اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

نوشته اصلی توسط ahmadmn
    از نرم افزار نمیشه انتظار داشت تجربه کسب کنه و دیود سوخته بشماره
    اگه توی محاسبه ولتاژ و جریان دیود کمتر از مقادیر دیتاشیت بشه مسلما مشکلی نداره. باید فایلشو بزاری تا علت انتخا 4148 رو بهت بگم.
    سلام و با تشکر. تقریبا در تمام مدارات نرم افزار اجازه جایگزین کردن دیود اسنابر رو به 1n4148 میده اصرار من برای استفاده از 1n4148 بخاطر اینه که اس ام دیه 1n4148 تو مشهد راحت تر پیدا میشه مثلا در نقشه زیر:
    در ضمن میشه بجای دیود شاتکی SB560 قسمت خروجی از 1n5822 استفاده کرد؟و اینکه EEl25 پیدا میشه؟ و چی باید بگم که این هسته رو بدن؟
    ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

با درود . . .
      یه استادی داشتیم(خدا رفتگانشو رحمت کنه) میگفت یه دیودی مثل 4007 در حقیقت اگه نسوزه میتونه به جای یه زنر 1000 ولت استفاده بشه.
      طبق اون چیزی که گفت در حقیقت دیود وقتی به ناحیه شکست میرسه در صورتی که گرمای تولید شدش در حدی نباشه که دیود بسوزه جریان رو به رحاتی عبور میده و مثل زنر البته کمی نازنازی تر رفتار میکنه
      درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
      بدرود . . .

دیدگاه

اگه دستی 4148 گذاشتی و نرم افزار گیر نداد، تا اینکه خودش اونو انتخاب کرده فرق داره.
        بهرحال توی خفن ترین نقطه مدار، یعنی اسنابر باید چیزی گذاشت که دووم بیاره.
        1n5822 هم نسبت به SB560 ضعیفتره. هم ولتاژ و هم جریانش. اگه می خوای مبع رو تو بار کامل استفاده کنی عمرش میاد پایین.
        هسته EEL25 توی بازار ندیدم. بهتره یه هسته EE نزدیک به اونو انتخاب کنی. شایدم ترانس فروشای بازار کمی مطالعه کردن و خبر دارن. اونا معمولا با ابعاد می شناسن. مثلا ممکنه بگن EE25.4/20
        با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

اینو داخل خود دیتاشیت سری 2 تینی پیدا کردم:

و

البته 4005 نوع g از سری فست هستش.
          نمیدونم شاید شدنیه که به عنوان مثال عملی داخل خود دیتاشیت اومده. به هر حال یه دیود 25 تومنی و یا 10 تومنی ارزون تر درمیاد تا یه زنر(p6kexxxa )با قیمتی در حدود 200 بخوای براش بزاری!
          درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
          بدرود . . .

دیدگاه

متاسفانه اسنابرها اچندان از قواعد ریاضی پیروی نمی کنند و اتفاقا برای حذف سیگنالهایی که از دست ریاضیات در رفتند بدرد می خورند.
            بنابراین ممکنه یه دیود 4005 معمولی هم بهتر از یه UF4007 کار کنه. در واقع کندی دیود در دمپ کردن اسپایک ها مفید واقع بشه.
            اما این قاعده کلی نیست و نمیشه بخاطرش مدارای مطمئن رو کنار گذاشت.
            مهمترین پارامتر توی مدارات تغذیه، دوامه.
            اگه مشتری یکی دوبار مدار سوخته به شما برگردونه، کم کم اطمینانشو به شما از دست میده و ...

دیدگاه

سلام و با تشکر.من جای کمی روی برد دارم و از اس ام دی قطعات بیشتر استفاده میکنم با توجه به اینکه در مشهد من برای دیود اسنابر فقط اس ام دی دیود 1n4007 , 1n4148 رو پیدا کردم و در جاهایی که در تهران میشناختم دو دیود us1m و murs160 رو هم موجود داشتن نظرتون در رابطه با جایگزینی کدوم یکی از این چند دیود برای دیود اسنابر هست و یا هیچکدوم؟ در زیر لینک دیتاشیت های مربوط به دو دیود آخر رو قرار دادم
              http://www.diodes.com/datasheets/ds16008.pdf
              http://www.diodes.com/datasheets/ds30130.pdf

دیدگاه

من از us1m برای اسنابر استفاده کردم و هیچ مشکلی نداشت. murs160 رو می تونی تست کنی.

دیدگاه

سلام

دایی من یه مدار با TNY274 بستم که خروجی نداره ، البته شروع به عیب یابی کردم ولی چیزی زیاد دستگیرم نشد :

مدار بالا هیچ خروجی نداره. خروجی باید حدودا 15 ولت باشه.

اما زمانی که پایه 6 ترانس رو نسبت به RTN اندازه میگیرم ، ولتاژی در حدود 14.5- ولت داره.گفتم شاید جهت ثانویه برعکس باشه ، دوباره ثانویه رو برعکس پیچیدم ، ولی نتیجه مثل قبل بود و قبل دیود نست به زمین 14.5- ولت داره.

پایه D ایسی رو هم اندازه گیری کردم و حدود 310 ولت بود با فرکانس 140 کیلوهرتز که بنابرین فکر نمیکنم مشکل از ای سی باشه.

اگر ممکنه راهنمایی بفرمایید.

:nerd:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد.ح
                    سلام
                    دایی من یه مدار با TNY274 بستم که خروجی نداره ، البته شروع به عیب یابی کردم ولی چیزی زیاد دستگیرم نشد :
                    سلام اجازه بدین من چیزهایی که به نظرم میرسه بهتون بگم و تا وقتی که استاد احمد بیان اینها رو که من میگم یک چک بکنید منم بعضی مواقع به این مورد که شما بگی برمیخورم عموما عیبهای یکی از اینهاست:
                    دیود خروجی و زنر و اپتو کوپلر رو چک کن برعکس نصب نکرده باشی
                    در ضمن دو سر خازن ده میکروفاراد که به پایه BP/M هم هست با احتیاط چک کن ببین چند ولته مواظب باش دستت نخوره برق بگیردت
                    راستی به نظر من خیلی بهتره بجای 1N4934 از یک دیود شاتکی با ولتاژ و جریان مناسب استفاده کنی

دیدگاه

دایی مسعود درست گفتن. معمولا اشکالات از قسمت فیدبکه.
                      اما من یه چیزی رو متوجه نشدم دایی جان:
                      چطوری ثانویه رو برعکس پیچیدی؟!
                      جهت پیچیدن نسبیه. در واقع ما اصلا جهت پیچیدن نداریم!
                      بلکه ابتدا و انتهای پایه ها رو می تونیم جابجا کنیم.
                      مثلا از پایه 5 شروع می کنیم می پیچیم و به پایه 6 ختم می کنیم. اگه بخوای جهت خروجی رو عوض کنی باید ابتدا رو به پایه 6 و انتها رو به پایه 5 وصل کنی.
                      درضمن ترانس یه عنصر الکتریکی خاصه که ولتاژ DC نداره! چطور 14.5 ولت DC گرفتی؟ ممکنه خازن خروجیت اتصال کوتاه باشه.

اضافه شده در تاریخ :
                      این خازن که بهش خازن Y میگن، از شناور شدن ولتاژ ثانویه جلوگیری می کنه دایی جان. این باعث کاهش EMI هم میشه.
                      توی تاپیک ها چندین بارم هم راجع بهش بحث شده.

دیدگاه

سلام اول اینکه در جواب دوستمون بگم که آی سی tny تهران زیاد پیدا میشه ولی شهرستان رو نمیدونم.
                        من 25 ال ای دی 1 وات پاور دارم که میتونم هم همه اونها رو به صورت سری ببندم و هم مثلا به حالت 5 تا 5 تا سری و در آخر همه با هم موازی در حالت اول به حدود 83 یا 84 ولت در خروجی نیاز دارم و جریان حدود0.32 آمپر و در حالت دوم به حدود 17 ولت و جریان حدود 1.6 آمپر البته همون طور که میدونیم ال ای دی جریانش باید کنترل بشه و منبع جریان میخواد.
                        سوال اولم اینه که به نظر شما حالت اول بهتره یا حالت دوم؟
                        برای حالت اول من به نرم افزار خروجی رو 90 ولت 0.37 آمپر دادم دلیل من برای این ولتاژ و این جریان این بود که هم یکم بالاتر بگیرم که اگه بخاطر اشتباههای من منبعم توان کمتری داد به مشکل نخورم و دلیل دوم این بود که نرم افزار آی سی tny280 رو که من موجود دارم انتخاب کنه نه اینکه tny279 رو انتخاب کنه وگرنه حدود 83 ولت و 0.32 آمپر برام کافیه. خلاصه اینکه مدار زیر رو بهم داد.
                        حالا سوال دومم اینه که نرم افزار ترانس رو (E25/13/7(EF25 برام انتخاب کرد میخواستم بپرسم این ترانس گیر میاد و چی باید بگم تا این ترانس رو بهم بدن؟
                        سوال سوم: موضوع این پایه 2 چیه؟ مثلا من از پایه سه به طرف پایه 2 بپیچم و سیم رو قطع کنم و به پایه 2 لحیم کنم و دوباره ادامه سیم رو از پایه 2 به طرف پایه 1 بپیچم و در آخر به پایه 1 وصل کنم؟بعد پایه 2 باید همینطور آزاد باشه و به هیچ جا جز مس فیبر وصل نمیشه؟ دلیل اینکه دو تکه باید بپیچم چیه؟
                        سوال چهارم: در این مدار دیود خروجی رو دیود های مختلفی بهم پیشنهاد داد از جمله uf4006.استفاده از دیود شاتکی در اینجا مناسبتر نیست ؟ اگه اینطوره چه دیودی بجاش بذارم که پیدا هم بشه
                        سوال پنچم: زنر 91 ولت راحت پیدا میشه؟
                        سوال ششم: برق خروجی دست آدم رو میگیره و خطرناکه؟
                        با تشکر

دیدگاه

سوال سوم: موضوع این پایه 2 چیه؟ مثلا من از پایه سه به طرف پایه 2 بپیچم و سیم رو قطع کنم و به پایه 2 لحیم کنم و دوباره ادامه سیم رو از پایه 2 به طرف پایه 1 بپیچم و در آخر به پایه 1 وصل کنم؟بعد پایه 2 باید همینطور آزاد باشه و به هیچ جا جز مس فیبر وصل نمیشه؟ دلیل اینکه دو تکه باید بپیچم چیه؟
                          اول از همه ببخشید بابت اینکه دارم پاسختون رو میدم ، آخه شما خودتون اینکاره اید :mrgreen:

اگر در نرم افزار ، به قسمت Winding Instruction برید ، قطعا جوابتون رو میگیرید.احتمالا نصفش زیر ثانویه و نصفش روی ثانویه پیچیده میشه.

سوال پنچم: زنر 91 ولت راحت پیدا میشه؟
                          1N5270

اگر هم پیدا نشد ، به نظرم میتونید چند تا زنر رو با هم سری کنید : مثلا 39+39+13 که میشه 55C39 + 55C13

سوال ششم: برق خروجی دست آدم رو میگیره و خطرناکه؟
                          بله :twisted: البته اگر ایزوله باشه که هست ، اگر فقط یکی از خروجی ها رو لمس کنید ، اتفاقی نمی افتد !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد.ح
                            اول از همه ببخشید بابت اینکه دارم پاسختون رو میدم ، آخه شما خودتون اینکاره اید :mrgreen:
                            اگر در نرم افزار ، به قسمت Winding Instruction برید ، قطعا جوابتون رو میگیرید.احتمالا نصفش زیر ثانویه و نصفش روی ثانویه پیچیده میشه.
                            سلام و با تشکر. این چه حرفیه؟!!! من که ناواردم. ولی ممکنه شما چیزهایی بدونید که همون استاد های کار هم ندونن.
                            بله به قسمت Transformer constraction رفتم و شکل زیر رو بهم نشون داد پس اول قسمت اول اولیه رو بپیچم بعد ثانویه و بعد قسمت دوم اولیه با توجه به عکس زیر درست گفتم؟

برای زنر شما مطمئنی که از سری کردن چند زنر میشه زنر حاصلجمع رو درست کرد؟ مثلا از سری کردن دو زنر 5.1 ولت یک زنر 10.2 ولت بدست میاد؟اگه اینطوره به چه صورت؟ مثلا کاتد یکی به آند دیگری وصل شه؟
                            در آخر هم متوجه نشدم با توجه به ایزوله بودن خروجی 90 ولت دی سی آدم رو میگیره یا نه؟

دیدگاه

برای افزایش ولتاژ شکست زنر: زنر ها رو سری میبندیم
                              برای افزایش تحمل جریان نزها رو موازی میبندیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                                برای افزایش تحمل جریان نزها رو موازی میبندیم
                                سلام دوست عزیز مطمئنید که این کار درسته؟ آخه من چند وقت پیش اینو از یکی از دوستانم سوال کردم گفت وقتی زنر ها رو با هم موازی میکنی هر کدام رو با یک مقاومت سری کن و بعد با هم موازی کن و گفت البته باز هم اینکار درست و اصولی نیست نظر شما چیه؟اگه مثلا دو تا زنر رو با هم موازی کنیم حالا با مقاومت یا بدون مقاومت ممکنه یکی عمل نکنه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X