اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

انواع روشهای لحیم کاری و ابزارهای مورد استفاده در لحیم کاری

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : انواع روشهای لحیم کاری و ابزارهای مورد استفاده در لحیم کاری

باید با سره خیلی کوچیک و حرارت کنترل شده در بیاری هیچ مشکلی پیش نماد
    قیمت هم از 150 هست تا ....
    خوبش که سره هویه smd هم داره حدود 280 هست
    دل سرد نشو

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : انواع روشهای لحیم کاری و ابزارهای مور&

نوشته اصلی توسط رضا شفقی
      والا الان دقیق یادم نیست که حتما استفاده کردم یا نه چون خیلی وقته کار عملی نکردم. ولی یکی از شاگردام میگفت تو تعمییرات موبایل استفاده می کنیم.
      مطمئن باشید هم جالب هست هم منطقی. زیاد گرون نیست میتونید امتحان کنید
      چرا از قرص قلع که دوستان دیگه میگن سرب استفاده نمی کنید؟! همانند سیم قلع ازش استفاده کنید طوری که تمام قلع روی پایه رو احاطه کنه بعد چند ثانیه با یه فشار کوچیک قطعه جدا میشه.
      من هم کارهای عملی زیاد انجام دادم و هم با انواع دستگاه ها کار کردم و هم از نوع های مختلف مواد اولیه لحیم کاری از قلع و خمیر قلع و فلوکس و تمیزکننده ها اطلاعات دارم. خوشحال میشم بتونم کمکی کنم و البته از تجربیات دوستان استفاده کنم.

اضافه شده در تاریخ :
      [quote author=رضا شفقی link=topic=41326.msg204298#msg204298 date=1278772839]
      [b]خمیر قلع (SOLDER PASTE ) :

خمیری خاکستری و چسبناک و حاوی ماده FLUX برای لحیم کاری بهتر.این ماده در هنگام لحیم کاری قطعات SMD به طرز شگفت انگیزی کار را راحت میکند.برای استفاده از این خمیر نیاز به دستگاه HOT AIR خواهیم داشت تا این خمیر را ذوب کند. به دلیل چسبندگی زیاد این ماده توصیه میشود از ابزارهایی مانند سرنگ و دستگاههای مورد استفاده دندانپزشکان برای تزریق خمیر استفاده شود.
      این خمیر در بسته بندی های مختلف عرضه میشود :
      1- ارائه شده در ظرف

2- ارائه شده در پکیج سرنگی ( توصیه میکنم اگه پیدا کردین این نوعشو بگیرین)

برای اینکه بیشتر راجع به طرز استفاده از این ماده اطلاع پیدا کنین بهتره این ویدیو رو دانلود کنین.
      http://www.4shared.com/video/8L9L9wVQ/video_3.html

خمیر قلع هم از آلیاژهای سرب و قلع و در بعضی موارد نقره تشکیل شده. که درصدی مطایق SN62/Pb36/AG2 میشود.دقت کنید که در موارد استفاده از قلع ( چه خمیر قلع و چه انواع دیگر) از نوع NO Clean بدون نیاز به شستشو استفاده کنید.نکات دیگری هم در مورد استفاده از خمیر قلع هم هست که نیاز داشتید توضیح میدم. موفق باشید

اضافه شده در تاریخ :
      به گفته های دوست عزیز اضافه کنم که فلوکس خاصیت اسیدی دارد و آلودگی های سطح لحیم را از بینمیبرد و باعث بالا بدن خاصیت لحیم پذیری و کیفیت بیشتر لحیم قطعات برد میشود. کاربرد اصلی فلوکس برای لحیم موجی بردهای مادربرد و صنعتی میباشد. باید در انتخاب فلوکس مناسب دقت کنید که از نوع بدون رزین و دارای ضریب اطمینان بالا استفاده کنید.
      فلاکسی که ما در کارخانه خودمون استفاده میکنیم:
      FLS0016T-5D میباشد
      شاد باشید

اضافه شده در تاریخ :
      یک نوع سیم چین بادی دیدم که خیلی مایلم یکینمونه خریداری کنم.
      آیا کسی اطلاعاتی درموردش داره؟؟؟
      نمیدونم چرا ولی عکس نمیتونم اضافه کنم!!!

دیدگاه

روش استفاده از فندک و یا اجاق گاز با شعله پخش کن به جای هیتر بلور اگه کسی تجربه داره لطفا یه آموزش تصویری یا توضیحی بذاره
        فاصله شعله فندک از آیسی چقدر باشه و مدت زمان حرارت دادن و اینکه از پشت pcb یا از سمت قطعات smd باید حرارت داد؟
        اگه pcb رو روی شعله پخش کن یا یک سطح فلزی که روی اجاق گاز پلوپزی با شعله حداقل بذاریم در کمتر از یک دیقه میشه آیسی های smd رو بدون سوختن برداشت یا نه ؟
        با تشکر

دیدگاه

سلام و خسته نباشید
          آقا این فلاکسی که توی لحیم کاری استفاده میشه یکم حالت خمیری داره ( سفت تره ) فلاکسی که من خریدم خیلی آبکیه !
          یه سری فلاکس هست که توی بازار به اسم درب آبی یا درب سیاه و ... شناخته میشن!
          برای لحیم کاری قطعه روی بورد از یه مدل فلاکس استفاده میکنن که خمیری تره مثل این لینک
          http://www.youtube.com/watch?v=c_Qt5CtUlqY

برای رقیق کردن خمیر لحیم از چه مدل فلاکسی استفاده کنم ؟ برای لحیم کاری QFN پکیج از چه مدل فلاکسی؟؟؟
          اگه مطابق استانداردی که توی بازار خودمون هست بگین خیلی ممنون میشم .
          اون مدل FL0016T-5D چیه؟
          خیلی ممنونم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا شفقی
            فلاکس ( FLUX ):

یک پاک کننده شیمیایی می باشد که از انواع متداول آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
            1- آمونیم کلراید و ROSIN ( از رزین بدست میاید ) برای لحیم کاری با قلع
            2- کلرید روی و هیدروکلریک اسید برای لجیم کاری آهن گالوانیزه و مواد حاوی روی
            3- کلرید سدیم و کلرید پتاسیم و سدیم فلوراید که در ریخته گری برای از بین بردن ناخالصی از فلزات غیر آهنی مذاب مانند آلومینیوم ، و یا برای اضافه کردن عناصر دلخواه از قبیل تیتانیوم استفاده می شود.

و اما در برق:
            این ماده برای راحت کردن لحیم کاری به کار میرود و به سه صورت مایع ، ژله ای و خمیری فروخته میشود.
            و سه کار انجام میدهد :
            اکسیدهای ایجاد شده در برد را پاک می کند.
            ایجاد چسبندگی بین قطعه و برد میشود تا مثلا هنگام لحیم کاری یک آی سی SMD چند صد پایه قطعه از جایش تکان نخورد.
            باعث میشود تا قلع به صورت کروی دربیاد و در حوالی PAD جمع شود این عمل باعث میشود تا بین PAD ها اتصالی ایجاد نشود.

نوع مایع

نوع خمیری

نوع ژله ای

نوع ماژیکی

برای درک بهتر فیلم زیر رو مشاهده کنین.
            http://www.4shared.com/video/MA51MiRe/GOOD.html

[hr]

نقل قول از کاربر محترم KARAPCB

فلاکسی که بعضی از تولید کنندگان مدارچاپی روی بردها استفاده میکنند ،صرفا جهت جلوگیری از اکسید شدن پدها می باشد و در فرایند مونتاژ مدارچاپی نقش بسزائی ندارد.برای اینکه بتوانید عملیات قلع کاری را به خوبی انجام دهید،می بایست از فلاکسهای قلع کاری استفاده کنید این محلولها
            یه جورائی مثل کاتالیزور میمونند و سه نوع از اونها تو بازار ایران پیدا میشه:الف)فلاکس الکل شور که بعد از عملیات قلع کاری و سرد شدن مدارچاپی باید
            سطح قلع کاری شده با الکل ایزو پروپیل شسته شوند. ب)فلاکس آب شور که به اون هم بعد از قلع کاری باید با آب شسته بشه البته باید مراقب باشید که قطعه ای نداشته باشید که اب خرابش کنه ج)فلاکس No clean این فلاکس غیر قابل شستشو نیست در واقع اصلا نیازی به شستشو ندارد.
            از لحاظ کیفیت قلع کاری و تمیزی کار هم به ترتیب نوشتم یعنی مورد اول بهترینشونه.
            بابت اطلاعاتی که بهمون دادی واقعا متشکرم.فقط یه سوال برام پیش اومده.پس فرق بین FLUX با خمیر قلع چیه.اینجور که من متوجه شدم کار و وظیفه هر دوشون یکی هستش .پس اگه یکیشونو هم بگیریم کافیه؟؟؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mostafa6369
              بابت اطلاعاتی که بهمون دادی واقعا متشکرم.فقط یه سوال برام پیش اومده.پس فرق بین FLUX با خمیر قلع چیه.اینجور که من متوجه شدم کار و وظیفه هر دوشون یکی هستش .پس اگه یکیشونو هم بگیریم کافیه؟؟؟؟؟
              flux مثل روغن لحیم عمل میکنه ولی خمیر قلع هم داخلش flux هست و هم قطعه های ریز قلع
              که بیشتر (فقط) به درد لحیم کاری smd میخوره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mostafa6369

خمیر قلع خود لحیمه که خمیره! و با حرارت ذوب میشه!
                اما فلاکس مطابق بالا!
                حالا این فلاکس ژله ای رو از کجا بخرم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amir-Sam

خمیر قلع خود لحیمه که خمیره! و با حرارت ذوب میشه!
                  اما فلاکس مطابق بالا!
                  حالا این فلاکس ژله ای رو از کجا بخرم؟
                  اکثر مغازه های الکترونیکی دارن من یه دونه خریدم 5500 تومن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا شفقی
                    پنس ( Tweezers ):

ابزاری بسیار مفید در لحیم کاری که به وسیله اون میشه قطعات کوچک رو نگه داشت یا ورداشت.انواع مختلفی وجود داره ولی توصیه من اینه که موقع خرید نوع ضد مغناطیسی رو بخرین تا هنگام کار اذیتتون نکنه.

****توجه خیلی خیلی مهم****

به خاطر تیزی و سوزنی بودن این وسیله هیچ گاه بعد از استفاده فراموش نکنید که محافظ پلاستیکی اونرو روش بذارید.به شخصه دیدم چقدر فرو میره داخل پا

:job:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رضا شفقی
                      فلاکس ( FLUX ):

یک پاک کننده شیمیایی می باشد که از انواع متداول آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
                      1- آمونیم کلراید و ROSIN ( از رزین بدست میاید ) برای لحیم کاری با قلع
                      2- کلرید روی و هیدروکلریک اسید برای لجیم کاری آهن گالوانیزه و مواد حاوی روی
                      3- کلرید سدیم و کلرید پتاسیم و سدیم فلوراید که در ریخته گری برای از بین بردن ناخالصی از فلزات غیر آهنی مذاب مانند آلومینیوم ، و یا برای اضافه کردن عناصر دلخواه از قبیل تیتانیوم استفاده می شود.

و اما در برق:
                      این ماده برای راحت کردن لحیم کاری به کار میرود و به سه صورت مایع ، ژله ای و خمیری فروخته میشود.
                      و سه کار انجام میدهد :
                      اکسیدهای ایجاد شده در برد را پاک می کند.
                      ایجاد چسبندگی بین قطعه و برد میشود تا مثلا هنگام لحیم کاری یک آی سی SMD چند صد پایه قطعه از جایش تکان نخورد.
                      باعث میشود تا قلع به صورت کروی دربیاد و در حوالی PAD جمع شود این عمل باعث میشود تا بین PAD ها اتصالی ایجاد نشود.

نوع مایع

نوع خمیری

نوع ژله ای

نوع ماژیکی

برای درک بهتر فیلم زیر رو مشاهده کنین.
                      http://www.4shared.com/video/MA51MiRe/GOOD.html

[hr]

نقل قول از کاربر محترم KARAPCB

فلاکسی که بعضی از تولید کنندگان مدارچاپی روی بردها استفاده میکنند ،صرفا جهت جلوگیری از اکسید شدن پدها می باشد و در فرایند مونتاژ مدارچاپی نقش بسزائی ندارد.برای اینکه بتوانید عملیات قلع کاری را به خوبی انجام دهید،می بایست از فلاکسهای قلع کاری استفاده کنید این محلولها
                      یه جورائی مثل کاتالیزور میمونند و سه نوع از اونها تو بازار ایران پیدا میشه:الف)فلاکس الکل شور که بعد از عملیات قلع کاری و سرد شدن مدارچاپی باید
                      سطح قلع کاری شده با الکل ایزو پروپیل شسته شوند. ب)فلاکس آب شور که به اون هم بعد از قلع کاری باید با آب شسته بشه البته باید مراقب باشید که قطعه ای نداشته باشید که اب خرابش کنه ج)فلاکس No clean این فلاکس غیر قابل شستشو نیست در واقع اصلا نیازی به شستشو ندارد.
                      از لحاظ کیفیت قلع کاری و تمیزی کار هم به ترتیب نوشتم یعنی مورد اول بهترینشونه.
                      سلام
                      من درست متوجه نشدم!با جمع بندی دوتا متن یعنی جمعا 12 نوع فلاکس تو بازار وجود داره؟!مثلا فلاکس مایع الکل شور ، مایع اب شور ، مایع No clean و جامد الکل شور ، جامد...
                      ؟!

دیدگاه

سلام من بیشترمطالب این بخشو خوندم ویه سوال مبتدیانه ازاساتید دارم .یه هویه خوب باقیمت مناسب معرفی کنید وسیم لحیم مرغوب برای لحیم کاری .من یه هویه 40وات طرح گوت دارم ک متاسفانه حتی نمیتونه سیم لحیمو اب کنه ویه لحیم بد وکثیف وسرد درست میشه لطفا بفرمایید چکارکنم؟

دیدگاه

دوستان برای ایتفاده از وان قلع برد یک لایه فقط چاپ سبز داشته باشه کافیه یا چیز دیگه ای هم لازمه؟
                          در جهان هرگز مشو مدیون احساس کسی - تا نباشد رایگان مهرت گروگان کسی
                          گوهر خود را نزن بر سنگ هر ناقابلی - صبر کن پیدا شود گوهر شناس قابلی

دیدگاه

سلام
                            یک سوال داشتم. دستگاه های pick & place که در اول تاپیک بحث شد، آیا فقط جایگذاری قطعات روی برد رو انجام میدن؟ یا مثلا خمیر قلع یا فلاکس یا چیز مشابهی در جای پایه ها میرنن که بعدش مستقیم بره توی دستگاه های کوره ای و لحیم انچام بشه؟

یا pick & place ها خودشون لحیم کاری هم میکنن؟
                            همچنین آیا این دستگاه ها فقط برای smd کاربرد دارن؟ یعنی زمانی که برد نیاز به سوراخکاری داشته باشه این دستگاه ها از عهده اش برنمیان نه؟

کلا دستگاهی هست که همه موارد فوق رو با هم انجام بده؟(چینش-سوراخکاری-لحیم کاری)

دیدگاه

با سلام و تشکر .یه سوال ازتون داشتم من آماتور هستم ودر حین تعویض یک ای سی هشت پایه تمامی مسهای روی برد کنده شدند و مجبور شدم هر پایه را با سیم به قسمت مورد نظر لحیم کنم .دستگاه کار میکند ولی بشدت پارازیت دارد.آیا میشود برد را تعمیر کرد یا فکری برای پارازیت کرد؟ ممنون میشوم راهنمائی بفرمائید .

دیدگاه

سلام
                                استفاده از سیم ها باعث افزایش نویز میشه.مدارهای حساس طوری طراحی میشن که باعث کمترین نویز در مدار بشه...و شما این طراحی رو بهم ریختید.کلا این روش اصولی نیست.
                                اگه میتونید یک گپی از این مدار تهیه کنید.
                                اگر فقط مس های اطراف ایسی کنده شده حتما سیمها رو روی مدار بچسبونید .و مطمن شید که پایه های ایسی کاملا با سیمها اتصالی داند و سیمها هم از هم جدا هستند و به یکدیگر اتصالی ندارند.ولی باز هم میگم این روش اصولی نیست و شاید عرایض بنده مفید واقع نشه.
                                و اینکه مطمئن شوید سایر قسمت های مدار درست کار میکنند.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X