اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : طراحی مدار شارژر اتوماتیک با 741 !

سلام
    دوست عزیز خروجی دینام خیلی متغیره شما نمیتونین با ضرب کننده ولتاژ خروجی مناسبی بگیرین
    قبلا هم بهتون گفتم باید چیکار بکنین
    نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده
    بهتره خروجی دینام رو مستقیم وصل نکنی به شارژ کنترلر چون خیلی متغیره و بدردت نمیخوره
    باید اول با یه مدار boost ولتاژ رو ببری حول حوش 30 ولت(به ازای 12 در دینام) و بعد با یه رگلاتور دیگه ولتاژ رو بیاری روی 14
    اینجوری در اکثر مواقع 14 داری
    در هر صورت صلاح مملکت خویش را خسروان دانند :redface:
    با سپاس

دیدگاه

سلام
      دوست عزیز خروجی دینام خیلی متغیره شما نمیتونین با ضرب کننده ولتاژ خروجی مناسبی بگیرین
      قبلا هم بهتون گفتم باید چیکار بکنیندر هر صورت صلاح مملکت خویش را خسروان دانند :redface:
      با سپاس
      درود . بله فرمودید ولی من از مدار بوست و کلا الکترونیک زیاد اطلاعت ندارم . میشه در مورد مدار بوست توضیح بفرمایید . اون را چطور باید ساخت ؟ آیا نمونه اماده اش هست ؟ :rolleyes:
      دنیا همه هیچ و اهل دنیا همه هیچ

ای هیچ تر از هیچ تو بر هیچ مپیچ!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط itman.jam
        درود . بله فرمودید ولی من از مدار بوست و کلا الکترونیک زیاد اطلاعت ندارم . میشه در مورد مدار بوست توضیح بفرمایید . اون را چطور باید ساخت ؟ آیا نمونه اماده اش هست ؟ :rolleyes:
        سلام
        برای شروع میتونید دیتاشیت ای سی mc34063 رو دانلود کنید و یه نگاهی به نمونه مداری که در قسمت step up ارائه شده بندازین
        شما یه اطلاعات دقیق از ولتاژ و جریان خروجی دینام بده (حداکثر ولتاژ و جریان و حداقل ولتاژ و جریان)
        با سپاس

دیدگاه

سلام
          برای شروع میتونید دیتاشیت ای سی mc34063 رو دانلود کنید و یه نگاهی به نمونه مداری که در قسمت step up ارائه شده بندازین
          شما یه اطلاعات دقیق از ولتاژ و جریان خروجی دینام بده (حداکثر ولتاژ و جریان و حداقل ولتاژ و جریان)
          با سپاس
          خیلی خیلی دقیق اگر بخواهید که باید امروز برم یه چرخ دیگه با دوچرخه بزنم . اما آخرین باری که اندازه گرفتم و به مصرف کننده ۱۲ ولت وصلش کردم از ۰ تا ۱۵ ولت بود فکر کنم . البته با رکاب زدن معمولی بدون خستگی ۱۰ ولت را به راحتی میده و آمپر هم روی خود دینام زده ۵۰۰ میلی آمپر .

شرمنده من یه ولتمتر خریدم ولی سوادشو ندارم چطور جریان یک باتری را اندازه بگیرم :redface:. حالت های مختلف را امتحان کردم ولی در اخرین بار سیم ها بد جوری گرم شدن !!!! اگه یه راهنمایی هم در این مورد بفرمایید ممنون میشم تا بتونم جریان دقیق را هم بدست بیارم :redface:

دیدگاه

سلام
            لازم نیست واسه اندازه گیری ولتاژ مصرف کننده ای رو متصل کنید چون میخواهیم حداکثر ولتاژی که ممکن است ایجاد شود رو بدست بیاریم
            پس فقط مولتی متر رو در حالت ولتاژ ac بزارین و پراب هاش رو به خروجی دینام وصل کنید و دوچرخه رو بزارید روی پایه و بزارین تو دنده سنگین و با حداکثر سرعت ممکن پدال ها رو بچرخونین
            حداقل ولتاژ رو هم در حرکت اروم اندازه گیری کنید
            -------------------------
            اندازه گیری جریان یکم فرق میکنه
            باید اول مدل مولتی مترتون رو مشخص کنید
            و برای اندازه گیری جریان های بالا بهتره از روش مقاومت شنت استفاده کنید
            یعنی یه مقاومت وات بالا و مثلا 1 اهم رو به باتری وصل کنید و ولتاژ دو سر مقاومت رو اندازه بگیرید و از طریق قانون اهم جریان رو بدست بیارین(I = V/R)
            با سپاس

دیدگاه

این عکس ولتمتر هست . من با ولتمتر یکی از دوستان شدت جریان دینام را بدست اوردم حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلی امپر بود ولی با این یکی نتونستم .

دینام هم در حداکثر سرعت ۵۰ ولت تولید میکنه . در سرعت کم حدود ۱۷ ولت .

دیدگاه

عکس رو بد اپلود کردی
                ---------------
                50 ولت برای یه دینام 12 ولت یکم دور از ذهن به نظر میرسه مطمئنی درست اندازه گیری کردی؟(باید در حالت ولتاژ ac بوده باشه)
                حالا دینام رو به پل دیود وصل کن(مدار اولی که جناب مشرقی گذاشتن) ولی خازن رو به جای اون مقدار که در شماتیک ذکر شده بین 3300 تا 6800 میکرو فاراد 50 ولت بزار
                و یه مقاومت حدود 2 کیلو هم 5 وات رو با خازن موازی کن و ولتاژی که روش میوفته رو اندازه بگیر(مولتی متر رو در حالت ولتاژ dc بزار)
                بری اندازه گیری جریان پراب قرمز رو بزن تو اون قسمت که نوشته 10A و سلکتور رو هم بزار رو قسمت A روی رنج 10 و جریان رو اندازه بگیر)
                البته این روش واسه دینامت هست که جریانش پایینه ، برای جریان های بالا بهتره از همون روش مقاومت شنت استفاده کنی ...
                با سپاس

دیدگاه

استاد من اینبار با مدار دی سی کننده که جناب مشرقی گفتن ولتاژ را اندازه گیری کردم تقریبا همون ولتاژ ۵۰ را نشون داد . همون لحظه سلکتور را بردم روی ac و ۸۰ را نشون داد !!!
                  اما خازن و مقاومتی که شما گفتید را نداشتم . اگر به نظرتون واجبه برم بخرم . اما دفعات قبل هم که بدون مصرف کننده اندازه گیری کردم روی ۳۰ ولت بود البته الان در حداکثر سرعت اندازه گیری کردم روی دنده آخر و ۵۰ را نشون داد .

دیدگاه

استاد من اینبار با مدار دی سی کننده که جناب مشرقی گفتن ولتاژ را اندازه گیری کردم تقریبا همون ولتاژ ۵۰ را نشون داد . همون لحظه سلکتور را بردم روی ac و ۸۰ را نشون داد !!!
                    اما خازن و مقاومتی که شما گفتید را نداشتم . اگر به نظرتون واجبه برم بخرم . اما دفعات قبل هم که بدون مصرف کننده اندازه گیری کردم روی ۳۰ ولت بود البته الان در حداکثر سرعت اندازه گیری کردم روی دنده آخر و ۵۰ را نشون داد .
                    اگه ولتاژ بالای 40 باشه یکم کارمون پیچیده تر میشه
                    ولی فکر نکنم در زیر بار و در سرپایینی هم ولتاژ بیشتر از 40 بشه
                    در هر صورت برای اطمینان بیشتر بهتره زیر بار هم اندازه گیری بشه ولتاژ
                    اون مقاومت رو هم لازم نیست تهیه کنید
                    الان یه لامپ 100 وات به خروجی همین مدار اول وصل کنید و ولتاژ دو سر لامپ رو اندازه گیری کنید (مولتی متر در حالت dc )
                    با سپاس

دیدگاه

آقا یه لامپ ۱۲ ولت به همراه دینام هست که من با اون تست کردم . ولتاژ به زور روی ۱۵ میرسه .

تست جریان هم انجام دادم با باتری ۱۲ ولت ۲ آمپری که خریدم . قطب منفی را به سوکت پایین ولتمر وصل کردم و قطب مثبت را به اون قسمت a10 , سلکتور را هم روی a و روی ۱۰ گذاشتم اما سیم ها خیلی داغ شدن !!!

دیدگاه

آقا یه لامپ ۱۲ ولت به همراه دینام هست که من با اون تست کردم . ولتاژ به زور روی ۱۵ میرسه .

تست جریان هم انجام دادم با باتری ۱۲ ولت ۲ آمپری که خریدم . قطب منفی را به سوکت پایین ولتمر وصل کردم و قطب مثبت را به اون قسمت a10 , سلکتور را هم روی a و روی ۱۰ گذاشتم اما سیم ها خیلی داغ شدن !!!
                        گفتم که نباید واسه باطری این کار رو بکنی.. ممکنه مولتی مترت هم اسیب ببینه چون باتری به صورت لحظه ای جریان بسیار زیادی میده ...
                        ولتاژ 15 رو چجوری اندازه گرفتی؟ لامپ مستقیم به دینام یا بعد از یکسو ساز؟
                        یادت باشه همیشه برای اندازه گیری ولتاژ بعد یکسوساز مولتی متر رو بزار رو قسمت dc و قبل یکسو ساز بزار رو ac
                        لامپ رو به خروجی یکسوساز وصل کن مولتی متر رو باهاش سری کن و جریانی که در حاکثر سرعت میگذره اندازه گیری کن
                        با سپاس

دیدگاه

گفتم که نباید واسه باطری این کار رو بکنی.. ممکنه مولتی مترت هم اسیب ببینه چون باتری به صورت لحظه ای جریان بسیار زیادی میده ...
                          ولتاژ 15 رو چجوری اندازه گرفتی؟ لامپ مستقیم به دینام یا بعد از یکسو ساز؟
                          یادت باشه همیشه برای اندازه گیری ولتاژ بعد یکسوساز مولتی متر رو بزار رو قسمت dc و قبل یکسو ساز بزار رو ac
                          لامپ رو به خروجی یکسوساز وصل کن مولتی متر رو باهاش سری کن و جریانی که در حاکثر سرعت میگذره اندازه گیری کن
                          با سپاس
                          ببینید من ۲ خروجی دینام را طبق شماتیک آقای مشرقی زدم به ۲ ورودی یکسو کننده . و خروجی های یکسو کننده را به لامپ وصل کردم . مولتی متر را هم به همون مثبت منفی لامپ گذاشتم. درسته دیگه !!! نگید نه که دیگه نا امید میشم از خودم .

در مورد باطری هم چشم . oo:

دیدگاه

ببینید من ۲ خروجی دینام را طبق شماتیک آقای مشرقی زدم به ۲ ورودی یکسو کننده . و خروجی های یکسو کننده را به لامپ وصل کردم . مولتی متر را هم به همون مثبت منفی لامپ گذاشتم. درسته دیگه !!! نگید نه که دیگه نا امید میشم از خودم .

در مورد باطری هم چشم . oo:
                            سلام
                            اره درسته فقط مولتی متر رو رو رنج dc گذاشتی دیگه؟(در ضمن فقط واسه اندازه گیری جریان پراب قرمز رو بزن تو قسمت 10A ، برای اندازه گیری ولتاژ و مقاومت و ... تو همون قسمتی که نوشته vΩma )
                            مولتی متر رو بزار رو رنج اهم مقاومت لامپ رو هم اندازه بگیر
                            با سپاس

دیدگاه

بله روی دی سی گذاشتم . آقا صبح تا حالا ۲۰۰ بار رفتم توی پار کینگ و دوباره اومدم بالا . آر تروز گرفتم به خدا :icon_razz: نمیشه مقاومت لامپ رو اندازه نگیریم ؟

دیدگاه

آقا صبح تا حالا ۲۰۰ بار رفتم توی پار کینگ و دوباره اومدم بالا . آر تروز گرفتم به خدا :icon_razz: نمیشه مقاومت لامپ رو اندازه نگیریم ؟
                                سلام
                                لامپ رو تو پارکینگ نگه میداری؟ :biggrin:
                                بالاخره یا باید جریانی که لامپ میگذره در حداکثر سرعت رو اندازه بگیری یا مقاومت لامپ رو
                                که دومی خیلی راحتره
                                همه این ها واسه اینه که بعد مدار دچار مشکل نشه و از صحت طراحی مطمئن باشیم
                                با سپاس

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X