سلام به اساتید محترم! بهروز جان! از راهنماییت ممنونم. مامنتظر مطالب بیشتر در مورد goldscan4 هستیم. از جمله: تصاویری از دستگاه ساخته شده ، تخمین هزینه ساخت ، آیا قطعاتش به سادگی گیرمیان؟ ، تعداد دور سیم پیچ و بالاخره طول و عرض و عمق دستگاه .
از اینکه مطالب علمیتون رو با دیگران به اشتراک میزارین نترسید چون نه تنها تقسیم نمیشن بلکه ضرب هم میشن. :mrgreen:
دوست عزیز من اگر از تبادل اطلاعات میترسیدم توی این فروم فقط دانلود کننده بودم و وقت خودم رو برای توضیحات راجع به نحوه کار فلزیابها و ...نمیگذاشتم و اصلا اصراری برای سرو سامان دادن به این فروم نمیکردم.تشریف ببرید از صفحه های قبل یک بازدید بکنید و ببینید من چقدر در مورد آموزش پایه ای اصرار کردم و کسی محلی نگذاشت اصلا مدار گلداسکن رو من برای آقای یعقوبی فرستادم واز ایشون خواهش کردم اون رو برای استفاده عموم توی فروم قرار بدن.ولی خودتون قضاوت کنید آیا اسم این روش دادوستد اطلاعات هست آیا کسی توی این مباحث شرکت کرد ؟حتی در مورد نظرخواهی هم هیچکس زحمت ارسال پیام رو به خودش نداد . شما یه نگاه به تاریخ آخرین ارسال بنده بکنید،خوب وقتی میبینم مطالب برای هیچکس اهمیتی نداره و اکثرا منتظرند که یک نقشه چند صفحه ای رو بگذاری توی فروم و بهشون بگی که چطوری درستش کنندو آخرش هم اگه کار نکرد بندازنش کنار و با کلی بد و بیراه برن دنبال یه مدار دیگه.غافل از اینکه اون مداری که شما روش کار میکنید به احتمال زیاد دارای اشکالات عمدی و سهوی هست که فقط با کارجدی گروهی میشه ساختش معلومه که دلسرد میشم.نه عزیز من،من نه تنها از در میان گذاشتن اطلاعاتم با بقیه نمیترسم بلکه از اینکار لذت هم میبرم ولی وقتی این موضوع یکطرفه باشه قبول کن که فایده ای نداره.هر چقدر داد زدم که بابا اینقدر بیحال نباشید و بیاید توی موضوعات همفکری کنیم حتی از مدیران سایت هم خواستم که رونقی به این بخش بدهند کسی اهمیت نداد.شاهدش هم پستهای همین فروم که میتونید مطالعه کنید و کاش نامه های خصوصی من رو هم در این زمینه میدیدین بعد قضاوت میکردید.در هر صورت خیلی دلسرد شدم و قصد داشتم دیگه وارد این فروم نشم چون سایتهای زیادی هستند که فروم فلزیابشون شلوغترین فرومهاست و من در اونها عضو هستم و براحتی تبادل اطلاعات میکنیم اما امروز مشغول چک کردن پیامهای خصوصی بودم که داخل اونها هم همه دنبال یک چیز آماده میگردن که اتفاقی وارد فروم شدم و پست شما رو خوندم.نه عزیز دل برادر بقول معروف عشق یه سره مایه دردسره؟! :bye
از اونجایی که دوستان زیادی با پیام خصوصی خواهان پیگیری مطالب مربوط به فلزیابها شدند بزودی مطالب جدیدی در مورد گلداسکن4 و معرفی یک مدار حرفه ای از نوع PI میپردازم.مداری که ساخت و تنظیمش بسیار راحت تر از گلداسن هست و از نظر قدرت دست کمی از اون نداره.از همینجا هم از دوستانی که با پیام خصوصی اظهار لطف کردند تشکر میکنم. :bye
سلام دوست عزیز!
من با این موضوع تا حدی موافقم که تلاش ما با استقبال اعضا رابطه مستقیم داره اما اگر هدف این باشه کارها نیمه کاره میمونه. به نظر من هدف باید ارائه یک کار یا آموزش مفید باشه بدون توقع که همین باعث میشه خیلی ها جذب بشن. در مورد اینکه فرمودی بعضیا فقط دنبال مدارهای آماده هستند و میخوان بدون هیچ زحمتی به خواستشون برسن نظر من اینه که خاصیت این فرومها تبادل اطلاعات و همفکری و آموزش دسته جمعیه ممکنه از بین 10 نفر دوتا آماده خور باشن بقیه چی؟ البته توی پرانتز اینو بگم خیلی وقتا خودم دنبال یه مقاله یا یه فایل بودم و از اینکه بعد از جستجوهای فراوان بالاخره یه نفر رو پیدا کردم که بدون هیچ توقعی اون مقاله یا اون فایل رو برای عموم قرار داده و مشکلمو حل کرده گذشته از تشکر با خودم گفتم من هم یه روزی باید از این خدمات رایگان انجام بدم و مشکلی رو حل کنم البته اگه بتونم خوشحال میشم.
و حالا هم دست خالی نیومدم
لیست تمام قطعات GS4 http://www.4shared.com/file/13131976.../GS4-List.html
دوست عزیز با تشکر از توجه شما.درسته که باید بدون هیچ توقعی علم و تجربه مان را در اختیار دیگران قرار دهیم که این زکات علم هست اما در قبال اون، توقع یه کم توجه چیز زیادیه.خدا میدونه که اصلا توقع تعریف و تشکر ندارم ولی بعد از چند تا پست آموزشی اگر یه سوال مطرح کنی و مدتها جوابی نشنوی به خودت نمیگی که دارم برای کی تاپیک میگذارم؟همین هم باعث میشه که دلسرد بشی بقول معروف مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد،حالا اگر مستمعی وجود نداشته باشد صاحب سخن برای کی صحبت میکنه؟روزی که ماینر 4 معرفی شد همه شروع به تعریف کردند که این مدار آلمانیه و 7 متر عمق کاوش داره وال سی دی و نرم افزار و نشان دهنده عمق و تفکیک و.... داره و توی یکی از سایتهای معروف داخلی نزدیک به 80 صفحه تاپیک راجع بهش صحبت شد اما آخرش چی شد؟ بعد از صرف صدها هزار تومان پول و وقت تبدیل شد به یک اسباب بازی گرون قیمت که یک و نیم متر نهایت عمقشه بدون تفکیک بعد هم سیل فحش و ناسزا بود که سرازیر شد به طرف طراح و معرف این مدار چرا؟چون هیچ کس نگفت که اون مداری که هفت متر عمق داره و سالها وقت وهزینه برای طراحیش صرف شده رو به صورت مجانی در اختیار شما نمیگذارند و حتما در سخت افزار و مخصوصا نرم افزارش یه ایرادهایی بصورت عمدی قرار میدهند تا شما بعد از هزینه کردن مجبور باشی اون نرم افزار رو بخری . تمام بحث من هم همینه که اگر الان همه قدو بالای گلداسکن رو نگاه میکنند و به به و چه چه میکنند بتونند تحلیلش کنند تا پس فردا نگویند لعنت بر هر کسی که این مدار رو توی فروم گذاشت.اون موقع ببین چطور فروم فعال میشه و همه تاپیک میذارن .باز هم بروی چشم من مشغول تحلیل گلداسکن هستم و تا الان هم به چند مورد برخوردم که بنظر من اشکاله.بمحض اینکه کارم تموم شد توی همین فروم شروع میکنیم به کار عملی.البته مدارات دیگه ای هم هست مثل دلتا پالس که دست کمی از گلداسکن نداره و تنظیماتش راحت تره ولی من هنوز روی اونها کار نکردم.موفق باشید
با سلام وتشکر از آقا بهروز عزیز:از بحث جالب فلز یاب ها که به صورت علمی وبا توضیحات پایه ای شروع کردی از شما تشکر می کنم.در ادامه کارت دلسرد نباش و مطمئن باش این بحث طرف داران زیادی داره که از تجربه ومعلومات خوبی در این زمینه برخوردارن که در ادامه حتما وارد بحث خواهند شد.
ما هم اگر کمکی از دستمون بیاد دریغ نخواهیم کرد.
موفق باشی
همونطور که میدونید دستگاه گلداسکن 4 جزو فلزیابهای pi هست.این فلزیابها برعکس تصور عموم الزاما از فرکانسهای پائین استفاده نمیکنند.دلیل استفاده از فرکانس کم در اکثر مداراتی که در دسترس هست و به اصطلاح کارخانه ای نیست سادگی در طراحی و در دسترس بودن قطعات آن است اما مزیت فرکانسهای بالا نسبت به فرکانسهای کم ،قدرت تفکیک بسیار خوب فلزات است چون تفاوت در فرکانس بازگشتی در فرکانسهای بالا زیاد است بنابراین قدرت مانور دستگاه برای تحلیل این فاکتور نیز زیاد است و این باعث میشود که این دستگاهها تقریبا بدون خطا باشند.اما برای جبران نفوذ پذیری کم فرکانسهای بالا میبایست قدرت ارسال این دستگاهها افزایش یابد که این خود باعث افزایش مصرف جریان و کاهش زمان عملیات میگردد.
در مدار گلداسکن 4 از فرکانس 450 تا 550 هرتز استفاده شده که توسط 555 ساخته میشود.در تمامی دستگاههای pi مقاومت موازی با لوپ وجود دارد وظیفه این مقاومت کنترل زمان میرایی موج است و از آنجا که این دستگاهها بر اساس تحلیل زمان میرایی موج عمل میکنند این مقاومت بسیار اهمیت دارد(R14 در گلداسکن) سعی کنید حتما این مقاومت را برابر مقدار ذکر شده در نقشه قرار دهید (با سری و موازی کردن)زیرا تغییرات این مقاومت با شیب میرایی موج نسبت معکوس دارد یعنی هر چه مقدار آن افزایش یابد شیب میرایی کاهش میابد و بالعکس.تا اینجا رو داشته باشید تا به تحلیل بقیه مدار بپردازیم.
همونطور که میبینید جریان پرقرت BACKEMF میدان مغناطیسی قوی در اطراف کویل ایجاد میکند.چنانچه در اطرف سیم پیچ فلزی وجود نداشته باشد ولتاژ در کویل با شیب خاصی مستهلک میشود اما چنانچه فلز در حوزه مغناطیس کویل باشد جریانهای گردابی ناشی از عبور میدان مغناطیسی از فلز باعث ایجاد میدانی تقریبا مشابه با میدان مغناطیس اولیه شده و در نتیجه زمان میرایی ولتاژ در کویل کاهش میابد.البته این مقدار در حدمیلی ولت بوده و برای همین در مدارات PI از طبقات نمونه گیری و تقویت زیادی استفاده میکنند تا این مقدار کم را کشف کند.در شکل جریانهای گردابی را ملاحظه میکنید.
پس تمام دعوا بر سر همین جریان گردابیه! :applause: و می توان گفت شدت و ضعف این جریانها با فاصله فلز از میدان و همچنین نوع فلز رابطه نزدیک دارد. سوال1: آیا نوع فلز می تواند باعث ایجاد تغییر در شکل این جریانها شود؟ اگر جواب مثبت باشد با به تصویر کشیدن شکل امواج می توان جنس فلز را تشخیص داد.
سوال2: آیا تمام قطعات گلداسکن توی ایران گیر میان؟ که اگر جواب منفیه کاسه کوزمون رو جمع کنیم.
سوال3: تشخیص گلداسکن از چه طریقیه: صوتی یا از طریق تغییر در صفحه مدرج؟
سوال4: توی سایت http://www.finders.com.au/Finders_Ar.../Goldscan4.htm دو نوع لوپ 8 اینچی و 11 اینچی برای این فلزیاب معرفی کرده است. نحوه بستن و برد هر کدام چگونه و چقدر است؟
ممنون از وقتی که گذاشتی آقا بهروز!
مدارهای فلزیاب PI فرکانس پائین توی تشخیص نوع فلز مشکل دارند و خطا میزنند برای همین هم به هیچ وجه نباید روی این فاکتور حساب کنید.فقط قدرت تشخیص فلزات مغناطیس و غیر مغناطیس شونده رو دارند(با توجه به همون جریانهای گردابی)
قطعات گلداسکن هم توی بازار تهران پیدا میشه البته کم،یعنی باید زیاد بگردید(J113و دیود ژرمانیوم)
نشان دهنده های گلداسکن هم چشمی هست و هم صوتی
اون لوپهایی که توی سایت توضیح داده ساخت کارخانه هست و بجز قطر بقیه جزئیات نامعلومه.برای ساخت لوپ بعدا راهنمائی های لازم رو میگذارم توی فروم.در ضمن لوپ مورد نظر ما لوپ تخت هست نه معمولی(بخاطر اثرگذاری بیشتر)
ابعاد فلز با لوپ نسبت مستقیم داره یعنی لوپ کوچک میتونه اشیا کوچک رو در عمق کم سنس کنه و لوپ بزرگ هم اشیا بزرگ رو در عمق زیاد بنابراین استفاده از لوپ به ابعاد و عمق هدف بستگی داره.
به این شکل دقت کنید
لوپ کوچک بخاطر تراکم بیشتر میدان القایی به اهداف کوچک حساس هست ولی چون تراکم میدان در لوپهای بزرگتر کمتر هست خطوط میدان وسعت بیشتری رو در بر میگیرند بنابراین اگر شی فلزی کوچکی در این میدان قرار بگیره جریانهای گردابی کمی داخل اون ایجاد میشه و میرایی موج کویل تغییر محسوسی پیدا نمیکنه.
نظرت در مورد جایگزینهای این دو قلم یعنی J113 و دیود ژرمانیوم چیه؟ دقیقا پایین PDF مدار نوشته
J113 = 2SK163-K,L,M
2SK381
2SK43
2SK435
TMPFJ113
این منظورش جایگزینه؟
ادامه تحلیل گلد اسکن4:
بنظر من تنها عیب این مدار استفاده از یک آیسی مولد پالس 555 در قسمت نوسان ساز هست چرا که اگر در این قسمت از نوسانساز PLL یا حداقل کریستالی استفاده میشد ثبات کاری مدار افزایش میافت. ماسفت بوسیله نوسانات 555 بواسطه Q3 تریگر شده و کویل را راه اندازی میکند(مثل نقش پلاتین در خودرو که کویل را فعال میکند).قسمت مهم و حساس این مدار 4 عدد آیسی 4538 هست که باید در انتخاب اونها دقت کنید.هم از نظر جنس و هم از لحاظ نوع TC و پسوند اونها.این قسمت نمونه برداری از موج اصلی رو بعهده داره به همین علت شما در این قسمت تنظیمات DELAY و کلید سلکشن را ملاحظه میکنید.با تنظیم ولوم DELAY که در بیرون از جعبه قرار میگیره مقدار حساسیت مدار نسبت به نمونه برداری از موج اصلی رو تنظیم میکنید.در این مدار یکی از تقویت کنندهها بنام U11 نقش مهمی ایفا میکنه.چون این قطعه مقدار BACKEMF کویل رو تقویت کرده و به طبقات تفکیک و انتگرال گیر و تقویت کننده بعدی ارسال میکنه ضریب تقویت این آیسی با RV8 تنظیم میشه که باید مقدار صفر ولت رو بین پایه های 1و ایجاد کنه.در قسمتهای بعدی به نقش CHANNE1و CHANNEL2 در مدار میپردازیم.
از دوستان دانشمندم خواهش میکنم در این مباحث شرکت کنند و نظراتشون رو بنویسند.مطمئنم که تحلیل من بدون اشتباه نیست.خوشحال میشم راهنمائیم کنید.
بله دوست عزیز این شماره ها معادل J113 هستند ولی فکر نکنم از لحاظ ترتیب پایه و ضزیب تقویت مثل J113 باشند.
در ضمن دیود ژرمانیوم رو میشه جایگزین کرد ولی باید به مشخصاتش توجه کرد.به نظر من اگر برای شروع کار بتونید قطعات اصلی رو تهیه کنید دیگه از این بابت شک ندارید که مدار به خاطر قطعات معادل کار نمیکنه یا بد کار میکنه.
دیدگاه