می گویند این پارادوکس رااولین بار ارسطو طرح کرده و سالها بعد، گالیله آن را در اثر "محاوره" خود مورد بررسی قرار داده است.
دو دایره با قطرهای متفاوت داریم. دایره کوچکتر را روی دایره بزرگتر می چسبانیم طوری که هم مرکزشوند. دایره بزرگ را ضمن غلتیدن روی سطح از تا ، یکبار به دور خود می چرخانیم. پس طول برابر محیط دایره بزرگ می شود. در این صورت دایره کوچک نیز، یک چرخ کامل به دور خود انجام داده است به طوری که (که با برابر است)، برابر با محیط دایره کوچک است. نتیجه کار حکمی عجیب و وحشتناک است:
دایره های متفاوت، دارای محیط برابرند.
آیا می توانید توضیح دهید چه اتفاقی افتاده است؟!
نگید خوب بزرگه رو محیط خودش حرکت می کنه و .... توجیه ریاضی!!!
اینم یه معمای دیگه:
فرض کنید دو تامیله فلزی کاملا شبیه به هم دارید که یکی از اونها آهنربا و یکی دیگه آهن خالصه، بدون کمک گرفتن از هیچ وسیله دیگه ای چطور میتونید تشخیص بدید که کدوم میله آهنرباست؟
خدایی من موندم تو کف این ln5/ln2 آ. از کجا پیداش کردی؟!!!!
-----
رو اون پارادوکسه دارم کار می کنم. اما دیروز یکی از بچه ها یه نرم افزار برام اورد که همون پازل مکعبی رو می تونستی نرم افزاری انجام بدی . گفتم بد نیست اونجا پلود کنم .
یه راه دیگه برای سه تا 1:
Ln (1+1)^5 +1
ln در مبنای 2 هست...یعنی اول دو تا 1 روجمع کنید بعد به توان 5 و بعد ln میگیرید(در مبنای 2)
یه راه دیگه هم هست که خیلی روتینه نیازی به توان رسوندن و ln و...نداره اگه گفتید؟؟؟؟....یه علامتی که کمتر پیش میاد ازش استفاده کنید و شاید بشه گفت بهترین جوابه!!!
خدایی من موندم تو کف این ln5/ln2 آ. از کجا پیداش کردی؟!!!!
به صورت کاملا اتفاقی :mrgreen:
اول برا خودم اینو به صورت یه معادله ی اینجوری درنظر گرفتم:
چون بالاخره باید مجموع دو تا از 1 ها رو به توان یه عددی رسوند وگرنه خودمونو هم بکشیم به 6 نمیرسه :mrgreen:
که از بالا داریم 2
نوشته اصلی توسط [size=+2
x[/size]]
= 5
بعد برای اینکه x رو از توان دربیارم اومدم از طرفین ln گرفتم که میشه مثل زیر :
ln2
نوشته اصلی توسط [size=+2
x[/size]]
=ln5 => x ln2 = ln5 => x= ln5/ln2
پس به جای x مقدارشو بذاری میشه همون
در واقع با این روش می تونید هر عددی رو با یه توان مشخص به یه عدد دیگه تبدیل کنید
مثلا
12=30 => x=ln30/ln12
نوشته اصلی توسط سید عبدالله حسنی
یه راه دیگه برای سه تا 1:
Ln (1+1)^5 +1
ln در مبنای 2 هست...یعنی اول دو تا 1 روجمع کنید بعد به توان 5 و بعد ln میگیرید(در مبنای 2)
یه راه دیگه هم هست که خیلی روتینه نیازی به توان رسوندن و ln و...نداره اگه گفتید؟؟؟؟....یه علامتی که کمتر پیش میاد ازش استفاده کنید و شاید بشه گفت بهترین جوابه!!!
اینا نیستن؟ ∑ ∂ ∫ √ :biggrin: آخه من زیاد از اینا استفاده نمیکنم!! :icon_razz:
راستش هرچی فکر میکنم جواب سوم این 1 1 1 رو نمی دونم چیه؟ اگه گفتین؟ :nerd:
در مورد آهنربا هم فکر کنم یه بار باید یک سر یکی از آهن ها (آهن A) رو به مرکز اون یکی برنیم (آهن B) اگه جذب هم نشدند یعنی B آهنرباست. درسته؟
فکر کنم غلطه :cry:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
اینم خیلی جالبه
میشه در موردش توضیحات شفاهی داد و طرف رو قانع کرد اما این
توجیه ریاضی!!!
نمیذاره!! بحث جالبیه بحث زمان چرخش و ارتفاع پیش میاد. نمی دونم چرا منو یاد الکترومغناطیس میندازه
در مورد آهنربا اینم می تونه یه راه باشه ولی اگه قطبین آهنربا در امتداد طول میله باشه چی؟ اینجوری جواب نمی ده نه؟ می گن یه راه بهتر داره...(خودمم بلد نیستم!)
حالا فکر کنید ببینید چه راه دیگه ای هست؟
می گویند این پارادوکس رااولین بار ارسطو طرح کرده و سالها بعد، گالیله آن را در اثر "محاوره" خود مورد بررسی قرار داده است.
دو دایره با قطرهای متفاوت داریم. دایره کوچکتر را روی دایره بزرگتر می چسبانیم طوری که هم مرکزشوند. دایره بزرگ را ضمن غلتیدن روی سطح از تا ، یکبار به دور خود می چرخانیم. پس طول برابر محیط دایره بزرگ می شود. در این صورت دایره کوچک نیز، یک چرخ کامل به دور خود انجام داده است به طوری که (که با برابر است)، برابر با محیط دایره کوچک است. نتیجه کار حکمی عجیب و وحشتناک است:
دایره های متفاوت، دارای محیط برابرند.
آیا می توانید توضیح دهید چه اتفاقی افتاده است؟!
نگید خوب بزرگه رو محیط خودش حرکت می کنه و .... توجیه ریاضی!!!
سلام
چرا نگیم خوب بزرگه رو محیط خودش حرکت میکنه
دلیلش همینه و فقط همین
اصلا دایره کوچیک که هیچی هر نقطه ای در دایره بزرگ را بگیری حرکت خطی آن همین قدره
اصلا مرکز دایره که یه نقطه است و در اصل یک دایره با شعاع صفره هم همین قدر حرکت خطی رو به جلو داره
برای اینکه این آهنربا رو از تو هوا در بیاریم یه ایده ی دیگه میدم :mrgreen:
حالا که اون ایده ی اول قبول نیست فقط این راه به ذهنم میرسه که:
اول بیام قدرت این آهنربا رو امتحان کنیم ببینیم چقدر قدرت داره (به همدیگه نزدیکشون کنیم)
بعد که قدرتش دستمون اومد بیایم یکی از این آهن ها رو محکم بکوبیم زمین.
حالا دوباره آهن ها رو به هم نزدیک کنیم اگه همدیگه رو جذب نکردند یا اینکه قدرتشون نسبت به اول کمتر شده بود معلوم میشه که اون که انداختیم زمین آهنربا بوده
راه دیگه؟
چطور میشه 17 تا سیب رو بین سه نفر تقسیم کنیم، طوری که نسبت سیب ها به این صورت باشه: اولی 1/2 ، دومی 1/3 و سومی 1/9 ؟ در ضمن، به همه سیب کامل برسه ! (یعنی هیچ سیبی ناقص نشه) :nerd: :nice:
چطور میشه 17 تا سیب رو بین سه نفر تقسیم کنیم، طوری که نسبت سیب ها به این صورت باشه: اولی 1/2 ، دومی 1/3 و سومی 1/9 ؟ در ضمن، به همه سیب کامل برسه ! (یعنی هیچ سیبی ناقص نشه) :nerd: :nice:
پاسخ :
من یه سیب بهت قرض می دم.تو با همون نسبت ها تقسیم کن.آخرش اون سیب منو که زیادی آوردی بهم بده.
دیدگاه