اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساختن مدار ولتاژ بالا(بازی با 7000 ولت)

با سلام و تشکر از شما
    برای محافظت شخصی خودم و خانواده میتونم از این مدار استفاده کنم ؟
    شما با این سوالتون مسئولیت به گردنم میذارید و پس جواب نمیدم
    برای تغذیش باید چه کار کنم ؟
    بنده از یک باتری موبایل استفاده میکنم که این کا نیاز به تغییراتی نیز میباشد . از جمله ماسفتی با ولتاژ تحریک پایین و...
    پس شما از 2 باتری سری استفاده کن
    ساختن و جواب گرفتن از این مدار بسیار ساده است اما تبدیل ان به دستگاه شوک دهنده نیاز به دیود و خازن ولتاژ بالا دارید . که البته خازن باید حداقل 10000 ولت باشه که موجود نیست و با سری کردن خازن و دیود ها باید جواب بگیرید
    این که این ولتاژ رو یکسو کرده و در خازن ذخیره کنیم و با تخلیه و شکستن مقاومت هوا جرقه هایی با فاصله زمانی و با شدت و صدا بزند اساس کار این شوو کــــر های اسباب بازی است که همه جا پر شده و اصولا شوکــــر واقعی کم گیر میاد . در انها کل این مدار فلایبک تازه طبقه اول رو میسازه که البته با ولتاژی کمتر (400 تا1000) و دیگه بدون محدودیت با یک دیود و خازن یکسو و ذخیره میشه و توسط گپ (دو تیغه با فاصله حدود 1 میلیمتر) به اولیه ترانس دوم تخلیه میشه و به 10 -20 هزار ولت تبدیل میشه . این استخوان هارو تحت تاثیر میذاره و
    البته مدار های همشون با یک ترانزیستور و بدون IC کار میکنه که متاسفانه فرصت اموزشش پیش نیومد که البته پیچیده تر هم هست

راستی یه چیز دیگه اگه من بخوام یه های ولتاژ رو به نحوی روی تیغه ی خونمون بزارم که اگه شخصی اومد بالا برق بگیردش امکان پذیر هست این مسئله
    با این مدار ها خیر

دیدگاه

ممنون بابت پاسخگوییتون ...
      ببخشید یه سوال دیگه برام پیش اومد (البته میدونم از سوال کردن زیادی خوشتون نمیاد ..اما من زیاد به الکترونیک وارد نیستم ..عذر میخوام ) .......
      باطری موبایل رو از چه نوع و چه آمپری بگیرم ؟ قدرت مدار برای شوک خوب میشه ! (آخه دیدم شما فرموده بودید با ولتاز و 4-5 آمپر خوب جواب میده !).....ممکنه شماره اون ماسفتی رو هم که فرمودید محبت کنید ؟.....
      در آخر اگه مورد بهنری سراغ دارید که توان مصرفیش تقریبا" پایین باشه و قدرتش بالا تر برام pm کنید ممنون میشم ..آخه واقعا" من به همچین مداری به شدت احتیاج دارم ... :redface:
      ممنون

دیدگاه

باطری موبایل رو از چه نوع و چه آمپری بگیرم ؟ قدرت مدار برای شوک خوب میشه ! (آخه دیدم شما فرموده بودید با ولتاز و 4-5 آمپر خوب جواب میده !).....ممکنه شماره اون ماسفتی رو هم که فرمودید محبت کنید ؟.....
        اینکه گفتم ترانسشون مثلا 4 امپر بتونه بده چون میدونم که اگر از این اداپتورها یا ترانس های کوچیک استفاده کرده باشن ، جریانشون 500 میلی امپر تا 1 امپره و اگر مصرف کننده مون با همین جریان کار کنه خوب تغذیه کم میاره و جواب گو نیست و خروجی ضعیف خواهیم داشت . و چون پرسش هایی برای تقویت و افزایش قدرت میشد گفتم اول به این توجه کنن . باتری ها به نسبت این ترانس ها و اداپتورها جریان خیلی بیشتری میدن و گاهی بعضی مدارهام رو مجبور میشم با باتری تست کنم
        در ضمن هر چی ولتاژ بالا تر باشه ضمینه جریان کشی بیشتر،فراهم میشه . شما به فکر ولتاژی حدود 9 ولت باش حالا با هر نوع باتری خوبی که میشناسی
        و پیشنهاد میکنم قبل از گرفتن باتری مدارتو بساز و بعد به نتیجه میرسی که چه توعی مناسب خواهد بود
        (دنبال ترانس های ولتاژ تی وی سیاه سفید باش)

اضافه شده در تاریخ :
        یک ساعت پیش یه چیزی به ذهنم رسید که گفتم بذار تستتش کنم و اگر جواب داد دست خالی نیومده باشم و خوشبختانه جواب داد و به صورت یک طرح نو برای دوستان قرار میدم تا هم تغییری ایجاد بشه و هم تنوعی باشه برای علاقه مندان .

این مدار هایولتاژ که اسمشو با اجازتون (های دی) گذاشتم خیلی راحته و جواب نـــــگرفتن ازش غیر ممکنه ؛ مگر اینکه دیگه دیگه ...

تمام چیزی که لازم داریم یک لامپ کم مصرف خراب که فکر میکنم تمام قطعاتشو باید داشته باشه و ترانس هایولتاژ تلویزیون هستش

ترانزیستور های لامپ 1300x هستن که میشه باهاشون این مدارو ساخت ولی با استفاده از ترانزیستورهای دیگه به وضوح تا 2 -3 برابر

قدرت بیشتر خواهیم داشت. من با 2SD880 و2SC2335 تست کردم

اساس کار اسیلاتور بر پایه ولتاژی است که دو سر دیاک به شماره (DB3) قرار میگیره . این قطعه که برای تحریک تریاک و مدارات فرمان و ... کاربرد زیادی داره ظاهری همانند دیود داره و به صورت دو دیود در جهت مخالف شناخته میشه و مانند یک ترانزیستور بدون پایه بیس میمونه که تا وقتی که ولتاژ دو سرش به ولتاژ شکست نرسه هدایت نمیکنه و وقتی به ولتاژ شکست میرسه هدایت میکنه و ولتاژ دو سرش افت میکنه .در تست توسط اهمتر از دو طرف هم چیزی نشون نمیده

این هم تست کوچیکی از این طرح

اضافه شده در تاریخ :
        اگر میتونستم چند تا از پایه های ترانس رو به کار بگیرم مطمئنا طرح های بهتری میشد درآورد و ارائه کرد ولی چون اولا همه ترانس ها یه مدل نیست و دوما ممکنه شناخت پایه هاش برای بعضی سخت باشه و به مشکل بخورن و اگر نیاز به تستی با سلف سنج باشه در دسترس همه نیست
        هر چند در نهایت با هر نوع ترانسی میشه ساخت، ولی جدا از انتخاب پایه های مناسب، رعایت جهت پایه ها هم برای کلکتور سوئیچ و هم سیم پیچ بایاس بیس ضروریه ؛ و این دست ادمو میبنده .
        در مدل 555 که فقط نیاز به 2 پایه بود و با هر 2 پایه که راه میداد مدار کار میکرد و حتی اگر جهتش رو برعکس میزدیم ضعیف تر اما باز جواب میداد تقریبا هر نفری که اقدام به ساخت کرد از پیدا کردن پایه هاش سوال پرسید واس همین میدونم که یه کم سخت میشه

[glow=red,2,300]هــــایــولـتاژ بـا 3 پـایـه تـرانـس در اولــیه [/glow]

تو این طرح با بهره گرفتن از 3 پایه که به هم راه میدن مدارمون ساخته میشه . به طوری که مثبت رو وسط میذاریم و بهتر اینه که سیم پیچ

سمت بیس ضرفیتش کمتر باشه . با 12 ولت یا بیشتر به خوبی کار میکنه و یک خازن برای محافظت ترانزیستور از کلکتور به امیتر وصل

کنید (33 تا 56 نانو) . یک مقاومت بین 1 تا 5.6 کیلو از کلکتور تا بیس و یک خازن پلی استر هم از یک سر ترانس به بیس وصل میشه .

نکته : اینکه برای پایه های ترانس (1-2-3) نوشتم صرفا برای نشان دادن 3 پایه داشتن در اولیه و اتصال مثبت به پایه وسط

هست و به پایه های هایولتاژ تلویزیون ربطی نــــداره

اضافه شده در تاریخ :
        تشکر از دوستانی که لطف دارن

[glow=red,2,300]هــــایــولـتاژ بـا 4 پـایـه تـرانـس در اولــیه [/glow]

این مدار از مهم ترین مدارهایی است که یاد گرفتن و درک عملکردش بسیار کارامد است و دوستانی که علاقه به اینگونه مدارها و منابع تغذیه سوئیچینگ دارن با ساختن و شرط اشنا شدن کامل از طرز کار این مدار دیگه در این ضمینه (HI VOLTAGE)حداقل مشکلی نخواهند داشت .
        قصد داشتم اول با مداری که اسیلاتور جداگانه داره(مدارNE555) و با سوئیچ کردن یک سیم پیچ در اولیه توسط ماسفت به راحتی ساخته بشه تا اشنایی اولیه از فلایبک ایجاد کنم .و بعد با اضافه کردن یک سیم پیچ بایاس که به همراه ترانزیستور اسیلاتور رو نیز تشکیل بده این نوع فلایبک نسبتا رایج رو که بازده خوبی میده و قطعات کمتری هم میخواد رو به همراه پیچیدن ترانس در غالب یک طرح ساده ارائه بدم .
        در هر حال فکر میکنم الان وقتش باشه البته بــخاطر زمان کم به پیچیدن ترانس نمی پردازم ولی به نوعی جبران کننده اشاره و راهنمایی میکنم
        در اینجا به جز سیم پیچی که در مدار قبلی برای اتصال به سوئیچ (ترانزیستور ) انتخاب کردیم ، یک سیم پیچ دیگه هم باید برای راه اندازی و تامین ولتاژ بیس ترانزیستور پیدا کنیم .

به جهت سیم پیچ ها که با نقطه مشخص کردم دقت کنید

در فلایبک ما در واقع با کلیدی که با سرعت قطع و وصل میشه ، در زمان وصل شدن جریان به سیم پیچ ، شارژ شده و با قطع جریان انرژی ذخیره شده در سیم پیچ و هسته با ولتاژ معکوس برمیگرده و تخلیه میشه . پس ما از ولتاژ برگشتی از سیم پیچ در زمان خاموش شدن ترانزیستور استفاده میکنیم .پس در سیم پیچ ثانویه باید دیود برعکس جریانی که به ترانس میدیم قرار بگیره . البته ولتاژ برگشتی در همه سیم پیچ ها و همچنین در اولیه هم ظاهر میشه و مثلا وقتی با کلکتور منفی به سیم پیچ میدیم در زمان خاموش شدن از همان مسیر ولتاژ منفی برگشته و وارد ترانزیستور میشه و برای اسیب ندیدن ترانزیستور
        باید با مدار اسنوبر دفعش کنیم . مثل گذاشتن خازن یا دیود معکوس بین کلکتور و امیتر یا دو سر ترانس

برای درک بهتر مدارو به این حالت هم کشیدم تا با هر کدوم پی به نکته ای ببرید و هر کدوم درک بهتری داد رو استفاده کنید

از این رو جهت سیم پیچی که برای اولیه انتخاب کردیم مهمه تا خروجی حتما مثبت بده و اگر برعکس بزنیم ولتاژ منفی به خاطر دیود داخل ترانس هایولتاژ در خروجی ظاهر نمیشه .
        بعد از شناسایی جهت اولیه یک سیم پیچ هم باید بر خلاف جهت سیم پیچ اولیه برای بیس انتخاب و پیدا کنیم که در زمان خاموش شدن ترانزیستور ولتاژ مثبت بگیریم تا دوباره ترانزیستور رو روشن کنیم . پس در زمان روشن بودن ترانزیستور این سر سیم پیچ ولتاژ منفی میده و باعث خاموش شدن مجدد و همینطور ادامه یافتن این نوسانسازی میشه

همونطور که دیدید مدارو به راحت ترین شکل ممکنه طرح کردم تا حاشیه پردازی وجود نداشته باشه و نمونه هایی رو هم قرار دادم

حجم مدار بسیار کوچیک و با 10 ولت هم به خوبی کار میکنه . این مدار مناسب ترین گزینه برای استفاده از باتری برای تغذیه است
        همون مدار با مدل دیگه ای از ترانس که با خروجیش نردبان یعقوب ساختم

[shadow=red,left] مینی نردبان یعقوب[/shadow]

دیگه حوصله توضیح بیشتر نیست (:| . فقط یه کوچولو بگم که اگر کسی خواست بسازه لنگ نمونه تا بعدا وقت کردم میام توضیحاتشو تکمیل میکنم
        اگر سلف متر داشتید بایاس بیس رو بین 30تا 60 میکرو انتخاب کنید و ظرفیت اولیه رو هم بیشتر از سیم پیچ بایاس و تا 200 میکرو . بسته به ترانستون خلاصه از ظرفیت های زیر 200 میکرو استفاده کنید / بهتره بایاس 1/3( یک سوم) اولیه باشه موفق باشید / فعلا

دیدگاه

oo:
          با عرض سلام و خدا قوت خدمت معلم گرامی ، های ولتاژ :redface:

ترانس های ولتاژ بنده به علت جریان بالا سوخت. البته شایدم چون ترانس ایرانی بود سوخت. تقریبا نیمسوز شده.
          کلا برم سر اصل مطلب ، اصول پیچیدن ترانس های ولتاژ بالا نه در حد 30 کیلو ولت در حد 2 یا 3 کیلو ولت ( برای ساخت ش ) چیه ؟
          اینکه میگم چیه یعنی با امکاناتی مه تو بازار هست چطور میشه این ترانس رو به راحتی ساخت؟ البته رفتن به دنبال ترانس های صوتی هم بد نیست ولی در عمل توی ایران به سختی گیر میاد. تکلیف چیه؟ آیا ساخت ترانس رو آموزش میدید؟

دیدگاه

هــــایــولـتاژ بـا 4 پـایـه تـرانـس در اولــیه

اینم یه سورپرایز اضافه واس دوستان تا دیگه مشکلی برای ساختن باقی نمونه .

چون بنده اول تاپیک قصدم رسوندن به این طرح و مدار بود ، البته با پیچیدن ترانس (که مشکل کوچکی نیست) ولی مستقیما با این مدار اونم با پیچیدن ترانس ممکن بود همه نتونن . خودم هم توانایی توضیح و باز کردن و روشن کردن موضوع برای همه رو نداشتم .
            این بود که گفتم بهتره پله پله بریم جلو تا همه چی روشن شه

دیدگاه

سلام ببخشید.
              نه اشتب ز نزدم/ دوتا لینک عکس کپی کردم که ظاهرا نیومده دوباره میزارم.
              و بعدی واسه مدار شوکرتون بود که درسته خیلی خیلی قدیمیه ولی لازم دارم : :eek: اگه هم حالو حوصله توضیح دادن ندارید که هیچی ولی اگه کمکم کنید خیلی ممنون میشم
              با تشکر

اضافه شده در تاریخ :
              http://www.uploadbaz.com/lbtaj7h8jidv
              http://www.uploadbaz.com/k1mipvw9hef6 STUN GUN
              STUN GUN با آی سی 555 . میتونید مشخصات ترانسش رو بگید ؟ اصلا مشخصاتی نداره و

و در اون یکی مدار هم شماتیکش درسته ؟
              در مورد پست های قبلمم جواب هامو گرفتم

با سپاس

http://img4up.com/up2/59237446348378453957.png stun gun ba 555
              http://img4up.com/up2/02691806320713436013.gif شماتیکش درسته؟
              با همه چی ساختم
              تا همه چی ساختم
              http://electeronic.blogfa.com

دیدگاه

سلام
                یه سوال
                از اینورتر هایی که توی lcd ها استفاده میشه نمیشه استفاده کرد؟
                همینایی که برای روشن کردن فلورست lcd استفاده میشه

دیدگاه

استفاده برای چه کاری ؟ اگر منظورت ش وکـــ ر هست ، از نظر من نه

و در اون یکی مدار هم شماتیکش درسته ؟
                  دومی که نوشته چوک بلندگو استفاده بشه و در مورد درست بودن اینکه 555 اساسا کارش نوسان ساختنه دیگه اگر کار نکرد از رو شماتیک 555 اسیلاتور ببند یا از رو مداری که در اول تاپیک گذاشتم اسیلاتور رو بساز و ترانزیستور و ترانس رو اضافه کن . دیگه همش به تست خودتون بستگی داره و تجربتون

دیدگاه

بنده حقیر منتظر دریافت پاسخی از طرف شما ( های ولتاژ ) هستم.
                    حتی اگر شده ویژگی سیم های اولیه و ثانویه رو بگید تا من دست به کار بشم.

دیدگاه

خیلی ممنون .چوک بندگو چرا گذاشته ؟ یعنی چه خاصیتی داره ؟

خروجی ترانس با اسیلاتور 555 چقدره ؟

با تشکر
                      با همه چی ساختم
                      تا همه چی ساختم

دیدگاه

حداکثر ولتاژ چقدر میشه از اینا گرفت (با افزایش ورودی) تا اندازه ای که سیم پیچ اولیه بسوزه ؟

اگه خودتون سیم نازک دور یه هسته بچیچید که روی هم دیگه نباشن سیم ها بهتر میشه های ولتاژ ساخت خودم دور هسته etd59 سیم پیچیدم تغریبا یه بند انگشت ارک میزد البته هنوز یه خرده دیگه جا داشت که سیم بپیچم

دیدگاه

سلام خدمت دوستای عزیز :smile:

من مدار بالا رو تقریبا درست کرم ولی به مشکلاتی برخوردم
                          البته لازمه که بگم چون ترانس 1kohm به 8ohm نداشتم از ترانس 120ohm به 8ohm استفاده کردم و به جای خازن های 400 ولت از 100 ولت استفاده کردم !
                          مدار به خوبی کار میکرد و هر 2~3 ثانیه از فاصله 2 میلی متری جرقه خوبی میزد ولی وقتی به مدت 4 الی 5 دقیقه از این مدار استفاده میشد خروجی ضعیف می شد به نظرم ترانزیستور نیم سوز میشد چون وقتی یه ترانزیستور جدید می زاشتم دوباره خروجی قوی میشد :eek:
                          مشکل دیگه این بود که وقتی خروجی مدار رو از هم دور میکردم جرقه ای نمیزد و بعد از 15 الی 20 ثانیه تعدادی از خازن ها می سوخت !!!

حالا من چیکار کنم که ترانزیستور مدار نسوزه و وقتی از مدار استفاده نمیشه (پایه های خروجی از هم دور میشه ) خازن ها نسوزن و وقتی خروجی ها به هم نزدیک میشن به طور مداوم جرقه بزنه نه هر 2 ثانیه یک بار :angry:

اینم عکس مداری که ساختم :

http://ir02x6.persiangig.com/My%20Shocker.jpg
                          http://ir02x6.persiangig.com/My%20Shocker%202.jpg
                          هر چی خازن داشتم سوخت این خازن هارم از این ور اون ور جم کردم واسه همین شبیه هم نیستن ! :biggrin:
                          :nerd:
                          - اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج -
                          ارتباط با من : ir02x6
                          طراحی و ساخت انواع منابع تغذیه سوئیچینگ - SMPS Designer

دیدگاه

مشکل دیگه این بود که وقتی خروجی مدار رو از هم دور میکردم جرقه ای نمیزد و بعد از 15 الی 20 ثانیه تعدادی از خازن ها می سوخت !!!
                            من هم قبلا در افزاینده ی Cockwroft -Walton با همین مشکل مواجه شدم. به نظر می رسد که به دلیل تخلیه نشدن درست دی الکتریک خازن از بین می رود.

دیدگاه

سلام
                              پدوستمون کاملا درست گفت . البته اگه سیم هارو دور از هم گذاشتی مدار رو روشن کردی جرقه که 100% نمیزنه و اگه خازن هاتم نسوخت مدار رو خاموش کردی دست نزنی یه وقت تو سیم ها تا یه مدت به نظرم بار هست . اول سیم هارو بزن به هم بار خالی شه وگرنه :cry:
                              اگه بار الکتریکی خازن عقده فرض شه . شما فک کن نتونی عقدتو خالی کنی سر یه فردی
                              خوب این غم باد میشه میافته تو دلت خدایی نکرده سکته میزننی دیگه :agree:
                              واسه چی خودتو زحمت دادی این همه مدار بستی یه پشه کش راکتی میخریدی
                              بعضیاشون خازن 2000 دارن بعضیا 500 که 500 رو میتونی 2000 3000 بزاری هر 0.5 تا 1 ثانیه میزنه
                              و اگه بخوای زیاد تر بشه ولتاژ ورودیت رو افزایش بده البته تو پشه کشه
                              بعد شما اصلا طبق این شماتیک نبستید :mrgreen: خازن 100 ولت که قلقلکم نمیده البته با ترانسش میشه گفت مچ کردید
                              اگه ترانس تو شماتیک رو میزاشتید فک کنم میترکیدن :biggrin:
                              البته آقای های ولتاژ تخصص دارن تو این زمینه ولی واسه زیاد شدن جرقه به نظرم هم ترانس هم خازن هاتو افزایش بده 100% بیشتر میشه چون مدار های 50 مدار با 555 همشون بسیار استاندارد و عالی هستن
                              موفق باشی
                              با همه چی ساختم
                              تا همه چی ساختم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ir02x6
                                سلام خدمت دوستای عزیز :smile:

من مدار بالا رو تقریبا درست کرم ولی به مشکلاتی برخوردم
                                البته لازمه که بگم چون ترانس 1kohm به 8ohm نداشتم از ترانس 120ohm به 8ohm استفاده کردم و به جای خازن های 400 ولت از 100 ولت استفاده کردم !
                                مدار به خوبی کار میکرد و هر 2~3 ثانیه از فاصله 2 میلی متری جرقه خوبی میزد ولی وقتی به مدت 4 الی 5 دقیقه از این مدار استفاده میشد خروجی ضعیف می شد به نظرم ترانزیستور نیم سوز میشد چون وقتی یه ترانزیستور جدید می زاشتم دوباره خروجی قوی میشد :eek:

حالا من چیکار کنم که ترانزیستور مدار نسوزه و وقتی از مدار استفاده نمیشه (پایه های خروجی از هم دور میشه ) خازن ها نسوزن و وقتی خروجی ها به هم نزدیک میشن به طور مداوم جرقه بزنه نه هر 2 ثانیه یک بار :angry:

اینم عکس مداری که ساختم :

http://ir02x6.persiangig.com/My%20Shocker.jpg
                                http://ir02x6.persiangig.com/My%20Shocker%202.jpg
                                هر چی خازن داشتم سوخت این خازن هارم از این ور اون ور جم کردم واسه همین شبیه هم نیستن ! :biggrin:
                                :nerd:
                                با سوختن ترانزیستور چی کار کنم ؟؟؟ :angry:
                                - اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج -
                                ارتباط با من : ir02x6
                                طراحی و ساخت انواع منابع تغذیه سوئیچینگ - SMPS Designer

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X