اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موتور ac (شامل نقشه و سورس برنامه)

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موتور ac (شامل نقشه و سورس برنامه)

نوشته اصلی توسط طراح
    این پروژه تا این مرحله دارای قابلیت تولید سینوسی در محدوده فرکانس های 0.5 تا 100 هرتز و با دقت تغییرات 0.1 هرتز است که تغییر فرکانس توسط یک ولوم متصل به ورودی ADC انجام می شود. فرکانس موج PWM در حدود 15.6 کیلوهرتز است و منحنی V/f در تولید فرکانس اعمال می شود که مقادیر دامنه و فرکانس Boost در نرم افزار قابل تنظیم هستند. به این ترتیب منحنی V/f تا این مرحله از طریق تغییر اعداد واقع در نرم افزار می تواند تغییر کند. یک امکان دیگر بحث شتاب مثبت و منفی در هنگام تغییر فرکانس است که عدد آن فعلا در نرم افزار قابل تغییر است. از جمله کارهای قابل انجام در ادامه کار این است که کنترل شتاب مثبت و منفی و فرکانس Boost بصورت متغیر باشد. در میک امکان دیگر بحث شتاب مثبت و منفی در هنگام تغییر رحله ابتدایی تر این تنظیم می توانداز طریق ولوم های متصل به ورودی های ADC و در مراحل بالاتر از طریق صفحه کلید و LCD قابل انجام باشد که در روش دوم باید مقادیر تنظیم شده در EEPROM میکروکنترلر ذخیره شود تا در دفعات بعد هم قابل استفاده باشد.
    باسلام و خسته نباشید به استاد گرامی جناب آقای طراح
    وقتی ما فرکانس رو زیاد یا کم می کنیم در واقع میشه گفت شتاب رو کم یا زیاد می کنیم و اینکه ما شتاب رو جداگانه کم و زیاده همون فرکانس رو تغییر می دهیم
    بدون امضاء

دیدگاه

با سلام
      در شماتیک برنامه در مورد نحوه ایزولاسیون ولتاژهای 5ولت آنالوگ و دیجیتال (5A,5D) توضیح داده نشده!
      بهترین راه حل برای ایزولاسیون این ولتاژها به چه نحویست؟!
      استفاده از منبع تغذیه سوییچینگ برای تولید ولتاژ بجای استفاده از ترانس و صافی یکسوکننده در درایورها توصیه میشود؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط MA90
        وقتی ما فرکانس رو زیاد یا کم می کنیم در واقع میشه گفت شتاب رو کم یا زیاد می کنیم و اینکه ما شتاب رو جداگانه کم و زیاده همون فرکانس رو تغییر می دهیم
        متوجه نشدم که آیا جمله شما یک جمله خبری است و یا سوالی را مطرح کرده اید.

نوشته اصلی توسط my_eca
        در شماتیک برنامه در مورد نحوه ایزولاسیون ولتاژهای 5ولت آنالوگ و دیجیتال (5A,5D) توضیح داده نشده!
        بهترین راه حل برای ایزولاسیون این ولتاژها به چه نحویست؟!
        استفاده از منبع تغذیه سوییچینگ برای تولید ولتاژ بجای استفاده از ترانس و صافی یکسوکننده در درایورها توصیه میشود؟؟؟
        سیم پیچ های مجزای ترانس برای بخش های قدرت و فرمان، ایزولاسیون را ایجاد می کند. در صورت استفاده از منبع سوئیچینگ معتبر می توانید از آن بجای ترکیب فعلی استفاده کنید.
        اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
        دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
        برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
        وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
        قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
        اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
        ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Nourbakhsh Rad
          با سلام،

ضمن تشکر از جناب استاد کی نژاد و سایر دوستانی که در تکمیل این پروژه تلاش میکنند...

با اجازه از محضر استاد کی نژاد، آخرین ورژن برنامه SPWM رو با هدف ماژولار کردن این پروژه به نحوی که امکان افزودن و یا اعمال تغییرات سریع و راحت فراهم باشه، به WinAVR پورت کردم.

بدلیل عدم دسترسی به امکانات و سخت افزار تست، فقط در محیط پروتئوس تست اولیه شده، دوستان اگر براشون مقدور بود، لطفا تست کنند و نتیجه رو اعلام بفرمایند. ( حتی اگر شماتیک خودتون رو بدید، تغییرات رو اعمال و پس از کامپایل، هگز مربوطه رو جهت تست ارائه خواهم کرد! )

برنامه به نحوی پورت شده که در محیط WinAVR و Codevision امکان کامپایل اون وجود داره، لذا فایل های app_config.h و CV_GNU_comp.h به همین منظور استفاده شده اند.......

------------

با تشکر - موفق باشید

پی نوشت : ایرادات مربوط به فلگ Acce و Dece برطرف و سازگاری با کدویژن تکمیل شد + نمایش مقادیر ( Frq, Acce, Dece ) واقعی گردید....
          http://s3.picofile.com/file/7510209351/SPWM33_3.rar.html
          درود بابت مداری که گذاشتید تشکر میکنم
          من مدار پروتئوس را اجرا کردم ولی سرعتش خیلی پایینه یعنی موج اسکوپ مثل مورچه میره جلو
          میخواستم بدونم چرا؟

دیدگاه

با عرض پوزش در صورت تکراری بودن سوال
            byt43 و مقاومت 22 اهم موازی شده با 100 هم سر گیت IGBT ،دلیل حضور دیود در پلاریته معکوس چیست؟
            و سوال بعدی کسی با HCPL 3120 یا هر راهندازی غیر ir کار کرده
            هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
            بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر
            میدونی مشکل ما کجاست؟سرمایه و مغز ها رو نمیتونیم یکجا جمع کنیم...

تعدادی ماژول GPS GP5MX1513F1 با بالاتریت حساسیت -170db به قیمت خرید بفروش میرسد

دیدگاه

معمولا روی سرعت سینک شدن خازن گیت سورس (یا گیت امیتر) تاکید بیشتری هست تا سورس شدنشون. (به دلایل مختلف که مجموعشون باعث میشه این کار معمولا انجام بشه)
              بله بنده با 3120 کار کردم. نسبت به ir مزایای خیلی زیادی داره ولی خب گاهی مناسب بعضی طرحها نیست.
              حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
              به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

برای نیم پل H با جریان ولتاژ بالا پیشنهاد میدید یا نه و در ثانی با دیت تایمی در حدود 1 میکرو ثانیه چه عواملی دیگه ای هست که باعث بودن تلفات بشه در سویچ؟
                مهم تر چه driver پیشنهاد میکنید
                هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
                بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر
                میدونی مشکل ما کجاست؟سرمایه و مغز ها رو نمیتونیم یکجا جمع کنیم...

تعدادی ماژول GPS GP5MX1513F1 با بالاتریت حساسیت -170db به قیمت خرید بفروش میرسد

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان گرامی
                  م در حال طراحی یک آب نما هستم که به اجبار توی کار از متور های کف کش استفاده میشه من اول راه هستم و خیلی زمان ندارم برای کنترلر متور تا اینجا فهمیدم که باید از اینورتر ........ استفاده بشه حالا سرتونو درد نیارم به خاطر کمبود امکانات کسی هست که این برد کنتلر سرعت متور سه فازو داشته باشه و بخواد منصفانه بفروشه ؟؟؟؟؟ تا من امتحان کنم ببینم اصلا برای کارم مناسب هست ؟؟؟ کسی که نظری داره لطفا راهنمایی کنه چون ذهنم خیلی درگیرشه!!!!!

دیدگاه

سلام
                    اگر میخواهید وقت تلف نکنید وهزینه هارو دور نریزید مستقیما برید سراغ موتور های سروو و البته پمپهای دیافراگمی.
                    من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

با سلام خدمت اساتید و دوستان آقا من راستش کمی گیج شدم از مطالب تایپیک . من میخوام یه اینورتر سه فاز برای موتور بسازم. الان میدونم باید از توپولوژی زیر استفاده بشه .:

الان این تایپیکم در مورد همین مداره؟ و اینکه جناب طراح در یه بخش دیگه در مورد نحوه تولید pwm توضیح دادند اونم برای گیت همین ماسفت ها هست؟ الان یکی از مهندسین میتونه در مورد عملکرد کلی این مدار و اینکه دقیقا داره چی میشه یه توضیح کلی بده ؟ ممنون میشم

دیدگاه

سلام
                        من این تاپیکو تازه دیدم
                        به هرحال امیدوارم این توضیحات بدردتون بخوره
                        این مداری که گزاشتین مدار قدرت یک اینورتر سه فازه که برا تغذیه بارهای متعادل استفاده میشه.
                        نحوه کار به این صورته که یه باس ولتاژ دی-سی در سمت چپ مدار به دو نقطه vdc و gnd وصل میشه و با قطع و وصل کردن سوییچ ها شکل موج دی-سی تبدیل به شکل موج AC میشه و میتونه بارهای ac رو تغذیه کنه.اون دیودهایی که میبینید بصورت موازی_معکوس با ماسفت ها وصل شده برا اینه که مسیر جریان برگشتی رو برا وقتی که جریان منفی تو مدار جاری میشه تامین کنه(از ماسفتها جریان منفی نمیتونه عبور کنه)
                        اگه اطلاعات بیشتری میخاید میتونید بپرسید یا به کتابایی مثل الکترونیک قدرت تالیف رشید مراجعه کنید. :smile:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط stone
                          سلام
                          من این تاپیکو تازه دیدم
                          به هرحال امیدوارم این توضیحات بدردتون بخوره
                          این مداری که گزاشتین مدار قدرت یک اینورتر سه فازه که برا تغذیه بارهای متعادل استفاده میشه.
                          نحوه کار به این صورته که یه باس ولتاژ دی-سی در سمت چپ مدار به دو نقطه vdc و gnd وصل میشه و با قطع و وصل کردن سوییچ ها شکل موج دی-سی تبدیل به شکل موج AC میشه و میتونه بارهای ac رو تغذیه کنه.اون دیودهایی که میبینید بصورت موازی_معکوس با ماسفت ها وصل شده برا اینه که مسیر جریان برگشتی رو برا وقتی که جریان منفی تو مدار جاری میشه تامین کنه(از ماسفتها جریان منفی نمیتونه عبور کنه)
                          اگه اطلاعات بیشتری میخاید میتونید بپرسید یا به کتابایی مثل الکترونیک قدرت تالیف رشید مراجعه کنید. :smile:
                          سلام
                          یکی از مزایای ماسفت نسبت به سوییچهای دیگه ،توانایی عبور جریان منفی ست.و کاربردش هم تو Sync Rectifier هاست.
                          من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

خیلی ممنون از توضیحات دوستان سوالی که برام پیش اومده اینه که تو کجای برنامه ی میکرو، ولتاژ کنترل میشه؟و اگر این کار(کاهش ولتاژ)در این اینورتر انجام نمیشه آیا در دور پایین سبب سوختن موتورمون نمیشه؟آیا این اینورتر برای کنترل دور موتور های سه فاز در دور پایین کاربرد داره؟ممنون میشم اگر دوستان راهنمایی کنن :smile:

دیدگاه

سلام
                              تو اینورترها با تغییر پهنای پالس ولتاژ خروجی کنترل میشه.
                              با توجه به اینکه تو فرکانس پایین ولتاژ هم پایین اورده شده،بنابراین موتور نخواهد سوخت.

دیدگاه

من چندتا سوال دارم.. اگر ممکنه یا لینک بدید که در سایت پیدا کنم یا خودتون جواب بدید ممنون

اول اینکه من همه روابط و فرمول های سرعت- شار- گشتاور - فرکانس و .. رو برای موتور القایی سه فاز می خوام.
                                چون میخوام به زبان ساده عملکرد کنترل سرعت موتور القایی با کمک اینوتر توضیح بدم. البته اینورتری که از روش V/F استفاده می کنه.

دوم اینکه : یک سری اینورتر ها روشون نوشته شده مثلا" 0 تا 400 هرتز! میخواستم بدونم که موتوری که از سرعت نامی سرعتش بیشتر بخواد بشه مشکلی براش پیش نمیاد؟ ( هرچند ولتاژ رو فکر کنم ثابت نگه میدارن)
                                و اینکه با افزایش فرکانس گشتاور کم میشه.
                                و موتوری که گشتاورش کم بشه آیا عملا" کاربردی داره؟؟

متشکرم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X