پاسخ : *** شروع کار با GPS (بحث ها و سوالات پایه ای)
سلام
آقای فیض اله زاده از راهنماییتون متشکرم .
1- آیا برای حل اختلاف Vcc ها میتوان از شکلزیر پیروی کرد ؟ ( این روشرو تو یه تاپیک دیگه خوندم . )
2- در مورد رگولاتور اگه ممکنه در مورد جریان ورودی MAX232 راهنمایی کنید .
3- اصلا کریستال به کجا باید وصل بشه و لزوم استفاده از اون چیه ؟
دعایم کنید که شاید به واسطه ی دعای خیر شما مشکلاتم حل شود .
آقا شرمنده نفرمایید .
تو شکل فکر کنم که لقمه رو از پشت سر اوردن جلو دهن . :mrgreen: احتیاجی نیست که اطلاعات به پایه 11 وارد بشه و از پایه 14 خارج بشه و دوباره به پایه 10 وارد بشه و از 7 خارج بشه .
میشد مستقیم از همون پایه 14 خارج بشه .
بگزریم . این کارها یکم پیچ در پیچ میشن . شما میتونی از ساده ترین راه استفاده کنی . چطوری ؟ الان میگم .
کافی که شما میکرو تون رو از نوع L تهیه کنید . این نوع میکرو ها با ولتاژ 3.3 هم کار میکنن . در این حالت هم نیازی به MAX نیست و هم پیچیدگی مدارت کم میشه . تو این حالت هم ولتاژ ماژولت 3.3 ولت هست و هم ولتاژ میکروت . دیگه هم نیازی به یکسان سازی سطوح ولتاژ منطقی نیست .
این MAX232 رو هم به قیافش نگاه نکن . حدود 25 میلی آمپر جریان میکشه .
کریستال که از ضروریات کاره . کریستال برای میکرو استفاده میشه . البته خود میکرو کریستال داخلی داره اما تلرانسش زیاده و به درد این کار نمی خوره . اون Baud rate که انتخاب میکنی باید از یه معیار و مبنایی پیروی کنه که کریستال مبنای این کار میشه و باعث میشه اطلاعات با دقت بیشتری رد و بدل بشن .
چه دعایی کنمت بهتر از آن که خدا پنجره باز اتاقت باشد ...
مجددا از آقای فیض اله زاده متشکرم
درمورد میکرو کاملا متوجه شدم اما برای اتصال به کامپیوتر نباید از MAX232 استفاده کنم ؟
مگه اصلا MAX232 کارش این نیست که R232 رو به TTL تبدیل کنه ( 3.3 ولت رو به 0 و 5 ولت تبدیل کنه ) ؟
فرق MAX232 با MAX2322 چیه ( مدار راه انداز MAX2322 که تو دیتاشیتش خیلی پیچیده تر بود ) ؟
دقیقا باید کریستال رو به کجای ATmega32 وصل کنم ؟
نوشته اصلی توسط goldperson2005
درمورد میکرو کاملا متوجه شدم اما برای اتصال به کامپیوتر نباید از MAX232 استفاده کنم ؟
مگه اصلا MAX232 کارش این نیست که R232 رو به TTL تبدیل کنه ( 3.3 ولت رو به 0 و 5 ولت تبدیل کنه ) ؟
فرق MAX232 با MAX2322 چیه ( مدار راه انداز MAX2322 که تو دیتاشیتش خیلی پیچیده تر بود ) ؟
دقیقا باید کریستال رو به کجای ATmega32 وصل کنم ؟
واسه کامپیوتر که حتما باید وصل کنی .
کار MAX232 تبدیل منطق CMOS به TTL هست . RS232 نام یه پروتکل ارتباطی هستش .
درمورد فرق دو نوع منطق در صفحات ابتدایی بحث شده .
MAX2322 یه میکسر LNA هستش و مربوط میشه به کارهای مخابراتی و ربطی به این GPS و این موارد نداره .
به پایه های XTAL 1 و XTAL 2 و بعد فیوزبیت مربوط به کریستال خارجی باید فعال بشه .
از پاسخ شما بینهایت متشکرم
آیا ATmega نوع L داره ؟ اگه نداره باید از Max232 استفاده کنم ؟
من از برنامه Bascom استفاده میکنم .
چطوری باید فیوز بیت مربوط به کریستال خارجی فعال بشه ؟ چه طوری define کنم ؟
تو تاپیکای دیگه خوندم که دستوراتی در Bascom وجود داره که به طور مستقیم اطلاعات مورد نظر رو از ماژول دریافت می کنه ولی هرچی تو Help گشتم چیزی پیدا نکردم .
اگه بخوام از وقفه استفاده کنم آیا باید خروجی ماژول رو به پایه های INT0 یا INT1 وصل کنم ؟
در مورد ماژول GPS01 : http://www.roboeq.com/PDF/0502004.pdf لطفا نظرتون رو بگید .
متاسفانه من با نرم افزار Flow code آشنا نیستم . ولی میدونم که سمپل های زیادی برای پروتکل NMEA جی پی اس داره و اینکه باید با فلوچارت کارتون رو راه بیاندازید .
سلام دوستان!
امروز با دو تا سوال به اسقبالتون اومدم
- بهترین راه برای ساخت یه ولتاژ 3.3 ولت مطمئن چیه؟ (فرض کنید رگولاتور 7805 داریم)
- چرا بعضی icها چندتا VCC , GND دارن؟!
اونچیزی که در دانشگاه یاد میگیرید، "الفبایی" هست برای نوشتن یک "رمان" !!
از تقسیم مقاومتی که نمی تونی استفاده کنی ! چون با عبور جریان افت ولتاژ روی مقاومت زیاد میشه و ولتاژ خروجی کاهش پیدا میکنه .
زنر 3.3 ولت فکر نمیکنم پیدا بشه . حداقلش 5.1 ولت هست .
تنها راهش استفاده از رگولاتور LF33CV و یا LM2576 adj هست که اولی مداره ساده تری داره .
سوال دوم دلایل متعددی داره .
ممکن هست که هر پایه VCC و یا GND مربوط به بلوک های مجزا باشه .
ممکن هست دلیل استفاده از GND های زیاد به دلیل حذف نویز های داخلی در آیسی باشه .
ممکن هست بخوان به جای اینکه کل جریان مدار از یه پایه VCC و یا GND رد بشه ، از چندتا پایه استفاده کنن تا جریان بین اونها تقسیم بشه .
و
...
البته ممکن هست دلایل مهم تری نیز باشه که فعلا این چندتا داشتن تو سلول های خاکستری مغزم رد و بدل میشدند که براتون گفتم . :biggrin:
من یه موقعی کارم گیر بود و LF33 نداشتم خیلی راحت پشت 7805 از ال ای دی آبی رنگ (برای اینکه افت ولتاژش زیاده) استفاده کردم. البته جریان کشیم کم بود . اگه یه مقدار بیشتر باشه میتونید دو تا ال ای دی رو موازی کنید
اما یادتون باشه که این روش درستی نیست فقط برای راه افتادن کارم بود
نوشته اصلی توسط goldperson2005
سلام آقای فیض اله زاده
ممکنه بگید که این مدار درسته یا نه .
درست بودن این مدار مشروط به درست بودن برنامه نوشته شده میکرو هست والا مشکی من تو مدار نمی بینم به غیر از پایه های دیتای ال سی دی که اونم مشکل به حساب نمیاد . چون این ال سی دی ها رو میشه با 4 تا پایه دیتا هم راه اندازی کرد یعنی تو مد 4 بیتی . تو شکل شما از هر 8 پایه دیتا ال سی دی استفاده شده که خودش تو شلوغ شدن مدار نقش مهمی داره . به هر حال فرقی نمیکنه هم میتونی این جوری ببندی و یا مد 4 بیت اطلاعات .
راستی من تو اکثر مداراتم پایه های 1 و 3 و 5 ال سی دی رو به زمین وصل میکنم . این جوری هم کار میکنه .
دوستان!
تبریک میگم!! ماجولم رسید :wow:
LEA-5S (جا داره یادی هم از ماجول خدابیامرز قبلیم، جناب GT-723F بکنیم :cry
خب بگذریم!
می خوام از خروجی usb این ماجول استفاده کنم،کلا تا حالا کسی با خروجی usb ماجول های خانواده u-blox کار کرده؟ رفتم hardware integration manual ماجول هاش رو خوندم، برای استفاده از usb گفته باید از ic به نام IDO استفاده کنم که با سرچ متوجه شدم که یه نوع رگولاتور هست و ظاهرا تو بازار ایران هم یافت می نشود :sad:
حالا به نظرتون چه کنم؟!!(فعلا که دارم تو منابع خارجکی سرچ میکنم )
اونچیزی که در دانشگاه یاد میگیرید، "الفبایی" هست برای نوشتن یک "رمان" !!
دیدگاه