اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی آی سی TL494

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی آی سی TL494

والا سوالتون انقدره کلی و ناجوره نمیدونم چی بگم
    اصلا pwm یه چیزیه....دیدتایم یه چیز دیگست!
    توی توپولوژی هایی مثل هافبریج و پوش پول و فوروارد دو سوییچ و فولبریج که ما دو تا موج مربعی برای راه اندازی سوییچ ها داریم ،توی دیوتی ماکسیمم ،به محض صفر شدن یکی از خروجی های ایسی کنترلر،خروجی دیگه مثبت نمیشه و کمی صبر میکنه...به این مدت زمان صبر میگن ددتایم
    ................Fx7SAM................

دیدگاه

حالا pwm چیه؟
      چرا بعضیا با تغییر dead time میات ولتاژ خروجی یه منبع رو تغییر میدن

Sent from my SM-J700F using Tapatalk
      مدت هاست نیستم

دیدگاه

به نظر من سعی کنید فرکانس کارمدار زیر 100کیلو هرتز در نظر بگیرید چون با قطعات که ما تو ایران داریم نمیشه روشون حساب کرد تازه تلفات مدار هم بیشتر میشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abbasalifix نمایش پست ها
          حالا pwm چیه؟
          چرا بعضیا با تغییر dead time میات ولتاژ خروجی یه منبع رو تغییر میدن

Sent from my SM-J700F using Tapatalk
          .
          اینکه pwm چیه بماند......میتونید با اندکی تحقیق به جواب برسین.....تو تاپیک اموزش جامع ناصر جان هم هست

اما اینکه چرا میان بعضا با دیدتایم ولتاژو تنظیم میکنن..........
          فکر میکنم بیشتر برای تست اولیه و یا برای اول کار از دیدتایم استفاده میکنن...........میان دیوتی رو رو ماکس تنظیم میکنن و با تنظیم ددتایم دیوتی خروجی ایسی رو تغییر میدن
          بنده خودم هم معمولا برای تست از همین روش استفاده میکنم.....البته راه های دیگه هم هست....مثلا میشه مستقیما ولتاژ خروجی ارور امپ های ایسی رو با یه ولوم کنترل کرد
          در ضمن در این روش فیدبک نداریم و باید دیوتی دستی تنظیم بشه

دیدگاه

سلام مجدد من هنوز با این ای سی درگیرم اما خیلی خوب بوده تا الان
            مشکلی که دارم در فیدبک دادن به ای سی هست که با اپ امپ های داخلی هر کار که کردم به هیچ صراطی مستقیم نشد چطوری راهش بندازم که بتونم فیدبک بدم بهش
            دیدم با اپ امپ ها نمیتونم اومدم تقسیم مقاومتی زدم روی پایه شماره 3 ای سی الان کار میکنه منبع اما دقیق نمیتونه ولتاژ رو نگهش داره در حالی که بطور دستی تو همون حالتی که زیر بار هست و ولتاژ افت کرده اگر با یه ولوم تنظیمش کنم یکم میاد بالاتر یعنی ترانس و مدار جواب میده اما فیدبک دقیق نیست
            مدت هاست نیستم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abbasalifix نمایش پست ها
              سلام مجدد من هنوز با این ای سی درگیرم اما خیلی خوب بوده تا الان
              مشکلی که دارم در فیدبک دادن به ای سی هست که با اپ امپ های داخلی هر کار که کردم به هیچ صراطی مستقیم نشد چطوری راهش بندازم که بتونم فیدبک بدم بهش
              دیدم با اپ امپ ها نمیتونم اومدم تقسیم مقاومتی زدم روی پایه شماره 3 ای سی الان کار میکنه منبع اما دقیق نمیتونه ولتاژ رو نگهش داره در حالی که بطور دستی تو همون حالتی که زیر بار هست و ولتاژ افت کرده اگر با یه ولوم تنظیمش کنم یکم میاد بالاتر یعنی ترانس و مدار جواب میده اما فیدبک دقیق نیست
              سلام یک سالی از تاپیک میگذره. ..
              بالاخره توانستید راه اندازی کنید؟ من هم برای راه اندازی این سی مشکل دارم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیدعلی.م نمایش پست ها
                .
                ببینید....مثل اینکه باید مفصل توضیح بدم
                این ایسی دوتا ارور امپ داره .......ارور امپ یه آپ امپه......دیگه طرز کار اپ امپ رو توضیح نمیدم.
                برای کار با اپ امپ به یکی از پایه های ورودی یک ولتاژ رفرنس که معمولا از 5ولت رفرنس خود ایسی بوسیله تقسیم مقاومتی بدست میاد،وصل میکنیم و به پایه ورودی دیگه ارورامپ فیدبک میدیم.....مثلا اگر میخواهیم ولتاژ خروجی منبعمون بشه 10 ولت و ولتاژ رفرنسی که به ارور امپ دادیم 2.5 ولت هست باید با تقسیم مقاومتی طوی به ایسی فیدبک بدیم که وقتی ولتاژ خروجی شد 10 ولت،به ارور امپ 2.5 ولت برسه....یعنی ولتاژ هردو ورودی یکی بشه.
                حالا اینکه به ولتاژ رفرنس رو به ورودی منفی بدیم یه مثبت بستگی داره به مدارمون که خروجی ایسی مستقیم رفته باشه به ماسفت یا اینکه گیت درایور ماسفت ،خروجی ایسی رو نات کنه و بعد بده به ماسفت !....یه مقدار تحلیل میخاد......مثلا توی باک اگر خروجی ایسی مستقیما(یعنی نات نشده اش)ماسفت رو درایو کنه ولتاژ رفرنس باید به ورودی منفی داده بشه.

خب این ایسی دوتا ارور امپ داره و خروجی ارور امپ ها به هم وصل شدن...یعنی ولتاژ خروجی از این قسمت (که به پایه 3 وصل هست)میشه ولتاژ ارور امپی که خروجیش بیشتر شده......پس این از اینکه ارور امپ چیه و چطور کار میکنه....اما فایدش چیه؟برای اینکه بدونیم فایدش چیع باید فرایند کاری تولید pwm رو کامل توضیح بدم.........

ببینید.....ما یک موج دندانه اره ای با دامنه حدود 3 ولت(دقیقش یادم نیست) داریم که توسط خازن و مقاومت مربوط به فرکانس ایسی تولید شده
                حالا توسط یک مقایسه گر(که بازم یه اپ امپ میتونه باشه....البته در کل مقایسه گر یه تفاوت هایی با اپ امپ داره) میایم و ولتاژ خروجی ارور امپ ها که همون ولتاژ پایه شماره 3 هم هست رو با این موج دندانه اره ای مقایسه میکنیم.....هر جا ولتاژ دندانه اره ای بیشتر بود خروجی صفر میشه و هر جا ولتاژ دندانه اره ای کمتر بود خروجی یک میشه....به همین سادگی pwm ساخته شد
                پس در واقع ما با ادن ولتاژ فیدبک به ارور امپ یک ولتاژ در خروجی ارور امپ ایجاد میکنیم و این ولتاژ وقتی با موج دندانه اره ای مقایسه میشه پهنای پالس ما تعیین میشه....ینی همون دیوتی
                میبینی پسر عموجان ....هر چی من از زیرش داشتم در میرفتم آخرش مجبورم کردی همشو بنویسم

.
                جواب شما هم در توضیحات بالا هست....امیدوارم مفید واقع بشه

در ضمن میتونید با عمال ولتاژ صفر تا حدود 3.5 ولت ،دیوتی رو از صفر تا صد تغییر بدین
                همچنین مهمترین کاربرد پایه شماره 3 وصل کردن شبکه جبرانساز (compensation) هست که برای پایدار کردن منبعه که این قصه سر دراز دارد و دل من و خیلی های دیگه از این پایه دلمون خونه
                سلام
                اعمال ولتاژ 0 تا 3.5 به کدوم پایه؟؟
                در مورد پایه 3 و شبکه جبرانساز اگر ممکن هست بیشتر توضیح بدین
                سپاس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alireza19999 نمایش پست ها
                  سلام
                  اعمال ولتاژ 0 تا 3.5 به کدوم پایه؟؟
                  در مورد پایه 3 و شبکه جبرانساز اگر ممکن هست بیشتر توضیح بدین
                  سپاس
                  سلام ، اعمال ولتاژ به پایه 4 (همون ددتایم)
                  ---------------------------------------
                  جبرانسازی هم دل خیلیا ازش خونه ! اما یکی از راه حل ها استفاده از فرکانس کمتر و کم کردن گین ارور امپ داخلیه ، و یا استفاده از ارورامپ خارجی با پهنای باند بالاتر. من خودم مورد آخر رو تست نکردم ، بیشتر هم از مدارات پاور ایده میگیرم و مقادیر رو تغیر میدم تا به بهترین نتیجه برسم ،
                  به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
                  الکترونیک قدرت
                  الکترونیک آنالوگ
                  طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
                  ---------------------BMCELEC@-------------------
                  ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
                  ---------------www.bmc-elec.com--------------
                  ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

با سلام در مورد انتخاب R و C متصل به پایه های 5 و 6 . در مدار شکل زیر که مربوط به سایت هست مقدار خازن و مقاومت 4.7 ناوفاراد و 3.3 کیلواهم انتخاب شده (
                    که طبق رابطه زیر حاصلش میشه 71 کیلوهرتز چون خازن Ct=4.7nf و مقاومت Rt=3.3k که حاصل رابط بالا میشه حدود 71 کیلوهرتز .حالا سوال اول این 71 کیلوهرتز را چرا اتخاب کردیم یعنی چرا مقدار مقاومت و خازن را اینطور انتخاب کردیم که فرکانس بشه 71 کیلوهرتز ؟
                    fosc=1.1/(3.3k*4.7nf
                    خدایا یکی بزرگترین آرزویهایم در این دنیا این است که همه مردم حالشان خوب باشد و احساس خوشبختی داشته باشند....

دیدگاه

سلام
                      از حسین عزیز بابت وقتی که گذاشتن ممنونم
                      همونطور کهه ایشون گفتن ،دل خیلیا از این جبرانسازی خونه و اصلا به نظر من مثل خیلی موضوعات دیگه خیلیا فکر میکنن بلدن
                      در مورد اعمال ولتاژ،شما اگر به پایه شماره 4 ولتاژ صفر داده باشین یعنی دد تایم صفر و در این حالت با اشباع منفی اپ امپ ها و اعمال ولتاژ حدود صفر تا حدود سه و خرده ای به پایه سه میتونید دیوتی از صفر تا صد بگیرید و همچنین با اشباع مثبت یکی از امپ ها و اعمال صفر تا سه و خرده ای به پایه چهار دیوتی صد تا صفر داشته باشید
                      در مورد سوالتون در مورد اون شماتیک هم با توجه به اینکه اون رو خود بنده کشیدم باید بگم هیچ مبنایی نداشته و ندارد و همینطوری دیدم این مقادیر خوب کار میکنن و یه چی نوشتم
                      اصلا اون موقع نمیدونستم فرکانس قطع چیه
                      موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیدعلی.م نمایش پست ها
                        سلام
                        از حسین عزیز بابت وقتی که گذاشتن ممنونم
                        همونطور کهه ایشون گفتن ،دل خیلیا از این جبرانسازی خونه و اصلا به نظر من مثل خیلی موضوعات دیگه خیلیا فکر میکنن بلدن
                        در مورد اعمال ولتاژ،شما اگر به پایه شماره 4 ولتاژ صفر داده باشین یعنی دد تایم صفر و در این حالت با اشباع منفی اپ امپ ها و اعمال ولتاژ حدود صفر تا حدود سه و خرده ای به پایه سه میتونید دیوتی از صفر تا صد بگیرید و همچنین با اشباع مثبت یکی از امپ ها و اعمال صفر تا سه و خرده ای به پایه چهار دیوتی صد تا صفر داشته باشید
                        در مورد سوالتون در مورد اون شماتیک هم با توجه به اینکه اون رو خود بنده کشیدم باید بگم هیچ مبنایی نداشته و ندارد و همینطوری دیدم این مقادیر خوب کار میکنن و یه چی نوشتم
                        اصلا اون موقع نمیدونستم فرکانس قطع چیه
                        موفق باشید
                        سلام ممنونم از شما و آقا حسین

*******اگر ممکن هست اشکال مدار من رو بهم بگید هرکس میدونه*****

میخوام TL494 رو در حالت** تک خروجی** ( یعنی فقط یک موج مربعی تولید کنه) راه اندازی کنم
                        برای کلید زنی نرانزیستور منبع تغذیه سوییجچینگ *فلای بک* در نرم افزار اسپایس
                        میدونم برای فلای بک باید &&مد جریان&& استفاده بشه مثل UC3842

پس پایه 13 زمین میشه

کلکتور و امیتر ای سی رو هم موازی میکنم
                        VCC=15v RT =5K CT=10n f=20KHZ

,ولتاژ خروجی 24V هست با تقسیم ولتاژ میدم بهVREF

میخوام ولتاژ خروجی روی 24V تثبیت بشه (باPWM)
                        پایه + اپ امپ(پایه 1) زمین // و پایه منفی(پایه2) به شبکه فیدبک(تقسیم ولتاژ)

سوال
                        1. تکلیف دو پایه دیگه اپ امپ(15 و 16) چیه؟؟؟

2. پایه 3 باید به کدوم قسمت وصل شه؟ اصلا چیکارس تو ای سی؟؟؟

3. چطور به کمک DEAD TIME (پایه 4)
                        متناسب با ولتاژ خروجی دیوتی سایکل رو خودکار برای تثبیت خروجی استفاده کنم.؟؟؟؟؟

ممنون که میخونید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alireza19999 نمایش پست ها

سوال
                          1. تکلیف دو پایه دیگه اپ امپ(15 و 16) چیه؟؟؟

2. پایه 3 باید به کدوم قسمت وصل شه؟ اصلا چیکارس تو ای سی؟؟؟

3. چطور به کمک DEAD TIME (پایه 4)
                          متناسب با ولتاژ خروجی دیوتی سایکل رو خودکار برای تثبیت خروجی استفاده کنم.؟؟؟؟؟

ممنون که میخونید
                          1- اون هم ارور امپه ، اگه نمیخواین استفادش کنید راهش اینه که پایه 15 رو به +5 رفرنس و پایه 16 رو به زمین وصل کنید ، اینطوری ارور امپ همیشه خروجیش منفیه و تاثیری رو کارکرد مدار نمیزاره ، اما اگر بخواین قابلیت اضافه مثه کنترل جریان داشته باشن باید از این ارور امپ استفاده کرد .
                          2- خروجی مشترک ارور امپ هاست که شبکه جبرانساز از این پایه به ورودی های منفیه ارور امپ های جهت جبرانسازی میره ،
                          3- یه پتانسیومتر 10 کیلو رو به +5 رفرنس و زمین متصل کنید ، و سر وسط اون رو بدید به پایه 4 ، با تنظیم پتناسیومتر دیوتی هم تغیر میکنه ، اما نه به صورت خودکار ،
                          اگر شما میخواین به رگولاسیون برسید حتما باید از خروجی فیدبک بگیرید و به یکی از ارور امپ ها اعمال کنید.
                          الکترونیک قدرت
                          الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

سلام خدمت همه
                            یه سوال میپرسم فقط بهم نخندید
                            چجوری میشه منفی یا مثبت اپ امپ رو اشباع کرد
                            خیلی ممنونم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MOHAMADHV نمایش پست ها
                              سلام خدمت همه
                              یه سوال میپرسم فقط بهم نخندید
                              چجوری میشه منفی یا مثبت اپ امپ رو اشباع کرد
                              خیلی ممنونم
                              سلام ،
                              معمولا این کار رو زمانی انجام میدن که نیازی به استفاده از ارور امپ ها نباشه ، بدین صورت که منفی رو به +5 رفرنس و مثبت رو به gnd مدار میزنن ، اینطوری خروجی ارور امپ همیشه - میمونه و دیوتی سایکل تا آخرین حد بالا میره .
                              الکترونیک قدرت
                              الکترونیک آنالوگ

دیدگاه

سلام
                                خیلی ممنون از پاسختون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X