سلام
اینجا چند چیز مهم وجود داره:
1.میزان توان مورد نیاز برای شارژ لپ تاپ+موبایل
2.تلفات توان کل
3.نوع باطری مورد نیاز
4.توان باطری
5.وزن باطری
6.هزینه تمام شده
7.حجم کل قسمتها
8.نوع نیاز به شارژ (1.بعداز توقف2.در حین حرکت3.هردو مورد)
9.مدت زمان مورد نیاز برای شارژ هر قسمت
10.مجموع توان تولیدی در طی کل مسیر حرکت
و...
لطفا این مسایل را در نظر داشته باش.
امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.
از پاسخ به سوالات انجمن به صورت خصوصی معذورم.
تغییرات لازم رو به مدار میدم ، بعد شماتیک رو میذارم برات!
اقا دستت درد نکنه. قوربون معرفتت. چشم مىرم دنبال قطعات فقط ىه جوراىى باىد از خجالت شما دربیام. :job:
فقط من ىه فکرى به ذهنم رسىد داخل انجمن مطرح کردم که ظاهرا تکرارى بود حذف شد. حالا میرسم خونه و مجدد اىنجا مطرح میکنم. بازم ممنون که وقت گذاشتىد
سلام خدمت آقای مشرقی عزیز .
جناب مشرقی من سوالی ارسال کرده بودم که بدلیل تکراری بودن حذف شد و اینجا مطرح میکنم امیدوارم شما و دوستان بتونن پاسخ بدن .
از اونجایی که الکتریسته تولید شده دینام مورد بحث ما با توجه به سرعت دوچرخه متغیر هستش (از ۹ تا حدود ۱۲ و حداکثر ۱۵ ولت ) و من میخوام از همه برق تولید شده برای شارژ استفاده کنم , فکر استفاده از سه باطری به سرم زد !! :icon_razz:
فرض میکنیم دینام ما سه حالت ۹ و ۱۲ و ۱۵ با شدت جریان ۵۰۰ میلی آمپر تولید میکنه ( که در عمل هم همینطوره : سرعت کم ۹ ولت - سرعت متوسط ۱۲ و سرعت زیاد ۱۵ ولت ) حالا راه حلی که به ذهن من رسید اینه که مداری باشه که با تشخیص ۹ولت تولید شده جریان را برای باتری ۷ ولت و با تشخیص ولتاژ ۱۲ , جریان را برای باطری ۹ ولت و با تشخیص ولتاژ ۱۵ ولت , جریان را برای باطری ۱۲ ولت هدایت کنه !! در اینصورت ما تقریبا از ۱۰۰ درصد !! انرژی تولید شده میتونیم استفاده کنیم !
آیا چنین مداری میشه طراحی کرد ؟ و آیا راه حل بهتری از قبل وجود داشته :rolleyes:؟ یا راه حل بهتری هم وجود داره ؟
به طور خلاصه : میخوام از حدود ۵ الی ۸ ساعت رکاب زدن در روز حداکثر بازدهی(الکتریسته تولید شده) را بگیرم (ٔذخیره کنم) !
سلام خدمت آقای مشرقی عزیز .
جناب مشرقی من سوالی ارسال کرده بودم که بدلیل تکراری بودن حذف شد و اینجا مطرح میکنم امیدوارم شما و دوستان بتونن پاسخ بدن .
از اونجایی که الکتریسته تولید شده دینام مورد بحث ما با توجه به سرعت دوچرخه متغیر هستش (از ۹ تا حدود ۱۲ و حداکثر ۱۵ ولت ) و من میخوام از همه برق تولید شده برای شارژ استفاده کنم , فکر استفاده از سه باطری به سرم زد !! :icon_razz:
فرض میکنیم دینام ما سه حالت ۹ و ۱۲ و ۱۵ با شدت جریان ۵۰۰ میلی آمپر تولید میکنه ( که در عمل هم همینطوره : سرعت کم ۹ ولت - سرعت متوسط ۱۲ و سرعت زیاد ۱۵ ولت ) حالا راه حلی که به ذهن من رسید اینه که مداری باشه که با تشخیص ۹ولت تولید شده جریان را برای باتری ۷ ولت و با تشخیص ولتاژ ۱۲ , جریان را برای باطری ۹ ولت و با تشخیص ولتاژ ۱۵ ولت , جریان را برای باطری ۱۲ ولت هدایت کنه !! در اینصورت ما تقریبا از ۱۰۰ درصد !! انرژی تولید شده میتونیم استفاده کنیم !
آیا چنین مداری میشه طراحی کرد ؟ و آیا راه حل بهتری از قبل وجود داشته :rolleyes:؟ یا راه حل بهتری هم وجود داره ؟
به طور خلاصه : میخوام از حدود ۵ الی ۸ ساعت رکاب زدن در روز حداکثر بازدهی(الکتریسته تولید شده) را بگیرم (ٔذخیره کنم) !
اگر. ولتاژ دوبرابر بشه امپر چقدر میشه? !! 500 میلى امپر کمتر باشه مدت زمان شارژ ىه باطرى 4 آمپرى زیاد میشه و در عملوقتى از مسافرت برمیگردم تازه باطى شارژ شده oo: :biggrin: درسته?!!
درسته جریان نهایی کم میشه! ولی قرار بود 4 تا باتری 9 ولت که جمعاً میشد یک آمپر ساعت رو شارژ کنیم که جریان شارژ هم 0.1 ظرفیت باتری که بگیریم میشه 100 میلی آمپر ، و چون نیاز به جریان زیادی نیست ، مشکلی نداریم!
اصلاً یه کار کن ؛
1- شارژ باتری رو بیخیال شو !
2- با مدار DC کننده و یه آی سی رگولاتور 5 ولت که به خروجی دینام وصل میکنی ، موبایل رو تو شارژ بذار!
3- با مدار دوبرابر کننده و یه آی سی رگولاتور 15 ولت ، لپتاپ رو تحت شارژ قرار بده!
4- حتی اگه شارژ بودن هم ، موقع رکاب زدن توی شارژ باشن ؛ اینجوری شارژ میمونن!!!
5- هر چیز دیگه ای هم داری میتونی به همین ترتیب شارژ کنی!
که DC کننده ولتاژ دینام هست ، از مدار زیر که ولتاژ دینام رو دو برابر و DC میکنه ، استفاده کنی...
سلام . من هر دو مدار را درست کردم ولی یه مشکلی هست !
مدار دی سی کننده را درست کردم و دینام را به یه لامپ ۱۲ ولت و ولتمتر وصل کردم که حداکثر ۱۳ ولت را نشون داد
اما مدار دوم که گفتید ولتاژ را دوبرابر میکنه را با همون لاپ به دینام وصل کردم و در همون سرعت ولتاژ ۸ را به من نشون داد . :eek: به نظرتون دلیل اختلاف ۵ ولت چیه ؟ البته بدون مصرف کننده ولتاژ را تا ۷۰ ولت هم نشون داد !
رفتم یک باطری خشک ۱۲ ولت ۲.۳ آمپر گرفتم به ۲۴ تومن !! . ۹۰۰ گرم وزن oo: :angry:
باطری متال هیبرید هم بود با این مشخصات ۱۷ تومن : ۳.۷ ولت و ۲۵۰۰ میلی آمپر . وزنش هم ۵۰ گرم نبود فکر کنم !! :angry:
فکر نکنم شاٰرژ بشه . میشه ؟ :sad:
البته لوازم مدار شارژ اتوماتیک شما را هم گرفتم و آماده ام برای ساختنش ولی فکر کنم این دینام باطری ۱۲ ولتی را شارژ نکنه .
و یه سوال : این آی سی رگولاتور ۵ ولت را چطور به باتری ۱۲ ولت ۲ آمپر وصل کنم که خروجی اش را به ۵ ولت و ۱ آمپر تبدیل کنه ؟ (مخصوص شارژ موبایل)
دیدگاه