رله 5 ولت تو مدار گذاشتم و اصلاً دیگه نمیتونه مهتابی رو روشن کنه و تو لحظه اول رله وصل میشه و سریع قطع میشه.تو بیس ترانزیستور هم از 1uf استفاده کرده بودم.
برای کلکتور امیتر خازن گذاشتم تأثیر خیلی کمی داشت.
از اونجایی که توی مدار فقط 4017 خاموش میشد و آیسی تایمر و 741 خیلی راحت کار می کردند برای پایه Vcc آیسی 4017 یه خازن گذاشتم 10uf الکترولیت و یه 10nf عدسی هم باهاش موازی کردم و خیلی بهتر شد.قبلاً مدار نزدیک قاب مهتابی میرفت از کار می افتاد ولی الآن که داخل قاب میزارم کار نمیکنه .برای بیس امیتر ترانزیستور هم یه 10uf الکترولیت گذاشتم.
دیگه چطوری میتونم مدار رو ایزوله کنم حتی مقدار خازن ها رو افزایش هم دادم ولی تأثیر نکرد. :cry2:
میگم آیا نحوه لحیم کاری میتونه تو نویز پذیری مدار تأثیر داشته باشه؟
سلام
در باره منبع تغذیه ای که استفاده کردید بیشتر توضیح بدید
برای ایزوله کردن مدار می تونید از ابتوکوپلر استفاده کنید که مدار رو به کمک نور ایزوله می کنه
با منبع تغذیه جدا امتحان کنید ببینید درست میشه؟
سلام
بین پایه های رله خازن بگذارید تاثیر داره (اگه فقط نویز لحظه استارت مشکل کارتون هست) مقدارشم از 1000 میکرو شروع کنید برید بالا مقدارش دستتون میاد
اگر هم امکانش هست واستون مدار رو کلا به یه بدنه فلزی شیلد کنید
با سپاس
حالا چرا مدار رو با مهتابی امتحان می کنی
مهتابی در ایجاد کردن نویز معروفه حتی گاهی دیده شده موقع روشن شدن کامپیوتر های نزدیک به اون ری اسنارت می شن :mrgreen:
سلام
برای ایزوله کردن مدار می تونید از ابتوکوپلر استفاده کنید که مدار رو به کمک نور ایزوله می کنه
سلام منبع تغذیه ترانس هستش 220 به 6 ولت که یکسو شده.کجای مدار رو با اپتو کوپلر ایزوله کنم؟
نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده
بین پایه های رله خازن بگذارید تاثیر داره (اگه فقط نویز لحظه استارت مشکل کارتون هست) مقدارشم از 1000 میکرو شروع کنید برید بالا مقدارش دستتون میاد
اگر هم امکانش هست واستون مدار رو کلا به یه بدنه فلزی شیلد کنید
با سپاس
تصمیم داشتم با فویل دورشو ببندم و گراندش کنم ، خبرشو میدم.خازن 1000 میکرو رو نمیتونم بزارم چون بردم دیگه جا نداره
سلام
با منبع تغذیه جدا امتحان کنید ببینید درست میشه؟
اپتوکوپلر وقتی کاربرد داره که میخوان قسمت کنترل و رله رو جدا کنن که رله رو مدار تاثیر نزاره ... ولی اینجا مشکل نویز خارجی هست و اپتوکوپلر تاثیری نداره
با سپاس
تصمیم داشتم با فویل دورشو ببندم و گراندش کنم ، خبرشو میدم.خازن 1000 میکرو رو نمیتونم بزارم چون بردم دیگه جا نداره
فکر خوبیه
مدار رو جدا جدا امتحان کن مثلا برق رله رو قطع کن خودت به رله ولتاژ بده ببین اشکال از اونه بعد بیا ترانزیستور رو ار 4017 جدا کن و بهشون خودت پالس بده بعد ایسی 4017 رو امتحان کن و اونو از ایسی تایمر جدا کن البته راه مطمءنی نیست چون کل مدار کنار هم شاید نویز پذیر بشه
اگر امکانش هست مداررو از مدار مهتابی دور نگه دار
در ضمن در منبع تغذیه حتما بعد از یکسو ساز باید از خازن استفاده کنید
یک سلف با مدار سری کنید بعد از مدار منبع تغذیه
پایه های ای سی 4017 رو که نیاز ندارید (نه همه پایه های بدون استفاده فقط خروجی) با مقاومت به منفی تغذیه وصل کنید
اگر از 4017 به عنوان فلیپ فلاپ استفاده کردی باید حساسیت کلاک زدن رو با مقاومت و خازن کوجیک کم کنى و اگر درست نشد مشکل حل نمیشه و یا باید از یک تریستور استفاده کنى و یا کار دیگه
در کل بنظرم این مشکل با 4017 طبیعی است
متاسفانه امکان کشیدن شماتیک و اپلود ندارم پس شما مدارتو کلا عوض کنی بنظرم بهتره
مدارو با فویل بستم و مشکل روشن شدن مهتابی حل شده ولی یه مشکل جدید ایجاد شده و اینه که بعد از اینکه مهتابی روشن شد ، بعضی وقت ها یه لحظه ی کوتاه رله قطع و وصل میشه و یعنی مهتابی یه خاموش و روشن سریع داره و روشن می مونه و امروز که مهتابی حدود نیم ساعت روشن بود یه دفعه رله شروع به قطع و وصل کرد مثل رگبار تفنگ که مدارو خاموش کردم. :cry2:
2 روز پیش قبل از این که برای کلکتور و امیتر ترانزیستور مربوط به رله خازن 10uf بزارم یه بار مدار تایمر رو چک کردم و خیلی نرمال کار میکرد و اصلاً قطع و وصل نداشت و بعد از حدود 1 ساعت مهتابی رو خیلی راحت خاموش کرد.
البته اون موقع خازن بیس امیتر رو هم 1uf گذاشته بودم که الآن 10uf هستش و الان برای Vcc آیسی 4017 یه خازن الکترولیت 10uf رو با یه عدسی 10nf موازی کردم.
چند بار با همین خازن ها ، تایمر مدارو تست کردم .بعد از اون یک باری که رگباری رله کار میکرد بقیه دفعات خوب بود ولی زمان روشن موندنش هربار فرق میکرد .حداقل زمان محاسبه شده تایمر 2.5 ساعته که دفعه اول دقیق کار کرد ولی دفعه دوم حدود 1.5 ساعت ودفعه سوم نزدیک 3 ساعت طول داد که خودم خاموشش کردم.نکته دیگه اینه که وقتی تایمر داره کار میکنه تقریباً هر یک ساعت یکبار به طور تصادفی رله رو یک لحظه خاموش و روشن میکنه.این مشکلات از چی میتونه باشه یعنی از نویز مهتابیه؟
نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
اگر از 4017 به عنوان فلیپ فلاپ استفاده کردی باید حساسیت کلاک زدن رو با مقاومت و خازن کوجیک کم کنى
منظورتونو نمی فهمم که با خازن و مقاومت حساسیت رو کم کنم.میشه بیش تر توضیح بدین؟
نوشته اصلی توسط omidaaaa
مدار رو جدا جدا امتحان کن مثلا برق رله رو قطع کن خودت به رله ولتاژ بده ببین اشکال از اونه بعد بیا ترانزیستور رو ار 4017 جدا کن و بهشون خودت پالس بده بعد ایسی 4017 رو امتحان کن و اونو از ایسی تایمر جدا کن البته راه مطمءنی نیست چون کل مدار کنار هم شاید نویز پذیر بشه
در ضمن در منبع تغذیه حتما بعد از یکسو ساز باید از خازن استفاده کنید
یک سلف با مدار سری کنید بعد از مدار منبع تغذیه
پایه های ای سی 4017 رو که نیاز ندارید (نه همه پایه های بدون استفاده فقط خروجی) با مقاومت به منفی تغذیه وصل کنید
بعد از یکسو سازی از خازن 470uf استفاده کردم.از اونجایی که از برد سوراخدار استفاده کردم و کلی سیم زیر برد لحیم شده فکر کنم مشکل از نویز پذیری مدار بوده که البته با فویل حل شده ولی مشکلات دیگه ای ایجاد شده.
آیا نویز های مهتابی روی خاموش شدن مدار میتونه تأثیر داشته باشه؟
تو روشن شدن هم مشکلی وجود داره و این که وقتی هوا داره تاریک میشه و مدار به مرز تاریکی و روشنی میرسه مدار ناپایدار میشه و رله قطع و وصل میشه و فکری که تو ذهنم هست اینه که آیا میتونم تو بیس ترانزیستور مربوط به رله از یه زنر استفاده کنم که وقتی که ولتاژ بیس به حد مطمئنی رسید تازه ترانزیستور این ولتاژ رو ببینه؟
سلام دوستان
بعضی وقت ها یه لحظه ی کوتاه رله قطع و وصل میشه و یعنی مهتابی یه خاموش و روشن سریع داره و روشن می مونه
نکته
دیگه اینه که وقتی تایمر داره کار میکنه تقریباً هر یک ساعت یکبار به طور تصادفی رله رو یک لحظه خاموش و روشن میکنه.این مشکلات از چی میتونه باشه یعنی از نویز مهتابیه؟
احتمالا حاصل نویز دستگاه های دیگه است
مثلا یخجال یا فریزر که براى تست این منظور تو همون حالتى که مدارت روشنه و اذیت میکنه
شما یخجال رو از برق بکش و دوباره بزن تا مجبور به استارت زدن بشه و تو این لحظه عکس العمل مدارت رو ببین
هواست باشه که یخجال حتما استارت بزنه اگر نمیزد درشو یه دقیقه باز کن وبعد به برق بزن
دیدگاه