اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سیستم بلندگوهای کامل(سوال)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سیستم بلندگوهای کامل(سوال)

سلام
    یه خسته نباشید مشدی به همه دوستان
    عرض شود اینجانب در ضمینه سیستم های صوتی هیچ گونه پیشینه ای ندارم :redface:
    ولی خیلی دوست دارم در این زمینه کار کنم
    دوست دارم یه بلندگو کامل برای خودم بسازم
    میدونم که کار خیلی سختیه
    حالا میخوام نظر دوستان رو در مورد چیزی که مد نظرم هست بدونم
    اول از همه که مسلما یه ساب وفر؛ بعد دوتا ووفر؛ دو تا میدرنج و دوتا تیوتر
    و برای تظمین شنیده شدن همه پهنای باند دوتا هم بلندگوی فول رنج میذارم
    نمیدونم این سیستم اصلا عملی هست یا ن
    اگه دوستان لطف کنن راهنمایی کنن میریم سر قسمتهای بعدی
    متشکرم
    آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

پاسخ : سیستم بلندگوهای کامل(سوال)

سلام
    خوش اومدی به این انجمن
    اول بگم که اگه اشنایی زیادی با امپ ها و... نداری و نمیدونی از کجا شروع کنی این تایپیک رو بخون میتونه یه سری از سوالاتتو جواب بده بعد تصمیم بگیر رو کدوم مدارات میخوای کار کنی
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=64439.0
    اول از همه که مسلما یه ساب وفر؛ بعد دوتا ووفر؛ دو تا میدرنج و دوتا تیوتر
    و برایتظمین شنیده شدن همه پهنای باند دوتا هم بلندگوی فول رنج میذارم
    این طرح برای درایور ها اشتباهه داداش 2 راه برای درست کردن یه اسپیکر داره یکی چند راهه که تشکیل شده از همین ساب و میدرنج و توییتر و اون یکی فول رنج هست که هر کدوم مزایا و معایب خاص خودشونو دارن ولی در کل توی ایران چون فول رنج های خوبی به راحتی پیدا نمیشن از همون سیستم های چند راهه استفاده میشه...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
      سلام
      خوش اومدی به این انجمن
      اول بگم که اگه اشنایی زیادی با امپ ها و... نداری و نمیدونی از کجا شروع کنی این تایپیک رو بخون میتونه یه سری از سوالاتتو جواب بده بعد تصمیم بگیر رو کدوم مدارات میخوای کار کنی
      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=64439.0این طرح برای درایور ها اشتباهه داداش 2 راه برای درست کردن یه اسپیکر داره یکی چند راهه که تشکیل شده از همین ساب و میدرنج و توییتر و اون یکی فول رنج هست که هر کدوم مزایا و معایب خاص خودشونو دارن ولی در کل توی ایران چون فول رنج های خوبی به راحتی پیدا نمیشن از همون سیستم های چند راهه استفاده میشه...
      خیلی خیلی ممنون
      چرا کمک گرفتن از یه فول رنج در کنار اون سیستم اشتباهه؟
      آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

دیدگاه

راستی یادم رفت
        من قدرت زیاد برام مهم نیست
        مگه آدم چقدر میتونه آهنگ با صدای خیلی بلند گوش بده؟
        هدفم فقط و فقط داشتن صدای واقعا با کیفیت هست
        میخوام تمام فرکانسهای شنوایی رو پوشش بده(اگه به من باشه کمی هم از او و آخر اضافه میگیرم!!!)

یه سوال دیگه هم داشتم
        ن دوتای دیگه

اولا که به نظرتون میشه از منبع تغذیه های سوییچینگ صنعتی آماده تو بازار استفاده کرد؟

دوم این که الان داشتم به این فکر میکردم که چی میشه اگه ما اول بیایم سیگنال رو با فیلتر به 4 دسته تقسیم کنیم
        بعد بدیم به آمپ و بعد بلندگو
        اینجوری میشه توان رو راحتتر زیاد کرد
        چون من فکر میکنم اول میان سیگنال رو دو قسمت میکنن بعد میدن به آمپ و سیگنال بالا رو بعد از آمپ سه قسمت میکنن
        نمیدونم درست میگم یا ن؟
        و این کار که من گفتم شدنیه یا ن؟

دیدگاه

بازم یادم رفت
          ببینید من در این حد بلدم
          چند سال پیش یه آمپ ساختم با TDA که بسیار بسیار مزحک بود
          فعلا حوصله درگیری با ترانزیستور و ماسفت و مدارات آنالوگ رو ندارم
          ترجیح میدم با STK کار کنم
          فقط اگه لطف کنید بهم بگید بالاترین توان رو کدوم STK میده ممنون میشم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
            سلام
            خوش اومدی به این انجمن
            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=64439.0این طرح برای درایور ها اشتباهه داداش 2 راه برای درست کردن یه اسپیکر داره یکی چند راهه که تشکیل شده از همین ساب و میدرنج و توییتر و اون یکی فول رنج هست که هر کدوم مزایا و معایب خاص خودشونو دارن ولی در کل توی ایران چون فول رنج های خوبی به راحتی پیدا نمیشن از همون سیستم های چند راهه استفاده میشه...
            حق با ایشونه
            شما برای داشتن رنج کامل فرکانسی نمیتونی از چند کامپوننت مجزا استفاده کنی. شما برای داشتن یه بلندگوی چند راهه نیاز به کراس اور مناسب داری که باید بسازی. کراس اور ها شیب کراسینگ دارند بستگی به طراحی و کیفیت قطعات با یه شیب تند یا ملایم فرکانس رو کراس می کنند. شما اگه بخوای یه بازه فرکانسی مثلا 500 هرتز رو هم از ووفر پخش کنی هم از میدرنج، نیاز به کراس اوری داری که بصورت بینهایت عمل کراسینگ رو انجام بده و شیب کراسینگ بسیار بسیار تند (تقریبا 90 درجه) داشته باشه که شما بتونی اون محدوده فرکانسی رو هم در ووفر داشته باشی هم در میدرنج بعنوان مثال.
            شما دوتا انتخاب داری:

ووفر + میدرنج + تویتر
            ووفر + فول رنج

در حالت دوم فول رنج چون دامنه فرکانسی گسترده ای داره و تا نزدیک 20 کیلوهرتز رو پخش میکنه، دیگه نیازی به تویتر نیست. ولی اصول کار همونه و کراس اور هم باید دو راهه باشه
            توجه کنید که اگه نتیجه خیلی خوب میخواید باید از بلندگوهای خوب + طراحی باکس مناسب + دمپینگ مناسب + کراس اور خوب با قطعات مرغوب استفاده کنید.
            برای ساخت کراس اور باید از بهترین خازن های در دسترس استفاده کنید. برای اینداکتورها (سلف) نمیتونید از سلف های مینیاتوری تو بازار استفاده کنید، باید خودتون بپیچید چون تو نتیجه اثر مستقیم داره. این دو نمونه سلفی که پیچیدم رو ببینید:

<a href="logicaudio.ir">LogicAudio.ir | اولین مرجع جامع فارسی زبان درباره سیستم های استریو های
            فای و های اند، لامپ های خلاء، هدفون و سیستم های استودیویی و DIY صوتی...

</a>

دیدگاه

خیلی ممنونم که توضیح میدین
              پس میریم سراغ گزینه دوم
              ووفر+تیوتر+میدرنج
              یه کراس اوور با pt2353 ساختم که خب برای ساب خوبه
              تو فکرم بود با تغییر خازنها اون چیزی که میخوام رو بدست بیارم
              ولی فکر نمیکنم عملی باشه
              پس میریم سراغ طراحی
              چطور خودم فیلتر پایین گذر؛ میان گذر؛ و بالا گذر طراحی کنم؟(میخوام یاد بگیرم تا بتونم محدوده فرکانس رو کنترل کنم)
              و این که من هنوز نمیدونم میشه برای هر بلندگو یه آمپ گذاشت یا ن؟

دیدگاه

میشه برای هر بلنگو یه امپ گذاشت ولی به نسبت قدرت بلنگو ها باید امپ ضعیفتر بشه برای ووفر پرقدرت و برای تویتر خیلی کم قدرت با ای سی باید درست کنی ولی هزینه میره بالا اگه میخوای هزینه هم کنترل بشه یه امپ درست کن و در خروجی از مدار کراس اور استفاده کن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mostafa65
                  میشه برای هر بلنگو یه امپ گذاشت ولی به نسبت قدرت بلنگو ها باید امپ ضعیفتر بشه برای ووفر پرقدرت و برای تویتر خیلی کم قدرت با ای سی باید درست کنی ولی هزینه میره بالا اگه میخوای هزینه هم کنترل بشه یه امپ درست کن و در خروجی از مدار کراس اور استفاده کن
                  خیلی ممنون
                  من خودم اینو پیدا کردم
                  http://forum.p30world.com/showthread.php?t=470342
                  حالا میخوام بدونم اگه بخوام از کراس اوور پسیو استفاده کنم؛ برای 3 تا بلندگو ووفر و میدرنج و تیوتر ی آمپ چند وات لازم خواهم داشت که صدای تقریبا خوبی هم داشته باشه؟

و در حالت دوم اگه بخوام از کراس اوور اکتیو استفاده کنم:
                  1) خرج هر آمپ که با مثلا STK4241 ساخته بشه حدودا چقدره؟
                  2) چطور میتونم متناسب با بلندگو توان آمپ رو تنظیم کنم تا در فرکانهای مختلف قدرت صدا یکسان باشه؟ آیا با گذاشتن یه مقاومت متغییر سر راه هر آمپ میشه این مشکل رو حل کرد؟

و ی سری سوال دیگه
                  من دسترسی به بازار تهران ندارم؛ باید سفارش بدم تا برام جنس بیارن
                  با توجه به این موضوع برای خریدن بلندگوها چه مشخصاتی رو پیشنهاد میکنید؟

دیدگاه

خیلی خیلی ممنون
                    چرا کمک گرفتن از یه فول رنج در کنار اون سیستم اشتباهه؟
                    خواهش میکنم
                    خب شما اگه بخوای یه سیستم چند راهه درست کنی فرکانس پایین رو ساب فرکانس میانی رو میدرنج و فرکانس بالا رو توییتر پخش میکنه پس دیگه نیازی به فول رنج نیست...
                    هدفم فقط و فقط داشتن صدای واقعا با کیفیت هست
                    میخوام تمام فرکانسهای شنوایی رو پوشش بده(اگه به من باشه کمی هم از او و آخر اضافه میگیرم!!!)
                    همین STK ها کیفیت خوبی دارند مطمئن باش (به شرطی که از قطعات خوب و تغذیه خوب استفاده بشه)
                    این که میگی همه فرکانس هارو پوشش بده با ترکیب ساب و مید و توییتر خوب و یه کراس اور خوب تر میشه
                    البته فول رنج ها هم هستن که نیازی به چیز دیگه ای ندارن (نه کراس اور نه ساب و...) البته چون جنس خوب اینها تو ایران نادر هست و بسیار گرونن پیشنهاد میکنم از سیستم چند راهه استفاده کنی+کراس اور مناسب
                    اولا که به نظرتون میشه از منبع تغذیه های سوییچینگ صنعتی آماده تو بازار استفاده کرد؟
                    امپ های گسسته و STK بیشترشون با تغذیه متقارن کار میکنن تغذیه های سوییچینگ اولا متقارن کم گیر میاد (یا شاید نباشه اصلا) ثانیا برای مدارات صوتی که به تغذیه حساس هستند گزینه ی زیاد جالبی نیستند و اگه اصولی طراحی نشده باشن نویز توی صدا میندازن بهترین و راحت ترین راه استفاده از ترانس هست که اول ترانس های حلقوی بعد ترانس های EI
                    برای ترانس هم شما باید تصمیم بگیری با چی میخوای امپ درست کنی بعد اقدام به تهیه ترانس مورد نیازت کنی(هزینه ی ترانس از خود هزینه ی امپی که درست میکنی خیلی بیشتر میشه (حدود 2 تا 3 برابر یا بیشتر)
                    دوم این که الان داشتم به این فکر میکردم که چی میشه اگه ما اول بیایم سیگنال رو با فیلتر به 4 دسته تقسیم کنیم
                    بعد بدیم به آمپ و بعد بلندگو
                    اینجوری میشه توان رو راحتتر زیاد کرد
                    چون من فکر میکنم اول میان سیگنال رو دو قسمت میکنن بعد میدن به آمپ و سیگنال بالا رو بعد از آمپ سه قسمت میکنن
                    نمیدونم درست میگم یا ن؟
                    و این کار که من گفتم شدنیه یا ن؟
                    اینجوری هم میشه ولی هم مدارات پیچیده ای میخواد هم امکان نویز افتادن تو صدا هم میره بالا بهترین کار که تو اسپیکر های گرون قیمت هم استفاده میکنن یه کراس اور خوب و بلند گوهای خوب هست
                    ترجیح میدم با STK کار کنم
                    فقط اگه لطف کنید بهم بگید بالاترین توان رو کدوم STK میده ممنون میشم
                    مگه شما نگفتین که کیفیت مهمه نه بلندی صدا oo: یه STK با توان معمولی هم میتونه جواب کار شما رو بده
                    به هر حال قوی ترین STK (تک کاناله) که 200 وات قدرت داره STK4050 هست البته فکر ترانس وحشتناکی هم که میخواد رو بکنین!! اما یه STK تو توان 100 وات (هر کانال) متلا STK4234MK5 و یه تک کانال مثلا 150 وات مثل STK4048 برای ساب میتونه گزینه ی خوبی باشه (البته اگه میخواین امپ ساب جدا باشه):agree:
                    در مورد کراس اور هم همونطور که جناب user890 گفتن یکی از قسمت های مهمه کار هست که باید خودتون بپیچید (البته اماده هم تو بازار هست ولی نسبت به قیمتشون کیفیت های مختلفی دارن و باید با بلندگو هاتون مچ باشن)
                    یه کراس اوور با pt2353 ساختم که خب برای ساب خوبه
                    تو فکرم بود با تغییر خازنها اون چیزی که میخوام رو بدست بیارم
                    توی سیستم ها اکثرا ار کراس اور های پسیو استفاده میشه چون هم کیفیت بیشتری دارن هم پیچیدگی کمتری دارن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                      خواهش میکنم
                      خب شما اگه بخوای یه سیستم چند راهه درست کنی فرکانس پایین رو ساب فرکانس میانی رو میدرنج و فرکانس بالا رو توییتر پخش میکنه پس دیگه نیازی به فول رنج نیست...همین STK ها کیفیت خوبی دارند مطمئن باش (به شرطی که از قطعات خوب و تغذیه خوب استفاده بشه)
                      این که میگی همه فرکانس هارو پوشش بده با ترکیب ساب و مید و توییتر خوب و یه کراس اور خوب تر میشه
                      البته فول رنج ها هم هستن که نیازی به چیز دیگه ای ندارن (نه کراس اور نه ساب و...) البته چون جنس خوب اینها تو ایران نادر هست و بسیار گرونن پیشنهاد میکنم از سیستم چند راهه استفاده کنی+کراس اور مناسبامپ های گسسته و STK بیشترشون با تغذیه متقارن کار میکنن تغذیه های سوییچینگ اولا متقارن کم گیر میاد (یا شاید نباشه اصلا) ثانیا برای مدارات صوتی که به تغذیه حساس هستند گزینه ی زیاد جالبی نیستند و اگه اصولی طراحی نشده باشن نویز توی صدا میندازن بهترین و راحت ترین راه استفاده از ترانس هست که اول ترانس های حلقوی بعد ترانس های EI
                      برای ترانس هم شما باید تصمیم بگیری با چی میخوای امپ درست کنی بعد اقدام به تهیه ترانس مورد نیازت کنی(هزینه ی ترانس از خود هزینه ی امپی که درست میکنی خیلی بیشتر میشه (حدود 2 تا 3 برابر یا بیشتر)اینجوری هم میشه ولی هم مدارات پیچیده ای میخواد هم امکان نویز افتادن تو صدا هم میره بالا بهترین کار که تو اسپیکر های گرون قیمت هم استفاده میکنن یه کراس اور خوب و بلند گوهای خوب هستمگه شما نگفتین که کیفیت مهمه نه بلندی صدا oo: یه STK با توان معمولی هم میتونه جواب کار شما رو بده
                      به هر حال قوی ترین STK (تک کاناله) که 200 وات قدرت داره STK4050 هست البته فکر ترانس وحشتناکی هم که میخواد رو بکنین!! اما یه STK تو توان 100 وات (هر کانال) متلا STK4234MK5 و یه تک کانال مثلا 150 وات مثل STK4048 برای ساب میتونه گزینه ی خوبی باشه (البته اگه میخواین امپ ساب جدا باشه):agree:
                      در مورد کراس اور هم همونطور که جناب user890 گفتن یکی از قسمت های مهمه کار هست که باید خودتون بپیچید (البته اماده هم تو بازار هست ولی نسبت به قیمتشون کیفیت های مختلفی دارن و باید با بلندگو هاتون مچ باشن)توی سیستم ها اکثرا ار کراس اور های پسیو استفاده میشه چون هم کیفیت بیشتری دارن هم پیچیدگی کمتری دارن
                      باز هم خیلی ممنونم
                      خب بذارین یکم بحث رو جمع و جور کنم
                      1- پس کلا بیخیال فول رنج
                      2- با STK کار میکنم
                      3- به نظر شما لازم نیست یه ساب ووفر و یه ووفر جدا داشته باشیم؟
                      4- خب ساختن تغذیه دوبل از تغذیه معمولی فکر کنم آسون باشه و تغذیه های صنعتی که من دیدم به نظر خیلی درست و حسابی می اومدن
                      5- من کماکان اصرار دارم تا برای هر بلندگو از یه آمپ جدا استفاده کنم، فقط میترسم فرکانسها جلو عقب بشه و در آخر صدایی مسخره داشته باشیم
                      6- دیدم که STKهای استریو رو به ی بلندگو وصل میکنن، در عوض توان دو برابر میشه؛ میخوام بدونم اون سیگنال ورودی یک کانال رو چطور معکوس میکنن؟
                      7- تو اسپیکرهایی دیدم که از یه بلندگو دوتا میذارن، فکر کنم میدرنج باشه، خواستم ببینم این کار برای چیه؟
                      8- میشه بازه استاندارد فرکانسهای هر کدوم از بلندگوهای ساب ووفر و ووفر و میدرنج و تیوتر رو برام بگین؟
                      9- فکر کنم بزرگترین مشکل من ساختن باکس باشه چون از این یکی دیگه هیچی نمیدونم
                      10- stk4241 تو ایران پیدا میشه؟
                      متشکرم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                        توی سیستم ها اکثرا ار کراس اور های پسیو استفاده میشه چون هم کیفیت بیشتری دارن هم پیچیدگی کمتری دارن
                        سلام.
                        اتفاقاً بر عکس الان دیگه از نوع اکتیو استفاده میشه.
                        چون هم دقیقتره
                        هم راحتتره
                        هم راندمان بیشتری داره.
                        خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

ئه پس شرمنده عذر میخوام!! اخه قبلنا بیشتر پسیو میزاشتن برای همین گفتم
                          استاد اون فیلتر ساب که توی انجمن مدارات واسط هست رو بعضیا میگن انگار مشکل داره... درسته؟؟
                          همون که 4 تا اپ امپ داره و 3 تا ولوم...

دیدگاه

خب مرسی
                            حالا بگین این فیلتره چطوره؟

لطفا یکی جواب سوالهای من رو هم بده :cry2:

دیدگاه

جاهایی دیدم به جای میدرنج از فول رنج استفاده میکنن
                              داستان چیه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X