اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مسیریاب

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مسیریاب

نوشته اصلی توسط roboreza
    اینا یکیه فرقی نمیکنه

برای اینکه مقدار درست و دقیقی وجود نداره :cry:
    به کلی چیز بستگی داره که چه مقاومت هایی بذاری
    شما فعلا 470 اهم برای فرستنده و 10 کیلو برای گیرنده بذار نتیجه رو بگو (ولتاژ خروجی سنسور رو روی سیاه و سفید رو بگو) تا ببینیم چیکار باید بکنیم
    میگما به نظرت سر مثبت برد سنسور یک پتانسیومتر 10 کیلو آبی سری کنم مشکل ایجاد میکنه ؟ برای این که مثلا اگر مقدار مقاومت هایی که گذاشتم کم بود با پتانسیو متر بالا پایین کنم !
    واسه مسابقات مسیر یاب امسال برنامتون چیه ؟ :biggrin: تصصمیم داری جایی شرکت کنی ؟
    شنبه ایشالله برم این خرتو پرت ها رو بخرم , تا آخر هفته آینده هم از پایا 4428 و 338 سفارش بدم !راستی اون 338 دیگه ای هم که از جوان خریده بودم هم فیییک از آب در اومد ! :sad: مثل همون قبلی 2 3 ولت افت ولتاژ داره و ...

آقا راستی از پایا چ جوری سفارش قطعه کنم ؟ جای ثبت نام نداره ! :v
    ممنون
    « با هر دستی بدی , با همان دست پس خواهی گرفت »
    این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amir_Eshraghi
      میگما به نظرت سر مثبت برد سنسور یک پتانسیومتر 10 کیلو آبی سری کنم مشکل ایجاد میکنه ؟ برای این که مثلا اگر مقدار مقاومت هایی که گذاشتم کم بود با پتانسیو متر بالا پایین کنم !
      واسه مسابقات مسیر یاب امسال برنامتون چیه ؟ :biggrin: تصصمیم داری جایی شرکت کنی ؟
      شنبه ایشالله برم این خرتو پرت ها رو بخرم , تا آخر هفته آینده هم از پایا 4428 و 338 سفارش بدم !

ممنون
      تا حالا این کار رو نکردم
      باید اون سر گیرنده ها که مشترک هستند رو این کار رو باهاشون بکنی. اگه جواب بده خوب میشه
      نه دیگه خودم مسیریاب شرکت نمیکنم (البته اگه وسوسه نشم :mrgreen: )
      AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
        تا حالا این کار رو نکردم
        باید اون سر گیرنده ها که مشترک هستند رو این کار رو باهاشون بکنی. اگه جواب بده خوب میشه
        نه دیگه خودم مسیریاب شرکت نمیکنم (البته اگه وسوسه نشم :mrgreen: )
        1. سر گیرنده ها منظورت اینه که اون سری که گیرنده با فرستنده مشترکه ؟

2. خوب برنامه نداری رو رباتی چیزی کار کنی ؟ :biggrin:
        این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amir_Eshraghi
          1. سر گیرنده ها منظورت اینه که اون سری که گیرنده با فرستنده مشترکه ؟

2. خوب برنامه نداری رو رباتی چیزی کار کنی ؟ :biggrin:
          1 آره
          2 چرا یه مسابقه هست تابستون میخوام اونم شرکت کنم
          AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
            1 آره
            2 چرا یه مسابقه هست تابستون میخوام اونم شرکت کنم
            مارو بی خبر نذاری :biggrin:

اضافه شده در تاریخ :
            نوشته اصلی توسط roboreza
            اینا یکیه فرقی نمیکنه

برای اینکه مقدار درست و دقیقی وجود نداره :cry:
            به کلی چیز بستگی داره که چه مقاومت هایی بذاری
            شما فعلا 470 اهم برای فرستنده و 10 کیلو برای گیرنده بذار نتیجه رو بگو (ولتاژ خروجی سنسور رو روی سیاه و سفید رو بگو) تا ببینیم چیکار باید بکنیم

1. در حالت نور زیاد :
            سنسور گیرنده روی سفید : 4.8
            // // // سیاه : 1.4

2. در حالت نور متوسط :
            // // // سیاه : 1.2 تا 1.1

3. در حالت بدون نور :
            // // // سیاه : 0.7 تا 0.8

با همون مقاومت هایی که گفتین , یک با چراغ مطالعه کنارش روشن کردم اندازه گرفتم , یک بار با نور معمولی , و بار دیگه تقریبا همه ی چراغ های اطرافو خاموش کردم اما تاریک نکردم !
            به نظر شما خوبه ؟ یا ممکنه نویز بگیره سر مسابقه ؟
            این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

یه سر مقاومت 10 کیلو به سنسوره اون سرش به کجاس؟ منفی یا مثبت؟
              خروجی 2576 چنده؟
              AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
                یه سر مقاومت 10 کیلو به سنسوره اون سرش به کجاس؟ منفی یا مثبت؟
                خروجی 2576 چنده؟
                1. سنسور هام مثبت مشترک اند ! یعنی مثبت فرستنده به کاتد گیرنده ( همون مثبت برعکس گیرنده ) وصل شده و مقاومت 10 کیلو در اصل به پایه ی مثبت سنسور گیرنده وصل شده ( همون منفی سنسور گیرنده , چون گیرنده رو در بایاس معکوس قرار میدیم دیگهه !)

2. رفتم سلف خریدم زدم به 2576 ولتاژش شد 5.2 ولت بعد اون دیود کوچولویه رو برداشتم و مستقیم به زمین زدم ( همون قسمتی که گفتین بردار و .. ) شد 5 ولت ! وقتی سنسور ها وچیزای دیگه بهش متصل میکنم یعنی ازش جریان مدار رو میکشم تقریبا میشه بین 4.95 تا 5.02 !

3. من میگم باید یک کاری کنم که تو سفید بهم 4.8 نده ! نظر شما چیه ؟ مثلا تو سفید حدود 3.9 تا 4.3 بده ! باز شما تجربتون بیشتره ... چه نظری دارین ؟

ممنون
                این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

ای بابا! بازم مدارا مشکلای همیشگی رو دارن !!! من یکی دیگه خسته شدم از این مشکلای تکراری ! جالبه که هر دفه هم با یه روش دیقه حل میشه !!! :angry: :angry: :angry:

امیر اشراقی دل سرد نشییییییااااااا برو جلو !!! همون بار اول که میزاریش رو زمین و یکم درس میره همه خستگی آدم از بین میره :nice:

هنوز ه برنامش نرسیدی ؟؟؟
                  اسمم را پدرم انتخواب کرد !
                  نام خوانوادگی ام را یکی از اجدادم !
                  دیگه بسه راهم را خودم انتخواب خواهم کرد !
                  اینم لینک من :
                  http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.msg585767#msg585767

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رامین اسدیان
                    ای بابا! بازم مدارا مشکلای همیشگی رو دارن !!! من یکی دیگه خسته شدم از این مشکلای تکراری ! جالبه که هر دفه هم با یه روش دیقه حل میشه !!! :angry: :angry: :angry:

امیر اشراقی دل سرد نشییییییااااااا برو جلو !!! همون بار اول که میزاریش رو زمین و یکم درس میره همه خستگی آدم از بین میره :nice:

هنوز ه برنامش نرسیدی ؟؟؟
                    آقا نمیدونی چه قدر خرج کردم تا الان واسه رباتیک :biggrin: هی میساختم بعد میدیدم که ضعیفه ! باید ارتقا بدم ! قبلانااا ! البته میخواستم برم مثلا رو لاینمز یا میکرو موس کار کنم اما ته دلم میگه اول مسیریابتو بساز بعد :rolleyes: الانم این آخرین ربات مسیر یابی خواه بود که میسازم بعدش میریم واسه همون آینده ی روشن ترررر

نه به برنامش نرسیدم , فعلا بخش های مختلف مدار رو تست میکنم مثل درایور ها یا بافر سنسور ها و ... البته در مورد pid یکم تحقیق کردم :biggrin: ایشالله با pid راش میندازم , از کمک های شما در زمینه ی برنامه نویسیش با پرویی استفاده میکنیم هااا :agree:

ممنون

اضافه شده در تاریخ :
                    سلام

آقا ورژن اولی ربات رو ساختم
                    اینم عکساش :

http://uplod.ir/axsjg05vi8fn/CIMG5628.JPG.htm
                    http://uplod.ir/mxxamocgmxq2/CIMG5632.JPG.htm
                    http://uplod.ir/cgj358eg9o5f/CIMG5635.JPG.htm
                    http://uplod.ir/87hzf977c2ui/CIMG5640.JPG.htm
                    http://uplod.ir/ob6vfla9hxvb/CIMG5641.JPG.htm

1. کسی نظری رو مکانیک ربات نداره ؟ خوبه به نظرتون ؟

2. رباتم یکم سنگین شده ! ایراد که نداره ؟

3. تو عکس آخری اون فاصله ی 2 تا سنسور بالایی رو 1.35 سانتی متر گرفتم , بعد رو خط که هستن جفتشون باهم 1 کیش روشنه یکیش خاموشه ! اونی هم که روشنه چون یک مقدار رو خطه خروجی گیرندش 2.5 ولت میده ( وقتی 2.5 ولت میده بافر به 5 ولت تبدیل میکنه و .. ) , حالا من میخوام یک کاری کنم که دو تا سنسور بالا اگه بقل خط بودن به جای 2.5 ولت مثلا 2 ولت بدن ( برای این که بقل خط رو هم تشخیص بده ) ، حالا کدوم مقاومت رو دست کاری کنم به نظرتون ؟ گیرنده یا فرستنده ؟ فرقی هم داره ؟ :biggrin: !

4. یک مشکل بزرگ دارم , من وقتی کلید درایور ها رو میزنم ( کلیدی که ولتاژ موتور که مثلا 14 ولت هست رو به درایور ها میده ) خروجی درایور ها که همون دو سر موتور میشه , شروع میکنه به ولتاژ دادن ! یعنی وقتی یک موتور بهش وصل میکنم , تا ولتاژ به درایور ها میرسه , بدون این که از قبل pwm بدم , خودش شروع میکنه به چرخیدن ! :sad: نمیدونم اشکال از کجاش هست ! فقط یک دو بار به دلایلی ( که طولانی هست ), ماسفت ها خیلی خیلی داغ شدند ! اونم در 4 5 ثانیه ! حالا ممکنه از ماسفت ها باشه ؟ یعنی ماسفت ها سوخته باشه ؟

5. این درایوری که بهم دادین آقا رضا , آی سی 4428 چه نقشی توش داره ؟ مقاومت های 10 کیلو چی ؟

ممنون
                    این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

1- مکانیکش خوبه .موتورها که شل نیست؟
                      2- نه فکر نکنم سنگین باشه
                      3- در رابطه با مقاومت ها شما یکی از سنسورا رو 10 کیلو رو بکن 4.7 کیلو و دوباره توی همون شرایط تستشون بکن ببین چی میشه. انتظار داریم ولتاژ روی مشکی بیاد زیر 1 ولت و روی سفید هم یکم بیاد پایین تر از 4.8 ولت. اینطوری بهتر میشه چون الان ولتاژش روی سیاه یکم بالاس

4- اگر pwm ندی باید خروجی داشته باشه.اگه ورودی رو به gnd بدی موتور راست گرد و اگر به 5 ولت بدی برعکس میشه. اما نباید داغ کنه

5- tc4428 درایور ماسفته. ماسفت سر پایه گیت یه خازن داره که موقعی که میخوای روشنش کنی جریان زیادی میکشه برای همین نمیتونی مستقیم به پایه میکرو وصلش کنی و به یچیزی نیاز هست تا این جریان زیاد رو تامین کنه (البته این جریان برای مدت کوتاهی مثلا توی z44 125 نانو ثانیه فقط لحظه روشن شدن کشیده میشه و بعدش دیگه به این جریان نیازی نیست) برای همین از این آیسی های درایور استفاده میشه

راستی این مقاومت های 10 کیلو که میگی جربانش چیه؟ من نگفته بودم توی درایور مفاومت 10 کیلو بذاری!!
                      AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
                        1- مکانیکش خوبه .موتورها که شل نیست؟
                        2- نه فکر نکنم سنگین باشه
                        3- در رابطه با مقاومت ها شما یکی از سنسورا رو 10 کیلو رو بکن 4.7 کیلو و دوباره توی همون شرایط تستشون بکن ببین چی میشه. انتظار داریم ولتاژ روی مشکی بیاد زیر 1 ولت و روی سفید هم یکم بیاد پایین تر از 4.8 ولت. اینطوری بهتر میشه چون الان ولتاژش روی سیاه یکم بالاس

4- اگر pwm ندی باید خروجی داشته باشه.اگه ورودی رو به gnd بدی موتور راست گرد و اگر به 5 ولت بدی برعکس میشه. اما نباید داغ کنه

5- tc4428 درایور ماسفته. ماسفت سر پایه گیت یه خازن داره که موقعی که میخوای روشنش کنی جریان زیادی میکشه برای همین نمیتونی مستقیم به پایه میکرو وصلش کنی و به یچیزی نیاز هست تا این جریان زیاد رو تامین کنه (البته این جریان برای مدت کوتاهی مثلا توی z44 125 نانو ثانیه فقط لحظه روشن شدن کشیده میشه و بعدش دیگه به این جریان نیازی نیست) برای همین از این آیسی های درایور استفاده میشه

راستی این مقاومت های 10 کیلو که میگی جربانش چیه؟ من نگفته بودم توی درایور مفاومت 10 کیلو بذاری!!
                        3. خبرشو میدم !

4. یعنی من اگر هیچ pwm به اون پایه های درایور ماسفت ندم خودش خودکار یکخروجی میده ! درسته ؟ و وقتی pwm میدم بهشون باید طبق pwm عمل کنه دیگه ؟

5. آها ! ممنون

6. منظورم 10 اهم بود ! حواسم نبود ! اون 10 اهم واسه چی هست سر درایور ماسف ؟

ممنون
                        این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

4- آره pwm با دیوتی 50 درصد که بدی موتوی وایمیسه
                          6- برای کنترل جریان گیت
                          AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
                            4- آره pwm با دیوتی 50 درصد که بدی موتوی وایمیسه
                            6- برای کنترل جریان گیت
                            سلام

3. اوکی شد مقاومت ها ! 5.6 هم امتحان کردم که 4.7 بهتر بود !

4. اگر ماسفت بسوزه یک سره میشه ؟ من pwm میدادم با یم آی سی دیگه اما قبلا درست بود , ولی الان کار نمیکنه ! یکی دو بار وقتی درایور ماسفت روی یکی از 4 تا ماسفت ها نبود ولتاژ دادم بهشون ماسفت ها یک دفعه کلای داغ کرد ! اما وقتی درایور ماسفت رو میزاشتم داغ نمیکرد ! pwm هم نمدادم بهشون ! الانم کار نمیکنه ! به نظر شما ممکنه از کجا باشه ؟ تست ماسفت هم مثل تست ترانزیستوره ؟

6. این درایور ماسفت توش چی هست ؟ گیت نات ؟

7. میگما این ماسفت ها مگه نباید پول پ و پول دانشون کنیم ؟ میشه یکم توضیح بدین درباره ماسفت ها و درایور ماسفت ها که چه چوری این جوری میشن ؟

ممنون
                            این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

خیلی عالیه !!!
                              فقط 1 توسیه کوچولو ...
                              به نظر من بهته از چرخای پهن تر استفاده کنی

در ضمن به نظر من میتئنست رباتت خیلی جمع و جورتر و کوچکتر از این در بیادا !!! به نظرت برد اصلیت بزرگ نیس !؟

در مورد برنامه باید بگم که نوش جونت ! البته به شرطیی که کاملترش بکنی ... هرچی باشه خودم که نیستم! حداقل یه یادی از من روی پیست مسابقه میشه !!!
                              اسمم را پدرم انتخواب کرد !
                              نام خوانوادگی ام را یکی از اجدادم !
                              دیگه بسه راهم را خودم انتخواب خواهم کرد !
                              اینم لینک من :
                              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.msg585767#msg585767

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رامین اسدیان
                                خیلی عالیه !!!
                                فقط 1 توسیه کوچولو ...
                                به نظر من بهته از چرخای پهن تر استفاده کنی

در ضمن به نظر من میتئنست رباتت خیلی جمع و جورتر و کوچکتر از این در بیادا !!! به نظرت برد اصلیت بزرگ نیس !؟

در مورد برنامه باید بگم که نوش جونت ! البته به شرطیی که کاملترش بکنی ... هرچی باشه خودم که نیستم! حداقل یه یادی از من روی پیست مسابقه میشه !!!

اوکی , چرخ ها رو آخر احتمال زیساد بدم واسم تراش بدن , واسه پهناش حواسم هست !

برد اصلیم خیلی بزرگه ! آخه من 24 سنسور با بافر وصل کدم بعد ومدم 8 تای سنسور ها رو جدا گانه به یک ور میکرو دادم و lcd هم گذاشتم واسه تشخیص رنگ ! خودمم احساس بدی داشتم واسه برد اصلیم :biggrin:
                                انشالله
                                ممنون
                                این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X