلی بامرامی
خروجی آی سی رو با یه مقاومت 22 اهم به گیت مسفت وصل کردم و یه مقاومت 18 کیلو هم از گیت به زمین مدار گذاشتم. مقاومت اسنابر یه مقاومت 1 کیلو هستش و خازن اسنابر 220 نانو 200 ولت. دیود اسنابر هم یه دیود شاتکی به نام STPS30 هستش. مسفت هم که IRFZ44 هستش
همین نیم ساعت پیش دو تا مقاومت 220 کیلو رو با دو تا دیود by203 در خروجی موازی کردم و همین باعث شد جریان بره رو 5 آمپر و ماسفتم سوخت oo:
فکر کنم ترانسه خیلی خوب کار میکنه چون تو خروجی ولتاژ 1200 ولت رو دارم و جریان کشیده شونده از منبع 24 ولت هم 800 میلی آمپر هستش . (البته تا قبل اینکه اون دو تا مقاومت 220 کیلو رو بزارم)
خیلی متشکر
دایی جان اینا که گفتم درسته یا اینکه ایرادی داره؟ گیر کردم. یه لطفی کنین یه راهنمایی کنین . ممنون میشم
باسلام. برای مدار فلای بک های ولتاژ با 24 ولت ماسفت IRFZ44مناسب نیست.بدلیل اینکه ولتاژ Spike بوجود آمده بیشتر از ولتاژدرین-سورس ماسفت
خواهدبود.استفاده از ماسفت 250 ولتی مناسبتر خواهد بود.همچنین مدار اسنابر برای ترانزیستور وClampبرای سیم پیچ اولیه نیازاست.(هردوازنوعRCD)
این نکته راهم درنظرداشته باشیدکه مقدار مقاومت Clamp باید بحدی باشدکه بتوانددر3/1 دوره تناوب خازن را تخلیه نماید.(محاسبه اسنابر RCD:لینک زیر)
ممنون آقای ابی . خیلی لطف کردین. یعنی یه اسنابر RCD هم به موازات گیت - سورس مسفت ببندم؟
ممنون .
دایی جان
چرا توی 5 آمپر ماسفتت سوخت؟! می دونی که IRFZ44 جریان کاریش خیلی بیشتر از ایناست! انگار باید جزئیات بیشتری از مدار بگی( حتی PCB) تا معلوم بشه کجای کار مشکل داره.
با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.
دایی جانم ، من این مدار رو روی برد برد بستم. :biggrin: مثل اینکه باید ببرم رو pcb .
دقیقا حق با شماست ولی وقتی مقاومت 220 کیلویی رو با دیود خروجی موازی کردمآ( طبق مدار ارکد) در حالیکه منبع 24 ولتی نشون میداد که داره 5 آمپر از مدار کشیده میشه ولی بعد مدتی مسفت سوخت ( تمام پایه هاش اتصال کوتاه شدن بهم oo: ) شاید پیک جریان باعث سوختن اون شده !!آ نمی دونم والا !! من مدار رو تا فردا می کشم میزارم اینجا تا بتونیم با کمک و لطف شما ایشالا درستش کنیم.
ممنون
باسلام. مدار اسنابر همیشه بموازات درین سورس بسته میشه ومدار Clamp بموازات سیم پیچ اولیه.برای اشنایی بیشتر به صفحه 27 مرجع SMPSRM
شرکت موتورولا مراجعه کنید.ضمناحتما از ماسفت 250 ولتی استفاده کنید وحداکثر دیوتی سایکل رو هم 50%درنظربگیرید.(مرجع فوق درگوگل سرچ ).
موفق باشید.
من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت عزیزان والا مقام..دوستان با وفا...و همچنین عرض تسلیت به مناسبت دهه شهادت حضرت اباعبدالاه الحسین
خیلی دوست دارم در مورد محاسبات سیمهای ترانس و تعیین قطر سیم بدونم
ممنون
کارم گیره به ابلفضل :cry2:
همه بالاخره می گذارند و می روند، ما آخرسر باید دست در آغوش خودمان کنیم؛ آخرین مشتری و آخرین کسی که باید با او ازدواج کنید خودتان هستید سعی کنید هیچ عیبی نداشته
باشید،خیلی باید زیبا باشید چون باید خودتان را تحمل کنید.......دکتر محی الدین حسین الهی قمشه ای
سلام رفیق
یه توجهی به لینک زیر بفرمایید امیدوارم مشکلتون تا حدی حل بشه.
http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=28241.msg153942#msg153942
دیدگاه