اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مسیریاب

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مسیریاب

نوشته اصلی توسط contronic021
    اقایون یکی نیست جواب مارو بده :sad:
    کد برنامه، شماتیک بزار تا کمکتون کنن!! :NO:

دیدگاه

سلام من که تو پروتئوس تست میکنم مشکلی نداره
      شماتیک هم که یه سنسور گذاشتم که هروقت یک شد باید pwm=255 بشه بازم ممنون
      کارتان را آغاز کنید،توانایی انجامش بدنبال می آید.

دیدگاه

ورژن bascom 2.0.7.3 ؟
        شماتیک هم بزار

دیدگاه

این هم شماتیک مدار
          http://s5.picofile.com/file/8117751018/untitled1.jpg

اضافه شده در تاریخ :
          عذر میخام یه اشکالی تو شماتیک هستش چون عجله ای طراحی کردم من تا چند دقیقه دیگه شماتیک درست رو میزارم . :redface:

دیدگاه

این هم شماتیک مدار
            http://s5.picofile.com/file/8117751018/untitled1.jpg

دوست عزیز شما باید pwm به ENA وصل کنین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali_mt109
              دوست عزیز شما باید pwm به ENA وصل کنین
              سلام باید ببخشید دیگه دیر شد .
              اخه من تو این چیزا اشکالی ندارم که پایه EN رو هم وصل کردم مشکل من اینجاست که وقتی میکرو به درایور
              یک میده ولتاژش هم 4.7 هست حرکت نمیکنه . خودم که به صورت دستی به درایور ولتاژ میدم یعنی همون 4.7
              بازم حرکت نمیکنه ولی وقتی ولتاژ زیر 4.2 تا 1.4 بهش میدم حرکت میکنه oo: اخه من موندم 1.4 که صفر منطقی محسوب میشه چطوری حرکت میکنه . به نظر شما درایور سوخته اخه شک دارم درایور ها هم سوخته باشه چون دو تا درایورهام اینجوری شده

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : مسیریاب

سلام باید ببخشید دیگه دیر شد .
                اخه من تو این چیزا اشکالی ندارم که پایه EN رو هم وصل کردم مشکل من اینجاست که وقتی میکرو به درایور
                یک میده ولتاژش هم 4.7 هست حرکت نمیکنه . خودم که به صورت دستی به درایور ولتاژ میدم یعنی همون 4.7
                بازم حرکت نمیکنه ولی وقتی ولتاژ زیر 4.2 تا 1.4 بهش میدم حرکت میکنه oo: اخه من موندم 1.4 که صفر منطقی محسوب میشه چطوری حرکت میکنه . به نظر شما درایور سوخته اخه شک دارم درایور ها هم سوخته باشه چون دو تا درایورهام اینجوری شده
                سلام
                آقا یک سوالی! شما به جفت ورودی ها 1 (منطقی )میدید؟
                اگر جفت ورودی ها رو یک میکنید که مسلما نباید حرکت کنه! یکی از ورودی ها رو یک بدید و یکی رو 0 ! تا بچرخه . با عوض کردن ورودی ها (toggle کردن) میتونید جهت چرخش رو عوض کنید .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ali-65
                  سلام
                  آقا یک سوالی! شما به جفت ورودی ها 1 (منطقی )میدید؟
                  اگر جفت ورودی ها رو یک میکنید که مسلما نباید حرکت کنه! یکی از ورودی ها رو یک بدید و یکی رو 0 ! تا بچرخه . با عوض کردن ورودی ها (toggle کردن) میتونید جهت چرخش رو عوض کنید .
                  سلام
                  خیر من به جفت ورودی ها یک نمیدم به یکی یک و به اون یکی صفر و به pwm هم یک میدم .

دیدگاه

pwm را غیر فعال کنید و به پورت به صورت دستی مقدار بدید.

و مورد دیگه اینکه باید کد را بذارید تا بشه اظهار نظر کرد.

دیدگاه

اینم برنامه
                      $regfile = "m16def.dat"
                      $crystal = 8000000
                      Config Timer1 = Pwm , Pwm = 8 , Compare A Pwm = Clear Up , Prescale = 8
                      Config Porta.5 = Input
                      Config Portd = Output
                      Go:
                      If Pina.5 = 1 Then
                      Portd.0 = 1
                      Portd.1 = 0
                      Pwm1a = 255
                      End If
                      Goto Go
                      End

اینم شماتیک
                      http://s5.picofile.com/file/8118293500/untitled.bmp

دیدگاه

اینم برنامه
                        $regfile = "m16def.dat"
                        $crystal = 8000000
                        Config Timer1 = Pwm , Pwm = 8 , Compare A Pwm = Clear Up , Prescale = 8
                        Config Porta.5 = Input
                        Config Portd = Output
                        Go:
                        If Pina.5 = 1 Then
                        Portd.0 = 1
                        Portd.1 = 0
                        Pwm1a = 255
                        End If
                        Goto Go
                        End

اینم شماتیک
                        http://s5.picofile.com/file/8118293500/untitled.bmp

ظاهرا همه چی درسته!
                        اما 2تا سوال :
                        1. مدار روی برد بورد بستی یا PCB داره؟ اگه PCB داره نقشه PCB هم بذار
                        2. ورژن bascom 2.0.7.3 ؟

دیدگاه

سلام

خیلی تاپیک جالبی بود ! من 2 3 روزه که از صفحه ی اول شروع به خودن کردم تا رسیدم به اینجا ! :biggrin:

من میخواستم چند تا سوال در باره ی ربات مسیر یاب بکنم ! سوالام زیاد هست اما هرکی تونست نظر و جواب سوال ها رو بزاره که ما هم بهره ببریم ، بیشتر اون چیزایی که میخواستم رو تو این 20 صفحه خوندم ، اما بعضی چیزا واسم مبهمه ! متاسفانه کسی دور برم نیست که بتونم در باره رباتیک و بعضی از قعطات و ... سوال کنم به غیر از دبیر های الکترونیکم !

لطفا اگر کسی تونست کار ما رو هم راه بندازه !

1. پایه ی خروجی سنسور ها از منفی سنسور گیرنده باشه یا از مثبت اون ؟ یعنی منفی سنسور ها مترک باشن و از مثب خروجی برای میکرو گرفته شود یا برعکس ؟

2. مقدار مقاومت هایی که برای سنسور گیرنده و فرستنده 3 میلیمتری که با فاصله ی 1 تا 3 میلی متری از سطح زمین قرار میگیره و به بافر 74hc245 قراره متصل بشه چه مقدار باشه ؟! تعداد سنسور ها 24 عدد !

3. برای چه المان ها یا چه مجمعه قطعاتی خازن قرار بدم ؟! با چه مقدار ؟

4. بهتره از درایور آماده ی l298 استفاده کنم یا از پل H ؟ اگر قراره از پل hاستفاده کنم ، براش از ماسفت ( چه ماسفتی ؟ ) کمک بگیرم یا ترانزیستور tip ؟

5. میخواستم وقتی که ربات تو شیب قرار میگیره سرعتش رو کم و زیاد کنم که بتونه رد کنه ! اول این که این روش خوب هست ؟ کسی تا به حال استفاده کرده و نتیجه گرفته ؟ دوم این که با چه و سیله ی کم خرج و ساده میتونم تشخیص بدم که تو شیب هست ؟ من شنیدم 2 پایه l298 داره که میشه از ارو اونا مثدار جریانی که موتور ها میکشن رو بدست آورد ! میشه ؟ از چه پایه هایی هست ؟ کسی تا به حال استفاده کرده ازش ؟

6. برای دیود موتور ها ( که جریان پس نده و ... ) چه دیودی بهتر از 1n4007 پیشنهاد میکنید !؟

7. من قصد دارم 24 سنسور برای ربات قرار بدم و با 74hc245 این 24 سنسور رو دیجیتال کنم ! بعد مبخوام از بین این 24 سنسوری که دیجیتال شده ، 8 سنسور انتخواب کنم از حروجی سنسور ها ( که به ورودی بافر متصل شده ) یک خروجی دیگه بگیرم و به دم به adc میکرو که 8 تا سنسور تشخیص رنگ ( برای مسابقات شریف کاپ ) داشته باشم ! کسی تا به حال تست کرده ؟ خوبه ؟ میشه انجام داد ؟

8. برای مسابقات شریف که خط روی سقف میاد ، چند سنسور لازمه که بالا بزارم ؟ کسی تا به حال امتحان کرده ؟ ، برای تونلش کسی نظر یا ایده ای داره ؟

9. چه الگوریتم یا برنامه ی خاصی یا ترفندی برای ربات مسیریاب و جود داره که خط رو بهتر دنبال کنه و هی اینور اون ور نره !؟ این الگوریتم pid ارزش وقت گذاشتنن و یاد گرفتنش رو داره !؟ میشه خیلی خوب پیادش کرد ؟کسی کار کرده ؟ مقاله یا جزو فارسی در این مورد کسی داره 1؟

10. این برد سنسور خوبه یا نه ؟ اشکال خاصی ک نداره؟ http://uplod.ir/rsg5zzp7knbk/05-08-2...-48_ب.jpg.htm

11. یک مشکلی که در ربات قبلیم داشتم این بود که ، وقتی 2 سنسور ( یکی از سنسور های چپ و یکی دیگر از سنسور های راستم ) در یک لحضه با هم روی خط قرار میگرفت ، ربات نگاه میکرد به برنامه که اول شرط راست نوشته شده یا شرط چپ ! بعد د طبق این اولویت عمل میکرد ! مثلا لوپ 45 درجه رو از سمت راست قشنگ میرفت اما از سمت چپ دنبال نمیکرد ! ( گرفتین منظورم رو ؟ :biggrin: ) واسه این مشکل کس راه حلی چیزی داره !؟

12. برای تعیین حالات بهتره از if استفاده کرد یا از سویچ کیس ؟در زبان سی ؟

13. مثلا برای 12 تا سنسور 0b000000000000 چه حالت هایی و چه جوری قرار میدین ؟ برای 2 3 سنسور مثال میزنید لطفا ؟!

لطفا وقت کردین هر چند تا از این سوالات رو میدونید , راهنماییم کنید !
                          خیلی ممنون
                          « با هر دستی بدی , با همان دست پس خواهی گرفت »
                          این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط A.Eshraghi

4. بهتره از درایور آماده ی l298 استفاده کنم یا از پل H ؟ اگر قراره از پل hاستفاده کنم ، براش از ماسفت ( چه ماسفتی ؟ ) کمک بگیرم یا ترانزیستور tip ؟
                            مسلما ازدرایور آماده استفاده کنید . L298 یک پل اچ هست و برای نیازهای شما کفاف میده . خودتونو درگیر ساخت پل H نکنید . چون علاوه بر ماسفت ها برای روشن کردنشون یک درایور ماسفت هم احتیاج دارید و .. خیلی دنگ و فنگ داره . و اینکه کارتون رو همین L298 راه میندازه .

5. میخواستم وقتی که ربات تو شیب قرار میگیره سرعتش رو کم و زیاد کنم که بتونه رد کنه ! اول این که این روش خوب هست ؟ کسی تا به حال استفاده کرده و نتیجه گرفته ؟ دوم این که با چه و سیله ی کم خرج و ساده میتونم تشخیص بدم که تو شیب هست ؟ من شنیدم 2 پایه l298 داره که میشه از ارو اونا مثدار جریانی که موتور ها میکشن رو بدست آورد ! میشه ؟ از چه پایه هایی هست ؟ کسی تا به حال استفاده کرده ازش ؟
                            یک موجودی به اسم سنسور جیوه ای هست ! یک لوله آزمایش در نظر بگیرید که توش 2 تا کنتاکت هست و یک قطره جیوه . وقتی لوله رو کج میکنید جیوه میره بین 2 تا کنتکت و کلید بسته میشه و شما میفهمید در شیب قرار گرفته اید .
                            میتونید از آی سی های قطب نما هم استفاده کنید که خیلی گرونتره .
                            میتونید همون سنسور جیوه ای رو از طبقه دوم امجد بخرید یا اینکه خودتون با آب نمک (جای جیوه) بسازیدش ! بستگی به خودتون داره.
                            اون پایه L298 برای جلوگیری از سوختن موتور استفاده میشه !یک مقاومت 1 اهم مثلا 5 وات رو به اون پایه میبندید و ولتاژ 2 سرشو میخونید . اینجوری جریان عبوری از موتور رو بدست میارید و میتونید در لحظه گیرپاژ کردن موتور درایور رو خاموش کنید .
                            تغییرات جریان موتور در شیب به حدی نیست که بتونید از این پایه استفاده کنید . همون سنسور بهتره !

6. برای دیود موتور ها ( که جریان پس نده و ... ) چه دیودی بهتر از 1n4007 پیشنهاد میکنید !؟
                            هر دیود Fast ای که بزاری و جریان برگشتی موتور رو تحمل کنه خوبه . 1n4148 بزار . خود L298 از داخل دیود داره به نظرم . یک نگاهی به دیتا شیتش بکن

8. برای مسابقات شریف که خط روی سقف میاد ، چند سنسور لازمه که بالا بزارم ؟ کسی تا به حال امتحان کرده ؟ ، برای تونلش کسی نظر یا ایده ای داره ؟
                            قدیما به یکی از بچه ها گفتم که یک سری سنسور رو هم روی سقف بچینه و اونها رو با یک آی سی لچ در موقع مورد نیاز بخونه ! یعنی یک پایه برای انتخاب سنسورهای بالا یا پایین در نظر بگیر توی میکرو . هر وقت 1 بود سقف رو بخون هر وقت 0 بود کف رو بخون .

من حقیقتش قوانین مسابقات رو ندیدم و خیلی سال پیشا شور و شر مسابقات رو داشتم . ایده ای درباره تعداد سنسورها ندارم .

9. چه الگوریتم یا برنامه ی خاصی یا ترفندی برای ربات مسیریاب و جود داره که خط رو بهتر دنبال کنه و هی اینور اون ور نره !؟ این الگوریتم pid ارزش وقت گذاشتنن و یاد گرفتنش رو داره !؟ میشه خیلی خوب پیادش کرد ؟کسی کار کرده ؟ مقاله یا جزو فارسی در این مورد کسی داره 1؟
                            PID؟ به نظرم نتونی پیادش کنی . برای پیاده سازی PID که بتونه موقعیت رو کنترل کنه 2 تا لوپ احتیاج داری و برنامه نویسی خیلی مفصلی داره . پیدا کردن ضرایب هم براتون سخته ! بهتره دنبالش نرید که به هیچ جا نمیرسید . از استپر موتور استفاده کن یا موتور DC اپن لوپ . کارتونو راه میندازه اگه برنامه نویسیتون خوب باشه .
                            برای PID به کتابهای کنترل مراجعه کن . اگاتا . دورف .کو . نایس ... توی همه شون درباره اش بحث شده اما چیزی از توی هیچ کدومشون برای کار شما درنمیاد (تا جائیکه من دیدم) .

11. یک مشکلی که در ربات قبلیم داشتم این بود که ، وقتی 2 سنسور ( یکی از سنسور های چپ و یکی دیگر از سنسور های راستم ) در یک لحضه با هم روی خط قرار میگرفت ، ربات نگاه میکرد به برنامه که اول شرط راست نوشته شده یا شرط چپ ! بعد د طبق این اولویت عمل میکرد ! مثلا لوپ 45 درجه رو از سمت راست قشنگ میرفت اما از سمت چپ دنبال نمیکرد ! ( گرفتین منظورم رو ؟ :biggrin: ) واسه این مشکل کس راه حلی چیزی داره !؟
                            یک حالت در نظر بگیر که هر وقت جفت سنسورها 1 شد مثلا مستقیم بره یا هر کار که در نظرته انجام بده .

شما الان چجوری طراحی الگوریتم کردید؟ تعداد سنسورها نمیدونم چرا اینقدر زیاده! جدول حالت بلدید؟ مدار منطقی پاس کرده باشید توی درسهاتون دیدید حتما . شما باید اول معادله حالت سنسورها رو تشکیل بدید که بدونید وقتی هر ورودیتون 1 شد ربات چکار کنه . در این صورت توی برنامه نویسی به مشکلی نمیخورید . من یادمه اولین رباتم رو با آی سی های منطقی بدون میکرو درست کردم که تمام حالات مجاز رو بدست آورده بودم و طبق جدول حالت منطق ربات رو با گیت های منطقی پیاده سازی کردم و خیلی خوب جواب میداد .
                            توصیه نمیکنم این کار رو بکنید اما توصیه میکنم تمام حالات رو در نظر بگیرید و جدول حالت رو بدست بیارید و با سوئیچ کیس (مثلا) منطق رو در میکروتون پیاده سازی کنید .
                            و موفق باشید .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ali-65

شما الان چجوری طراحی الگوریتم کردید؟ تعداد سنسورها نمیدونم چرا اینقدر زیاده! جدول حالت بلدید؟ مدار منطقی پاس کرده باشید توی درسهاتون دیدید حتما . شما باید اول معادله حالت سنسورها رو تشکیل بدید که بدونید وقتی هر ورودیتون 1 شد ربات چکار کنه . در این صورت توی برنامه نویسی به مشکلی نمیخورید . من یادمه اولین رباتم رو با آی سی های منطقی بدون میکرو درست کردم که تمام حالات مجاز رو بدست آورده بودم و طبق جدول حالت منطق ربات رو با گیت های منطقی پیاده سازی کردم و خیلی خوب جواب میداد .
                              توصیه نمیکنم این کار رو بکنید اما توصیه میکنم تمام حالات رو در نظر بگیرید و جدول حالت رو بدست بیارید و با سوئیچ کیس (مثلا) منطق رو در میکروتون پیاده سازی کنید .
                              اول اینکه خیلی ممنون !
                              دوم اینکه ، میشه در رابطه با جدول توضیح بدین ؟ هنوز زیاد داخل الکترونیک نشدم :biggrin:

دوستان کسی نظری دیگه داره ؟
                              « با هر دستی بدی , با همان دست پس خواهی گرفت »
                              این جمله رو فراموش نکن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amir_Esh
                                اول اینکه خیلی ممنون !
                                دوم اینکه ، میشه در رابطه با جدول توضیح بدین ؟ من هنرجو سال دوم الکترونیک فنی حرفه ای هستم !هنوز زیاد داخل الکترونیک نشدم :biggrin:

دوستان کسی نظری دیگه داره ؟
                                کتاب طراحی دیجیتال موریس مانو درباره جدول حالت توضیحات مفصلی داره ! اما سنسورهای شما توی این طرحتون بقدری زیاده فکر نمیکنم بتونید ببریدش داخل جدول ، خیلی کار سختی به نظر میاد
                                وقتی 19 جفت سنسور دارید یعنی 19^2 حالت ممکنه پیش بیاد ! نزدیک 520 هزار حالت مختلف! نه شما نه هیچ کدوم از بچه هایی که شرکت میکنند نمیتونند براش برنامه درست و حسابی بنویسند . البته هنوز هم من نمیدونم چرا اینقدر سنسورها زیادند !
                                در این صورته که یه وقتهایی برنامه با حالتی مواجه میشه که براش تعریف نشده اون وقت میره سراغ اینکه اول گردش به چپ براش نوشته شده توی برنامه یا اول گردش به راست و ... چون شما همه حالات رو در نظر نمیگیرید .

نوشته اصلی توسط Amir_Esh

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X