اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

نوشته اصلی توسط atefe.fallah
    بله منظورم همون فریمش هست
    شیوه ی نصب چه مشکلی می تونه داشته با شه؟؟؟که اول چشمک می زنه بعد روشن می شه؟؟؟؟؟؟؟؟همه چیو چک کردم طاهرن که مشکلی نبود
    از دیروز هم که نصب کردم داره کار می کنه فعلا هم که مشکلی داشته و کسی صداش در نیومده :mrgreen: :mrgreen:
    انشاالله که خیره (منظورم چشمک زدنشه)
    حدس من اینه که قسمت محدود کننده جریان منبع تغذیه شما باعث این چشمک اولیه میشه.
    بیشتر لامپ ها در لحظه استارت جریان ناپایداری دارند. بنابراین اگه منبعی محدود کننده جریان داشته باشه مجبوره لامپ رو قطع و وصل کنه.

اضافه شده در تاریخ :
    نوشته اصلی توسط meraj61
    سلام دوستان
    آی سی مورد نیاز برای طراحی مدار تغذیه 51 ولت 1 آمپر با ورودی 27 ولت DC چیه؟ و PI اونرو طراحی می کنه؟ من امتحان کردم جواب نداد. لطفا اگه کسی می دونه کمک کنه
    ممنون
    سلام دایی جان
    با MC34063 می تونی این منبع رو بسازی. البته یه ماسفت باید به این آی سی اضافه بشه.
    توی انجمن تاپیکهای زیادی درباره این آی سی هست که می تونی بحث رو در همونها دنبال کنی.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام خدمت دوستان عزیز ( من همون ElecPress سابق هستم )
      عرض کنم که من نهایتا یه مدار 31 ولت 5 آمپر با TOP250 ساختم که کار میکنه ولی هنوز ترانس و قطعات قسمت کلمپ خیلی داغ میشن! مخصوصا دیود FR257 که من بجاش از FR307 استفاده میکنم.
      یکی از دوستان فرمودند که با کاهش VOR میشه این حرارتو کم کرد ، چون مقدار پیشفرض نرم افزار 135 ولت هستش که تو مدار من با هسته ETD34/17/11 تا 128 ولت کم شد ( برای مقادیر کمتر لازم بود هسته بزرگتر باشه، چون تعداد دور اولیه کم میشه و اندوکتانس اولیه خیلی کم میشد)
      با کاهش VOR از 135 به 128 ولت ، تعداد اولیه از دو تا 13 دور یه دو تا 12 دور کاهش پیدا کرد و هسته هم تغییر نکرد ( 24 دور )
      میخواستم بپرسم این کاهش 7 ولتی VOR میتونه حرارت قسمت کلمپ رو کمتر کنه یا نه؟
      مدارو ضمیمه کردم

خیلی ممنون

http://www.4shared.com/file/8xefTSc_/31-5-135.html

دیدگاه

سلام دایی جان
        توی توان 150 وات دست کم 30 وات تلفات داریم که باید توسط هیتسینک یا فن دفع بشه.
        135 ولت هم برای VOR زیاد نیست تا با کم کردنش بتونی حرارت رو کم کنی. احتمالا مشکل از جای دیگست. اولین حدس خود ترانسه. و دیگه ممکنه یکی از قطعاتی که داری تقلبی باشه. اگه می تونی عکس با کیفیتی از مدار بزار.

دیدگاه

سلام دایی جان
          تشکر از توجهتون

اندوکتانس نامی و نشتی ترانس نزدیک مقدار نرم افزاره
          حدس میزنم FR307 که من استفاده میکنم ، جنس خوب نیست! البته از دو تا موازی استفاده کردم. ( حرارت بالای قسمت کلمپ باعث سوختن یکی از این دیود ها میشه ، البته بعداز یکی دو ساعت زیر بار ) بجای 3تا مقاومت 30K هم از یک 10K - 3W استفاده کردم.
          متاسفانه خود مدار الان دستم نیست. دیروز مشتری زنگ زد که سوخته و من رفتم تعمیر کردم :biggrin: وگرنه یه عکس خوب میگرفتم. درکل مدار خیلی کوچک و قطعاتم نزدیک هم طراحی شدن.
          بجای چندتا خازن موازی در خروجی هم از یه خازن 1000uF - 50V استفاده کردم. به غیر از این موارد تغییر خاصی به طرح نرم افزار ندادم.

دیدگاه

سلام در یکی از مثالهای سایت www.powerint.com اولیه رو به صورت عکس زیر کشیده میخواستم ببینم این سیم پیچ اولیه رو چطوری باید بست؟ ظاهرا دو تا سیم موازی برای اولیه است ولی چرا سر نقطه دار یکی بالا و دیگری پایینه؟ سر nc باید به کجا وصل بشه؟ با تشکر

اضافه شده در تاریخ :
            نوشته اصلی توسط ElmeFarda
            سلام دایی جان
            تشکر از توجهتون

اندوکتانس نامی و نشتی ترانس نزدیک مقدار نرم افزاره
            حدس میزنم FR307 که من استفاده میکنم ، جنس خوب نیست! البته از دو تا موازی استفده کردم. ( حرارت بالای قسمت کلمپ باعث سوختن یکی از این دیود های میشه ، البته بغداز یکی دو ساعت زیر بار ) بجای 3تا مقاومت 30K هم از یک 10K - 3W استفاده کردم.
            متاسفانه خود مدار الان دستم نیست. دیروز مشتری زنگ زد که سوخته و من رفتم تعمیر کردم :biggrin: وگرنه یه عکس خوب میگرفتم. درکل مدار خیلی کوچک و قطعاتم نزدیک هم طراحی شدن.
            بجای چندتا خازن موازی در خروجی هم از یه خازن 1000uF - 50V استفاده کردم. به غیر از این موارد تغییر خاصی به طرح نرم افزار ندادم.
            سلام استفاده کردن از دو تا دیود موازی صحیحه؟؟؟؟؟؟ مشکلی پیش نمیاد؟
            راستش من هر وقت اسنابر مدارم زیاد داغ کنه دو تا کار انجام میدم و خنک میشه
            1- اندوکتانس نشتی رو میارم پایین با راههای مختلف از جمله پیچیدن ترانس به روش ساندویچی تغییر فاصله هوایی و نزدیک تر کردن اولیه و ثانویه.
            یک روشی که من بعضی مواقع استفاده میکنم برای اینکه اولیه و ثانویه فاصله شون زیاد نشه اینه که مثلا اگه ثانویه از سیمهای ضخیم استفاده شده مثلا یک یا دو یا سه ردیف موازی 0.45 و آخرین دور ثانویه قسمتی از ترانسه که پایه ترانس اونجا نیست (پایه ترانس در طرف مقابله) در این صورت بجای اینکه سیم رو از روی ثانویه رد کنم و به پایه هسته لحیم کنم که اینکار باعث بشه فاصله بیشتری بین اولیه و ثانویه بیافته میام سر ثانویه رو از طرف دیگه ترانس بیرون میارم و بعد از تموم شدن ترانس پیچی اون سر ثانویه رو مثل یک پل یا سرسره از بیرون ترانس به برد لحیم میکنم برای بایاس هم اگه سیم ضخیم خواسته باشه و باز سر آخرش بیفته طرف دیگه ترانس (که پایه نیست)همین کار رو میکنم.
            2- VOR رو میارم پایین حتی شده تا 80 ولت آوردم پایین
            تا حالا هم ترانسم زیاد داغ نکرده شاید از ترانس کوچکتر از توان منبع استفاده میکنی
            ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

:twisted:
              نوشته اصلی توسط ms2000
              سلام در یکی از مثالهای سایت www.powerint.com اولیه رو به صورت عکس زیر کشیده میخواستم ببینم این سیم پیچ اولیه رو چطوری باید بست؟ ظاهرا دو تا سیم موازی برای اولیه است ولی چرا سر نقطه دار یکی بالا و دیگری پایینه؟ سر nc باید به کجا وصل بشه؟ با تشکر

به این سیم پیچ shield winding میگن و باعث کاهش نویز در ثانویه میشه. بدرد مدارات حساس مثل آنالوگ می خوره. اگه تیک shield winding رو در انتهای ویزارد نرم افزار برداری دیگه اینو نمی کشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                به این سیم پیچ shield winding میگن و باعث کاهش نویز در ثانویه میشه. بدرد مدارات حساس مثل آنالوگ می خوره. اگه تیک shield winding رو در انتهای ویزارد نرم افزار برداری دیگه اینو نمی کشه.
                سلام مثل همیشه ممنون از پاسختون ولی این سیم پیچ رو چطوری میپیچن؟ سر nc رو هوا وله؟ به جایی وصل نیست؟
                یا در عکس زیر که مربوط به دیتاشیت آی سی viper50a است سر ابتدای (نقطه دار) بایاس رو هوا وله ؟ به جایی وصل نیست؟ پیچیدنش چطوریه؟ با تشکر

دیدگاه

درست متوجه شدی دایی جان
                  این سیم هم مثل بقیه سیم پیچ هاست ولی تهش به جایی وصل نیست. من بعد از پیچیدن چسب سرشو با کاتر قطع می کنم تا بیرون نزنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                    درست متوجه شدی دایی جان
                    این سیم هم مثل بقیه سیم پیچ هاست ولی تهش به جایی وصل نیست. من بعد از پیچیدن چسب سرشو با کاتر قطع می کنم تا بیرون نزنه.
                    سلام استاد با تشکر از جوابتون مثلا در عکس بالا سر ابتدای سیم پیچ که با نقطه مشخص شده به جایی وصل نیست؟ :eek: خب چرا؟

دیدگاه

با سلام خدمت همه ی اساتید
                      با این نرم افزار میشه طوری طراحی کرد که ولتاژ خروجی در نهایت توسط یه پتانسیومتر در حد 10درصد تنظیم بشه؟
                      مثل منبع تغذیه های صنعتی که تو بازار هست.
                      مثلا من میخام یه منبع 14ولت 2.5 آمپر با tiny بسازم که ولتاژ خروجی در حد 1ولت بالا یا پایین بره
                      همه ی 26 صفحه ی تاپیک رو خوندم :read: نگین سوالت تکراریه که قبول ندارم
                      خدایا شکرت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hashemys
                        با سلام خدمت همه ی اساتید
                        با این نرم افزار میشه طوری طراحی کرد که ولتاژ خروجی در نهایت توسط یه پتانسیومتر در حد 10درصد تنظیم بشه؟
                        مثل منبع تغذیه های صنعتی که تو بازار هست.
                        مثلا من میخام یه منبع 14ولت 2.5 آمپر با tiny بسازم که ولتاژ خروجی در حد 1ولت بالا یا پایین بره
                        همه ی 26 صفحه ی تاپیک رو خوندم :read: نگین سوالت تکراریه که قبول ندارم
                        سلام به نظر من مثلا میتونی از tl431 استفاده کنی و مقاومتی که بهش در بالا وصله رو کم و زیاد کنی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                          سلام استاد با تشکر از جوابتون مثلا در عکس بالا سر ابتدای سیم پیچ که با نقطه مشخص شده به جایی وصل نیست؟ :eek: خب چرا؟
                          این سیم پیچ قرار نیست جریان بده دایی جان! قراره فقط بعنوان شیلد عمل کنه.
                          دایی hashemys عزیر
                          روشی که دایی مسعود گفتند درسته. حتی وقتی که زنر استفاده می کنی می تونی یه پتانسیومتر باهاش سری کنی و ولتاژ خروجی رو کمی تغییر بدی.
                          توی طراحی هم باید بیشترین ولتاژ رو برای طراحی انتخاب کنی.

دیدگاه

با سلام خدمت همه اساتید

حدودا از زنر چه جریانی عبور می کند

ضمنا این جمله یعنی چه:
                            توی طراحی هم باید بیشترین ولتاژ رو برای طراحی انتخاب کنی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nima321
                              با سلام خدمت همه اساتید

حدودا از زنر چه جریانی عبور می کند

ضمنا این جمله یعنی چه:
                              سلام دوستی گفتن که برای اینکه ولتاژ خروجی رو کمی تغییر بدیم چکار کنیم استاد احمد هم فرمودن:

"حتی وقتی که زنر استفاده می کنی می تونی یه پتانسیومتر باهاش سری کنی و ولتاژ خروجی رو کمی تغییر بدی.
                              توی طراحی هم باید بیشترین ولتاژ رو برای طراحی انتخاب کنی."

منظور اینه که ولتاژ خروجی طراحی رو بیشترین ولتاژ مورد نیاز قرار بده مثلا اگه میخواد بین 16 و 17 ولت خروجی رو تغییر بده در طراحی خروجی رو ولتاژ 17 ولت در نظر بگیر.

در مورد جریان زنر استاد احمد در یک تاپیک گفتن:

"1- جریان بایاس زنرها اونقدرها مشخص نیست.
                              استاندارد میگه یه زنر باید با 5 میلی آمپر بایاس بشه تا ولتاژش برابر با مقدار نوشته شده در روی زنر بشه.
                              من در مداراتی که جریان تغذیه زیاد نیست از 1 میلی آمپر هم استفاده می کنم. مثلا زنر 5.1 ولت با جریان 1 میلی آمپر 4.9 ولت میده.
                              مهم تثبیت ولتاژه نه اندازه دقیقش.
                              نکته دیگه اینه که زنر زیاد داغ نشه. حرارت باعث کمر کمتر و تغییر ولتاژ زنر میشه. بنابراین جریانهای بالا مجاز نیست.
                              وقتی به دقت بالا نیاز باشه باید از رفرنس بجای زنر استفاده بشه. مثل TL431 و LM336 و LM385"

امیدوارم که مطالب بالا که گفته های استاد احمد می باشد کارتون رو راه بیاندازه.با تشکر.

دیدگاه

با تشکر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X