اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

افت ولتاژ در LM2576

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : افت ولتاژ در LM2576

سلام
    دیود بستگی داره چند امپر میخوای ...
    واسه یک امپر من از 1n5819 استفاده میکنم
    خازن ورودی رو هم حتما بزار ، خیلی تاثیر داره (مقدار 1000 میکرو مناسبه)
    برد برد واسه مدارات فرکانسی اصلا مناسب نیست ...
    با سپاس

دیدگاه

سلام مجدد خدمت دوستان
      گفتین که مدارات فرکانسی رو روی برد برد نبندم
      منم طبق این PCB که کشیدم { البته قطعات رو عینا از روی datasheet انتخاب کردم فقط دیود 1n5819 گزاشتم به جای 1n5822}
      مدارو مونتاژ کردم
      وقتی به خروجی یه موتور وصل میکنم افت ولتاژ در حدود 0.2 ولت دارم
      آخه چرا؟!
      اینم از لینک پی سی بی .!!! شرمنده دیگه آماتوریه شدیدا
      http://ehsancompany.persiangig.com/Electronics/LM2576.zip

دیدگاه

ببین موتور چقدر جریان میکشه
        البته افت ولتاژ جزئی تو منابع سویچینگ طبیعی هست و در واقع باید فیدبک طوری طراحی بشه که زیر بار خروجی مناسب رو داشته باشیم
        در ضمن ترک های pcb رو هم خیلی نازک گرفتی باید یه لایه قلع روشون بکشی
        با سپاس

دیدگاه

ممنون از شما
          یه لایه هم قلع کشیدم
          امروز تو دانشگاه بررسیش کردیم
          و نتیجه
          برد هیچ اشکالی نداره.
          و مثلا وقتی ورودی به فرض 12 ولت میدیم و خروجی رو هم رو مثلا 11 ولت تنظیم میکنیم اون وقت موتوری که حدود 70 میلی جریان میکشه باعث افت میشه
          ولی مثلا اگر ورودی رو مثلا رو 7 ولت تنظیم کنیم و موتور با همون جریان کشی یا حتی با اضافه بار موتور افت ولتاژ خیلی ناچیز(قابل صرف نظر کردن میشه)
          راه حل:
          در رگلاتور های مثل 7805 باید وروی رو چند ولت بیشتر از خروچی یعنی 5 ولت بدیم..!
          پس این قانون در این رگلاتور 2576 هم صادق هستش و باید چند ولت کمتر از ورودی تون خروجی بخوایین

دیدگاه

به خدا من همه چیز رو طبق دیتا شیت گذاشتم ولی در جریانهای بالای 1 آمپر 0.2 ولت کمتر میشه
            من از نوع ثایت 5 ولت هم استفاده کردم
            چکار کنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط داریوش عباسی
              به خدا من همه چیز رو طبق دیتا شیت گذاشتم ولی در جریانهای بالای 1 آمپر 0.2 ولت کمتر میشه
              من از نوع ثایت 5 ولت هم استفاده کردم
              چکار کنم
              عکس مداری که بستی رو بزار
              منبع تغذیت چیه؟

دیدگاه

عکس مداری که بستی رو بزار
                منبع تغذیت چیه؟
                مدار من pcb شده و دقیقا شبیه به دیتا شیته .
                برای زیر 1 آمپر خیلی خوبه ولی بالای 1 آمیر حدود 0.2 ولت افت می کنه .

ورودی من 21 ولته که از یک منبع تغذیه سوییچیگ میاد
                الیته ورودی رو عوض کردم و 12 ولت هم با تغذیه پاور کامپیوتر دادم فرقی نکرد

دیدگاه

مدار من pcb شده و دقیقا شبیه به دیتا شیته .
                  برای زیر 1 آمپر خیلی خوبه ولی بالای 1 آمیر حدود 0.2 ولت افت می کنه .

ورودی من 21 ولته که از یک منبع تغذیه سوییچیگ میاد
                  الیته ورودی رو عوض کردم و 12 ولت هم با تغذیه پاور کامپیوتر دادم فرقی نکرد
                  من به افت ولتاژ روی ترکها مشکوکم یه چک بکن.

دیدگاه

اتفاقا روی ترکها هم افت می بینم ( نه در اون حد ولی درصدی از این افت رو اونجاها می بینم )ولی ترکهام به اندازه کافی کلفت هستند .
                    ترکها با 40 MIL کشیده شده اند .
                    حالا باید چکار کنم .
                    خروجی خود دگولاتور بعد از سلف 4.93 است ولی در خروجی برد 4.8 شده

دیدگاه

اتفاقا روی ترکها هم افت می بینم ( نه در اون حد ولی درصدی از این افت رو اونجاها می بینم )ولی ترکهام به اندازه کافی کلفت هستند .
                      حالا باید چکار کنم .
                      حدود 1 میلیمتره ترکت برای یک آمپر کم نیست؟ روش چقدر افت ولتاژ داری؟ مجموع رفت و برگشت ترک یعنی گراند رو هم حساب کن. اگر 100 میلی ولت هم بود باید با لحیم ضخیمش کنی.

دیدگاه

البته من مسیر تغذیه را با یک سیم کلفت هم دوبله کردم ولی فرق چندانی نکرد .
                        جالب اینجاست که یک فیوز شیشه ای هم در مسیر دارم که روی اون هم در حدود 2 میلی ولت افت دارم .
                        سلف رو در چند مرحله عوض کردم و 100 220و330 میلی هانری 3 آمپر گذاشتم ولی فرق چندانی نکرد .
                        البته حتی گراند رو هم با یک سیم کلفت دوبله کردم ولی بازهم نتبجه اون چیزی که انتظار دارم نشد .

دیدگاه

من با این ای سی کار نکردم ولی بهتره روی اسکپ موج خروجی رو ببینی شاید ریپل زیاده... دیگه کمک بیشتری از من بر نمیاد سواد قد نمیده.

دیدگاه

حالا باید چکار کنم .
                            سلام
                            این که شما گفتین نشون میده که افت روی ترک هاتون هست پس شما اگه مسیر ترک هات بعد از سلف خروجی طولانی هست فیدبک رو بیار به آخر مسیر وصل کن نه این که بیای به خروجی سلف وصل کنی.این طوری آیسی میاد از ته ته مدار فیدبک می گیره و جبران سازی ولتاژ رو روی اون نقطه انجام میده.

یه چیز دیگه این که شما میتونین ترک بعد از سلف رو قلع اندود کنین تا افت ولتاژ کمتر بشه.
                            ترک 40 میل برای 1 آمپر خوبه ولی خوب به هر حال هر ترکی با هر عرضی یه مقاومتی داره و با عبور جریان ، افت ولتاژ ایجاد می کنه حالا اگه شما ترک عریض تر بکشی افت ولتاژت کمتر میشه یا مثلاً طول ترک رو کم کنی.

اگه ولتاژ ورودیتون خیلی به 5 ولت نزدیک باشه یعنی مثلاً ورودی 6 ولت باشه اون وقت جبران سازی برای خود آیسی هم سخت میشه و ممکنه افت ولتاژ ایجاد کنه.

دیدگاه

دوستان به نظر من افت ولتاژ 0.2 ولت در جریان 1 امپر به تراک و سلف و ... اگر اصول کلی رو طبق دیتاشیت رعایت کرده باشید ربطی نداره و به ساختار خود آی سی بر میگرده برای روشن شدن موضوع یک توضیح مختصر در مورد عملکرد 2576 میدم که شاید تکراری باشه. این ای سی در خروجی یک موج مربعی با فرکانس 50 کیلو هرتز در خروجی تولید میکنه که هرچه جریان بیشتری ازش بکشیم پهنای پالس بیشتر میشه. حال برای تبدیل این سیگنال به Dc از یک فلیتر به شکل دیتاشیت استفاده شده
                              این رو هم بگم که ماکزیمم ولتاژ سیگنال 50 کیلو خروجی آی سی برابر با ولتاژ ورودی هستش البته کمی کمتر. یعنی اگه ورودی ولتاژ 20 ولت داریم پالس خروجی 0 تا 20 ولت با فرکانس 50 کیلو هستش. که بعد از سلف و خازن با توجه به پهنای پالس به ولتاژ مورد نظر ما میرسه. یک مدار مقاومتی فیدبک داریم که برای تنظیم پهنای پالس خروجی و در نهایت ثابت نگه داشتن ولتاژ خروجی استفاده میشه. نکته مهم اینه که در زیر بار سیگنال روی خازن خروجی بصورت Dc نیست بلکه یک ریپل زیادی داره در نتیجه زمانی که با ولتمتر ولتاژ خروجی رو زیر بار میگیرد مثلا نشون میده 4.9 ولت ولی شکل موج به این صورته که از 5 تا 4.8 با فرکانس 50 کیلو نوسان داریم. و همچنین یک نویز وحشتناک هم زیر بار داریم که یه پالسهای نوک تیزی در لبه های خاموش شدن پالس خروجی آی سی است. و مشابه اون رو در خیلی منابع تغذیه سوئیچینگ هم با شدت کمتر میتونید مشاهده کنید. من فکر میکنم اگر جنس 2576 با کیفیت باشد. ریپل رو برای تنظیم 5 ولت باید 5.1 تا 4.9 کنه که موثر ولتاژ خروجی بشه همون 5 ولی چون در قسمت فیدبک اون احتمالا نویزهای فراوان موجود باعث میشن ولتاژ رفرنس مقدار کمی از مقدار واقعی بیشتر بشه و این مشکل افت ولتاژ پیش بیاد.
                              یه نکته دیگه اینکه زمانی که از آی سی سوئیچینگهای با فرکانس بیشتر مانند 2596 استفاده میکنید این افت ولتاژ بسیار محسوس تره و متاسفانه با وجودی که من خودم خیلی درگیرش بودم راه حل ساده ای برای حلش پیدا نکردم. و فکرم میکنم از جنس نامناسب آی سی باشه که عملکردش خیلی ضعیفتر از موارد ذکر شده در دیتاشیته البته در دیتاشیت هم کاملا به این ریپلها اشاره کرده ولی کلا باید موثر ولتاژ خروجی همون ولتاژ تنظیم شده بشه نه اینکه افت کنه.
                              یک راه حل پیشنهادی اینه که زمین آی سی رو مستقیما به زمین مدار ندیم و چون رفرنس مدار درست عمل نمیکنه زمین آی سی با افزایش جریان خروجی اندکی ولتاژ مثبت بگیره . و در نتیجه ولتاژ خروجی به اندازه ای که زمین ای سی ولتاژ مثبت میگیره افزایش ولتاژ میده. که پیاده سازی همین مساله نیاز به یه تقویت کننده داره و یک مقاومت سری برای اندازه گیری جریان که به نوبه خود پیچیدگی مدار رو زیاد میکنه.
                              بهرحال ما از این آی سی نا امید شدم و برای استفاده به عنوان یک رگولاتور با ولتاژ ثابت و دقیق در زیر بار اصلا توصیه نمیکنم. باور کنید وقتی زیر 1 آمپر نویزش رو روی اسیلوسکوپ دیدم پشیمون شدم که قبلا در مداراتی که مثلا از ADC هم استفاده کردم این ای سی رو به عنوان رگولاتور بکار بردم.
                              مهم نیست چه مدرکى دارید
                              مهم این است که چه درکى دارید . . .

دیدگاه

فکر می کنم مشکل من بخاطر مدار چاپی باشه
                                فکر کنم فاصله بین سلف و آی سی زیاده و باید این سلف به محل آی سی نزدیک باشه .
                                البته من مدارهای دیگری هم از این آیسی دارم که الان جریان بالای 1 آمپر از اون می کشم و افت ولتاژ اینچنینی نداره
                                و محل قرار گرفتن المانهای فیلتر در مدار چاپی مهم به نظر میاد
                                به هر حال دارم مدارچاپی رو اصلاح می کنم و دوباره از اون سفارش میدم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X