پاسخ : بهترین منبع تغذیه بدون ترانس بوسیله خازن و مقاومت
:applause: مهندس جان میشه مدارش رو همراه با چیدمان ال ایدی ها برامون رسم کنی تا ما هم استفاده کنیم؟
ال ایدی هاش چه نوعی هست یعنی چند واته 1 وات هست؟ اضافه شده در تاریخ :
نوشته اصلی توسط hoseyni imeni
با بالا رفتن تعداد پله ها وات دیود زنرا باید بیشتر بشه . با گذاشتن دیود زنر برای هر الیدی مدار بزرگه و گرون میشه.
به نظر من بهترین راه حل اینه که از الیدی مرغوب استفاده بشه تا امکان سوختنشون به حداقل برسه.
یه سوال:
میشه برای تعداد زیادی الیدی یکسره برق رو به اونا وصل کرد؟
مثلا حدود 75 تا الیدی رو که دیود 4007 و یه مقاومت باهاشون سریه به 220 وصل کرد؟
دوست عزیز من یه تابلو درست کردم که مجموعا 180 ال ایدی داشت اونها رو به 2 تا 90 تا تقسیم کردم 90 تا رو باهم سری کردم و با یک مقاومت 2.2کیلو اهم نیم وات سری کردم نر نهایت دوشاخه رو با هم موازی و مستقیم به برق یکسو شده شهر وصل کردم. هیچ مشکلی نداشتم و ندارم حتی یکی از ال ایدی ها سوخت ولی بقیه روشن هستند اکثرا که ال ای دی ها میسوزن اتصال کوتاه میشن ولی برای من بزرگترین مشکل با این روش اینه که دیگه از فلشر به راحتی نمیشه استفاده کرد. ولی خودم یه فلشر 220 ولتی براش درست کردم :icon_razz:
برخی آدمها[ تنها ] به یک دلیل از مسیر زندگی ما می گذرند [ تا ] به ما درسهایی بیاموزند ؛ که اگر می ماندند هرگز [ آن درسها را ] یاد نمی گرفتیم …
پاسخ : پاسخ : بهترین منبع تغذیه بدون ترانس بوسیله خازن و مقاومت
نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
... گر اشتباه نکنم این نوع منابع از راکتانس خازن برای کاهش ولتاژ استفاده میکنه 1/2ΠfC و جریان خروجی که میتواند بدهد به C بستگی دارد.
اسم این نوع تغذیه ها به انگلیسی Capacitive TransformerLess or Capacitor Power Supply هست و در شارژر های غیر ایزوله چراغ قوه ال ایدی .محافظ های یخچال و کامپیوتر...
درود بر شما دوستان
من از وقتی با این منابع آشنا شدم سئوالی برایم پیش آمده
این خازنی که قبل از پل دیودی هست ؛ چه اتفاقی درونش می افته و چطور که باعث کم شدن جریان میشود؟
من همچین مداری قبلا درست کردم ولی زنر و بار را از مدار خارج کردم
یعنی فقط خازن قبل پل و خود پل ماند ؛ ولتاژ نزدیک به سیصد و اندی بود :eek:
پس میشه گفت این خازن ولتاژ کم نمیکنه (یا خیلی ناچیز کم میکنه) و در حقیقت از عبور جریان بیشتز از چند صد میلی آمپر جلوگیری میکنه
که آن هم به مقدار ظرفیت خازن بستگی دارد
خب ، چطور این کار را انجام میده دوستان
اصلا چرا از این نوع خازن استفاده میشه؟
با سپاس فراوان از جواب هایتان
دوست عزیز همه ما اینجا هستیم تا در کنار هم و با کمک هم بر دانسته های خودمان بیافزاییم و سطح علمی و فنی خودمان و جامعه علمی کشورمان را بالا ببریم.
نوشته اصلی توسط arashmojtaba
درود بر شما دوستان
من از وقتی با این منابع آشنا شدم سئوالی برایم پیش آمده
این خازنی که قبل از پل دیودی هست ؛ چه اتفاقی درونش می افته و چطور که باعث کم شدن جریان میشود؟
من همچین مداری قبلا درست کردم ولی زنر و بار را از مدار خارج کردم
یعنی فقط خازن قبل پل و خود پل ماند ؛ ولتاژ نزدیک به سیصد و اندی بود :eek:
پس میشه گفت این خازن ولتاژ کم نمیکنه (یا خیلی ناچیز کم میکنه) و در حقیقت از عبور جریان بیشتز از چند صد میلی آمپر جلوگیری میکنه
که آن هم به مقدار ظرفیت خازن بستگی دارد
خب ، چطور این کار را انجام میده دوستان
اصلا چرا از این نوع خازن استفاده میشه؟
با سپاس فراوان از جواب هایتان
در این مدار خازن به عنوان مقاومت به کار میره(به خاطر راکتانسی که داره)
شما فرض کنید با مقاومت ولتاژ مدار را از 10 به 5 رسوندید .مقاومت رو چطور محاسبه کردید؟ با داشتن جریانی که بار (مثلا همون ال ای دی) میکشه.پس اگه هیچ مصرف کننده ای وجود نداشته باشه (هیچ جریانی کشیده نشه)مقاومت(راکتانس خازن) هیچ ولتاژی رو کم نمیکنه.
در واقع زنری رو که شما از مدار خارج کردید نوع بار بود که با کشیدن جریان باعث میشد روی خازن ولتاژ افت کنه و ولتاژ خروجی ثابت بمونه.
اون 300 و اندی ولتاژ ، ولتاژ پیک برق شهر بود.
ولتاژ برق شهر رو از ولتاژ خروجی کم میکنی. با v=ir جریان رو به دست میاری. به جای r هم راکتانس یا همون مقاومت ظاهری میذاری. این جوری به دست میاد:1/2ΠfC=راکتانس
به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
الکترونیک قدرت
الکترونیک آنالوگ
طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
---------------------BMCELEC@-------------------
------------www.hoseyniemeni.ir-----------
---------------www.bmc-elec.com--------------
---------------www.bmc-elec.ir--------------
آقای محمد شاهی ممنون از لامپی که درست کردید
خداقوت،خلاقانه بود :agree:
یه لطفی میکنید
تصاویر بیشتر از لامپ تون بزارید تا از همه جوانب ببینیم چیکار کردید :read:
من بنده آن دمم که ساقی گوید
یک جام دگر و من نتوانم
نوشته اصلی توسط zikzax
آقای محمد شاهی ممنون از لامپی که درست کردید
خداقوت،خلاقانه بود :agree:
یه لطفی میکنید
تصاویر بیشتر از لامپ تون بزارید تا از همه جوانب ببینیم چیکار کردید :read:
فعلا دم دستم نیست که بخوام بذارم ولی هر وقت فرصت کردم مدارشو براتون میکشم میذارم
لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.
نوشته اصلی توسط ehsanbagheri
این پیشنهاد خوبه و شما سعی کن همه led ها رو سری کنی تا ولتاژ بالاتری نیاز داشته باشن و جریان کمتر
با این اوصاف توان تلف شده روی منبع کمتر میشه و هم مقاومت ها کوچیکتر میشن و هم گرما کمتری تولید
می کنند البته اگر با هر چند دسته led یه زنر رو موازی کنید تا در صورت سوختن led ها همه خاموش نشن یا
نسوزند بهتر میشه البته اختیاری هست
سلام
زنر چند ولت و چند وات ؟
این حالت سری بخوای استفاده کنی مدارهای مختلفی هست که بدون ترانس هس حالا کدوم مدار مدنظر دوستانه ؟
برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب
نوشته اصلی توسط hoseyni imeni
در این مدار خازن به عنوان مقاومت به کار میره(به خاطر راکتانسی که داره)
شما فرض کنید با مقاومت ولتاژ مدار را از 10 به 5 رسوندید .مقاومت رو چطور محاسبه کردید؟ با داشتن جریانی که بار (مثلا همون ال ای دی) میکشه.پس اگه هیچ مصرف کننده ای وجود نداشته باشه (هیچ جریانی کشیده نشه)مقاومت(راکتانس خازن) هیچ ولتاژی رو کم نمیکنه.
در واقع زنری رو که شما از مدار خارج کردید نوع بار بود که با کشیدن جریان باعث میشد روی خازن ولتاژ افت کنه و ولتاژ خروجی ثابت بمونه.
اون 300 و اندی ولتاژ ، ولتاژ پیک برق شهر بود.
این مدار با استفاده از فرمول I=Cdv/dt کار میکنه.شما در یک سمت مدار ولتاژ متناوب داری در سمت دیگر ولتاژ مستقیم.پس تغییرات ولتاژ در مقدار ظرفیت خازن جریان تولید می کند.
نوشته اصلی توسط PouYa007
:applause: مهندس جان میشه مدارش رو همراه با چیدمان ال ایدی ها برامون رسم کنی تا ما هم استفاده کنیم؟
ال ایدی هاش چه نوعی هست یعنی چند واته 1 وات هست؟
سلام دوست عزیز. بنده مهندس نیستم برادر من. :angry:
اینم از مدارش: ال ایدی ها از نوع چینی سفید 200ma هست.(فروشگاه سایت هم داره) مدار هم 165ma رو ال ایدی ها میندازه . دیود زنر هم دوسر هر یک از ال ایدی ها بذارید خیلی خوبه. چون اگه یکیش بسوزه بقیه روشن میمونن. ولتاژ زنر هم بسته به نوع لامپ داره. LED بنده 3.65 ولت دو سر هرکدوم میفته. مثلا یه مارک دیگه دارم(جنس خوب) 3.1 ولت. برای نوع اول زنر باید 3.9 ولت و نوع دوم 3.3 ولت باشه. خازن های الکترولیت هم میتونه 100 میکرو باشه. مشکلی نیست.
اینم از مدارش:
ولتاژ خازنا کم نیست؟
به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
الکترونیک قدرت
الکترونیک آنالوگ
طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
---------------------BMCELEC@-------------------
------------www.hoseyniemeni.ir-----------
---------------www.bmc-elec.com--------------
---------------www.bmc-elec.ir--------------
سلام.دوستی در چند پست قبل گفتن که در منابع خازنی حاصلضرب جریان ورودی در ولتاژ ورودی نمیشه توانی که تلف میشه.این درسته؟؟؟؟
اگه اینطوره محاسباته من برای این نوع منابع به هم میخوره.
و دلیل؟
ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی
نوشته اصلی توسط ms2000
سلام.دوستی در چند پست قبل گفتن که در منابع خازنی حاصلضرب جریان ورودی در ولتاژ ورودی نمیشه توانی که تلف میشه.این درسته؟؟؟؟
اگه اینطوره محاسباته من برای این نوع منابع به هم میخوره.
و دلیل؟
سلام. بله درسته. وقتی یک مقاومت را به تنهایی به برق متناوب وصل کنیم. جریان با ولتاژ اختلاف فاز صفر درجه دارند پس توان واقعی همان VI هست. ولی وقتی یه خازن رو بزنیم به برق با هم 90 درجه اختلاف فاز پیدا میکنن و بنابراین توان صفر میشه! پس در تغذیه خازنی وقتی در خروجی بار مثلا مقاومتی قرار بدیم توان به جای صفر مقدار پیدا کنه! همچنین مقداری توان روی دیود ها و دیگر مقاومت ها تلف میشه. اینجا رو هم کامل بخونید:
http://www.zen22142.zen.co.uk/ronj/tless.html
و اینجا
http://www.eagle-research.com/cms/faq/free-energy/cps/q-how-measure-wattage-capacitive-power-supply
اگه بخواد مثل مقاومت توان تلف بشه اون لامپی که تو بالا عکسش رو گذاشتم خازنش باید 26 وات توان روش بیفته ولی حتی به اندازه یک ال ای دی پاور 1 وات هم داغ نمیکنه!
اگه بخواد مثل مقاومت توان تلف بشه اون لامپی که تو بالا عکسش رو گذاشتم خازنش باید 26 وات توان روش بیفته ولی حتی به اندازه یک ال ای دی پاور 1 وات هم داغ نمیکنه!
سلام.خب این مداری که شما گذاشتین من این مدار رو نساختم ولی با توجه به مدارهای خازنیه زیادی که ساختم میدونم که اگه این مدار رو که شما گذاشتین بسازیم بیشتر از 170 میلی آمپر از برق شهر میکشه و این میشه بیشتر از 38 وات از برق شهر میکشه که با توجه به توان مصرف شده در خروجی راندمان خیلی خیلی پایینی میشه.اگه اینطور نیست بگید بدونم چرا مولتی متر نشون میده که بیشتر از 170 میلی آمپر از برق شهر میکشه و کلا چطوری میشه محاسبه کرد ورودیه این مدار چقدر میکشه دقت کنید ورودی رو میگم.
ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی
نوشته اصلی توسط ms2000
سلام.خب این مداری که شما گذاشتین من این مدار رو نساختم ولی با توجه به مدارهای خازنیه زیادی که ساختم میدونم که اگه این مدار رو که شما گذاشتین بسازیم بیشتر از 170 میلی آمپر از برق شهر میکشه و این میشه بیشتر از 38 وات از برق شهر میکشه که با توجه به توان مصرف شده در خروجی راندمان خیلی خیلی پایینی میشه.اگه اینطور نیست بگید بدونم چرا مولتی متر نشون میده که بیشتر از 170 میلی آمپر از برق شهر میکشه و کلا چطوری میشه محاسبه کرد ورودیه این مدار چقدر میکشه دقت کنید ورودی رو میگم.
خوب اگه اون 170 میلی آمپر رو در 220 ضرب کنیم میشه توان ظاهری مدار(جریان ورودی با خروجی برابره). همون طور که میدونید بار های سلفی و خازنی مصرف کننده های راکتیو هستند و ضریب توانشون میشه نسبت توان واقعی به توان ظاهری.
تووان واقعی هم این میشه: توان ظاهری * کسینوش فی
به طور مثال وقتی یه خازن رو به تنهایی به برق شهر بزنیم توان واقعی میشه صفر چون اختلاف فاز جریان و ولتاژ میشه 90 درجه و کسینوس 90 هم صفر میشه!
برای محاسبه توان منابع خازنی میتونید از اسکوپ استفاده کنید و توان رو حساب کنید( هر چی بار خروجی و مقاومت ها بیشتر باشه اختلاف فاز کمتر میشه).
یه راه دیگه: توان واقعی: توان مقاومت ها + توان دیود ها + توان خروجی مدار.
[glow=red,2,300]توجه[/glow]:
[glow=red,2,300]نقل قول از ویکی [/glow]
[glow=red,2,300]اهمیت میزان ضریب توان در یک مدار به هزینهآهای مربوط به آن بازمیآگردد. در بسیاری از کشورها مصرف کنندهآهایی که میزان ضریب توان آنها از میزان استاندارد (این استاندارد برای بیشتر مصرفآکنندهآها مقداری بین 0.9 تا 0.95 است) کمتر باشد جریمه میآشوند. همچنین در مدارهای پر مصرف ضریب توان پایین موجب افزایش جریان در هادیآها شده و هزینهآهای مربوط به انتخاب هادی را افزایش میآدهد این جریان اضافی موجب کاهش طول عمر تجهیزات تامین کننده و توزیع کننده انرژی الکتریکی نیز میآشود.[/glow]
دیدگاه