اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

انواع روشهای لحیم کاری و ابزارهای مورد استفاده در لحیم کاری

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : انواع روشهای لحیم کاری و ابزارهای مورد استفاده در لحیم کاری

نوشته اصلی توسط فرشاد اکرمی
    اینجا هم چند نمونه هست ولی آنچنان قیمتی ندارند !
    http://www.stencilsunlimited.com/pick_and_place_systems.php
    با سلام
    بله دستگاهی که شما معرفی کردید به صورت دستی Manual جایآ‌دهی قطعات را باید در آن انجام داد. ولی وقتی یک روبات باید از چند ده رول قطعات را بلند کند و با پردازش تصویر آنها را به درستی در جای خود قرار دهد و مثلا این کار را برای هزاران قطعه در ساعت انجام دهد (شما در نظر بگیرید که پردازش تصویر باید به صورت بلادرنگ و با حداقل تاخیر latency انجام شود). قطعا قیمت آن خیلی بالاتر خواهد بود. در همان سایت خوبی که شما معرفی کردید ازرانآ‌ترین دستگاه اتوماتیک حداقل 10 برابر این دستگاه قیمت دارد. دستگاه دیگر نیز که سریعآ‌تر است حدود 23 برابر گرانآ‌تر است.
    شرمنده که این تاپیک بسیار مفید رو منحرف کردم بد نیست اگر دوستان هم علاقهآ‌مند بودند یک تاپیک جدا درست کنیم و اونجا درباره این دستگاهآ‌ها صحبت کنیم. به خصوص اگر کسی عملی در جایی کارکرده باشه که توضیح بده.
    من دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآ‌افزارآ‌ و سختآ‌افزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآ‌افزار، سختآ‌افزار و محتوای آزاد درست کنم!

دیدگاه

دستگاه های مونتاژ اتوماتیک قطعات THROUGH HOLE و SMD:

>> در حال ویرایش است <<

در اکثر کارخانه های تولید مدارات الکترونیکی کار مونتاژ قطعات چه SMD و چه THROUGH HOLE به صورت غیر دستی و اتوماتیک انجام میشود.اصطلاحا به این دستگاهها PCB LOADER گفته میشود.

برای کار این دستگاهها قطعات به صورت ROLL وارد دستگاه میشود تا دستگاه به سرعت قطعات را جایگذاری نماید

فیلمی از کار دستگاه
      http://www.4shared.com/video/pCX10Oji/Galleria_laser_usata.html

نقل قول از کاربر محترم MANIAN

دستگاهی که قطعات SMD را روی بورد قرار میآ‌دهد smd(smt) Pick & Place است که روباتی بسیار پیشرفته و گران قیمت است. این دستگاهها معمولا از پردازش تصویر برای جایآ‌دهی صحیح قطعات (از نظر زاویه) استفاده میآ‌کنند.

همونطور که شما فرمودین دستگاه دیگه ای هست به اسم PICK & PLACE و تا جایی که فهمیدم یه دستگاه نیمه اتوماتیکه و تو فیلمی که بعد هزار بدبختی گیر آوردم این دستگاه دارای یه تکنسینه که دستگاه رو کنترل میکنه.

اینم فیلمش
      http://www.4shared.com/video/r3EzJDYt/Pick__place_system_for_SMT_fin.html

لطفا برای آشنایی با چگونگی استفاده از پردازش تصویر این مقاله رو مطالعه کنین
      http://www.4shared.com/document/UmGRJb3t/p04105.html

برای نصب قطعات روش دیگه ای هست که مینویسم اگه اشتباه بود بگین اصلاح کنم.اگه اشتباه نکنم MANIAN عزیز به این روش اشاره کردن.
      این روش Lead-free reflow process نامیده میشود و در آن برد را در دسنگاهی ( REFLOW OVEN ) که مانند فر مایکروویو است قرار میدهند تا عمل لحیم کاری انجام شود سپس خود دستگاه برد را خنک میکند.

نقل قول از کاربر محترم MANIAN

معمولا به کمک خمیر قلع به همراه آون (کوره) مونتاژ بوردها انجام میآ‌شود. یعنی به کمک یک شابلن استنلس استیل محلآ‌هایی که باید لحیم شوند، به خمیر قلع آغشته میآ‌شوند سپس دستگاهی به صورت اتوماتیک قطعات را از ریل آنها بلند کرده و در جای مخصوص به خودشان قرار میآ‌دهد. خمیر قلع در این مرحله مانند یک چسب قطعات را در جای خود نگه میآ‌دارد و از تکان خوردنشان جلوگیری میآ‌کند. در مرحله بعدی بوردها روی ریل به کوره منتقل میآ‌شوند و حرارت خمیر قلع را ذوب کرده و لحیم کاری به صورت کامل و یکآ‌جا انجام میآ‌شود.

فیلمی برای آشنایی با این روش میذارم.

http://www.4shared.com/video/9f9faKn7/Reflow_Oven_for_SMD_Soldering_.html

اینم کاتالوگ دستگاه
      http://www.4shared.com/document/c_wpp__U/229-lpkf-protoflow.html

نقل قول از http://www.borna-co.com/fa/pro_smd.asp
      مونتاژ SMD به دو روش چسبی( Glue ) یا خمیر قلع( Solder paste ) یا ترکیبی از این روش ها صورت می گیرد.

در روش چسبی فقط نصب مکانیکی قطعات انجام می شود و اتصال الکتریکی پس از انجام پروسه قلع کاری حاصل می شود در صورتی که در روش خمیر قلع اتصال مکانیکی و الکتریکی قطعات تواما انجام می شود.
      [hr]

اطلاعات بیشتر
      http://www.weldingtechnology.it/Stealtech_ENG/selective_soldering_r450.html
      http://www.essemtec.com/products.aspx/SMD-Pick+Place-Systems/?n=02.02
      It's nice to be important but it's important to be nice!

از اینکه نمی رسم جواب دوستان را بدم معذرت می خوام.

دیدگاه

سلام

ممنون از توضیحات خیلی خوبتون..

بی زحمت درمورد این قضیه ای که دوستمون فرمودند هم بنویسید.(تمیز کردن برد بعد از لحیم کاری)

من خودم شخصا راه های زیادی رو امتحان کردم :

پنبه + عطر : از زمان کودکی برای تمیز کردن برد کنترل تلوزیون :mrgreen:

پنبه + الکل : بیشتر بخاطر مورد بالا + تلفن

مسواک + الکل

پنبه + اسپری ناهید ابی (البته این رو فقط یکبار استفاده کردم و بعدش فهمیدم که اشتباه کردم )
        مثل اینکه قرمز رنگش خوبه

اسپری Universal Degreaser :

این مورد بالایی خوب جواب میده نسبتا ولی زمانی که برای عبور جریانهای بالا از برد نیاز به قلع زیاد هست ، روغن لحیم زیاد اذیت میکنه.

مسواک + تینر : این مورد هم نسبتا خوبه اگر تینرش خوب باشه و قوی - در فضای باز انجام دادم.

مسواک + بنزین + پمپ باد(الزامی نیست)

این مورد بهترین راه حلی هست که سراغ دارم و اگر تمام موارد بالا جواب نده میرم سراغ این و چون پمپ باد ندارم ، این کارو در معرض افتاب انجام میدم و چند لحظه صبر میکنم تا تاثیراتش از بین بره ، ولی بوش ممکنه تا چند روز بمونه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط afshin.k
          لطفا در مورد تمیز کردن برد هم توضیح بدید، مثلا اسپری خشک، چرب و تینر و الکل...
          من شرمندم واقعا نتونستم مطلب بدرد بخوری واسه این پیدا کنم خودتون که میدونین کلا تو سایتهای فارسی که فقط تبلیغاته اگه هم مطلبی پیدا شه یه نفر مینویسه همه فقط کپی میکنن حتی به درست یا غلط بودنش هم توجه ندارن.تو سایت های انگلیسی هم نمیدونم چه کلید واژه ای استفاده کنم تا به نتیجه برسم چون اکثرا به مطالبی برخورد میکنم مثل پاک کردن گرد و غبار یا رطوبت از بردها که فکر نمیکنم مدنظر شما باشه .

به هر حال فقط میتونم از دوستان باتجربه کمک بخوام چون خودم تنها روشی که ازش استفاده کردم و فوق العاده ازش راضیم استفاده از الکل صنعتی هست که فورا FLUX رو که به راحتی پاک نمیشه و خیلی چسبناک هست رو از بین میبره و نه بویی میمونه نه اثری!

دیدگاه

تنظیمات حرارتی Reflow Oven

بعد از قرار دادن قطعات نصب سطحی روی برد ، لازم است که قلع خمیری ( Solder Paste ) را حرارت
            بدهیم تا قطعات قلع کاری شوند.

برای این منظور از دستگاه Reflow Oven ، عملا شبیه یک فر بزرگ با سینی متحرک است ، استفاده می شود.

ایده کار پیچیده نیست ، ولی برای تنظیمات و رسیدن به محصول قابل قبول لازم است افرادی با تجربه و مهارت بالا
            با دستگاه کار کنند ، ( بعید می دانم بیش از 20 نفر اپراتور و مهندس خبره در ایران باشند )

Profile حرارتی :
            با توجه به موارد زیر لازم است که با ترتیب خاصی دمای Oven کنترل شود :
            1- مشخصات خمیر قلع
            2- نوع و اندازه برد
            3- چینش قطعات

در اصطلاح صنعتی به این تنظیمات Temp. Profile گفته می شود و هر بخش از این نمودار وظیفه خاصی بر عهده دارد:

وظیفه هر مرحله :
            1- Preheat : گرم کردن اولیه بصورت تدریجی - در این مرحله تغییر خاصی نداریم و خمیرقلع آماده مراحل بعدی می شود

2- Flux Activation : با رسیدن به یک دمای آستانه ، سرعت گرم کردن کم می شود و فلاکس
            شروع به فعال شدن و تغییرات شیمیایی می کند.

3- در این مرحله بخش عمده فلاکس بخار شده و گلوله های ریز قلع شروع به ذوب شدن می کنند

4- Reflow : قلع بصورت کامل ذوب شده و بر روی pad و پایه های قطعات جاری می شود.

5- Cooling : بصورت تدریجی ، دما پایین کشیده می شود تا کمترین تاثیر را بر روی قطعات نیمه هادی داشته باشد.
            It's not the Strongest that Survive, Nor the Most Intelligence, But the ones Most Responsive to Change
            گونه هایی که شانس بقا دارند ، نه قویترین هستند و نه باهوشترین بلکه آنهایی هستند که بیشترین آمادگی تغییرات را دارند !
            چارلز داروین - بنیانگذار نظریه تکامل

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا شفقی
              نصب قطعات به روش حمام ( وان ) قلع ( WAVE SOLDERING ):

انواع صنعتی دستگاه

نوع شخصی و خانگی

نحوه ورود و قرارگیری برد

نحوه عملکرد دستگاه

مطمئنید این مدل شخصی و خانگی که نشون دادید از نوع wave ؟ هر چند من از نوع wave اطلاعات چندانی ندارم اما همون طور که شکل خودتونم نشون میده یه حالت پمپاژ باید داشته باشند اما این مدل تا جایی که من میدونم فقط حرارت کنترل شده به قلع میده یعنی مثل وان قلع معمولی

دیدگاه

خوب تو این مدل وظیفه حرکت دادن برد به عهده خودتونه.به صورت شیبدار وارد میکنین و به صورت شیب مخالف خارج میکنین.
                با اینحال ممکنه من اشتباه کرده باشم که در این صورت دوستان تصحیح میکنن.
                ممنون از دقت شما.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد.ح

مسواک + بنزین + پمپ باد(الزامی نیست)

این مورد بهترین راه حلی هست که سراغ دارم و اگر تمام موارد بالا جواب نده میرم سراغ این و چون پمپ باد ندارم ، این کارو در معرض افتاب انجام میدم و چند لحظه صبر میکنم تا تاثیراتش از بین بره ، ولی بوش ممکنه تا چند روز بمونه.

من مواردی دیدم که با بنزین و پمپ باد تمیز شدن و لی بعد چند روز دور پایه های IC شدیدا روغن گرفته به صورتی که اتصال کوتاه کرده ، به این نتیجه رسیدیم که روغن بنزین باقی میمونه
                  آیا این مورد برای کس دیگه ای هم پیش اومده و راه حل پیشنهادی؟

اضافه شده در تاریخ :
                  برای عایق کاری بردها چه روشها و موادی رو توصیه میکنید مخصوصا در برابر تست نمک؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا شفقی
                    من شرمندم واقعا نتونستم مطلب بدرد بخوری واسه این پیدا کنم خودتون که میدونین کلا تو سایتهای فارسی که فقط تبلیغاته اگه هم مطلبی پیدا شه یه نفر مینویسه همه فقط کپی میکنن حتی به درست یا غلط بودنش هم توجه ندارن.تو سایت های انگلیسی هم نمیدونم چه کلید واژه ای استفاده کنم تا به نتیجه برسم چون اکثرا به مطالبی برخورد میکنم مثل پاک کردن گرد و غبار یا رطوبت از بردها که فکر نمیکنم مدنظر شما باشه .

به هر حال فقط میتونم از دوستان باتجربه کمک بخوام چون خودم تنها روشی که ازش استفاده کردم و فوق العاده ازش راضیم استفاده از الکل صنعتی هست که فورا FLUX رو که به راحتی پاک نمیشه و خیلی چسبناک هست رو از بین میبره و نه بویی میمونه نه اثری!
                    با سلام
                    از مایعات مناسب برای شستشوی اکثر بردها که آغشته به روغن لحیم یا فلاکس شده اند ، الکلهای ایزو پروپانول و ایزو پروپیل هستند که مزایای ذیل را دارند:

- قابلیت حلالیت کافی برای اکثر لحیم کاری ها و تعمیرات.
                    - شدت اثر مطلوب ( نسبت به الکل معمولی ( که ضعیف است ) و بنزین ( که به روغن عایق خازنهای الکترولیت و نیز ساختار پتانسیومترها و تریمرها آسیب می زند و نوشته های قطعات را پاک میکند و نیز به دلیل افزودنی های متنوع ایجاد اشکال می کند ) و تینر فوری ( با آثاری مشابه بنزین ) )
                    - کمتر بودن عوارض جانبی نسبت به بنزین و تینر.
                    - قابلیت رقیق سازی فلاکسها برای مراحل لحیم کاری

- با قیمت در حدود لیتری یک هزار تومان از لاله زار و جمهوری قابل تهیه است.

با سپاس

گشتی در لاله زار
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ghasedak2716
                      برای عایق کاری بردها چه روشها و موادی رو توصیه میکنید مخصوصا در برابر تست نمک؟
                      با سلام

برای عایق کاری بردها در مقابل رطوبت و آزمون اسپری بخار نمک ،

یکی از روشها ، استفاده از رزینهای اپوکسی است که دوجزیی می باشند. ( پس از اختلاط با نسبت حجمی یا جرمی معین ، قابل استفاده می شوند )
                      پس از شستن و خشک کردن برد ، بخشهای مورد نظر از مدار را به این ماده آغشته میکنید و با شیبدار نگه داشتن برد اضافات را در ظرف تخلیه می کنید.
                      پس از خشک شدن ، در مقابل شرایط محیطی مقاوم می شود.

دو شرکت رزین برتر تهران و رزینهای مهندسی مکرر در ظرفهای 17 کیلویی و 5 کیلویی و نمونه های یک کیلویی
                      رزین مناسب را عرضه می کنند.

روش دیگر ، استفاده از لاک الکل که در ساخت ترانس و سیم لاکی استفاده می شود ، می باشد

روش دیگر ، برای کارهای غیر حرفه ای ، استفاده از اسپری سیلر/کیلر که در کارهای چوبی استفاده می شود و در اکثر ابزار فروشی ها یوجود دارد، به صورت رنگ پاشی می باشد.(لعاب براق کننده روی سطوح چوبی)

با سپاس

گشتی در لاله زار
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

قلع کش ( SOLDER SUCKER یا SOLDER VACUUM ):

این ابزار فوق العاده مفید وقتی کارایی خودشو نشون میده که یه کپه قلع تو مدارتون درست بشه و به هیچ روشی نتونین بکشینش بیرون ( البته به جز با SOLDER WICK که بعدا توضیح میدم). خوب همونطور که از اسمش مشخصه دستگاهیه مکنده که برای مکش قلع مایع از روی برد هست. در موقع عمل تعویض قطعات یعنی ( DESOLDERING ) از این ابزار استفاده میشه . که در شکلها و جنس های مختلف موجود هست. که شما میتونین تو بازار جنس های مرغوب چینی رو به وفور پیدا کنین با قیمت 2000 تومن ولی جنس ژاپنی یه چیز دیگس.

خوب همونطور که میبینین تقریبا تو همه مدلها یه ابزار فنری هست که باید ته اون رو مثل خودکارهای فشاری به داخل فشار بدین حالا این وسیله آماده کاره.با نزدیک کردن اون به هویه و ذوب قلع و فشار دادن دکمه قلع کش میتونین قلع رو جمع کنین. ولی:
                        سه ایراد موقع کار کردن با این دستگاه پیش میاد:
                        1- ضربه ناشی از آزاد شدن فنر تو مدارای ظریف میتونه باعث کنده شدن PAD ها و مسیرهای مسی بشه.
                        2- با اینکه سر قلع کش نسوزه ولی بعد از یه مدت به دلیل کیفیت کم خراب میشه
                        3- قلع داخل قلع کش گیر میکنه که باید بازش کنین و پاک کنین داخلشو.

عکس از داخل قلع کش و اجزای آن ( این عکس یه کم دیر لود میشه لطفا صبر کنین )

نحوه استفاده از قلع کش

خوب حالا اگه دستتون موقع آزاد شدن فنر ثابت بمونه و تکان نخوره ابزار خوبی برای بیرون آوردن قطعات هست وگرنه بهتره از دستگاه هویه هوای گرم و یا از نوار جذب قلع استفاده کنین.

دیدگاه

ممنون از مطالب مفیدتون. من یه سوال داشتم و اینکه استفاده از Freeze Spray روی ic ها رو پیشنهاد می کنید؟
                          من از خمیر قلع استفاده می کنم . حدود 300 درجه به بالا دمای هیتر رو می گذارم و کمتر از این مقدار انگار خمیر عمل نمیکنه! ماکزیمم دمای بعضی از این ic ها رو مقدار 150 درجه و دمای جانکشن هارو هم 300 درجه زده. پس من موقع لحیم کاری باید حتما از این Freeze Spray استفاده کنم. درسته؟ یا خمیرهای قلع دیگه ای هم وجود داره با دمای مورد نیاز کمتر؟

ممنون
                          Gracias A La Vida
                          [glow=red,2,300]ساخت فرز CNC[/glow]
                          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=56308.0
                          http://up9.iranblog.com/images/4xd21f8vemt8g46011fx.jpg
                          زمین سفت است و آب شلست و هوا نرم است و همه چیز عالیست در این حوالی...

دیدگاه

یک برد زدم که ترکهای نازکی داشت ( حواسم نبود دیگه زده بودم ) تقریبا بعضی جاها به اندازه 1 میلی متر از مس ها موقع لیحم کاری بلند میشداز روی برد یا کلا قطع میشد ، بازم اشکالی نبود
                            با قلع مسیر را ادامه میدادم ، اشکال اینجاست که مگه قلع هادی نیست ؟ ولی با اهم متر میگفت اتصال قطعه !و واقعا هم قطع بود ، با سیم نازک سرهم بندیش کردم ، ولی چطوری توی لحیم کاری همچین چیزی ممکنه ؟
                            آن دم که مرا می زده بر خاک سپارید زیر کفنم خمره ای از باده گذارید
                            تا در سفر دوزخ از این باده بنوشم
                            آنلحظه که با دوزخیان کنم ملاقات یک خمره شراب ارغوان برم به سوغات
                            هرقدر که در خاک ننوشیدم از این باده صافی ، بنشینم و با دوزخیان کنم تلافی

دیدگاه

میشه یکم در مورد تنظیمات هیتر توضیح بدید؟
                              برای نصب چه دمایی و فشار بادی مناسبه ؟برای درآوردن قطعه چطور؟
                              [img width=477 height=100]http://www.eca.ir/pic/upload/agazade.png[/img]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط پژوهان
                                ممنون از مطالب مفیدتون. من یه سوال داشتم و اینکه استفاده از Freeze Spray روی ic ها رو پیشنهاد می کنید؟
                                من از خمیر قلع استفاده می کنم . حدود 300 درجه به بالا دمای هیتر رو می گذارم و کمتر از این مقدار انگار خمیر عمل نمیکنه! ماکزیمم دمای بعضی از این ic ها رو مقدار 150 درجه و دمای جانکشن هارو هم 300 درجه زده. پس من موقع لحیم کاری باید حتما از این Freeze Spray استفاده کنم. درسته؟ یا خمیرهای قلع دیگه ای هم وجود داره با دمای مورد نیاز کمتر؟

ممنون
                                آقای پژوهان عزیز من تا حالا با این اسپری برخورد نداشتم ولی شده که من قبلا با دمای 500 هم با هیتر کار کردم ولی صدمه ای به قطعات نرسیده. راهش اینه که سر هیتر رو جوری بگیرین که تا حد ممکن هوای داغ به قطعه برخورد نکنه. شرمنده ولی من اکثرا با هویه کار میکنم پس زیاد کارم به خمیر قلع نمیافته تا بتونم بهتون کمک کنم.شاید در آینده یه هیتر خوب بخرم. خیلی مواقع کار با هویه راحت تر از وسایل دیگه ست.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X