اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کم و زیاد کردن اتوماتیک نور LED

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کم و زیاد کردن اتوماتیک نور LED

اون 470 اهمی که گفتم رو عوض کردی؟؟؟ حتی اگه لازمه میتونی به جاش 10 کیلو یا حتی 47 کیلو بزاری. چون بعدش با پتانسیومتر میتونی کنترلش کنی. چون من حدسم اینه که ترانزیستور 2955 زود به اشباع میره و این باعث میشه مدت زمان روشن موندنLED ها بیشتر بشه.
    خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان
      مدار شکل زیر یک مدار PWM ساده است که با دوتا اپ آمپ و یدونه 555 ساخته شده که دوتا اپ آمپ به همراه چند تا خازن و دیود و مقاومت وظیفه ایجاد موج رمپ را بر عهده دارد وشامل دو قسمت است
      1 مولتی ویبراتور آ استابل ( چشمک زن ) 2- مدار انتگرال گیر ***که پریود این مولد با تغییر پتانسیومتر کم و زیاد می شود که با مقادیر نشان داده شده در حود 2-3 ثانیه است.
      آی سی 555 که موج رمپ تولید شده به پایه 5 (کنترل ) آن تزریق می شود و متناظر با دامنه موج رمپ دیوتی سایکل ودر نتیجه متوسط ولتاژ خروجی تغییر می کند که خروجی 555 به وسیله یک عدد موس فت
      تقویت شده وبه مصرف کننده که بین + تغذیه و درین قرار دارد اعمال می شود
      می توان فرکانس خروجی با عوض کردن مقادیر R6 و R10 و C4 به سادگی تغییر داد که در این مدار حدودا" 1900 هرتز است
      این مدار در خروجی خود قادر به تحمل بیش از 10 آمپر جریان است :eek: :eek:
      در بار های سلفی باید دوتا دیود هرز گرد را با موس فت و مصرف کننده به صورت معکوس موازی کرد ( واسه هر کدوم یه دونه واسه محافظت )
      به گفته یکی از دوستان این مدار قادر است 16 عدد ال ای دی 5 واتی را راه اندازی کند ( قابل توجه farzad_Sh_2020)
      در آخر :wow: :wow: :wow: :wow: :wow:

[move]

URMO LAKE IS [s]THIRSTY[/s] DEAD
      [/move]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ashk
        اون 470 اهمی که گفتم رو عوض کردی؟؟؟ حتی اگه لازمه میتونی به جاش 10 کیلو یا حتی 47 کیلو بزاری. چون بعدش با پتانسیومتر میتونی کنترلش کنی. چون من حدسم اینه که ترانزیستور 2955 زود به اشباع میره و این باعث میشه مدت زمان روشن موندنLED ها بیشتر بشه.
        کلاً هرچی مقاومت که حس کردم شاید یک موقع لازم بشه برای تغییر رو متغیر گذاشتم و همه رو تنظیم کردم و لحیم کردم . خوب ایت اشباع رو چجوری میشه حل کرد ؟

دیدگاه

سلام

خوب تاخیر تا اونجایی که من می دونم با خازن ایجاد میشه! ولی توی مدار شما نمیدونم باید دستی درش بیاری یه فیلم ازش با موبایلت بگیر بزار ببینیمش

دیدگاه

سلام . اینم فیلم

ببخشید کیفیتش کم هست چون با گوشی قبلیم گرفتم این جدید هر ثانیش میشه 1 مگ :biggrin:

http://www.4shared.com/file/192072853/b90a5e8d/09012011.html

دیدگاه

[img]http://www.ecapic.ir/image/ECA-100109015639.jpg[/img

ببین همش گفتم بازم میگم شاید داری توی ناحیه اشباع کار میکشی از ترانزیستورت! توی اون عکس بالا مشخصه اون خط اشباع ترانزیستورت اگه باشه از اوت بیشتر بره نور کم و زیاد نمیشه! اینو چک کن یا یه اسکپ پیدا کن خروجی op-amp رو ببین روش شااااید از ای سی هم باشه ولی من فکر نکنم!

دیدگاه

ناحیه اشباع رو توی دیتا شیت مینویسه ؟ اگر مینویسه واژه انگلیسیش چی هست ؟
                اسکوپ ندارم متاسفانه . منظورتون Q3 هست یا MJE2955 ?

دیدگاه

نوشته اصلی توسط farzad_Sh_2020
                  ناحیه اشباع رو توی دیتا شیت مینویسه ؟ اگر مینویسه واژه انگلیسیش چی هست ؟
                  اسکوپ ندارم متاسفانه . منظورتون Q3 هست یا MJE2955 ?
                  توی هیچ دیتا شیتی نمیتونی این ناحیه رو پیدا کنی! خودت باید دستی پیدا کنی نشونشم توی مدار شما اینه که پیک نور led مشا باید به این قسمت برسه و ازش نزنه بالا تر حد اقل خیلی بالاتر نزنه که اینطوری معلوم بشه

ترانزیستور قدرتت نمیدونم کدومه مدارتو حفظ نکردم ...

یه چیزی این فیلمی که گذاشتی یه led بود! مستقیم وصلش کردی به ای سی؟ اگه میخای ببینی اشکار از بایاس ترانزیستوره قدرته یا خروجیه ای سیت میتونی با یه led مستقیم وصلش کنی به ای سی و البته یه مقاومتم بزار حالا مقدارشو نمیدونم ولی خیلی کم باید بزاری ببین بازم همینطوری چشمک میزنه؟ یا همون مثلتی !

دیدگاه

اون مقاومت 470 اهمی رو که گفتم 47 کیلو بذار عوض کردی؟؟؟
                    ببین یه مثال میزنم تا بدونی اون ترانزیستور داره چیکار میکنه. ترانزیستور مثا یه شیر آب عمل میکنه و آب در اون مثل جریان برق میمونه. وقتی شما اهرم شیر رو کم و زیاد میکنی خروجی آب هم کم و زیاد میشه. توی ترانزیستور بیس کار اهرم شیر رو میکنه. هر چی شما جریانی که به بیس میدی رو بیشتر کنی خروجی بیشتری داری. و اگه دقت کرده باشی شیر آب رو از یه حدی که بیشتر باز میکنی دیگه توی فشار آب تاثیر نداره. مثلا شیر رو 2/3 که باز کنی یا تا آخر فرقی نداره. در ترانزیستور هم همینطوره مثلاً 10 میلی آمپر بدی 3 ولت داری 30 تا بدی 8 ولت داری 50 تا بدی 12 ولت داری که برابر با ولتاژ ورودیت میشه و از اینجا به بعد حتی اگه 1000 میلی هم بدی دیگه از 12 ولت بیشتر نمیده این فاصله رو بهش میگن اشباع.
                    وقتی شما مدار رو روی 2 ثانیه تنظیم میکنی مدار از صفر شروع میکنه ولی مثلاً به نیم ثانیه که میرسه جریان بیس2955 به حدی میشه که هون رو اشباع میکنه به قول معروف یه سرش میکنه. و تمام 1ثانیه باقی مونده رو روشن میمونه و نیم ثانیه آخر شروع به کم شدن و نهایتاً خاموش شدن میکنه. باید انقدر جریان بیس 2599 رو کم کنی تا ترانزیستور فقط در یک لحظه کوتاه و دقیقاً سر یک ثانیه کاملاً روشن بشه.
                    واسه اینکار فقط باید مقاومت بیس 2955 رو زیاد کنی. من پتانسیومتر رو واسه همین گفتم بزار.
                    حالا یه نکته پتانسیومتر 3 تا سر داره شما این 3 سر رو چطوری وصل کردی؟؟؟

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

سلام
                      اول که تک LED با مقاومت روی برد بورد وصل کرده بودم که مشکل رو کی میگم ببینید . توی اوون 144 تا هم همینطور هست

آره من 470 رو با مقاومت متغییر تغییر دادم . ببین وقتی مقاومتش رو زیاد میکنم نور کم میشه ولی بازم اوون وقفه رو داره .

3 تا پایه داره ولی 2تاش بیشتر نباید استفاده بشه . من پایه وسط و یکی از طرفین رو میگیرم .

از همین آبی ها هست که روش پیچ داره . مثلاً 1 مگش W105 هست و یا 500 کیلوش W504 و 50 کیلوش W503 هست .

من تمام مقاومت هارو دستکاری کردم ولی این وقفه حل نشد

همین هم که راه افتاد در این حد خیلی ممنونم .

دیگه این موضوعش هم حل بشه تمومه . خوب ب نظر شما ترانزیستور عوض بشه مشکل حل میشه ؟ اگر آره کدوم ترانزیستور و به چی تغییر داده بشه ؟

راستی توی اوون 144 تا حدود 10 تا 15 تاش سبز رنگ روشن میشن . علتش چی هست ؟

دیدگاه

حالا کاری که میگم بکن.
                        کلکتور Q3 رو با یک مقاومت 10 کیلو به پایه 1 پتانسیومتر وصل کن. پایه وسط پتانسیومتر رو بده به بیس 2955. پایه 3 پتانسیومتر رو با یه مقاومت 1 کیلو یا کمی بیشتر به مثبت مدار وصل کن. اینطوری پتانسیومتر رو به یه طرف که میچرخونی LED ها باید کاملاً خاموش بمونند ودیگه روشن نشن. البته حواست به گرمایی که ممکنه 2955 تولید کنه باشه. اینکار رو بکن ببین چی میشه.

دیدگاه

اینکار رو قبلاً کردم . ترانزیستور فوراً داغ کرد و منم که نفهمیدم دیدم دود ازش بلند شد که فوری قطع کردم برق رو . البته خوشبختانه سالم موند . شایدم نیم سوز شده بود

دیدگاه

خوب پس یه تست دیگه انجام بده. همینطور که الان مدارت با 77 LED کار میکنه یه LED هم تو خروجیQ3 بذار. ببین همزمان با 77 تا روشن میشه یا نه. اگه اصلاً جواب نداد بذار LED وصل باشه و بیس 2955 رو قطع کن. ببین اون یدونه درست خاموش روشن میشه.؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ashk
                              خوب پس یه تست دیگه انجام بده. همینطور که الان مدارت با 77 LED کار میکنه یه LED هم تو خروجیQ3 بذار. ببین همزمان با 77 تا روشن میشه یا نه. اگه اصلاً جواب نداد بذار LED وصل باشه و بیس 2955 رو قطع کن. ببین اون یدونه درست خاموش روشن میشه.؟؟
                              الان مدار پیشم نیست. یعنی وصل هست به اوون 144 تا و در دسترس نیست این موقع شب. ولی قبلاً این تست رو تنهایی انجام دادم و بازم تاخیر رو داشت .

من اوون موقع که با 3تا ترانزیستور اصلیش بود این مشکل تاخیر رو نداشتم . خوب البته برای 144 تا جواب نمیداد

دیدگاه

یعنی همون مدا اولیه بدون Q1-Q2 و با همون 2 تا LED هم همینطور بود؟؟ یعنی Q1-Q2 رو که حذف کردی اینطور شد؟؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X