اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

سلام به استادان گرامی

ببخشید...میشه جواب منرو هم بدید..ممنون میشم :cry2:

من یه مدار فلایبک طراحی کردم و برای آغاز کار یه ترانس 25 به 5 ولت 5 آمپر
    با توجه به محاسبات استاد گرامی اولیه 50 میکرو هانری و ثانویه 2 میکرو هانری
    هسته روهم EE40 هم میشه EI40 گذاشت :redface:
    من دوتا کار برای آزمایش کردم
    یه ترانس بستم به این صورت که اونقدر سیم پیچیدم تا اویم بشه حدود 50 میکرو هانری...ثانویه هم شد حدود 3 میکر هانری
    این ترانس کار کرد...هلو.... :wow:
    بعد یه ترانس دیگه بستم...توی اون از راهه Lg رفتم و نهایتا به Lg=0.63 رسیدم و اولیه رو 10 دور فرض کرده بودم و ثانویه هم مطمئنا شد 2 دور
    این ترانس هم جواب داد اما جریانی بیشتر از ترانس قبلی میکشید

در هر دو حالت هم توی انتخاب سیم مشکل داشتم :cry:

حالا از دوستان و از همکار علمی محترم تقضا دارم منو راهنمایی کنن
    قطر سیمو از کجا بدست بیارم؟؟؟
    آیا این کارایی که من برای طراحی ترانس کردم....درسته؟؟

لطف میکنید اگه جوابم رو بدید :cry2:
    همه بالاخره می گذارند و می روند، ما آخرسر باید دست در آغوش خودمان کنیم؛ آخرین مشتری و آخرین کسی که باید با او ازدواج کنید خودتان هستید سعی کنید هیچ عیبی نداشته

باشید،خیلی باید زیبا باشید چون باید خودتان را تحمل کنید.......دکتر محی الدین حسین الهی قمشه ای

دیدگاه

دوستان استادم
      ببخشید باز مزاحم شدم

یه نکته که یادم رفت بگم.این بود که...توی روش اولی که ترانس پیچیدم، اندازه گیری اندوکتانس در حالتی بود که هسته داخل قرقره نبود...شما بهتر از من میدونین که وقتی هسته رو میذاریم اندکتانس افزایش پیدا میکنه

توی هر دو روش هم از طریق محاسبه فاصله هوایی و به دنبال اون سطح مقطع ترانس، سایز هسته رو پیدا کردم

اما در روش اولم اینقدر سیم به دور قرقره بدون هسته پیچیدم تا اندوکتانس محاسبه شده در بیاد...که شد حدود 50 دور اولیه و 10 دور ثانویه

در روش دوم فرض کردم اولیه 10 دوره و بعد Lg و بعد سطح مقطع ترانس. ثانویه رو هم از رابطه n=n2/n1 بدست اوردم..ثانویه ام شد 2 دور و Lg=0.6mm

ممنون میشم اگه راهنماییم کنید و بگید کدوم روش درسته...آخه توی روش اول بهتر جواب گرفتم و جریان کشی اولیه ام کمتر بود

توی انتخاب سیم هم واقعا مشکل دارم... البته به دلیل اینکه چندین راه توی منابع گفته شده که پاک گیجم کرده

بازهم ممنونم :redface:
      همه بالاخره می گذارند و می روند، ما آخرسر باید دست در آغوش خودمان کنیم؛ آخرین مشتری و آخرین کسی که باید با او ازدواج کنید خودتان هستید سعی کنید هیچ عیبی نداشته

باشید،خیلی باید زیبا باشید چون باید خودتان را تحمل کنید.......دکتر محی الدین حسین الهی قمشه ای

دیدگاه

باسلام.برای بدست آوردن شماره سیم مورد نظربه جدول AWGمراجعه کنید.بطورساده وبا یک تناسب هم میشود :سیم باسطح مقطع 1میلیمترمربع در
        دمای 25درجه سانتیگراد4.5 آمپر جریان عبور میدهد.بعد از بدست آوردن حاصل تناسب برای جریان مورد نظر حاصل رو تبدیل به قطردایره میکنیم که شماره
        سیم مورد نظر مابدون لاک خواهد بود.درApp note زیر ص 28 جدول AWGموجود است.
        موفق باشید.

http://rapidshare.com/files/328102409/AN1543-D.PDF.html
        من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

[باسلام.برای بدست آوردن شماره سیم مورد نظربه جدول AWGمراجعه کنید.بطورساده وبا یک تناسب هم میشود :سیم باسطح مقطع 1میلیمترمربع در
          دمای 25درجه سانتیگراد4.5 آمپر جریان عبور میدهد.بعد از بدست آوردن حاصل تناسب برای جریان مورد نظر حاصل رو تبدیل به قطردایره میکنیم که شماره
          سیم مورد نظر مابدون لاک خواهد بود.درApp note زیر ص 28 جدول AWGموجود است

برادر ابی
          ممنونم
          ..واقعا ممنونم... :bye
          لینکی که شما قرار دادید برای از ما بهترونه...ما FREE USER هستیم...اما ممنون از توضیحاتتون :wow:
          من چندین نوع جدول AWG رو توی منابع مختلف دارم . از روی اونها نگاه میکنم

من امروز یه مدار سوییچینگ با TL494 طراحی کردم و بستم
          و جفت ترانسهام رو تست کردم
          ترانس دومی که 10 دور اولیه و 2 دور ثانویه بود خیلی بهتر جواب داد....البته من اون رو به طور تجربی با سیم 1.2 بستم که طبق فرمایشه شما تقریبا درسته...آخه من جریان 5 آمپر میخواستم
          شکل موج ماسفتم(IRF540) خیلی خوب بود...یه ریپل کوچیک داشت که قابله حله :nice:
          اما دامنه ولتاژش 100 ولت بود که فکر کنم برای انرژیه ترانس باشه...ماسفتم تحملش میکنه اما نمیدونم باید اینقدر باشه یا نه oo:...میشه توضیح بدید در مورد این؟؟ :cry:

یه مشکل دیگه..

من بار 25 اهم و خازن 1000 میکرو توی خروجی بعد پل گذاشتم...اما ولتاژ خروجی بیشتر از 15 ولت نمیشه که این یعنی 15 تقسیم بر 25 اهم که میشه 0.6 آمپر...در حالی که من برای 5 آمپر طراحی کردم...
          اینو چیکارش کنم...آقا ابی؟؟ :cry2:

خواهش میکنم اگه دوستان دیگه هم میدونن و یا آقای کوهستانی کمکم کنن :cry:
          ممنون میشم

دیدگاه

:rolleyes:

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

دمت گرم Ghasede del جان
              راحتم کردی oo:
              تابحال فکر می کردم فقط منم که سوالای دایی مهران را درک نمی کنم!
              با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

دمتون گرم

ممنون که گفتید :biggrin:
                الان همه رو از اول میگم

همینجوری فرض کردم....منبع تغذیه سوییچینگ فلای بک....25 ولت ورودی، 5 ولت خروجی...خروجی 5 آمپر...فرکانس 50 کیلو هرتز..راندمان 80%

طبق محاسبات دایی عزیز رفتم جلو..به این صورت

LI^2/2= 25/0.8*50000
                و LI*2f=25

که نتیجتا...Lp=50u و Ip=5A

پس...Ls=n^2Lp که میشه Ls=2u

یه بار با Np رو 5 فرض کردم..هسته بزرگ شد...بار دیگه اون رو 10 فرض کردم و B=0.1 و در نتیجه

B=uNI/Lg که Lg=0.628 mm
                V*B^2/2u=25/0.8*2*f...که نهایتا....V=78mm^3

پس A=124mm^2

از جدول هسته EI40 رو انتخاب کردم

Ns=10/5=2

این شد کل محاسبات...
                :wow:

ترانس رو پیچیدم
                سویچینگ رو هم با Tl494 طراحی کردم..البته...مقاوت فیدبک رو برای 1A طراحی کردم...
                ماسفت رو هم IRF540 گذاشتم...مدارش مثل مدار ...عزیز دلم tictactoe بود...فقط چون ولتاژم پایین بود بعد ترانس اون همه دیود نذاشتم...فقط یه دیود گذاشتم از نوع فست....

البته خودم برای امتحان یکبار هم با پل امتحان کردم

بار رو 25 اهم و یک خازن 1000 میکرو موازیش کردم

مدارو زدم به 25 ولت...جریان کشیده شده حدود 1 آمپر بود
                شکل موج درینم حدود 100 ولت و نسبتا تمیز با یه ریپل کوچیک

اما خروجی... :cry:
                15 ولت بود که این یعنی جریانم در خروجی 15 تقسیم بر 25...یعنی 0.6 آمپر

دایی جون کمک :cry2:
                کجایه کارم ایراد داره دایی؟؟ :sad:

راستی دارم ترانس فورواردتون رو هم دنبال میکنم دایی جون....یه دونه ای دایی :agree:

دیدگاه

باسلام.حضوردوستان ارجمند:برای مبدلهای DC/DCولتاژپائین (کمتر از 48ولت)استفاده از توپولوژی پوش پول بهترین راه حله.دلیلش هم این که درروش فلای بک خروجی
                  ریپل بیشتری خواهد داشت.بخصوص برای ولتاژ5ولت باجریان 5آمپر.درحالیکه بدلیل متقارن بودن شکل موج در روش پوش پول وهمچنین کنترل دیوتی سایکل(1%الی99%)
                  رگولاسیون خروجی ازکمترین توان تاحداکثر توان بدست می آید.آیسی tl494 هم که پوش پول طراحی شده واگر درحالت فلای بک بکاربرده شود(یکی ازخروجیها)حداکثر
                  دیوتی سایکل 50%خواهدبود.درضمن این آیسی پالس بای پالس طراحی نشده و Voltage mode میباشد.ساده ترین مدار برای شمادرصورتیکه ایزولاسیون اولیه وثانویه
                  مطرح نباشدتوپولوژی Buck میباشد.دلیل Spikeزیاددرحد 100ولت نداشتن مداراسنابروکلمپ روی ماسفت وسیم پیچ اولیه است.درلینکهای زیر مدارات ومحاسبات دقیق
                  برای پوش پول وفورواردوجود دارد.

http://rapidshare.com/files/328909236/inductor_20and_20flyback_20transformer_20design.pd f.html

http://rapidshare.com/files/328910073/LM5030_Push-Pull-12V-60W-2001i-new-4.pdf.html

موفق باشید.
                  من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

بار رو 25 اهم و یک خازن 1000 میکرو موازیش کردم

مدارو زدم به 25 ولت...جریان کشیده شده حدود 1 آمپر بود
                    شکل موج درینم حدود 100 ولت و نسبتا تمیز با یه ریپل کوچیک

اما خروجی... icon_cry
                    15 ولت بود که این یعنی جریانم در خروجی 15 تقسیم بر 25...یعنی 0.6 آمپر icon_confused
                    دوست من ، شما فیدبک از خروجی به ورودی رو ایجاد کردی؟ اگه گذاشتی که یه بحثه دیگه میشه ولی اگه فیدبک نذاشتی بخاطر اینکه تو خروجی 5 ولت 5 آمپر داشته باشی باید خروجی مدارتو به بار 1 اهم 25 وات وصل کنی تا طبق فرمولهایی که حساب کردی ولتاژ خروجی روی 5 ولت قرار بگیره و جریان 5 آمپر ازش بکشه. حالا چون یه مقاومت 25 اهم وصل کردی جریان کمتری کشیده میشه و ولتاژ بالاتری از خروجی میگیری.

آهان. مثل اینکه فیدبک هم گذاشتی. اولش ندیدم :biggrin:
                    خب چرا فیدبک واسه 5 آمپر نبستی؟؟
                    موفق باشی
                    "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
                    در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.

دیدگاه

دایی مهران جان
                      خواهش می کنم مداری که بستی توی سوالت بگذار! جهت سیم پیچ ها رو توش بنویس و روی شکل سوالاتو بزار. حتی اگه می تونی شکل موجهای مدار رو هم بزار تا بتونیم ایرادشو پیدا کنیم.
                      حتما هم با سلف متر اندوکتانس اولیه رو اندازه بگیر و توی مدار بنویس.
                      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

اگه دلیلش ناپایداری دیوتی سایکل باشه، دوعلت داره: یکی حلقه ی فیدبکه اگه جبرانسازی نشده باشه
                        دایی جان، ممکنه در مورد جبران سازی فیدبک کمی توضیح بدین. من بین پایه 1و 2 از یک مقاومت 10 کیلو و خازن 100 پیکو استفاده کردم و خروجی مقسم ولتاژ رو مستقیم به پایه 2 وصل کردم. کار دیگه ای باید انجام بدم؟

ممنون
                        "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی

دیدگاه

ابی جانم..tictactoe و دایی جون.....بازهم ممنونم
                          لطف کردید

ابی جان من قصدم پوشپوله اما چون دایی فرمودند پوشپول دوبله فلایبکه...از فلایبک شروع کردم
                          خیلی خیلی ممنونم...حق با شماست من توی انتخاب توپولوژی برای این مدار اشتباه کردم :agree:
                          بعد یه چیز دیگه ابی جونم....من FreeUser هستم و اون سایته...فایلهای شما رو بهم نمیده....شرمنده اما میخواستم ببینم راه دیگه ای نیست که من اونارو بگیرم؟؟

ممنونم

آهان. مثل اینکه فیدبک هم گذاشتی. اولش ندیدم
                          خب چرا فیدبک واسه 5 آمپر نبستی؟؟
                          tictactoe جان...ممنونم از راهنماییت...لطف کردید
                          هر دفعه شرمنده میکنید و جواب ما رو میدید...واقعا ممنونم
                          راستش ما فقیریم...منبع تغزیه وروردیمون 5 آمپر نمیده... :cry2:
                          ممنون که به حرفام توجه کردید عزیز جان

دایی مهران جان
                          خواهش می کنم مداری که بستی توی سوالت بگذار! جهت سیم پیچ ها رو توش بنویس و روی شکل سوالاتو بزار. حتی اگه می تونی شکل موجهای مدار رو هم بزار تا بتونیم ایرادشو پیدا کنیم.
                          حتما هم با سلف متر اندوکتانس اولیه رو اندازه بگیر و توی مدار بنویس
                          دایی جونم...مدارم توی ارکد جواب میده...هلو

اما..واقعا ممنونم..از حرفاتون فکر کنم مشکل رو فهمیدم چیه....من ترانس رو با تغییر گپ...تنظیم نکردم

باید بین تو تیکه هسته اندازه کاغذرو اونقدر تغییر بدم تا اندوکتانس کاملا دقیق بشه...درسته دایی جونم؟؟ :redface:

واقعا ممنونم
                          خیلی ماهید
                          از همه ممنونم

[img]http://[/img]
                          البته خروجی یه ریپل داره که حل میشه استاد..اما 5 ولته

[img]http://[/img]

دیدگاه

ببخشید..یه چیز دیگه

فرض کنیم همه چی حل شه و دقیق مثل ارکد شه
                            توی ارکد...ورودی 25 ولته و از منبع ورودی 5 آمپر کشیده میشه و خروجی 5 ولته و 5 آمپر....
                            یعنی 125 وات میدیم که 25وات بگیریم؟؟ :eek:

دایی...... :cry2: کمک

ببخشید زیاد احساساتی شدم
                            ممنون از همه

دیدگاه

سلام دایی جان. بالاخره شماتیک مدار رو کشیدم. اگه اشکالی داره و یا موردی هست که میتونه ایراداتش برطرف بشه ممنون میشم راهنمایی کنید.
                              http://www.4shared.com/file/186877838/9bea7651/HV_UC3842.html
                              فکر کنم تو فیدبک و جبران سازش اشکالاتی داره. هنوز همون مشکل قبلی رو دارم.

دیدگاه

باسلام.توی Rapid share من هم Free user هستم.اگر یک بار دانلود نشدبعد از 2دقیقه باز هم سعی کنید.منبع اصلی رو می تونید
                                از سایت www.smps.usقسمت سمینارها ی سالانه دانلود کنید.
                                وامافرمول محاسبه توان وفرکانس یک هسته در لینک زیرموجود است.
                                موفق باشید.

http://rapidshare.com/files/329430803/slup057.pdf.html

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X