اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آموزش سوئیچینگ به زبان ساده ( پرسش و پاسخ )

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آموزش سوئیچینگ به زبان ساده ( پرسش و پاسخ )

نوشته اصلی توسط Ebi SMPS
    سلام
    منابع تغدیه smart از نظر توپولوژی مشابه همون منابع تغذیه معمولی هستند با این تفاوت که ایسی کنترلرشون میکروکنترلر یا dsp یا CPLD هستند که توسط شبکه یا
    کامپیوتر فرمان میگرند.
    http://onlinepresent.org/proceedings/vol30_2013/12.pdf
    خیلی عالی پس ما طریقه کنترل با میکرو رو توضیح بدیم مشکل حل میشه.
    نوشته اصلی توسط azadfalah
    سلام دوستان . من منبع سوییچینگ 12 ولت به 50 ولت میخوام کسی از دوستان میتونه منو راهنمایی کنه ؟
    سلام دوستان عزیز قرار بود اینجا فقط سوالات تئوری پرسیده بشه
    مدار 12 ولت به 50 ولت نمونه اش تو سایت هست که با کمی تغییر میشه مدار شما برای راهنمایی بیشتر باید تاپیک جدا بزنید.
    نوشته اصلی توسط sina-sarhadi
    دوستان من به دنبال مدار سوچینگی هستم که بتونه 8.34 ولت و 300 میلی آمپر رو به 10 ولت 900 میلی آمپر تبدیل کنه و زیر بار هم از 9 ولت کمتر نشه در حقیقت برای پاور LED ده وات میخوام و جریانی و ولتاژی رو هم در ورودی داریم قابل تغییر و تعویض با منبع تغذیه دیگه ای نیست
    سلام نه دوست عزیز نمیشه چون توان ورودی حتما باید بیشتر از خروجی باشه
    لطفا فقط سوالات تئوری رو در این تاپیک مطرح کنید .
    ممنون

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina-sarhadi
      دوستان من به دنبال مدار سوچینگی هستم که بتونه 8.34 ولت و 300 میلی آمپر رو به 10 ولت 900 میلی آمپر تبدیل کنه و زیر بار هم از 9 ولت کمتر نشه در حقیقت برای پاور LED ده وات میخوام و جریانی و ولتاژی رو هم در ورودی داریم قابل تغییر و تعویض با منبع تغذیه دیگه ای نیست
      سلام
      چطور از یک منبع با توان پایین میشه توان بیشتری گرفت؟
      من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

سلام من میخوام از یه ای سی به عنوان سوییچر استفاده کنم.سه تا ای سی به چشمم خورده.یکی مولتی پلکسر 4053 یکی دیگه adg441 و یکی دیگه 4066.اما موندم کدومش رو انتخاب کنم.میشه کمکم کنید.نکته دیگه اینه که بعد از سوییچ یه تقویت کننده دارم که میخوام از حداکثر پهنای باند (با بهره 1) استفاده کنم.میخوام بدونم نوع ای سی سوییچ تو پهنای باند تقویت کننده تاثیر داره؟(تو دیتاشیت 4053 نوشته پهنای باند 17مگا هرتز)ای سی تقویت کننده من پهنای باند بالای 200مگاهرتز رو داره..لطفا رهنمایی کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط parsegade
          سلام من میخوام از یه ای سی به عنوان سوییچر استفاده کنم.سه تا ای سی به چشمم خورده.یکی مولتی پلکسر 4053 یکی دیگه adg441 و یکی دیگه 4066.اما موندم کدومش رو انتخاب کنم.میشه کمکم کنید.نکته دیگه اینه که بعد از سوییچ یه تقویت کننده دارم که میخوام از حداکثر پهنای باند (با بهره 1) استفاده کنم.میخوام بدونم نوع ای سی سوییچ تو پهنای باند تقویت کننده تاثیر داره؟(تو دیتاشیت 4053 نوشته پهنای باند 17مگا هرتز)ای سی تقویت کننده من پهنای باند بالای 200مگاهرتز رو داره..لطفا رهنمایی کنید.
          سلام
          دوست عزیز کلا مبحث این تاپیک منابع تغذیه سوئیچینگ و سوالات تئوری ای است که در تاپیک آموزش سوئیچینگ مطرح شده است.
          اگر منظور شما مدارات سوئیچ مخابراتی است باید در قسمت مخابرات بپرسید.

sigpic

دیدگاه

بابا جون منم میدونم این موضوع به این قسمت مربوط نمیشه.اما متاسفانه گفتند که باید موضوع رو اینجا مطرح کنم.با اینکه اونجا هم گفتم که این موضوع من به مبحث شما مربوط نمیشه.متاسفانه به جای جواب دادن پاس کاری میکنند.ادمو یاد اداره های کشورمون میندازه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط parsegade
              بابا جون منم میدونم این موضوع به این قسمت مربوط نمیشه.اما متاسفانه گفتند که باید موضوع رو اینجا مطرح کنم.با اینکه اونجا هم گفتم که این موضوع من به مبحث شما مربوط نمیشه.متاسفانه به جای جواب دادن پاس کاری میکنند.ادمو یاد اداره های کشورمون میندازه
              اونا اشتباه کردن
              اینجا مربوط به منابع تغذیه سوئیچینگ است.
              من معذرت می خوام بابت این پاس کاری
              اما باور کنید اینجا موضوع بحث ما کاملا چیز دیگری است شما نگاهی به پست ها بیاندازید متوجه می شوید.
              البته اگر حتی بلد بودیم هم راهنمایی می کردیم چه من چه سایر دوستان.

sigpic

دیدگاه

به نام خدا
                دوست عزیز تو فرکانس 40 کیلو هرتز ایا نیاز به سیم لیتز هست
                اصلا از چه فرکانسی به بالا بهتراست از سیم لیتز استفاده نمود
                بعد جدولی وجود داره که بتونیم قطر سیم برای هسته مورد نظرمون براساس وات مصرفی حساب کرد
                ممنونم به خاطر تمامی پاسخ هایی و توضیحاتی که دادید
                خدانگهتون داره
                الکترونیک باز!!!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arya team
                  به نام خدا
                  دوست عزیز تو فرکانس 40 کیلو هرتز ایا نیاز به سیم لیتز هست
                  اصلا از چه فرکانسی به بالا بهتراست از سیم لیتز استفاده نمود
                  بعد جدولی وجود داره که بتونیم قطر سیم برای هسته مورد نظرمون براساس وات مصرفی حساب کرد
                  ممنونم به خاطر تمامی پاسخ هایی و توضیحاتی که دادید
                  خدانگهتون داره
                  نه تو 40 کیلو نیاز نیست
                  بالای صد کیلو اثر پوستی خیلی خوب مشخص میشه
                  قطر سیم که تابع جریان و فرکانس هست. و جداولی هم هست در کتاب های ابریشمی فر و ابراهام ای پرسمان
                  برای هسته هم که جدول ها رو در تاپیک اصلی قرار دادم.

sigpic

دیدگاه

تو این جدول از ویکی پدیا برای اثر پوستی میتونیم به راحتی حداکثر قطر مناسب برای سیم رو بر حسب جنس سیم و فرکانس به دست بیاریم. مثلا در فرکانس 50 و سیم مسی باید شعاع 0.3 باشه پس سیم با قطر 2*0.3 که میشه نمره 0.6 مناسب کارمونه :biggrin:
                    لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

76 تقسیم بر رادیکال فرکانس میشه عمق نفوذ جریان.(همون 0.3 که تو پست قبلی به دست اومده)
                      گاهی عدد بالای کسر رو 66 در نظر میگیرن.
                      حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
                      به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                        76 تقسیم بر رادیکال فرکانس میشه عمق نفوذ جریان.(همون 0.3 که تو پست قبلی به دست اومده)
                        گاهی عدد بالای کسر رو 66 در نظر میگیرن.
                        آقا من یه سوال ضخیم برام پیش اومده و ذهن پلیدم رو خدشه دار کرده (:| چرا تو سلف مبدل های باک فرکانس بالا مثل سلف های مبدل مادر بوردی که فکر کنم فرکانسشون تا 300 کیلو هرتز هم باشه(اگر اشتباه نکنم) :surprised: این قاعده عمق نفوذ رو رعایت نمیکنن و از سیم کلفت برای سلفشون استفاده میکنن؟ oo: اگه توجه کرده باشین از مثلا 1 الی 3 تا سیم کلفت حدود 1 میلیمتر استفاده میکنن که خیلی عجیب به نظر میرسه :eek:
                        یا مثلا این مدار که فرکانسش 95 کیلو هرتزه ولی از سیم کلفت استفاده شده :eek:
                        http://danyk.cz/univ_m_en.html

دیدگاه

این داستان تو سلفای مین برد زیاده. سیمشون سیم معمولی نیست. منم یه مدت خیلی ذهنم درگیرش بود. سلف یه کارت گرافیکی خراب شده بود هر چی میزاشتم جاش دو دقیقه ای دود میکرد سیمش. رفتم هفت هشت ده تا مین برد اسقاطی خریدم ببینم داستان چیه. یه سری سیماشون سیم نبود. (غالبا مینبردای گردن کلفت اینطوری بودن) سیمشون شبیه چند تا لوله بود داخل هم (البته اینطوری خیلی کم بود توشون. در حد دو سه مورد تو یه ایسوس اینطوری بود). یه سری دیگشون که توان کمتری داشتن اینطوری نبودن. یا شایدم روش دیگه ای به یه شکل دیگه ای بود که من نمیگرفتم داستان چیه!!.
                          نکته دیگه اینه که تو انواع مبدل فلایبک (چه باک و چه بوست و چه بک بوست که میشه همون فلایبک) اگر di/dt کن باشه اثر پوستی کم میشه. یعنی هر چی بیشتر بریم داخل ccm شدن تغییرات جریان نسبت به زمان کمتر میشه و جریان کمتر به سطح میره و بیشتر از حالتهای دیگه به مقطع جاری میشه.

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                            این داستان تو سلفای مین برد زیاده. سیمشون سیم معمولی نیست. منم یه مدت خیلی ذهنم درگیرش بود. سلف یه کارت گرافیکی خراب شده بود هر چی میزاشتم جاش دو دقیقه ای دود میکرد سیمش. رفتم هفت هشت ده تا مین برد اسقاطی خریدم ببینم داستان چیه. یه سری سیماشون سیم نبود. (غالبا مینبردای گردن کلفت اینطوری بودن) سیمشون شبیه چند تا لوله بود داخل هم (البته اینطوری خیلی کم بود توشون. در حد دو سه مورد تو یه ایسوس اینطوری بود). یه سری دیگشون که توان کمتری داشتن اینطوری نبودن. یا شایدم روش دیگه ای به یه شکل دیگه ای بود که من نمیگرفتم داستان چیه!!.
                            نکته دیگه اینه که تو انواع مبدل فلایبک (چه باک و چه بوست و چه بک بوست که میشه همون فلایبک) اگر di/dt کن باشه اثر پوستی کم میشه. یعنی هر چی بیشتر بریم داخل ccm شدن تغییرات جریان نسبت به زمان کمتر میشه و جریان کمتر به سطح میره و بیشتر از حالتهای دیگه به مقطع جاری میشه.
                            ممنون داش مهدی. یه سوال دیگه :rolleyes: این قضیه ربطی به استفاده از هسته های پودر آهنی تو این مبدل ها هم داره؟ یعنی همین کند بودن di/dt باعث مجاز بودن استفاده از این نوع هسته ها باشه؟ چون اینطور که تحقیق کردم توروید های مادر بورد هم حتی پودر آهنی هستن :eek: آخه حتی با هسته پودر آهن پاور کامپیوتر هم که مبدل درست میکنیم خیلی خوب جواب میده :eek: تلفات زیادی هم که نمیبینیم :eek: شار اشباعشون هم مثل اینکه حدود 1000 میلی تسلا هست که خیلی خوبه :biggrin:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
                              ممنون داش مهدی. یه سوال دیگه :rolleyes: این قضیه ربطی به استفاده از هسته های پودر آهنی تو این مبدل ها هم داره؟ یعنی همین کند بودن di/dt باعث مجاز بودن استفاده از این نوع هسته ها باشه؟ چون اینطور که تحقیق کردم توروید های مادر بورد هم حتی پودر آهنی هستن :eek: آخه حتی با هسته پودر آهن پاور کامپیوتر هم که مبدل درست میکنیم خیلی خوب جواب میده :eek: تلفات زیادی هم که نمیبینیم :eek: شار اشباعشون هم مثل اینکه حدود 1000 میلی تسلا هست که خیلی خوبه :biggrin:
                              1000 میلی تسلا؟؟؟ نه بابا!!
                              هسته های پودر اهن مشخصات خاصی دارن که اینجا بهینه ترن. مثلا اینکه اکثرا فاصله پراکنده دارن. (پراکنده بودن فاصله باعث بالا رفتن راندمان میشه)
                              یکی از مشخصاتی که پودر اهنها دارن اینه که di/dt بالا تلفاتشون رو زیاد میکنه. تو مبدل های باک برای خطی شدن سیستم مبدل رو ccm طراحی میکنن و هر چی ccm تر باشه di/dt هم کمتر میشه. این باعث میشه استفاده از هسته های پودر اهن مجاز بشه. همچنین این هسته ها معمولا قیمت پایینتری دارن. (تو ایران فکر میکنم گرون تر هم هستن بعضی وقتها )
                              ولی 1000 میلی تسلا نیستن. به خاطر فاصله هوایی ذاتیشونه که سخت اشباع میشن.
                              همچنین هسته های تروییدی ذاتا چون شکستگی شار ندارن راندمان مغناطیسی کمتری دارن. مسیر شار به صورت گرد داخلشون میچرخه. این باعث راندمان الکتریکی بالاتر میشه.

K.Show

دیدگاه

من بپرم وسط بحث
                                ما داخل شرکت یه برد داریم که برای شارژر استفاده شده.
                                با 494 یه مدار بوست بستند و یه سلف 33 میکرو هانری.
                                یه مشکل خیلی اساسی داریم باهاش که سلفی که میزاریم جریان لحظه ای که از منبع تغیذیه میکشه خیلی زیاده!
                                البته بعد از کلی تحقیق دیدیم ولتاژ دو سر سلف به صورت پله ای هست!یعنی وقتی ماسفت روشن میشه حداکثر ولتاژ ، بعد از یه زمانی مقداری ولتاژ کم میشه و ماسفتم که خاموش میشه ولتاژ صفره
                                البته اگه یه مقاومت .1 اهم با سلف سری کنیم کاملا مشکلش حل میشه و ولتاژ دو سر سلف به صورت کامل میشه و جریان لحظه ای هم تقریبا صفر میشه!!!
                                البته اینم بگم سلف اصلی که روی برد کار شده هسته ی خاکستری داشت و حدود 47 میکرو هست ولی سلف های ما هسته زرد و حدود 33 میکرو(کلا تفاوتی با مقدار سلف نداره ، کم و زیادشم کنیم باز همین مشکل هست!)
                                البته این مشکل با سلف هسته فریت هم حل میشه ولی جریان کم میاره و داغ میشه!
                                ولتاژ خروجی 14.2 ولت و جریان حدود 3 آمپر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X