اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سیستم بلندگوهای کامل(سوال)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سیستم بلندگوهای کامل(سوال)

نوشته اصلی توسط masoud_m_bf
    جاهایی دیدم به جای میدرنج از فول رنج استفاده میکنن
    داستان چیه؟
    مشکلی پیش نمیاد. ببینید فول رنج قادره که رنج وسیعی از فرکانس رو بازآفرینی کنه، مثلا یه فول رنج میتونه از 70 هرتز تا 20 کیلوهرتز رو پخش کنه، میشه ازین فول رنج در هر رنج فرکانسی استفاده کرد. مثلا میشه بعنوان میدرنج مثلا از 500 هرتز تا 5000 هرتز استفاده کرد. یا بعنوان تویتر. مشکلی پیش نمیاد.
    به نظر من شما از کراس اور پسیو با خازن های با کیفیت استفاده کنید نتیجه بهتر میگیرید. کراس اور اکتیو باید خیلی با کیفیت و دقیق باشه تا کمترین تاثیر رو توی صدا بزاره. نوع خوبش گرونه.
    <a href="logicaudio.ir">LogicAudio.ir | اولین مرجع جامع فارسی زبان درباره سیستم های استریو های
    فای و های اند، لامپ های خلاء، هدفون و سیستم های استودیویی و DIY صوتی...

</a>

دیدگاه

مرسی
      ببینید طرح مورد نظر من اینه

http://www.uploadbaz.com/ckr5z4quafhi/3-Way.jpg
      (ببخشید جای خوبی پلود نکردم؛ نمیدونم چرا همه سایتهای اپلود برام فیلتره!!!)

در مجموع 7تا آمپ، سه تا کراس اوور و 7تا بلندگو
      لطف کنید نظری اگه برای بهتر شدنش دارین بفرمایین
      متشکرم
      آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

دیدگاه

این که مدار کار میکنه یا نه درست نمیدونم. چون من نساختمش. ولی اشکالاتش رو همونجا بگن با هم حلش میکنیم. به هر حال اکتیو خیلی بهتر از پسیو جواب میده.
        خنده بر لب میزنم تا کس نداند راز من ورنه این دنیا که ما دیدیم خندیدن نداشت

با عرض پوزش از دوستان عزیزم به علت پاره ای از مشکلات کمتر در خدمتتون هستم. التماس دعا

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ashk
          این که مدار کار میکنه یا نه درست نمیدونم. چون من نساختمش. ولی اشکالاتش رو همونجا بگن با هم حلش میکنیم. به هر حال اکتیو خیلی بهتر از پسیو جواب میده.
          مرسی امیدوار شدم
          فقط دعا کنید پول بلندگوها جور بشه
          با اجازه دوستان اول با ساب ووفر شروع میکنم
          با توان 200 وات
          چطوره؟
          آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

دیدگاه

6- دیدم که STKهای استریو رو به ی بلندگو وصل میکنن، در عوض توان دو برابر میشه؛ میخوام بدونم اون سیگنال ورودی یک کانال رو چطور معکوس میکنن؟
            کسی جواب سوال منو نمیدونه؟ :eek:

دیدگاه

مرسی امیدوار شدم
              فقط دعا کنید پول بلندگوها جور بشه
              با اجازه دوستان اول با ساب ووفر شروع میکنم
              با توان 200 وات
              چطوره؟
              من توصیه میکنم برای استفاده در منزل از ساب ووفر صرف نظر کنید. به نظر من از ووفر سایز بزرگتر استفاده کنید. اگه که کیفیت براتون مهمه. ببینید اگه تمایل داشته باشید من میتونم باهاتون همکاری کنم که یه سیستم مناسب داشته باشید. از روی تجربه بهتون میگم که بهتره کراس اور پسیو استفاده کنید، البته اکتیو اگه خوب طراحی شده باشه بهتره ولی من نتایج خوبی از اکتیوهای دست ساز ندیدم. شاید بخاطر متریال نامرغوب بوده. ولی من نتایج عالی از پسیوها گرفتم. من دقیقا نمیدونم چه نوع بلندگویی رو دوست دارید بسازید که قصد اضافه کردن ساب رو دارید. ولی بعنوان شخصی که چندیدن پروژه رو ساخته و مطالعه هم زیاد داشته و چندین نمونه از بهترین بلندگوها رو داشته، میتونم طرحی رو پیشنهاد کنم که مشخصات زیر رو خواهد داشت:

رنج فرکانسی: ~25hz - 20Khz
              Sensitivity: ~100db@1w/1m
              بای وایر
              کراس اور پسیو، 200hz
              لوفرکانسی یونیت: ووفر 15 اینچ
              های فرکانسی یونیت: فول رنج 5 اینچ + هورن

این طرح رو من روش خیلی مطالعه کردم و یه نمونه هم ساختم. این طرح رو از طرح معروف Bd Design Orphean اقتباس کردم. یکی از حساس ترین بلندگوهایی هست که تا به امروز ساخته شده. البته حساسیت این طرح که من ساختم با هورن Tractrix مناسب حدود 100 دسی بل میشه. با این بلندگو به آمپلی فایر با قدرت بالا نیاز ندارید. با 5 وات میتونید حجم صدایی بسیار زیاد بگیرید. البته هم میتونید بصورت بای وایر تقویتش کنید هم بصورت هماهنگ
              این بلندگو یه بلندگوی هورن بسیار خوش صداست. تنها ایرادی اینه که "خانم پسند" نیست بخاطر هورنش ولی خب هورن ها کلاس خاصی دارند در های-فای. قیمت این بلندگو بین 9470 یورو الی 11000 یورو هست. لینک: http://www.bd-design.nl/contents/en-us/d33.html
              البته بصورت کیت هم فروخته میشه که بدون ووفرها و باکس ووفر (یعنی فقط هورن بالایی) ¤2,479.00 هست. لینک: http://www.bd-design.nl/contents/en-us/d71.html

تصاویر نمونه های این بلندگو:

مساله و مشکل اصلی در سر راه ساخت همچین بلندگویی هورنش گردش بود که بسیار بسیار ساختش مشکله که البته بصورت موفقیت آمیزی تونستم این مشکل رو حل کنم و نمونه های بسیار عالی از این هورن Tranctrix بسازم با هزینه ای بسیار بسیار معقول... این عکس هورنی که ساختم دقیقا با کات آف فرکانسی و سایز مشابه هورنی که در عکس های بالا می بینید:

مشخصات فنی این هورن:
              <a href="logicaudio.ir">LogicAudio.ir | اولین مرجع جامع فارسی زبان درباره سیستم های استریو های

</a>

دیدگاه

با اجازه دوستان میخوام از STK4050 برای ساب استفاده کنم
                فقط وقتی داشتم میگشتم به این برخوردم

دلیل این تغییرات رو کسی میدونه؟
                اینم منبع اصلی: http://hobbyelectronicsdri.blogspot.de/2011/06/stk4050-audio-amplifier-with-200w.html

دیدگاه

6- دیدم که STKهای استریو رو به ی بلندگو وصل میکنن، در عوض توان دو برابر میشه؛ میخوام بدونم اون سیگنال ورودی یک کانال رو چطور معکوس میکنن؟
                  روش بریج کردن اینطوریه که شما توی سیم ورودی از سورس فقط مغزی هارو (سیم +) رو وصل میکنی و در خروجی یک بلندگو رو فقط بوسیله سیم های + راه میندازی. اینجوری توان دو برابر میشه و امپدانس نصف میشه. یعنی اگه شما دوتا خروجی 100 وات 8 اهم رو بریج کنید بهتون 200 وات 4 اهم میده و باید دقت کنید چون بعضی از آمپلی فایرها به تغییر امپدانس حساس هستند و ممکنه اسیب ببینند.

</a>

دیدگاه

نوشته اصلی توسط user890
                    من توصیه میکنم برای استفاده در منزل از ساب ووفر صرف نظر کنید. به نظر من از ووفر سایز بزرگتر استفاده کنید. اگه که کیفیت براتون مهمه. ببینید اگه تمایل داشته باشید من میتونم باهاتون همکاری کنم که یه سیستم مناسب داشته باشید.
                    اول از همه از اینکه اینجور راحت اطلاعاتتون رو به اشتراک میذارین بسیار بسیار بسیار از لطفتون متشکرم
                    میتونم بدونم چرا نباید تو خونه ساب داشته باشم؟

نوشته اصلی توسط user890
                    از روی تجربه بهتون میگم که بهتره کراس اور پسیو استفاده کنید، البته اکتیو اگه خوب طراحی شده باشه بهتره ولی من نتایج خوبی از اکتیوهای دست ساز ندیدم. شاید بخاطر متریال نامرغوب بوده. ولی من نتایج عالی از پسیوها گرفتم.
                    بله من مطمئن هستم که پسیو راحتتر جواب میده
                    ولی اولا من توان کار کردن با آمپهای مدار گسسته رو ندارم
                    با آی سی های مجتمع هم حداکثر توان 200-300 وات رو میشه گرفت
                    فعلا توان زیادی لازم ندارم ولی ترجیح میدم برای آینده بتونم با تغییر همون قسمت آمپ سیستم رو به توان بالایی برسونم
                    از طرفی با داشتن کراس اوور اکتیو به راحتی میشه با تغییر دادن 2 تا خازن و مقاومت به بازه فرکانسی دلخواه رسید که فکر میکنم اینجوری مچ کردن با بلندگو راحتتره تا اینکه یه سیم پیچ گنده بپیچی و بعد ببینی ی بلندگو داره بازه ای از فرکانس رو از دست میده

نوشته اصلی توسط user890
                    من دقیقا نمیدونم چه نوع بلندگویی رو دوست دارید بسازید که قصد اضافه کردن ساب رو دارید. ولی بعنوان شخصی که چندیدن پروژه رو ساخته و مطالعه هم زیاد داشته و چندین نمونه از بهترین بلندگوها رو داشته، میتونم طرحی رو پیشنهاد کنم که مشخصات زیر رو خواهد داشت:

رنج فرکانسی: ~25hz - 20Khz
                    Sensitivity: ~100db@1w/1m
                    بای وایر
                    کراس اور پسیو، 200hz
                    لوفرکانسی یونیت: ووفر 15 اینچ
                    های فرکانسی یونیت: فول رنج 5 اینچ + هورن

این طرح رو من روش خیلی مطالعه کردم و یه نمونه هم ساختم. این طرح رو از طرح معروف Bd Design Orphean اقتباس کردم. یکی از حساس ترین بلندگوهایی هست که تا به امروز ساخته شده. البته حساسیت این طرح که من ساختم با هورن Tractrix مناسب حدود 100 دسی بل میشه. با این بلندگو به آمپلی فایر با قدرت بالا نیاز ندارید. با 5 وات میتونید حجم صدایی بسیار زیاد بگیرید. البته هم میتونید بصورت بای وایر تقویتش کنید هم بصورت هماهنگ
                    این بلندگو یه بلندگوی هورن بسیار خوش صداست. تنها ایرادی اینه که "خانم پسند" نیست بخاطر هورنش ولی خب هورن ها کلاس خاصی دارند در های-فای. قیمت این بلندگو بین 9470 یورو الی 11000 یورو هست. لینک: http://www.bd-design.nl/contents/en-us/d33.html
                    البته بصورت کیت هم فروخته میشه که بدون ووفرها و باکس ووفر (یعنی فقط هورن بالایی) ¤2,479.00 هست. لینک: http://www.bd-design.nl/contents/en-us/d71.html

تصاویر نمونه های این بلندگو:

مساله و مشکل اصلی در سر راه ساخت همچین بلندگویی هورنش گردش بود که بسیار بسیار ساختش مشکله که البته بصورت موفقیت آمیزی تونستم این مشکل رو حل کنم و نمونه های بسیار عالی از این هورن Tranctrix بسازم با هزینه ای بسیار بسیار معقول... این عکس هورنی که ساختم دقیقا با کات آف فرکانسی و سایز مشابه هورنی که در عکس های بالا می بینید:

مشخصات فنی این هورن:

ببینید این اولین سیستم صوتی ساخت من خواهد بود
                    من دقیقا سیستمی میخوام تا در قسمتهای مختلف دستم باز باشه تا بتونم با بالا پایین کردن متغییر های مختلف به نتیجه دلخواه برسم
                    اما از طرفی میخوام کاری ساده باشه تا راحت بتونم روش کار کنم

از شکل این بلندگوها خیلی خوشم اومد
                    میشه توضیح بیشتری در موردش برام بدین؟
                    طرز کارش چجوریه؟ این که تو ایران اینا پیدا میشه؟ و قیمتش چنده؟ و...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط user890
                      روش بریج کردن اینطوریه که شما توی سیم ورودی از سورس فقط مغزی هارو (سیم +) رو وصل میکنی و در خروجی یک بلندگو رو فقط بوسیله سیم های + راه میندازی. اینجوری توان دو برابر میشه و امپدانس نصف میشه. یعنی اگه شما دوتا خروجی 100 وات 8 اهم رو بریج کنید بهتون 200 وات 4 اهم میده و باید دقت کنید چون بعضی از آمپلی فایرها به تغییر امپدانس حساس هستند و ممکنه اسیب ببینند.
                      ممنون
                      خروجیشو میدونستم
                      ولی باز هم ورودی رو متوجه نشدم
                      مگه یه سیگنال نباید معکوس دومی باشه؟

دیدگاه

اول از همه از اینکه اینجور راحت اطلاعاتتون رو به اشتراک میذارین بسیار بسیار بسیار از لطفتون متشکرم
                        خواهش میکنم. ببینید من از روی تجربه و مطالعه بهتون مشاوره میدم نه از روی احساسات و ظاهر و قیافه گول زنک یه ساب 15 کیلویی :NO:

میتونم بدونم چرا نباید تو خونه ساب داشته باشم؟
                        البته در اینجا من اینطوردر نظر میگیرم که شما میخواید یه ساب اتومبیل رو در منزل استفاده کنید. پاسخ شما اینه که اولا صدای ویبره یه ساب میتونه آزاردهنده باشه، دوم اینکه صدای یه ساب تفکیک و دیتیل مناسب برای های-فای رو نداره و نمیتونه لذت شنیدن موسیقی با موزیکالیتی مناسب رو بهتون بده. سوم اینکه در های-فای ما اصلا به ساب نیاز نداریم، ما به ووفر خوب نیاز داریم. چهارم اینکه وقتی یه ووفر خوب میتونه از 25 هرتز رو برامون پخش کنه با تفکیک عالی، چه نیازی هست که یه ساب ووفر بزاریم که شاید این رنج هم پخش نکنه؟

و در آخر توصیه میکنم این مطلب رو که اینجا نوشتم رو مطالعه کنید: http://forum.p30world.com/showthread.php?t=525865&p=7057084&viewfull =1#post7057084

بله من مطمئن هستم که پسیو راحتتر جواب میده
                        ولی اولا من توان کار کردن با آمپهای مدار گسسته رو ندارم
                        شما برای این بلندگو که من گفتم اصلا نیازی به کراس اور بخصوصی ندارید چون از فول رنج استفاده می کنید، یه کراس اور ساده کار رو انجام میده. شما یه فیلتر بالاگذر (بالای 200 هرتز رو عبور میده) نیاز دارید و یه فیلتر پایین گذر (از 25 هرتز تا 200 هرتز) ... شما هم میتونید بصورت بای وایر این بلندگو رو راه بندازید هم بصورت یک پارچه. یعنی هم میتونید ووفر رو اکتیو کنید و هورن بالایی رو با یه آمپ دیگه تغذیه کنید هم جفتش رو با یه آمپ

با آی سی های مجتمع هم حداکثر توان 200-300 وات رو میشه گرفت
                        شما به مشخصاتی که گفتم دقت نکردید. حساسیت این بلندگو حدود 100 دسی بل هست. شما اصلا نیازی به این قدرت ها ندارید. شما برای درایو کردن این بلندگو یه آمپ زیر 50 وات نیاز دارید. اگه بخواید ووفر رو اکتیو کنید میتونید تا 800 وات بهش تغذیه کنید. با چنین قدرتی حتما صدای همسایه کناری بعلاوه چندتا خونه اونورتر در میاد :applause: اصلا نیازی به این همه حجم صدا ندارید با فرکانس پایین 25 هرتز میتونه حتی آزاردهنده باشه

فعلا توان زیادی لازم ندارم ولی ترجیح میدم برای آینده بتونم با تغییر همون قسمت آمپ سیستم رو به توان بالایی برسونم
                        از طرفی با داشتن کراس اوور اکتیو به راحتی میشه با تغییر دادن 2 تا خازن و مقاومت به بازه فرکانسی دلخواه رسید که فکر میکنم اینجوری مچ کردن با بلندگو راحتتره تا اینکه یه سیم پیچ گنده بپیچی و بعد ببینی ی بلندگو داره بازه ای از فرکانس رو از دست میده
                        ببینید این اولین سیستم صوتی ساخت من خواهد بود
                        من دقیقا سیستمی میخوام تا در قسمتهای مختلف دستم باز باشه تا بتونم با بالا پایین کردن متغییر های مختلف به نتیجه دلخواه برسم
                        اما از طرفی میخوام کاری ساده باشه تا راحت بتونم روش کار کنم
                        در کراس اور پسیو هم روش کار همینه، با تغییر ظرفیت یه خازن یا کم و زیاد کردن اینداکتور به راحتی نقاط کراسینگ تغییر میکنه. خیلی راحته. ضمن اینکه من نمونه این سیستم رو ساختم، اصلا با "آزمون و خطا و کم و زیاد کردن مقدار خازن ها" نمیشه صدای قابل قبول گرفت. همه چیز از پیش محاسبه شده. تماما طبق نقشه انجام میشه و نتیجه مورد نظر بدست میاد. شما بعدا اصلا نیازی به تغییر کراس اور نخواهید داشت.

از شکل این بلندگوها خیلی خوشم اومد
                        میشه توضیح بیشتری در موردش برام بدین؟
                        طرز کارش چجوریه؟ این که تو ایران اینا پیدا میشه؟ و قیمتش چنده؟ و...
                        همونطور که لینک دادم بصورت آماده حدود 9 الی 11 هزار یورو قیمت داره. البته ما نمیخوایم بگیم که میتونم دقیقا اینو تو ایران بسازیم، میتونیم ولی شاید همین حدود هزینه ببره. ولی من با قیمتی بسیار بسیار کمتری چیزی شبیه اون ساختم که صدایی فراتر از انتظار داشته با حساسیت بالا. یه بلندگوی هورن ورد کلس. ببینید مثلا ووفرهای این بلندگو نزدیک 1000 دلار قیمتشه دونه ای، در صورتیکه من از یه ووفر 15 اینچ جی بی ال بسیار عالی استفاده کردم که قیمت بسیار کمتر داره. مثلا تو این بلندگو از فول رنج AER یا Lowther استفاده شده که حدود 2000 دلار قیمتشه ولی من از فول رنج فیلیپس 5 اینچ استفاده کردم که واقعا در حد همین برندهای چند هزار دلاری میارزه ولی بسیار بسیار ارزونتره. میتونی مقایسه این فول رنج فیلیپس رو با یکی از گرونترین 5 اینچ های دنیا تو این لینک بخونی:
                        http://forum.p30world.com/showthread.php?t=525865&p=7024683&viewfull =1#post7024683
                        در مرحله بعدی این بلندگو از هورن های فایبرگلس استفاده میکنه که قیمتش حدود 800 یورو میشه، ولی من 100% مشابه اونو اینجا با آلومنیوم به روشی مبتکرانه ساختم با هزینه به مراتب کمتر و نتیجه عالی
                        این بلندگو از فیلترهای پسیو استفاده میکنه که 600 یورو قیمت دارند ولی من کراس اور پسیوی ساختم با بهترین متریال که نتیجه عالی داشت. از بهترین خازن ها استفاده کردم و سلف ها تماما دست پیچ بودند. این نمونه سلف (اینداکتور) که خودم پیچیدم... من کار رو اصولی و تمیز انجام میدم:
                        http://myup.ir/images/22477558491069086119.jpg
                        http://www.diyaudio.com/forums/attachments/multi-way/290772d1341840836-quick-question-about-inductor-20060207438.jpg

من دوست دارم دوستانی که میخوان پروژه ای رو انجام بدن رو راهنمایی کنم، چون راهی که من خودم رفتم رو میخوان برن، خوشحال میشم بتونم راهنماییشون کنم که از ابتدا مسیر رو درست بروند.

</a>

دیدگاه

نوشته اصلی توسط user890
                          خواهش میکنم. ببینید من از روی تجربه و مطالعه بهتون مشاوره میدم نه از روی احساسات و ظاهر و قیافه گول زنک یه ساب 15 کیلویی :NO:
                          البته در اینجا من اینطوردر نظر میگیرم که شما میخواید یه ساب اتومبیل رو در منزل استفاده کنید. پاسخ شما اینه که اولا صدای ویبره یه ساب میتونه آزاردهنده باشه، دوم اینکه صدای یه ساب تفکیک و دیتیل مناسب برای های-فای رو نداره و نمیتونه لذت شنیدن موسیقی با موزیکالیتی مناسب رو بهتون بده. سوم اینکه در های-فای ما اصلا به ساب نیاز نداریم، ما به ووفر خوب نیاز داریم. چهارم اینکه وقتی یه ووفر خوب میتونه از 25 هرتز رو برامون پخش کنه با تفکیک عالی، چه نیازی هست که یه ساب ووفر بزاریم که شاید این رنج هم پخش نکنه؟

و در آخر توصیه میکنم این مطلب رو که اینجا نوشتم رو مطالعه کنید: http://forum.p30world.com/showthread.php?t=525865&p=7057084&viewfull =1#post7057084

شما برای این بلندگو که من گفتم اصلا نیازی به کراس اور بخصوصی ندارید چون از فول رنج استفاده می کنید، یه کراس اور ساده کار رو انجام میده. شما یه فیلتر بالاگذر (بالای 200 هرتز رو عبور میده) نیاز دارید و یه فیلتر پایین گذر (از 25 هرتز تا 200 هرتز) ... شما هم میتونید بصورت بای وایر این بلندگو رو راه بندازید هم بصورت یک پارچه. یعنی هم میتونید ووفر رو اکتیو کنید و هورن بالایی رو با یه آمپ دیگه تغذیه کنید هم جفتش رو با یه آمپ

شما به مشخصاتی که گفتم دقت نکردید. حساسیت این بلندگو حدود 100 دسی بل هست. شما اصلا نیازی به این قدرت ها ندارید. شما برای درایو کردن این بلندگو یه آمپ زیر 50 وات نیاز دارید. اگه بخواید ووفر رو اکتیو کنید میتونید تا 800 وات بهش تغذیه کنید. با چنین قدرتی حتما صدای همسایه کناری بعلاوه چندتا خونه اونورتر در میاد :applause: اصلا نیازی به این همه حجم صدا ندارید با فرکانس پایین 25 هرتز میتونه حتی آزاردهنده باشه

در کراس اور پسیو هم روش کار همینه، با تغییر ظرفیت یه خازن یا کم و زیاد کردن اینداکتور به راحتی نقاط کراسینگ تغییر میکنه. خیلی راحته. ضمن اینکه من نمونه این سیستم رو ساختم، اصلا با "آزمون و خطا و کم و زیاد کردن مقدار خازن ها" نمیشه صدای قابل قبول گرفت. همه چیز از پیش محاسبه شده. تماما طبق نقشه انجام میشه و نتیجه مورد نظر بدست میاد. شما بعدا اصلا نیازی به تغییر کراس اور نخواهید داشت.

همونطور که لینک دادم بصورت آماده حدود 9 الی 11 هزار یورو قیمت داره. البته ما نمیخوایم بگیم که میتونم دقیقا اینو تو ایران بسازیم، میتونیم ولی شاید همین حدود هزینه ببره. ولی من با قیمتی بسیار بسیار کمتری چیزی شبیه اون ساختم که صدایی فراتر از انتظار داشته با حساسیت بالا. یه بلندگوی هورن ورد کلس. ببینید مثلا ووفرهای این بلندگو نزدیک 1000 دلار قیمتشه دونه ای، در صورتیکه من از یه ووفر 15 اینچ جی بی ال بسیار عالی استفاده کردم که قیمت بسیار کمتر داره. مثلا تو این بلندگو از فول رنج AER یا Lowther استفاده شده که حدود 2000 دلار قیمتشه ولی من از فول رنج فیلیپس 5 اینچ استفاده کردم که واقعا در حد همین برندهای چند هزار دلاری میارزه ولی بسیار بسیار ارزونتره. میتونی مقایسه این فول رنج فیلیپس رو با یکی از گرونترین 5 اینچ های دنیا تو این لینک بخونی:
                          http://forum.p30world.com/showthread.php?t=525865&p=7024683&viewfull =1#post7024683
                          در مرحله بعدی این بلندگو از هورن های فایبرگلس استفاده میکنه که قیمتش حدود 800 یورو میشه، ولی من 100% مشابه اونو اینجا با آلومنیوم به روشی مبتکرانه ساختم با هزینه به مراتب کمتر و نتیجه عالی
                          این بلندگو از فیلترهای پسیو استفاده میکنه که 600 یورو قیمت دارند ولی من کراس اور پسیوی ساختم با بهترین متریال که نتیجه عالی داشت. از بهترین خازن ها استفاده کردم و سلف ها تماما دست پیچ بودند. این نمونه سلف (اینداکتور) که خودم پیچیدم... من کار رو اصولی و تمیز انجام میدم:
                          http://myup.ir/images/22477558491069086119.jpg
                          http://www.diyaudio.com/forums/attachments/multi-way/290772d1341840836-quick-question-about-inductor-20060207438.jpg

من دوست دارم دوستانی که میخوان پروژه ای رو انجام بدن رو راهنمایی کنم، چون راهی که من خودم رفتم رو میخوان برن، خوشحال میشم بتونم راهنماییشون کنم که از ابتدا مسیر رو درست بروند.

خیلی ممنون
                          حقیقتش توضیحات یکم از سواد من بیشتره
                          خیلی جاهاشو نفهمیدم! :redface:
                          مثلا این که حساسیت 100دسی بل هست؛ مگه حساسیت یک بلندگوی معمولی چقدره؟
                          خب مسلمه که من واسه خونه ساب ماشین نمیذارم!
                          منکر ووفر هم نیستم
                          قبلا هم گفتم، کمی از فرکانس استاندار بالا پایینتر خواهم رفت؛ یعنی ممکنه بخوام از ساب یرای زیر 25 هرتز هم استفاده کنم
                          نمیدونم
                          موندم سر دو راهی
                          بچه ها میگفتن تو ایران فول رنج درست و حسابی پیدا نمیکنی
                          آخه من واقعا صدای ساب و تیوتر رو خیلی دوست دارم
                          اصلا اصل انگیزم واسه ساختن یه سیستم همینه
                          بقیه دوستان نظرشون چیه؟
                          ببینید من آدم مشکل پسندی هستم
                          از طرفی هم پول آنچنانی ندارم الان
                          میشه بگین هزینه نهایی این سیستم برای داشتن صدایی کمی آزار دهنده(در حداکثر توان) تو یه مکان 20 تا 30 متر مربع چقدره؟ حدودا

دیدگاه

من تمام نوشته های جناب user890 رو توی ادرسی که گذاشتن خوندم واقعا مطالب مفیدی هست که هیچ جای دیگه فکر نکنم به زبان فارسی پیدا کنید...
                            ببینید این که حساسیت یک بلندگو 100 دسی بل باشه بسیار عالیه و این بلندگو اگر تو ایران باشه گرونه معنیش اینه که با 1 وات توان صدایی 100 دسی بلی تولید میکنه که اگه بخوایم این مقدار صدا رو با یه بلندگوی معمولی تولید کنیم به حدود 200 تا 300 وات توان احتیاج داریم :surprised: حساسیت بلندگو های معمولی رو نمیدونم احتمالا حدود 30 تا 40 دسی بل یا کم تر باشه... بسیاری از بلندگوهای خوب رو هم با هورن ها حساسیتشون رو میبرن بالا در این صورت با یه امپ 1 تا 5 وات صدایی در حد پاور امپ های چند صد واتی میگیرن!!
                            اینی هم که گفتم فول رنج خوب تو ایران گیر نمیاد صحبت خودم نیست صحبت جناب user890 هست که گفتن البته یه زمانی چند تا فول رنج فیلیپس بسیار خوب بوده که اونها هم دیگه تموم شده :sad: فول رنج های خوب مثل فاستکس که قیمت های نجومی دارن :angry: تو ایران هم گیر نمیاد و باید سفارش بدین که تازه باید قیمتشون *2 میشه oo:
                            در کل از سیستم های فول رنج بیاین بیرون بهتره!!
                            شما هم ببینید :mrgreen: اگه مشکل پسند هستید باید بودجه داشته باشید که اینم گفتین ندارین!!
                            در کل ساخت یه جفت فلور استندینگ خوب (اسپیکر ایستاده) حدود 500 هزار تومان میشه :surprised:
                            البته در صورت استفاده از بهترین ووفر و توییتر ها و میدرنج هایی که تو ایران پیدا میشه و ساخت با MDF و برش CNC و 2 تا کراس اور خوب نمونش توی همین تایپیکی که جناب user890 معرفی کردن که هم خودشون ساختن هم چند نفر دیگه... واقعا اسپیکر های زیبایی هستن برین ببینین!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                              من تمام نوشته های جناب user890 رو توی ادرسی که گذاشتن خوندم واقعا مطالب مفیدی هست که هیچ جای دیگه فکر نکنم به زبان فارسی پیدا کنید...
                              ببینید این که حساسیت یک بلندگو 100 دسی بل باشه بسیار عالیه و این بلندگو اگر تو ایران باشه گرونه معنیش اینه که با 1 وات توان صدایی 100 دسی بلی تولید میکنه که اگه بخوایم این مقدار صدا رو با یه بلندگوی معمولی تولید کنیم به حدود 200 تا 300 وات توان احتیاج داریم :surprised: حساسیت بلندگو های معمولی رو نمیدونم احتمالا حدود 30 تا 40 دسی بل یا کم تر باشه... بسیاری از بلندگوهای خوب رو هم با هورن ها حساسیتشون رو میبرن بالا در این صورت با یه امپ 1 تا 5 وات صدایی در حد پاور امپ های چند صد واتی میگیرن!!
                              اینی هم که گفتم فول رنج خوب تو ایران گیر نمیاد صحبت خودم نیست صحبت جناب user890 هست که گفتن البته یه زمانی چند تا فول رنج فیلیپس بسیار خوب بوده که اونها هم دیگه تموم شده :sad: فول رنج های خوب مثل فاستکس که قیمت های نجومی دارن :angry: تو ایران هم گیر نمیاد و باید سفارش بدین که تازه باید قیمتشون *2 میشه oo:
                              در کل از سیستم های فول رنج بیاین بیرون بهتره!!شما هم ببینید :mrgreen: اگه مشکل پسند هستید باید بودجه داشته باشید که اینم گفتین ندارین!!
                              در کل ساخت یه جفت فلور استندینگ خوب (اسپیکر ایستاده) حدود 500 هزار تومان میشه :surprised:
                              البته در صورت استفاده از بهترین ووفر و توییتر ها و میدرنج هایی که تو ایران پیدا میشه و ساخت با MDF و برش CNC و 2 تا کراس اور خوب نمونش توی همین تایپیکی که جناب user890 معرفی کردن که هم خودشون ساختن هم چند نفر دیگه... واقعا اسپیکر های زیبایی هستن برین ببینین!!
                              خدا خیرت بده
                              من احتمال میدم خود آقای User890 فول رنج خوب و ارزون سراغ داشته باشن(منظورم همونایی هست که خودشون معرفی کردن)
                              500 تومن رو میشه جور کرد حالا یکم به سختی :mrgreen:
                              ولی مطمئن هستین؟
                              اگه ووفر رو 40000 و میدرنج رو 20000 و تویتر رو 15000 بگیریم با یه ساب 50000 تومنی حدود 200000 تومن فقط بلندگوهاش میشه ها
                              تازه این مینیمم هست که من گرفتم
                              هزینه آمپ و تغذیه و برش دقیقه ای 500 تومن و... هم میاد روش
                              من فکر کردم این سیستم فول رنج مثلا با 150-200 سر و تهش جمع میشه
                              درسته که شاید فول رنج گرون باشه
                              ولی هزینه آمپ و تغذیه به شدت میاد پایین آ
                              واسه همین وسوسه شدم که اونو بسازم
                              ها؟

دیدگاه

خیلی ممنون
                                حقیقتش توضیحات یکم از سواد من بیشتره
                                خیلی جاهاشو نفهمیدم! :redface:
                                مثلا این که حساسیت 100دسی بل هست؛ مگه حساسیت یک بلندگوی معمولی چقدره؟
                                ببینید بلندگوها از نظر کارایی بوسیله معیار db@1w/1m طبقه بندی میشن. یعنی اینکه یه بلندگو با یک وات توان در یک متری چند دسی بل صدا ایجاد میکنه. خب مشخصه که هرچه بلندگو تکنولوژی ساخت دقیق تر و بهتری داشته باشه، اتلاف انرژی توش کمتره و صدای بیشتر رو با 1 وات (و متعاقب اون در قدرت های بیشتر) ایجاد میکنه.
                                یه مثال میزنم که براتون روشن بشه. فرض کنید یه آمپلی فایر مرجع داریم با هارمونیک دیستورشن 3% با حداکثر قدرت خروجی 100 وات روی 8 اهم. خب. این یعنی چی؟ یعنی اینکه اگه این آمپلی فایر رو تا حداکثر 100 وات ولوم بدیم، میزان اعواج یا شکستگی یا دیستورشن صدا در خروجی برابر با 1% خواهد بود (به طور مثال... برای جا افتادن مطلب)... حالا دوتا بلندگو داریم. حساسیت یک بلندگو 85 دسی بل و حساسیت یه بلندگوی دیگه 110 دسی بل (نزدیک به ایده آل) هست.
                                فرض کنید ما میزان 120 دسی بل صدا نیاز داریم برای فضای مورد نظر (با فرض اینکه هر دو این بلندگوها قادر به رسیدن به spl 120 db باشند)
                                بلندگوی 85 دسی بلی با 1 وات > 85 دسی بل... با 2 وات87 دسی بل... با 3 وات 90 دسی بل... >>>> و نهایتا با 11.6 وات به 120 دسی بل میرسه. ولی بلندگوی دیگه که حساسیت 110 دسی بل رو داره، با 1 وات 110 دسی بل... با 2 وات 113 دسی بل، با 3 وات 116 دسی بل، با 4 وات 119 دسی بل و با حدود 4.3 وات به 120 وات میرسه! یعنی تقریبا 2.5 برابر کمتر از بلندگوی قبلی... حالا این چه مزایایی داره بماند (که خیلی طولانی میشه توضیحاتش ولی اگه خواستی میگم) نکته مهم اینجاست که با 11.4 وات ولوم دادن به آمپ 100 واتی که توتال هارمونیک دیستورشن 3% داره، در واقع ما 0.342 درصد دیستورشن یا اعواج صوتی در صدا خواهیم داشت که مقدار زیادیه ولی در بلندگوی دیگه به دلیل اینکه میزان خروجی آمپلی فایر کمتر بوده دیستورشن کمتر خواهد بود.

خب مسلمه که من واسه خونه ساب ماشین نمیذارم!
                                منکر ووفر هم نیستم
                                قبلا هم گفتم، کمی از فرکانس استاندار بالا پایینتر خواهم رفت؛ یعنی ممکنه بخوام از ساب یرای زیر 25 هرتز هم استفاده کنم
                                نمیدونم
                                موندم سر دو راهی
                                ببینید شما دارید گام اشباه بر میدارید. اصلا شما حرف منم گوش نکنید. قبل از خرید هر چیزی جستجو کنید. ساب در دنیای های-فای جایی نداره، مگر در سیستم هایی که فاقد ووفر هستند که اون هم ساب ووفرهای مخصوص که بصورت اختصاصی برای های-فای طراحی شدند. (شما الان میگی من ساب ماشین نمیخوام استفاده کنم، مگه تو ایران ساب دیگه ای هم سراغ دارید که مختص های فیدلیتی باشه؟!! اگه هست بگید ما هم بخریم استفاده کنیم!)

بچه ها میگفتن تو ایران فول رنج درست و حسابی پیدا نمیکنی
                                کاملا درسته. فول رنج ها بسیار کم هستند در ایران، ولی خودم شخصا فول رنج فیلیپسی رو از طریق دوستی بدست آوردم که با برندهای خیلی گرونتر از خودش رقابت میکنه. لینک مقایسه اش رو تو پست قبلی گذاشتم. مطالعه کنید. حساسیت 95 دسی بل. در ساختار هورن حدود 100 دسی بل خواهد شد. این یعنی فوق العاده. رنج فرکانسی 70 هرتز الی 20،000 هرتز! که برای یه فول رنج 5 اینچی فوق العادست. این فول رنج اونقدر خوب بود که من در ابتدا یه هورن back loaded horn براش ساختم که حساسیتش 95 دسی بل بود:

بعد هورن گرد tractrix بهش اضافه کردم که حساسیت رو به حدود 100 دسی بل افزایش داد. صدای این سیستم واقعا عالی شد. صدا کاملا حالت مایع و ایری داره، موزیکال و گرم. باید بشنوید. تازه این سیستم فاقد هرگونه ووفره، بصورت فول رنج (تک درایو) رنج فرکانسی 50 هرتز تا 20 کیلوهرتز رو پوشش میده:

آخه من واقعا صدای ساب و تیوتر رو خیلی دوست دارم
                                اصلا اصل انگیزم واسه ساختن یه سیستم همینه
                                بقیه دوستان نظرشون چیه؟
                                میشه بگین هزینه نهایی این سیستم برای داشتن صدایی کمی آزار دهنده(در حداکثر توان) تو یه مکان 20 تا 30 متر مربع چقدره؟ حدودا
                                ببینید شما اول تصمیم به ساخت بگیرید تا من بگم قیمتش چقدره. اول مطالعه کنید، تحقیق کنید. یکم با گاهی جلو برید که پولتون بیهوده نشه.
                                فول رنجی فیلیپسی که یکی از دوستان لطف کردند و در اختیارمون قرار دادند قیمتش جفتی 200 هزار تومن بود که البته دیگه ایشون حاضر نیستند این لطف رو در حقمون بکنند و بهمون بازم ازین بلندگوی خیلی عالی بدهند، توی پی سی ورد هم گفتم به دوستان که دیگه این فول رنج در اختیار نیست. نمونه های مشابه فاستکس میشه که باید اینترنتی خرید کنید که مدلهای 5 اینچ با این وضعیت دلار حدود 400-500 هزار یا بیشتر میشه برای یک جفت. ولی یک جفت ازین به یکی از دوستان داده بودم، قصد ساخت داشت ولی الان وقتش رو نداره، فول رنج هارو بمن عودت داده اگه بخواید فقط و فقط همین یک جفت هست... دوستان پی سی ورلد میدونن

</a>

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X