اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

یه سوال.. ولتاژ برق شهر بعد از پل یه ولتاژ یکسو شده با دامنه بالاست, حالا اگه بخواهیم این ولتاژ یکسو شده را به یه ولتاژ DC با دامنه 15 ولت تبدیل کنیم چی کار باید کرد؟
    سوال بزرگیه ! راه های زیادی هست ترانس / سوئیچینگ / تقسیم مقاومت / تقسیم خازن و.....
    یه سوال دیگه.. اگه قبل پل دیودی یه مدار(RC موازی ) باشه کارش چیه و با تغییر Rو C چه اتفاقی می افته؟
    گزا
    برای کاهش جریان و در نهایت کاهش ولتاژ است . این کار توسط خازن انجام شده . خازن در ولتاژ متناوب AC همانند مقاومت عمل میکند .
    گذاشتن مقاومت خالی مناسب نیست . چون در جریان کشی با تلفات داغ میشه و میسوزه .
    اون مقاومت بیشتر برای خالی کردن شارژ احتمالی خازن است چون مثلا ممکنه دستگاه جدا از برق باعث برق گرفتگی بشه

دیدگاه

این نکته شاید گفته شده باشه / ولی فرصت خوندن ندارم .بد نیست بگم چون خیلی مهمه

جنس خازن های لامپ کم مصرف مرغوب نیست و صددرصد خراب خواهد شد . نشتی و پایین امدن ظرفیت این خازن باعث کم نور شدن در نهایت باعث سوختن مدار میشود .
      1-اگر احساس کردید نور لامپ کم شده ،خازن ان را عوض کنید (قبل از اینکه کامل خراب شود وبسوزد)

2-برای عمر بیشتر لامپ و بازده بهتر اگر تونستید خازن های این لامپ ها را هر چند وقت یه بار تعویض کنید (مثلا6 ماه)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hi Voltage
        سوال بزرگیه ! راه های زیادی هست ترانس / سوئیچینگ / تقسیم مقاومت / تقسیم خازن و.....برای کاهش جریان و در نهایت کاهش ولتاژ است .
        سوییچینگ که ,ولتاژ dc نمیده..؟
        این کار توسط خازن انجام شده . خازن در ولتاژ متناوب AC همانند مقاومت عمل میکند .
        گذاشتن مقاومت خالی مناسب نیست . چون در جریان کشی با تلفات داغ میشه و میسوزه .
        اون مقاومت بیشتر برای خالی کردن شارژ احتمالی خازن است چون مثلا ممکنه دستگاه جدا از برق باعث برق گرفتگی بشه
        ببینید من 2 تا مدار کاملا شبیه هم دارم (مدار لامپ اضطراری با led) فقط مقادیر R و c قبل از پل دیودی ان ها باهم فرق می کنه تو بقیه جاهای مدار کاملا مثل همن ..ولی بعد از پل دیودی تو یکی از مدارها ولتاژ 15 ولت DC دارم تو یکی دیگه 10 ولت DC. .و می خوام بدونم این مدار RC قبل از پل دیودی برای کم کردن دامنه ولتاژ هست؟

دیدگاه

یه سوال خیلی مهم دیگه..
          توی نقشه لامپ کم مصرف قبل از پل دیودی من یه مدار L , c دارم. این مدار در واقع یک فیلتر emi هست. , ولتاژ قابل تحمل این خازن مهمه؟ و اینکه تغییر مقادیر این المان ها به چی بستگی داره؟ یعنی تا چقدر می شه پهنای عبور رو تغییر داد و تغییرات اون چه تاثیر سویی روی فرکانس کاری یا پایداری مدار می گذارد؟

دیدگاه

بهتر نقشه بزارید
            هر فیلتری هم فیلتر emi نیست

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

ببینید من 2 تا مدار کاملا شبیه هم دارم (مدار لامپ اضطراری با led) فقط مقادیر R و c قبل از پل دیودی ان ها باهم فرق می کنه تو بقیه جاهای مدار کاملا مثل همن ..ولی بعد از پل دیودی تو یکی از مدارها ولتاژ 15 ولت DC دارم تو یکی دیگه 10 ولت DC. .و می خوام بدونم این مدار RC قبل از پل دیودی برای کم کردن دامنه ولتاژ هست؟
              خیر برای کاهش جریان است / خازن در ولتاژ AC مثل مقاومت عمل میکنه . حالا شما یه مقاومتو در نظر بگیر(مثلا 10 کیلو) که با 10 ولت سری کردی . همچنان از مقاومت تا منفی ولتاژ 10 ولته .اما اگه مصرفش کنی ، جریانش کم شده . مثلا اگه یه مقاومت 10 کیلو دیگه جای مصرف کننده تا منفی بزنی ؛ وصل مقاومتها تقسیم ولتاژ اتفاق افتاده و ولتاژ به 5 ولت کاهش پیدا میکنه .
              در نتیجه تو اون مدار خازن برای کاهش جریان و در نهایت توسط مصرف کننده ، و تقسیم ولتاژ باعث کم شدن دامنه میشه .
              پس هم مقاومت مصرف کننده و هم مقاومت خازن در ولتاژ تاثیر گذار است / همچنین نباید مصرف کننده از مدار خارج شود (به هم خوردن تقسیم )چون ولتاژ دو سر خازن بالا میره و انفجار خازن حتمی است

دیدگاه

[
                من فکر نکنم اینجوری قابل توجیه باشه و تحلیلتون تا اونجایی که من می دونم اشتباهه..
                من فکر می کنم که اگر ثابت زمانی مدار RC از عرض پالس برق شهر کمتر باشد خازن ناقص شارژ می شه. حالا بسته به اینکه چقدر ثابت زمانیمون کمتر از عرض پالس هست دامنه ولتاژ کم می شه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Hi Voltage
                  خیر برای کاهش جریان است / خازن در ولتاژ AC مثل مقاومت عمل میکنه . حالا شما یه مقاومتو در نظر بگیر(مثلا 10 کیلو) که با 10 ولت سری کردی . همچنان از مقاومت تا منفی ولتاژ 10 ولته .اما اگه مصرفش کنی ، جریانش کم شده . مثلا اگه یه مقاومت 10 کیلو دیگه جای مصرف کننده تا منفی بزنی ؛ وصل مقاومتها تقسیم ولتاژ اتفاق افتاده و ولتاژ به 5 ولت کاهش پیدا میکنه .
                  در نتیجه تو اون مدار خازن برای کاهش جریان و در نهایت توسط مصرف کننده ، و تقسیم ولتاژ باعث کم شدن دامنه میشه .
                  پس هم مقاومت مصرف کننده و هم مقاومت خازن در ولتاژ تاثیر گذار است / همچنین نباید مصرف کننده از مدار خارج شود (به هم خوردن تقسیم )چون ولتاژ دو سر خازن بالا میره و انفجار خازن حتمی است
                  سلام. ببخشیددوست عزیز میشه توضیح بدید رو چه حسابی میگید خازن تو AC مثل مقاومت عمل میکنه؟ اگر هم بشه این حرفو زد به نظرم به خیلی چیزا از جمله مقدار خازن و فرکانس برق AC و... بستگی داره.
                  <<از دیو و دد ملولم و انسانم آرزوست>>

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del
                    http://up.vatandownload.com/

دیدگاه

این فیلتر دو کار رو انجام میده البته بصورت نسبی
                      جلو گیری از تزریق نویز حاصل از سویچینگ به شبکه
                      و دوم جلوگیری از ورود اسپاکهای موجود در شبکه به مدار که میتونه به دیود پل آسیب بزنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط pegah16
                        سلام. ببخشیددوست عزیز میشه توضیح بدید رو چه حسابی میگید خازن تو AC مثل مقاومت عمل میکنه؟ اگر هم بشه این حرفو زد به نظرم به خیلی چیزا از جمله مقدار خازن و فرکانس برق AC و... بستگی داره.
                        یه نگاه به این بنداز

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...3250#msg363250
                        درایور شبکه و nRF24L01
                        کاتالوگ محصولات
                        کنترلر CNC شش محوره برای پرینتر 3D و Pick n Place
                        شبیه ساز تک تیرانداز و سیبل دیجیتال با پردازش تصویر
                        فروش اسیلوسکوپ GWinstek GOS-630FC

دیدگاه

بکار بردن لفظ مقاومت درست نیست باید از لفظ راکتانس استفاده کرد
                          دو نوع راکتانس سلفی و خازنی داریم مقاومت به فرکانس وابستگی نداره
                          اما راکتانس وابسته به فرکانس مداره .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del
                            این فیلتر دو کار رو انجام میده البته بصورت نسبی
                            جلو گیری از تزریق نویز حاصل از سویچینگ به شبکه
                            و دوم جلوگیری از ورود اسپاکهای موجود در شبکه به مدار که میتونه به دیود پل آسیب بزنه.
                            ممنون از پاسختون...بله می دونم کار این فیلتر چی هست..سوال من اینه که تغییر مقادیر L و C چه تاثیری روی کارکرد لامپ داره؟بطور مثال اگه L و یا C رو کم کنیم پهنای باند عبور بیشتر میشه ولی این زیاد شدن پهنای باند (نویز بیشتری داریم) می تونه روی کارکرد لامپ اثر بذاره؟ مثلا بد روشن شه یا نا پایدار باشه؟
                            و یا تا چه حد می توان این مقادیر را تغییر داد؟ چه شرایطی برای تغییر این مقادیر هست تا پایداری لامپ را بخطر نندازه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Bastam (بسطام)
                              یه نگاه به این بنداز

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...3250#msg363250
                              در ادامه ی صحبت دوستمون Ghasede del اگر از واژه ی راکتانس برای خازن و اندوکتانس برای سلف یا بطور کلی امپدانس استفاده کنیم علمی تره و فکر می کنم منظور رو هم بهتر میرسونه. البته در اینکه خازن همیشه یه امپدانس سر راه جریان میندازه شکی نیست ولی فکر می کنم خیلی وقتا نقشهای دیگه ای داره که اون امپدانسه کم اهمیت تر میشه. و اینکه بخوایم بگیم خازن تو AC مثل مقاومت عمل می کنه خیلی دیدمون رو نسبت به خازن محدود کردیم. باز اگه اشتباه می کنم اساتید لطف کنن اصلاح کنن
                              <<از دیو و دد ملولم و انسانم آرزوست>>

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shila.a
                                ممنون از پاسختون...بله می دونم کار این فیلتر چی هست..سوال من اینه که تغییر مقادیر L و C چه تاثیری روی کارکرد لامپ داره؟بطور مثال اگه L و یا C رو کم کنیم پهنای باند عبور بیشتر میشه ولی این زیاد شدن پهنای باند (نویز بیشتری داریم) می تونه روی کارکرد لامپ اثر بذاره؟ مثلا بد روشن شه یا نا پایدار باشه؟
                                و یا تا چه حد می توان این مقادیر را تغییر داد؟ چه شرایطی برای تغییر این مقادیر هست تا پایداری لامپ را بخطر نندازه؟
                                چند تا مدار لامپ کم مصرف در اینترنت پیدا کنید و فرکانس قطع بالای فیلترها رو محاسبه کنید مقدار تقریبی مورد استفاده بدست میاد معمولا چون فرکانس سوئیچینگ بالای 20 کیلو هرتز هست فرکانس قطع 10 کیلو الی 15 کیلو کفایت میکنه فرکانس کمتر بهتره ولی موجب بزرگ شدن بی جهت سلف و خازن میشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X