اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اصول پایه ای و مقدماتی منابع سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع تغذیه سوئیچینگ

اتفاقا خیلی بدرد بخوره دایی جان
    یکی از مشکلات توی الکترونیک قدرت، مخصوصا درایو موتورها، نداشتن مقاومتهای دقیق وات بالاست.
    پیدا هم بشن خیلی گرون هستند.
    با این نوع سیم ها (البته کلفتترش) میشه مقاومت های وات بالا و دقیق ساخت. با روش بایفیلار معکوس هم میشه اثر سلفی اونا رو از بین برد...
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

دایی 2 روزه دارم با این قرقره etd39 ول میرم ولی نشد که نشد. سیم پیچی این ترانس چطوریه! دارم از هرس میمیرما!

3 سر رو چطوری باید بست دایی :cry: چرا من هر جی فکر میکنم نمیتونم!

دیدگاه

متوجه منظورت نمیشم دایی جان!!!

دیدگاه

دایی خیلی سوال دارم الان که دارم فکر میکنم ولی اگر بهم توی این عکس بکشی که چطوری باید اولیه و ثانویه رو بپیچم دور این بوبون etd فکر کنم بیشتر سوالام و جواب دادی...

ترانس باید سر وسط داشته باشه و 4 دور برای هر طرف یعنی 8 تا برای اولیه...

1- اون نقطه های توی شماتیک یعنی چی توی واقعیت ترانس پیچیدن؟ مربوط به جهته!؟ یا مکان قرار گرفتن خروجی و ورودی سیمهاست!

2- اگر تعداد دورها بیشتر شد میتونیم بریم و برگیردیم یعنی 2 تا 15 دور برای ثانویه رو اگر کنار هم منضم بپیچیم و دیگه قرقره جا نداشت میشه همونو برگشت و روی همون پیچید اینطوری تداخلی توی ایجاد شار مغناطیسی ایجاد نیمکنه چون برعکس میشه جهتش!

3- کدوم یکی از اینا درسته؟

دیدگاه

شکل A درسته دایی جان
            یعنی چهار دور می پیچیم، یه سر میدیم بیرون و چهار دور دیگه در همون جهت قبل می پیچیم
            نقطع ها هم جهت پیچیدن و هم سر سیم رو تعیین می کنن.
            اگه قرقره جا نداشت یه لایه عایق می پیچیم و روی این عایق به سیم پیچی ادامه میدیم!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
              سلام دایی جان
              تا همینجاش هم دمت گرمه. خیلی ها ساختن و هیچی توی خروجی نگرفتن.
              معمولا تنها اشکال منابع از ترانسه چون تنها قطعه ایه که دستی ساخته میشه.
              من نمی دونم مدارت اشکال دیگه ای داره یا نه اما امیدوارم نداشته باشه.
              بهرحال با یه سلف متر اندوکتانس اولیه مدارتو بگو.
              ممکنه جهت پیچیدن ثانویه هم اشتباه باشه.
              سلام دایی جان حرف شما درست بود ممنون از راهنماییتون
              با ترانسه ور رفتم مشکل نوسان به کل حل شد و جریان هم بهتر شد ولی هنوز کمه :sad: بازم روش کار می کنم
              یه مشکلی که خیلی اذیتم میکنه اینه که مدارو به یه مدار اسیلاتوری وصل کردم، خروجی پالس مداره(اسیلاتوره) نوسان پیدا کرده یعنی دوتا شکل موج توی خروجیش هست که یکیش توی اسکوپ کم رنگ هم هستش.
              با وجود اینکه توی خروجی تغذیه سلف و خازن هم گذاشتم و شکل موج خروجی تغذیه هم صاف صافه نمیدونم چرا تو مدار نویز میندازه البته اینم بگم که اسیلاتوره جریان لحظه ای میکشه :angry:
              اگه ممکنه راهنماییم کنید :cry2:
              زندگی را تو بساز ،
              نه بدان ساز که سازند و پذیری بی حرف ،
              زندگی یعنی جنگ ، تو بجنگ ،
              زندگی یعنی عشق ، تو بدان عشق بورز.

دیدگاه

ای ول دایی
                دقیقا دوسر تغذیه آی سی اسیلاتور خازن 100 نانو بزار. اگه تقویت کننده ای هم داری باید همینکارو بکنی و دقیقا دوسر مثبت منفیش خازن بزاری.
                سلف صافی تغذیه هم باید خیلی کوچیک باشه. مثلا 10 میکرو یا کمتر. تازه باید از نوع آمپر بالا باشه. وگرنه نیاشه بهتره

دیدگاه

دایی یه چیزی فهمیدم وقتی تعداد دور سیم پیچ اولیه رو زیاد میکنم نویز مدار بشدت بالا میره! ولی کمش که میکنم به صورت خیلی چشمگیری کم میشه! حتی یه دور! oo:

دایی بیشترین فرکانس درایوری که منبع باهاش ساختی چقدر بوده!؟

راستی به توپولوژی فاز شیفت علاقه مند شدم دایی

دیدگاه

دایی 60W روی برد برد با 75% بهره ای جان :wow:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                      اگه این مدار کار بکنه من وصیت می کنم مغز منو آتیش بزنن بسپرن به دست باد دایی جان!!! oo:
                      نوشته اصلی توسط arvinfx
                      دایی 60W روی برد برد با 75% بهره ای جان :wow:

با سلام
                      جناب استاد احمد آقای دایی ، سپاسگزار زحمات شما هستیم.
                      جناب arvinfx ضمن تبریک برای جواب گرفتن تا این مرحله ، با این شلوغی در ساخت نمونه ، باعث نشوید که این سایت ، استاد احمد آقای دایی را از دست بدهد!!
                      انشاالله نمونه PCB شده را هم بسازید و تصویر یک محصول مرتب را نیز قرار دهید.
                      با سپاس

گشتی در لاله زار
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                        دایی یه چیزی فهمیدم وقتی تعداد دور سیم پیچ اولیه رو زیاد میکنم نویز مدار بشدت بالا میره! ولی کمش که میکنم به صورت خیلی چشمگیری کم میشه! حتی یه دور! oo:
                        دایی بیشترین فرکانس درایوری که منبع باهاش ساختی چقدر بوده!؟
                        راستی به توپولوژی فاز شیفت علاقه مند شدم دایی
                        نمی شه دقیقا گفت بخاطر چی نویز بالا میره. چون روی بردبرد هزاران پارامتر دیگه دخیل هستند!
                        بالا بردن اندوکتانس اولیه جریان مغناطیس کننده رو بالا می بره و چگالی شار ترانس افزایش پیدا می کنه. همچنین اندوکتانس نشتی ترانس هم زیاد میشه که توی پوش پول خیلی باعث نویز میشه.
                        با توپولوژی LLC رزونانسی تونستم توی 200 کیلوهرتز کار کنم. برای فرکانسهای بالاتر نیاز به ترانسهای با کیفیت تر و سوئیچهای نسل جدیده.
                        تا چند سال آینده ماسفت و دیودهای بسیار پر سرعتی توی بازار میاد که امکان سافت سوئیچینگ رو فراهم می کنن.
                        با سوئیچینگ نرم دیگه نیازی به اسنابر نیست و تلفات سوئیچها هم پایین میاد.
                        وقتی فرکانس مگاهرتز بشه دیگه به هسته نیازی نیست و ساخت ترانسها هم ساده تر میشه.
                        توپولوژی شیفت فاز مزایای زیادی داره. از جمله 50 درصد بود دیوتی سایکله که باعث میشه بتونیم از ترانس هم برای درایو ماسفتها استفاده کنیم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Solsal

با سلام
                          جناب استاد احمد آقای دایی ، سپاسگزار زحمات شما هستیم.
                          جناب arvinfx ضمن تبریک برای جواب گرفتن تا این مرحله ، با این شلوغی در ساخت نمونه ، باعث نشوید که این سایت ، استاد احمد آقای دایی را از دست بدهد!!
                          انشاالله نمونه PCB شده را هم بسازید و تصویر یک محصول مرتب را نیز قرار دهید.
                          با سپاس
                          باشه

دیدگاه

سلام بچه ها کسی نیست ما رو راهنمایی کنه.
                            لطفا هرکی میدونه بگه.
                            برید تاپیک زیر اونجا مشکلو مطرح کردم. ولی کسی جواب نمیده

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=45192.0

دیدگاه

می شه دقیقا گفت بخاطر چی نویز بالا میره. چون روی بردبرد هزاران پارامتر دیگه دخیل هستند!
                              بالا بردن اندوکتانس اولیه جریان مغناطیس کننده رو بالا می بره و چگالی شار ترانس افزایش پیدا می کنه. همچنین اندوکتانس نشتی ترانس هم زیاد میشه که توی پوش پول خیلی باعث نویز میشه.
                              با توپولوژی LLC رزونانسی تونستم توی 200 کیلوهرتز کار کنم. برای فرکانسهای بالاتر نیاز به ترانسهای با کیفیت تر و سوئیچهای نسل جدیده.
                              تا چند سال آینده ماسفت و دیودهای بسیار پر سرعتی توی بازار میاد که امکان سافت سوئیچینگ رو فراهم می کنن.
                              با سوئیچینگ نرم دیگه نیازی به اسنابر نیست و تلفات سوئیچها هم پایین میاد.
                              وقتی فرکانس مگاهرتز بشه دیگه به هسته نیازی نیست و ساخت ترانسها هم ساده تر میشه.
                              توپولوژی شیفت فاز مزایای زیادی داره. از جمله 50 درصد بود دیوتی سایکله که باعث میشه بتونیم از ترانس هم برای درایو ماسفتها استفاده کنیم.
                              با سلام خدمت دوستان-همانطوریکه دوست عزیزمان گفتند توپولوژی شیفت فاز واقعا جالب است و فقط تنها مشکل ان بالا بودن قیمت ای سی ان میباشد برای نمونه ای سی uc3875 را به قیمت 20 هزار تومان تهیه کردم و با ان کار کردم تنها مشکلی که دارد حساس بودن بعضی از پایها به ولتاژ بالاتر از 5 ولت است که اگر این اتفاق بیافتد در مدار فیدبک ان کار نخواهد کرد ولی بصورت دستی میتوان از ان استفاده کرد .حالا سوالی که مطرح است اینکه ایا ای سی ارزانتری برای اینکار سراغ دارید؟
                              در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

سلام دایی جان
                                اول اینکه آی سی uc3875 رو خیلی گرون خریدی. البته چون آی سی خیلی قدیمی شده قیمتش بالاست اما 8 تومن قیمتشه:
                                اینجا داره: http://payaelectronicscomplex.com
                                دوم اینکه پیشنهاد می کنم از آی سی های جدیدتر استفاده کنید که کار رو خیلی ساده تر می کنه:
                                UCC28950
                                UCC3895
                                UCC25600
                                البته این اشکال فقط توی ایران نیست که مهندسا از قطعات قدیمی استفاده می کنن چون بهش عادت کردن یا توی بازار بسادگی پیدا میشه.
                                اما تجربه من میگه همیشه دنبال قطعات روز دنیا باشید تا از مزایای تکنولوژی بهره ببرید.
                                اینجوری شما همیشه یه پله از دیگران جلو می افتید.
                                در واقع با هزینه و وقت کمتر مداری با کارایی بالاتر می سازید.
                                جالب اینجاست که قیمت قطعات جدید خیلی کمتر از قدیمی هاست. البته این بخاطر فعال بودن خط تولید انبوه قطعات جدیده.
                                ممکنه بگیند قطعات جدید رو از کجا تهیه کنیم! اینجا که آمریکا نیست همه چی پیدا بشه؟!
                                جالبه بدونید اخیرا اینجا از امریکا هم راحتتر قطعه پیدا میشه و با قیمت کمتر!
                                مثلا من http://www.lionelectronic.ir برام قطعه میاره و تابحال نشده لنگ قطعه بمونم.
                                شاید باور نکنید بعضی از قطعاتی که من استفاده می کنم، همین سال 2010 به بازار اومدن و اینو باور کنید که تفاوتشون با نیاکانشون از زمین تا آسمونه!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X