اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

استاد من در مورد محاسبه تعداد دور سیم پیچ اولیه دچار اشکال شدم. لطف کنید یه راهنمایی بکنید.
    توی محاسباتی که شما در مورد ترانس نوشته بودین وقتی میرسیم به جایی که تعداد دور اولیه رو به دلخواه یه عددی فرض می کنیم و بعد فاصله هوایی و مساحت سطح مقطع ترانس رو بدست می آوریم و بعد با تکرار و کم و زیاد کردن تعداد دور اولیه به یه فاصله هوایی و سطح مقطع مناسب می رسیم بعدش باید خوب یه هسته رو از جدول مربوطه انتخاب کنیم تا نزدیک به مقدار سطح مقطع محاسبه شده باشه .حالا بعد از انتخاب اون هسته یه مقدار مشخص سطح مقطع داره حالا آیا می تونیم با همون تعداد دور قبلی که فرض کرده بودیم برای این هسته نیز استفاده کنیم یا اینکه باید با توجه به مساحت مقطع واقعی هسته جدید دوباره تعداد دور و اندوکتانس سیم پیچ اولیه رو مجددا بدست بیاریم؟؟؟ اگه این طور هستش بقیه مقادیر نیز تغییر می کنه ؟ میشه اینا رو توضیح بدین.

خیلی ممنون

"در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
    در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.

دیدگاه

دقیقا درسته دایی جان
      اگه سطح مقطع هسته واقعی با محاسبات ما اختلاف داره باید محاسبات را تکرار کنیم و فاصله هوایی و تعداد دور را بر اساس سطح مقطع هسته واقعی انجام بدیم.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

دایی جان، حالا اگه با همون مقادیر قبلی کار کنیم چی میشه؟ راستی اگه تعداد دور شد 8.6 به بالا گردش کنیم یا پایین؟
        "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط tictactoe
          دایی جان، حالا اگه با همون مقادیر قبلی کار کنیم چی میشه؟ راستی اگه تعداد دور شد 8.6 به بالا گردش کنیم یا پایین؟
          دایی جان گلم
          وقتی از رابطه انرژی حجم هسته معلوم شد و در آخر کار هسته را انتخاب کردیم با تقسیم حجم بر سطح مقطع فاصله هوایی بدست میاد. با این فاصله هوایی تعداد دور جدید بدست میاد تا اندوکتانس درست در بیاد.
          باید گردش کنی به سمت بالا چون اندوکتانس مفروض ما حداقل اندوکتانسه.

دیدگاه

:rolleyes:

اضافه شده در تاریخ :

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del
              با عرض سلام وخسته نباشید
              دوست عزیز جناب tictactoe استفاده دو برابر کننده ولت در خروجی فلایبک توصیه نمیشه oo:
              چون خروجی فلایبک نامتقارنه میتونید در خروجی پوش پول از دو برابر کننده استفاده کنید.موفق باشید
              ولی همه تلوزیونها برای تولید های ولتاژ از فلایبک استفاده میکنند!!

دیدگاه

دیدگاه

سلام دوستان عزیزم. خیلی خوشحالم که بحث رو پیگیری میکنید .
                  1-تنظیم دستی دیوتی سایکل میتونه دو مسئله ایجاد کنه باافزایش دیوتی سایکل هسته وارد مد پیوسته شده و با ادامه به حالت اشباح نزدیک میشود
                  با توجه به محاسباتی که استاد توی بخشهای قبلی مطرح کردند حداکثر ولتاژ خروجی با حداکثر بار مصرفی در حداکثر 50% دیوتی سایکل ایجاد میشود و حال اگه بار کمتر بشه خب مسلما دیوتی سایکل باید کمتر بشه و خب اینکه مشکلی ایجاد نمیکنه . اگه به مقاومت 10 کیلویی فیدبک یه مولتی ترن 100 کیلویی سری بشه ، با صفر بودن مقدار این مولتی ترن خب حداکثر دیوتی سایکل مجاز 50% رو داریم و اگه این مقاومت متغیر بیشتر بشه خب باز هم دیوتی سایکل کم میشه و ولتاژ خروجی کم میشه و ترانس تو اشباع نمیره . پس می بینیم که عملا با تغییر دستی دیوتی سایکل با مولتی ترن و یا با تغییر بار هیچ وقت ترانس به اشباع نمیره . نظر شما چیه؟
                  در مورد دو برابر کننده باید عرض کنم که من با این ترانس و توپولوژی 1300 ولت رو جواب گرفتم و با مولتی ترن هم اونو متغیر کردم و با یه مدار دوبرابر کننده هم به 2500 ولت رسوندمش تا حالا که خوب بوده . حالا باید بیشتر تستش کنم . اگه شما پیشنهادی دارین خیلی لطف میکنین که اینجا مطرح کنید.
                  ولی یه مشکلی که دارم اینه که وقتی ولتاژ خروجی ترانس از 600 ولت بیشتر میشه شروع میکنه به تق تق کردن و یه صدای ویز ویز کردن و خروجی دچار نوسان شدید ولتاژ میشه !!! مشکل از همون آرک زدنه ترانسه. ولی هرچی داخل ترانس ،بین لایه ها و هسته رو نگاه می کنم هیچ جرقه ای و یا نوری نمی بینم . عایق بندی ها رو هم رعایت کردم . تا حالا سه تا ترانس پیچیدم. ولی خب نمیدونم چرا بازم آرک میزنه. ایندفعه دوباره همون ترانس رو گرفتم تا دوباره بپیچمش بلکه بهتر بشه. حالا بعدا نکاتی رو که توی این ترانس جدیده رعایت کردم رو تو سایت میزارم. مشکل داغ شدن مسفت هم به لطف کمک دوستان به خصوص جناب Ebi SMPS حل شد. یه مسفت IRFP250 گذاشتم و یه اسنابر RCD هم موازی مسفت بستم . خیلی بهتر شد.

تازه این درصورتی است که بار ثابت باشه انرزی که به هسته تزریق میشه باید توسط بار مصرف بشه و اون مقداری که صرف شار پراکندگی
                  شده توسط اسنابر و کلمپ به مصرف میرسه و محدود میشه حالا اگه انرزی تزریقی زیاد باشه اسنابر و کلمپ از عهده کار بر نمیان پس
                  اسپایک شدیدی icon_confusedبوجود میاد و شکل موج به هم میریزه حالا اگه انرزی کم باشه ولت خروجی افت میکنه در این توپولوزی
                  فیدبک و تنظیم دیوتی سایکل نسبت به به بار ضروری به نظر میرسه.
                  به مطلب خوبی اشاره کردین .راجع به این فکر نکرده بودم . اگه یوهویی وسط کار مقدار بار تغییر کنه و کم بشه و یا زیاد بشه مقداری مشکل داریم. ولی اگه زمان تغییر بار به حدی کم نباشه که بشه سریع از عهده تغییر اون براومد مشکلی بازم ایجاد میشه؟؟ مثلا فرض کنیم مقدار بار خروجی کم باشه و در عرض 1 میلی ثانیه به حداکثر خودش برسه اونوقت اگه خروجی نتونه طبق تغییر سریع بار در چند سایکل اولیه تغییر خروجی رو ثابت نگه داره ولی بعد از اون که میتونه ولی خب شاید همین چند سایکل هم مهم باشه oo: شما بگین چی کار کنیم لطفا .

در این مورد بهتره از هسته u استفاده بشه اولیه روی یک بازو و ثانویه روی بازوی دیگر پیچیده شوند علت آنهم این استکه ولت ثانوی بالا بوده و به همین علت دارای میدان الکتریکی قوی
                  وانتشار الکترو مغناطیس قابل ملاحظه ای میباشد و همچنین انرزی قابل ملاحظه ای در خازن پراکندگی مابین اولیه و ثانویه ذخیره شده که باید در نظر گرفته شود.
                  شما متوانید از هسته های ولتاز تلویزیون استفاده کنید.موفق باشید icon_smile
                  من از ترانس EE50-42 استفاده کردم. همون طور که گفتم هم ولتاژ تا 1300 ولت بالا میره ولی خب آرک میزنه. حالا شاید این آرک به خاطر روی هم بستن اولیه روی ثانویه باشه ولی خب بین این دو لایه از ورقه عایق مایلار استفاده کردم و دو طرف هسته رو هم به اندازه 5 میلیمتر خالی گذاشتم تا از دو سر احیانا آرک نزنه. ولی یه چیزی که من برام مهمه حجم ترانس هم هست تا اونجایی که من میدونم حجم هسته uu تقریبا بزرگه و یه مقدار مدار بزرگ میشه. آیا شما هسته uu تقریبا هم سایز هسته EE50-42 یا کوچکتر سراغ دارین؟ در ضمن تا اونجایی که من می دونم هسته های آماده تلویزیون جریان خروجی پایینی دارن و به درد کار جریان بالاتر نمی خورن. حالا احتمالا شما بیشتر بدونین؟ ممنون میشم راهنمایی کنین. خودم اوایل یه هسته آماده 12 ولت به 12 کیلو ولت تلویزیون پارس رو گرفته بودم ولی خب طبق گفته های استاد عزیز بدرد کار ما نمیخوردن. جریان دهیشون خیلی پایین بود.

بازم ممنونم.

دیدگاه

دیدگاه

[محاسبه قطر سیم پیچ ها و ... بمامند برای یه فرصت بهتر

همه بالاخره می گذارند و می روند، ما آخرسر باید دست در آغوش خودمان کنیم؛ آخرین مشتری و آخرین کسی که باید با او ازدواج کنید خودتان هستید سعی کنید هیچ عیبی نداشته

باشید،خیلی باید زیبا باشید چون باید خودتان را تحمل کنید.......دکتر محی الدین حسین الهی قمشه ای

دیدگاه

برادر عزیزم
                        من تمام مطالب رو دنبال کردم...اما همه مشکلم با این جمله است :angry:

ببینید منابع در مورد طراحی منابع سوییچینگ..خیلی زیاده...کتاب Pressman و چندین هندبوک دیگه و چندین کتاب که شما اینجا معرفی کردید
                        من چندتاشون رو بررسی کردم...اماتوی هیچکدوم به جواب نرسیدم..چرا؟ چون احساس میکنم تعداد دور و قطر سیم در اونها درست در نمیاد
                        تا اینکه اینجا دیدم همکار علمی محترم..از طریق امپدانس ترانس طراحی میکنن که به نظر خیلی منطقی تر به نظر میرسه
                        اما دو تا سوال اساسی دارم:
                        1. مطمئنترین راه برای محاسبه قطر سیم ترانس چیه؟
                        2. وقتی با سلف متر امپدانس سیم پیچ رو میگیریم تا ببینیم چی وقتی به مقدار امپدانس مورد نظر میرسه....آیا هسته در قرقره هست یا نه؟ چون مطمئنا خلیلی فرق میکنه

ممنون از همه
                        خدا خیرتون بده...1 در اینجا و هزار در آخرت :icon_razz:

اضافه شده در تاریخ :
                        محاسبه قطر سیم پیچ ها و ... بمامند برای یه فرصت بهتر

نوشته اصلی توسط mehrran
                        برادر عزیزم
                        من تمام مطالب رو دنبال کردم...اما همه مشکلم با این جمله است :angry:

ببینید منابع در مورد طراحی منابع سوییچینگ..خیلی زیاده...کتاب Pressman و چندین هندبوک دیگه و چندین کتاب که شما اینجا معرفی کردید
                        من چندتاشون رو بررسی کردم...اماتوی هیچکدوم به جواب نرسیدم..چرا؟ چون احساس میکنم تعداد دور و قطر سیم در اونها درست در نمیاد
                        تا اینکه اینجا دیدم همکار علمی محترم..از طریق امپدانس ترانس طراحی میکنن که به نظر خیلی منطقی تر به نظر میرسه
                        اما دو تا سوال اساسی دارم:
                        1. مطمئنترین راه برای محاسبه قطر سیم ترانس چیه؟
                        2. وقتی با سلف متر امپدانس سیم پیچ رو میگیریم تا ببینیم چی وقتی به مقدار امپدانس مورد نظر میرسه....آیا هسته در قرقره هست یا نه؟ چون مطمئنا خلیلی فرق میکنه

ممنون از همه
                        خدا خیرتون بده...1 در اینجا و هزار در آخرت :icon_razz:

همه بالاخره می گذارند و می روند، ما آخرسر باید دست در آغوش خودمان کنیم؛ آخرین مشتری و آخرین کسی که باید با او ازدواج کنید خودتان هستید سعی کنید هیچ عیبی نداشته

باشید،خیلی باید زیبا باشید چون باید خودتان را تحمل کنید.......دکتر محی الدین حسین الهی قمشه ای

دیدگاه

سلام به همگی . اگر لطف کنی شماتیکتون رو بزارید ممنون میشیم :wow: :nice:

دیدگاه

دوست عزیز فکر نمی کنم صدای تق تق مربوط به آرک باشه باافزایش دیوتی سایکل هسته در لحظاتی به اشباح میره و شار مغناطیسی قوی دو نیمه هسته رو به هم می کوبه
                            در مورد ولتاژ 600 ولت به بالا باید بگم که خروجی ایندفعه ولتاژ ثابتی داره فوقش 1 ولت بالا پایین بشه . حتی روی ولتاژ 1200 ولت هم که صدای ویز ویز میاد ولی خروجی ثابتی داره . فکر کنم پس دیگه آرک نمیتونه باشه!! حالا یه نکته مهم: تا ولتاژ کمتر از 600 ولت وقتی شکل موج پالس ورودی به گیت مسفت رو با اسکوپ میگیرم یه پهنای پالس ثابتی کمتر از 15% داره ولی وقتی از این ولتاژ بالاتر میره و صدای ویز ویز میاد پهنای پالس خیلی تغییر میکنه یعنی از همون 15% تا 40% شروع به نوسان میکنه یعنی نمی دونم بر اثر چه اتفاقی uc3842 پهنای پالس رو مرتب تغییر میده . من فکر میکنم صدای ترانس هم از همین تغییر شدید پهنای پالس باشه. حالا نمیدونم بر اثر چی اینطوری میشه؟ حالا حتما در اسرع وقت شکل مدار رو میزارم تا بتونیم روش کار کنیم.

خیلی ممنونم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط tictactoe
                              دوست عزیز فکر نمی کنم صدای تق تق مربوط به آرک باشه باافزایش دیوتی سایکل هسته در لحظاتی به اشباح میره و شار مغناطیسی قوی دو نیمه هسته رو به هم می کوبه
                              در مورد ولتاژ 600 ولت به بالا باید بگم که خروجی ایندفعه ولتاژ ثابتی داره فوقش 1 ولت بالا پایین بشه . حتی روی ولتاژ 1200 ولت هم که صدای ویز ویز میاد ولی خروجی ثابتی داره . فکر کنم پس دیگه آرک نمیتونه باشه!! حالا یه نکته مهم: تا ولتاژ کمتر از 600 ولت وقتی شکل موج پالس ورودی به گیت مسفت رو با اسکوپ میگیرم یه پهنای پالس ثابتی کمتر از 15% داره ولی وقتی از این ولتاژ بالاتر میره و صدای ویز ویز میاد پهنای پالس خیلی تغییر میکنه یعنی از همون 15% تا 40% شروع به نوسان میکنه یعنی نمی دونم بر اثر چه اتفاقی uc3842 پهنای پالس رو مرتب تغییر میده . من فکر میکنم صدای ترانس هم از همین تغییر شدید پهنای پالس باشه. حالا نمیدونم بر اثر چی اینطوری میشه؟ حالا حتما در اسرع وقت شکل مدار رو میزارم تا بتونیم روش کار کنیم.

خیلی ممنونم

دایی جانم
                              من این صدا رو تجربه نکردم اما اگه دلیلش ناپایداری دیوتی سایکل باشه، دوعلت داره: یکی حلقه ی فیدبکه اگه جبرانسازی نشده باشه. دوم یک مشکل ریاضی در کنترلرهای Current mode PWM است. این مشکل ریاضی در یکی از Application note های مربوط به خانواده 3842 آمده است.
                              منم چندین سال پیش از روش سری های نامتناهی اثباتش کردم اما متاسفانه یادداشتش نکردم و مطابق معمول توی چکنویس ها موند.
                              یک مثال: وقتی قراره دیوتی سایکل 20 درصد بشه می تونه در یک سیکل 10 درصد و در سیکل بعدی 30 درصد باشه! درسته؟ متوسط ایندو همون 20 درصد میشه. یعنی چه دلیلی وجود داره که یک کنترلر فلایبک دقیقا روی دیوتی سایکل 20 درصد کار کنه؟ اگه یک در میان روی 10 و 30 درصد کار کنه ولتاژ خروجی همون میشه که توی 20 درصد باشد باشه!
                              در واقعه معادلات فلایبک ممکنه چندین جواب داشته باشه و در تمام این جوابها ولتاژ خروجی همونه.
                              اگه تمام Application note های 3842 را دانلود کنی در یکی از اونها که گمونم مال خود کمپانی Unitrod باشه روش تصحیح این مشکل را گفته. درصدی از سیگنال اسیلاتور 3842 را به ورودی فیدبک 3842 اعمال می کنیم و اگر این درصد درست انتخاب بشه دیوتی سایکل جواب واحد پیدا می کنه و تثبیت میشه.

دیدگاه

استاد گرامی
                                چند تا app note از همون unitrod پیدا کردم حتما مطالعه می کنمشون.(همیشه جواباتون ته راه حله. دم شما گرم) ولی یه نکته دیگه ای هم هست اینه که دقیقا با فرکانس کاری uc3842 که 50 کیلوهرتز هستش یه پرش به اندازه 2 ولت توی ولتاژ 24 ولت منبع dc ورودی هستش که همین ولتاژ وقتی خب از ترانس میره تو خروجی دامنه زیادی پیدا میکنه. هرچی خازن 1000 میکروفاراد و 100 نانو پلی استر و مولتی لایر با منبع موازی میکنم ولی از بین نمیره!! اینو چی کارش کنم oo:
                                ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X