اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

دایی جان من فکر کنم که هاف بریج خیلی مناسب باشه چون هم توان خیلی خوبی میده و هم جای کمتر و هم هزینه کمتری داره. به نظر من یه آی سی رو کار کنیم که حالا حالا ها نخوایم عوضش کنیم و بدونیم مشکلی نداره و برای توانهای بالاتر فقط مسفت ها رو عوض کنیم. و بقیه وقتمون رو بزاریم روی بهینه کردن ترانس و سایر موارد مهم اون منبع تغذیه. نظرتون رو راجع به SG3526 و یا IR2113 میفرمایین؟ یا خود شما آیسی بهتری رو سراغ دارین؟

ایشالا زودتر شروع کنیم تا بریم به سمت یه منبع 500 وات. :biggrin: دایی خوبه؟ زیاد نگفتم؟ :wow:

ممنون
    "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
    در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.

دیدگاه

اگه می خوای از آی سی های TNYآ‌ یا TOP فلایبک بسازی بهتره از نرم افزار PIExpert استفاده کنی که خودش محاسبه می کنه.
      محاسبه در تمام پل هم بسته به مدارت داره. اگه مدارتو بزاری نحوه محاسبشو میگم
      سلام
      از نرم افزار PIExpert استفاده میکنم. اما دوست دارم روابط رو هم سر دربیارم. چندین فرمول مختلف برای Npri در این تایپیک دیدم، اما هرکدوم یه مجهول داشت که نمیتونم محاسبه کنم. مثلاً توی Np=Lp*Ipk*10^8/Ae*B من نتونستم B رو پیدا کنم و .......
      لطفاَ کمک کنید.
      تشکر لازم نیست!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط tictactoe
        دایی جان من فکر کنم که هاف بریج خیلی مناسب باشه چون هم توان خیلی خوبی میده و هم جای کمتر و هم هزینه کمتری داره. به نظر من یه آی سی رو کار کنیم که حالا حالا ها نخوایم عوضش کنیم و بدونیم مشکلی نداره و برای توانهای بالاتر فقط مسفت ها رو عوض کنیم. و بقیه وقتمون رو بزاریم روی بهینه کردن ترانس و سایر موارد مهم اون منبع تغذیه. نظرتون رو راجع به SG3526 و یا IR2113 میفرمایین؟ یا خود شما آیسی بهتری رو سراغ دارین؟
        ایشالا زودتر شروع کنیم تا بریم به سمت یه منبع 500 وات. :biggrin: دایی خوبه؟ زیاد نگفتم؟ :wow:
        ممنون
        خب مشکل همینجاست دایی جان
        هاف بریدج خیلی عالیه اما تا 500 وات میشه ازش استفاده کرد.
        SG3526آ‌ هم برای توان های زیر 100 وات می تونه مستقیما ماسفت رو درایو کنه اما واسه بالاتر باید به IR2113 یا ماسفت درایورهای جدیدتر مجهز بشه.
        اما یه چیز جالب اینه که خود SG3526آ‌ از رده خارج به حساب میاد و توی کشورهای مدرن دیگه استفاده نمیشه!
        منابع جدید تماما از نوع رزونانسی هستند که بازده بالا و نویز بسیار کم دارند. من با آی سی MC33066 خیلی کار کردم که دیگه قدیمی شده و باید جایگزینش کنم.
        PLC810PG الان یه آی سی به روز به حساب میاد. نقشه یه منبع کامل هم توی دیتاشیتش هست که من خیلی از طراحیش راضیم.
        البته شاید برای یادگیری همون SG3526آ‌ بهتره باشه!
        با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط iman-63
          سلام
          از نرم افزار PIExpert استفاده میکنم. اما دوست دارم روابط رو هم سر دربیارم. چندین فرمول مختلف برای Npri در این تایپیک دیدم، اما هرکدوم یه مجهول داشت که نمیتونم محاسبه کنم. مثلاً توی Np=Lp*Ipk*10^8/Ae*B من نتونستم B رو پیدا کنم و .......
          لطفاَ کمک کنید.
          کدوم چندین فرمول دایی جان؟!
          معلومه که تاپیک رو نخوندی:
          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=28241.msg153942#msg153942

دیدگاه

سلام دایی جون
            استاد مگه با SG3526 و یا IR2113 نمیشه تا مثلا 2 کیلووات یا بیشتر جواب گرفت(توی فول بریج)؟ منظور شما این هستش که مثلا برای توان های بالاتر هم باید از درایور مسفت استفاده بشه و هم از IGBT و هم از توپولوژی های بهتر مثل رزنانسی؟
            منظور من این بود که یه آی سی درایور استفاده کنیم که تا 1 کیلو وات لازم نباشه عوضش کنیم ولی فکر کنم زیاد نظر جالبی نباشه چون به هر حال باید برای هر توانی یک درایور و یک توپولوژی خاص خودشو استفاده کنیم.

البته شاید برای یادگیری همون SG3526آ‌ بهتره باشه!
            استاد برای یادگیری محض که نیست . برای یه طرح که بشه به بازار عرضه کرد . تا اونجایی که من میدونم یه سری سنسور ها هستند که برای راه اندازی احتیاج به ولتاژ بالا دارند. حداکثر 5 کیلو ولت. پس میشه رو بازار هم حساب کرد.

نظر من رو همون 3 کیلو ولت و جریان 200 میلی آمپر هستش. منتها ریپل خروجی خیلی باید کم باشه. درصد رگولاسیون بالا. دریفت ولتاژ خیلی کم. بازده بالا.
            همونطور که شما هم در جریان هستین اون منبع فلای بک که ساختم رو 3 کیلو ولت 4.6 ولت ریپل داره . توان 40 وات. ولی خب توانش خیلی کمه. این منیع حدود 600 واتی اگه درست بشه که خیلی عالی میشه.

ممنون

"در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی

دیدگاه

دایی جان
              SG3526 یا IR2113 ؟ oo:
              ایندو هیچ شباهتی به هم ندارند!
              IR2113 درایور ماسفته و SG3526 یک PWM controller
              SG3526 علاوه بر کنترل منبع تغذیه ، می تونه ماسفتها رو در توان های پایین درایو هم بکنه. البته اگه توپولوژی ما پوش پول باشه. در هاف و فول بریدج باید از ترانس پالس استفاده کنیم.
              اما در توانهای بالای 100 وات، ماسفتهای بزرگتر نیاز به جریان درایو بیشتری دارند. بنابراین باید یک ماسفت درایور مثل IR2113 یا انواع به روزترش به SG3526 اضافه بشه.
              انتخاب توپولوژی ربطی به ایندو نداره.
              ما می تونیم از هاف بریدج در توان پایین 500 وات استفاده کنیم و برای توان بالاتر از فول بریدج بهره بگیریم.
              داستان رزونانس هم ربطی به فول یا هاف بریدج بودن نداره! کنترلر ما باید بجای SG3526 یک کنترلر رزونانسی باشه.
              البته استفاده از رزونانس کانورترها بیشتر به سلیقه ما برمی گرده و اینکه چقدر می خواهیم به روز باشیم. چون با همین کننترلرهای معمولی مثل SG3526 میشه توانهای کیلووات کار کرد.
              منابع رزونانس چند دهه پیش شناخته شده بودند اما تنها چند ساله که مورد توجه قرار گرفته. منم چون در دوران دانشجویی گمان می کردم خودم کشفش کردم، حالا خیلی باهاش حال می کنم! :biggrin:
              در توان های کیلوواتی تلفات و نویز منابع معمولی اونقدر زیاد میشه که استفاده از رزونانس مثل آبی بر آتشه.

ورود به بازار یک برد الکترونیکی نازمند سالها کار مداومه. من هنوزم خیلی از سفارشات خاص رو قبول نمی کنم. مداراتی که این چند سال ساختم اونقدر تغییر کردن که الان به اون مدارای قدیمی می خندم.
              اما از همون مدارایی که الان توی اوراقی های کمد خاک می خورن منابع تغذیه رو یاد گرفتم. اونقدر ماسفت سوزوندم که حالا می تونم به ماسفت نو نگاه کنم و بفمم که سوختست یا نه :icon_razz:
              پس زیاد در قید و بند آینده گرفتار نشو و پله پله پیش برو.
              اگه از SG3526 جواب برگیری می تونی از MC33066 هم جواب بگیری و بعد PLC810PG و...
              پس اول کار بدون هیچ قید و بند یه منبع 3 کیلوولت 100 واتی با همین SG3526 بساز تا ببینیم مرد اینکار ساده هستی!
              هاف بریدج هم مناسبه و بهتره از IR21844S استفاده کنی که بهتر از IR2113 هست و جوان به تازگی آورده.

دیدگاه

دایی خیلی ممنون از راهنمایی های خیلی مفیدتون

نمیدونم چی شد چرا این دوتا رو اشتباهی گرفتم :biggrin:

پس با همون SG3526 یه منبع 3 کیلو ولت درست کنیم ولی دایی جان اجازه بده از یه 200 واتی شروع کنیم لا اقل دلمون خوش باشه. بعد بریم رو 500 واتی :applause:

راستی دایی یه سوال در مورد فلای بک
                من یه ترانس 1500 ولت بستم و بعدش یه 2 برابر کننده گذاشتم رسید به 3000 ولت .توانش 35 وات بود.
                بعدش اومدم یه ترانس 3000 ولتی بستم با همون توان 35 وات . با توجه به فرمولها نیازی نیست که تعداد دور اولیه رو تغییر بدم .درسته؟ بعد اومدم ثانویه رو تقریبا 2.2 برابر قبل پیچیدم تا 3 کیلو ولت رو بده . اما رو 700 ولت گیر میکرد. به نظر شما تعداد دورهای ترانس درسته؟ فکر کنم مشکل از جای دیگه ای بوده(شاید) میخواستم بدونم ترانس درسته؟ تا بعدش به چیزای دیگه شک کنم.

ممنون

دیدگاه

دایی جان گلم
                  اگه تونستی 100 وات بسازی دیگه 200 وات مشکلی نداره!
                  دقیقا دایی جان
                  در فلایبک وقتی می خواهیم ولتاژ خروجی رو دوبرابر کنیم کافیه تعداد دور ثانویه رو دوبرابر کنیم.
                  اما باید یادمون باشه که ایزولاسیون هم باید دوبرابر بشه وگرنه تاثیر عکس میزاره. یعنی آرک و القای خازنی رو بیشتر می کنیم و این باعث افت ولتاژ خفن میشه.
                  نرفتی اون پشه کش ها رو باز کنی و ترانسشو ببینی؟!

دیدگاه

اگه تونستی 100 وات بسازی دیگه 200 وات مشکلی نداره!
                    میشه بگین چرا دایی ؟

پشه کش؟ نه در این مورد صحبتی با هم نکردیم که دایی جان؟ ولی خب میرم حتما میبینمشون :biggrin: کجا پیدا میشه؟

دیدگاه

سلام دایی. من دارم روی 3526 کار میکنم. میشه شما هم یه کم در مورد محاسبه ترانس توی هاف بریج توضیح بدین؟ چیکار باید بکنیم؟ نحوه محاسبه تعداد دورهای اولیه و ثانویه رو میگین؟

ممنون

دیدگاه

سلام دایی
                        اول بر اساس فرکانس و توان خروجی یه هسته انتخاب کن:
                        http://www.coilkorea.com/tech23.html
                        مثلا فرکانس 50 کیلوهرتز و توان 100 وات باشه:
                        توی ستون 50KHz توان 104.9 وات میشه همون ردیف اول جدول.
                        پس هسته های EER3540L و EE3549 و EI4035 و T2915 براش مناسبه و هرکدوم رو بدلخواه می تونی انتخاب کنی.
                        من هسته EER3540 رو انتخاب می کنم. و میرم توی کاتالوگ TDK سطح مقطع موثر هسته رو پیدا می کنم:
                        www.tdk.co.jp/tefe02/e140.pdf
                        توی صفحه 31 کاتولوگ مقدار Ae برای EER35 که همون EER3540 هست (بالای همین صفحه ابعاد نوشته شده) رو داده 107 میلیمتر مربع.
                        از رابطه زیر که خودش از قانون فارادی بدست اومده تعداد دور اولیه رو بدست میاریم:
                        N1= Vi/0.8*f*Ae
                        اگه ولتاژ ورودی ما 220 ولت باشه توی هاف بریدج نصفش به ترانس میرسه و میشه 110 ولت. فرکانس رو هم که 50 کیلوهرتز گرفته بودیم. پس:
                        N1= 110/0.8*50000*107*10^-6=26
                        پس تعداد دور اولیه میشه 26 دور
                        تعداد دور ثانویه هم به نسبت ولتاژ ما بستگی داره. مثلا برای خروجی 3 کیلوولت تعداد دور ثانویه میشه 3000/110*26=709 دور
                        جریان اولیه تقریبا میشه 1 آمپر بنابراین با فرض چگالی مناسب 3 آمپر بر میلیمتر مربع، سیم قطر 0.6 براش مناسبه.
                        جریان ثانویه هم تقریبا میشه 40 میلی امپر بنابراین سیم قطر 0.13 میلیمتر براش مناسبه.
                        اینها بدون در نظر گرفتن اثر پوستی بود وگرنه برای کاهش تلفات بهتره از سیم لیتز یا سیم های موازی هم استفاده کنیم.

دیدگاه

خدا خیرت بده دایی جان
                          استاد میشه مثل قبلا ، بتونیم از طریق محاسبه کردن به سطح مقطع هسته برسیم و از اون طریق بتونیم هسته رو انتخاب کنیم؟

دایی جان اگه بخواهیم دوباره ولتاژ ورودی رو 30 ولت بگیریم جریان پیک اولیه زیاد میشه درسته؟ ولی چون داریم رو هاف بریج کار میکنیم مشکلات فلایبک رو نداریم. درسته؟ ولی خب بازم جریان بالا خیلی راحتتر میتونه ترانس رو به اشباع ببره. ولی طبق محاسبات شما جریان پیک 1 آمپر میشه (منظور جریان پیک هستش یا میانگین؟) و این خیلی عالیه . راستی دایی تعداد دور ثانویه هم خیلی کمتر میشه :applause:

ممنون

دیدگاه

فرقی نداره ولتاژ وردی چی باشه. من بعنوان مثال فرض کردم 220 ولته.
                            اگه 30 ولت باشه جریان اولیه و تعداد دور ثانویه زیادتر میشه اما خطرات 220 ولت رو نداره. خوب نیست اول جوونی ناکام برقدار بشی :biggrin:
                            توی فوروارد جریان پیک و میانگین خیلی بهم نزدیکند چون شیب جریان خیلی کمه. یعنی بجای مثلث، ذوزنقه ایه.
                            فعلا از این جدول هسته انتخاب کن چون یکبار محاسبه هسته توی فوروارد رو بطور کامل گفتم اما انگار کسی متوجه نشد و فراموش شد oo:

دیدگاه

دایی اگر برقمون 220 ولت باشه مقدار ورودیمون میشه

220 * 1.414=311 ولت (آ‌البته با سیم کشی من میشه حدود 300 ولت :mrgreen: )

درسته؟

بدشم اون محاسباتی رو که راجب ترانس و سیم پیچی فوروارد گفته بودی رو من پیدا نکردم میشه لینکشو برام بزاری؟

به این فرمول میشه اعتماد کرد چون برای فرکانسهای بالا و ولتاژهای پایین خیلی تعداد دور رو کم میگه تغریبن میگه نپیچ!
                              :biggrin:
                              مثلا برای 11 ولت ورودی و 50000 و 125 Ac بمیگه 2.2 دور بپیچ! یه جام خوندم هر چی هانری سلف پایین تر باشه پیک جریان افضایش پیدا میکنه! خوب این خیلی روی انتخاب سوئیج تاسیر میزاره اگر بشه بیشتر سیم بپیچیم خیلی خوب میشد موسفت مون توان پایین تر میشد نمیدونم میشه؟

دیدگاه

بدشم اون محاسباتی رو که راجب ترانس و سیم پیچی فوروارد گفته بودی رو من پیدا نکردم میشه لینکشو برام بزاری؟
                                منم پیداش نکردم دایی . لینکشو میزاری ؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X