اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بهترین منبع تغذیه بدون ترانس بوسیله خازن و مقاومت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بهترین منبع تغذیه بدون ترانس بوسیله خازن و مقاومت

نوشته اصلی توسط امیر محتشم
    مداری هست که 220 ولت رو به 12 ولت دی سی تبدیل کنه؟
    مهندس کل 10 صفحه این تایپیک در این مورد بحث شده :angry:
    در جهان هرگز مشو مدیون احساس کسی - تا نباشد رایگان مهرت گروگان کسی
    گوهر خود را نزن بر سنگ هر ناقابلی - صبر کن پیدا شود گوهر شناس قابلی

دیدگاه

سلام ، بچه ها من یه مداری دارم که با ولتاژ 5 ولت حدود 45 میلی آمپر کار میکنه ، برای منبع تغذیه مدار از مدار تغذیه خازنی زیر استفاده کردم :

طبق محاسبات خروجی مدار 8 ولت 65 میلی آمپر ، که با رگلاتور به 5 ولت تبدیل میشه ...
      مدار رو وقتی به برق میزنم ، به خوبی کار میکنه ، اما بعد از مدتی خازن الکترولیت گرم شده و منفجر میشه ...
      چون خروجی 8 ولته ، من از خازن های 16 و 25 ولت هم استفاده کردم که هر 2 به رحمت خدا رفتن :bye

دوستان راه حلی دارید ؟
      - اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج -
      ارتباط با من : ir02x6
      طراحی و ساخت انواع منابع تغذیه سوئیچینگ - SMPS Designer

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : بهترین منبع تغذیه بدون ترانس بوسیله خازن و مقاومت

نوشته اصلی توسط ir02x6
        سلام ، بچه ها من یه مداری دارم که با ولتاژ 5 ولت حدود 45 میلی آمپر کار میکنه ، برای منبع تغذیه مدار از مدار تغذیه خازنی زیر استفاده کردم :

طبق محاسبات خروجی مدار 8 ولت 65 میلی آمپر ، که با رگلاتور به 5 ولت تبدیل میشه ...
        مدار رو وقتی به برق میزنم ، به خوبی کار میکنه ، اما بعد از مدتی خازن الکترولیت گرم شده و منفجر میشه ...
        چون خروجی 8 ولته ، من از خازن های 16 و 25 ولت هم استفاده کردم که هر 2 به رحمت خدا رفتن :bye

دوستان راه حلی دارید ؟
        وحید جان به نظرم پایه بالایی+ هستش (خازن رو هم سروته زدی بنده خدا بایدم بترکه) و اینکه رگولاتور رو هم اشتباه زدی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MZN84
          وحید جان به نظرم پایه بالایی+ هستش (خازن رو هم سروته زدی بنده خدا بایدم بترکه) و اینکه رگولاتور رو هم اشتباه زدی.
          شماتیک تصحیح شد ...

الان هم رگلاتور سوخت :sad: فکر کنم این نوع منابع تغذیه ( تغذیه خازنی ) فقط باید در مواردی استفاده بشن که جریان ثابتی مدار مصرف میکنه ...
          چون مدار از 35 الی 50 میلی آمپر جریان میکشه ؛ تو حالتی که جریان کمتری میکشه ولتاژ خازن میره بالا و منفجر میشه ... :sad:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ir02x6

دوستان راه حلی دارید ؟
            سلام داداش وحید :mrgreen: اشتباه وحشتناکی تو این مدار وجود داره :rolleyes: تغذیه خازنی در حالت بیباری و حتی نیمه باری اگه زنری در کار نباشه ولتاژ خروجیش تا حد 310 ولت میتونه بالا بره که برای جلوگیری از این مساله حتما باید دیود زنر در خروجی قرار بگیره دیود زنر 7 ولت یا 8 ولت 0.5 وات باید موازی با ورودی ریگولاتور قرار بگیره :smile: حتی اگر مصرف کننده خروجی ریگولاتور هم همون 65 میلی بکشه باز هم ولتاژ ورودی میتونه زیاد بشه و از حد تحمل خازن خارج بشه. دلیل ترکیدن خازن هم اینه که ولتاژی که روش میفته از حد تحمل میخواد بالاتر بره ولی به خاطر شست دی الکتریک خازن شروع به جریانکشی مینه و نمیزاره ولتاژ به حد خاصی بالاتر بره و داغ میکنه.
            به طور کلی تغذیه خازنی یا مقاومتی منبع جریانیست(البته نه ثابت ولی در ولتاژ های کم میتوان ثابت در نطر گرفت) که در حالت بیباری ولتاژ خروجی اون میتونه با پیک ولتاژ ورودی برابر بشه :mrgreen:
            به طور کلی تر تغذیه خازنی مقاومتی سری با ولتاژ برق شهره
            [hr]
            مقاومت R2 هم باید حتما آجری(سیمی) باشه یا مقاومت ولتاژ بالا باشه(همونایی که تو ورودی لامپ کم مصرف هست و مثل این که تو بازار پیدا نمیشن) و گرنه بعد از دفعاتی قطع و وصل شدن اتصال باز میشه. امتحان کنید و شاهد جرقه کاری و نابودی و اتصال باز شدنش باشین :mrgreen:
            خازن هم بهتره 1000 میکرو باشه(16 ولت کافیه)
            لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
              سلام داداش وحید :mrgreen: اشتباه وحشتناکی تو این مدار وجود داره :rolleyes: تغذیه خازنی در حالت بیباری و حتی نیمه باری اگه زنری در کار نباشه ولتاژ خروجیش تا حد 310 ولت میتونه بالا بره که برای جلوگیری از این مساله حتما باید دیود زنر در خروجی قرار بگیره دیود زنر 7 ولت یا 8 ولت 0.5 وات باید موازی با ورودی ریگولاتور قرار بگیره :smile: حتی اگر مصرف کننده خروجی ریگولاتور هم همون 65 میلی بکشه باز هم ولتاژ ورودی میتونه زیاد بشه و از حد تحمل خازن خارج بشه. دلیل ترکیدن خازن هم اینه که ولتاژی که روش میفته از حد تحمل میخواد بالاتر بره ولی به خاطر شست دی الکتریک خازن شروع به جریانکشی مینه و نمیزاره ولتاژ به حد خاصی بالاتر بره و داغ میکنه.
              ...
              سلام حاج محسن عزیز
              اتفاقا تو فکر زنر بودم ؛ اما دم دست نبود
              این منبع رو فقط و فقط به خاطر کوچیکیش لازم دارم ؛ ان شالله فردا از پادگان برگشتنی میرم زنر میگیرم :nerd:
              در رابطه با R1 هم ، مقاومت نیم وات جنس خوب هم جواب میده :rolleyes: تو بیشتر وسایل دستی برقی چینی ( مثل پشه کش و چراغ قوه و ... ) از همین منابع استفاده میکنند بدون مقاومت آجری ؛ خوب هم جواب میدن ... ( البته عمر زیادی هم ندارن )

یه سوال ، چرا تو دو تا خازن با ولتاژ و ظرفیت یکسان پلی استر خیلی سایز کوچکتری نسبت به MKT و MKP داره ؟
              -
              میشه کاری کرد که مدار تو حالت پیک و بی باری مقدار ثابتی جریان بکشه تا ولتاژ ییهو بالا نره ؟ [s]فکر کنم قبلا یه همچین مداری دیده بودم [/s]

دیدگاه

پاسخ : بهترین منبع تغذیه بدون ترانس بوسیله خ&

تا جایی ک من تست کردم، برای مقاومت اگر 3-4 تا مقاومت 1/4 وات معمول رو موازی کنید، مشکلی نخواهید داشت،
                (انصافآ خیلی قطع و وصل کردم به همه ی حالات ممکن، نه داغ شدند و نه ترکیدند!)

البته الان بیشتر از 2 تا 1وات موازی استفاده میکنم، اون هم برا اطمینان.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : پاسخ : بهترین منبع تغذیه بدون ترانس بوسیله خازن و مقاومت

نوشته اصلی توسط ir02x6
                  سلام حاج محسن عزیز
                  اتفاقا تو فکر زنر بودم ؛ اما دم دست نبود
                  این منبع رو فقط و فقط به خاطر کوچیکیش لازم دارم ؛ ان شالله فردا از پادگان برگشتنی میرم زنر میگیرم :nerd:
                  در رابطه با R1 هم ، مقاومت نیم وات جنس خوب هم جواب میده :rolleyes: تو بیشتر وسایل دستی برقی چینی ( مثل پشه کش و چراغ قوه و ... ) از همین منابع استفاده میکنند بدون مقاومت آجری ؛ خوب هم جواب میدن ... ( البته عمر زیادی هم ندارن )
                  درود :mrgreen:.اوکی پس مقاومت کربنی جنس خوب هم پیدا میشه :mrgreen: البته تو چراغ قوه ها من اصلا ندیدم مقاومت ضربه گیر ورودی بزارن به همین خاطر موقع زدن به برق جرقه شدیدی میزنه که باعث زود خراب شدن خازن میتونه بشه.
                  نوشته اصلی توسط ir02x6
                  یه سوال ، چرا تو دو تا خازن با ولتاژ و ظرفیت یکسان پلی استر خیلی سایز کوچکتری نسبت به MKT و MKP داره ؟
                  میشه کاری کرد که مدار تو حالت پیک و بی باری مقدار ثابتی جریان بکشه تا ولتاژ ییهو بالا نره ؟ [s]فکر کنم قبلا یه همچین مداری دیده بودم [/s]
                  والا نمیدونم علت بزرگ تر بود mkt یا p با پولی استر چیه ولی خوب برمیگرده به دی الکتریک :rolleyes:
                  داداش منطورتون رو نگرفتم از نرفتن ولتاژ رو بیباری و پیک. خوب بدون زنر و تلفات که نمیشه بعید بدونم
                  نوشته اصلی توسط MReza.p
                  تا جایی ک من تست کردم، برای مقاومت اگر 3-4 تا مقاومت 1/4 وات معمول رو موازی کنید، مشکلی نخواهید داشت،
                  (انصافآ خیلی قطع و وصل کردم به همه ی حالات ممکن، نه داغ شدند و نه ترکیدند!)
                  البته الان بیشتر از 2 تا 1وات موازی استفاده میکنم، اون هم برا اطمینان.
                  آره خودم هم تست کردم با چندین مقاومت موازی معمولی مشکلی نبود ولی خوب ته دلم راضی نیست به همین خاطر آجر رو ترجیح میدیم :mrgreen: تو برد یخچال ها هم دیدم مقاومت آجر میزارن :mrgreen: اینجوری خیالمون تخت تخته :mrgreen: یه محافظ کامپیوتر مثلا اومده بود 2 تا دسته 5 تایی مقاومت1/4 وات 100 اهم موازی شده رو با هم سری کرده بود به عنوان مقاومت ضربه گیر ولی خیلی ضایع میشه اینجوری :mrgreen:

دیدگاه

با سلام
                    گذاشتن زنر را فراموش کنید زیرا تلفات را خیلی بالا میبرد که حتما نیاز به یک مقاومت وات بالا سری با آن خواهید داشت همچنین فشار زیادی به رگولاتور ولتاژ خواهد آورد بهترین راه استفاده از همین مدار است با تعویض خازن الکترولیت با 4.7 - 2.2 میکرو 250 ولت و عدم رها سازی مدار در حالت بی باری .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar
                      با سلام
                      گذاشتن زنر را فراموش کنید زیرا تلفات را خیلی بالا میبرد که حتما نیاز به یک مقاومت وات بالا سری با آن خواهید داشت همچنین فشار زیادی به رگولاتور ولتاژ خواهد آورد بهترین راه استفاده از همین مدار است با تعویض خازن الکترولیت با 4.7 - 2.2 میکرو 250 ولت و عدم رها سازی مدار در حالت بی باری .
                      سلام. زنر نیازی به مقاومت وات بالا نداره :biggrin: فشاری هم به رگولاتور نمیاد چون زنر که بزاریم نمیزاره ولتاژ قبل از رگولاتور از یه حدی بالا تر بره :rolleyes: با تعویض خازن 1 میکور با 2.2 الی 4.7 اوضاع بد تر هم میشه. زنر رو نمیشه فراموش کرد :mrgreen: حتما باید باشه مخصوصا این جا که رگولاتور داریم حتما ورودیش باید محدود کننده ولتاژ داشته باشه حتی در حالت تمام باری. تلفات هم خیلی نیست که حدود 0.5 وات تو این مدار میشه که زیاد هم نیست.
                      توضیحاتی که گفته بودم رو تو همین چند پست اخیر حتما بخونید گفتم که چرا باید زنر گذاشت :eek:
                      خازن 250 ولت هم چندان جالب نیست بهتره 275 ولت به بالا باشه :mrgreen: چون ولتاژ برق شهر تا 250 ولت هم میرسه که تو مرزه و ریسک داره.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar
                        با سلام
                        سلام ، با گذاشتن زنر همه چیز درست شد ، نویز خروجی مدار هم کمتر شد ،
                        استفاده از خازن ۲،۲ یا ۴،۷ هم بی تاثیره و باعث افت جریان میشه ،،،
                        من از خازن ۴۷ میکرو ۵۰ ولت استفاده کردم ، الان هم مدار به برقه و به خوبی کار میکنه ، تا فردا صبح امتحانش رو پس بده ،،،

ممنون از راهنمایی دوستان
                        تشکر ویژه از جناب محمدشاهی

دیدگاه

بهترین مدار
                          ولتاژ شکست دیود زنر ولتاژ خروجی هست ولی مدار از ایمنی در برق گرفتکی مدار خوبی نیست

دیدگاه

دوستان این مدار چطوره؟

دیدگاه

سلام دوستان
                              من فقط میخوام یه اپتو کوپلر رو روشن کنم
                              یعنی 220 ولت رو به 24 یا 12 ولت وصل کنم و اپتو کوپلر هم با 10 میلی امپر هم روشن میشه
                              مشکلی نیس از این مدار های بدون ترانس استفاده کنم؟
                              از این مدار 3تا کنار هم لازم دارم برای چک کردن 3فاز
                              توی برد میکرو هم دارم و چیز های دگ...حالا این برد 220 به 12 یا 24 رو از برد اصلی جدا کنم؟
                              مدار پیشنهادیتونم بهم بگین
                              دیدگاه

سلام دوستان من مدار زیر رو ساختم ولی نمیدونم چرا توحالت بی باری مقاومت ورودی 100 اهم 1 وات آتیش میگیره :redface:
                                حتی بجاش مقاومت 3 وات گذاشتم بازهم آتیش گرفت مقدار مقاومت رو نصف کردم باز هم :angry:
                                تمام قطعاتم نو هستم و از خازن گرفته تا زنر و پل دیود رو هم چند بار تعویض کردم باز هم همونطوره .
                                از زمانی که به برق میزنم تا موقعی که مقاومت بسوزه ولتاژ دوسر زنز درسته و همون 24 ولته ولی 2 ثانیه بعد :NO:

من از این مدار 24 ولت 50 میلی آمپر میخوام . ولی فعلا بیباری هم مشکل داره

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X