اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

با سلام خدمت مهندس های گل و دایی جان
    آقا ما یه تغذیه دوبل طراحی کردیم که هم 5 ولت و هم 12 ولت 200 میلی آمپر ازش بگیریم ولی یه سری مشکلات دارم !
    1 - وقتی مثلن یه قطعه وارد مدار می شه ، مثلن ال ای دی نورش زیادتر می شه !!!
    2 - وقتی از قسمت 12 ولت مدار جریان می کشم ، ممکنه تو قطع و وصل شدن زیاد میکروی من که از 5 ولت تغذیه می شه ، ریست بشه !
    این مشکلات رو چه جوری باید حل نمایم
    هدفهای بزرگ مردان بزرگ می خواهد .

دیدگاه

سالاری دایی جان
      استاد مایی
      هسته فریت و پودر آهن رو میشه از رنگش تشخیص داد. هسته های پودر آهن رو باه یه رنگ پوشش میدن و اگه رنگ رو پاک کنی متوجه میشه که شبیه فلزه. البته من هسته پودر آهن به شکل EE ندیدم و هرچی دارم توروئید هستند.
      دایی hamidr3za جان
      1- وقتی یه تغذیه فلایبک دو خروجی داشته باشه فقط یکیش رگوله است و اون یکی با تغیر بار تغییر می کنه.
      معمولا فیدبک رو به 5 ولت وصل می کنیم چون تغذیه میکروها و مدارات لاجیک باید دقیق باشه.
      خروجی 12 ولت هم اگه بار تغییر نکنه ثابت خواهد بود. اگه نیاز داری خروجی 12 هم رگوله باشه باید اونو 15 ولت طراحی کنی و بعد با یه رگولاتور 7812 تبدیلش کنی به 12.
      یا اینکه همون باری رو که در طراحی لحاظ کردی از 5 ولت و 12 ولت بکشی.
      ریست شدن میکرو ارتباطی به اینها نداره مگر اینکه خروجی 5 ولت افت کنه. این یعنی طراحی یا ساخت اشتباهه یا جریان بیش از حد از 5 یا 12 می کشی.
      بهتره ابتدا ببینی چه باری نیاز داری و بعد طراحی دقیقتری انجام بدی.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
        سالاری دایی جان
        استاد مایی
        هسته فریت و پودر آهن رو میشه از رنگش تشخیص داد. هسته های پودر آهن رو باه یه رنگ پوشش میدن و اگه رنگ رو پاک کنی متوجه میشه که شبیه فلزه. البته من هسته پودر آهن به شکل EE ندیدم و هرچی دارم توروئید هستند.
        دایی hamidr3za جان
        1- وقتی یه تغذیه فلایبک دو خروجی داشته باشه فقط یکیش رگوله است و اون یکی با تغیر بار تغییر می کنه.
        معمولا فیدبک رو به 5 ولت وصل می کنیم چون تغذیه میکروها و مدارات لاجیک باید دقیق باشه.
        خروجی 12 ولت هم اگه بار تغییر نکنه ثابت خواهد بود. اگه نیاز داری خروجی 12 هم رگوله باشه باید اونو 15 ولت طراحی کنی و بعد با یه رگولاتور 7812 تبدیلش کنی به 12.
        یا اینکه همون باری رو که در طراحی لحاظ کردی از 5 ولت و 12 ولت بکشی.
        ریست شدن میکرو ارتباطی به اینها نداره مگر اینکه خروجی 5 ولت افت کنه. این یعنی طراحی یا ساخت اشتباهه یا جریان بیش از حد از 5 یا 12 می کشی.
        بهتره ابتدا ببینی چه باری نیاز داری و بعد طراحی دقیقتری انجام بدی.
        مرسی مرسی
        می گم این زنر فیدبک رو اگه زیاد کنم تاثیر رو افت ولتاژ داره یا نه ؟
        هدفهای بزرگ مردان بزرگ می خواهد .

دیدگاه

نه دایی جان
          تاثیری نداره! فقط ولتاژ خروجیتو زیاد می کنه و طراحی رو بهم می زنه.

دیدگاه

سلام به دوستان .من با پروژه دربازکن با اثر انگشت دارم کار میکنم که سنسورشsm630است. خواستم بپرسم که کسی میدونه دیتا شیت اونه چطوری گیر بیارم.با تشکر :smile:

دیدگاه

سلام بر استاد احمد و سایر دوستان یک سوال داشتم گرچه مربوط به آی سی TNY نیست.
              میخواستم بپرسم چرا بعضی از منابع تغذیه ای که من میبندم موقعی که بار وصله ترانس صدا نمیده ولی موقع بی باری یک صدای بسیار بسیار خفیف میده؟ :sad:
              با تشکر
              ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

سلام دایی جان
                منابع فلایبک توی بی باری پیش بینی نشده اند. یعنی ما که محاسبات رو برای بی باری انجام نمی دیم تا بفهمیم چه اتفاقی می افته! در بی باری اولین مشکلی که بوجود میاد نا پایداری دیوتی سایکل یا فرکانسه. یعنی فرکانس سوئیچینگ بجای مثلا ۱۰۰ کیلوهرتز بود به ۱۰ کیلوهرتز یا کمتر تقلیل پیدا می کنه. این فرکانس سوئیچینگ صدایی قابل شنیدن داره. گاهی اوقات هم پدیده ای بنام مدولاسیون صورت می گیره. یعنی دیودتی سایکل با یه فرکانس کم شروع به نوسان می کنه که این هم صدا تولید می کنه. اینها رو در UC3843 و هم خانواده هاش براحتی میشه دید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                  سلام دایی جان
                  منابع فلایبک توی بی باری پیش بینی نشده اند. یعنی ما که محاسبات رو برای بی باری انجام نمی دیم تا بفهمیم چه اتفاقی می افته! در بی باری اولین مشکلی که بوجود میاد نا پایداری دیوتی سایکل یا فرکانسه. یعنی فرکانس سوئیچینگ بجای مثلا ۱۰۰ کیلوهرتز بود به ۱۰ کیلوهرتز یا کمتر تقلیل پیدا می کنه. این فرکانس سوئیچینگ صدایی قابل شنیدن داره. گاهی اوقات هم پدیده ای بنام مدولاسیون صورت می گیره. یعنی دیودتی سایکل با یه فرکانس کم شروع به نوسان می کنه که این هم صدا تولید می کنه. اینها رو در UC3843 و هم خانواده هاش براحتی میشه دید.
                  سلام استاد.با تشکر از راهنمایی تون.من تو منابع سویئیچینگ خارجی دیدم که هنگام بی باری هم هیچ صدایی نمیدن. ممکنه بگید برای رفع این صدا باید چکار کرد.لازم به ذکره این صدا بسیار خفیفه و باید گوشمونو به برد نزدیک کنیم تا کامل متوجهش بشیم. با تشکر.

دیدگاه

سلام دایی
                    من با نرم افزار piexportیه منبع 100وات طراحی کردم(یعنی خودش طراحی کرده :rolleyes
                    top257en رو پیشنهاد داده ولی من تو بازار فقط تونستم top250ynرو پیدا کنم :sad:
                    دیتا شیتش رو دیدم نوشته که تو حالت آداپتور 135وات و تو حالت open frame290 وات می ده
                    حالا من که 100 وات می خوام البته یه کم بیش تر از 100 وات باید باشه
                    به هر حال وقتی تو نرم افزار نوع آسی رو عوض می کنم کلی errorمی ده که یکیش اینه:peak primary current exceeds device current limit
                    این مشکل به این معنیه که من نمی تونم از این ای سی توان دلخواهم رو بگیرم و کلاً محاسبات مدار به هم می ریزه اگه ای سی رو عوض کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
                    این فایل piexporte
                    http://up.iranblog.com/images/905es7e90lgxvlu03ge.zip
                    پیامبری که از بلندی بترسد ،هرگز به معراج نمی رسد....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط atefe.fallah
                      سلام دایی
                      من با نرم افزار piexportیه منبع 100وات طراحی کردم(یعنی خودش طراحی کرده :rolleyes
                      top257en رو پیشنهاد داده ولی من تو بازار فقط تونستم top250ynرو پیدا کنم :sad:
                      دیتا شیتش رو دیدم نوشته که تو حالت آداپتور 135وات و تو حالت open frame290 وات می ده
                      حالا من که 100 وات می خوام البته یه کم بیش تر از 100 وات باید باشه
                      به هر حال وقتی تو نرم افزار نوع آسی رو عوض می کنم کلی errorمی ده که یکیش اینه:peak primary current exceeds device current limit
                      این مشکل به این معنیه که من نمی تونم از این ای سی توان دلخواهم رو بگیرم و کلاً محاسبات مدار به هم می ریزه اگه ای سی رو عوض کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
                      این فایل piexporte
                      http://up.iranblog.com/images/905es7e90lgxvlu03ge.zip
                      سلام
                      با اجازه از استاد احمد
                      شما بعد از تغییر آی سی دوباره Start Optimization میزنید ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علم فردا

شما بعد از تغییر آی سی دوباره Start Optimization میزنید ؟
                        بله می زنم ولی بعد از استارت دوباره همون ای سی قبلی رو تو مدار می زاره

اضافه شده در تاریخ :
                        مشکل حل شد :mrgreen:
                        مرسی

دیدگاه

سلام در نرم افزار PI مشکل زیر رو میگیره و برای فیکسش هم مطالبی مینویسه منظور دقیق چیه؟ مخصوصا قسمت فیکسش دقیق چی میگیه.
                          ممنونم ازتون
                          To increase lifetime of LED driver applications select capacitor with high ripple current rating.
                          Such capacitors experience smaller temperature rise.

FIX:
                          For every 10 degrees drop in operating temperature the capacitor lifetime approximately doubles

دیدگاه

سلام دایی جان
                            میگه واسه مقاصد روشنایی LED از خازن های آمپر بالاتر استفاده کنید تا عمر مدار بالاتر بره.
                            این خازنها کمتر گرم میشن و هر ۱۰ درجه کاهش دما در خازن باعث دوبرابر شدن عمرش میشه.
                            ...
                            خازنهای آمپر بالا رو به دوشکل می تونی پیدا کنی. یکی اینکه روش نوشته باشه Low ESR و دیگه اینکه اگه خازن درشتتر باشه.
                            اگه خازن Low ESR یا درشت پیدا نکردی می تونی از خازن با ولتاژ بالاتر استفاده کنی.

دیدگاه

وقتی با نرم افزار pi exportمنبع تغدیه معمولی طراحی می کنی و حالتی که تو همون وات ولی به صورت led driver طراحی می کنی هیچ تفاوتی قائل نمی شه ،
                              چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :eek:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط atefe.fallah
                                وقتی با نرم افزار pi exportمنبع تغدیه معمولی طراحی می کنی و حالتی که تو همون وات ولی به صورت led driver طراحی می کنی هیچ تفاوتی قائل نمی شه ،
                                چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :eek:
                                سلام کمی تفاوت قائل میشه و کمی جریان رو بیشتر میگیره ولی شماتیک درایور ال ای دی رو نمیده
                                استاد احمد در این باره در چند پست قبل گفتن:
                                "برای درایور LEDآ‌ تنها کاری که نرم افزار می کنه اینه که توی مد CC/CV طراحی می کنه و توان خروجی رو بیشتر در نظر می گیره.
                                این باعث میشه اگه LEDآ‌ شما جریان بیشتری کشید، تغذیه خاموش نشه. همین و بس.
                                درواقع به شما میگه که نرم افزار واسه شما آدابتور طراحی می کنه نه مدار درایو LED

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X