اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اصول پایه ای و مقدماتی منابع سوئیچینگ

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع تغذیه سوئیچینگ

با سلام--ولتاژ ورودی 12 ولت دارای مینیمم و ماکزیمم است (اگر باطری باشد)لذا فرض کنید 11 ولت مینیمم و13.8 ماکزیمم باشد در پوش پول 2 برابر ولتاژ ورودی روی ترانس میافتد یعنی پیک ولتاژ دو سر ترانس در مینیمم ولتاژ ورودی در حالت ایده ال 22 ولت است و با در نظر گرفتن افت ولتاژ 4 ولت(بستگی به ماسفت دارد) دز سر سوییچ این ولتاژ به 18 ولت میرسد که بعد از یک سو شدن اگر بخواهد 35 ولت شود ولتاژ خروجی برابر است با 2ضرب در نسبت ترانس ضربدر 2 برابر دیوتی سایکل ماکزیمم ضربدر پیک ولتاژ اولیه که در نتیجه نسبت ترانس برابر است 2.2 یعنی نسبت مجموع دو سیم پیچ اولیه به یکی از ثانویه ها برابر 2.2 است حالا ولتاژی که دو سر سلف میافتد برابر است با تفاضل ولتاژپیک ثانویه با خروجی که برابر است با 2.2*18-35-1(ولتاژ دیود)=3.6 ولت و اگر رایپل جریان را 0.6 امپر فرض کنیم و فرکانس را 50 کیلو(20میکروثانیه)V=ldi/dt-----------l=Vxdt/di----------l=3.6x0.45x20u/0.6----l=54u------
    پس مقدار ان حد اقل تقریبا 54 میکرو است حالا شما باید هسته ای را که در ترانس اصلی تان استفاده میکنید را انتخاب میکنید ETD32 مناسب است یا هسته ای که تقریبا همین سطح مقطع را داشته باشد(EE4242) هستهای که برای سلف در نظر میگیرید حداقل یک سایز از ترانس کوجکتر است.وباید فاصله هوایی حداقل 0.2 میلی متر بدهید و ان فدری میپیچید که با فاصله هوایی 0.2 میلی متر مفدار 54 میکرو را با سلف سنج اندازه بگیرید.باید فرکانس ای سی را 100 کیلو کنید تا فرکانس سوییچها 50 کیلو شود.
    در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

سلام به همگی
      دایی جان این uc3895 برای اینورتر جوشی که من میخوام بسازم چطوره؟ قیمتش چنده؟ یعنی میتونم با این ایسی و یه چوک 4 تا ماسفت رو درایو کنم؟(فول بریج)
      ممنون

دیدگاه

احتمالا منظورت UC3875 است دایی جان!
        همونطور که قبلا گفتم http://payaelectronicscomplex.com میفروشه 8 تومن.
        منظورت از چوک رو متوجه نشدم!
        با این آی سی می تونی اینورتر جوشکاری هم بسازی.
        البته UC3875 فقط یه کنترلر شیفت فازه نه پولو!
        باید چند تا ترانزیستور یا درایور مناسب بزاری تا بتونه دو عدد ترانس پالس رو درایو کنه.
        مثلا:

با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

دایی جان منظورم همون 3895 بود . منظورم از چوک همون ترانس پالسه بی سوادی منو ببخشید.
          ولی دایی جان گل گفتی من دنبال یه اپولو میگردم :icon_razz: برای فول بریج بهترین ایسی که سراغ داری چیه؟( قیمت مهم نیست). این plc 810 چیه؟ من نتونستم دیتا شیتشو نتونستم پیدا کنم درباره این توپولوژی شیفت فاز pdf یا مطلبی هم اگه دارید ممنون میشم چون من اصلا نمیدونم چه طور کار میکنه.

دیدگاه

uc3895 نداریم دایی جان
            احتمالا منظورت ucc3895 است که آی سی بسیار خوبیه و جانشین UC3875.
            خدای کنترلرهای شیفت فاز هم اینه:
            http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ucc28950.pdf
            اما درکل روش شیفت فاز پولو نیست. بلکه روش رزونانس با کنترل فرکانس می تونه مثل اپولو عمل کنه.
            مثلا همین PLC810 واسه ساخت منبع تغذیه تا 500 وات خیلی عالیه.
            اینم اطلاعات کاملش:
            http://www.powerint.com/en/products/hiper-family/hiperplc
            اگه کار با رزونانس توان بالا هنوز آی سی خوبی توی بازار نیومده.
            درواقع کسانی که رو توان بالا مثل جوش و کوره کار می کنند، چندان به روز نیستند که از تکنیک های نو استفاده کنند.
            بخاطر همین هنوز آی سی کنترل رزونانس فول بریدج نداریم!

دیدگاه

دایی این ای سی موسفت داریوره؟ ir2113 من فکر کنم یه کار دیگه باهاش میکننا! شما چطوری ازش استفاده میکنی؟ oo:

دیدگاه

یعنی چی دایی؟!
                بازم از اون سوالا پرسیدیا!!!
                چه کار دیگه ای باهاش می کنن؟

دیدگاه

دایی اینو ببین این دیاگرام بنظرم دیاگرام موسفت درایور خالی نیست حالا سواد من شاید قد نده...

دیدگاه

هست دایی
                    ماسفت درایور خالیه. البته دوتا ماسفت رو که بصورت هاف بریدج باشن درایو می کنه.
                    فقط کمی اب و تاب داره و یه ورودی SD که میشه باهاش هردو خروجی رو فعال یا غیر فعال کرد.
                    کمی هم حفاظت داره تا ماسفت ها کمتر بسوزن! :biggrin:

دیدگاه

دایی درست شد درست شد :wow:

اینم عکساش ببین :

حالا امروز میخام برم وصلش کنم به ماشین ببینم چقدر میتونه جریان بده بازدش یه 10% اومد بالا بردمش روی برد ولی 21000 درومد بردم! یکمی زیاد نسیت! :cry:

فردا نتیجشو میزارم ...( البته اگر منفجر نشدم :biggrin: )

دایی بازم ممنون از راهنمایی های بیدریق اگر شما نبودی من هرگز موفق نمیشدم خدا عجرت بده

دیدگاه

:applause:
                        ای ول
                        تلاش خودت بود

دیدگاه

سلام به همه
                          منبع تغذیه هایی که مثلا به عنوان نمونه با TNY274 ساخته میشوند آیا در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه خروجی مصون هستند؟
                          و خلاصه ترین بخشی که بشه به اونها اضافه کرد تا تبدیل به LED driver بشوند.
                          کسی تجربه عملی برای drive کردن LED با این آی سی داره؟
                          ممنون

دیدگاه

صددرصد دایی جان
                            در مقابل اتصال کوتاه کاملا محافظت شده اند.
                            برای درایو LED کافیه توی نرم افزار PiExpert در قسمت بلوک دیاگرام روی خرجی کلیک کنید و روی گزینه LED Driver تیک بزنید.

دیدگاه

تست نهایی:
                              جریان کشی 2.2A توی خروجی افت ولتاژ نداشتم :wow:

بازده 75-80%
                              ریپل 100ma rms 200ma vpp

اینم فیلم تستش توی ماشین :nice:
                              http://www.4shared.com/video/9b3A1Fo3/MOV00063.html

دیدگاه

من با PI Expert یک منبع تغذیه 16V-400ma طراحی کردم.بعد دقیقا با همین مشخصات اینبار برای LEDخواستم.(اون تیک مربوط به LED driver رو زدم) با مقایسه این دو شماتیک هیچ تغییری نه توی آرایش قطعات و نه توی سیم بندی مشاهده نشد.فقط توی ترانس تعداد دور اولیه از 126 به 129 تغییر یافته بود.
                                یعنی فرق یه منبع تغذیه معمولی با یه LED drive با همین 3 دور تو افزایش اولیه است؟
                                آخه من انتظار داشتم توی LED drive ها خروجی یه طوری روی یه جریان از پیش تعیین شده ای قفل بشه.فرض کنیم این مدار رو برای تغذیه 5 تا power LED 1w طراحی کردیم.حالا اگه یکی اشتباهی 4تا رو به خروجی وصل کرد ، با کم شدن امپدانس بار ، دیگه منبع نباید همان توان رو به بار تزریق کنه! باید طوری با بالانس کردن تنظیمات خودش ماگزیمم همان جریان رو به بار تحویل بده.یعنی با کم کردن ولتاژ بار.
                                من فکر میکنم فرق یه منبع تغذیه عمومی با یه LED driver این باشه. و اگه نظر من درست باشه تغییرات اینچنینی تو این دو مدار ندیدم.بجز اون 3 دور در اولیه ترانس. این سه دور هم که اینهمه تغییرات تو مدار به وجود نمیاره.
                                نکنه اصلا استنباط من از مدارات LED driver غلطه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X