اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آموزش الکترونیک به روش جدید

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آموزش الکترونیک به روش جدید

نوشته اصلی توسط سعید خیری
    من هیت را سال 83 کامل خوندم ولی مباحث متفرقه زیاد داره و دسته بندی موضوعاتش ثقیله ، کتاب های پوران پژوهش و مدرسان را هم کامل مطالعه کردم ، از روی تجربه باید عرض کنم کسی که میخواد الکترونیک یاد بگیره باید مطالعه اساسی و پایه ای داشته باشه تا بتونه مدارهای تکنیک پالس و ... را تحلیل کنه ، قصد جسارت ندارم
    دوست عزیز شما که دارید ارشد می خوانید نباید فکر کنید اطلاعات دیگران هم مثل شما است من دارم برای کسایی می گم که می خواهند از پایه و اصولی شروع کنند کسانی مثل منو شما که رفته اند دانشگاه با سیستم دانشگاه امده اند جلو که خیلی از مواردش اشتباه بوده شما هنوز دید دانشگاه محور دارید همان طور که گفته اید کتاب هیت یا خیلی از کتاب های رفرنس مباحث متفرقه زیاد دارند ولی کتاب های الکترونیک که کتاب رمان نیستند که از اول شروع کنیم تا اخرش برویم ، هرجا را لازم داشته باشد مطالعه می کنیم با روش دانشگاهی پیش نمی رویم فرض می کنیم که می خواهیم یک وسیله بسازیم در این مسیر هرچه که نیاز داریم را یاد می گیریم( این همان مسیری است که الکترونیک در این مسیر حرکت کرده و پیشرفت کرده یعنی حس نیاز باعث شده خیلی از قطعات درست بشوند اینکه چیزی را بخوانیم که روزی بدردمان بخورد این دید اشتباه است)
    به هر حال من قصد توهین یا بی ادبی ندارم من خودم هم ابتدای این مسیر می باشم ولی خواستم اطلاعاتی که داشته ام را در اختیار دوستان بگذارم مخصوصا کسانی که واقعا به الکترونیک علاقه دارند نه به خاطر بحث دانشگاهی یا بحث کار بلکه واقعا عاشق این رشته هستند
    نوشته اصلی توسط سعید خیری
    این یک حقیقته که تفاوت بین افراد با سواد و طراح با افراد بی سواد و مدعی را مشخص میکنه.
    آقا سعید من اعلام می دارم بی سواد هستم در این مسیر
    معجزه این است که هرچه داشته هایت را بیشتر با دیگران سهیم شوی،داراتر می شوی (لئونارد نیموی)
    اگر مغزانسان،چنان ساده می بود که ما از آن سر در می آوردیم،هنوز چنان احمق بودیم که هیچ از آن سر در نمی آوردیم!
    آموزش Modelsim

دیدگاه

نوشته اصلی توسط morteza7090
      چرا توی انجمن این همه به حاشیه علاقمندند؟؟؟؟؟؟؟همیشه مطالب گفتگوی آزاد پره نظره؟؟؟
      انگار یادمون رفته هدف اینجا چی بود به کلی ول شد بحث :angry:
      از اساتید که تجربه دارن تقاضا میکنم مداری چیزی بزارن
      سلام اقا مرتضی
      سایتی که دادم را نگاه کردید؟ کتاب هایش را دانلود کردید؟
      به نظر من شما و بقیه دوستان علاقه مند این کتاب ها و همچنین دایره المعارف قطعات الکترونیک که یکی از دوستان گذاشتند را مطالعه کنید بعد سوال های خود را در این قسمت مطرح کنید اگر چند نفر هر روز هم بیایند اینجا مدار بگذارند فکر می کنید چندتا مدار فوقش می شه گذاشت ؟(چرخی که اختراع شده را دوباره اختراع نکنیم) این کتاب هایی که گذاشتم کلی مدار و کلی مثال دارند با خواندن کتاب با سرعت بیشتری پیش خواهید رفت ( اگر واقعا به الکترونیک علاقه دارید کتاب بخوانید و کتاب بخوانید و کتاب....)
      این که من یکمی تند صحبت می کنم به خاطر این هستش که نمی خواهم راه های اشتباهی که من رفتم دیگران هم بروند
      منو حلال کنید
      معجزه این است که هرچه داشته هایت را بیشتر با دیگران سهیم شوی،داراتر می شوی (لئونارد نیموی)
      اگر مغزانسان،چنان ساده می بود که ما از آن سر در می آوردیم،هنوز چنان احمق بودیم که هیچ از آن سر در نمی آوردیم!
      آموزش Modelsim

دیدگاه

نوشته اصلی توسط skiboy
        سلام اقا مرتضی
        سایتی که دادم را نگاه کردید؟ کتاب هایش را دانلود کردید؟
        به نظر من شما و بقیه دوستان علاقه مند این کتاب ها و همچنین دایره المعارف قطعات الکترونیک که یکی از دوستان گذاشتند را مطالعه کنید بعد سوال های خود را در این قسمت مطرح کنید اگر چند نفر هر روز هم بیایند اینجا مدار بگذارند فکر می کنید چندتا مدار فوقش می شه گذاشت ؟(چرخی که اختراع شده را دوباره اختراع نکنیم) این کتاب هایی که گذاشتم کلی مدار و کلی مثال دارند با خواندن کتاب با سرعت بیشتری پیش خواهید رفت ( اگر واقعا به الکترونیک علاقه دارید کتاب بخوانید و کتاب بخوانید و کتاب....)
        این که من یکمی تند صحبت می کنم به خاطر این هستش که نمی خواهم راه های اشتباهی که من رفتم دیگران هم بروند
        منو حلال کنید
        سلام.من هم به همین اعتقاد دارم.وقط نکردم همین الان داشتم دنبال دانلودش میگشتم
        منظورم این بود دوستان هر راهی رو صلاح میدونن همونو پیش ببریم فقط طوری باشه که پر بار باشه بشه چیزای زیادی یاد گرفت

دیدگاه

:redface:
          ....................HELP ME GOD ...........................

WORLD ELECTRONIC................................

nasrolahymohsen@gmail.com......................... ...

دیدگاه

سلام در اینجا جای اموزش بیشتر داره پیشنهاد میشه برین به سمت کتاب خباگه قرار برن سمت کتاب کودم کتاب نمیشه که هر کتابی که هر کدام از دوستان گفتن بخریم باید یه کتابی باشه که اسون باشه نه هر نوع کتاب :cry:
            !!!!!اگر به دست من افتد فراق را بکشم!!!!!!
            نمی خواستم برم رفتم پشیمونم اگه رفتم دارم می میرم از عشقت من از عشق تو سر رفتم نمی تونم که برگردم به احساس تو بد کردم نفهمیدم چی پیش اومد که قرمز بودو رد کردم

[move]-----------خداوند لعنتشان کند...-------------[/move]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط skiboy
              دوست عزیز شما که دارید ارشد می خوانید نباید فکر کنید اطلاعات دیگران هم مثل شما است من دارم برای کسایی می گم که می خواهند از پایه و اصولی شروع کنند کسانی مثل منو شما که رفته اند دانشگاه با سیستم دانشگاه امده اند جلو که خیلی از مواردش اشتباه بوده شما هنوز دید دانشگاه محور دارید همان طور که گفته اید کتاب هیت یا خیلی از کتاب های رفرنس مباحث متفرقه زیاد دارند ولی کتاب های الکترونیک که کتاب رمان نیستند که از اول شروع کنیم تا اخرش برویم ، هرجا را لازم داشته باشد مطالعه می کنیم با روش دانشگاهی پیش نمی رویم فرض می کنیم که می خواهیم یک وسیله بسازیم در این مسیر هرچه که نیاز داریم را یاد می گیریم( این همان مسیری است که الکترونیک در این مسیر حرکت کرده و پیشرفت کرده یعنی حس نیاز باعث شده خیلی از قطعات درست بشوند اینکه چیزی را بخوانیم که روزی بدردمان بخورد این دید اشتباه است)
              به هر حال من قصد توهین یا بی ادبی ندارم من خودم هم ابتدای این مسیر می باشم ولی خواستم اطلاعاتی که داشته ام را در اختیار دوستان بگذارم مخصوصا کسانی که واقعا به الکترونیک علاقه دارند نه به خاطر بحث دانشگاهی یا بحث کار بلکه واقعا عاشق این رشته هستندآقا سعید من اعلام می دارم بی سواد هستم در این مسیر
              عزیزم متاسفانه با من توانایی ارائه ی صحیح عرایضم رو ندارم یا شما اشتباه برداشت کردید
              من قصد جسارت به شما یا دیگران رو ندارم ،
              فرض بگیریم دو نفر میخوان برنامه نویسی یاد بگیرند
              یک نفر سریعا با بیسیک برنامه مینویسه / یکی ابتدا الگوریتم و بعد اسمبلی و نهایتا یک زبان سطح بالا
              در نهایت به یک نتیجه میرسند و برنامشونو مینویسند
              اما در آینده ای نه چندان دور مشکلی برای هرکدوم پیش میاد که مجبورند ازش عبور کنند
              کسی در این مسیر برنده میشه که قبلش اصولی و اساسی با برنامه نویسی کلنجار داشته

بحث زیاده و بهتره دیگه ادامه ندیم
              Reveng will surely come... Your hard time are ahead
              // - - - - - - - - - -
              برگه های کتاب به منزله بالهایی هستند که روح ما را به عالم نور و روشنایی پرواز میآ*دهند. فرانسوا ولتر
              // - - - - - - - - - -
              اگر برای هرچیزی به غیر از علاقه ی شدیدتان به الکترونیک تلاش کنید ، خیلی دور نخواهید رفت / خیلی هم خوب نخواهید شد.
              // - - - - - - - - - -

دیدگاه

سلام
                ببخشید که این نظرو می دم اما الان این تاپیک تبدیل شده به درد دل های بچه ها اگه لطف کنید شروع کنید به اموزش بهتر می شه
                با تشکر
                به جای اینکه جای کسی را بگیرید سعی کنید جای واقعیه خود را بیابید

TABRIZ

دیدگاه

دوستان اگه دنبال کتاب هستن که به نظرم پروفسور رضوی بهترین گزینه باشه

دیدگاه

من یه موضوع رو شروع میکنم و هرکی سوالی در موردش داره با فوروارد کردن موضوع و بحث من سوالشو بپرسه

نکته 1 : خواهشا همین بحث من را با برنامه ادامه بدیم تا دچار دوگانگی موضوع نشیم
                    نکته 2 : برای کسانی که حس میکنند هیچی بلد نیستند نیز از همین موضوع ادامه بدن

برای پیشرفت در آنالوگ معمولاً باید با قطعات کار کرد تا عملکردشونو متوجه بشیم و نهایتا کاربردشونو توی مدار تحلیل کنیم

عمومی ترین طبقه بندی قطعات الکترونیک بصورت زیر میباشد:
                    1- مقاومت ها
                    2- خازن ها
                    3- سلف ( سلف ، ترانسفورمر ، فیلتر و قطعات جانبی آنها )
                    4- نیمه هادی های گسسته
                    5- نیمه هادی های یکپارچه
                    6- کریستال و اسیلاتور
                    7- سیم و کابل
                    8- باطریها
                    9- قطعات مربوط به صوت
                    10- در پوش و محفظه ها
                    11- کانکتورها
                    12 - نمایشگر ها
                    13 - فن ( دمنده ها )
                    14- فیوز و محدودسازها
                    15- نگهدارنده ها
                    16- قطعات عایق کننده
                    17- لامپها
                    18- ماژولها ، قطعات ترکیبی فرکانس بالا
                    19- موتورها
                    20- برد مدار چاپی
                    21- رله ها
                    22- سنسورها
                    23- سوئیچ
                    24- وسایل تست

اما از نظر دیگه نیز میتونم قطعات رو دسته بندی کنم که به شرح زیر است:

اول از همه از نظر محیطی که به 3 دسته ی >>> 1- قطعات تجاری / 2-قطعات صنعتی / 3-قطعات نظامی تقسیم میشن

دوم طبقه بندی مونتاژی هست که به 1- نوع دیپ 2- نوع اس ام دی 3-سرکابلی یا سرسیمی 4- روپنلی تقسیم میشن

سوم طبقه بندی از نظر تلرانس هست ، یعنی اینکه در کاتالوگ هر قطعه معمولا حروفی برای معرفیی تلرانس آن بکار برده می شوند که در جای خود بحث میکنم

چهارم ppm است که مخفف Part Per Milion میئباشد . یعنی چی؟ مقدار خطای قطعه نسبت به گذشت زمان یا موارد فیزیکی-محیطی یا فرکانس را نشون میده

مثلا اگر تو کاتالوگ یک کریستال 1Mhz نوشته باشه تلرانس آن در دمای محدوده ی کاری 20ppm است یعنی به ازای هر 1 میلیون هرتز، 20 واحد (هرتز) خطای کاری داریم

از همین سر خط ادامه میدم و هر یک از بخش های دسته بندی عمومی (همون اولی که بالاتر از بقیه نوشتم) شروع میکنم.

قول نمیدم ولی سعی میکنم وقتی مطالب زیاد شد بصورت PDF ارائه کنم.
                    // - - - - - - - - - -
                    برگه های کتاب به منزله بالهایی هستند که روح ما را به عالم نور و روشنایی پرواز میآ*دهند. فرانسوا ولتر
                    // - - - - - - - - - -
                    اگر برای هرچیزی به غیر از علاقه ی شدیدتان به الکترونیک تلاش کنید ، خیلی دور نخواهید رفت / خیلی هم خوب نخواهید شد.
                    // - - - - - - - - - -

دیدگاه

چی شد دیگه نمی خواین ادامه بدین؟؟؟؟؟؟؟؟ :sad: :sad: :sad:

TABRIZ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط TABASOOMTZ
                        چی شد دیگه نمی خواین ادامه بدین؟؟؟؟؟؟؟؟ :sad: :sad: :sad:
                        وقتی کسی استقبال نکنه معلومه که نه!
                        // - - - - - - - - - -
                        // - - - - - - - - - -
                        // - - - - - - - - - -

دیدگاه

سلام
                          بابا شما ادامه بدین این مباحث واسه بعضی از ما (مثل خودم) خیلی خوبه فقط هم اگه ممکنه رو بحث بریم جلو
                          با تشکر

TABRIZ

دیدگاه

خب، پس آقای خیری، لطفا در صورت امکان با این موارد ادامه بدین:
                            1- مقاومت ها
                            2- خازن ها
                            3- سلف ( سلف ، ترانسفورمر ، فیلتر و قطعات جانبی آنها )
                            1: اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و ...
                            2: دانش بهتره یا ثروت؟ بدون شعور هیچکدوم!
                            3: دلا معاش چنان کن که گر بلغزد پای *** فرشته‌ات به دو دست دعا نگه دارد (حافظ)

دیدگاه

در این پست توضیخاتی در مورد انواع مقاومت ها میدم

معمولا مقاومت ها به 7 دسته ی زیر تقسیم میشن:

1. Fixed single
                              2. Fixed Array
                              3. Rheostar
                              4. Potentiometer
                              5. LDR
                              6. Thermistor
                              7. VDR

1. مقاومت معمولی
                              2. شبکه
                              3. رئوستا
                              4. پتانسیومتر
                              5. فتوسل / مقاومت تابع نور
                              6. مقاومت تابع حرارت
                              7. مقاومت تابع ولتاژ

مقاومت های معمولی که در تمامی مدارها بکار میرن و برای کارهایی مثل محدود سازی جریان ، تقسیم ولتاژ یا افت ولتاژ و ... بکار میرن
                              در انواع مختلف با مقادر متنوع ارائه میشن و در موارد کربن فیلم و متال فیلم و متال اکسید و وایروند در دسترس هستند
                              // - - - - - - - - - -
                              // - - - - - - - - - -
                              // - - - - - - - - - -

دیدگاه

برای خواندن مقادیر باید به جدول رنگ ها مراجعه کنید و ...

مقادیر مقاومت های دقیق که بصورت SMD موجود هستند با اعداد نمایش داده میشه ، و روش خواندن مقدار آن نیز اینه که اعداد هزارگان و صدگان و دهگان رو مینویسیم و به تعداد عدد یکان ، صفر قرار میدیم که بر حسب اهم بدت میاد

مثلا اگر روی مقاومت نوشته بود 2803 یعنی : 280000

نوع دوم یعنی مقاومت شبکه در جاهایی بکار میروند که تعداد زیادی مقاومت یک اندازه در کنار هم استفاده میشن

نوع سوم یعنی رئوستا نیز یک مقاومت متغیر با توان بالاست که معمولا مقدار آن بین 4.7 اهم تا 10 کیلو اهم است

نوع چهارم یعنی پتانسیومتر و ولوم و تریمر نیز مقاومت متغیر با توان پایینه که معمولا در حد 10 وات هستند که در انواع مختلف وجود دارند
                                پارامترهای مهم از جمله SMD و DIP ؛ چرخشی ، کشویی یا خطی ، تک دور یا چند دور ، مونتاژی روی پنل ، تنظیم از بالا یا کنار ، ترتیب چیدمانی پایه ها میباشد

نوع پنجم همون فتوسل هست تنها نکته خیلی خیلی مهم اینه که تغییر نور با مقدار مقاومت نسبت عکس داره
                                // - - - - - - - - - -
                                // - - - - - - - - - -
                                // - - - - - - - - - -

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X