اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کار و اشتغال در برق و الکترونیک

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کار و اشتغال در برق و الکترونیک

به دلیل همین اهمیت مبحث الکترونیک آنالوگ و وجود یک ضعف فراگیر در این بخش، اخیرا تصمیم گرفته ام دوره هایی را برای طراحی مدارات آنالوگ بصورت تئوری و عملی طراحی کنم که حتی در دانشگاه ها هم به این شکل ارائه نشده و قابل دسترسی نباشد که در زمان مقتضی به مخاطبین سایت در این مورد اطلاع رسانی خواهد شد.
    واقعا آدم نمیدونه که دیگه باید از این همه لطف چجوری تشکر کنه

من یکی که مشتاقانه منتظر شروع این دوره ها هستم

مممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممم مممممممممممممم
    مممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممممم مممممممممممممم
    نننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننن نننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننن ننننننننننن
    وووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووو ووووووووووووووووووووووووووووووووووووووو
    نننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننن نننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننننن ننننننننننن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
      حوزه الکترونیک آنالوگ یکی از بخش های مهم الکترونیک است که متاسفانه امروزه درصد کمی از افراد در این رشته به آن تسلط دارند. بر اساس تجربه شخصی، کمتر پروژه جدی و مهمی را می توان ذکر کرد که به نحوی با الکترونیک آنالوگ مرتب نباشد و حتی در پروژه هایی هم که به ظاهر ماهیت صددرصد دیجیتال و میکروکنترلری دارند، مواردی مانند روش های مقابله با نویزپذیری و استفاده در محیط های صنعتی به نحوی با دانسته های آنالوگ مرتبط هستند. همچنین این بحث از اجزای جدایی ناپذیر بسیاری از بخش های پولساز رشته الکترونیک است و خروجی های اقتصادی قابل توجه معمولا در پیوند بین آنالوگ و دیجیتال و برنامه نویسی ایجاد می شوند.
      بنابراین تسلط بر الکترونیک آنالوگ یکی از لوازم مهم برای یک متخصص الکترونیک است که قصد کار حرفه ای را دارد و آشنایی با نکات این حوزه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. حتی در کاربردهای کاملا دیجیتال هم صرف نظر از بحث نویز و تغذیه که به آن اشاره شد، زمانی که فرکانس کار به محدوده چندده مگاهرتز می رسد، برخورد با ماهیت سیگنال ها جنبه آنالوگ پیدا می کند و عملا آنالوگ و دیجیتال از یکدیگر قابل تفکیک نیستند که با افزایش فرکانس این جنبه بیشتر قوت پیدا می کند.
      به دلیل همین اهمیت مبحث الکترونیک آنالوگ و وجود یک ضعف فراگیر در این بخش، اخیرا تصمیم گرفته ام دوره هایی را برای طراحی مدارات آنالوگ بصورت تئوری و عملی طراحی کنم که حتی در دانشگاه ها هم به این شکل ارائه نشده و قابل دسترسی نباشد که در زمان مقتضی به مخاطبین سایت در این مورد اطلاع رسانی خواهد شد.
      سلام مهندس کی نژاد
      شما در تهران هستید دیگه؟آخه من پارسال یکبار رفتم نوین تراشه فکر کنم اونجا بود که درباره دوره های ای وی آر و آرم می پرسیدم(البته چون با بورد آموزشی کار می کنن خوشم نیومد چون دوست دارم خودم ببندم) گفتن شما و آقای سپاس یار هم اونجا درس می دین،البته شما رو مطمئن نیستم که گفتن درس میدین یا نه!! ولی مهندس سپاس یار چرا :agree: اگه اینجوری باشه باید تهران باشید دیگه؟
      جانم به فدای ائمه اطهار
      می دونستم تحمل مرگ اعضای خانواده خیلی سخته ولی نه تا این حد،ایکاش پدرم بیشتر می موند.روحش شاد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط tictactoe
        سلام. موضوع خیلی خوبی رو شروع کردین. ممنون
        یه سوال: چه جوری میتونیم برای گرفتن یه پروژه تبلیغ کنیم؟ کجا تبلیغ کنیم؟
        من یه مدت پشت در یه مغازه ای تو جمهوری یه کاتالوگی برای انجام پروژه های آنالوگ و دیجیتالی زده بودم ولی اکثر کسانی که زنگ میزدند دانشجو بودن و قیمت هایی رو هم که بهشون پیشنهاد میدادم به نظرشون خیلی زیاد می اومد و تازه باید کلی هم راجع به کارکرد انجام اون مدار بهشون توضیح میدادم. کلا زیاد جالب نبود. در ضمن پول اجاره یه اتاق 20 متری هم زیاد بود که باید هزینه های اونها رو هم پرداخت میکردم . این شد که بعد از اون کارهام رو تو خونه انجام میدم . ولی همچنان دنبال اینم که چه جوری و کجا میتونم یه تبلیغ درست حسابی بکنم که اقلا در ماه یکی برای انجام یه پروژه صنعتی سفارش بده.
        میشه در خصوص این موارد هم توضیحاتی بفرمایین

ممنون
        من یک تبلیغ خوب انجام دادم
        مشتری شما کیست ؟ کسی که قطعات الکترونیکی مصرف میکنه
        خوب اینو وقتی میخره چطور بهش تحویل میدن ؟ داخل یک نایلن
        اگه روی نایلن برچسب بزنین و روش تبلیغ کننین دقیقاً به دست مشتری میرسه
        قطعه فروشیها از خداشونه نایلون مجانی بگیرن
        خرجشم 10کیلونایلون + 5000 تا لیبله که جمعاً 30 هزار تومن هم نمیشه
        امتحان کنین جواب میده بد جور :job:
        تشکر هم چیز بدی نیست , به امتحانش می ارزه

دیدگاه

سلام
          از استاد گرامی جناب طراح بسیار ممنون
          از ایشون می خواهم که در طراحی دوره ای که برای آنالوگ می خواهند انجام بدهند ما که در شهرهای دیگر مثلا" اصفهان هستیم را هم مد نظر قرار بدهند .مثلا"
          کلاس ها پنجشنبه ها صبح تا ظهر باشند یا جمعه ها (ترجیحا" همان پنجشنبه ها) تا ما هم بتوانیم شرکت کنیم.
          و به عنوان یک پیشنهاد دوست و استاد خودم هم در زمینه ی آنالوگ بسیار ماهر هستند ایشان یک دوره ی آنالوگ DC برای ما طراحی کردند که در آن اصول طراحی یک منبع تغذیه ی DC متغیر را با این پیش فرض که بتوانند ابهت ترانزیستور را بشکنند ، تدریس کردند و از مدارتی مثل رگولاتور سری برای جا انداختن ترانزیستور و عملکرد آن استفاده کردند که به نظر بنده خیلی خوب پاسخگو بود البته نیاز به کار عملی در منزل هم داشت تا مطلب خوب جا بیافتد.
          و باز هم یک پیشنهاد دیگر که از صحبتهای خود جنابتان برداشت کردم اینکه روند طراحی یک تقویت کننده ی صوتی را برای این دوره در پیش بگیرید.
          البته بنده کوچکتر از این هستم که بخواهم به شما پیشنهاد بدهم و این پیشنهاد ها صرفا" در راستای میزان معلومات و علاقه ی بنده بود.
          با سپاس از الطاف همیشگی تان
          مولای من
          نخواهمت که بگریی ولی به گریه دعا کن که وقت رفتن ایام انتظار بیاید

یا رب الحسین بحق الحسین اشف صدر الحسین بظهورالحجه

دیدگاه

سلام به اساتید گرامی ، من چند سوال داشتم:
            من علاقه ی خیلی زیادی به پردازنده های سیگنال دیجیتال و در کل پردازش سیگنال دیجیتال دارم،(ولی هنوز کار عملی رو باهاشون شروع نکردم و تجربه ی کار عملی هم فقط در زمینه ی میکرو دارم )
            1-چه آینده ی کاری رو با تسلط کافی بر DSP میشه داشت؟
            2-چه مطالعات و کارهایی قبل از شروع کار جدی با DSP رو پیشنهاد میکنید؟
            3-اگر آینده ی کاری DSP رو روشن نمیدونید آیا تمرکز بر میکروکنترلر 32 بیتی میتونه آینده ی کاری خوبی فراهم کنه؟

پیشاپیش ممنون.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadpashaei
              شما در تهران هستید دیگه؟
              بله در تهران هستم.

نوشته اصلی توسط soleares
              من علاقه ی خیلی زیادی به پردازنده های سیگنال دیجیتال و در کل پردازش سیگنال دیجیتال دارم،(ولی هنوز کار عملی رو باهاشون شروع نکردم و تجربه ی کار عملی هم فقط در زمینه ی میکرو دارم )
              1-چه آینده ی کاری رو با تسلط کافی بر DSP میشه داشت؟
              2-چه مطالعات و کارهایی قبل از شروع کار جدی با DSP رو پیشنهاد میکنید؟
              3-اگر آینده ی کاری DSP رو روشن نمیدونید آیا تمرکز بر میکروکنترلر 32 بیتی میتونه آینده ی کاری خوبی فراهم کنه؟
              پردازش سیگنال دیجیتال از مباحث بسیار کاربردی و تخصصی است که حتی در ساده ترین پروژه ها مانند کنترل دما و مانند آن هم می تواند مورد استفاده داشته باشد. اما جنبه درآمد زایی آن بیشتر در حوزه هایی مانند پروژه های نظامی و مخابراتی و زلزله نگاری و مانند آن قابل تحقق است. برای فعالیت در این حوزه باید ابتدا زیرساخت تئوری خود را به شدت تقویت کنید و بر نرم افزارهای مرتبط و همچنین ابزارهای پردازشی و پردازنده هایی که بتواند برای پیاده سازی الگوریتم های DSP بصورت Real time بکار رود، مسلط شوید.
              اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
              دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
              برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
              وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
              قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
              اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
              ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
                بله در تهران هستم.

پردازش سیگنال دیجیتال از مباحث بسیار کاربردی و تخصصی است که حتی در ساده ترین پروژه ها مانند کنترل دما و مانند آن هم می تواند مورد استفاده داشته باشد. اما جنبه درآمد زایی آن بیشتر در حوزه هایی مانند پروژه های نظامی و مخابراتی و زلزله نگاری و مانند آن قابل تحقق است. برای فعالیت در این حوزه باید ابتدا زیرساخت تئوری خود را به شدت تقویت کنید و بر نرم افزارهای مرتبط و همچنین ابزارهای پردازشی و پردازنده هایی که بتواند برای پیاده سازی الگوریتم های DSP بصورت Real time بکار رود، مسلط شوید.
                تجزیه و تحلیل سیستمها در اینکار مهمه؟ اصلا در فیلد کنترل که نیست؟الکترونیکیه دیگه؟
                جانم به فدای ائمه اطهار
                می دونستم تحمل مرگ اعضای خانواده خیلی سخته ولی نه تا این حد،ایکاش پدرم بیشتر می موند.روحش شاد.

دیدگاه

با تشکر از شما،چند سوال دیگه برام مطرح شد:
                  1-بحث پردازش صدا(مانند دستگاه effect برای گیتار الکتریک یا سنتیسایزر ) می تونه آینده ی کاری داشته باشه؟،یا اینکه نمیشه با محصولات خارجی(در این فیلد خاص) رقابتی داشت؟
                  البته با توجه به مطالب ارزشمند قبلی شما ، متوجه شدم که کار تولیدی خیلی ریسک پذیره. ولی خب چند ایده دارم که میتونه برای نوازنده ها خیلی جالب باشه،برای همین گفتم شاید این یک امتیار نسبت به محصولات خارجی باشه.
                  2-این سوال کمی بی ربطه! سوالم از جناب آقای کی نژاد و دیگر اساتید این هست که شما در پروژه هاتون در چه مواردی مجبور شدید از DSP استفاده کنید؟،یا اینکه اصولا در پروژه های صنعتی نیازی به استفاده از چنین سرعت پردازش بالایی هست؟ یا اینکه یک میکروی خوب میتونه جوابگو باشه؟

این سوال ها رو مطرح کردم برای اینکه راه نمایی شما اساتید،در تصمیمات آینده من (و شاید دوستان دیگه) مهمترین نقش رو داره.
                  ممنون.

دیدگاه

سلام دایی جان
                    به ندرت پیش میاد کسی در هردو زمینه DSPآ‌ و کنترل صنعتی مهارت داشته باشه. بخاطر همین کسی که در یکی از ایندو فیلد پیش میره با ابزارهای همون فیلد آشنا میشه. در کنترل صنعتی میکروها به قدر کافی قدرتمند و انعطاف پذیر هستند که نیازی به DSP نیست. اما در جزئیات یه کار صنعتی ممکنه نیاز به پردازش تصویر پیدا بشه. مثلا باید محصول یک خط تولید رو به این روش کنترل کیفی کنید. در اینجور موارد کسانی که تخصص کنترل دارند از محصولات آماده استفاده می کنند. مثل ماشین ویژن های آماده. و خودشون نمی شینن برنامه نویسی DSP انجام بدن.
                    کسی هم که در DSP تخصص داره کم پیش میاد پروژه صنعتی برداره.
                    اگه هردو فیلد رو دوست دارید بهترین راه انتخاب اینه که ببنید در کدوم زمینه بیشتر مشتری دارید.
                    به نظر من پیش از اینکه کار تولیدی انجام بدی بهتره که واسه دیگران کار کنی، پروژه انجام بدی و ... این فعالیت ها باعث میشه مشتری های خاص خودتو پیدا کنی و با چشم بازتری بری سراغ تولید.
                    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط soleares
                      بحث پردازش صدا(مانند دستگاه effect برای گیتار الکتریک یا سنتیسایزر ) می تونه آینده ی کاری داشته باشه؟،یا اینکه نمیشه با محصولات خارجی(در این فیلد خاص) رقابتی داشت؟
                      در هر موضوعی اعم از اینکه رقیب خارجی وجود داشته باشد یا نه این امکان وجود دارد که با تلاش و اتخاذ روش های صحیح تبلیغات و سایر اجزای لازم برای موفقیت، سهمی را از بازار به دست آورد و با قطعیت نمی توان به این نوع سوالات پاسخ مثبت و منفی داد.

نوشته اصلی توسط soleares
                      شما در پروژه هاتون در چه مواردی مجبور شدید از DSP استفاده کنید؟
                      کلمه DSP در دو مورد بکار می رود که ممکن است بین مفهوم این دو مورد، مقداری تداخل بوجود آید. اولین منظور از DSP همان Discrete Tiime signal Processing است که منظور پردازش سیگنال در حوزه زمان گسسته است. این مبحث در مورد روش های پردازش سیگنال هایی بحث می کند که تنها نمونه هایی از آن در زمان های مشخص نمونه برداری شده (مثلا توسط ADC) و پیاده سازی آن می تواند توسط ابزارهای پردازشی مختلف و از جمله AVR و PIC و مانند آن انجام بگیرد.
                      دومین منظور از کلمه DSP همان Digital Signal Processor است که در واقع پردازنده ای است که معماری آن برای پردازش هرچه سریعتر سیگنال های دیجیتال طراحی شده است.
                      اگر منظور از استفاده از DSP مفهوم اول باشد که پاسخ این است که این نوع پردازش می تواند کاربردهای خوبی در پروژه ها داشته باشد که یک مثال ساده آن فیلتر کردن سیگنال های خوانده شده از ADC بصورت دیجیتال است. مثلا فرض کنید که لازم باشد که بر سر راه اطلاعات آنالوگ خوانده شده از یک سنسور یک فیلتر پائین گذر قرار داده شود که از طریق مبانی DSP این عمل می تواند در خطوط نرم افزار و با قرار دادن یک فیلتر دیجیتال انجام شود و این مسئله می تواند ربطی هم به نوع پردازنده نداشته باشد.
                      اما در مورد کاربرد پردازنده های DSP در پروژه های صنعتی هم کاربرد های متنوعی در صنعت وجود دارند که قابلیت استفاده از این پردازنده ها در آنها وجود دارد. به عنوان یک مثال چند سال پیش یک برد کنترل CNC را دیدم که سه عدد پردازنده DSP سری TMS روی آن قرار داشت که برای محاسبات حرکت محورهای CNC بکار می رفت.

نوشته اصلی توسط ahmadpashaei
                      تجزیه و تحلیل سیستمها در اینکار مهمه؟ اصلا در فیلد کنترل که نیست؟الکترونیکیه دیگه؟
                      DSP با مفهوم اول، به همه این مواردی که اشاره کردید می تواند ربط داشته باشد.
                      اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
                      دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
                      برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
                      وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                      قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
                      اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
                      ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

با سلام

من تجربه کاری ندارم نمی دونم منظورتون از ساعت کاری چیه اما اگه شما روزی مثلا 6 ساعت روی یک پروژه کار کنید روزانه 600هزار تومان میگیرید ؟

نوشته اصلی توسط طراح
                        حوزه الکترونیک آنالوگ یکی از بخش های مهم الکترونیک است که متاسفانه امروزه درصد کمی از افراد در این رشته به آن تسلط دارند. بر اساس تجربه شخصی، کمتر پروژه جدی و مهمی را می توان ذکر کرد که به نحوی با الکترونیک آنالوگ مرتب نباشد و حتی در پروژه هایی هم که به ظاهر ماهیت صددرصد دیجیتال و میکروکنترلری دارند، مواردی مانند روش های مقابله با نویزپذیری و استفاده در محیط های صنعتی به نحوی با دانسته های آنالوگ مرتبط هستند. همچنین این بحث از اجزای جدایی ناپذیر بسیاری از بخش های پولساز رشته الکترونیک است و خروجی های اقتصادی قابل توجه معمولا در پیوند بین آنالوگ و دیجیتال و برنامه نویسی ایجاد می شوند.
                        بنابراین تسلط بر الکترونیک آنالوگ یکی از لوازم مهم برای یک متخصص الکترونیک است که قصد کار حرفه ای را دارد و آشنایی با نکات این حوزه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. حتی در کاربردهای کاملا دیجیتال هم صرف نظر از بحث نویز و تغذیه که به آن اشاره شد، زمانی که فرکانس کار به محدوده چندده مگاهرتز می رسد، برخورد با ماهیت سیگنال ها جنبه آنالوگ پیدا می کند و عملا آنالوگ و دیجیتال از یکدیگر قابل تفکیک نیستند که با افزایش فرکانس این جنبه بیشتر قوت پیدا می کند.
                        به نظر من ادغام اینها محشر میشه.
                        نمیدونم جای این سوال اینجاست یا نه ولی ....

وقتی از معلم های دوره هنرستان سوال میکردم میگفتن باید تا کارشناسی ارشد بخونی تا بتونی مدارات انالوگ طراحی کنی ولی من میخوام خودم طراحی مدارو یاد بگیرم.

آقا واسه یاد گیری طراحی مدار به ترتیب باید چه کتابهایی را بخونیم (بیشتر آنالوگ و ادغام آن با دیجیتال)

چند کتاب معرفی کنید که بترتیب و با خوندن آنها بشه طراحی مدار رو یاد گرفت؟

یادش بخیر یه وقتایی هر روز میومدم اینجا !

دیدگاه

بله دایی جان
                          درست حساب کردید.
                          نظر من عکس نظر استاد شماست. هرچی کمتر تحصیل کنی بیشتر می تونی توی طراحی مدارات پیشرفت کنی. مخصوصا مدارات آنالوگ.
                          تحصیل، خصوصا در ایران، تنها مار رو از کلمات انباشته و بعد ایزوگام می کنه. ما پر میشم اما نمی از این دریای دانش مغزمون به بیرون نشت نمی کنه و هیچ کاری از دستمون برنمیاد.
                          برعکس وقتی کار عملی بکنید کم کم متوجه می شید به کدوم بخش های دانش نیاز دارید و اون موقع می تونید از استاد یا کتاب دانش و اطلاعات بیرون بکشید. بدون اینکه نیاز به پر کردن مغزتون باشید.
                          با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Solsal
                            با سلام
                            بنابراین با این زاویه دید ، فعالیت کاری به این صورت پیش بینی می شود:

0- مذاکرات و مشاوره برای تدوین اهداف و نیازمندیهای پروژه به صورت دقیق و مکتوب.( با تخمین 2 هفته تا 4 هفته دو نفر + کادر فنی کارفرما)
                            1- مطالعه و تمرین کار با سیستم عامل متناسب و برنامه نویسی و بهره برداری از امکانات برد در جهت اهداف پروژه.( با تخمین 2 تا 3 ماه دو نفره)
                            2- طراحی سیستمی - طراحی محدود سخت افزار اضافی مورد نیاز - طراحی نرم افزار و برنامه نویسی...( با تخمین 2 تا 3 ماه دو نفره)
                            3- آزمونهای صحت عملکرد و آموزش و تحویل اول.( با تخمین 1 ماه )
                            4- در صورت انبوه بودن تعداد سخت افزار : طراحی و تولید ....

نفر ساعت تخمینی بنده به شرح ذیل است:

زمان طراحی در سطح کارشناسی و ارشد: 1200 نفر ساعت
                            زمان ساخت " " " " " " : 1200 نفر ساعت
                            زمان مرتبط مورد نیاز " " " " : 800 نفر ساعت

ضریب سابقه (تجربه) را : 1.75 تخمینی منظور می نمایم( بر اساس برداشت خام و اولیه بنده از سوابق تجربه های جنابعالی )

ضریب پروژه را : 2 تخمین می زنم ، بر اساس نوشته ها و برداشت خودم.

در نتیجه:

قیمت زمان طراحی = 1200 * 4500 * 1.75 * 2 = 18،900،000 تومان
                            قیمت زمان ساخت = 1200 * 3000 * 1.75 * 2 = 12،600،000 تومان
                            قیمت زمان پیگیری و جمع آوری اطلاعات و مقدمه چینی و آموزش و تحویل نهایی =
                            800 * 2000 * 1.75 * 2 = 5،600،000 تومان

جمع = 37،100،000 تومان = دستمزد خالص
                            ( هزینه هر گونه خرید و سحت افزار و مواد اولیه به عهده پیمانکار است و جداگانه مطابق فاکتور دریافت می شود )

برای ساخت و تحویل سخت افزار در تعداد انبوه ، دو روش پیشنهاد می شود:
                            1- دستمزد فوق الذکر را مستقلا محاسبه و با ترتیب زمانی و در چند قسط متناسب با پیشرفت کار در یافت می کنید و برای سخت افزار هم قیمت فروش را برابر با دو برابر قیمت تمام شده مواد اولیه و مونتاژ و تست سخت افزار در نظر می گیرید با دو سال گارانتی.
                            2- نیمی از دستمزد فوق را به صورت چند قسط متناسب با پیشرفت کار در یافت می کنید و الباقی را بر قیمت سخت افزار ساختنی فوق به صورت ذیل محاسبه می کنید.
                            ( قیمت مواد اولیه + مونتاژ و تست ) * 2 + نیمی از دستمزد تقسیم بر ( تعداد مصرف برای یکسال یا کل تعداد سفارش "هر کدام که سریعتر تحویل شود" )
                            پس از تکمیل تحویل تعداد محصول فوق الذکر، قیمت محصول را به همان عدد 2 برابر قیمت تمام شده کاهش داده و فروش و تحویل را ادامه می دهید.

ضمنا تخمین زمانی برای طول مدت پروژه با روش فوق ، 6 تا 8 ماه طول خواهد کشید.

با سپاس
                            با سلام
                            ابتدا ممنون از توضیحات مبسوطی که دادید
                            و در ادامه اینکه آیا می توان برای محاسبه ی زمان مورد نیاز برای یک پروژه هم یک فر مول کلی داشت؟
                            به دلیل اینکه مشخص نیست که چه زمانی باید وقت گذاشت مثلا" بنده خودم برای طراحی pcb یک پروژه 10 ساعت در نظر گرفتم ولی وقتی وارد جزییات طراحی می شوم خیلی بیش از این زمان می برد.
                            مثلا" الآن یک پروژه طراحی دیتالاگر دارم ولی اصلا" نمی دانم زمان مورد نیاز برای طراحی و ساخت و امور مرتبط و مذاکرات قبلی و .... چقدر هست که حتما" این امر مرتبط با تجربه ی کم کاری بنده است.
                            اگر لطف کنید و راهنمایی بفرمایید ممنون می شوم .
                            با سپاس
                            مولای من
                            نخواهمت که بگریی ولی به گریه دعا کن که وقت رفتن ایام انتظار بیاید

یا رب الحسین بحق الحسین اشف صدر الحسین بظهورالحجه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد صادق ساعی
                              با سلام
                              ابتدا ممنون از توضیحات مبسوطی که دادید
                              و در ادامه اینکه آیا می توان برای محاسبه ی زمان مورد نیاز برای یک پروژه هم یک فر مول کلی داشت؟
                              به دلیل اینکه مشخص نیست که چه زمانی باید وقت گذاشت مثلا" بنده خودم برای طراحی pcb یک پروژه 10 ساعت در نظر گرفتم ولی وقتی وارد جزییات طراحی می شوم خیلی بیش از این زمان می برد.
                              مثلا" الآن یک پروژه طراحی دیتالاگر دارم ولی اصلا" نمی دانم زمان مورد نیاز برای طراحی و ساخت و امور مرتبط و مذاکرات قبلی و .... چقدر هست که حتما" این امر مرتبط با تجربه ی کم کاری بنده است.
                              اگر لطف کنید و راهنمایی بفرمایید ممنون می شوم .
                              با سپاس
                              با سلام
                              زمان مورد نیاز اجرای پروژه توسط یک شخص / یک تیم ، بر اساس تجربیات قبلی همان شخص / تیم ، تعیین می شود.
                              به عبارت دیگر ، تخمین نزدیک به واقعیت طول مدت پروژه ، پس از یک یا چند بار انجام کار مشابه یا تقریبا مشابه بدست می آید.

برای تخمین مدت اولین اجرای یک پروژه ، باید در این بخش بررسی بیشتری صورت گیرد:
                              "0- مذاکرات و مشاوره برای تدوین اهداف و نیازمندیهای پروژه به صورت دقیق و مکتوب.( با تخمین 2 هفته تا 4 هفته دو نفر + کادر فنی کارفرما)"
                              هر چقدر جزییات بیشتری در بخش تعریف نیازمندی های پروژه و تبدیل آن نیازمندیها به کارهای طراحی/اجرایی خرد تر تعریف شوند، زمان دقیقتری بدست می آید.

اولین اجرا چون توام با آموزش و مطالعات نوبت اول می باشد ، تا 10ها برابر زمان واقعی طول می کشد... لذا معیار اعلام زمان و قیمت ، متفاوت خواهد بود،

در واقع ، اولین اجرا ، در کنار بحث الکترونیک ، داده های دیگری نیز تولید می کند:
                              1- بخشهای اساسی و عمده که ، سهم اصلی را در زمان پروژه دارند، و زمان تقریبی هر بخش. ( این اطلاعات ، بعدا معیار محاسبه زمان می شوند برای پروژه مشابه)
                              2- گلوگاه های طراحی و ساخت ( بخشهایی که بیشترین دقت را می طلبند)
                              3- بخشهای منجر به خطا در طراحی یا تولید، که باید برای خطا ناپذیر سازی آنها اقدام نمود.
                              4- ....

در رشته مهندسی صنایع / مدیریت صنعتی، مباحثی مانند ارزیابی کار و زمان آموزش داده می شوند که یکی از اهداف آن محاسبه طول مدت انجام پروژه می باشد.
                              آموزشها و نرم افزارهای مدیریت پروژه نیز بخش دیگری از دانش مورد نیاز در حیطه اجرای پروژه می باشند.

و اما در مورد مثال های شما:
                              موضوع: PCB ، به احتمال زیاد ، اولین طراحی از نوع خودش برای شماست ( گرچه قبلا برای سایر کارها مدار چاپی کشیده اید)
                              که تخمین اولیه زمان ، غیر دقیق بوده و بعد از اجرای کار ، این می شود معیار جدید. ( و نیز می دانیم ،با تکرار کار مشابه در آِینده ، سرعت بهبود خواهد داشت )

موضوع: پروژه طراحی دیتالاگر

1-تعریف نوع ورودیها / خروجی ها ( آنالوگ از مبدلها ، دیجیتال از پورتها ، اپراتوری دستی از صفحه کلید یا تاچ )
                              - A/D
                              - RS232/422/485
                              - USB
                              - ETHERNET
                              - I/O PORTS
                              - IRDA
                              -.....

2- تعریف نوع حافظه
                              - EEP 24CXXX
                              - SERIAL FLASH
                              - MMC/SD
                              - PARALLEH FLASH / EEPROM
                              - NVRAM

3- تعریف نوع نمایشگر
                              - GLCD
                              - TFT LCD
                              - 7SEG
                              - ....

4- تعریف تغذیه
                              - باتری + مبدل سوییچینگ داخلی + شارژر روی برد
                              - آداپتور بیرونی

5- تعریف شکل و جنس جعبه
                              - نوع دستی
                              - نوع نصبی / ساکن
                              - پلاستیکی / فلزی آماده
                              - پلاستیکی / فلزی ساختنی
                              - پلاستیک / فلزی قالبی

6- انتخاب CPU
                              - 8051/AVR/PIC برای حجم کار کوچک
                              - PIC 24H/DSPIC/XMEGA برای حجم کار متوسط
                              - ARM 7 / CORTEX M3 برای کار پر حجم
                              - ARM9 / CORTEX A8-A9 برای کار بسیار پرحجم
                              - PC/ ...

7- تعاریف نرم افزاری
                              - طراحی برنامه پایه برای راه اندازی لوپ اصلی برنامه مبتنی بر تایمر زمانسنجی از 100uS/1mS/10mS/100mS/1SEC/10SEC/1min/10min/....
                              - برنامه راه انداز هر کدام از سخت افزارهای ردیفهای فوقانی
                              - طراحی متن و منوهای نمایشی
                              - طراحی بانک اطلاعاتی / فرمت رکوردها / جستجوی رکورد / نوشتن رکورد / خواندن رکورد / تغییر رکورد ....
                              - طراحی مبدل داده های رکورد به فرمتهای رایج برای انتقال به سایر تجهیزات.
                              -........................این بخشها جزییات دیگری است که خودتان اضافه می فرمایید.( تعداد زیادی است)
                              -.....................

8- طرح و ساخت مدار / خرید مدار موجود

9- برنامه نویسی

10- آزمونهای صحت عملکرد

خودتان برای موارد بالا بر اساس تجربیات شخصی زمان تخصیص دهید، و آنرا در 2 ضرب کنید ( ضریب خطای تجربی )

با تخمین من ، اگر قبلا کار مشابه انجام نداده اید، برای دیتالاگری با تنوع داده ورودی در حد 20 نوع داده و 100000 ذخیره رکورد ،
                              و دارای ورودی صفحه کلید و نمایش GLCD و بانک اطلاعات مقیم در SD/MMC تا 6 ماه وقت نیاز دارید

با سپاس
                              گشتی در لاله زار
                              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

سلام
                                اگر کسی قصد زدن یک مغازه الکترونیک و رباتیک و ... در شهرستان داشته باشه اگر قصد داشته باشه به همون قیمت تهران توی شهرستان به فروش برسونه باید مثل تهرانی ها مستقیم جنس مورد نظر رو وارد کنه
                                حالا باید برای این کار به کجاها رجوع کنه , اصلا آیا امکان پذیر هست ؟
                                لطفا هر شخصی که در این زمینه اطلاعاتی داره راهنمایی کنه .
                                مولا علی (ع) میفرمایند : آسوده باش , آستین هارا بالا بزن , بر خدا توکل کن , آنگاه خدا را خواهی دید که زودتر از تو دست به کار شده است .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X