اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

نوشته اصلی توسط ahmadmn
    دمت دایی جان
    چرا اینقدر طول کشید؟
    امیدوارم این مقاوت 3 وات از نوع کربنی باشه نه سیمی. البته من مقاومت سیمی با اهم بالا ندیدم. بهرحال مقاومت سیمی بدرد فرکانس بالا نمی خوره چون اثر سلفی داره.
    چون عکس دقیق قطعات مدارو ندیدم نمی تونم دربارشون نظری بدم اما یه پیشنهاد دارم. توی نرم افزار انواع مختلفی از اطلاعات داریم. شماتیک، PCB، جدول طراحی ، ترانس و یه چیز جالب به نام BOM که کمک می کنه قطعات درست رو برای مدار انتخاب کنیم.
    اگه بتونی یه نگاهی به BOM بندازی و با قطعات خودت مقایسه کنی عالی میشه.
    دمت گرم دایی جان
    من سعی کردم تا اونجا که امکانش باشه قطعاتو طبق جدول Bill Of Material تهیه کنم.
    دلیل سوختن اون دیودی که عرض کردم فعلا 100% مشخص نشده ولی چیزی که مسلمه اینه که حرارت بار ( 25 تا LED 5W ) به سوییچ و دیود تغذیه من منتقل میشده منم فکر میکردم این مدار بینوای منه که اینقد داغ میکنه. :redface:
    بهرحال فعلا مدار رو بیرون بستم و از دیشب داره کار میکنه و هنوز آخ نگفته.
    راسی برای دیود کلمپ از سری شده دوتا FR307 که استفاده میکنم، کمتر داغ میکنن! ( فکر کنم ولتاژ بیشتر رو باید تحمل کنن )
    برای مقاومت کلمپ هم از مقاومت 3 وات با کد رنگی ( احتمالا کربنیه ) استفاده میکنم ولی بیچاره زیر بار کبود میشه :rolleyes: . توانش کمه ولی توانای بالاتر مقاومتها آجری هستن و فکر نمیکنم مناسب باشن نه دایی ؟
    مقاومتهای وات بالای کربنی کجا پیدا میشه دایی جان؟

دیدگاه

ای ول دایی جان
      :applause:
      مشکل اسنابر واسه همه هست. بعضی وقتا که من یه ترانس رو بد می پیچیم، اسنابر بیچاره از گرما بخار میشه. اما من بیشترین مقاومتی که توی جعبه قطعاتم دارم 2 واته. با موازی کردن چندتا مقاومت یه مقاومت پر وات می سازم. در ضمن اینکار باعث میشه حرارت هم بهتر دفع بشه. با این مقاومت ها P6KE200A هم موازی می کنم حتی اگه نرم افزار پیشنهاد نده.
      اینجوری وقتی در جعبه رو می بندم خیالم راحته که تا چند سال این مدار بر نمی گرده پیشم.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

دایی جان من مدارو Open Frame طرح کردم، چون تو یه باکس آلومینیومی قرار میگیره که همیشه فکر میکردم بهتر خنک میشه! ولی در جعبه ( اونم آلومینیومه ) رو که میبندم ، مدار در کمتر از 1 ساعت دیودو میسوزونه ( FR307 ) ! یعنی فقط هوا بهش نمیرسه ، وگرنه کل باکس هیت سینکه! oo:
        دلیلش اینه که مدارو تو حالت آداپتور طراحی نکیردم ؟ یا ؟

دیدگاه

وقتی به نرم افزار بگی می خوای آدابتور طراحی کنی، برات قطعات گردن کلفت تری میزاره.
          این کارو خودتم می تونی بکنی.
          اما چرا چندتا سوراخ اطراف جعبه نمیزاری تا هوا جریان پیدا کنه. وایه توان بالای 200 وات هم باید فن بزاری، یا همه نمیمه هادی ها رو به بدنه آلومینیومی پیچ کنی.

دیدگاه

دایی تنها فرقی که تو حالت آداپتور کرد ، افزایش مقاومت کنترل جریان به 12.1K بود و مقاومت و خازن اسنابر تغییر کرد.
            هرچی هست از ترانسمه دایی! :cry2:
            دایی برای اندوکتانس اولیه ، تو جدول ، مقدار معمول مهمه یا اندوکتانس نامی ؟ ( نامی یه مقدار بیشتره )
            من برای عایق بندی بین لایه های ترانس از 1 یا 2 دور چسب کاغذ استفاده میکنم. امکان داره حرارت ایجاد شده از ترانی ناشی از این باشه؟ ولی درکل اندوکتانس نشتی به مقدار طراحی نزدیکه.
            برای فریت هم از بست قرقره خوابیده استفاده میکنم که دیگه چسب لازم نداره.
            من هنوز نیمدونم چرا ترانس داغ میشه!؟ oo: حداقل قطعات اسنابر حق دارن داغ بشن !
            برای این مدار امکان استفاده از فن وجود نداره وگرنه تا الان کار تموم شده بود. قراره تو یه پک آلومینیومی کار کنه. جالب اینجاست که خارج از پک با یه هیت سینک متوسط هم سوییچ و هم دیود خروجی خنک میشن ولی تو محفظه ( در باز ) حرارت بیشتری تولید میشه و در محفظه رو که میبندی یکی دو ساعته از کار میفته ( حتی وقتی FR307 رو با چسب سیلیکون به هیت سینک وصل کردم ). فکر میکنم حرارت لاین های PCB خوب دفع نمیشه. نظرتون چیه که با چسب سیلیکون بردو از زیر بچسبونم به کف هیت سینک؟ آخه لاین ها حسابی گرم میشن. ( گرمای قطعاتی مثل ترانسو دیود و غیره رو انتقال میدن ) راه خوبیه؟ تو نمونه های چینی روی قطعات بزرگ پره چسبه!
            ممنون از توجهتون دایی

دیدگاه

از اندوکتانس L nom استفاده می کنیم.
              برای عایق بندی به لایه های بیشتری نیازه دایی جان
              دوعلت برای گرم شدن ترانس وجود داره. یکی مقاومت بالای سیم پیچ ها. یعنی یا جنس سیم خوب نیست یا سطح مقطعش کافی نیست یا اثر پوستی حذف نشده. یکی هم بالا بودن چگالی شار است که با بزرگتر کردن هسته کمتر میشه. این تلفات طبیعی هستند و نباید بعنوان ایراد در نظر گرفته بشن. تنها باید حرارت رو دفع کرد.
              به همین دلایل من به دوستان پیشنهاد می کنم همیشه توی نرم افزار از هسته بزرگتر برای طراحی استفاده کنن.
              خطوط PCB یکی از راههای دفع حرارت هستند اما باید با عایق میکای آغشته به خمیر سیلیکون به بدنه جعبه وصل بشه.

دیدگاه

سلام دایی
                من تازه واردم دایی
                میخوام یه منبع تغذیه 24 ولت 2آمپر، +15، -15 و 5 ولت یک آمپر طراحی کنم با این نرم افزار.
                فقط برق سه فاز بدون نول دارم. چی کار کنم بهتره؟

دیدگاه

سلام دایی جان
                  احتمالا باید از یه ترانس 380 به 220 با توان 100 وات استفاده کنی.
                  توی فلایبک فقط یکی از خروجی ها رگوله است. بخاطر همین باید ببینی نیازت دقیقا چیه. ممکنه مجبور بشه بی خیال سوئیچینگ بشی و از ترانس 380 به 24-15-5 استفاده کنی.

دیدگاه

سلام دوباره بر دایی عزیز
                    دایی جان تغذیه سوئیچینگ یه درایو دی سی SSD-Parker به این صورته( از کاتالوگش در آوردم بیشتر از این توضیح نداده) در این صورت میشه با این نرم افزار درستش کرد؟
                    Power supplies for the drive are generated from the single phase auxiliary supply via a Switched
                    Mode Power Supply. The incoming supply is directly rectified to provide a high voltage dc
                    power rail. A high voltage transistor switches this rail on to the primary of a high frequency
                    transformer, the output of which is rectified and smoothed to provide the dc power supply rails.
                    The +15V dc rail is monitored via a reference element and a control signal returned via an optoisolator
                    to the control element of the high voltage switching transistor. The other dc rails (-15V
                    & +24V dc) are generated via separate secondary windings that are rectified and smoothed, with
                    a separate SMPS element providing a regulated +5V dc rail. The SMPS operates over an input
                    voltage range of 110V to 240V ac ±10%, 50/60Hz.

دیدگاه

دوستان سلام
                      من یه مدار 12 ولت 5 آمپر طراحی کردم
                      تو یه قسمت هایی از مدار مقاومت های 3 رقمی و دقت 1% وجود داره مثل : 475 اهم1% و 43.2کیلواهم1%
                      حالا 2 سوال :
                      1- از کدوم فروشگاه میتونم تهیه کنم ؟ (ترجیحا اینترنتی) :redface:
                      2- اگه مقادیر نزدیکش رو بذارم مشکلی پیش میاد؟ مثلا بجای 43.2 از 47 اهم استفاده کنم!(البته حتما مشکل پیش میاد!نمیدونم) :sad:
                      منتظر جوابم :bye
                      خدایا شکرت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hashemys
                        دوستان سلام
                        تو یه قسمت هایی از مدار مقاومت های 3 رقمی و دقت 1% وجود داره مثل : 475 اهم1% و 43.2کیلواهم1%
                        حالا 2 سوال :
                        2- اگه مقادیر نزدیکش رو بذارم مشکلی پیش میاد؟ مثلا بجای 43.2 از 47 اهم استفاده کنم!(البته حتما مشکل پیش میاد!نمیدونم) :sad:
                        سلام
                        برای خرید اینترنتی نمیدونم ولی جهت خرید نقدی میتونید به زیر همکف پاساژ عباسیان مراجعه کنید ( متاسفانه اسم فروشگاهش یادم نیست ولی ته پاساژ سمت چپه )
                        اما اگر مقدار دقیق ولتاژ خروجی زیاد مهم نیست ( یعنی یه کم بالا ، پایین بشه ) میتونید برای 475 اهم از سری شده ی 470 اهم و 4.7 اهم استفاده کنید. و برای 43.2K از موازی شده ی 47K و 560K استفاده کنید که حدودا 43.3K میشه.
                        موفق باشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط majidnorouzi
                          سلام دوباره بر دایی عزیز
                          دایی جان تغذیه سوئیچینگ یه درایو دی سی SSD-Parker به این صورته( از کاتالوگش در آوردم بیشتر از این توضیح نداده) در این صورت میشه با این نرم افزار درستش کرد؟
                          Power supplies for the drive are generated from the single phase auxiliary supply via a Switched
                          Mode Power Supply. The incoming supply is directly rectified to provide a high voltage dc
                          power rail. A high voltage transistor switches this rail on to the primary of a high frequency
                          transformer, the output of which is rectified and smoothed to provide the dc power supply rails.
                          The +15V dc rail is monitored via a reference element and a control signal returned via an optoisolator
                          to the control element of the high voltage switching transistor. The other dc rails (-15V
                          & +24V dc) are generated via separate secondary windings that are rectified and smoothed, with
                          a separate SMPS element providing a regulated +5V dc rail. The SMPS operates over an input
                          voltage range of 110V to 240V ac ±10%, 50/60Hz.
                          سلام دایی جان
                          منظور متن اینه که منبع سوئیچینگ داریم که تغذیه اش تکفاز 110 تا 220 ولته و 3 خروجی 15 و 24 و 15- ولت داره.
                          فیدبک هم از 15 ولت گرفته شده.
                          برای 5 ولت هم یه منبع تغذیه مستقل در نظر گرفته.
                          بنابراین باید از ترانس 380 به 220 استفاده کنی و با نرم افزار 2 تا تغذیه طراحی کنی.
                          البته مقدار جریان لازم توی متن نبود.

اضافه شده در تاریخ :
                          نوشته اصلی توسط hashemys
                          دوستان سلام
                          حالا 2 سوال :
                          سلام دایی جان
                          همه جا نیاز به مقاومت دقیق نداریم. بسته به نیاز از مقاومت دقیق استفاده می کنیم. بنابراین اگه مدارو میزاشتی می تونستم بگم نیاز داری یا نه. چون خیلی جاها رو نرم افزار بی دلیل مقاومت دقیق میزاره.
                          در ضمن خیلی از مقاومتهای دقیق توی بازار نیست و بجاش می تونیم از پتانسیومترهای مولتی ترن استفاده کنیم.
                          مثلا واسه 475 اهم می تونی از پتانسیومتر 500 اهم استفاده کنی و با اهم متر دقیقا روی 475 تنظیمش کنی.
                          یه راه دیگه هم سری موازی کردن مقاومتهای دیگست.
                          بهرحال بهتره مدارو بزاری تا الکی وقتت تلف نشه.

دیدگاه

دوستان سلام
                            حالا 2 سوال :
                            منتظر جوابم

اینم مدار
                            خدایا شکرت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hashemys
                              دوستان سلام
                              حالا 2 سوال :
                              منتظر جوابم

اینم مدار
                              سلام مقاومت توی فیدبک(475 اهم) که به نظر من مشکلی نیست که کمی بیشتر یا کمتر بشه مثلا میتونی از 470 اهم استفاده کنی که فراوانه اگه خروجیت که 12 ولته بیشتر یا کمتر شد باز میتونی تغییرش بدی.
                              مقاومت پایه X هم که برای محدود کردن توان و جریانه.شما با کمی بیشتر امتحان کن ببین اگه به نتیجه رسیدی که هیچ و گرنه کمترش کن البته مقاومت 37.4 در سایز اس ام دی فراوونه.البته این نظرهای من بود بازم اساتید نظر بدن.موفق باشی
                              ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hashemys
                                دوستان سلام
                                حالا 2 سوال :
                                منتظر جوابم

اینم مدار
                                سلام
                                به نظر من ضرورتی نداره که از TOP250 استفاده کنی. برای 60 وات توان ( 12V-5A ) آی سی پیشفرض TOP245 هستش که تو بازار موجوده. ( با این کار مقاومت پایه X حذف میشه.)
                                برای مقاومت های نمونه گیر ولتاژ هم اگه دقت ولتاژ خروجی خیلی مهمه از یه مولتی ترن 50K بجای دوتا مقاومت TL431 استفاده کن و ولتاژ خروجی رو تنظیم کن.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X