اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده
    سلام
    لامپ رو تو پارکینگ نگه میداری؟ :biggrin:
    بالاخره یا باید جریانی که لامپ میگذره در حداکثر سرعت رو اندازه بگیری یا مقاومت لامپ رو
    که دومی خیلی راحتره
    همه این ها واسه اینه که بعد مدار دچار مشکل نشه و از صحت طراحی مطمئن باشیم
    با سپاس
    نه فکر کنم امشب من باید برم پای دوچرخه بخوابم :mrgreen: یکی نبود بگه آخه نونت نبود آبت نبود این باطری شارژ کردنت چی بود !!! :biggrin:
    اما خداییش به زحمتش می ارزه . کلی مطلب یاد گرفتم !!! البته با کمک دوستان عزیز
    اینم مقاومت لامپ : فکر کنم ۲.۷ کیلو باشه درسته؟
    دنیا همه هیچ و اهل دنیا همه هیچ

ای هیچ تر از هیچ تو بر هیچ مپیچ!

دیدگاه

سلام
      2.7 اهم هست.(سلکتور رو رنج 200 اهم گذاشتی پس واحد عددی که نشون میده اهم هست)
      این نشون میده این دینامت چقدر پدر مادر داره که تونسته 83 وات توان بهت تحویل بده
      شما جریان دینام رو اشتباه اندازه گرفتی
      چون الان با اون حداکثر ولتاژی که گفتی 15 و مقاومت این لامپ نشون میده دینامت میتونه 5.5 امپر جریان بده البته به طور دائم نباید ازش انقدر جریان کشید چون اسیب میبینه
      اگه تو خونه لامپ رشته ای دارین (100 یا 200 وات) بزن به خروجی یکسوساز و یه بار دیگه حداکثر ولتاژ رو اندازه بگیر
      چون این لامپت خیلی مقاومتش کمه حداکثر ولتاژ زیر بار رو درست نشون نمیده ...
      با سپاس

دیدگاه

سلام
        چون الان با اون حداکثر ولتاژی که گفتی 15 و مقاومت این لامپ نشون میده دینامت میتونه 5.5 امپر جریان بده البته به طور دائم نباید ازش انقدر جریان کشید چون اسیب میبینه
        اگه تو خونه لامپ رشته ای دارین (100 یا 200 وات) بزن به خروجی یکسوساز و یه بار دیگه حداکثر ولتاژ رو اندازه بگیر
        چون این لامپت خیلی مقاومتش کمه حداکثر ولتاژ زیر بار رو درست نشون نمیده ...
        با سپاس
        من که میدونم حالا آخر دست سر حساب میشیم میبینیم یکی از سانتریفیوژهای فوردو را اشتباهی بجای دینام به ما فروختن !!
        با ۱۰۰ وات هم اندازه میگیرم . شما این اعداد را با چه فرمولی بدست اوردین ؟ البته بگم این دینام من بعد از ۵ دقیقه که رکاب میزنم و لامپ ۱۲ ولت را روشن میکنه حسابی داغ میشه ! حالا نمیدونم عادیه یا نه !

اضافه شده در تاریخ :
        خب یه لامپ ۱۰۰ وات پیدا کردم
        مقاومتش ۳۵ اهم بود
        و حدااکثر ولتاژ تولید شده با مدار یکسو کننده بین ۳۸ تا ۴۰ ولت بود .

لامپ هم یه کم روشن شد . یعنی تنگستنش یه کم قرمز شد !!!
        الان وضعیت چطوره استاد ؟!

دیدگاه

سلام
          داغ شدنش عادی هست (چون داری بچندین برابر توانی که براش طراحی شد ازش میگیری)ولی نباید بزاری داغ شه چون لاک سیم پیچ هاش ذوب میشه و به دیار باقی میپیونده ...
          ----------------------------------------------------------------
          توان:
          P = V^2 /R
          p = 15^2 / 2.7 = 83wat
          جریان:
          I = V / R
          I = 15/2.7 = 5.5amper
          شما باید نهایتا 1 امپر ازش بکشی ...
          ---------------------------------------------------------------
          پس این نشون میده ولتاژ ممکنه بالای 40 ولت هم بره که البته تغذیه mc34063 تا 50 ولت جا داره ولی باید ولتاژی که روی سویچش میوفته رو محدود کنیم
          من تا فردا برات یه شماتیک میکشم
          با سپاس

دیدگاه

ممنون از اینهمه لطف .
            اما من فکر نکنم با این شدتی که امتحان کردم بتونم رکاب بزنم ! تقریبا در هر ثانیه یک دور رکاب میزدم (با دست) البته شاید هم کمتر از یک ثانیه . در عمل و در جاده با وزن خودم و حساب شیب جاده فکر نکنم این ولتاژ تولید بشه
            به هر حال من فردا باز هم یکبار دیگه با دو لامپ ۱۲ و لت و این لامپ ۱۰۰ واتی امتحان میکنم . شاید فرجی شد !!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط itman.jam
              ممنون از اینهمه لطف .
              اما من فکر نکنم با این شدتی که امتحان کردم بتونم رکاب بزنم ! تقریبا در هر ثانیه یک دور رکاب میزدم (با دست) البته شاید هم کمتر از یک ثانیه . در عمل و در جاده با وزن خودم و حساب شیب جاده فکر نکنم این ولتاژ تولید بشه
              به هر حال من فردا باز هم یکبار دیگه با دو لامپ ۱۲ و لت و این لامپ ۱۰۰ واتی امتحان میکنم . شاید فرجی شد !!
              اگه ولتاژ زیر 40 بمونه کارمون خیلی راحتر میشه
              نظر خودت چیه؟ فکر میکنی حداکثر ولتاژ زیر 40 باشه؟
              با سپاس

دیدگاه

به احتمال زیاد ولتاژ بالا نمیره . به چند دلیل :
                ۱- سرعت به اون حد نمیرسه . ( به دلیل وجود عواملی مثل وزن و شیب و باد و غیره ...
                ۲- در صورتی که سرعت به صورت نامتعارف زیاد بشه (سرازیری های تند ) دینام را از مدار قطع میکنیم .
                ۳- سرو صداش در سرعت بالا بیشتر میشه و میره روی اعصاب !! بنابراین در سرعت بالا که زیاد هم اتفاق نمی افته دینام را از تایر جدا میکنم .

در هر صورت من فردا مولتی متر و لامپ و بند و بساط را به دوچرخه میبندم و سعی میکنم در حداکثر سرعت بصورت عملی ولتاژ را اندازه بگیرم .

دیدگاه

با سلام. خب من امروز با همون لامپ 12 ولت در حداکثر سرعت رکاب زدم که ولتاژ بىشتر از 15 نشد.
                  درستش هم همینه چون در حال رکاب زدن ولتاژ واقعى نشون داده میشه.

دیدگاه

سلام
                    چون الان با اون حداکثر ولتاژی که گفتی 15 و مقاومت این لامپ نشون میده دینامت میتونه 5.5 امپر جریان بده
                    این 2.7 اهم ، مقاومت لامپ در دمای محیطه و وقتی لامپ روشن بشه مقاومتش بالاتر میره و جریان کمتر میکشه !

5.5 آمپر در لحظه اول میکشه و بعید میدونم جریان دینام بتونه به این حدود برسه! بهتره جریانی که لامپ ، موقع روشن بودن میکشه رو اندازه بگیرید!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مهدی مشرقی
                      این 2.7 اهم ، مقاومت لامپ در دمای محیطه و وقتی لامپ روشن بشه مقاومتش بالاتر میره و جریان کمتر میکشه !

5.5 آمپر در لحظه اول میکشه و بعید میدونم جریان دینام بتونه به این حدود برسه! بهتره جریانی که لامپ ، موقع روشن بودن میکشه رو اندازه بگیرید!
                      بله حق باشماست
                      ولی باید فکر پیک های جریان رو هم بکنیم
                      چون همین لامپ (در صورت طراحی غیر اصولی) میتونه در لحظه روشن شدن به مدار مبدل اسیب بزنه یا دست کم یه فیوز رو بسوزونه
                      ------------------------------
                      من زیاد در جریان این تاپیک نبودم
                      شما واسه مدار شارژر چند ولت نیاز دارید؟
                      با سپاس

دیدگاه

من ىه باطرى 12ولت 2.3 امپر را مىخوام شارژ کنم.

مقاومت لامپ درحالت معمولى 2.7 اهم بود ولى وقتى لامپ در مدار بود نتونستم مقاومتشو اندازه بگیرم. ىعنى ولتمتر چىزى نشون نداد. دلىلش چىه؟!!

دیدگاه

من ىه باطرى 12ولت 2.3 امپر را مىخوام شارژ کنم.

مقاومت لامپ درحالت معمولى 2.7 اهم بود ولى وقتى لامپ در مدار بود نتونستم مقاومتشو اندازه بگیرم. ىعنى ولتمتر چىزى نشون نداد. دلىلش چىه؟!!
                          لامپ در واقع با دینام موازی شده و مقاومت معادل مدار خیلی کم شده
                          -----------------------
                          این هم شماتیک مورد نظر که با کمک استاد قاصد دل طراحی شد

هر دو سلف 5 امپر هستند که امادش تو بازار هست
                          خازن ها هم 50 ولت هستند البته خازن 470 میکرو خروجی رو میتونید 25 ولت هم بزارین
                          خروجی این مدار 16 ولت هست که میتونید به ورودی مدار جناب مشرقی بدین واسه شارژ باتری
                          با سپاس

دیدگاه

سلام. اقا خىلى خىلى لطف کردید. میشه بفرمایید اىن مدار چه بلاىى سر ولتاژ و امپر خروجى دینام میاره؟ و دیگه اىنکه اىا در حداق و حداکثر سرعت .باطرى شارژ میشه؟

دیدگاه

سلام. اقا خىلى خىلى لطف کردید. میشه بفرمایید اىن مدار چه بلاىى سر ولتاژ و امپر خروجى دینام میاره؟ و دیگه اىنکه اىا در حداق و حداکثر سرعت .باطرى شارژ میشه؟
                              سلام
                              این مدار به ازای 5 تا 25 ولت در ورودی 16 ولت ثابت در خروجی بهتون میده که باعث میشه باتریتون همیشه زیر شارژ بمونه
                              راستی چرا ی هات نقطه ندارن
                              با سپاس

دیدگاه

سلام
                                این مدار به ازای 5 تا 25 ولت در ورودی 16 ولت ثابت در خروجی بهتون میده که باعث میشه باتریتون همیشه زیر شارژ بمونه
                                راستی چرا ی هات نقطه ندارن
                                با سپاس
                                میشه بفرمایید آمپر خروجی چقدره ؟ و اگر خاستیم امپر خروجی بالاتر باشه چه تعغییری در مدار باید بدیم ؟

راستش با گوشی تایپ میکنم بعضی وقتها ی را بدون نقطه میزنه ! :smile: البته باید یک ثانیه روی ی بدون نقطه بیشتر مکث کنم تا ی با نقطه بزنه که بدلیل ذیغ وقت !! این مهم انجام نمیشود !! :biggrin:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X