اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موتور ac (شامل نقشه و سورس برنامه)

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موتور ac (شامل نقشه و سورس برنامه)

با سلام گویا کسی نیست ولی باز میزارم
    من فالتو از میکرو جدا کردم
    موتو را افتاد اما چراغ فالت ir2130 همراه موتور چشمک تند مزنه موتور تا 45%سرعت فرکانس 45 میچرخه وقتی دور کامل شد چراغ فالت ای سی یسره میشه روشن پرنور میشه موتور خواموش میشه
    مشکل میتونه از بوت استرپ باشه؟
    حرارتها پایینن چه ای سی چه igbt
    در ضمن من از igbt bup 314d استفاده میکنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mather نمایش پست ها
      من فالتو از میکرو جدا کردم
      موتو را افتاد اما چراغ فالت ir2130 همراه موتور چشمک تند مزنه موتور تا 45%سرعت فرکانس 45 میچرخه وقتی دور کامل شد چراغ فالت ای سی یسره میشه روشن پرنور میشه موتور خواموش میشه
      مشکل میتونه از بوت استرپ باشه؟
      حرارتها پایینن چه ای سی چه igbt
      در ضمن من از igbt bup 314d استفاده میکنم
      درباره سوالات شما به چند مورد می توان اشاره کرد:

1- همانطور که بارها در موارد مشابه به دوستان دیگر هم گفته شده، این شما هستید که به مدار دسترسی دارید و می توانید مشکلات آن را پیدا کنید و از راه دور و با یکسری توصیفات کلی نمی توان کمک چندانی به شما کرد. برای پیدا کردن این نوع مشکلات هم معمولا وجود اسیلوسکوپ ضروری است و حتما باید به اسیلوسکوپ دسترسی داشته باشید.

2- بسیاری از قطعات موجود در بازار تقلبی هستند و عملکرد آنها مطابق انتظار نیست و اشکالات ممکن است ناشی از قطعات غیر اصلی موجود در بازار باشد. در مورد انواع قطعات تقلبی به پست تلگرامی زیر مراجعه کنید: https://t.me/KnowledgePlus/322

3- مدار اولیه این اینورتر برای توان حدود یک اسب طراحی شده و معمولا در توان 4 کیلووات به دلیل جریان کشی بالا از تبدیل تک فاز به سه فاز استفاده نمی شود. البته ممکن است شما برق سه فاز را یک سو کرده باشید که به آن اشاره نکرده اید.

4- اشکالات بوجود آمده ممکن است ناشی از طراحی غلط مدار چاپی و افت ولتاژها و نوسانات ایجاد شده در مسیر های مختلف آن باشد و خیلی از معذورات باید در طراحی مدار چاپی رعایت شود تا منجر به ایجاد چنین اشکالاتی نشود.
      اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
      دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
      برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
      وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
      قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
      اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
      ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

با سلام ممنون بابت راهنمایی اسکوپ دارم داداش من یه فیلم میگیرم اگه شماتیک یا فایل pcb هم بخوان ارسال کنم فقط نمیدونم فیلمو چجوری اپلود کنم
        من اول حس کردم چون محاسبات بوت استرپ ماله bup 400d هست با bup310d جواب نده دوباره محاسبه کردن شد 298 که 330 نانو فاراد گذاشتم جواب نداد همون بود بعد یک میکرو فارادو همینجوری گذاشتم بازم همون بوددیود و خازن موازی شده با خازن بوت استرپ رو هم از مدار خارج کردم بازم همونه
        از کدوم قسمت مدار اسکوپ بگیرم
        ممنونمم

دیدگاه

گراند ها ایزوله نیستن تو خود شماتیکم نیستند گراند پاور دیسی با گرند میکرو و درایور یکیه مشکلی نداره؟
          ولتاژم 220 خانگیه تکفازه یعنی از اینه؟

دیدگاه

اقایون داداشام راه افتاد دمتون گرم اقای طراح خیلی عالی بود عجب دوری داره با این bup314 چهار کاوا رو راه انداخت ممنوووووون
            وظیفمه راه حل مشکلم رو بگم تا دوستان دیگه مشکل مشابه نداشته باشن یه خازن 1000UF 80V رو سر راه تغذیه درایور گذاشتم حل شد
            ممنون بابت اشتراک اطلاعاتتون

دیدگاه

سلام اقای طراح و دیگر دوستان زحمت کش با تشکر و تقدیر از زحماتتون
              منتهی من فقط لینک دانلود شماتیک پروژه رو دیدم که به وضوح هم کشیده شده بود با تشکر در صدد تهیه قطعات و چاپ ان هستم
              اما لینک سورس پروژه رو ندیدم و تمامی لینک های ارجاع داده شده یا حذف شدند یا غیر فعالند ممنون میشم مجدد بزارین

مورد دیگر اینکه از این پروژه برای راه اندازی یک موتور سه فاز کوچیک 300 وات با دامنه فاز 20 ولت هم میشه استفاده کرد؟خود این موتور با یه درایور dc 24 ولت خروجی سه فاز با اختلاف 120 با دامنه 20 ولت راه میوفته
              سیمپیچ به صورت ستاره است
              درصورت قابل استفاده بودن نیاز به تغییر چه المانهایی هست؟
              پروژه به زبان c یا basic؟
              جدیدترین ویرایش توسط ezraeell; ۱۱:۰۸ ۱۳۹۶/۰۷/۱۷.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ezraeell نمایش پست ها
                اما لینک سورس پروژه رو ندیدم و تمامی لینک های ارجاع داده شده یا حذف شدند یا غیر فعالند ممنون میشم مجدد بزارین
                لینک در همان پست اول موجود است. با دقت بیشتری نگاه کنید.
                اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
                دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
                برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
                وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
                اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
                ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح نمایش پست ها
                  لینک در همان پست اول موجود است. با دقت بیشتری نگاه کنید.
                  الان متوجه شدم SPWM3-4REV
                  به زبان C هستش به زبان بسی ک ندارین استاد؟برای موتور مورد نظرم جوابگو خواهد بود به نظر شما؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد رحیمی نمایش پست ها
                    مدار (جناب اقای طراح )در پروتوس شبیه سازی کردم ولی متاسفانه خروجی pwm ندارم از adcها استفاده ای نکردم چون نمیدونم کارشون چیه
                    هدفم نوشتن برنامه در بیسکام هست کسی سورسی داره ؟
                    سلام اگر موفق به نوشتن سورس این پروژه با بسکام شدید بیزحمت به اشتراک بزارین منم خیلی دنبالشم

دیدگاه

نخیر کاری برای این پروژه نکردم فعلا متاسفانه
                      [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

میتوانید به دو روش افزاینده بسازین اول مدار بوست و دومی مدار شارژ یک در میان خازنی تو لینک زیر شماتیکش هست توضیح بیشتر خواستید بفرمایید

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

این دسته از آی سی ها معروفن به bootstarp
                        https://goo.gl/images/s5rNjK
                        اگه نیازبه توضیح بیشتر بفرمایید
                        فقط این روش مثله تنفسه یعنی سیکلیه تو یه سسیکل شارژ میشه خازن بوتسرپ از طریق دیود بوت استرپ و در سیکل بعدی سوییچ ها ساید ر ومیتوانه روشن کنه
                        جدیدترین ویرایش توسط pisces; ۰۰:۲۲ ۱۳۹۶/۰۸/۱۲.

دیدگاه

سلام
                          با تشکر از آقای مهندس کی نژاد و دیگر عزیزانی که این پروژه را آماده کرده و به صورت متن باز در اختیار قرار دادند؛ من این مدار را بستم، اما یک مشکل دارم که هنوز نتوانستم بفهمم. برای حفاظت از اجزا، من با واریاک ولتاژ را به بخش قدرت دادم. وقتی ولتاژ باس دی سی از حدود 40 ولت بیشتر می شود، سرعت موتور کم می شود! به علاوه اصلا گشتاور مناسبی هم ندارد. یعنی با دست می توانم موتور را متوقف کنم. کلا سرعت موتور هم خیلی زیاد نمی شود.
                          تفاوت های مهمی که در مدار ما با مدار اینجا هست این که از STGW38IH130D به جای igbt ها استفاده کردم و به جای دیودهای سریعی هم که در مدار است از 1n4148 استفاده کردم.
                          پیشاپیش از راهنمایی عزیزان تشکر می کنم.

دیدگاه

مقادیر شتاب مثبت و منفی یا بوست برای موتور های 3 فاز معمولی باید چه مقادیری داشته باشند ؟ با توجه به اینکه در کاربرد های متفاوت مثل اسانسور یا پله برقی ها یا در تسمه نقاله ها باید مقادیر فرق کنه ایا جدولی یا مقادیر پیش فرضی وجود داره که متناسب با اونها تنظیم شود یا خیر ؟

دیدگاه

سلام
                              کسی در مورد طراحی اینورتر های موتور های ولتاژ متوسط اطلاعاتی داره که ولتاژ های 3.3kv 6.6kv و بالاتر هست گویا بیشتر توپولوژی npc 3 level استفاده میشه و تا حتی توانهای 100 مگاوات هم میرسه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح نمایش پست ها
                                ساخت اینورتر 3 فاز یکی از موضوعات جذاب و پرکاربرد در پروژه های الکترونیک است که به دلیل جنبه های اقتصادی آن معمولا اطلاعات چندان شفافی برای آن وجود ندارد و اکثر مطالب در سطح توضیحات کلی ارائه شده اند. در همین رابطه در تاپیک تولید موج سینوسی در انجمن AVR درباره ساخت موج سینوسی بصورت مفصل بحث شد و سورس برنامه تولید سینوسی سه فاز با کامپایلر کدویژن هم در تاپیک زیر قرار داده شده است:

اینجا

هدف از تشکیل این تاپیک پیگیری این مطلب و تکمیل عملکرد پروژه کنترل دور موتور ac است تا برای استفاده در اختیار دوستان قرار بگیرد. لازم به ذکر است که این پروژه در صورت تکمیل دارای ارزش تجاری است و می تواند در پروژه های صنعتی و تولیدی مورد استفاده های زیادی قرار بگیرد.

1392/05/21: پست های اضافی و شماتیک های مختلف موجود در این تاپیک که لینک بسیاری از آنها معتبر نبود، حذف شدند و شماتیک InverterV1.pdf (که توسط جناب زوار کشیده شده) به عنوان شماتیک مورد تائید در این پست ضمیمه گردید. برای این نسخه سخت افزار یک کلید تعیین جهت و دو LED برای تعیین وضعیت RUN و تشخیص DIR و همچنین یک ورودی Fault به میکروکنترلر در نظر گرفته شده که هنوز در آخرین نسخه نرم افزار فعال نیستند.

1392/05/26: در شماتیک قبلی تغییر کوچکی ایجاد شد و برای هر دو جهت چرخش موتور، یک LED مجزا در نظر گرفته شد(InverterV2.pdf).

1392/06/27: آخرین تغییرات در شماتیک اعمال شد (InverterV3.pdf).
                                اگر امکانش هست لینک دانلود pcb مربوط به فایل اینورتر 3 رو بزارید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X