اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

نوشته اصلی توسط Blanco نمایش پست ها
    دوستان کسی نیست جواب بده خیلی معطلم . اونیکی ترانزیستور مقاومت پایه امیترش 1 اهم هست و اندازش هم کمی بزرگتر اینی که سوخته و قابل تشخیص نیست رو چی بزارم ؟ یه سوال دیگه هم دارم 2 تا مقاومت 2.2 در مدار هست که سوختن ولی روی برد به جای R زده L ! یعنی سلف هستن اینا ؟ ظاهرش که کپی مقاومت 2.2 اهم هست با رنگ های قرمر قرمز طلایی طلایی .
    لامپ های کم مصرف را بریز دور
    ..و بجاش ال ای دی..استفاده...کن
    جدیدترین ویرایش توسط mmmiii1234; ۱۵:۳۲ ۱۳۹۸/۰۵/۰۱.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Blanco نمایش پست ها
      دوستان کسی نیست جواب بده خیلی معطلم . اونیکی ترانزیستور مقاومت پایه امیترش 1 اهم هست و اندازش هم کمی بزرگتر اینی که سوخته و قابل تشخیص نیست رو چی بزارم ؟ یه سوال دیگه هم دارم 2 تا مقاومت 2.2 در مدار هست که سوختن ولی روی برد به جای R زده L ! یعنی سلف هستن اینا ؟ ظاهرش که کپی مقاومت 2.2 اهم هست با رنگ های قرمر قرمز طلایی طلایی .
      سلام
      یه عکس از پشت رو مدارت بگیر .بزار ببینم .,و اونی که گفتی به جای rزده Lشما از پشت مدار مسیر رو دنبال کن ببین سرو ته مسیر به کجا وصل میشه.اون وقت متوجه میشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bahmangholami نمایش پست ها
        سلام
        یه عکس از پشت رو مدارت بگیر .بزار ببینم .,و اونی که گفتی به جای rزده Lشما از پشت مدار مسیر رو دنبال کن ببین سرو ته مسیر به کجا وصل میشه.اون وقت متوجه میشید

اون دو مقاومت یا سلف یه سرهردوشون به سلف ترویید متصل میشه و سر یکیشون هم به مقاومتی که به امیتر ترانزیستور وصل هست متصل میشه (همون مقاومت که سوخته و قابل تشخیص نیست ) . سر اونیکی هم به مقاومت 31 اهم (که اینم سوخته و مشخصه در تصویر ) وصل میشه که خود اون مقاومت 31 اهم به بیس اونیکی ترانزیستور وصل هست . واقعتیش من قطعاتی که سوخته بود رو عوض کردم به جای 31 اهم 33 اهم گذاشتم اون مقاومت سوخته و غیر قابل تشخیص هم 1.5 اهم گذاشتم اون دو تا مقاومتی هم که روی برد با L مشخص شدن و شبیه مقاومت 2.2 اهم هستن (هر دو سوخته بودن ) مقاومت 2.2 اهم گذاشتم .مقاومت های 1 اهم بزرگ که سوخته بودن رو 1 اهم گذاشتم ولی با وات کمتر چون تو خونه نداشتم وات بیشتر ترانزیستور ها رو هم 13009 گذاشتم خازن صافی هم 400 ولت 47 میکرو بود که کلا خراب شده بود من 56 میکرو گذاشتم ولی در نهایت روشن نشد لامپ . خازن های استارتر و ... هم دست نزدم با مولتی متر که اندازه میگیرم درست نشون میده و در تست بیزر هم صدا نمیده . فیلامان لامپ هم با مولتی متر اندازه گرفتم چیزی در حد 1.9 اهم بود (برای اطمینان بیشتر میخواستم یه ولتاژ 12 ولت بدم بهش ولی ترسیدم بسوزه اخه به یه لامپ کوچیکتر دادم روشن شد ولی سوخت ! ) همه دیود ها هم سالم هستن . دیاک رو هم نداشتم عوض کنم ولی با مولتی متر که درست نشون میده و از هیچ طرف راه نمیده (دیاک در تصویر خوب مشخص نیست زیر خازنه ) فیوز هم سالمه خازن شارژ میشه ولی لامپ روشن نمیشه . من تعمیر کار نیستم و لامپ هم برای خودم نیست یکی از اشناها داد گفت اگه تونستی تعمیر کن (این در جوابی دوستی که گفت برو ال ای دی بگیر ) .
        جدیدترین ویرایش توسط Blanco; ۱۲:۲۵ ۱۳۹۸/۰۵/۰۲.

دیدگاه

شما تا حدودی خوب پیش رفتین .منظورم مقاومت ها بود یه اشتباه کوچکی که داشتین این بود که دیاک رو حتما .باید تعویض میشد
          اونم باید یکی نو بندازی روش..اون فیلامانم با اهمتر رو بیزر تست بگیری کافیه(تست دیود)...و از سالم بود خازن باید یه خازن سنج لازمه که.که درست تشخیص بده
          دراینجا فکر نکنم لازم باشه چون خازن استارت خیلی کم پیش میاد بسوزه .
          شما دیاک رو تعویض کن ...یکی نو بگیر و دوباره تمام المان هارو چک کن انشااله روشن میشه

دیدگاه

دوستان سلام
            من یک برد از لامپ کم مصرف 50 وات را دارم تعمیر می کنم
            دو تا ترانزیستور و 4 تا مقاومت های بایاسش سوخته بودن که عوضشون کردم (ترانزیستور ها 13005 بودن و مقاومت ها هم 0.5 اهم و 10 اهم)
            بقیه قطعات هم سالم بودن.
            اما زمانی که تستش کردم، مقاومت های 10 اهمی (هردوتا) ترکیدن. ترانزیستورش هم خیلی داغ میکنه
            لطفا راهنماییم کنید.
            ممنونم
            جدیدترین ویرایش توسط r.hessam; ۲۱:۱۷ ۱۳۹۸/۰۵/۰۹.

دیدگاه

کسی نیست جواب بده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

دیدگاه

یه سوال دیگه هم داشتم.
                درایور ال ای دی(اس ام دی) رو تعمیر کردم. همه خازن های الکترولیتی (خازن تغذیه و صافی) رو عوض کردم. لامپ روشن شد.
                ولی روشن خاموش میشه . شبیه فلاشر. در موقع روش شدن هم ی صدایی (ویز) ازش میاد.
                لطف می کنید کمکم کنید بگید مشکل از چیه
                ممنون از همگی

دیدگاه

استیکر شفاف
                  برچسب شبرنگ
                  برچسب اموال
                  برچسب مش
                  چاپ بوم
                  استند تبلیغاتی
                  لمینت سرد
                  تعمیر یو پی اس
                  یو پی اس
                  باتری یو پی اس
                  خرید یو پی اس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط r.hessam نمایش پست ها
                    دوستان سلام
                    من یک برد از لامپ کم مصرف 50 وات را دارم تعمیر می کنم
                    دو تا ترانزیستور و 4 تا مقاومت های بایاسش سوخته بودن که عوضشون کردم (ترانزیستور ها 13005 بودن و مقاومت ها هم 0.5 اهم و 10 اهم)
                    بقیه قطعات هم سالم بودن.
                    اما زمانی که تستش کردم، مقاومت های 10 اهمی (هردوتا) ترکیدن. ترانزیستورش هم خیلی داغ میکنه
                    لطفا راهنماییم کنید.
                    ممنونم
                    سلام. سوختگی بخش ترانزیستور ها به همراه مقاومت ها حتما دلیلی داشته و فقط با تعویض این موارد مشکل حل نمیشه
                    خازن خروجی رو چک کنید اگر اوکی بود احتمالاً مشکل از دیاک DB3 هستش که معمولاً خودشو نشون نمیده

دیدگاه

برای اینکه فاز مستقیم به لامپ وصل شده اگر فاز به کلید برود و از آنجا به لامپ برود این حالت پیش نمی آید ضمنا" کلید های لامپ دار هم این حالت را بوجود می آورند یا باید کلید را ساده انتخاب کرد و یا لامپ داخل کلید را قطع نمود

دیدگاه

سلام دوستان:
                        اول اینکه سوختگی که تو بخش ترانزیستور بوجود میاد( منظورم المانهایی که با ترانزیستور سری موازی میشند هستش) چی میتونه باشه
                        دوم اینکه یه لامپ 32واتی کتابی دارم که خازن اکترولیتی 250ولتی 10میکرویش البته دوتا هست که یکیش باد کرده بود تعویض کردم و همچنین مقاومتهایی که با بیس دو ترانزیستور سری شده بودن ترکیده بود اوناروهم عوض کردم ولی وقتی باز به برق زده بودم هردو مقاومت سوختن
                        سوم اینکه دو ترانزیستوری که در این مدار وجود داره BUL 1688 که متاسفانه هیچ اطلاعاتی و موجودی ازش نه در اینترنت و نه در بازار نیست طبق روش تست ترانزیستور هم این دو تا مشکل دارند حالا جایگزینی براشون میشه پیدا کرد ممنون میشم بزرگواری کنید
                        جدیدترین ویرایش توسط دیوانه الکترونیک; ۱۳:۱۹ ۱۳۹۸/۰۶/۱۶.

دیدگاه

دوستان عزیز اساتید محترم راهنمایی لطفاً

دیدگاه

نوشته اصلی توسط دیوانه الکترونیک نمایش پست ها
                            از لامپ ال ای دی استفاده کن

دیدگاه

سلام
                              هر بخش از ترانزیستور ها معمولاً از 1 یک ترانزیستور 1 مقاومت اهم خیلی پایین (در حد 1 اهم تا 4 اهم) یک مقاومت اهم پایین ( در حد 10 اهم تا 100 اهم) و یک مقاومت اهم بالا ( در حد 220 کیلواهم تا 680 کیلواهم تشکیل شده این مقاومت ها معمولا وات بالا هم هستند) محل قرارگیری این مقاومت ها هم چون اکثر بوردهای بازار طراحی چین هستش به این شکل هست : مقاومت اهم خیلی پایین و مقاومت اهم پایین در نزدیکی ترانزیستور خودشون قرار دارند و معمولاً در یک مسیر از مدار قرار گرفته اند - مقاومت های اهم بالا وات بالا معمولاً در کنار یکدیگر و مابین خازن دی الکتریک و چوک قرار گرفته اند.
                              حالت های مختلفی برای خرابی وجود داره که با تجربتون کم کم بدست میاد منم تا جایی که تجربه دارم براتون مینویسم.
                              اولین مورد سوختن خازن های پلی استر هستش مقادیرشون تحت هر شرایطی باید با مقدار روی خازن یکی باشه بجز یکی از خازن های پلی استر (که معمولاً مقدارش هم 1 نانو هستش) بدلیل موازی بودن با سایر قطعات روی بورد مقدار دقیق نشون نمیده.
                              دومین مورد که بخاطر نوسان برق بوجود میاد بخش تغذیه است که تشکیل شده از مقاومت ورودی که حکم فیوز رو داره 4 عدد دیود و خازن دی الکتریک. در صورت ترکیدگی دیود و خازن دی الکتریک حتماً باید مقاومت ورودی رو که حکم فیوز داره رو عوض کنید همچنین اگه خازن ترکیده باشه احتمال اینکه دیود ها هم سوخته باشن خیلی زیاده.
                              سومین مورد سوختن ترانزیستور هاس. یه نکته رو قبلش بگم اونم اینکه در صورتی که دیدین مقاومت های اهم پایین ترانزیستوری سوخته مطمئن باشید اون ترانزیستور خراب شده. اگر ترانزیستور رو روی بورد تست میکنید معمولاً قسمت بیس به امیترش بدلیل موازی بودن با مقاومت های اهم پایین مقدار خیلی کمی رو نشون میده (اگه با اهم متر نگاه کنید معمولاً مقدارش برابر جمع دو مقاومت وات پایین هستش یعنی چیزی حدود 10 تا 100 اهم) البته لازم به ذکره یکی از خازن های پلی استر (که معمولاً در نزدیکی یکی از ترانزیستور ها هستش و مقداری در حدود 15 تا 30 نانومتر داره) هم روی مقدار ترانزیستور تاثیر میزاره و اگر اتصال کوتاه باشه ممکنه شمارو با اشتباه بندازه پس در بهترین حالت اینه که ترانزیستور رو بیرون از مدار تست کنید یا اینقد کار کنید تا با تجربه اعداد دستتون بیاد)
                              مورد بعدی سوختن دیاک هستش برروی تمامی لامپ ها میتونید از دیاک DB3 استفاده کنید. اینکه چطور بفهمیم دیاک سوخته یا نه 3 حالت پیش میاد : یا دیاک بطور کلی ترکیده و قابل رویته - یا دیاک اتصال کوتاه هستش - یا حالت عادی نشون نمیده. در حالت سوم چون تست دیاک سخته (نیاز به ولتاژ AC بالای 60 ولت داره) برای همین من بصورت آزمون و خطا و با مولتی متر victor 97 یه سری اعداد با اهم مترمحاسبه کردم الان دقیق یادم نیست اما مثلا اگه از اون مقدار کمتر میشد یا بیشتر میشد دیاک خراب بود و شاید بگم در 95% موارد هم این روش جواب میداد اما خب باید با آزمون و خطا و اهم متر بدست بیاریشون.
                              مورد بعدی سوختن چوک هستش این مورد تستش راحته اگه پایه چوک اتصال نداشت یا مقاومتش 0 شده بود یعنی سوخته اما احتمال اینکه چوک بسوزه خیلی خیلی کمه.
                              مورد بعدی خرابی مقاومت های وات بالا هستش. یه مثال میزنم برای اینکه راحت تستشون کنیم. فرض بر اینکه مقاومت های وات بالا مقدارشون 470 کیلواهم هستش تحت هر شرایطی اگر مقاومتشون رو گرفتین و بیشتر از مقدار مقاومت بود بدونید سوخته حتی اگه این مقاومت مثلا 500 کیلواهم نشون بده دلیلش هم اینه که این مقاومت های به سایر بخشهای لامپ متصل هستن و بدلیل موازی بودن میتونن مقدارشون کمتر باشه و اما تحت هیچ شرایطی نباید مقدارشون بیشتر از خودشون بشه.
                              یک بخش مهم که باید حتما بررسی کنید اون ترانس (یا سلف) 6 پایس که مسیر خروجی و جفت ترانزیستور ها از اونجا میگذره یه تجربه خیلی مهم در باره این سلف حتماً حواستون باشه سیم ها نباید به هم بخورند عایق روی این سیم ها خیلی ضعیفه و به راحتی از بین میره در خیلی از موارد دلیل اصلی کار نکردن مدار همین سلف 6 پایس چون تو یه نقطه خیلی ریز سیم ها بهم اتصال پیدا کردن و تحت هیچ شرایطی قابل رویت نیست پس همون لحظه اول که بورد تو دستتون اومد سیم های این سلف رو مرتبط کنید بطوریکه سیم پیچ مربوط به ترانزیستور اول یک سمت ، سیم پیچ قسمت خروجی در بالا و سیم پیچ ترانزیستور دوم در سمت دیگر قرار بگیره و مطمئن بشین سیم ها قطع شدگی نداشته باشند.
                              در اکثر لامپ ها قلع مردگی یکی از مشکلات شایع هستش لق بودن پایه های خروجی که به فیلمان وصل میشن ترکیدگی خطوط رو حتما باید اصلاح کنید . اگر خطوط مربوط به ترانزیستور سوختن حتماً اول سیاهی و سوختگی مغزی بورد رو پاک کنید(اینو میگم چون دلیلشو نمیدونم اما اگر سیاهی باشه مطمئن باشید مدارتون کار نمیکنه). اگر قسمتی از لامپ پوسیدگی یا آب خوردگی داره حتماً دوباره مسیرش رو قلع اندود کنید حتی اگر به ظاهر مسیر سالم باشه.
                              اینا تجربه 2 سال کار من با یک شرکت لامپ سازی بود و سالها پیش انجام میدادم اگر جایی در اعداد و ارقام اشتباه نوشتم بخاطر فراموشی اینجانبه اگر هم نکته دیگه ای یادم اومد حتما مینویسم

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

سلام دوستان:
                              اول اینکه سوختگی که تو بخش ترانزیستور بوجود میاد( منظورم المانهایی که با ترانزیستور سری موازی میشند هستش) چی میتونه باشه
                              دوم اینکه یه لامپ 32واتی کتابی دارم که خازن اکترولیتی 250ولتی 10میکرویش البته دوتا هست که یکیش باد کرده بود تعویض کردم و همچنین مقاومتهایی که با بیس دو ترانزیستور سری شده بودن ترکیده بود اوناروهم عوض کردم ولی وقتی باز به برق زده بودم هردو مقاومت سوختن
                              سوم اینکه دو ترانزیستوری که در این مدار وجود داره BUL 1688 که متاسفانه هیچ اطلاعاتی و موجودی ازش نه در اینترنت و نه در بازار نیست طبق روش تست ترانزیستور هم این دو تا مشکل دارند حالا جایگزینی براشون میشه پیدا کرد ممنون میشم بزرگواری کنید
                              سوختن مقاومت های مسیر ترانزیستور = سوختن ترانزیستور
                              اگر مقاومت هارو عوض کنید اما ترانزیستور سوخته روی بورد باشه مطمئن باشید مقاومت ها دوباره میسوزن

اکثر ترانزیستور های استفاده شده در لامپ های کم مصرف رو میشه با ترانزیستور سری MJE1300x جایگزین کرد برای این وات شما میتونید از 13005 یا اگر میخواید خیالتون راحت باشه از 13007 استفاده کنید(البته 13007 رو در صورتی میتونید استفاده کنید که جا براش روی بورد داشته باشین)

بطور کلی برای رنج وات های زیر میتونید از این سری ترانزیستور ها استفاده کنید
                              9 و 11 وات = 13003
                              از 9 وات تا 32 وات = 13005
                              از 32 وات تا 65 وات = 13007
                              از 65 وات به بالا = 13009
                              البته قبلش حتماً آرایش پایه ها رو بررسی کنید تا بیس کلکتور و امیتر درست باشد.
                              جدیدترین ویرایش توسط kinortechla; ۱۰:۲۶ ۱۳۹۸/۰۶/۱۷.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط kinortechla
                                بطور کلی برای رنج وات های زیر میتونید از این سری ترانزیستور ها استفاده کنید
                                9 و 11 وات = 13003
                                از 9 وات تا 32 وات = 13005
                                از 32 وات تا 65 وات = 13007
                                از 65 وات به بالا = 13009
                                البته قبلش حتماً آرایش پایه ها رو بررسی کنید تا بیس کلکتور و امیتر درست باشد.
                                دوست خوبم ممنونم از راهنمای خوب و واضح تون لطف کردی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X